DiemerNieuws

1 december 2016

DiemerNieuws 1 december 2016


Snel overleg over kunstgras

DIEMEN - Leden en ouders van jeugdleden van SV Diemen maken zich zorgen over de recente berichten dat het spelen en trainen op velden van kunstgras met rubberkorrels slechter voor de gezondheid is dan tot dusver werd aangenomen. Het bestuur van de vereniging deelt deze zorgen.

De NOS berichtte afgelopen weekeinde over de resultaten van een onderzoek dat aantoont dat er grote risico's zijn verbonden aan het trainen en spelen op kunstgrasvelden met rubberkorrels. Wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken: "Zoals ik eerder heb aangegeven: ik volg de lijn van het RIVM en de KNVB, maar ik begrijp heel goed dat mensen zich zorgen maken door deze berichtgeving. Aangezien ik geen toxicoloog ben, vind ik het moeilijk om de juistheid van deze berichtgeving te beoordelen. Hopelijk komt er zo snel mogelijk duidelijkheid vanuit het RIVM en blijkt dit dan een storm in een glas water te zijn geweest. Maar als er echt gezondheidsrisico's blijken te zijn, dan zullen er in Diemen (maar ook in vele andere gemeenten) passende maatregelen moeten worden genomen. Dit zou dan grote gevolgen voor de doorgang van alle voetbalcompetities hebben en ook hoge kosten met zich meebrengen."

Overleg
Klaasse praat op 8 december met het bestuur van SV Diemen over de situatie van de kunstgrasvelden.

Het bestuur van SV Diemen heeft dinsdagavond over de berichten over de kunstgrasvelden gesproken. Voorzitter René Letteboer: "Door de recente berichtgeving over een rapport dat is uitgebracht door de bandenbranche maken ook wij ons zorgen over de gezondheidssituatie van onze spelende leden. Aangezien wij geen uitwijkmogelijkheden hebben volgen wij het advies van de KNVB om de resultaten van het RIVM-rapport af te wachten. Dit rapport zal naar verwachting medio december worden gepubliceerd. Leden en ouders van leden kunnen klachten, opmerkingen, ideeën en suggesties naar een centraal e-mailadres van de vereniging sturen. Op deze wijze blijven we het best centraal op de hoogte van wat er leeft onder onze leden."

A. Krijtsstraat: steeds meer winkelpanden staan leeg

DIEMEN - Het aantal winkelpanden in de Arent Krijtsstraat dat leegstaat neemt toe. Veju Scooterfabriek sluit vrijdagavond 2 december de deuren en ook slijterij C. Knijf gaat binnenkort dicht.

Joshua van Veen is eigenaar van Veju Scooterfabriek. "Ik ben hier drie jaar geleden begonnen. Daarvoor had ik een scooterzaak aan de Ouddiemerlaan. Ik ga weg omdat enkele omwonenden van mening zijn dat mijn zaak voor overlast zorgt. Op 5 december starten wij met Veju Scooterfabriek aan de Sniep 43. Een van de redenen dat ik mij hier in de Arent Krijtsstraat heb gevestigd, was dat er plannen waren voor een hotel in het pand op de hoek. Ik hoopte dat ik scooters zou kunnen verhuren aan gasten van het hotel. Het hotel is helaas niet doorgegaan."

Schuin tegenover Veju Scooterfabriek is slijterij C. Knijf gevestigd. De 73-jarige heer Knijf kwam in 1978 in dienst bij de slijterij, in 1998 nam hij de zaak over. "Ik ben nu 73 en ga met pensioen. Op het moment dat mijn voorraad verkocht is, sluit ik de winkel. De exacte sluitingsdatum kan ik dus nog niet noemen."
In de Arent Krijtsstraat staan nog twee panden leeg waarin in het verleden winkels waren gevestigd: het pand waarin voorheen Studio B zat en het pand waarin vroeger supermarkt Puur was gevestigd. Het laatste pand staat al meer dan een jaar leeg. Met name Puur was een trekpleister voor de Arent Krijtsstraat. De biologische supermarkt trok ook bezoekers uit andere wijken van Diemen.

Danny van Buuren van AVT Makelaars vertelt dat de heer Knijf het makelaarsbedrijf verzocht heeft zijn winkelpand te verkopen. AVT Makelaars probeert ook een nieuwe huurder te vinden voor het pand van Veju Scooterfabriek.

Lees verder op pagina 5.

Veel sfeer tijdens Diemer December-dagen

DIEMEN - De Diemer Decemberdagen gaan op donderdag 8 december van start.

Burgemeester Erik Boog opent de Diemer Decemberdagen die avond tijdens een bijeenkomst voor het gemeentehuis die van 19.00 tot 20.00 uur duurt. De verlichting van de kerstboom wordt ontstoken en ook is er muziek van Carpe Diem, EDOG en Peter's Angels. Scouting Diemen schenkt warme chocolademelk in een mok van Daarom Diemen, kinderen kunnen broodjes en marshmallows bakken en er is voor iedereen een gratis oliebol bij de oliebollenkraam voor het gemeentehuis.

Vrijdagmiddag 16 december wordt de Daarom Diemen Santa Run in het centrum van Diemen gehouden en op vrijdag 23 december is de derde editie van de Winterspelen op het Diemerplein. Zaterdag 24 december is de Kerstommegang, georganiseerd door de Sint Petrus' Bandenkerk.

Acht vrijwilligers in het zonnetje gezet

De raadscommissie en de burgemeester met de vrijwilligers: Julia Alberda, Peter Holtus, Elly Oudshoorn, Ina Stam, Janny Gerrits, Jaap van Lammeren, Ans van Klaveren, Jannie Hofman. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Acht Diemense vrijwilligers hebben vrijdagavond een onderscheiding gekregen van de gemeenteraad. Een zeer gevarieerde groep vrijwilligers: van 18 tot 80 en actief voor sport, cultuur, natuur en mensen om hen heen. Maar wat zij gemeen hebben: ze waren verbaasd dat juist zij de onderscheiding kregen. Niet alleen omdat de meesten naar het gemeentehuis gelokt waren in de veronderstelling dat een andere vrijwilliger de onderscheiding zou krijgen, maar ook omdat zij het eigenlijk maar heel gewoon vinden wat zij als vrijwilliger doen en dat zij dat ook met zo veel anderen doen. Het siert ze.
Lees meer op pagina 10-11.

35

doelpunten maakten
de dames van SV Zeeburg

Meisjes De Meeuwen halen diploma

De jonge synchroonzwemsters zijn trots op hun diploma.

DIEMEN - Zes meisjes van de afdeling synchroonzwemmen van De Meeuwen hebben zaterdag in Amersfoort deelgenomen aan een wedstrijd diplomazwemmen.

Imani Blijd, Sofie Gubbens en Reena Cullen gingen op voor hun diploma basishouding en Beaudine den Boer, Pascale den Boer en Zivah Legrand voor hun diploma zeilboot. Deelnemers werden getoetst op verschillende onderdelen: zwemslagen, stuwingen, eggbeaten (een soort watertrappelen), techniek, lenigheid en het zwemmen op muziek. De deelnemers van De Meeuwen hebben hun diploma behaald met zeer goede punten.

Ook voor ouders Sharon Blijd, Esther van Koningsveld, Venessa Legrand, Diana Cullen en trainster Ilja van Voorst was het een spannende dag. Zij hadden deelgenomen aan een jurycursus, waarvan de eindtoets het mee-jureren van het afzwemmen was.

Weerbericht

Vrijwel droog, rustig, eerst vrij zacht, geleidelijk kouder
Dankzij een Noord-Europees hogedrukgebied deed de zon goede zaken. Met een oostenwind kwam het tot matige vorst. Het novemberwintertje blijkt een speldenprik. Het hogedrukgebied trekt langzaam zuidwaarts. Daardoor is de wind tijdelijk noordwestelijk met zachte vochtige lucht. De neerslagkans is klein. In het weekeinde gaat de temperatuur geleidelijk weer dalen.

Vrijdag + het weekeinde
Vrijdag neemt de noordwestenwind in kracht af. Na een vorstvrije nacht loopt de temperatuur op tot 9 graden. Er is vrij veel bewolking met lokaal wat motregen. In de nacht naar zondag kan het een graadje vriezen. Er is kans op mist. Overdag wordt het 7 of 8 graden. Het blijft in het weekeinde droog met meer ruimte voor de zon. In de nacht naar zondag vriest het licht, tot -3 graden. Overdag wordt het 4 graden. De meest zwakke wind draait in oostelijke richting.

Trend na het weekeinde
Sinterklaas houdt het maandag droog met soms ruimte voor de zon. 's Nachts vriest het licht met hier en daar mist. Ook de rest van de eerste meteowinterweek blijft het vrijwel droog en rustig met kans op zon en lichte vorst (tot -5 graden) in de nacht. Overdag rond 4 à 5 graden.

Weetje
Net als oktober is ook november dit jaar te koud verlopen met een gemiddelde van circa 5.7 graden tegen 6.7 normaal. November was verder een zonnige maand met rond 80 uren zon tegen zo'n 60 uren normaal. Het was tevens een natte maand met circa 110 mm tegen 80 mm normaal. Vorig jaar verliep november juist extreem zacht en ook zeer nat met bijna 200 mm.

November 1943 De sloop in Diemen 3

Toen in mei 1945 de bevrijding een feit was, keerde burgemeester Eddy de Geer van Oudegein terug als burgemeester in Diemen. Ook de 'evacués' die in 1943 hadden moeten verhuizen naar de Amsterdamse Transvaalbuurt, wilden terug naar Diemen. En het liefst zo snel mogelijk. Weg uit de trieste wijk die in alles pijnlijk herinnerde aan de joodse tragedie. De huizen die niet bewoond waren, werden in de hongerwinter gestript van alles wat brandbaar was: kozijnen, trappen, plafonds. Toch kregen de evacués geen enkele toezegging dat in Diemen speciaal voor hen gebouwd ging worden.

In zijn rede ter gelegenheid van de installatie van de tijdelijke gemeenteraad van Diemen gaf De Geer wel aan "dat ik me voorstel dat het mogelijk zal zijn in de plaats van de afgebroken gebouwen andere op te richten die vooral langs de Hartveldseweg ons dorp een mooiere aanblik geven dan tevoren". Maar harde toezeggingen aan de verdrevenen kwamen er niet. Wel meende de burgemeester cynisch te moeten opmerken "dat uit het grote aantal verzoeken voor een woning in Diemen dat vergezeld gaat van een medische verklaring blijkt dat het wonen in Diemen blijkbaar een zeer gunstige invloed op de gezondheid heeft".

Schrijfactie van Amnesty International

DIEMEN - Amnesty International Werkgroep Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk houdt vrijdag 9 december een schrijfmarathon in het gemeentehuis.

De schrijfactie wordt gehouden in het kader van de internationale dag van de mensenrechten. Wereldwijd worden dan lokale schrijfmarathons georganiseerd.

In het gemeentehuis van Diemen kunnen betrokken burgers brieven schrijven naar autoriteiten van landen waar mensen tot lange gevangenisstraffen zijn veroordeeld omdat zij hun recht op vrije meningsuiting uitoefenden. Ook de gevangenen zelf kunnen aangeschreven worden. Burgemeester Erik Boog zal ook meeschrijven.

De schrijfactie is tussen 11.00 en 16.00 uur.

'Bakkie doen met VVD'

Foto: Oscar Borghardt

DIEMEN - Raadsleden van de VVD en enkele kandidaat-Kamerleden gingen woensdag in gesprek met inwoners van Diemen.

Dit deden zij voor het gemeentehuis. 'Bakkie doen' was de naam van de bijeenkomst. En inderdaad: de VVD bood bezoekers een heerlijk kopje koffie aan. 'Bakkie doen' is een onderdeel van de campagne voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer, die op 15 maart 2017 plaatsvinden.

Op de foto staan raadslid Frans Mulder, Dilan Yesilgoz-Zegerius (nummer 19 op de kandidatenlijst van de VVD), Jan Middendorp (nummer 34 op de kandidatenlijst van de VVD) en raadslid Johan Jägers.

Actie om kinderen in Kenia naar school te laten gaan

Respons op actie Marleen van Overbeek is enorm

Marleen van Overbeek, Mbeyu (lichtblauw shirt) en andere kinderen.

DIEMEN - Marleen van Overbeek uit Diemen is onlangs een actie gestart om het 16-jarige weesmeisje Mbeye in Kenia een opleiding te kunnen laten volgen. De respons op de actie is enorm. Het project van Marleen is inmiddels uitgebreid.

Marleen is docente aardrijkskunde op het Spinoza Lyceum in Amsterdam. Daarvoor was zij lerares op twee basisscholen in Diemen: 't Palet en De Octopus.

Marleen: "Mbeyu is een lief en getalenteerd weesmeisje van 16 jaar dat ik in de zomer van 2015 heb ontmoet in Kaphingo in Kenia. We hadden meteen een klik en ik wil haar graag een kans geven op een betere toekomst. Haar moeder en vader zijn overleden. Ze heeft twee zusjes: Chinyavu en Zeytun. Mbeyu is de oudste. Zij woont bij de schoonmoeder van Marriëtte van der Velde in huis. Marriëtte woont in Kenia, waar ik haar heb leren kennen. De oom van Mbeyu probeert haar nu bij hem thuis te krijgen, zodat ze voor hem kan wassen, schoonmaken, koken enz. Naar school gaan vindt hij voor een meisje niet nodig, dus wat hem betreft houdt hij haar thuis. Voor Mbeyu zou het goed zijn naar een Secondary Boarding School te gaan. Daar kan ze zich volledig concentreren op haar studie, waardoor ze kans heeft op een betere toekomst. Het schooljaar in Kenia begint al in januari." Marleen is anderhalve week geleden via een speciale pagina op Facebook een actie begonnen om 750 euro in te zamelen. Dit bedrag is nodig om Mbeyu een jaar lang naar een Secondary Boarding School te kunnen laten gaan. De respons op de actie is enorm. Veel mensen hebben inmiddels een bedrag overgemaakt. Dinsdag was er al meer dan 1500 euro binnen. "Er is nu genoeg geld om Mbeyu naar school te kunnen laten gaan. Wij kunnen ook een bijdrage leveren aan de studie van Nuru, een 17-jarig meisje dat door haar familie is achtergelaten. Nuru zit in het laatste jaar van een Secondary Boarding School. Het is elk jaar weer heel moeilijk om de financiën voor haar opleiding rond te krijgen. Zij gaat dit jaar examen doen en dat kost extra geld." Marleen gaat binnenkort een stichting oprichten: de Stichting School Fee Programme Kaphingo. Het geld dat binnenkomt wordt gebruikt om Mbeye, Nuru en nog negen kinderen uit Kaphingo een opleiding te laten volgen.

Onderwijs geeft kinderen kans op
betere toekomst

Marleen is blij met de reacties op haar actie. "Ik ben dankbaar voor zo veel prachtige en gulle mensen om mij heen. Zij kunnen en willen het verschil maken."

Diemenaar verdacht van drugshandel

DIEMEN - De politie heeft de afgelopen weken acht personen aangehouden die worden verdacht van drugshandel in de Amsterdamse binnenstad. Een van hen is een inwoner van Diemen.

Vier verdachten zitten nog vast. De andere vier zijn vrijgelaten maar blijven verdachten, meldt de politie. Zeven verdachten (zes mannen en een vrouw), in leeftijd variërend van 26 tot 52 jaar, werden op 15 november aangehouden in Amsterdam, Diemen en Hoorn. Afgelopen vrijdag is een achtste verdachte in bewaring gesteld. De dealers bedienden hun klanten met de fiets, brommer en auto. Twee verdachten werden aangehouden nadat er net een deal was gesloten en de drugsoverdracht had plaatsgevonden. Zij hadden beiden nog een groot aantal wikkels met cocaïne bij zich. In een van de doorzochte woningen werden twee kluizen aangetroffen met daarin materiaal dat gebruikt wordt voor de handel in harddrugs. Daarnaast zijn geld, voertuigen en diverse mobiele telefoons in beslag genomen.

Vechtpartij

DIEMEN - De politie heeft vrijdagochtend op de Hartveldseweg een man aangehouden.

De politie ging af op een melding van een vechtpartij die het gevolg bleek van een verkeersruzie. De verdachte heeft een andere man geslagen en beledigd. Omstanders hebben de dader en het slachtoffer uit elkaar gehaald. De politie heeft de verdachte aangehouden. Hem is ook discriminatie ten laste gelegd. Het letsel van het slachtoffer bleek relatief mee te vallen. De recherche onderzoekt de zaak.

Vrouw onwel

DIEMEN - Een politieagent en een omstander hebben zich vrijdag bekommerd over een jonge vrouw die een epileptische aanval had. De meeste passanten liepen de vrouw voorbij.

Een politieagent zag de vrouw voor de ingang van station Diemen-Zuid op de grond liggen. Zij was aan het spartelen en er kwam schuim uit haar mond. De politieman stelde vast dat passanten de vrouw voorbijliepen. Met een omstander schoot de politieagent de vrouw te hulp. Nadat personeel van een ambulance de vrouw had onderzocht bleek dat zij een epileptische aanval had. De politie vraagt mensen die iemand zien die onwel is geworden en die zelf geen eerste hulp kunnen verlenen onmiddellijk te bellen met telefoonnummer 112.

Echtpaar Termeer-Godron 60 jaar getrouwd

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Bezoek van de burgemeester voor meneer en mevrouw Termeer-Godron. Het was 23 november precies 60 jaar geleden dat het echtpaar in het huwelijk trad.

Meneer Termeer begon in 1957 als leraar op de Dallingaschool en werd negen jaar later schoolhoofd op de Henri Dunantschool. Mevrouw Termeer werkte op kantoor bij Dagra en bij Joop Niemans, de beroemde bokser naar wie nu een straat is vernoemd. De huwelijksdag in 1956 was net zo'n nevelige dag als dit jaar, herinnert mevrouw zich. Het witte tasje op de foto had zij die dag ook bij zich en heeft ze al die tijd bewaard.

Een heerlijk concert

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Niet alleen muziek uit de middeleeuwen, ook een proeverij van middeleeuwse gerechten voor de bezoekers aan het 100e concert in de serie Kamermuziek in De Hoop afgelopen zondag. Ensemble Corona speelde middeleeuwse chansons voor een uitverkochte zaal. "Voor liefhebbers van oude muziek een feestje en met het proeven van de middeleeuwse gerechten, die door Christianne Muusers voor dit jubileumconcert waren klaargemaakt, was de historische sensatie compleet. Al met al een heerlijk concert, letterlijk en figuurlijk", aldus bezoeker Jaap Haag.

Diemenaar Joop Tertaas en Sasja Brouwers brengen cd uit

Presentatie cd trekt veel belangstellenden

Sasja Brouwers en Joop Tertaas. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - In Het Wapen van Diemen is zondagmiddag de cd van Joop Tertaas en Sasja Brouwers gepresenteerd. Er waren veel belangstellenden op de release van de cd afgekomen.

Diemenaar Joop Tertaas heeft meegedaan aan de talentenjacht van Het Wapen van Diemen. Sasja Brouwers, inwoonster van Aalsmeer, was toen een van de leden van de jury. Joop had de droom om zelf een cd op te nemen en Sasja heeft hem hierbij geholpen. Zij is zangpedagoge en heeft Joop lesgegeven. Zij hebben samen een cd gemaakt: 'Some Old Some New'. Zij zongen zondagmiddag op het podium in Het Wapen van Diemen nummers van de cd. De cd was ook te koop. Joop en Sasja waren uiteraard bereid om de cd's te signeren. "Wij hebben zondag ongeveer zeventig cd's verkocht. Dat was boven verwachting." Veel mensen in Diemen kennen Joop Tertaas. Hij was in het verleden vrijwilliger bij de Stichting Voedselbank Diemen. "Ik bracht op vrijdag altijd voedselpakketten naar invaliden en op donderdag ging ik samen met mijn gabber Wim Schuurman altijd zaken langs om voedsel op te halen."

Voedselbank zamelt in op nieuwe manier

DIEMEN - Stichting Voedselbank Diemen is sinds enkele maanden bezig met een nieuwe manier om voedsel voor de pakketten in te zamelen.

Voorzitter Gerda Smit: "Wij vragen aan de inwoners van Diemen of zij genegen zijn een keer in de maand een 'vul-mij-doosje' te vullen. Dit is een klein doosje dat men thuis met allerlei houdbare spullen kan vullen. Er zijn al diverse mensen die dit voor ons doen. Het is heel vrijblijvend en zo op te zeggen. Wij willen ook een speciaal 'kerst-vul-mij-doosje' introduceren. Dit is dan eenmalig, alleen voor de feestdagen. Dit betekent niet dat het een kerstpakket hoeft te worden, het doosje kan ook worden gevuld met allerlei houdbare artikelen. Natuurlijk zijn wij ook geïnteresseerd als mensen hun kerstpakket aan ons willen geven."

Geïnteresseerden kunnen op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur of op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur een doosje afhalen bij het uitgiftepunt van Voedselbank Diemen aan Landlust. Vrijwilligers van de voedselbank halen de doosjes vervolgens weer aan huis op.

De Voedselbank Diemen houdt op zaterdag 17 december een boodschappenactie. Vrijwilligers staan dan bij Albert Heijn in winkelcentrum Diemerplein en bij Jumbo Vlaanderen in Diemen Zuid. Zij hopen dat klanten van die zaken extra artikelen willen kopen en die willen afstaan aan de voedselbank.

Yerusalem Tekle

Gastouder
Diemenaar sinds 1985

Hoe lang ben je al gastouder?
"Ik vang vijf kinderen op bij mij thuis sinds 2014. Daarvoor werkte ik 18 jaar in de kinderopvang."

Wat vind je het leukst om te doen met de kinderen?
"We doen van alles: puzzelen, tekenen, schilderen, spelen met speelgoed, buiten wandelen, naar de kinderboerderij en de speeltuin."

Je hebt niet altijd in Nederland gewoond. Waar ben je geboren?
"Ik ben in Asmara, de hoofdstad van Eritrea geboren."

Favoriete tv-serie?
"Ik heb niet een favoriete tv-serie, want ik kijk van alles."

Favoriete plek in Diemen?
"Het Diemerbos."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen hebben?
"Met mijn ouders."

Wat weten veel mensen niet van je?
"Mensen weten niet zo veel over me, want ik heb niet met veel mensen contact."

Trots op?
"Ik ben trots op mijzelf, wat ik heb bereikt in mijn leven tot nu toe."

Waar kun je erg om lachen?
"Als kinderen iets onverwachts doen."

En waar maak je je druk over?
"De toekomst van jongeren."

Diemen mist nog…
"een activiteitencentrum of buurthuis waar kleine kinderen en jongeren bij elkaar kunnen komen."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Ik zou kinderen in mijn geboorteland en kinderen in Nederland helpen die niet zo veel hebben."

Je kunt niet zonder?
"Familie."

Hoe ziet je ideale weekend eruit?
"Leuke dingen doen met mijn vriendinnen."

Als je een dagje burgemeester was...
"Dan organiseerde ik gratis uitjes voor kinderen en ouders die niet zo veel hebben."

Wethouder opent dansschool

Ingrid Baars, Jeroen Klaasse en Anthony Pinas.

DIEMEN - Wethouder Jeroen Klaasse heeft zaterdag OnPoint Dancelab officieel geopend. De dansschool is sinds begin november gevestigd in het gebouw van brede school De Meridiaan aan de Prinses Beatrixlaan 156.

OnPoint Dancelab is eigendom van Anthony Pinas. Hij is het creatieve brein achter de dansschool en geeft samen met Lisa Schutijser de lessen. Ingrid Baars doet de administratie en communicatie en valt af en toe in als docente. De dansschool mikt op dansliefhebbers van alle leeftijden.

A. Krijtsstraat

Vervolg van de voorpagina.

In de lege panden in de Arent Krijtsstraat kan ook iets anders dan detailhandel komen, aldus Jeroen Klaasse, wethouder van Economische Zaken. "Volgens het beleid van de gemeente hoeft er daar niet per se detailhandel te komen. Wat ons betreft mogen er zich ook dienstverlenende bedrijven of horecazaken vestigen."

Vaccinaties

DIEMEN - In Diemen wordt 93-95% van de kinderen gevaccineerd. Dat is precies evenveel als het landelijk gemiddelde.

De landelijke media staan bol van berichten over de dalende trend van het aantal gevaccineerde kinderen in Nederland. Steeds meer ouders twijfelen of ze hun kind al dan niet laten vaccineren. Diemen zit precies op het landelijk gemiddelde (93-95%). Dat is wel meer dan Amsterdam als geheel: daar is de vaccinatiegraad in het algemeen 2% onder het landelijk gemiddelde.

Sara Nails heeft al veel aanloop

Justin en My Hoa openden hun nagelstudio twee maanden geleden

My Hoa is blij met haar eigen nagelstudio in het winkelcentrum. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Ruim twee maanden zijn ze nu open: Sara Nails in winkelcentrum Diemerplein. Justin en My Hoa zochten een mooie plek om hun eerste eigen nagelstudio te beginnen en vonden die in Diemen. Maar wie is Sara dan? Sara is het zes maanden oude dochtertje van het echtpaar en haar naam is ook de naam van de zaak geworden.

De tinten grijs en wit voeren de boventoon in de nieuwe nagelstudio. Witte kuipstoeltjes bij glanzend witte tafels, waar de manicure en nagels worden gedaan. Achterin twee grote stoelen waarin plaatsgenomen kan worden voor de pedicure. Ziet er uitnodigend uit om een tijdje lekker te gaan zitten, helemaal als je weet dat de stoelen ook nog eens massagestoelen zijn. Voor wie misschien even moet wachten, is er een gezellig zitje met tijdschriften en een nagellakkleurenwaaier om alvast een mooie kleur uit te zoeken.

Justin en My Hoa wonen in Amsterdam. Daar waren volgens het stel al te veel nagelstudio's en daarom keken ze rond in plaatsen buiten de stad. Ze waren direct enthousiast over winkelcentrum Diemerplein. "Het is een mooi winkelcentrum met allerlei winkels. Ja, ook nog een nagelstudio, maar ik denk niet dat dat een probleem is, gewoon gezonde concurrentie. Er zijn hier ook twee supermarkten en zelfs drie brillenzaken. De zaak ligt op een centrale plek, goed in de loop en is niet te groot: perfect voor ons. Eigenlijk was ik verbaasd dat deze ruimte vrij was", vertelt Justin. Hij is boekhouder en doet als ZZP'er de administratie voor diverse MKB-ondernemingen. Wel handig, nu hij met My Hoa een eigen bedrijf is gestart. "Ik doe inderdaad de administratie en regel ook zaken als de website en publiciteit. De website is trouwens bijna klaar en gaat binnenkort online, we hebben wel al een facebookpagina. Ik werk dus op de achtergrond mee, van nagels weet ik niet veel." My Hoa is degene die de nagelstudio runt. Zij kwam 10 jaar geleden uit Vietnam naar Nederland. Haar familie had in haar geboorteland ook een nagelstudio waar zij meewerkte en zo leerde ze het vak al vroeg. In Nederland deed ze een opleiding en werkte in verschillende nagelstudio's. Nu was de tijd rijp voor een eigen bedrijf. "Bij ons kun je een afspraak maken, maar ook zonder afspraak binnenlopen", vertelt ze. "We bieden diverse behandelingen voor manicure, pedicure en nagels. Ook kunstnagels." Veel verschil met Azië merkt ze niet. "Misschien dat mensen daar wat vaker glitters of figuurtjes in hun nagellak kiezen dan hier. Hier willen mensen niet zo opvallen, maar gewoon verzorgde nagels."

'Deze ruimte is perfect voor ons. We waren eigenlijk verbaasd dat het vrij was'

Voordat de zaak op 20 september openging, is er ongeveer een maand verbouwd. "Toen al kregen we aanloop van mensen die nieuwsgierig waren wat voor zaak hier zou komen", vertelt Justin. "In de tijd dat we nu open zijn, hebben de klanten de zaak al snel weten te vinden." Dat blijkt wel tijdens het interview. My Hoa moet steeds even weg om een klant te woord te staan en als medewerkster Thuy al iemands nagels aan het behandelen is, gaat zij bij de volgende klant ook aan de slag. Klanten gaan natuurlijk voor.

Sara Nails is maandag tot en met zaterdag open, en ook op koopzondagen in het Diemerplein. Een afspraak maken is niet nodig, maar kan wel, ook voor afspraken buiten de vaste openingstijden, via 020-7531646, de Facebookpagina, info@sara-nails.nl en binnenkort via de website sara-nails.nl.

De film 'Hell or High Water, 1 en 6 december in Theater De Omval.

vrijdag 2 december

Tablet Café

OBA Diemen 18.30 uur

Ervaringen uitwisselen en kennis delen over tablets en iPads. Een ervaren vrijwilliger is aanwezig om u te helpen. Tot 20.00 uur.

Stoelgymnastiek

Het Noorderlicht 11.00 uur

Aangepast op ieders eigen kunnen, gegeven door José Daniels van Women's Joy. € 10,- per maand.

zaterdag 3 december

Oud papier

Diemen 9.30 uur

Vrijwilligers van de Ontmoeting halen in heel Diemen oud papier op.

zondag 4 december

Viering 2e advent

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Woord- en communieviering met Combo. Pastor H. Hartog gaat voor in deze viering.

Bridge+

De Schakel 12.00 uur

Bridgeclubs Sans Atout en Diemen Noord Bridge+. De clinic begint om 12.00 uur. Om 13.15 uur de drive van 24 spellen. € 2,50 voor ASV-leden en € 3,50 voor anderen. Aanmelden: sansatoutbridge.nl of 020-4638952.


maandag 5 december

Gezond bewegen 70-plus

Praktijk oefentherapie 10.00 uur

Aandacht voor de houding, soepel blijven bewegen, bevorderen van spierkracht, verbeteren van balans en optimale ademhaling. € 6,- per les. Aanmelden: 020-6001316. Elke maandag een les om 10.00 uur en om 11.00 uur.

Meditatieavond

't Kruidvat 20.00 uur

Iedere maandag mediteren in de traditie van Thich Nhat Hanh met Jan. € 1,-.

dinsdag 6 december

Goedemorgen Noorderlicht

Noorderlicht 10.00 uur

Eerst koffie of thee en daarna start een activiteit, die iedere week wisselt. Een wandeling door Diemen-Noord, een informatieve presentatie, met elkaar een nieuwsbericht bespreken of gewoon een leuk spel of een quiz doen. Na de activiteit kunt u ook blijven lunchen.

Hell or High Water

Theater de Omval 20.00 uur

In 'Hell or High Water' jaagt een sheriff op twee broers die hun schulden bij de bank proberen af te lossen met de buit van hun bankovervallen. In combinatie met Nick Caves passende soundtrack met country-invloeden, maakt dit de film een absolute must see dit najaar. Reserveren via theaterdeomval.nl.

woensdag 7 december

PCOB-ENTER

De Schakel 9.00 uur

Elke woensdagochtend inloop voor problemen met laptop, iPad of tablet. U kunt zich aanmelden voor de cursus Windows 10 voor beginners: 06-43734155.

Begeleiding vaccinaties

Homeopathie Praktijk 11.00 uur

Gratis informatiespreekuur van homeopaat Dorothea Renkema over het homeopathisch begeleiden van vaccinaties bij kinderen. Afspraak of informatie: 020-6905355.

donderdag 8 december

Ochtendinloop

Noorderlicht 9.00 uur

Een gezellige koffie-inloop met de mogelijkheid om te sjoelen, kaarten en/of rummikuppen.

Klaverjassen

Het Noorderlicht 14.00 uur

Tot 16.00 uur samen kaarten.

Financieel Café

OBA Diemen 14.00 uur

Voor hulp bij o.a. het aanvragen van DigiD, inschrijven en reageren bij Woningnet en het invullen van digitale formulieren. Tot 16.00 uur.

Een echte Vermeer

Theater de Omval 20.00 uur

Film over meestervervalser Han van Meegeren. De jonge Han van Meegeren, een groot schildertalent in de jaren twintig, is op slag verliefd wanneer hij de prachtige actrice Jólanka Lakatos ontmoet. Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius, de belangrijkste kunstcriticus van die tijd. Bredius neemt nietsontziend wraak door Hans werk publiekelijk tot op de grond af te branden. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 9 december

Amnesty schrijfactie

Gemeentehuis Diemen 11.00 uur

In het kader van de Dag van de Rechten van de mens. Burgers schrijven brieven naar autoriteiten van landen waar mensen tot lange gevangenisstraffen zijn veroordeeld omdat zij hun recht op vrije meningsuiting uitoefenden. Ook de gevangenen zelf kunnen aangeschreven worden. De schrijfactie is van 11.00 tot 16.00 uur.

zaterdag 10 december

Kerstmarkt

Sint Petrus' Bandenkerk 10.00 uur

Tot 15.00 uur van alles wat ook maar iets met kerst te maken heeft tegen redelijke prijzen. Er zijn ook weer heerlijke oliebollen en appelflappen te koop. De opbrengst is bestemd voor het restauratiefonds.

'Vrijwilligers maken het verschil voor Diemen'

DIEMEN - Swingende muziek van De Zonnebloem, mooie optredens van Liza Boerma, Harald Monsuur en Tjeerd Kole van Muziekschool Diemen, een hapje en een drankje en speeches en onderscheidingen voor verraste vrijwilligers: dat waren de ingrediënten voor de feestelijke uitreiking van de Vrijwilligersonderscheidingen 2016 vrijdag in het gemeentehuis. De onderscheidingen zijn een blijk van waardering van de gemeenteraad van Diemen voor het werk van Diemense vrijwilligers. Het was ook een spannende avond voor acht Diemenaren, die voor zij kwamen geen idee hadden dat zij onderscheiden zouden worden. De commissie Vrijwilligersonderscheidingen, bestaande uit raadsleden Rob Verheuvel, Sylvia Raveling, Janneke de Graaff en Jeannette Pietersen, had geen makkelijke taak. Zij kregen bijna 20 aanmeldingen en moesten daaruit kiezen. "Een moeilijke taak, hoe weeg je al die verschillende activiteiten?", aldus Verheuvel. Burgemeester Erik Boog vertelde dat hij trots is burgemeester te zijn van een gemeente met zo veel vrijwilligers. "En dat ons college van B en W en de gemeenteraad daar oog voor hebben. Vrijwilligers maken het verschil voor Diemen." We lezen mee in de speeches van de commissieleden voor de onderscheiden vrijwilligers.

Ans van Klaveren

Elly Oudshoorn en Rob Verheuvel. Foto: Trudy Kroese

"Deze vrijwilliger wordt door alle bestuursleden van Tennisvereniging Diemen Zuid (TVDZ) op handen gedragen en daarom voorgedragen. Zij is al vanaf de begintijd actief bij TVDZ, die al meer dan 30 jaar bestaat! Ze is betrokken geweest bij alle activiteiten voor de jeugd en volwassenen én verleent daarnaast ook nog tal van hand-en-spandiensten voor de vereniging. Ook zorgt zij voor een goede sfeer, niet alleen door het verzorgen van de planten- en bloembakken, maar ook door haar gezellige aanwezigheid en daarmee weet zij ook voor nieuwe aanwas te zorgen. Een vrijwilligster die de trekker is geweest van een commissie die alle toernooien van deze vereniging heeft georganiseerd. Daarnaast heeft zij ook vele jaren voor de jeugd gezorgd door de kinderen de eerste beginselen bij te brengen en door de kinderinstuif op de woensdagmiddag te verzorgen. Ook nu zij momenteel zelf fysiek niet in staat is om te tennissen zet zij zich nog steeds onvermoeibaar en met grote plichtsbetrachting in voor TVDZ."

Lovende woorden van raadslid Sylvia Raveling. Ans van Klaveren was er blij mee, al relativeerde ze ook: "Zo veel mensen doen net zo veel als ik."

Ans van Klaveren en Sylvia Raveling. Foto: Trudy Kroese


Elly Oudshoorn

"Soms is een vereniging dank verschuldigd aan een heel gezin, waarvan zowel de ouders als de kinderen cruciale functies bekleden. Dat is bij SV Diemen ook het geval. Het is het gezin van Elly Oudshoorn. Moeder Elly is nu 51 jaar. Zij had in 2002 als moeder een gesprekje met het bestuur en spoedig daarna stemde zij in met het verzoek van het bestuur om wedstrijdsecretaris jeugd te worden. Een 'baan' die al gauw 25 uur per week vergt. Even later werd haar man Pieter bestuurslid van de jeugdcommissie. En die beide functies vervullen zij nog steeds. Zoons Tim en Rick organiseren in hun voetsporen nu jeugdtoernooien en zijn jeugdscheidsrechter en trainer van jeugdteams. Elly is daarnaast de drijvende kracht achter de thuistoernooien, zoals het Sjef van der Heijdentoernooi. Ze is bovendien overal inzetbaar en pakt alles op. En dat terwijl zij in het dagelijks leven toch een drukke baan heeft. Het bestuur van SV Diemen wil Elly en met haar haar man en hun zoons hiervoor eren." Zoons Tim en Rick, die samen met hun vader Elly meegelokt hadden naar het gemeentehuis, zijn enorm trots op hun moeder, vertelden ze na de uitreiking. En Elly ook op hen.

Jaap van Lammeren

Ina Stam en Jeannette Pietersen. Foto: Trudy Kroese

Terwijl familieleden zonder dat hij het door had buiten het zicht in de felicitatiekamer zaten, zat Jaap van Lammeren in de zaal met een bloemetje voor een collega-vrijwilliger, in de veronderstelling dat hij daarom naar het gemeentehuis gekomen was. Maar de lovende woorden in de speech van Janneke de Graaff waren toch echt voor hem. "Tegenwoordig rijdt hij in opdracht van Diemenvoorelkaar, met de vlam in de pijp, zijn bolide gevuld met alle benodigde materialen, naar tuineigenaren die niet meer bij machte zijn deze zelf te onderhouden. Naast dat hij over veel plantenkennis beschikt en de tuinen weer achterlaat als een plaatje, heeft hij altijd een luisterend oor. Maar niet te lang, want er wachten nog andere tuinen. Het zit in het bloed van deze familie om zich in te zetten voor anderen en voor elkaar. Zijn vrouw en zijn gezin betekenen dan ook alles voor hem. Zelfs de zaterdag en zondag zijn geen rustdagen voor hem. Hij is koster en collectant in de Parochie Sint Petrus' Banden en loopt meerdere maanden in het jaar heel wat kilometers af ter voorbereiding van de wandelvierdaagse in Nijmegen, Amsterdam en Diemen. Deze stoere, nét 80-jarige heeft al 29 keer de Nijmeegse vierdaagse gewandeld. En hoe zou zonder zijn hulp Diemen kunnen genieten van die mooie kerststal die elk jaar weer bij de Sint Petrus' Bandenkerk verrijst."


Ina Stam

Jaap van Lammeren en Janneke de Graaff. Foto: Trudy Kroese

"Omzien naar elkaar! Dat doet wat met je. Het project 'Omzien naar elkaar' wil bewoners en buurten stimuleren om in actie te komen voor een buurt waar mensen zo lang en prettig mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Als coördinator wist Ina op spectaculaire wijze de mensen met elkaar in contact te brengen en te zorgen voor een goede match tussen cliënt en hulpverlener. Ook heeft zij een aantal jaren in het bestuur van de PCOB gezeten. Als ik het wel heb, heeft zij ook nog bij Wonenplus gewerkt. Bij het Alzheimer Café is ze nog steeds actief, een lokaal trefpunt voor mensen met dementie, familie, naasten en andere betrokkenen. Ik kan nog twee A'4tjes opsommen wat zij allemaal doet voor de gemeenschap. In ieder geval is er één mevrouw die haar heeft aangemeld voor een onderscheiding. Zij is haar en haar man zeer erkentelijk voor alle hulp die zij haar geven. Om met haar woorden te spreken: zonder hen had ik het nooit gered. Joyce Wallaens heeft haar voorgedragen." Nadat Ina Stam haar onderscheiding opgespeld had gekregen door raadslid Jeannette Pietersen, kreeg haar buurvrouw op de stoel naast haar een dikke kus. Ze was duidelijk blij met de onderscheiding.

Peter Holtus

Jannie Hofman en Janneke de Graaff. Foto: Trudy Kroese

"Ziet u weleens rotzooi op straat liggen? U doet vast net als ik: zich er aan ergeren en gewoon doorlopen. Maar wat is het toch een kleine moeite om dit gewoon op te rapen en even mee te nemen. Als we allemaal per dag één stukje zwerfvuil zouden oppakken en in een vuilnisbak zouden deponeren, wat zou Diemen er dan anders uitzien. We hebben mensen in ons midden die zich wel degelijk bekommeren om hoe onze straten, pleinen en parken, kortom onze buurten, eruitzien en daar ook voor in actie komen", zo begon de speech van Sylvia Raveling voor Peter Holtus. "Geheel op eigen initiatief en belangeloos is er bijvoorbeeld iemand die iedere dag, weer of geen weer, er met zijn prikstok op uit trekt om de buurten Polderland, Waterkant en zelfs Bergwijkpark schoon te maken: Peter Holtus. U bent mijn held, want u ziet niet alleen iets wat niet hoort, u doet er ook nog eens iets aan. En dat is iets waar wij allemaal wat aan hebben, want een schone omgeving geeft tenslotte een gevoel van veiligheid en rust en daar doet u niet alleen uzelf een plezier mee, maar de hele Diemense gemeenschap. De leus 'Daarom Diemen' is u op het lijf geschreven. U maakt Diemen nog leefbaarder en een fijnere gemeente om in te wonen."

Jannie Hofman

Peter Holtus en Sylvia Raveling. Foto: Trudy Kroese

Rustig zat ze in de zaal te wachten tot collega-vrijwilliger Jannie Veltman toegesproken zou worden. Dat dacht Jannie Hofman van EDOG. Tot raadslid Janneke de Graaff speechte en het verhaal over haarzelf bleek te gaan.

"Het begon allemaal met het helpen van haar vader bij het bouwen van de decors. Nu is zij degene die er grotendeels voor zorgt dat het hele musicalgezelschap prachtig in de kleren wordt gestoken en het decor wordt aangekleed. Vanaf januari zit ze achter de naaimachine. Haar echtgenoot draait dan keukendienst, zodat zij door kan werken. Om de kosten zo laag mogelijk te houden gaat ze op bedeltocht bij haar adresjes voor stof en fournituren. Deze dame laat zich, alsof het de normaalste zaak van de wereld is, rustig met naaimachine en al langs het toneeldoek rijden om de voorhang nog even wat korter te maken. De laatste jaren worden namelijk ook de decors gemaakt op doeken die genaaid moeten worden. Het overlijden van Rens Tas was een groot verlies. Naast dat hij als persoon enorm wordt gemist, ontstond er direct een probleem met het regelen van allerhande zaken voor EDOG. Jannie heeft zich ervoor ingezet om de zaken duidelijk te krijgen en over te nemen. In de zomermaanden werkt ze als vrijwilligster bij de Hargervaart waar haar echtgenoot havenmeester is. Daarnaast loopt Jannie het hele jaar door één dag in de week als vrijwilligster in het Eduard Douwes Dekker huis in Amsterdam."

Julia Alberda

Janny Gerrits en Jeannette Pietersen. Foto: Trudy Kroese

Met haar 18 jaar is Julia de jongste vrijwilliger die dit jaar een vrijwilligersonderscheiding heeft gekregen. De commissie Vrijwilligersonderscheidingen 2016 was heel erg blij dat zij in Julia Alberda iemand gevonden hebben die al op heel jeugdige leeftijd zo'n belangrijk aandeel levert aan het vrijwilligerswerk in Diemen, vertelde raadslid Rob Verheuvel.

"Op haar vijfde verjaardag meldde een meisje zich aan bij de judovereniging (H.C. Fritz). Zij beleefde ontzettend veel plezier aan deze sport en wilde wel alle lessen bijwonen. Op latere leeftijd nam ze zich voor om niet alleen judolessen te volgen, maar ook te gaan geven. Vaak zie je gebeuren dat andere dingen in het leven op dat moment veel belangrijker worden dan de sportvereniging. School, uitgaan, verkering… noem maar op. Maar niet in dit geval! Julia bleef haar club trouw en heeft zich ter voorbereiding op haar trainersdiploma al gestort op de EHBO-cursus. Tegelijkertijd volgt zij de lerarenopleiding Duits in Utrecht en heeft zij een grote vriendenclub. Naast judo heeft Julia nog een andere passie. Zij geeft bij de Diemer IJsclub schaatslessen aan jonge kinderen. In allebei de verenigingen heeft men ontzettend veel waardering voor Julia. Ze is een graag geziene collega, altijd bereid om bij te springen en altijd behulpzaam om naar oplossingen te zoeken wanneer dat nodig is."

Julia Alberda en Rob Verheuvel. Foto: Trudy Kroese

Janny Gerrits

De laatste vrijwilliger die dit jaar een onderscheiding kreeg, zet zich in voor de natuur. Jeannette Pietersen, nu raadslid, herinnerde zich haar uit haar tijd als wethouder.

"De ringslang is geheel afhankelijk van vrijwilligers. Zij maken, op aanwijzing van Janny, broeihopen waarin de mama-slang haar eieren legt. Na hard werken krijgen ze een lekkere lunch aangeboden, verzorgd door 'het opperhoofd'. Zij onderhandelt met de festivalorganisatoren over de te houden festivals in het Diemerbos, om zo te bewerkstelligen dat de schade beperkt blijft. Janny is ook nauw betrokken bij de IVN-werkgroep Diemen. Ieder jaar organiseert zij de natuurexcursies en lezingen over onze mooie natuur. Tweemaal per jaar organiseert zij ook nog eens de werkdagen in het Diemerbos, verzorgt de nieuwsbrief, maakt prachtige natuurfoto's en deelt die met belangstellenden op Twitter. Als wethouder kreeg ik vaak klachten van bewoners dat er tegels los lagen waarover men struikelde. Enige tijd later ontdekten wij dat Janny verantwoordelijk was voor de 'groene tuinen', en als uitleg heel simpel zei: Tegel eruit, plantje erin! Over heel Diemen verspreid zijn inmiddels geveltuinen aangelegd. De natuurvriendelijke tuin aan de Harmonielaan is op initiatief van Janny samen met de bewoners aangelegd. Zo veel ideeën, energie, geweldig wat zij allemaal doet voor de natuur in Diemen. Zonder haar kennis, visie en organisatietalent zou het een heel ander bos zijn geweest."

SV Diemen verliest van Schoten

Trainer Gerrie Breugem maakt zich zorgen

Fel duel om de bal. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen Schoten met 1-3 verloren. Bij rust leidden de bezoekers met 1-2. Het doelpunt van SV Diemen werd gemaakt door aanvaller Bright Owusu.

Trainer Gerrie Breugem maakt zich zorgen over het spel van zijn ploeg en de stand in de competitie. SV Diemen heeft na elf competitiewedstrijden slechts zes punten en staat op de laatste plaats van de derde klasse C. "Wij missen te veel kansen en geven de doelpunten te makkelijk weg. Wij kregen zondag tegen Schoten vijf of zes 100-procent-kansen die niet werden benut. Ook waren wij achterin niet goed. Juist omdat wij zo makkelijk doelpunten incasseren moeten wij de kansen die wij krijgen benutten", aldus Breugem.

Geen excuus
Hij is van mening dat er geen excuses gelden. "Wij moeten een wedstrijd als die tegen Schoten gewoon winnen. Er moet heel snel iets veranderen. Tijdens de training geef ik extra aandacht aan hoe de verdediging op situaties moet reageren en ook tijdens de wedstrijdbesprekingen hamer ik daarop."

De concurrenten van SV Diemen gingen ook onderuit. VVA Spartaan verloor met 2-0 bij Bloemendaal, SV Ouderkerk verloor voor eigen publiek met 0-3 van Olympia Haarlem en Sporting Martinus verloor op eigen veld met 0-1 van Fortius.

Stand
SV Diemen speelt zondag uit tegen Laren 99. De wedstrijd begint om 14.00 uur. De ploeg uit het Gooi is met tien punten uit tien duels middenmoter. De stand in de derde klasse C is overigens onoverzichtelijk. VVA Spartaan heeft in vier duels een speler opgesteld die niet speelgerechtigd was. De KNVB heeft de club uit Amsterdam West drie punten in mindering gegeven. Daarnaast dienen drie duels die werden gewonnen, tegen Laren 99, SV Ouderkerk en Sporting Martinus, te worden overgespeeld. De vierde wedstrijd waarin VVA Spartaan de bewuste speler had opgesteld was tegen Fortius. Die wedstrijd werd door Fortius gewonnen. Het resultaat van dat duel blijft staan.

Winst dames SV Zeeburg

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen Geel Zwart gewonnen. De ploeg was in Sporthal Diemen te sterk voor de tegenstander uit 't Zand: 35-22.

Na de nederlaag tegen Berdos waren de speelsters van SV Zeeburg vastbesloten om de draad weer op de pakken tegen de nummer twee van de ranglijst. Na zo'n tien minuten was de stand 8-1 voor SV Zeeburg. De dames van Geel Zwart hadden het lastig met het snelle spel en de mooi uitgespeelde wissels van SV Zeeburg, die veel gaten in de dekking creëerden.

Geel Zwart kwam uiteindelijk op gang en liet zien dat het wel degelijk gevaarlijk kan zijn. De thuisploeg bleek echter daadkrachtiger. Dit resulteerde in een ruststand van 17-10.

Ook in de tweede helft had Geel Zwart geen antwoord op de goede aanvallen van SV Zeeburg. De dames uit Diemen waren goed in vorm en wonnen afgetekend: 35-22. SV Zeeburg staat na acht competitiewedstrijden op de derde plaats, en heeft twee punten achterstand op de nummer één Berdos.

Uitwedstrijd
SV Zeeburg speelt zaterdag 3 december een uitwedstrijd tegen Succes Schoonmaak/VOC 3. De wedstrijd in Amsterdam-Noord begint om 20.10 uur.

Dames De Meeuwen winnen

DIEMEN - Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft de uitwedstrijd tegen De Snippen overtuigend gewonnen: 2-10. Het eerste herenteam verloor het uitduel tegen Zwemvereniging Utrecht met 5-4.

De dames van De Meeuwen zetten meteen druk. Na de eerste periode leidde de ploeg uit Diemen met 0-3. De Meeuwen wist verder uit te lopen en leidde na de derde periode met 2-9. Jane Mauw, speelster van het tweede team, raakte geblesseerd aan haar neus en moest bloedend het water verlaten; waterpolo is en blijft een ruwe sport. Maar gelukkig bleek de schade mee te vallen en kon Jane vanaf de bank juichen, want De Meeuwen won het duel met 2-10. De Meeuwen staat op de derde plek in de competitie. Een onverwacht resultaat gezien de recente promotie.

Beide teams spelen op zaterdag 3 december een thuiswedstrijd. De heren spelen om 20.15 uur tegen BZC Brandenburg, de dames ontvangen Oceanus. Die wedstrijd begint om 21.00 uur.

Twee vrijkaartjes winnen voor een voorstelling in Theater De Omval en uw recensie in het DiemerNieuws? Dat kan bij de Kerstshow van Op Sterk Water op zaterdag 10 december.

Als u wordt uitgenodigd om deze keer onze recensent te zijn voor 'Mijn Avondje Omval' kunt u eerst samen van de voorstelling genieten en schrijft u daarna in een kort verslag (van ongeveer 200 woorden) wat u van de avond vond, met een leuke foto. Uw recensie wordt gepubliceerd in het DiemerNieuws.

Stuur voor maandag 5 december een e-mail met uw naam naar mijnavondjeomval@theaterdeomval.nl. Zet in het onderwerp 'Vrijkaarten Op Sterk Water'. U hoort dan zo snel mogelijk of u de vrijkaarten hebt gewonnen.

15 / 16

Voor alle klussen in en om het huis: vloeren/ tegelen/schilderen etc - alle reparaties - ruim 20 jaar ervaring - flexibel en betrouwbaar. Voor een vrijblijvende offerte: 06-54623051/ 020-6908997

ZZP koerier zoekt hulp in Amsterdam en omstr. ben je in bezit van bus of combo wijs ik je de weg, bel 06-29480228

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Kapsalon Ruud Bussum biedt te huur aan volledig ingerichte pedicure-schoonheids-nagelsalon 15 m2. Inlichtingen: 035-6935525/06-22393323