DiemerNieuws

11 februari 2016

DiemerNieuws 11 februari 2016


Festivals in het Diemerbos: meer of minder geluid?

DIEMEN - Wordt er nou minder of meer geluid toegestaan tijdens de vier festivalweekenden deze zomer in het Diemerbos? Minder, zegt het college van B en W. Meer, zegt de stichting Vrienden van het Diemerbos. Vanavond (donderdag) praat de gemeenteraad over de evaluatie van de festivals in 2015 en het voorstel van het college om ook deze zomer acht festivals toe te staan in het bos.

Eerst maar eens de cijfers. Er zijn twee geluidsnormen: dB(A), het algemene geluidsniveau, en dB(C), dat is het geluid van de bassen, de lage tonen. In het voorstel wordt tijdens vier evenementen 65 dB(A) en 83 dB(C) toegestaan en tijdens de andere vier evenementen 60 dB(A) en 79 dB(C). Het college meldt dat daarmee gedurende twee van de vier weekenden een lager geluidsniveau wordt toegestaan dan in 2015. Maar de Stichting Vrienden van het Diemerbos wijst erop dat in de APV de norm in 2015 60 dB(A) was, dus dat zou meer geluid betekenen tijdens vier festivals.

Geluid is een subjectieve beleving en is ook nog eens afhankelijk van weersomstandigheden zoals de windrichting. Zo kwamen vorig jaar tijdens het laatste festivalweekeinde vooral veel klachten uit Amsterdam-Zuidoost en Weesp. "Vorig jaar bleek dat de in de APV gehanteerde norm van 60 dB(A) niet realistisch was voor de festivals. Daarom hebben we toen al besloten niet te handhaven tot 65 dB(A). Voor de lage tonen, dB(C), was geen norm. De geluidsbelasting tijdens de vier festivals waar wij nu 65 dB(A) toestaan zal dus niet hoger zijn dan vorig jaar", aldus wethouder Ruud Grondel. De norm wordt nu dus aangepast aan wat vorig jaar werd gedoogd. Toch waren er vorig jaar veel klachten over geluidsoverlast.
Lees verder op pagina 5

Tramhaltes Hartveldseweg worden verplaatst

DIEMEN - De haltes van lijn 9 bij de Nicolaas Lublinkstraat verdwijnen in de toekomst. De tramhaltes op de Hartveldseweg ter hoogte van de kerk Sint Petrus' Banden worden verplaatst. Daarnaast komt er een rotonde op de kruising van de Muiderstraatweg en de Prins Bernhardlaan.

Deze besluiten maken deel uit van het voorlopig verkeerskundig ontwerp (VO) voor de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg. Het gaat hier om een ontwerp dat deel uitmaakt van de herinrichting van de Oost-West-As. Het college van burgemeester en wethouders heeft het voorlopig VO voor de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg en het voorlopig inrichtingsvoorstel voor het deel van de Muiderstraatweg tussen de Provincialeweg en het spoorviaduct (Plantage De Sniep) onlangs vastgesteld. De plannen worden in maart in het gemeentehuis toegelicht tijdens een inloopavond.

Diemerbrug
De twee tramhaltes die nu voor de kerk liggen worden verplaatst naar een ander deel van de Hartveldseweg, even voorbij het kruispunt met de Diemerbrug en de Burgemeester Bickerstraat. De tramhaltes bij de Arent Krijtsstraat blijven op die plek gevestigd. Er komt een gedeeltelijk gecombineerde tram- en autobaan in oostelijke richting (richting van De Sniep) en een vrij liggende trambaan in westelijke richting (richting van Amsterdam).

Dit moet voorkomen dat trams die in de richting van Amsterdam rijden hinder ondervinden van files. Er staan in de spits regelmatig files op de Hartveldseweg tussen de Diemerbrug en de Venserbrug.

Het plan houdt verder in dat er 31 parkeerplaatsen aan de kant van de Weespertrekvaart verdwijnen. Daarnaast worden er verkeerslichten geplaatst ter hoogte van Tolhek 2 (Plantage De Sniep)

Lees verder op pagina 3

Galerie Diemerplein maakt plaats voor grand café

DIEMEN - Er zijn vergevorderde plannen om in het hoekpand van winkelcentrum Diemerplein een grand café te vestigen. Er is nog geen contract met een horecaondernemer getekend.

Nu is in het pand de galerie de Culturele Huiskamer van Diemen gevestigd. De eigenaar van de galerie Frans van der Beek heeft van de beheerder van winkelcentrum Diemerplein, WPM, te horen gekregen dat hij de galerie op korte termijn moet sluiten.

"Wij gaan eind volgende week dicht. Wij hebben hier dan anderhalf jaar gezeten."

Als er inderdaad een grand café in het winkelcentrum komt, gaat een wens van veel ondernemers in vervulling.

Talent op Open Podium in De Omval

Twee broertjes doen mee aan de Talentshow. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Muziek, zang, dans en beeldende kunst, gepresenteerd door Theatergroep Diemen: Diemenaren van allerlei verenigingen traden afgelopen zondagmiddag op tijdens het Open Podium in Theater De Omval of lieten hun werk zien. Ook de kinderen die meedoen aan de naschoolse workshops van Stichting Welzijn Diemen gaven een demonstratie.
Er was ook een Talentshow voor kinderen van 6 tot 16 jaar. 10 deelnemers lieten hun talenten zien met muziek, zang, (moderne) dans en een goochelact. De jury gaf de eerste prijs aan Liza Boerma van Muziekschool Diemen, die zong en zichzelf daarbij op de piano begeleidde.

4

bankjes worden er geplaatst bij de rotonde op de Ouddiemerlaan

Wisseltruc werkt niet

DIEMEN - Een bestuurder met te veel alcohol op is zaterdag 6 februari even na middernacht betrapt door de politie. De man probeerde er nog onderuit te komen door snel van plek te wisselen met zijn bijrijder: een jongen van 16 jaar.

De agenten in burger reden al een tijdje achter de auto. Deze viel in Amsterdam al op door veel slingeren en veel te hard rijden, bijna 40 kilometer per uur te hard. Op de A10 ging de auto verschillende doorgetrokken strepen en verdrijvingsvakken over. Op de Diemerpolderweg werd het voertuig door de agenten gestopt. Zij zagen dat de bestuurder van plaats wisselde met zijn bijrijder. Toen zij bij de auto kwamen, zat er een jongen van 16 jaar oud achter het stuur. Hij verklaarde meteen dat hij niet gereden had, maar dat ze even uitrustten.

De bestuurder, een 48-jarige man, werd aangesproken op zijn rijgedrag. Hij bleef ontkennen dat hij gereden had. Omdat de man dronken leek, moest hij een blaastest doen. Daaruit bleek dat hij inderdaad te veel gedronken had. De man werd aangehouden, ook omdat hij niet verder wilde meewerken. Justitie zal zijn straf bepalen; die zal door de weigering om mee te werken hoog uitvallen.

Geen rijbewijs

DIEMEN - Een bestuurder van een auto die maandag 8 februari om 22.00 uur werd staande gehouden, bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

De auto viel op door een kapotte koplamp en een kapot remlicht. De bestuurder gaf eerst een valse naam op en zei zijn rijbewijs niet bij zich te hebben. Op het politiebureau bleek dat het rijbewijs van de 23-jarige man was ingevorderd.

Vechtpartij

DIEMEN - De politie en een ambulance moesten donderdag 4 februari naar de eindhalte van tramlijn 9. Een 60-jarige vrouw en een 45-jarige vrouw, beiden uit Amsterdam, waren aan het vechten in de tram.

Toen de politie er was, kon het ambulancepersoneel een van de vrouwen ter plekke behandelen voor krassen in haar gezicht.

Weerbericht

Aanhoudend wisselvallig, kans op nachtvorst
Maandag passeerde een uitdiepende storing met aan de kust een zuidwesterstorm. Voor het weekeinde ziet het er minder onstuimig uit. Toch denderen ook de komende dagen met een krachtige westelijke stroming enkele nieuwe lagedrukgebieden het Noordzeegebied binnen. Het blijft daardoor continu wisselvallig. Het wordt iets kouder met kans op lichte nachtvorst.

Vrijdag + het weekeinde
In de nacht naar vrijdag kan het licht vriezen. De dag start droog met wat zon. Later volgt er meer bewolking met kans op wat regen. De zuidenwind is meest matig. Zaterdag en zondag kunnen enkele buien vallen, lokaal met hagel of met een vlok natte sneeuw. Er zijn ook droge perioden met wat zonneschijn. 's Nachts kan het tijdens opklaringen een graadje vriezen. In de middag wordt het 5 à 6 graden. Er waait een meest matige wind uit veranderlijke richting.

Trend na het weekeinde
Het lagedrukgebied boven de Noordzee trekt naar het oosten weg. Daarachter draait de wind naar het noorden. Een zone met hoge luchtdruk passeert. Het blijft meest droog met wat zon en kans op lichte vorst in de nacht. Later in de week wordt het wisselvalliger en minder koud.

Weetje
Ook februari laat wat winterweer betreft weinig tot niets zien. Toch was februari de voorbije zes jaar ook geregeld winters. Vorig jaar bracht februari de normale 16 vorstdagen (minima onder 0.0 graden). In 2010 en 2013 was februari koud met geregeld sneeuw. In de eerste helft van februari 2012 was sprake van een koudegolf met zelfs zeer strenge vorst (-15 tot -20 graden)

Johannes Hendrik de Kieviet

In 1868 werd J.H. de Kieviet (1823-1902) raadslid van de gemeente Diemen en in 1872 wethouder. Als wethouder was hij in 1887 medeoprichter van de Diemer IJsclub. Vanaf 1893 tot zijn overlijden in 1902 diende hij Diemen als burgemeester. De Kieviet was onder andere makelaar, aannemer en 'uitvoerder van bouwwerken' van beroep. In het Algemeen Handelsblad van 12 april 1874 kunnen we in een ingezonden advertentie lezen met wat voor zaken makelaar Johannes de Kieviet, naast zijn Diemense wethouderschap, zoal bezig was:

"J.H. de Kieviet, Makelaar, presenteert als lasthebbende van zijnen Principaal, op Vrijdag 24 April 1874, des voormiddags te 10 uur, aan de Herberg "de Reiger", te Diemen, aan de Diemerbrug, ten overstaan van den Notaris E.E.C. Gerrits, te verkoopen: 12 koeien, 1 paard, 1 zoo goed als nieuwe Calèche en Baronchet, beide voor Zes personen, Tilbury, Karretjes op veeren met Kap, Wagens, Tuigen, Stal- en Boerengereedschappen. Alles breeder bij Biljetten omschreven en daags te voren te zien."

Per raadsbesluit werd in 1924 een straat in Diemen-Centrum-Oost naar hem vernoemd, de Burgemeester de Kievietstraat. Bij datzelfde besluit kregen de voormalige burgemeesters Bicker en Van Tienen ook een straatnaam toebedeeld.

DIEMEN - Een bestuurder met te veel alcohol op is zaterdag 6 februari even na middernacht betrapt door de politie. De man probeerde er nog onderuit te komen door snel van plek te wisselen met zijn bijrijder: een jongen van 16 jaar.

De agenten in burger reden al een tijdje achter de auto. Deze viel in Amsterdam al op door veel slingeren en veel te hard rijden, bijna 40 kilometer per uur te hard. Op de A10 ging de auto verschillende doorgetrokken strepen en verdrijvingsvakken over. Op de Diemerpolderweg werd het voertuig door de agenten gestopt. Zij zagen dat de bestuurder van plaats wisselde met zijn bijrijder. Toen zij bij de auto kwamen, zat er een jongen van 16 jaar oud achter het stuur. Hij verklaarde meteen dat hij niet gereden had, maar dat ze even uitrustten.

De bestuurder, een 48-jarige man, werd aangesproken op zijn rijgedrag. Hij bleef ontkennen dat hij gereden had. Omdat de man dronken leek, moest hij een blaastest doen. Daaruit bleek dat hij inderdaad te veel gedronken had. De man werd aangehouden, ook omdat hij niet verder wilde meewerken. Justitie zal zijn straf bepalen; die zal door de weigering om mee te werken hoog uitvallen.

Inbraak in winkel

De voordeur is vernield. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Onbekenden hebben in de nacht van vorige week woensdag op donderdag ingebroken in de winkel Vivánt Gamble in winkelcentrum Diemen-Noord.

De daders forceerden het rolluik van een van de ingangen van het winkelcentrum en vernielden daarna de voordeur van de winkel. De daders hebben diverse artikelen meegenomen en veel schade aangericht. De politie onderzoekt de zaak.

Jeugd IJsclub op kamp

Jeugdige leden van Diemer IJsclub.

DIEMEN - De Diemer IJsclub heeft afgelopen weekend weer het jaarlijkse jeugdschaatskamp voor de hoogste groepen van het jeugdschaatsen gehouden.

Het kamp was ook dit jaar opgeslagen op het scoutingscentrum in Harderwijk. Zaterdag werd Flevo on Ice bezocht waar de schaatsers hun schaatskunsten konden laten zien op de kunstijsbaan.

Op zondag werd op de overdekte baan in Dronten het accent gelegd op de techniek. Na een hapje werd er weer richting Diemen gereisd, waar de ouders hun kinderen stonden op te wachten.

TIW-Survivors kijkt positief vooruit

Leden Vatos sluiten zich aan bij Diemense vereniging

De accommodatie van TIW-Survivors. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Honk- en softbalvereniging Vatos is opgegaan in TIW-Survivors. Dit betekent dat het ledenaantal van de Diemense vereniging aanzienlijk is gestegen en dat het aantal teams van de club is uitgebreid. De voorzitter van TIW-Survivors Steven van Loggem spreekt van een belangrijke ontwikkeling voor de vereniging.

Recent zijn de algemene ledenvergaderingen van Vatos en TIW-Survivors akkoord gegaan met het opgaan van Vatos in de Diemense vereniging. Maandagavond hebben de verenigingen de laatste details met de bond geregeld.

Steven van Loggem: "Vatos heeft de afgelopen drie jaar onze velden en clubgebouw gehuurd om te trainen en wedstrijden te spelen. Nu is Vatos opgegaan in TIW-Survivors. Dit betekent dat wij er zo'n vijftig leden bij hebben gekregen en dat ook het aantal teams dat in de competitie gaat spelen is gestegen. We hebben nu 155 leden. De bedoeling is dat ons ledental op korte termijn verder groeit."

Honk- en softbalclub hoopt op verdere groei ledenaantal

Het eerste honkbalteam van TIW-Survivors maakte vorig seizoen na een onderbreking van een jaar een comeback in de honkbalcompetitie. En met succes. De ploeg werd kampioen van de derde klasse en mag van de bond zelfs een klasse overslaan. Het eerste honkbalteam van TIW-Survivors komt komend seizoen uit in de eerste klasse. Het seizoen begint in april.

"Wij hadden te weinig spelers voor een volwaardig tweede honkbalteam. Maar doordat de honkballers van Vatos nu lid zijn geworden van TIW-Survivors kunnen wij met een tweede en derde honkbalteam aan de competitie deelnemen. Daarnaast spelen een herenteam en een damesteam van ons in de softbalcompetitie", aldus Van Loggem.

Van Loggem wijst erop dat Diemen door de jaren heen altijd een honkbalgemeente is geweest. Het bestuur en de leden van de vereniging hopen dat oude tijden in de toekomst zullen herleven en dat het aantal leden aanzienlijk zal groeien. TIW-Survivors zet in op de jeugd.

"Wij hebben al clinics gegeven aan leerlingen van brede school Noorderbreedte in Diemen-Noord en wij hopen dat wij nauw kunnen samenwerken met Stichting Welzijn Diemen. Wij willen leerlingen van de basisscholen in Diemen tijdens naschoolse activiteiten graag kennis laten maken met honkbal en softbal."

De accommodatie van TIW-Survivors is vorig jaar aangepast en verbeterd. De gemeente heeft de vereniging nieuwe lichtmasten gegeven. Er kan daardoor 's avonds langer worden getraind. De slagkooi is vernieuwd en binnenkort komt er een nieuwe werpmachine die tijdens de trainingen kan worden gebruikt.

Er staan dit jaar diverse evenementen op het programma. Op 28 en 29 mei is er een Caribbean toernooi. Naast TIW-Survivors zullen er ook teams van de Antillen deelnemen aan dit evenement. Uiteraard wordt ook dit jaar het Willem Schreuderstoernooi gehouden. Dit toernooi vindt op 12 juni plaats.

Op eerste pinksterdag (15 mei) vindt er op het complex van TIW-Survivors een reünie plaats van leden en ex-leden van TIW-Suvivors en de voorlopers van de honkbalvereniging zoals Giants.

Tramhaltes

Vervolg van voorpagina

Wethouder Lex Scholten is sinds het aftreden van wethouder Maïta van der Mark verantwoordelijk voor de Oost-West-As. "Wij zullen op termijn de plannen voor de Oost-West-As verder invullen. In het verleden hebben wij hier regelmatig over gesproken met inwoners van Diemen en andere betrokkenen. Een aantal punten die zijn ingebracht zullen wij in het plan voor de Oost-West-As verwerken. Wij beginnen met de herinrichting van de Oost-West-As op Plantage De Sniep. Daarna volgen de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg."

Fietsendief op heterdaad betrapt

DIEMEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een fietsendief op heterdaad betrapt.

Agenten zagen dat een man zich verdacht gedroeg in een fietsenstalling bij het station in het centrum van Diemen. De man probeerde het slot van een fiets open te breken. De agenten hielden de man aan.

Op het politiebureau bleek dat de 28-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats in het bezit was van nog meer gereedschap dat kan worden gebruikt om sloten open te breken en een bankpasje dat niet van hem was. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Zakken-rollerij

Diemen - Een vrouw is op 2 februari in winkelcentrum Diemerplein bestolen van haar portemonnee.

De vrouw had net geld gepind bij de bank en een boodschap betaald bij een winkel. Nadat iemand tegen haar aan gelopen was, merkte ze dat ze haar portemonnee kwijt was met daarin pasjes en 185 euro aan contanten.

Diefstal uit kantine

DIEMEN - In de kantine van SV Diemen is zaterdagnacht rond 02.45 uur ingebroken.

Er waren twee ruiten ingeslagen en diverse ruimten doorzocht, waarbij veel schade is aangericht. Het is onbekend of er ook iets is weggenomen. Mogelijk zijn de daders gestoord tijdens de inbraak.

Het pand is nog doorzocht met een politiehond, maar die heeft niemand meer aangetroffen.

Enorme hijsklus voor nieuwe brug over de Gaasp

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Er zijn twee enorme kranen van 80 meter hoog voor nodig om de liggers voor de brugdekken over de nieuwe brug in de A9 over de Gaasp op zijn plek te hijsen. De langste liggers - 57 meter lang en 220 ton zwaar - werden vrijdagmiddag naar hun plek getild. De betonnen liggers zijn gemaakt in Friesland en op grote pontons via het IJsselmeer eerst naar Nigtevecht verscheept en daarna één voor één naar de bouwplek langs de Gaasp gebracht. In de eerste drie weken van februari worden alle 95 liggers op hun plek gelegd. In april kan het verkeer over de nieuwe brug rijden.

Frank Kok

64 jaar
Diemenaar sinds 1993
Actief voor
Amnesty International in Diemen

Waarom Amnesty?
"Gewetensgevangenen worden in bepaalde landen barbaars behandeld. Amnesty voert hier actie tegen. Trouwens, in Nederland en de VS worden ook mensenrechten geschonden. Niet barbaars, vaak wel schrijnend."

Wat doet Amnesty in Diemen?
"We organiseren brievenschrijfmarathons, lezingen en filmvertoningen en verzamelen handtekeningen."

Verder in het dagelijks leven?
"Leesclubje over inkomensongelijkheid (Piketty), politieke bijeenkomsten bezoeken, uitgaan in Amsterdam, series kijken, blog bijhouden, driemaal per week sporten en vaak naar De Omval."

Favoriet stekje in Diemen?
"Café Blauw. Lunch of na een voorstelling in De Omval."

Geschreven brief of e-mail?
"E-mail, vanwege hopeloos handschrift. Voor de Schrijfmarathon worden brieven wel met de hand geschreven."

Met wie zou u nog eens een gesprek willen hebben?
"Met de Saoedische gewetensgevangene Raif Badawi die tot 10 jaar cel en stokslagen is veroordeeld. Ook omdat ik zijn vrouw heb ontmoet."

Diemen mist nog…
"Gezellige drukte op straat na filmbezoek in De Omval."

Welk lokaal nieuws houdt u bezig?
"De ondertunneling van de spoorweg. Ik ben een voorstander, ondanks de te verwachten langdurige overlast."

Als u een dagje burgemeester was...
"Pakte ik de Vinexwijkboompjes aan na de straatverhoging in Diemen-Noord in plaats van 25 jaar oude statige iepen."

Waar kunt u erg om lachen?
"Flauwe woordgrapjes bij het ontbijt met mijn echtgenote."

Waar kunt u zich druk over maken?
"Bekrompen nationalisme."

Wat is uw levensmotto?
"Probeer je in te leven in de ander (lukt mij ook niet altijd!)."

Festivals

Vervolg van voorpagina

Grondel: "Dat klopt, het is dan ook een lastige afweging. Wat vind je als bestuur acceptabel." In het voorstel staan vier varianten: helemaal geen festivals, minder festivals, acht festivals met allemaal de lagere geluidsnormen en acht festivals met verschillende geluidseisen. Het college stelt dat minder festivals voor de organisator niet rendabel is en voor Staatsbosbeheer te weinig inkomsten zou genereren en met lagere geluidsnormen zou dit type festivals niet mogelijk zijn. Dat beaamt Daniël van Drunen, producent van de festivals. "Ik snap wel waarom Diemen dit doet, het geeft de uitstraling van meedenken voor wie er last van heeft. 60 dB(A) is bijna realistisch voor dit soort festivals, 10 dB onder het beleid landelijk gezien. Maar daarmee komen we op één meetpunt tekort en daarom hebben we gevraagd om niet 10 eronder, maar 5. Dat is gehonoreerd voor vier van de acht festivals, Dat maakt het lastig, ik moet nu gaan toewijzen welke festivals wel en welke niet. Met deze maatregel zal die overlast niet merkbaar anders worden voor omwonenden, maar wel voor de bezoekers bij een podium."

Er zijn 18 reacties binnengekomen op het voorstel en vanavond geven diverse insprekers hun zienswijze in de gemeenteraad. Dat gaat overigens niet alleen over geluidsoverlast, maar ook over het niet toegankelijk zijn van het bos gedurende tweemaal drie weken en de schade die de festivals opleveren voor het bos bijvoorbeeld.

Een lastige afweging zal het ook voor de gemeenteraad worden. Het Diemerbos is er voor iedereen, maar de belangen van de verschillende gebruikers staan soms lijnrecht tegenover elkaar, en ook tegenover die van omwonenden van het bos. Het wordt spannend, ook voor de producent, die wel al is begonnen met het werven van festivalorganisatoren en publiciteit rond de festivals, anders is het daarvoor sowieso te laat.

GSF wil best met Diemen praten over nieuwe school

Elsinga: 'Ik ken de schoolwens, ik woon hier'

Het Vechtstede College in Weesp bij de heropening. Foto: Marieke van Veen

DIEMEN - De Gooische Scholenfederatie (GSF) wil best met de gemeente Diemen in gesprek om de mogelijkheden te bekijken van een dependance van het Vechtstede College in Diemen. Dat vertelt GSF-voorzitter Kees Elsinga.

Elsinga reageert daarmee op de handreiking die wethouder Jeroen Klaasse vorige week in deze krant deed. In Weesp groeit de middelbare GSF-school het Vechtstede College uit haar jasje. En dat terwijl de school nog geen drie jaar geleden al een extra verdieping bijbouwde. Veel leerlingen komen uit Diemen en de Weesper politiek wil dan ook niet onbeperkt de portemonnee trekken om die groei te faciliteren. Leerlingen uit Diemen worden in Weesp automatisch geplaatst, er zijn geen beperkingen aan de toelating.

Wethouder Klaasse zei daarom dat hij wel wil onderzoeken of er een Diemer dependance van de school moet komen. Een aanbod waar het GSF best over wil komen praten. De komende tijd wordt gekeken hoe de toekomst van het Vechtstede in Weesp eruit moet komen te zien. Elsinga: "Een strategische oriëntatie. Dat is het. En dat betekent dat we in dit proces ook gaan praten met alle belanghebbenden. Als er dan een concrete wens is van de wethouder van Diemen om daar eens te kijken naar uitbreiding dan gaan we zeker met hem in gesprek."

"Ik ken de schoolwens van Diemen ook al jaren, want ik woon zelf in Diemen. Het probleem is echter dat je niet zomaar een school of een dependance kunt beginnen. Daarvoor moet je in overleg gaan met de scholen die het gebied dekken. In het Gooi is dat makkelijk, want dat zijn we grotendeels zelf, maar in Diemen zijn dat de Amsterdamse scholen", zo legt Elsinga uit. "Nogmaals: als de wens van de Diemense wethouder er is, dan willen we zeker met hem om tafel."

Bankjes

DIEMEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft de Partij voor de Ouderen laten weten dat er in het centrum van Diemen vier bankjes worden geplaatst. De PvdO is hier teleurgesteld over.

De PvdO stelde het college onlangs vragen over de verdwenen bankjes tussen het viaduct van het goederenspoor (bij Diemen-Noord) en winkelcentrum Diemerplein. Het college heeft Peter Prins, fractievoorzitter van de PvdO, laten weten dat er tien bankjes zijn verdwenen. Er komen vier bankjes terug, bij de rotonde op de Ouddiemerlaan. De PvdO vindt dit teleurstellend, de partij had graag gezien dat er meer bankjes op meerdere plekken zouden worden geplaatst.

DIEMEN - De politie heeft vorig jaar een grote hoeveelheid semtex gevonden na de arrestatie van drie mannen die waren betrokken bij een mislukte liquidatie in Diemen.

De semtex lag in de kofferbak van een auto waarin ook een ontstekingsmechanisme werd gevonden. Met twee kilo semtex is grote schade aan een gebouw aan te richten.
De voortgang van de zaak rond de drie verdachten van de mislukte liquidatie wordt op 17 februari in het openbaar door de rechtbank in Amsterdam besproken. Het Openbaar Ministerie bevestigt de vondst van de semtex.
De 44-jarige Peter R. werd op 5 november november 2015 op een parkeerterrein bij Fregat in Diemen-Noord in zijn auto meerdere keren beschoten met een automatisch vuurwapens. Toen hij probeerde te vluchten, belandde hij met zijn auto in de sloot. Hij raakte gewond en werd in een ziekenhuis opgenomen.

Spoorwegovergang in uur zo'n 20 minuten dicht

Spoorwegovergang in centrum wordt intensief gebruikt

DIEMEN - De spoorwegovergang bij het station in het centrum van Diemen is al heel lang onderwerp van discussie. De situatie wordt door veel inwoners van Diemen verre van veilig gevonden. Door het intensievere treinverkeer zijn de spoorbomen steeds vaker en langer gesloten voor voetgangers, fietsers en automobilisten. Er ligt nu een plan om een tunnel onder de spoorwegovergang aan te leggen. Het DiemerNieuws ging kijken.

Spoorbomen zijn dikwijls gesloten voor overig verkeer. Foto: Trudy Kroese

De spoorverbinding tussen Amsterdam en Het Gooi gaat al heel lang door Diemen. Het station in het centrum van Diemen werd in 1974 geopend. Het is een druk station waarvan veel inwoners van Diemen en bezoekers van de gemeente gebruikmaken. Maar behalve dat er elk uur acht treinen stoppen (vier in beide richtingen), razen er ook veel sneltreinen langs de perrons.

Het beeld van het station is de afgelopen jaren veranderd. Tussen de flats aan de Martin Luther Kinglaan en de Rode Kruislaan en de spoorrails staan geluidswallen die het geluid van de treinen moeten beperken. Ter hoogte van Buitenlust staat een klein geluidsscherm. Bewoners van Buitenlust zijn van mening dat dit kleine geluidsscherm geen oplossing meer biedt als het treinverkeer, zoals het er naar uitziet, in de toekomst nog verder toeneemt.

Kiosk
Het 'derde' spoor wordt niet meer gebruikt. Het voormalige stationsgebouw, dat later dienst deed als onder meer een kiosk waar een kop koffie of een andere versnapering kon worden gehaald, is alweer jaren dicht. Het gevolg van de zoveelste overval op een personeelslid.
Het is vrijdagochtend 08.00 uur. Op de beide perrons staan veel mensen: vooral veel forensen, leerlingen van middelbare scholen in Amsterdam, Weesp en plaatsen in Het Gooi en studenten. Even na 08.00 uur klinken de bellen, gaan de rode lichten knipperen en zakken de spoorbomen omlaag. De stoptrein in de richting van Amsterdam komt eraan. Nadat de trein het station is binnengereden gaan de spoorbomen weer omhoog. De spoorwegovergang is een minuut en 15 seconden gesloten geweest. Om 08.06 uur gaan de spoorbomen opnieuw naar beneden. Kort daarna rijdt een sneltrein in de richting van Weesp door het station. Dit keer gaan blijven de bomen ongeveer een minuut gesloten. Het is een simpele conclusie: Als er een stoptrein passeert, blijven de spoorbomen tussen de 1 minuut 15 en 1 minuut 30 gesloten, passeert er een sneltrein dan is dat doorgaans iets minder dan een minuut.

De fietsenstallingen bij het station worden intensief gebruikt.
Een stoptrein arriveert bij het station.

In een uur zijn er 15 treinen
langs gekomen

De bellen klinken alweer heel snel, want de stoptrein in de richting van Amsterdam nadert station Diemen. Als de trein het station binnenrijdt zien wij dat er in de trein veel mensen moeten staan. Ze hangen tussen de banken en zelfs tegen de deuren. De Nederlandse Spoorwegen hebben een tekort aan inzetbare treinen. Treinen die worden ingezet zijn dikwijls (te) kort als gevolg waarvan veel reizigers geen zitplaats kunnen bemachtigen, maar vaak een flinke tijd moeten staan. Net als voor automobilisten die in de file staan, is het evenmin voor forensen die met de trein reizen een pretje om in de spits te reizen.

Gelukkig loopt het goed af
Op het moment dat de spoorbomen weer omhooggaan en de rode lichten nog knipperen rennen enkele jongeren al over de spoorwegovergang. Zij willen koste wat het kost de trein naar Amsterdam halen. Zij hebben slechts oog voor de trein en kijken niet of er een trein uit de andere richting aankomt. Maar gelukkig loopt het goed af.

Het is koud en een kop koffie
zou welkom zijn

Een vrouw die al jaren in de wijk Spoorzicht woont, vragen wij of zij voorstander is van een tunnel onder de spoorwegovergang. "Nee, ik vind dat het veel geld kost en wat de veiligheid betreft moeten mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen. De spoorbomen zijn wel vaak gesloten, maar meestal hoef ik maar even te wachten en kan dan door."

Hoewel de ochtendspits op vrijdag de minst drukke van de werkweek is, is er veel reuring op en rond het station in het centrum van Diemen. Veel mensen komen op de fiets naar het station en zetten hun fiets in een van de overdekte fietsenstallingen.

De kaartautomaat bij het station wordt ook veelvuldig gebruikt. De gratis krant Metro blijkt populair. Niet alleen mensen die het perron oplopen pakken een krant uit de bak, ook buurtbewoners komen langs. Meestal lopend, maar ook wel op de fiets. Een enkeling heeft zelfs de auto gepakt.

Het is koud en een kop koffie zou welkom zijn. Het blijft armoedig dat bij het station niets te krijgen is.

We blijven tot 09.00 uur bij het station staan. Tussen 08.00 en 09.00 zijn 15 treinen gepasseerd. Acht stoptreinen (vier in beide richtingen) en zeven sneltreinen. Een keer bleven de spoorbomen langer dicht: nadat een stoptrein in de richting van Weesp het station was binnengereden bleven de spoorbomen dicht, omdat er een sneltrein uit de richting van Weesp kwam. De spoorbomen zijn in dit uur een kleine 20 minuten gesloten geweest.

Peuters en kleuters op gym

'Ieder kind zou, net als een zwemdiploma, een beweegdiploma moeten kunnen halen'

Zingen rond de parachute: vast onderdeel van de gymlessen.

DIEMEN - "Schipper mag ik overvaren, ja of nee", zingen de kinderen tijdens de gymles voor peuters en kleuters van Roebia Ischers van Rubia's Gym. Leuke, speelse gymlessen, die niet alleen goed zijn voor het lichaam. "De kinderen zitten lekkerder in hun vel."

Roebia is pedagogisch medewerker op kinderdagverblijf Hakim en geeft de lessen niet alleen aan de peuters daar, maar ook op de basisscholen De Kersenboom en de Noorderbreedte als naschoolse activiteit voor de kinderen uit groep 1 en 2.

Bewegen kinderen niet al genoeg?
"Vaak wel, maar er zijn ook kinderen die het helemaal niet in zich hebben of niet van thuis mee krijgen. Ik ben zelf heel actief. Als ik buiten ga spelen met de groep gaan we rennen, tikkertje doen of andere beweegspelletjes. Maar ik heb gemerkt dat dat niet zo vanzelfsprekend is voor iedereen of voor iedere ouder. Het is gewoon mijn ding: ik heb de ALO gedaan, heb bootcamps, fitness en aerobicslessen gegeven en ben ook altijd leidster geweest op een kinderdagverblijf. Dat ben ik nu gaan combineren. Ik heb een opleiding gevolgd bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie en geef nu lessen voor het Nijntje Beweegdiploma."
Waarom is bewegen zo belangrijk?
"Bewegen is heel belangrijk, niet alleen voor het lichaam, ook voor de geest. Het heeft ook een positieve invloed op de cognitieve ontwikkeling: kinderen zijn na de les rustiger, kunnen zich beter concentreren, zitten ook lekkerder in hun vel en krijgen meer zelfvertrouwen. Bovendien leren ze samen spelen en op elkaar wachten. Ik zie de peuters op mijn werk vooruitgaan; na vier, vijf lessen klimmen kinderen die eerst bangig waren en geen zelfvertrouwen hadden al zelf op een bank. Dat is zo mooi om te zien. Ook voor kinderen die een zwakke motoriek hebben of die zich wat trager ontwikkelen, is dit heel goed."

'Bewegen is heel belangrijk, niet alleen voor het lichaam, ook voor de geest'

Wat voor gymoefeningen kun je doen met kinderen op deze leeftijd?
"We beginnen altijd met een spel als Schipper mag ik overvaren of we doen een dansje en als de muziek stopt, moeten de kinderen gaan zitten. Iedere week komt een andere bewegingsgroep aan bod. We kruipen, balanceren, houden ballonnen hoog, vorige week deden we de pannenkoekrol, ze kunnen al koprollen, hinkelen en springen. Alle basisbewegingen leren ze zo. We sluiten de les meestal af met een spel met de parachute. Na een serie lessen krijgen de kinderen een beweegdiploma. Maar bij mij houdt het niet op na 15 of 20 lessen; ik wil dat kinderen ook daarna blijven komen en na hun zesde kan ik ze doorverwijzen naar andere verenigingen, zwemmen of turnen bijvoorbeeld."

Alle kleintjes op gymles?
"Ik wil alle kinderen in Diemen meenemen in deze lessen. Net als een zwemdiploma zou ieder kind ook een beweegdiploma moeten halen. Als het aan mij ligt, wordt het beweegdiploma standaard in Diemen voor alle kinderen, ook voor kinderen van ouders die het niet breed hebben. Ik ben in overleg met de gemeente om dat mogelijk te maken. Kinderen van andere scholen mogen zich ook aanmelden, dan ga ik kijken hoe ik de lessen kan uitbreiden om nog meer kinderen op deze leuke, speelse manier te leren bewegen. Op 7 maart start er trouwens weer een nieuwe groep op de Noorderbreedte."

Voor informatie is Roebia bereikbaar via roebiaischers@hotmail.com of 06-25302302.

11 en 16 februari

Film in De Omval

De Documentaire Jheronimus Bosch - Touched By the Devil van Pieter van Huystee. Een team van Bosch-experts probeert, met het oog op een grote tentoonstelling, het mysterie van alle 25 nog bestaande schilderijen van Bosch te ontrafelen. Alleen op donderdag: na afloop een virtual-realitytour waar u door middel van innovatieve technieken in de wereld van Jheronimus Bosch kunt duiken. Donderdag 20.00 uur, dinsdag 14.00 en 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 12 februari

Bingo

In Huis van de Buurt het Kruidvat wordt een gezellige boodschappenbingo gehouden van 13.30 tot 16.00 uur. Een bingokaartje voor 1 ronde kost 50 eurocent. Informatie: 06-19776374.

zaterdag 13 februari

Oud papier

De vrijwilligers van RTV Diemen gaan langs alle deuren in Diemen om oude kranten op te halen. De kranten moeten om 08.30 uur buiten staan, want dan gaan de teams op pad.

Repair Café

Duurzaam Dorp Diemen organiseert een Repair Café tussen 12.00 en 15.00 uur. Vrijwilligers helpen kapotte spullen te repareren. Voor één keer is het Repair Café in de kantine van de gemeentewerf aan Landlust 2. Meer informatie: www.duurzaamdorpdiemen.nl.

Cabaret in De Omval

Aron Elstak is in de war. In de war door mensen die maar wat roepen. In zijn nieuwe voorstelling 'Met de moed der wanhoop' gaat hij op zoek naar zijn persoonlijke helden en trekt hij ten strijde tegen de schurken. 20.30 uur. € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zondag 14 februari

Clinic

Op 21 februari is de vijfde DiemerCross in het Diemerbos. Ter voorbereiding geeft AV'23 nog een looptrainingclinic; start om 12.00 uur bij de ingang van het Diemerbos. € 12,-, gratis voor stadspashouders. Inschrijving via inschrijven.nl.

Poppentheater

De muizen Mies en Dorus houden een winterslaap die zeven maanden duurt. In het snoepwinkeltje van Het Snoepmannetje vinden ze een geschikt slaapplekje. Voor kinderen vanaf 4 jaar. 14.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Zondagmiddagpodium

Senioren komen een keer per maand bijeen in De Schakel en genieten van uiteenlopende muzikale optredens. Deze zondag komt de vaste huiszanger Jacques Vet op veler verzoek weer optreden. Informatie: Chris van Dam, 06-49637236.

maandag 15 februari

Boksen voor vrouwen

Boksen voor vrouwen zorgt voor betere conditie en afvallen, en vergroot assertiviteit en zelfvertrouwen. Drie gratis try-outlessen op maandag 15, 22 en 29 februari van 20.00 tot 21.00 uur in de sportzaal aan de Kwikstaart 1 in Diemen Noord. Reserveren: 06-53809261 of mira@wellnessprojects.nl.

dinsdag 16 februari

Kundalini Yoga

Vanaf 16 februari is er een nieuwe les in Yoga Studio Diemen: Kundalini Yoga. De les wordt gegeven door Anet Schraag. In de studio zijn yogastoelen aanwezig. Een proefles kost € 7,-. Iedere dinsdag 10.00 – 11.15 uur. Aanmelden via 020-4165078 of yogadiemen.nl.

woensdag 17 februari

Cabaret in De Omval

Vanuit hun zwoele, burleske boudoir, zuigen Luider & Van Donselaar hun publiek mee in wat tot nu toe hun meest stoute, sexy, gewaagde en hilarische voorstelling is, 'De revue gepasseerd'. 20.30 uur. € 15, -. Reserveren via theaterdeomval.nl.

donderdag 18 februari

Film in De Omval

'Our Little Sister' is de nieuwste film van Hirokazu Kore-Eda ('Like Father Like Son', 'After Life'). Officiële selectie voor de competitie van het 68ste Filmfestival van Cannes. 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 19 februari

Potje van de Buurt

Potje van de Buurt in De Schakel. Op het menu staat een Hongaarse goulash met koolsalade, toetje en koffie toe. Kosten € 5,- en om 12.30 uur gaat iedereen aan tafel. Wie mee wil eten moet even contact opnemen met Anneke Dekker, 020-6953224 of potjevandebuurt@hotmail.com, liefst voor woensdag 17 februari.

Aquadisco

Aquadisco in het Duranbad, voor kinderen tot 14 jaar. Aanvang 19.30 uur, kosten € 5,-.

Suzan Seegers

Suus zingt Annie MG in Theater De Omval. Afgelopen jaar bracht ze een alom geprezen eerbetoon aan Toon Hermans, nu is het de beurt aan een andere tekstdichter: Annie M.G. Schmidt. 20.30 uur. € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Biljarter Van der Erf wint

Zinderende finale besluit driebandenevenement

Jaap Klinkhamer en Richard van der Erf.

DIEMEN - Richard van der Erf heeft het driebandentoernooi in Café' t Pandje gewonnen. Hij versloeg in een zinderende finale de voormalige titelhouder Jaap Klinkhamer. Het was de twaalfde editie van het toernooi dat elk jaar wordt georganiseerd door Driebandenvereniging Oud Diemen.

De organisatie van het jaarlijkse driebandentoernooi kijkt terug op een fantastisch evenement met vele hoogtepunten en een geweldige en terechte winnaar: Richard van der Erf. Als ongeslagen winnaar heeft Richard aangetoond dat hij de onbetwiste kampioen is. Hij won al zijn acht partijen met overmacht. In een droomfinale tegen oud-winnaar Jaap Klinkhamer toonde Richard zich heer en meester en imponeerde door zijn 30 caramboles in 28 beurten uit te maken. De beste damesbiljarter van Amsterdam, Ineke Kooistra, maakte ook heel veel indruk. Zij liet zien dat ze geweldig kan biljarten. Al haar partijen waren kort uit met hoge moyennes. In de strijd om de derde plaats versloeg ze Henk Meijer op overtuigende wijze door met 19-17 te winnen. De eindstand van het toernooi: 1. Richard van der Erf, 2. Jaap Klinkhamer 3. Ineke Kooistra en 4. Henk Meijer.

Jan Nooij, organisator en voorzitter van Biljartvereniging Oud Diemen, is trots op dit jaarlijkse evenement. "Ieder jaar is het weer geweldig om te zien hoe een mix van hele goede, maar ook minder sterke spelers een toernooi speelt dat in de regio bekend is geworden om zijn gezelligheid en kwaliteit. In een sport die steeds minder wordt beoefend, is dit toernooi een jaarlijks hoogtepunt binnen het district." Volgend jaar zal er in januari weer een nieuwe editie plaatsvinden.

Jonge zwemmers van De Meeuwen boeken successen tijdens wedstrijden

De jeugdige zwemmers van De Meeuwen.

DIEMEN - De jongste zwemmers van de Diemense zwemvereniging De Meeuwen hebben zondag successen geboekt tijdens wedstrijden die in het zwembad van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen werden gehouden.

Het was voor onder anderen Yamilé van Leeuwen en Szofi Amer de eerste wedstrijd in hun nog prille zwemcarrière en dat zorgde natuurlijk voor de nodige zenuwen.

Die zenuwen hielden de debutanten echter goed onder controle en zij snelden op hun afstanden naar top 2-klasseringen.

Talent
Het aanstormend talent Daan de Jongh (op de foto in het oranje van De Meeuwen) is met grote stappen vooruitgegaan: op de 50 meter rugslag verbeterde hij zijn persoonlijk record met maar liefst 9 seconden.

39 jaar
Ploegleidster Bianca van Amersfoort, ook alweer 39 jaar actief bij De Meeuwen, kijkt terug op een meer dan geslaagde zwemmiddag.

Volgende wedstrijd
De volgende zwemwedstrijd in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran is op zondagmiddag 3 april.

DKV Victoria is te sterk voor Helios: 21-16

DIEMEN - DKV Victoria heeft de thuiswedstrijd tegen Helios met 21-16 gewonnen. De korfballers staan nu op een gedeelde tweede plaats in de zaalcompetitie.

DKV Victoria won eerder dit seizoen de uitwedstrijd tegen Helios en wist ook in Sporthal Diemen de punten te pakken. DKV Victoria kan door de goede reeks van de afgelopen weken serieus mikken op de tweede plaats in de poule.

DKV Victoria speelde een goede wedstrijd. Het was een spannend duel waarin ook Helios goed speelde en veel punten wist te maken. Maar DKV Victoria deed precies hetzelfde. Bij rust was het verschil maar een paar punten in het voordeel van de ploeg uit Diemen. DKV Victoria gaf de voorsprong niet meer uit handen. De thuisclub was feller en was scherp in de korte kansen. Daar had Helios geen antwoord op. Ook verdedigend liet DKV Victoria niet veel steken vallen. De winst was verdiend.

DKV Victoria speelt zondagmiddag een uitwedstrijd tegen koploper Dubbel Zes. De wedstrijd in Den Haag begint om 15.20 uur.

SV Diemen gaat op bezoek bij De Meteoor

DIEMEN - SV Diemen speelt zondagmiddag een uitwedstrijd tegen De Meteoor. De wedstrijd in Amsterdam begint om 14.00 uur.

SV Diemen kwam afgelopen zondag niet in actie. De KNVB had voor de derde klasse C een inhaalprogramma vastgesteld. De enige wedstrijd die werd gespeeld was die tussen hekkensluiter IVV en titelfavoriet AGB. AGB won de wedstrijd met 0-1. Door die overwinning delen OSV en AGB de koppositie. Beide ploegen hebben na 15 duels 31 punten. Het doelsaldo van OSV is iets beter dan dat van AGB. ASV Arsenal staat op de derde plaats en heeft 30 punten uit 15 wedstrijden. SV Diemen staat op een verdienstelijke vierde plaats. De ploeg van trainer Martin van Egmond heeft 28 punten uit 15 duels. De Meteoor heeft na 15 wedstrijden 17 punten en staat op de negende plaats. De Amsterdammers worden getraind door Gerrie Breugem die vanaf het seizoen 2016-2017 trainer van SV Diemen wordt.

Dames van SV Zeeburg winnen bij VOC: 17-25

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondag de uitwedstrijd tegen VOC met 17-25 gewonnen. Bij rust was de stand gelijk: 10-10.

SV Zeeburg speelde in Amsterdam-Noord tegen een ervaren ploeg. Het werd een lastige wedstrijd. Met name de twee opbouwers van VOC zetten veel druk waardoor er vanuit de hoeken kon worden afgerond. SV Zeeburg bleef zelf ook scoren. Goed uitgespeelde aanvallen werden echter wel afgewisseld met veel balverlies. Van dat balverlies konden de dames van VOC meerdere malen profiteren door via een snelle tegenaanval te scoren. In de tweede helft herpakten de dames van SV Zeeburg zich. Er kwam meer snelheid in het spel en na tien minuten begon het echt te lopen. De verdediging stond ook goed, waardoor VOC weinig kon scoren. Door middel van een aantal mooie breaks, passeerbewegingen vanuit de opbouw en goed samenspel met de cirkel kon SV Zeeburg uitlopen tot een verschil van 10 punten. Tegen het einde verslapte het spel van de ploeg uit Diemen een beetje. Hierdoor kon VOC toch nog een paar keer scoren. Maar SV Zeeburg won het duel op wilskracht: 17-25.

SV Zeeburg speelt zondag thuis tegen Legmeervogels. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 15.20 uur.

De Meeuwen naar Utrecht

DIEMEN - Het eerste damesteam van de waterpolo-afdeling van De Meeuwen gaat zaterdag 13 februari op bezoek bij Zwemvereniging Utrecht. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

De dames van De Meeuwen doen het dit seizoen erg goed. Het team is koploper. De Meeuwen heeft na 13 wedstrijden 37 punten. De nummer twee Jaws heeft 34 punten. De dames uit Amsterdam kwamen echter wel twee keer meer in actie dan het team van De Meeuwen. Tegenstander Zwemvereniging Utrecht staat op de negende plaats. De dames van De Meeuwen mikken op de titel.

Het eerste herenteam speelt zaterdag een uitduel tegen Aquarijn. De wedstrijd in Nieuwegein begint om 19.45. De heren van De Meeuwen staan op de achtste plaats van de ranglijst.

Wij zoeken een leuke schoonmaakmedewerker(ster) voor een project in Weesp en in Oostzaan. Kijk op de site www.ruudzander.nl

Gezocht winkelmedewerker met kennis in acquaristiek.
Zie vacature op
www.deboerdierenruiter.nl.

Ik heb in het winkelcentrum Diemperplein 4 bedeltjes verloren, deze hebben emotionele waarde, het betreft aandenken van personen die er niet meer zijn. (muzieknootje, poesje met de letter H. en 2 bedeltjes van mijn kleinkinderen.) Tel.: 06-20482037

Verdienen uw voeten medische aandacht? of een verwenbeurt?
Pedicuresalon Astrid Lissenburg in Diemen-Zuid heeft nog een aantal plekjes vrij.
Bel naar 06-11309111 of kijk op www.pedicuresalon-astrid.nl.
Aangesloten bij Provoet en Procert.

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Gediplomeerd en ervaren kapster bij u thuis of verzorgingshuis (alleen in Diemen) Tel.: 06-41730589

Een gezonde geest in een gezond lichaam ! Bel 06-41220132 of kijk op
www.voedinggezond.nl