DiemerNieuws

17 april 2014

DiemerNieuws 17 april 2014


Akkoord PvdA, SP, D66 en GroenLinks

Lex Scholten

DIEMEN - De onderhandelaars van PvdA, D66, SP en GroenLinks hebben een coalitieakkoord vastgesteld voor de periode 2014-2018. De partijen zetten hiermee hun coalitie uit de afgelopen bestuursperiode voort.

De drie zittende wethouders Lex Scholten (PvdA), Maïta van der Mark (SP) en Ruud Grondel (GroenLinks) keren terug in het college van B en W. Jeroen Klaasse wordt wethouders namens D66. Hij komt in de plaats van Jeannette Pietersen, die wegens gezondheidsproblemen niet terugkomt in het college. Naar verwachting worden de wethouders op 24 april benoemd. Voor die tijd wordt het akkoord nog voorgelegd aan de leden van de partijen.

Lex Scholten, woordvoerder namens de vier partijen: "De titel van het akkoord is 'Ontmoeten en verbinden'. De vier partijen willen bouwen aan een sterk, sociaal, duurzaam en groen Diemen. Een gemeenschap waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Een gemeenschap die plek biedt aan iedereen. Hierbij staat de kracht van Diemen, 'het ontmoeten en verbinden' centraal. Niet omdat het daarmee niet goed gaat, maar omdat het nog beter kan. Het ontmoeten en verbinden is nuttig en nodig bij de nieuwe taken op het gebied van jeugd, verzorging en participatie. Die kracht van Diemen willen we gebruiken om de toekomstige inwoners van Plantage De Sniep en Bergwijkpark bij Diemen te betrekken, maar ook om het imago van Diemen te versterken. Ook evenementen, onderwijs, sportieve en culturele activiteiten zullen een bijdrage leveren aan ontmoeten en verbinden. Dit geheel noemen we citymarketing." Het bestaande beleid op het gebied van armoedebestrijding, participatie, ouderen, duurzaamheid, energie en verbetering van de openbare ruimte wordt doorgezet. Voor de nieuwe taken op het gebied van zorg, ouderen, participatie en jeugd wordt een raadscommissie ingesteld waarbij ook organisaties in de uitvoering en organisaties van belanghebbenden worden betrokken. Deze commissie dient niet alleen ter voorbereiding van raadsbesluiten, maar heeft ook tot doel het draagvlak te verbreden en de nieuwe regelingen uit te dragen.Vervolg op pagina 5.

Ruud Grondel
Maïta van der Mark
Jeroen Klaasse

Bijzondere muziekles

Foto: Trudy Kroese

Leerlingen van bijna alle basissischolen in Diemen zijn de afgelopen weken op school getrakteerd op een concert van de muzikanten van de Diemer Harmonie en docenten van de Muziekschool Diemen. "We hopen kinderen enthousiast te maken om een blaas- of strijkinstrument te gaan bespelen", aldus Maarten Rongen van de muziekschool. "Wie weet spelen zij later zelf wel in Het Diemer Orkestje en daarna in de Diemer Harmonie." Op 18 mei is in De Omval nog een gratis concert speciaal voor kinderen.

Politie lost schot bij arrestatie in Zuid

DIEMEN - De politie heeft zaterdagmiddag in de wijk Tapijtschelp in Diemen-Zuid een automobilist aangehouden. De politie heeft vlak voor de arrestatie een waarschuwingsschot gelost.

Een woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland laat weten dat er zaterdagmiddag rond 12.30 in de Molukkenstraat in Amsterdam een man met een schotwond werd aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de man gewond was geraakt bij een schietincident in de Bataviastraat in Amsterdam-Oost. In die woning trof de politie ook een hennepplantage aan.

Een automobilist die bij de woning in de Bataviastraat met hoge snelheid was weggereden werd in de wijk Tapijtschelp aangetroffen. Agenten losten bij de arrestatie een waarschuwingsschot. De automobilist bleek ook een schotwond te hebben.

De woordvoerder van de politie geeft aan dat beide mannen naar een ziekenhuis zijn gebracht en zijn aangehouden.

Zakkenrollers slaan toe op twee plekken

DIEMEN - Twee mensen zijn slachtoffer geworden van zakkenrollers.

Een vrouw werd vorige week dinsdag tussen 13 en 14.00 uur slachtoffer van een zakkenroller toen zij de Gamma bezocht. Zij had net gebruikgemaakt van haar mobiele telefoon. Kort daarna merkte zij dat de telefoon uit haar tas was verdwenen.

Een bezoekster van de kermis op de Venserkade werd zaterdagavond tussen 22.00 en 22.10 uur slachtoffer van een zakkenroller. De vrouw had haar mobiele telefoon in een bodywarmer opgeborgen. Zij merkte dat haar telefoon was verdwenen. De politie roept mensen op alert te blijven.

2

keer op rij zijn de dames van
De Meeuwen gepromoveerd

Bewoners beheren openbaar groen

Bewoners en wethouder Maïta van der Mark ondertekenen overeenkomst.

DIEMEN - Een aantal bewoners van de Albert Loethoelistraat en wijkwethouder Maïta van der Mark hebben zaterdagochtend een overeenkomst getekend die tot gevolg heeft dat de bewoners het beheer en onderhoud van een aantal plantsoenvakken op de parkeerplaats overnemen.

De bewoners hebben daarna planten en struiken geplant in de plantvakken. Drie bewoners hebben het initiatief genomen. Zij krijgen inmiddels hulp van diverse andere bewoners van de flat.

Het is voor het eerst dat bewoners in Diemen een dergelijke overeenkomst met de gemeente hebben ondertekend. De gemeente waardeert hun inzet enorm en verwacht dat dit initiatief ook door bewoners elders wordt opgevolgd.

Weerbericht

Zachte paasdagen met kans op enkele buien
Het aprilweer toont zich deze week nogal grillig. Ook voor het paasweekeinde zijn de vooruitzichten wisselend. Een hogedrukgebied bouwt zich op via de Noordzee richting Scandinavië. De wind wordt daarmee oostelijk met aanvoer van vrij warme lucht. Storingen boven Zuid-Europa komen echter dichterbij. Daardoor neemt de kans op enkele buien toe.

Vrijdag en het paasweekeinde
Vrijdag is het wisselend bewolkt. Er vallen enkele buien. Er waait een gure noordenwind. Het voelt vrij koud bij 10 à 11 graden. Zaterdag draait de wind naar noordoost. De zon doet goede zaken bij een maximum van circa 16 graden. Tijdens de paasdagen schijnt de zon af en toe. Er ontstaan ook stapelwolken. Daaruit kunnen enkele buien ontstaan. Er waait een matige wind tussen oost en zuid. De minima liggen rond 8 graden. In de middag wordt het 17 à 18 graden.

Trend na het paasweekeinde
Ook na de paasdagen bevinden we ons in het overgangsgebied tussen hoge luchtdruk boven Noord-Europa en lage luchtdruk ten zuiden van Nederland. Het blijft enigszins wisselvallig met afwisselend zonneschijn en kans op enkele buien. De maxima liggen rond 15 à 16 graden.
Weetje
Vorig jaar beleefden we een winterse Pasen. Het werd slechts 4 graden. In de nacht vroor het tot –5 graden. In 2008 viel sneeuw tijdens de toen zeer vroege Pasen. Ook in 2012 verliepen de paasdagen vrij koud met nachtvorst en 9 graden overdag. In 2011 waren de paasdagen juist recordwarm, bij 26 graden. Dit jaar lijkt Pasen weer eens aan de warme kant te gaan verlopen.

Hoe een joods gezin verdween van de Ouderkerkerlaan

De Ouderkerkerlaan, die over de Diemerbrug begon, was in de jaren dertig een rustige laan. Aan het begin, als reusachtige poortwachter, stond die grote Hervormde Kerk uit de vorige eeuw. Dan links en rechts wat woonhuizen, waarna verderop de boerderijen die Diemen mede haar landelijke karakter gaven. Dat rustige laantje veranderde in de oorlogsjaren in een decor waarin veel factoren van het leven van de Tweede Wereldoorlog op dorpsniveau terugkwamen. Het overgrote deel van de bewoners leek met machteloze gevoelens de bezetting van de Duitsers te ondergaan. Maar achter die façade gebeurde van alles: op de laan paradeerde een NSB'er in uniform en er werd in het winkelwoninkje van Jeanne de Wild verzetswerk op eredivisieniveau gepleegd.

Aan de Ouderkerklaan woonde ook een joodse familie. In 1942 moesten zij gedwongen verhuizen naar Amsterdam-Oost na eerst leeggeplunderd te zijn door OMNIA Treuhandgesellschaft. Voor degenen die zich afvragen hoe het toch met die joodse familie verder is gegaan: de twee dochters en de zoon vonden de dood in Auschwitz, de vader overleed op een onbekende plaats ergens in Oost-Europa en de moeder werd in mei 1943 direct na aankomst uit Westerbork vergast in Sobibor.

Buurtzorg viert lustrum

DIEMEN - Buurtzorg Diemen bestaat op 1 mei vijf jaar.

Op 1 mei 2009 startten zes Diemense wijkverpleegkundigen en ziekenverzorgenden met het bieden van thuiszorg volgens de buurtzorgformule. Het buurtzorgteam moest al snel uitbreiden en anno 2014 werken er tien buurtzorgers in Diemen. Het lustrum zal niet ongemerkt voorbij gaan. De cliënten die nu zorg krijgen van Buurtzorg worden op 25 april door de medewerkers getrakteerd op een gezellige middag.

Vrijwilligers Loswalfestival

DIEMEN - De Stichting Loswalfestival is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen tijdens het evenement.

Het Loswalfestival is van vrijdagavond 30 mei tot en met zondag 1 juni. Er is vooral hulp nodig bij het opbouwen op donderdag 29 mei: mensen met verstand van stroom zijn meer dan welkom. Ook is de stichting nog op zoek naar vrijwilligers die op zaterdag bij de kinderen willen helpen met knutselen.

Op maandag 2 juni is er hulp nodig bij het afbreken. De Stichting Loswalfestival is ook blij met vrijwilligers die slechts een dag kunnen helpen. Vrijwilligers dienen minimaal zeventien jaar te zijn.

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar loswalfestival@gmail.com.

Demonstratie van landmacht

DIEMEN - De landmacht demonstreert op woensdag 23 april een verkeerssluis in Diemen. Dit gebeurt op het plein voor het gemeentehuis. De demonstratie duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

De demonstratie vindt plaats tijdens de Landmachtdag. In veel plaatsen in Nederland zijn die dag activiteiten. Het gaat onder meer om sportieve activiteiten, muziekoptredens en 'gevechtsacties'.

De Landmachtdag wordt gehouden om het 200-jarig bestaan van dit legeronderdeel te vieren.

DIEMEN - Op tweede paasdag kunnen kinderen weer paaseieren komen zoeken op de kinderboerderij aan de Prins Bernhardlaan.

Alle kinderen tussen tot acht jaar zijn van harte welkom om te komen zoeken naar de eieren, die overal op de kinderboerderij verstopt liggen. Dat kan tussen 12.00 en 13.00 uur.

DIEMEN - IVN-werkgroep Diemen en de boswachter zoeken op zaterdag 19 april hulp om drie broeihopen te maken waarin ringslangen hun eieren kunnen leggen.

Er zijn 15 tot 20 vrijwilligers nodig, kinderen vanaf 7 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van hun ouders. Het is stoer werk, rubber laarzen en oude kleren aanbevolen. De natuurwerkdag start om 1000 uur, startpunt bij Stammerdijk 27, dat is de afgeknotte molen. Aanmelden bij ivndiemen@gmail.com.

In het Repair Café krijgen spullen nog een kans

'Dit is een goed initiatief, weggooien is zonde'

De vrijwilligers met twee rechterhanden hebben het druk tijdens het eerste Repair Café. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Het eerste Repair Café in Diemen trok afgelopen zaterdag veel belangstelling. Vrijwilligers van Duurzaam Dorp Diemen (DDD) proberen tijdens het Repair Café zoveel mogelijk kapotte apparaten en kleding een tweede leven te geven. Hun motto: 'Weggooien? Mooi niet!'

Zaterdagmiddag in een ruimte in De Diem: de naaimachines snorren, aan andere tafels buigen mensen zich over kapotte apparaten. Voor iedereen is er een kop koffie of thee, want dat is het Repair Café ook: een gezellige ontmoetingsplek. Bezoeker Robert Nadorp komt terug met onderdelen om de vier tuinstoelen die hij heeft meegenomen te repareren. "Nu wist ik tenminste welke spullen ik moest halen. Dit is een goed initiatief, de stoelen zijn verder nog goed, zonde om weg te gooien." Samen met een vrijwilliger repareert hij de scharnieren en neemt tevreden de stoelen weer mee naar huis.

In 2009 werd het eerste Repair Café georganiseerd in Amsterdam en dat was direct een groot succes. Inmiddels zijn er meer dan 200 Repair Cafés in Nederland en nog eens zoveel in het buitenland. Theo van den Akker en Marion Fruin van het Repair Café in Amsterdam-Oost/Betondorp zijn vandaag aanwezig om met hun ervaring de vrijwilligers in Diemen bij te staan. Het gaat vooral om praktische tips. "Kijk eerst eens naar de stekker voordat je een apparaat helemaal uit elkaar haalt."

'Spullen hoeven niet meer nodeloos worden weggegooid'

Als aan het eind van de middag het 18e werkbriefje van de dag wordt uitgeschreven, voor een defecte fotocamera, kunnen de vrijwilligers concluderen dat het eerste Repair Café in Diemen een succes was. Met van alles kwamen mensen langs. Zo kreeg een stofzuiger een nieuw snoer en een virusprobleem op een laptop werd gefikst. Een mevrouw nam een cd-speler mee die niet kapot was, maar waar ze wel uitleg voor vroeg. Voor de reparaties vraagt DDD een vrijwillige bijdrage van de bezoekers. Die geven zij, ook als hun spullen niet meer gemaakt blijken te kunnen worden, omdat zij de inzet waarderen.

"We hebben een startsubsidie van de gemeente gekregen, maar daarna moeten we het zelf financieel regelen en met de bijdragen kunnen we eventueel wat gereedschap aanschaffen", zegt Wiillemien Boland, namens DDD een van de organisatoren van het Repair Café in Diemen. De opkomst overtreft haar verwachtingen. "We zouden om 14.00 uur opengaan, maar op dat tijdstip was nummer 3 al aan de beurt. Er stonden mensen te wachten." Mede-organisator Markus Schmid: "Voor de zomer organiseren we nog twee keer een Repair Café en als het zo goed blijft lopen, gaan we ook na de zomer door." Het Repair Café is er voor iedereen, met een smalle beurs of niet. "Voor mensen die weinig te besteden hebben, kan het een uitkomst zijn als zij hun spullen kunnen laten maken zonder hoge rekening van een reparatie of een nieuw apparaat", zegt vrijwilliger Margriet van der Valk van achter de naaimachine. "Maar ook voor mensen die dat wel kunnen betalen, is dit een goed alternatief. Spullen worden dan niet meer nodeloos weggegooid, dat scheelt afval en is beter voor het milieu."

Repair Café Diemen kan nu rekenen op tien handige vrijwilligers. Meer mensen met twee rechterhanden zijn van harte welkom om het team te versterken. Aanmelden kan via info@duurzaamdorpdiemen.nl.

Identiteit verdachte bekend

DIEMEN - Dankzij tips is de identiteit bekend geworden van de 24-jarige man die de politie Amsterdam zocht voor schennispleging en vernieling. Beelden van de verdachte waren 9 april te zien in het opsporingsprogramma's Bureau 020 (AT5).

De man stapte dinsdagavond 11 maart op station Diemen in metro 53 richting Centraal Station. Op station Van der Madeweg attendeerden passagiers de metrobestuurster erop dat de man zijn geslachtsdeel tevoorschijn had gehaald. De man sloeg haar arm weg, zodat haar telefoon op de grond kapot viel. Hij liep de metro uit, maar stapte weer in bij een andere wagon. Er ontstond een vechtpartij met passagiers die de man de metro uit wilden krijgen. De man kwam vervolgens aan de andere kant van het perron op de metrorails terecht. Even later gooide hij keien naar de metro, waardoor onder andere een ruit is gesneuveld.

Gemeente vrijwel XP-vrij

DIEMEN - Op het gemeentehuis van Diemen wordt al vrijwel geen gebruik meer gemaakt van Windows XP, het besturingssysteem dat vorige week definitief met pensioen ging.

Nog twee op de vijf gemeenten werken met het systeem, meldde NUtech.nl. Amsterdam bijvoorbeeld zou pas in 2015 het besturingssysteem volledig hebben vervangen. "In Diemen zijn we tijdig gestart met de omzetting van Windows XP naar andere systemen", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Bijna alle computers zijn al omgezet en eind april allemaal."

Cd-sjoelen bij StC

DIEMEN - Serve the City Diemen gaat op Koningsdag cd-sjoelen en cd's en dvd's verkopen.

Wie dat cd-sjoelen zelf eens wil proberen, is van harte welkom in de stand van StC op de vrijmarkt. De organisatie vraagt of Diemenaren die nog dvd's of cd's in de kast hebben liggen waar niet meer naar gekeken of geluisterd wordt, deze willen doneren. Via een berichtje naar info@stcdiemen.nl kun je dat laten weten. Daarnaast hoopt StC dat er nog mensen zijn die op Koningsdag een paar uur als vrijwilliger willen helpen in de stand. Aanmelden kan via hetzelfde e-mailadres.
De opbrengst van de verkoop is helemaal bestemd voor vrijwilligersprojecten.

Diemer Orkestje geeft jubileumconcert

Het Diemer Orkestje in actie. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Het Diemer Orkestje heeft zondag het twintigjarig bestaan gevierd. Dit gebeurde tijdens een jubileumconcert in De Omval.

Het Diemer Orkestje leidt al twintig jaar muzikanten op voor onder andere de Diemer Harmonie.
Het Diemer Orkestje kreeg tijdens het concert steun van het kinderkoor PeeBee van de rooms-katholieke kerk Sint Petrus' Banden en de streetdancegroep Black & White.

Diny Koremans, voorzitter van het Diemer Orkestje: "Het concert was zeer geslaagd en de belangstelling was groot."

Werkgroep Spoorzicht krijgt het groene lintje

Foto: Trudy Kroese

De afdeling Diemen van GroenLinks heeft zondagochtend het groene lintje uitgereikt aan Werkgroep Spoorzicht. De werkgroep kreeg het lintje vanwege het 15-jarig bestaan. Joke Schenk, voorzitter van de afdeling Diemen van GroenLinks, speldde het groene lintje op bij Jan Willem Wertwijn van Werkgroep Spoorzicht. Daarna was er een excursie die in het teken stond van 'Eten uit de natuur'. Er deden zo'n dertig belangstellenden mee aan de excursie.

XAB Diemen streeft naar optimale service

Nieuwe wit- en bruingoedzaak in Diemen-Noord

Aernout Bax en Robbert Cligge. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - XAB Diemen is een nieuwe winkel in winkelcentrum Diemen-Noord. Eigenaars van de wit- en bruingoedzaak zijn Aernout Bax en Robbert Cligge.

Aernout Bax: "Wij verkopen apparatuur als wasautomaten, drogers, vaatwasautomaten, koelkasten en televisies. Wij zijn gespecialiseerd in het vervangen van inbouwapparatuur. Robbert is gediplomeerd monteur van vele merken. Voor storingen kan iedereen natuurlijk contact opnemen."

Bax en Cligge streven ernaar om klanten een optimale service te bieden.

Ontzorgen
"Klanten krijgen alleen met ons tweeën te maken. Er zit niemand tussen. Een klant komt naar onze winkel en legt zijn of haar wensen op tafel. Wij geven vervolgens een advies op maat, maken een afspraak over de levering van het product en installeren het apparaat thuis bij de klant. Wij streven ernaar om onze klanten met onze service te 'ontzorgen'", geeft Bax aan.
XAB Diemen ademt de sfeer van een huiskamer. Aernout Bax: "Wij tonen in de zaak een beperkt aantal artikelen, maar wij kunnen elk artikel dat de klant wenst leveren. Wij leveren zo snel mogelijk, installeren de apparatuur en verlenen ook na afloop service."

XAB Diemen is nu enkele weken open en Bax en Cligge zijn blij verrast over het aantal mensen dat tot dusver de zaak heeft bezocht.

"Er zijn al veel mensen langsgeweest om een kijkje te nemen. De reacties zijn tot dusver positief. Een aantal mensen heeft zelfs bloemen meegenomen. Wij merken dat veel mensen onze persoonlijke benadering waarderen en het prettig vinden dat zij met hun vragen bij ons terechtkunnen. Wij hebben vertrouwen in ons concept en hopen dat veel inwoners van Diemen en van plaatsen in de regio onze winkel zullen bezoeken", aldus Bax.

Nieuwe coalitie treedt aan

Vervolg van voorpagina

In de al lopende projecten Bergwijkpark en Plantage De Sniep zullen ruim 3000 nieuwe woningen worden gerealiseerd. Voor het realiseren van sociale woningbouw worden de gronden ingezet die in eigendom van de gemeente zijn en een lage boekwaarde hebben.

Het financiële uitgangspunt bij het parkeerbeleid blijft dat de tarieven gebaseerd zijn op de kosten. De gemeente wil geen winst maken op parkeren.

Parkeren op het parkeerterrein achter De Omval zal zo snel mogelijk in de avonduren vanaf 19.00 uur gratis worden.

Het financiële beleid blijft voor de komende jaren behoedzaam. Nieuw beleid wordt betaald uit bezuinigingen in het bestaande beleid, de lokale lasten worden niet verhoogd en blijven inflatievolgend.

Bestuurder
heeft slok teveel op

DIEMEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een automobilist aangehouden die te veel alcohol had gedronken.

De man was op de Weteringweg betrokken bij een verkeersongeluk. Agenten merkten dat de man alcohol had gedronken. Zij namen hem mee naar het bureau en onderwierpen hem aan een test.

Uit het onderzoek bleek dat de man inderdaad te veel alcohol had genuttigd. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten in het politiebureau en kreeg een rijverbod opgelegd. Ook kreeg hij een proces-verbaal.

Poging
inbraak
woning

DIEMEN - Twee mannen hebben zaterdagmiddag geprobeerd in te breken in een woning aan de Rode Kruislaan.

De mannen probeerden een slot van de deur van de woning te forceren, maar slaagden daar niet in. Getuigen hebben twee mannen van rond de zeventien, achttien jaar zien weglopen.

De politie verzoekt andere getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 of 0800-7000 (Misdaad Anoniem).

Syglien Roosveld

44 jaar
Eigenaar van
Motion Dance Studio
Diemenaar sinds 2009

Ben je zelf ook een danser?
"Ik werk al 20 jaar in de danswereld. Ik heb als danseres gewerkt in verschillende showballetten en dinnershows en heb ook veel dans- en sportlessen gegeven. Nu alweer vijf jaar in mijn eigen dansstudio."

Feest in Motion Dance Studio?
"Ja, het feest duurde drie dagen, we hadden voor alle leeftijdsgroepen een eigen feest en het was een groot succes."

Favoriete danslesmuziek?
"Latinhouse en tribal beats; die muziek stimuleert om lekker vol te houden."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"'Debet', een literaire thriller van Saskia Noort. Heel spannend."

Stad of dorp?
"Diemen was echt even wennen, ik woonde daarvoor in het centrum van Amsterdam. Inmiddels ben ik wel een dorpsmens. Na alle drukte in de stad lekker naar mijn tuintje in Diemen."

Wat is je grote droom?
"Die van een eigen dansstudio heb ik al waargemaakt, maar een dependance in Diemen, uitgebreid met een health- en spacentrum zou ik wel willen."

Wat weten mensen niet van je?
"Dat ik ouder ben dan ik er uitzie en dat ik mijn vrije tijd graag optreed als zangeres in een jazzband."

Waar mogen ze je 's nachts voor wakker maken?
"De kouseband met pittige garnalen op zijn Surinaams van mijn moeder."

Trots op?
"Mijn dochter van 15 en op het feit dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken."

Waar moet deze krant meer over schrijven?
"Het gaat wel heel vaak over politiek en altijd vanuit ouderen gedacht. Ik mis een rubriek voor en door kinderen."

Als je een dagje burgemeester was...
"... zou ik pleiten voor meer en betere speelgelegenheid voor kinderen en aantrekkelijke voorzieningen voor jongeren, een kleine bioscoop of een bowlingbaan bijvoorbeeld."

Inschrijven voor computercursus van PCOB

DIEMEN - Ouderenbond PCOB begint op dinsdagmorgen 29 april met een computercursus voor beginners. De cursus wordt gehouden in De Schakel in de Burgemeester Bickerstraat 46A en is van 09.00 tot 12.00 uur. De cursus duurt acht weken.

De cursus gaat alleen van start als er voldoende deelnemers zijn. Tot dusver hebben zich nog geen geïnteresseerden aangemeld. Als de cursus niet kan doorgaan is dit een teleurstelling voor PCOB. De ouderenbond heeft een investering gedaan voor de aanschaf van computers voor de cursus en de twaalf vrijwilligers zetten zich al jaren vol overgave in om de cursussen een succes te maken. Ook mensen die de cursus niet volgen kunnen er met kleine vragen terecht.

Voor meer informatie over de cursus en aanmelden kan op woensdagavond en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur contact worden opgenomen via telefoonnummer 06-43734155.

Tennisser Colin van Beem mikt op plaats bij top 100

Talentvolle tennisser traint op banen ATVD

Colin van Beem (21) is een talentvolle tennisprof uit Diemen. Hij stond begin deze maand op de 666ste plaats van de lijst van de ATP (Association of Professional Tennisplayers). De ambitieuze tennisser hoopt over drie jaar bij de top 100 te horen.

Colin van Beem op het complex van ATVD. Foto: Trudy Kroese

Colin van Beem is geboren in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Hij woont zijn hele leven in Diemen-Noord. Nadat hij basisschool 't Palet in Diemen-Noord had afgerond, voltooide hij het atheneum aan het Calandlyceum in Amsterdam. Hij begon op zijn zevende met voetbal bij SV Diemen, later maakte hij de overstap naar de jeugdafdeling van AFC, dat op een hoger niveau uitkwam. Hij begon al jong met tennissen. "Mijn oma tenniste en door haar ben ik met de sport in aanraking gekomen. Mijn oma tennist trouwens nog steeds. Ik werd lid van ATVD (Algemene Tennis Vereniging Diemen) en speelde hier met vrienden. Ik heb bij ATVD tennisles gevolgd en ben later bij Amstelpark en bij Huib Troost gaan tennissen. Op mijn veertiende ben ik gestopt met voetballen en ben ik mij volledig op het tennis gaan richten. Ik heb meer aanleg voor tennis dan voor voetbal. Ik vind tennis ook leuker om te doen."

Nadat hij zijn vwo-opleiding had afgerond besloot Colin te gaan voor een loopbaan als tennisser. Op zijn achttiende jaar behaalde hij zijn eerste ATP-punt en vanaf dat moment mocht hij zich tennisprof noemen. Binnen enkele jaren tijd vergaarde hij veel punten en afgelopen zomer stond hij op de 530ste plaats van de ranking van de ATP. Vorig jaar liep hij tijdens een finale van een toernooi in Denemarken een scheurtje in een rib op. Die blessure had tot gevolg dat hij enige tijd geen toernooien kon spelen en naar de 666ste plek op de ATP-lijst is gezakt.

Colin werkt momenteel keihard aan zijn carrière. Enkele weken geleden trainde hij een aantal dagen op het complex van ATVD. "Ik heb sinds kort een nieuwe trainer, Martijn van Haasteren. Hij is niet aan een club verbonden. Wij zochten een plek waar ik kon trainen. We hebben ATVD-voorzitter Joke Bouma benaderd en zij was meteen enthousiast. Dit is voor mij ook een vertrouwde plek."

'Ik moet de komende jaren fysiek sterker en sneller worden'

Hoe voorzie je in je levensonderhoud?
"Ik verdien geld door voor twee clubs in competitieverband te spelen: bij Rapiditas in Nijmegen en bij HTHC in Hamburg in Duitsland. Het geld dat ik daarmee verdien besteed ik aan het tennis. Ik betaal er mijn trainer Martijn van en de reis- en verblijfskosten die ik maak tijdens het spelen van toernooien. Op dit moment moet er nog geld bij. Mijn ouders steunen mij financieel, daar ben ik erg blij mee."

Colin verblijft momenteel op Kish Island in Iran, waar hij deelneemt aan twee 10.000-dollartoernooien. "De twee winnaars van die twee toernooien krijgen geen 10.000 dollar, maar 1.000 dollar. Ik doe vooral mee omdat daar in totaal 18 ATP-punten zijn te verdienen."

'Ik tennis het liefst op gravel of hardcourt'

Na het toernooi in Iran gaat Colin drie weken naar Zweden waar hij ook aan diverse toernooien zal deelnemen.

Het is vrijdagochtend. Op het complex van ATVD traint Colin van Beem onder leiding van Martijn van Haasteren. Zijn sparringpartner is Lennert van der Linden. Van Haasteren, die in het verleden tennisprof was, geeft Colin de nodige aanwijzingen en wijst hem op zaken die de jonge tennisser kan verbeteren. De trainer maakt met zijn iPhone een filmpje dat hij even later aan Colin toont. De tennisser kan daardoor zien dat hij de houding van zijn benen op bepaalde momenten moet veranderen waardoor hij een betere balans krijgt. De training die Colin en Lennert afwerken is van een hoog niveau en is prachtig om te zien. Beide tennissers werken keihard, maar wat ook opvalt is dat zij enorm veel plezier hebben. "Tijdens de trainingen wordt er hard gewerkt, maar plezier is ook een belangrijk aspect", aldus Van Haasteren.

Colin is tevreden over de werkwijze van zijn trainer: "Martijn is duidelijk en wijst mij op specifieke zaken die ik aan mijn spel kan verbeteren. Hij geeft ook aan dat ik tijdens de wedstrijden goed moet nadenken over mijn spel. Dat heeft tot gevolg dat ik mij nog tijdens een wedstrijd kan verbeteren. Daarnaast zorgt Martijn voor een goede sfeer en hebben wij veel plezier."

Colin traint zes dagen per week, alleen op zondag staat hij niet op de baan. "Ik train 's morgens twee uur, neem dan een uur pauze en train 's middags weer anderhalf uur. Daarnaast doe ik aan conditietraining. Dat deed ik tot voor kort in het Frans Otten stadion in Amsterdam, maar binnenkort in Buitenveldert. Verder ben ik onlangs begonnen met bikram-yoga; ik werk dan oefeningen af bij een temperatuur van 40 graden."

Momenteel investeert Colin vooral in zichzelf. Hij spaart kosten noch moeite om over enkele jaren zijn doel te bereiken: een plaats bij de beste 100 tennissers van de wereld. "Ik moet de komende jaren fysiek sterker en sneller worden en een aantal facetten van mijn spel verbeteren. Mijn service en forehand moeten beter. Mijn dubbele backhand is nu mijn sterkste wapen. Verder zal ik veel wedstrijden en toernooien spelen. Daar word ik alleen maar beter van."

Hij legt uit dat de honderd beste spelers van de ATP-ranking geplaatst worden voor de grote toernooien zoals de Grand Slam-toernooien Wimbledon, Roland Garros, de US Open en de Australian Open. Spelers die op de plaatsen 100 tot en met 250 staan mogen deelnemen aan het kwalificatietoernooi van de Grand Slam-toernooien. Colin streeft ernaar om zo snel mogelijk door te stoten naar een plek bij de beste 250 tennissers van de wereld.

Naar welk van de vier grote toernooien gaat jouw voorkeur uit?
"Naar Roland Garros. Ik tennis het liefst op gravel of hardcourt. Ik ben een speler die vooral vanaf de baseline tennist. Op gras, zoals op Wimbledon, wordt vooral servicevolley gespeeld. Dat ligt mij minder."

Joke Bouma, voorzitter van ATVD, is blij met de aanwezigheid van Colin van Beem op de banen van de club: "De komst van toptennisser Colin van Beem is tot nu toe het hoogtepunt van het seizoen. Colin is weer lid geworden van ATVD en zal als hij in Nederland is samen met zijn coach bij ons trainen. Voor de jeugd kan het een enorme stimulans zijn om hem te zien trainen. Ooit is ook hij bij ATVD begonnen. Natuurlijk zullen wij Colin waar mogelijk ondersteunen om nog verder succesvol te kunnen zijn."

Ranking ATP

De ATP-ranking bestaat sinds 1973. De eerste speler die de eerste plaats van de lijst bezette was de flamboyante Roemeen Ilie Nastase.

Rafael Nadal staat momenteel op de eerste plaats, Novak Djokovic neemt plek twee in. Stanislas Wawrinka staat op de derde plaats, Roger Federer op plek vier en Tomas Berdych op de vijfde plaats.

De lijst wordt elke week aangepast. Spelers krijgen op basis van hun prestaties tijdens toernooien punten en het puntentotaal bepaalt de plaats die een tennisser op de lijst van de ATP inneemt.

'Wij verlenen goede en snelle service'

Robert Harms Tweewielers in nieuw pand

Robert Harms voor zijn nieuwe zaak. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Robert Harms Tweewielers is sinds vorige week maandag gevestigd in het pand aan De Kruidenhof 14. De afgelopen negen jaar zat de zaak in een pand naast de Jumbo in Diemen-Zuid. Eigenaar Robert Harms heeft in de nieuwe zaak meer ruimte en gaat het assortiment uitbreiden.

Robert Harms (30) uit Harderwijk startte tien jaar geleden met een kraam met fietsen op de wekelijkse markt op woensdag op het Diemerplein. Daar staat het bedrijf nog steeds elke woensdag. De interesse van klanten was zo groot, dat Robert negen jaar geleden besloot om een winkel in Diemen-Zuid te openen. De zaak werd een succes.

"Wij trekken veel klanten omdat wij betaalbaar zijn en goede en snelle service verlenen. Als een klant 's morgens een fiets voor reparatie naar ons brengt, streven wij ernaar dat hij of zij de fiets aan het einde van de middag weer kan ophalen." De nieuwe zaak ziet er mooi uit. "Wij hebben hier anderhalf keer zoveel ruimte als in de oude zaak. De werkplaats is achter in de zaak en in de winkel beschikken wij over veel ruimte om fietsen en accessoires neer te zetten."

'Wij verkopen steeds meer elektrische fietsen'

Diverse soorten fietsen
Robert Harms Tweewielers verkoopt diverse soorten fietsen. "Wij verkopen veel stadsfietsen en sportfietsen. Een goede fiets hoeft niet duur te zijn. Wij verkopen bijvoorbeeld een goede fiets met zeven versnellingen en een transportrek voor 599 euro. Als een fiets goed wordt onderhouden en op momenten dat dat nodig is wordt gerepareerd, kan die twintig jaar meegaan. Wij starten binnenkort ook met de verkoop van twentyniners, dat zijn mountainbikes met grote wielen. Nee, racefietsen verkopen wij niet. Dat zijn speciale fietsen die niet in ons assortiment passen."

Hij merkt dat de elektrische fiets in opkomst is. "Wij verkopen steeds meer elektrische fietsen, aan zowel jonge als oudere mensen. Wij verkopen bijvoorbeeld een elektrische fiets van 999 euro. Dat is een fiets met zeven versnellingen, zadelvering en voorvering en een digitale display. Mensen kunnen de fiets thuis opladen."

Robert Harms Tweewielers heeft ook een ruim assortiment aan tweedehands fietsen. Al vanaf 100 euro kunnen klanten een goede tweedehands fiets kopen.

"Klanten verkopen een gebruikte fiets aan ons. Wij knappen die fiets vervolgens op, verrichten indien nodig reparaties en bieden de fiets dan voor de verkoop aan. Een tweedehands fiets kan interessant zijn voor iemand die een fiets wil kopen. Om een voorbeeld te geven: een fiets die twee jaar geleden nieuw voor 579 euro is gekocht, kost tweedehands bij ons in de winkel 295 euro."

Reparaties
Collega's van Robert verrichten in de werkplaats achter in de zaak reparaties. Het plakken van banden komt niet meer voor in de zaak, legt hij uit.

"Als een fiets een lekke band heeft maken wij de band 'onplatbaar'. Dit gebeurt door de binnenband en de buitenband te vervangen. Een extra dikke laag antilek aan de buitenkant maakt de band 'onplatbaar'."

Robert Harms Tweewielers biedt een ruim assortiment aan accessoires aan: er is een groot aanbod aan fietstassen, kinderzitjes, fietssloten en andere artikelen die interessant zijn voor fietsers. En iedereen kan voor de zaak zijn of haar fietsbanden oppompen. Het is een service die Robert Harms Tweewielers gratis aanbiedt.

17 en 22 april

Film in De Omval

'12 Years a Slave' is gebaseerd op het ongelofelijke verhaal van Solomon Northup. Hij leefde in de 19e eeuw, voorafgaand aan de Amerikaanse burgeroorlog, als vrije zwarte man met zijn gezin in New York. Dan wordt Solomon ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden. Hij vecht om niet alleen te overleven, maar ook zijn waardigheid te behouden. De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 18 april

Inloopspreekuur

Uitvaartonderneming Mea Vota houdt iedere dinsdag en vrijdag tussen 09.00 en 10.00 uur een gratis inloopspreekuur in De Brede HOED. Iedereen met vragen over kosten, verzekeringen en het vastleggen van wensen voor een uitvaart kan hier terecht.

Captain's Dinner

Samen eten is gezellig! Laat al uw zorgen varen bij het Captain's Dinner in wijkcentrum 't Kruidvat. U kunt om 12.30 uur aan tafel en samen met buurtbewoners voor € 5,- genieten van een smaakvolle warme maaltijd. Informatie bij Anneke Dekker: 020–6953224.

zaterdag 19 april

Natuurwerkdag

IVN-werkgroep Diemen en de boswachter zoeken hulp om drie broeihopen voor ringslangen te maken. Er zijn 15 tot 20 vrijwilligers nodig, kinderen vanaf 7 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van hun ouders. Het is stoer werk, rubber laarzen en oude kleren aanbevolen. De natuurwerkdag start om 10 uur, startpunt bij Stammerdijk 27, dat is de afgeknotte molen. Aanmelden bij ivndiemen@gmail.com.

Oud papier

Vrijwilligers van RTV Diemen halen ook vandaag weer oude kranten op in heel Diemen. Al het papier dat om 9.30 uur aan de weg staat, wordt meegenomen. Vanwege Koningsdag wordt er op 26 april geen oud papier opgehaald in Diemen.

maandag 21 april

Paaseieren zoeken

Op tweede paasdag kunnen kinderen weer paaseieren komen zoeken op de kinderboerderij aan de Prins Bernhardlaan. Alle kinderen tussen tot acht jaar zijn van harte welkom tussen 12.00 en 13.00 uur.

dinsdag 22 april

Bootcamps

Dave Moen verzorgt weer bootcamplessen in de Diemerpolder. Op dinsdag begint de les om 19.00 uur en op zondag om 10.00 uur. Meer informatie op dmbootcamp.nl.

donderdag 24 april

Lezing

PCOB Diemen organiseert een lezing met de titel 'Straling, waar komt het vandaan en hoe gaan we ermee om'. De heer Neut komt er alles over vertellen in De Schakel. Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.

24 en 29 april

Film in De Omval

In 'Her' schaft Theodore (meervoudig Oscargenomineerde Joaquin Phoenix), een eenzame schrijver, zich een nieuw ontwikkeld besturingssysteem aan dat bestemd is om in alle behoeften van diens gebruiker te voorzien. Het systeem vormt een geheel eigen identiteit op basis van de voorkeuren van de gebruiker. Langzaam maar zeker wordt hij verliefd op deze Samantha (stem van Scarlett Johansson). De film begint om 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 25 april

Aqua Disco

Zwemmen en swingen in het Duranbad: discozwemmen van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kosten € 5,-.

Cabaret in De Omval

Grijs is zwart en wit. Grijs is saai. Grijs is veelgehoord. Grijs is oud. 'Grijs' is de nieuwe solovoorstelling van Howard Komproe. 'Grijs' gaat over wat je kwijtraakt als je krampachtig vasthoudt. Aanvang 20.30 uur, een kaartje kost € 16,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zondag 27 april

Computerclub

Computerclub Minerva houdt de maandelijkse bijeenkomst in Het Noorderlicht, van 11.00 tot 14.00 uur.

Toneel in De Omval

Fred Vaassen speelt 'Dodelijk Zwijgen'. Een man, Kees Loudon, heeft zojuist zijn beste vriend begraven, die hij tien jaar eerder ontmoette in de trein op weg naar Polen. Van beiden was de reisbestemming Auschwitz. Ieder had echter zijn eigen reden om daar naar toe te gaan. De een als zoon van een NSB-vader, de ander als de enige overlevende uit een joodse familie. Aanvang 14.00 uur, een kaartje kost € 16,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

tot zaterdag 31 mei

Expositie

'Stoffige foto's' is de naam die de expositie van Afra Laan en Lynn Cox, beide lid van Kunstzin Diemen, heeft meegekregen. Hun gedeelde interesse in de natuur en voor andere zaken als hoedenwinkeltjes, brocante zaakjes en het Vrijthof in Maastricht, zorgt voor een ontmoeting tussen fotografie en textiel. De expositie is te zien in De Diem.

tot dinsdag 27 mei

Expositie

Aan de voorjaarsexpositie van kunstenaarsvereniging Kunstzin Diemen doen 27 Diemense kunstenaars mee. Geëxposeerd worden schilderijen, beelden, foto´s en textiel werk. De tentoonstelling is iedere werkdag tot en met 27 mei te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis tussen 8.30 en 16.30 uur.

tot zaterdag 31 mei

Expositie

In de vitrinekast in Berkenstede exposeert Henny Gertenaar, lid van Kunstzin Diemen, met klein werk: schilderijen in klein formaat, maar met groot enthousiasme geschilderd.

De Meeuwen gehuldigd

Tweede promotie in successie

De selectie van het eerste damesteam van De Meeuwen. Foto: Yannick uit den Boogaard

DIEMEN - Het eerste damesteam van De Meeuwen is gepromoveerd. De ploeg won zondagavond in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.

De formatie uit Diemen was te sterk voor De Snippen: 7-4. Na afloop werd de selectie gehuldigd. Kampioen werd ZPCH uit Hoofddorp.

Het betekent de tweede promotie in successie voor De Meeuwen. Aan het eind van het vorig seizoen promoveerde De Meeuwen van de vierde naar de derde klasse. Volgend seizoen komt De Meeuwen uit in de tweede klasse. De selectie van De Meeuwen bestond uit vijftien spelers, van wie er steeds dertien op het wedstrijdformulier mochten worden geplaatst. Twee speelsters kampten enige tijd met blessures. "Nadat wij gepromoveerd waren dachten wij dat wij voor een plek in de middenmoot zouden gaan spelen. Maar het ging beter dan wij hadden verwacht. Enige tijd geleden hebben wij de promotie al veilig gesteld", aldus speelster Sanne Winchester.

Bekerfinale

Ajax en PEC Zwolle spelen zondagavond de KNVB bekerfinale. De wedstrijd vindt plaats in De Kuip in Rotterdam

Het is een mooie traditie om de bekerfinale, ongeacht de ploegen die erin uitkomen, in De Kuip te spelen. De KNVB is er inmiddels van doordrongen dat traditie en voetbal goed samengaan. Dat heeft lang geduurd, want in het verleden zijn er bekerfinales in andere stadions, zoals het Olympisch Stadion, De Meer en Het Zuiderpark, gespeeld. Diverse keren nam de voetbalbond het besluit om de finale van de bekerstrijd uit een dubbele ontmoeting te laten bestaan. Soms was dit besluit ingegeven om confrontaties tussen supporters te voorkomen, een andere keer had de bond het speelschema weer eens veranderd.

De eerste keer dat ik een KNVB bekerfinale in De Kuip bezocht was in 1979. Ajax en FC Twente hadden de finale bereikt. Met een aantal tieners uit Diemen en Amsterdam reisden wij per trein naar De Kuip. Ook de F-side zat in die trein. De sfeer was prima. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 1-1. Beide treffers vielen voor rust. Ajax-verdediger Wim Meutstege schoot in eigen doel en Ray Clarke maakte vanaf de witte stip gelijk.

Volgens de toenmalige reglementen van de KNVB moest een replay de beslissing brengen. Wij gingen opnieuw naar Rotterdam. Ajax had immers een aantrekkelijk team dat offensief speelde en waarin spelers voetbalden die over een prachtige individuele actie beschikten.

Piet Schrijvers was doelman, aanvoerder Ruud Krol libero, de Denen Frank Arnesen en Sören Lerby speelden op het middenveld en de vleugels werden bemand door Tscheu La Ling en Simon Tahamata. De Engelsman Ray Clarke was een trefzekere spits. Hij was ook penaltyspecialist.

Ajax won de replay eenvoudig. Ray Clarke opende de score in de eerste helft. Na de hervatting maakten Simon Tahamata en middenvelder Dick Schoenaker het verschil tussen beide teams duidelijk.

DKV Victoria laat dure punten liggen

DIEMEN - DKV Victoria heeft de wedstrijd tegen WWSV verloren: 9-6. De wedstrijd vond plaats op gras, wat in het nadeel bleek te zijn van Victoria.

De ploeg startte traag, had moeite met het achterverdedigen van WWSV en kwam niet tot scoren. Er werden wat foutjes gemaakt in de verdediging en zo stond er bij de rust de stand van 3-2 op het bord. Victoria zou in de tweede helft echt moeten aanzetten om de wedstrijd naar zich toe te trekken en zo nog uitzicht te houden op de koppositie. Er werd echter wederom slecht gestart en het was na een fout van de aanvoerder dat WWSV wist te scoren. Gelukkig voor het publiek vielen er in de tweede helft iets meer doelpunten. Het werd 5-3 en vanaf dat moment begon Victoria duidelijker de overhand te krijgen. Het werd gelijk en na nog meer minder mooi korfbal zelfs 5-6 voor Victoria. Deze stand bleef ongeveer tien minuten op het bord staan. Victoria verzaakte de voorsprong uit te bouwen en het was WWSV dat de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Het werd uiteindelijk zelfs 9-6.

Victoria staat door deze nederlaag op vier punten achterstand van de koploper en heeft de titelkansen niet meer in eigen hand. Zondag speelt Victoria om 14.30 uur thuis tegen de nummer 1 Aurora.

SV Diemen pakt drie belangrijke punten

DIEMEN - SV Diemen zal zich nog wel eens achter de oren krabben: na de regelrechte wanvertoning van vorige week tegen Sporting Martinus werd er zondag verdiend gewonnen van RCH: 2-0.

Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op een 'veilige plek' nu nog twee punten en is de ploeg van vertrekkend trainer Robin Ernest drie punten los van de onderste plaatsen.

Terwijl Diemen er vorige week nauwelijks in slaagde de bal naar de goede kleur te spelen, was de ploeg tegen RCH de hele wedstrijd de betere. De gasten uit Heemstede vielen vooral op door een hoop onderlinge irritatie; voetballend gezien bleef de inbreng beperkt tot een hoop lange ballen die vaak over de achterlijn gingen. Diemen zette daar voldoende strijd tegenover en werd vooral gevaarlijk via lopende mensen vanuit het middenveld en opkomende backs. Tot twee maal toe bracht keeper Akiyama redding op pogingen van Marco Moelee. Eerst een mooie volley na een voorzet van De Vries en daarna na een prachtige aanval via Moelee en Stobbelaar, waarna eerstgenoemde vrij voor de keeper niet wist te scoren. Vlak voor rust kwam Diemen verdiend aan de leiding: een corner van Minnema werd verlengd door Bright Owusu, waarna Stobbelaar bij de tweede paal afrondde.

In de tweede helft probeerde RCH meer druk te zetten om een resultaat te forceren. Het bracht aanvallers Mando en Mungambo ertoe om gevaarlijk te worden, maar de Diemense defensie en doelman Moen kwamen eigenlijk, behoudens een aantal corners, niet in de problemen. Aan de andere kant liet Diemen na om de genadeklap uit te delen. Vrije kansen voor onder anderen Owusu en Gemert werden niet benut. Pas in blessuretijd maakte Diemen aan alle onzekerheid een eind toen Jordan Gemert een voorzet gaf die met de hand werd geblokkeerd door een verdediger van RCH, waarna Stobbelaar de toegekende penalty beheerst binnenschoof. Over twee weken volgt de uitwedstrijd tegen ZSGO.

Dames 1 SV Zeeburg verliest

DIEMEN – Dames 1 van Zeeburg heeft de wedstrijd tegen Legmeervogels 1 verloren: 22-20.

SV Zeeburg was defensief niet in topvorm. Er werden achterin slordige fouten gemaakt waarvan Legmeervogels wist te profiteren. Aanvallend speelden de handbalsters uit Diemen wel goed.

De wedstrijd gingen lange tijd gelijk op, maar in de laatste minuten wist Legmeervogels toch op voorsprong te komen en de volle winst te grijpen: 22-20.

Zaterdag speelde het team twee oefenwedstrijden, tegen KSV 1 (25-22 verlies) en Nieuwegein 2 (24-11 winst).

Huldiging Smashing

Spelers van diverse teams worden gehuldigd.

DIEMEN - Volleybalvereniging Smashing '72 heeft tijdens de slotdag van het seizoen alle teams gehuldigd die kampioen zijn geworden.

Twee jeugdteams bemachtigden de dubbel door zowel in de competitie als in de beker eerste te worden: Smashing 8 en Smashing 5. Het tweede herenteam werd kampioen in de 2e klasse. Het eerste damesteam werd met overmacht kampioen van de 1e klasse en liet de concurrentie maar liefst 17 punten achter zich.

15 / 16

Spraytanning bij u thuis of op locatie. Een mooie stralende bruine teint in slechts 10 minuten tijd. Voor info of afspraak bel 06-45399739

Definitief ontharen?
Nu betaalbaar voor iedereen!
FlitZenzo Weesp
Tel.: 06-22504620
www.flitzenzo.nl

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

Buse sportprijzen,
Hamerstraat 22, 1021 JV
Amsterdam (noord)
www.busegroothandel.nl 020-6329649. Bekers vanaf 3 euro, medailles vanaf 0,50 cent.

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595