DiemerNieuws

9 april 2015

DiemerNieuws 9 april 2015


Bewoners storen zich aan defecte straatverlichting

DIEMEN - Bewoners van een groot deel van de buurt Centrum-West storen zich aan het feit dat een aanzienlijk deel van de straatverlichting maanden niet heeft gewerkt. Woensdagochtend deed de straatverlichting het plotseling weer.

Het gaat om bewoners van de Diemerkade, de Arent Krijtsstraat, Johan Coussetstraat, R. Castelijnstraat, de Jan Bertsstraat, de Raadhuisstraat en de Schoolstraat.

Jan Broekhof is bewoner van de Arent Krijtsstraat: "Ongeveer een derde van de straatverlichting heeft het lange tijd niet gedaan. Dat was al sinds januari het geval. Diverse oudere buurtbewoners waren bezorgd over de situatie. Doordat de straatverlichting niet werkte waren sommige portieken van woningen volledig donker. Dat kwam de veiligheid niet ten goede."

Broekhof geeft aan dat bewoners al diverse keren contact hebben opgenomen met de gemeente. Hijzelf ook. Dat bleef lange tijd zonder het gewenste resultaat.

"Ik heb verscheidene keren met de helpdesk van de gemeente gebeld. De gemeente heeft de klachten doorgegeven aan het nutsbedrijf. Maar ik heb ook begrepen dat de gemeente verder machteloos stond. Wij vroegen ons af wanneer er eindelijk eens actie zou worden ondernomen."

Een woordvoerder van de gemeente vertelt dat er uit meer buurten in Diemen klachten zijn binnengekomen over straatverlichting die niet werkt. De gemeente liet weten haar uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat de problemen worden opgelost.

Lichte verbetering veiligheidscijfers

DIEMEN - De veiligheidscijfers voor Diemen hebben afgelopen jaar weer een lichte verbetering laten zien. De trend van de laatste jaren waarbij de cijfers steeds verbeterden, liet in 2013 een stabilisering zien. In 2014 ontwikkelde de veiligheid in Diemen zich weer lichtjes de goede kant op. Dat blijkt uit de Regionale Veiligheidsrapportage Amsterdam-Amstelland 2014.

Burgemeester Amy Koopmanschap toont zich voorzichtig tevreden. "Afgelopen jaren hebben we veel vooruitgang geboekt en gelukkig pakken we die goede lijn nu weer op. Ik denk dan ook dat de aanpak, die we samen met de politie in Diemen hanteren, zijn vruchten afwerpt. We kiezen voor stevige politie-inzet op misdrijven die veel indruk maken, zoals overvallen en inbraak. En tegelijkertijd willen we burgers en bedrijven met voorlichting en preventie bewust maken van hun eigen rol in het bevorderen van veiligheid. Die twee lijnen zijn effectief, want ik zie nu in de cijfers over de daadwerkelijke voorvallen dat het aantal straatroven en overvallen drastisch is teruggelopen in 2014 en ook dat het aantal inbraken in woningen, bedrijven en voertuigen flink is afgenomen."

Beleving
Over de ontwikkeling van de veiligheidsbeleving in Diemen is de burgemeester ook redelijk te spreken. "Ook daar in 2014 weer een positieve ontwikkeling, met name in Diemen-Noord. Veiligheidsgevoelens zijn niet altijd eenduidig te beïnvloeden. Een afname van het aantal incidenten leidt niet automatisch tot een betere beleving van de veiligheid. Daar zijn ook allerlei externe factoren op van invloed. Ik ben in ieder geval tevreden dat de verslechtering in Diemen-Noord in 2013 incidenteel was en dat het veiligheidsgevoel daar nu weer is verbeterd."

Lees verder op pagina 5

Tot 3,5 jaar cel geëist voor pooiers minderjarige meisjes in Diemen

DIEMEN - De officier van justitie heeft vorige week tot 3,5 jaar cel geëist wegens uitbuiting en het laten prostitueren van minderjarige meisjes in onder meer Diemen.

Vorige week stonden vier mannen uit Amsterdam tussen de 24 en 30 jaar oud voor de rechter. De mannen hoorden respectievelijk 24 maanden waarvan vier voorwaardelijk, 36 maanden waarvan vier voorwaardelijk, 40 maanden waarvan zes voorwaardelijk en 42 maanden waarvan zes voorwaardelijk tegen zich eisen, allen met een proeftijd van drie jaar.

Duidelijk
Vier van de zes slachtoffers zijn minderjarig. Zelf zien zij zich overigens niet als slachtoffer. Het laten prostitueren van minderjarige meisjes is strafbaar. De wetgever is daarover heel duidelijk: kinderen moeten worden beschermd, ongeacht hun eigen wil.

Lees verder op pagina 5

Burgemeester opent wandelroute

Burgemeester opent wandelroute. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Diemen telt een flink aantal plekken waaraan verhalen uit de Tweede Wereldoorlog zijn verbonden. Woensdag is een wandelroute langs 20 van die plekken gelanceerd. Burgemeester Koopmanschap stelde samen met gedeputeerde Sweet en een aantal kinderen van Diemense basisscholen de route open. Ze deden dat door een zogeheten QR-code te activeren. Daarmee zijn de verhalen achter de plekken op te roepen. De wandel- en fietsroute is gelanceerd ter gelegenheid van zeventig jaar bevrijding van Diemen.

1

punt achterstand heeft SV Diemen op SV Ouderkerk

The Carpet Pilots heeft succes in Paradiso

The Carpet Pilots op het grote podium.

DIEMEN - De band The Carpet Pilots heeft zaterdag opgetreden in Paradiso in Amsterdam. Drie leden van de band wonen in Diemen.

The Carpet Pilots deed mee aan een wedstrijd van Pinquin Radio (een internet radiostation). Bands mochten zich een aantal weken twee minuten laten horen op het radiostation. Luisteraars konden vervolgens hun stem uitbrengen. Er deden meer dan 900 bands mee en dertig bands wonnen een optreden van twintig minuten in Paradiso. Het concert vond op zaterdag 4 april plaats. De eerste tien bands mochten spelen in de grote zaal van de poptempel in Amsterdam. The Carpet Pilots eindigde op de 10e plek. De band mocht openen op het grote podium. Het optreden was een groot succes.

The Carpet Pilots bestaat uit: Maurice van de Graaf, 17 jaar, uit Diemen. Sam van Riessen, 17 jaar, uit Diemen. Robin Kause, 18 jaar, uit Diemen. Pjotr van Kleef, 18 jaar uit Abcoude. Sybolt Doorn, 18 jaar, uit Abcoude.

Burgemeester De Kieviet en verzetshelden

Drie burgemeesters hebben in Diemen de eer gehad dat er een straat naar hen vernoemd werd. Van Tienen, die gek genoeg nooit in Diemen woonde, Bicker die al voor zijn overlijden zijn populariteit in Diemen bekroond zag met de Bickerstraat en Johannes Hendrik de Kieviet. De Kieviet combineerde zijn werk als huizenbouwer en makelaar aanvankelijk met het lidmaatschap van de gemeenteraad en het wethouderschap. Van 1893 tot 1902 was hij burgemeester. Toen in 1924 de parallelstraat van de Muiderstraatweg klaar was, waren ze hem in Diemen, twintig jaar na zijn dood, niet vergeten. De man die midden in het Diemense dorpsleven stond, kreeg toen zijn straatnaam. Namen van Diemense persoonlijkheden golden toen als optie voor de straatnaambedenkers. Men dacht nog niet aan citroenvlinders, meerkoeten en pijlkruid. Piet Saan betreurde het onlangs in het SaanMuseum, staande naast de motor van de in 1943 boven Diemen neergehaalde Wellington, dat Diemen geen straatnamen kende vernoemd naar verzetshelden. Hij noemde geen namen, maar hij had ongetwijfeld vrouwen als Jeanne de Wild, Hebe Kohlbrugge en mannen als Reinier Ruigrok van der Werve, Andries IJsendijk en Henk Hos in gedachten. Waar wij aan toevoegen: zijn vader Piet Saan.

Weerbericht

Stijgende temperatuur, in het weekeinde kans op een bui
'April doet wat hij wil' luidt het gezegde en doet dat ook in gunstige zin. Een hogedrukgebied boven de Noordzee verplaatst zich vanaf donderdag richting Centraal-Europa. Er gaat dan een zuidoostenwind waaien. Dan zijn ineens voorjaarsmaxima mogelijk tussen de 15 en 20 graden. In het weekeinde passeert een storing. Het wordt dan licht wisselvallig en iets minder zacht.

Vrijdag + het weekeinde
Vrijdag zijn er zonnige perioden. De temperatuur stijgt naar 17 à 18 graden. Het is daarmee op en top lenteweer. Er waait een matige zuidoostenwind. In het weekeinde wordt het minder standvastig. Er komt zaterdag meer bewolking. Er bestaat kans op enige regen. Later op de dag klaart het weer op. Zondag schijnt de zon af en toe met mogelijk een bui. De temperatuur valt met 14 à 15 graden iets lager uit. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Trend na het weekeinde
Het is aanvankelijk licht wisselvallig met een mix van zon en bewolking en kans op een bui. Later in de week stijgt de luchtdruk waarschijnlijk. De buienkansen nemen dan af en de zon schijnt vaker. De middagtemperatuur varieert in het algemeen tussen de 12 en 16 graden

Weetje
Het weer in het vroege voorjaar kan van jaar tot jaar sterk verschillen. De gemiddelde ofwel de normale temperatuur in maart bedraagt 6.2 graden. Zo was maart 2013 met gemiddeld 2.5 graden zeer koud. Daarentegen was maart 2014 met gemiddeld 8.4 graden juist zeer zacht. Dit jaar bedroeg de gemiddelde temperatuur in maart 6.2 graden. Dat was dus precies normaal.

Vier dagen kermis in Diemen-Zuid

DIEMEN - Van donderdag 9 tot en met zondag 12 april is er kermis in Diemen-Zuid.

De attracties staan weer op de Venserkade langs de Weespertrekvaart. Er zijn veel attracties voor kinderen. Uiteraard ook botsauto's. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van heerlijke suikerspinnen en andere lekkernijen en zijn er diverse spelzaken waar prachtige prijzen te winnen zijn.

Alle informatie over de kermis en kortingsbonnen is te vinden op de site www.kermisdiemen.nl.

Politie Diemen actief op social media

DIEMEN - De politie Diemen/Ouder-Amstel is actief op sociale media.

Via Facebook, Twitter en Instagram deelt de politie politienieuws uit de buurt en roept zij getuigen van misdrijven of verkeersongevallen op zich te melden. Ook geeft de politie tips, bijvoorbeeld om woninginbraak te voorkomen.

"Via sociale media hopen wij samen met de inwoners van Diemen nog meer bij te dragen aan de veiligheid in het woon- en werkgebied. Want bij heel veel zaken hebben wij hulp nodig. Inwoners van Diemen zijn de ogen en oren in de buurt", aldus de politie.

De politie is te volgen via de volgende sociale media: Facebook: www.facebook.com/politiediemenouderamstel, Twitter: @PolitieDiemen en Instagram: politie.diemen.ouderamstel

Inbraak in winkel

DIEMEN - Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in de zaak Hengelsport 2000 in winkelcentrum Kruidenhof in Diemen-Zuid.

De daders forceerden de voordeur van de zaak en drongen binnen. De inbrekers hebben diverse artikelen uit de zaak ontvreemd. De politie onderzoekt de inbraak.

TIW-Survivors heeft weer eerste honkbalteam

Honk- en softbalvereniging mikt op meer leden

Het eerste honkbalteam van TIW-Survivors. Foto: TIW-Survivors

DIEMEN - De senioren van TIW-Survivors doen dit seizoen weer mee aan de honkbalcompetitie. Afgelopen seizoen was er geen seniorenteam van de vereniging actief in de honkbalcompetitie.

Nadat het honkbalteam in 2013 was gedegradeerd, vertrok een groot aantal spelers naar andere clubs. Andere spelers beëindigden hun loopbaan. Omdat het moeilijk bleek een goed eerste honkbalteam samen te stellen nam het bestuur van TIW-Survivors het besluit om een seizoen lang niet deel te nemen aan de honkbalcompetitie, en een aantal jeugdspelers klaar te stomen voor de senioren. Voorzitter Steven van Loggem: "Meer dan tien spelers die vorig jaar vertrokken zijn teruggekeerd bij TIW-Survivors. In de selectie zitten nu ook diverse spelers die vorig jaar bij de junioren speelden. Het eerste honkbalteam moet starten in de derde klasse. Twee jaar geleden speelden veel van onze spelers nog in de eerste klasse. De ambitie is om kampioen te worden."

TIW-Survivors speelt in alle leeftijdscategorieën met minimaal een honkbalteam in de competitie. Naast het eerste team zijn er twee juniorenteams, een aspirantenteam, een pupillenteam en een beeballteam. De softballers van TIW-Survivors doen het goed. Heren 1 en dames 1 werden vorig jaar kampioen en komen het komend seizoen uit in respectievelijk de tweede en derde klasse.

TIW-Survivors heeft zo'n 120 leden, maar er zijn veel meer honkballers actief op de accommodatie van de vereniging op Sportpark De Diemen. Honkbalvereniging Vatos traint er en speelt op zaterdag competitieduels. De aspiranten van Marshals uit Amsterdam Zuidoost trainen drie keer per week in Diemen, en spelen er in het weekeinde hun wedstrijden.

Heren 1 en dames 1 werden vorig jaar kampioen

Van Loggem: "Etienne Sandel en Victor Araya van Marshals zijn een aantal jaar geleden met buurtsportactiviteiten in Amsterdam Zuidoost gestart en bezig om jonge honkballers klaar te stomen voor topsport. We zijn de samenwerking met Marshals aangegaan om op de lange termijn te proberen de breedtesport en topsport samen uit te breiden. Jonge, talentvolle spelers van TIW-Survivors kunnen dan doorstromen naar de topsport en andersom is er voor de spelers die net buiten de top vallen een plek bij TIW-Survivors. In 2015 zullen we deze plannen verder uitwerken."

TIW-Survivors is blij met de aanwezigheid van Vatos en Marshals. Het zorgt niet alleen voor de noodzakelijke extra inkomsten via huur en kantineomzet, maar heeft ook tot gevolg dat er heel veel honkbal te zien is op de velden van de club in Diemen. De accommodatie van TIW-Survivors is onlangs aanzienlijk verbeterd. Door de inspanning van de vijf trouwe vrijwilligers van de terreincommissie heeft de slagkooi een aanzienlijke opknapbeurt gehad. Daarnaast heeft de gemeente nieuwe lichtmasten laten plaatsen. Van Loggem: "Een goede accommodatie is heel belangrijk. Door de verlichting kunnen er ook in avonduren wedstrijden op ons terrein worden gespeeld."
TIW-Survivors streeft ernaar het aantal leden te laten groeien. De vereniging is actief bij activiteiten van de naschoolse opvang en hoopt hierdoor nieuwe jeugdleden aan te trekken. Geïnteresseerden kunnen drie keer gratis meetrainen. Informatie: www.tiw-survivors.nl of info@tiw-survivors.nl.

Bouwen aan toekomst bij Bouwmensen Amsterdam

DIEMEN - Op woensdagmiddag 15 april is er een voorlichtingsbijeenkomst bij Bouwmensen Amsterdam aan de Verrijn Stuartweg 48 in Diemen. Van 15.00 uur tot 17.00 uur zijn alle jongeren tussen de 15 en 23 jaar uitgenodigd om zich te laten informeren over de Allround Timmerkracht opleiding die Bouwmensen Amsterdam aanbiedt.

Voor enthousiaste jongeren met karakter die niet bang zijn voor vieze handen heeft Bouwmensen Amsterdam opleidingsplaatsen beschikbaar. Bij deze opleiding staat de praktijk centraal en wordt er veelal stage gelopen bij erkende bouwbedrijven. Deze stagebanen worden verzorgd door Bouwmensen Amsterdam en worden ook nog eens betaald.

Daarnaast bestaat Bouwmensen Amsterdam dit jaar 25 jaar en dat wordt groots gevierd. Zo verloten zij onder alle nieuwe leerlingen tien scooters. De eerste twee zijn inmiddels uitgereikt. Jongeren die kans willen maken op een van de andere acht scooters kunnen zich aanmelden voor een opleiding bij Bouwmensen Amsterdam.

"Over een of hooguit twee jaar is er een schreeuwend tekort aan vakmensen. Door nu te starten met de timmeropleiding stellen jongeren hun toekomst als aankomend vakman of -vrouw veilig."

Voor meer informatie: telefoonnummer: 020-600.78.78 of www.bouwmensen-amsterdam.nl/ http://www.bouwmensen.nl/vestigingen/amsterdam/178

Automobilist ramt lantaarnpaal

DIEMEN - Een automobilist die teveel had gedronken is maandagmorgen rond 01.30 uur op de Muiderstraatweg tegen een lantaarnpaal gereden.

De lantaarnpaal is vervolgens op de bovenleiding van de tram gevallen.

De brandweer en de politie zijn ter plaatse geweest. Na onderzoek van de politie werd duidelijk dat de man teveel alcohol had gedronken. Driemaal zoveel als is toegestaan tijdens het besturen van een auto. De automobilist heeft een proces-verbaal ontvangen.

Nadat de stroom van de bovenleiding van de tram was afgehaald is de lantaarnpaal verwijderd.

Makelaarsstafje voor Jan de Jager

Foto: Jan-Willem Nuisker

DIEMEN - Jan de Jager was onlangs 25 jaar werkzaam als beëdigd makelaar.

Om dit heugelijk feit te vieren ontving de makelaar een oorkonde, een makelaarsstafje en een bos bloemen. Die werden aan hem overhandigd door Sven Heinen, voorzitter van de Makelaarsvereniging Amsterdam. Hij deed dit namens De Nederlandse Vereniging van Makelaars. De Jager heeft als makelaar altijd kantoor gehouden in Diemen. Hij was in het verleden gevestigd in een pand aan de Muiderstraatweg, maar heeft al weer jaren een kantoor aan het Wilhelminaplantsoen in het centrum van Diemen.

Paaseieren zoeken op kinderboerderij

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Het is een mooie traditie. Paaseieren zoeken op de kinderboerderij in Diemen. Veel kinderen gingen maandag met hun ouders naar de kinderboerderij op de hoek van de Muiderstraatweg en de Prins Bernhardlaan om eieren te zoeken. De vrijwilligers van de kinderboerderij hadden de eieren goed verstopt, maar de kinderen slaagden er toch in die te vinden. Uiteraard moesten de kinderen flink hun best doen.

Voetbalteams uit Diemen stranden in kwartfinale

Teams van jongens en meisjes presteren goed

Het toernooi in Volendam.

DIEMEN - De teams van You mad bro en Squad van Diemen zijn er niet in geslaagd om de halve van Cruyff Court 6 tegen 6 te bereiken. De twee ploegen zijn vorige week woensdag gestrand in de kwartfinale die in Volendam werd gespeeld.

In Volendam deden de beste teams (zowel jongens als meisjes) mee uit Volendam, Zaandam, De Ronde Venen en Diemen. You mad bro (jongens) en Squad van Diemen (meisjes) wonnen twee weken geleden het toernooi in Diemen. Dit voetbalevenement vond plaats op het Cruyff Court in park De Omloop in Diemen-Noord. Dit toernooi werd mede georganiseerd door de buurtsportcoaches van Stichting Welzijn Diemen (SWD).

Vorige week woensdag gingen de spelers en speelsters van You mad bro en Squad van Diemen vol goede moed naar Volendam in de hoop de halve finale te bereiken. De eindstrijd van Cruyff Court 6 tegen 6 vindt in Amsterdam plaats.

Het team van You mad bro kwam een punt tekort om zich te kwalificeren voor de halve finale. De jongen voetballers uit Diemen behaalden zes punten, een punt minder dan het team van De Loopplank, dat zich voor de halve finale plaatste.

De meisjes uit Diemen slaagden er evenmin in om zich voor de halve finale te plaatsen. Ook de formatie van Squad van Diemen eindigde op de tweede plaats.

Rens Wit, buurtsportcoach/jongerenwerker van Stichting Welzijn Diemen, was vorige week woensdag aanwezig bij de kwartfinale in Volendam.

"Omdat de beste teams uit die vier plaatsen meededen was het niveau hoog. Het is jammer dat de twee teams uit Diemen de halve finale niet hebben bereikt. Maar de jongens en meiden hebben het goed gedaan."

Dionne Tool

23 jaar
Buurtsportcoach Stichting Welzijn Diemen
Diemenaar sinds geboorte

Wat houdt jouw werk in?
"Een buurtsportcoach zorgt voor een passend sport- en beweegaanbod. Samen met collega's organiseer ik sportevenementen in Diemen en sportactiviteiten tijdens de naschoolse opvang van de basisscholen. Daarnaast ben ik contactpersoon voor de sportverenigingen in Diemen."

Doe je aan sport?
"Ik speel in het eerste damesteam van handbalvereniging SV Zeeburg en doe in de winter aan snowboarden. Ik heb een abonnement voor een sportschool, maar daar maak ik weinig gebruik van."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik ga graag naar feesten en dan vooral naar festivals waar hardstyle en house wordt gedraaid. Ook vind ik het leuk om met vriendinnen uit te gaan, bijvoorbeeld lekker uit eten in Amsterdam."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Op de eerste plaats hardstyle, gevolgd door house. Maar ik heb een vrij brede smaak. Ik houd bijvoorbeeld ook van Nederlandstalige muziek."

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
"De sportvelden en winkelcentrum Diemerplein. Ik vind het winkelcentrum enorm verbeterd en mooi geworden. Ik loop graag een rondje door het winkelcentrum."

Heb je veel met Amsterdam?
"Ik kom regelmatig in het centrum van Amsterdam om uit te gaan, te varen of te winkelen. Maar de festivals die ik bezoek vinden niet in Amsterdam plaats."

Als je een dag burgemeester van Diemen was.......?
"Dan zou ik graag een nieuwe sporthal bouwen, bijvoorbeeld vast aan Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid. Ik merk vanuit mijn eigen vereniging, maar ook vanuit andere sportverenigingen, dat daar veel behoefte aan is."

Prostitutie meisjes

Vervolg van voorpagina

De officier: "Een minderjarige laat je niet werken in de prostitutie, hoe zeer zij zelf ook zegt dat te willen. Als je minderjarigen wilt helpen, zorg je dat ze aan hun opleiding werken, dat zij waar mogelijk bij hun ouders blijven, dat zij op een normale manier aan geld kunnen komen."

Aangemoedigd
De verdachten wisten de meisjes op vileine wijze aan zich te binden. In plaats van hen te helpen bij het vinden van werk of regelen van een uitkering en huisvesting, hebben de verdachten de meisjes aangemoedigd hun seksualiteit te gebruiken voor het verdienen van geld.

Uitspraak: 21 april 2015.

Cijfers veiligheid

Vervolg van voorpagina

Het aantal door de politie geregistreerde misdrijven liep in 2014 terug naar 1660 misdrijven, een daling van 6% ten opzichte van 2013. Met name het aantal straatroven, overvallen en inbraken liep terug. Ook zakkenrollerij en winkeldiefstal waren er vorig jaar minder. Er waren wel meer mishandelingen en bedreigingen, en ook huiselijk geweld en discriminatie liepen op. De burgemeester concludeert dat Diemen qua veiligheid op het goede spoor zitten. "Maar we moeten wel alert blijven op de negatieve ontwikkelingen. Wat we niet moeten vergeten is dat Diemen in de stedelijke omgeving van Amsterdam op veel fronten beter scoort dan de meeste Amsterdamse wijken. Al zijn we in regionaal verband qua veiligheid niet een van de toppers."

Man is slachtoffer van zakkenroller

DIEMEN - Een 27-jarige man is zaterdagmiddag tussen 14.00 en 14.10 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller.

De man was in een kledingzaak in winkelcentrum Diemerplein en wilde een blouse passen. Hij hing zijn tas met daarover een trui en jas aan een haakje in een pashokje. Even later merkte hij dat zijn portemonnee, die in zijn tas zat, was verdwenen. De zakkenroller heeft een geldbedrag, een rijbewijs, een identiteitskaart en pasjes buit gemaakt. De politie adviseert mensen alert te blijven en spullen altijd goed in de gaten te houden.

The Orange Games op 25 april

DIEMEN - Stichting Welzijn Diemen (SWD) organiseert op zaterdag 25 april The Orange Games. Het evenement wordt in Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan gehouden en duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

The Orange Games is een spelletjesmiddag met een Oud-Hollands tintje. Er kan aan diverse spellen worden deelgenomen: blikgooien, zaklopen, de klompenrace en sjoelen. Maar er zal ook ruimte zijn om bijvoorbeeld een potje te voetballen.

Het is een inloopmiddag waarin lekker bewegen en gezellig met elkaar zijn het belangrijkste is. De inloopmiddag richt zich op kinderen van alle leeftijden. Stichting Welzijn Diemen is op zoek naar vrijwilligers die op zaterdag 25 april willen meehelpen om The Orange Games tot een groot succes te maken. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Dionne Tool, van SWD, e-mail: dtool@stichtingwelzijndiemen.nl.

Diemen staat twee dagen in teken van kunst

Kunstroute Diemen wordt zaterdag en zondag voor vijfde keer gehouden

DIEMEN - De Kunstroute Diemen wordt zaterdag 11 en zondag 12 april voor de vijfde keer gehouden. Het is de derde keer dat Kunstzin Diemen het evenement organiseert. Bestuurslid Steven Dijk blikt vooruit op het evenement dat bezoekers uit Diemen en plaatsen in regio aantrekt.

Wethouder Jeroen Klaasse opende expositie in gemeentehuis. Foto: Trudy Kroese

De Kunstroute Diemen is een evenement dat om de drie jaar plaatsvindt. Kunstzin Diemen, de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen, is al geruime tijd bezig met de organisatie. Er zijn plekken gereserveerd waar kunstenaars kunnen exposeren en deelnemers zijn benaderd. Er doen dit jaar zo'n veertig kunstenaars mee aan de kunstroute. Een groot aantal deelnemers is lid van Kunstzin Diemen. Maar ook niet-leden doen mee aan de kunstroute.

De eerste kunstroute werd in 2003 gehouden en duurde toen nog een dag. De eerste twee edities werden georganiseerd door Liedje de Rooij, Ina Ritsma, Wil Bönker en Wim van der Meer. Die laatste werkte als ambtenaar bij de gemeente Diemen. De kunstroute van 2009 werd voor het eerst georganiseerd door Kunstzin Diemen.

Uitleg
Tijdens de Kunstroute Diemen stellen veel deelnemers hun woning of atelier (al dan niet aan huis) open voor de bezoekers en geven hen de gelegenheid hun werk te bezichtigen. Uiteraard geven de kunstenaars ook uitleg over hun werk. Kunstzin Diemen streeft ernaar om tijdens de Kunstroute Diemen een aantal exposities te houden op bijzondere plekken in Diemen. In het verleden exposeerden er bijvoorbeeld kunstenaars in de aula van begraafplaats Rustoord.

Steven Dijk, bestuurslid van Kunstzin Diemen. Foto: Trudy Kroese
Kunstwerken van deelnemers Kunstroute Diemen.

Evenement wordt ook dit jaar georganiseerd door Kunstzin Diemen

Ditmaal kunnen bezoekers van Kunstzin Diemen werk van kunstenaars bezoeken die exposeren in de parochie van de kerk Sint Petrus' Banden, de kerk De Ontmoeting, woon- en zorgcentra Berkenstede en De Diem, het Saan Museum en het gebouw van El'sina, in de Burgemeester van Tienenweg.

De centrale expositie wordt in het gemeentehuis gehouden, waar in de hal op de begane grond en op de eerste verdieping werk van kunstenaars hangt. Daar werd enkele weken geleden een expositie ingericht die de aandacht vestigt op de Kunstroute Diemen. De Kunstroute Diemen wordt donderdagavond om 19.15 uur officieel geopend door burgemeester Amy Koopmanschap.

Er zijn exposities op bijzondere plekken

Opening
De opening van de Kunstroute Diemen vindt dit keer niet plaats op de zaterdagochtend, maar twee dagen eerder: op donderdagavond 9 april. Steven Dijk: "Wij hebben ervoor gekozen om de opening twee dagen eerder te houden omdat dit gemakkelijker is voor de kunstenaars die meedoen. In het verleden moesten zij na de opening op zaterdagochtend snel naar huis of naar hun atelier omdat de eerste bezoekers al om 12.00 uur langs konden komen. Nu kunnen zij zich op de zaterdagochtend rustig op het bezoek voorbereiden."

Deelnemers aan de Kunstroute Diemen tonen de bezoekers divers werk: schilderijen, beeldhouwwerk, foto's, glas en textiel. In het verleden verkochten diverse kunstenaar werk tijdens de kunstroute.

Evenementenlijst

Kunstzin Diemen is erin geslaagd om de Kunstroute Diemen op de provinciale evenementenlijst geplaatst te krijgen. De hoop is dat dit voor extra bezoekers van buiten Diemen zorgt. Een kaart met de namen en de adressen van alle kunstenaars die meedoen is deze week in het DiemerNieuws te vinden. "De eerste keer dat wij de Kunstroute Diemen organiseerden kon die kaart worden opgehaald in het gemeentehuis. Het gevolg was dat veel bezoekers de expositie in het gemeentehuis bezochten en daarna naar woningen en ateliers in de buurt gingen. Kunstenaars die in andere wijken van Diemen exposeerden ontvingen minder bezoekers. Wij hopen dat bezoekers de kaart meenemen en vervolgens kunstenaars in de diverse wijken van Diemen bezoeken. Al begrijpen wij ook dat het onmogelijk is om de ateliers van alle deelnemers op een dag te bezoeken", licht Dijk toe.

Kunstzin Diemen houdt regelmatig exposities. Leden exposeren dan slechts een kunstwerk. De Kunstroute Diemen geeft hen de gelegenheid om veel meer kunstwerken aan geïnteresseerden te laten zien. Ook is de kunstroute voor veel deelnemers een stimulans om nieuw werk te maken.

Saan Museum
Kunstzin Diemen is blij met de medewerking van Koninklijke Saan, dat het Saan Museum beschikbaar heeft gesteld als ruimte om te exposeren. Dijk: "Koninklijke Saan is een bedrijf dat graag helpt en initiatieven in Diemen steunt. Tijdens de Kunstroute Diemen exposeren er zes kunstenaars in het Saan Museum. Het leuke is dat ook mensen die het Saan Museum nog nooit hebben bezocht er die twee dagen rond kunnen kijken."

Advies voor hengelaars

Hengelsport 2000 nieuw in Kruidenhof

Bob en Danny Pijnaker in hun nieuwe zaak. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Hengelsport 2000 is sinds kort gevestigd in winkelcentrum Kuidenhof in Diemen-Zuid. De hengelsportzaak is opgericht door Bob Pijnaker (54) en hij bestiert de winkel samen met zijn vrouw Zamira en zoon Danny (20).

Hengelsport 2000 was 15 jaar lang gevestigd aan het Christiaan Huygensplein in de Watergraafsmeer. Maar omdat het niet mogelijk was om in dat pand uit te breiden is de zaak verhuisd naar het winkelcentrum in Diemen-Zuid. De zaak is maar liefst 160 vierkante meter groot. Klanten kunnen er terecht voor een uitgebreid assortiment hengelsport artikelen, voor onder andere roof-, karper-, wit- en zeevissen. Bob en Danny zijn beiden gepassioneerde sportvissers en kunnen klanten het juiste advies geven.

Mooi setje
Bob: "Het is belangrijk dat een klant die hier binnenkomt met het juiste materiaal de zaak verlaat. Niet altijd is het duurste materiaal ook het meest geschikt voor waar de klant het voor nodig heeft. Dus vragen we er altijd even op door om te zorgen dat de klant met de juiste spullen de deur uit gaat en dat kan soms ook nog eens een stuk voordeliger blijken. Zoals bijvoorbeeld bij een klant die op de Noordzee wilde gaan zeebaarzen. Hij wilde een dure hengel die bij doorvragen daar niet geheel geschikt voor was en ging heel tevreden de deur uit met een mooi setje wat een stuk voordeliger was. Wij vinden het belangrijk om een goed advies en uitstekende service te verlenen."

Buitenland
Hengelsport 2000 heeft klanten uit Diemen, Amsterdam, de regio en zelfs uit het buitenland. "Wij hebben een eigen website en webshop en trekken daardoor ook klanten uit heel Nederland, Duitsland en België. Als er in onze webshop staat aangegeven dat een artikel op voorraad is dan treffen klanten dat artikel ook zeker aan in onze winkel. Wij streven ernaar om een zo volledig mogelijk assortiment te hebben."
Bob begon als kind te vissen in zijn geboorteplaats Amsterdam. Zijn passie is overgeslagen op zijn zoon. Danny: "Ik vind het heerlijk om te vissen. Je bent lekker buiten en kunt ontspannen. Maar soms is het ook leuk om er een wedstrijd van te maken. Ik ga vrijwel elke maandag vissen, meestal begin ik al vroeg."

Ook Bob vist nog vaak. "Soms ga ik na afloop van het werk lekker vissen. Ik vis ook wel in de buurt van de zaak. De Weespertrekvaart en 1e, 2e en 3e Diem zijn uitstekende viswateren. Wel vind ik het jammer dat veel andere wateren in Diemen ondiep zijn. Daardoor zijn die plekken niet geschikt om te vissen."

Wie wil er voor ons naar het theater?

Twee vrijkaartjes voor een voorstelling in Theater De Omval winnen en uw recensie in het DiemerNieuws?

Dat kan bij de voorstelling 'Regels zijn Regels' van cabaretier Silvester op 11 april.

Hoe?
Mail naar mijnavondjeomval@theaterdeomval.nl. Als u wordt uitgenodigd om deze keer onze recensent te zijn voor 'Mijn Avondje Omval' kunt u eerst samen van de voorstelling genieten en schrijft daarna in een kort verslag (van ongeveer 200 woorden) wat u van de avond vond, met een leuke foto. Uw recensie wordt gepubliceerd in het DiemerNieuws.

Stuur uiterlijk 10 april een e-mail met uw naam naar mijnavondjeomval@theaterdeomval.nl. Zet in het onderwerp 'vrijkaarten Silvester'. U hoort dan zo snel mogelijk of u de vrijkaarten hebt gewonnen.

Wie wil er voor ons naar het theater?

Gaat u voor het DiemerNieuws naar Silvester in De Omval?

Twee vrijkaartjes voor een voorstelling in Theater De Omval winnen en uw recensie in het DiemerNieuws?

Dat kan bij de voorstelling 'Regels zijn Regels' van cabaretier Silvester op 11 april.

Hoe?
Mail naar mijnavondjeomval@theaterdeomval.nl. Als u wordt uitgenodigd om deze keer onze recensent te zijn voor 'Mijn Avondje Omval' kunt u eerst samen van de voorstelling genieten en schrijft daarna in een kort verslag (van ongeveer 200 woorden) wat u van de avond vond, met een leuke foto. Uw recensie wordt gepubliceerd in het DiemerNieuws.

Stuur uiterlijk 10 april een e-mail met uw naam naar mijnavondjeomval@theaterdeomval.nl. Zet in het onderwerp 'vrijkaarten Silvester'. U hoort dan zo snel mogelijk of u de vrijkaarten hebt gewonnen.

donderdag 9 april

Oorlogsgeschiedenis

Ter ere van 70 jaar bevrijding houdt de gemeente een wandelroute van respectievelijk 4, 10, en 12 km langs de oorlogsgeschiedenis van Diemen. Langs de route zijn QR-bordjes geplaatst. Deze kunnen gescand worden met een smartphone, waarna een korte informatieve tekst wordt getoond, samengesteld door historici en mensen die de oorlog in Diemen hebben meegemaakt. De route is te downloaden via: www.onh.nl.

Veteranenbijeenkomst

Veteranenbijeenkomst voor alle veteranen uit Diemen en omstreken in De Schakel, 14.00 tot 16.00 uur, zaal open om 13.30 uur.

Bootcamp

DM Bootcamp geeft weer lessen in de Diemerpolder. Op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en op zondag van 10.00 tot 11.00 uur. Donderdag worden de lessen gegeven in het Meerpark, van 10.00 tot 11.00 uur. www.dmbootcamp.nl.

vrijdag 10 april

Grenzen stellen

Moeite met nee zeggen, een te volle agenda en angst voor afwijzing? De workshop 'Grenzen stellen' in Studio Body & Balance helpt aanwezigen hiermee. 9.30 tot 12.00 uur. € 35,-. Arent Krijtsstraat 34.

Hartengoud

Creatieve workshop hartengoud voor jong en oud in de lunchroom van Theater De Omval. Gratis inloopatelier op vrijdagmiddag onder begeleiding van Toeticolori waarin iedereen zijn of haar hartenwens kan vormgeven. Op 19 juni wordt er een groot kunstwerk van gemaakt dat te zien is in De Omval. 10 en 24 april, 8 en 22 mei, 5 en 19 juni. 15.00-17.00 uur.

Muziektheater
Total LOS

De meiden van LOS gaan in dit muzikale cabaret verder, sneller en harder dan ooit. De mens heeft een onnavolgbaar talent voor destructie: alles gaat kapot of raakt beschadigd. Gooi je het dan weg, of ga je het maken? 20.30 uur. €16,-. Theater De Omval. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zaterdag 11 april

Repair Café

DDD organiseert een Repair Café in De Diem, tussen 14.00 en 17.00 uur. Vrijwilligers repareren kosteloos kleine artikelen zoals elektronica, speelgoed en huishoudelijke apparaten. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie: www.duurzaamdorpdiemen.nl.

Oud Papier

De vrijwilligers van lokale omroep RTV Diemen halen overal in Diemen oud papier op. Al het papier dat om 8.30 uur op de stoeprand staat, wordt meegenomen.

Cabaret

Regels zijn er om je aan te houden, sommigen zijn er meelopers door geworden, anderen anarchisten. In Regels zijn Regels van cabaretier Silvester rijst de vraag: Wie ben jij? Zijn show is herkenbaar en toch persoonlijk. 20.30 uur. € 16,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zondag 12 april

Aprilveiling

Een belangrijk deel van de juwelen, zilver en horloges van Venduhuis De Eland wordt vanaf 14.00 uur geveild. Catalogus en orde van verkoop: www.venduhuisdeeland.nl. Weesperstraat 110.

Amsterdams
Cabaret Gezelschap

Groep de 'Schakel' speelt een gevarieerd Amsterdams programma met liedjes en cabaret uit de Jantjes en de Jordaan. Het programma wordt gezongen met live muziek en in originele klederdracht. Het Zondagmiddagpodium van de SWD wordt gehouden in De Schakel. 14.30-16.30 uur, entree:
€ 3,50. Meer informatie: 06-22563192.

Kamercollege

Trainer en coach Ericka Kuyters geeft tijdens een kamercollege bij OostWestWelzijn handvaten om uit te voeren wat je werkelijk wilt. Het Verschil tussen Willen en Doen. Als we het anders willen waarom doen we dat dan niet? 15.30 uur. €12,-. Aanmelden via Oostwestwelzijn.com.

maandag 13 april

Koffieochtend

Serve the City Diemen en kinderen van basisschool De Ark nodigen plaatsgenoten uit voor een gezellige ochtend in De Schakel en 't Kruidvat. Samen een spelletje doen, onder het genot van koffie of thee. 11.00 tot 12.30 uur. info@stcdiemen.nl.

woensdag 15 april

Bouw aan je toekomst

Bouwmensen Amsterdam heeft opleidingsplaatsen beschikbaar voor enthousiaste jongeren die niet bang zijn voor vieze handen. De praktijk staat centraal en er wordt stage gelopen bij erkende bouwbedrijven. Van 15.00 uur tot 17.00 uur kunnen jongeren tussen de 15 en 23 jaar zich laten informeren over de Allround Timmerkrachtopleiding. Verrijn Stuartweg 48. www.bouwmensen-amsterdam.nl.

Lezing OBA

Romke van der Kaa geeft een lezing in OBA over zijn boek: Verwilderen, laat de tuin het werk doen. 20.00 uur Toegang met OBA of Stadspas € 5,-. Normaal: € 10,-. Reserveren via diemen@oba.nl.

Cabaret

De cabaretshow Überkip is te zien in De Omval. Velen mannen hebben in de geschiedenis iets gezegd over vrouwen, zoals Voltaire, Oscar Wilde en zelfs Dries Roelvink. Vrouw Holland heeft hiernaar geluisterd, de drie vrouwen doen wat hen gezegd wordt en worden daarbij begeleid door pianist Reinout Douma. 20.30 uur. € 16,-.

donderdag 16 april

Muzieklezing

Musicoloog Wout Strootman geeft in bibliotheek Diemen een muziekhistorische lezing over 'Nachtgesang' - Nachtliederen in de Romantiek. De lezing wordt geïllustreerd met piano- en koorliederen over de nacht, geschreven door Franz Schubert, Robert Schumann, Johannes Brahms en Hugo Wolf. 10.00-12.00 uur. Toegang met OBA of Stadspas € 5,00, normaal € 10,00. Reserveren: die@oba.nl of 020-6902353.

tot 30 april

Expositie

In De Diem zijn schilderijen te zien van Carolien Oedekerk. Abstracte en figuratieve kunst, een feest in kleur. Dagelijks te bezoeken van 9.00-20.00 uur.

Synchroonzwemmers kijken met optimisme vooruit

De Meeuwen blaast afdeling synchroonzwemmen nieuw leven in

Een uitvoering van de synchroonzwemmers.

DIEMEN - De afdeling synchroonzwemmen van De Meeuwen kampt met een tekort aan leden. Onlangs werd er een open training gehouden.

De afdeling synchroonzwemmen van De Meeuwen heeft een prachtige geschiedenis. In 1948 introduceerde Iet Koster-van Feggelen synchroonzwemmen in Nederland. Zij deed dit bij De Meeuwen.

De club was een absolute voorloper op het gebied van synchroonzwemmen. De Meeuwen was in 1948 nog geen Diemense vereniging. De club verhuisde in 1980 van Amsterdam naar Diemen, waar toen net sportcentrum Wethouder.F.B. Duran was geopend.

Vanuit De Meeuwen worden er activiteiten georganiseerd om de afdeling nieuw leven in te blazen, hierover spraken wij met synchroonzwemster Vera van der Linden en met Dennis Hooijberg, bestuurslid en verantwoordelijk voor de communicatie. Zij willen een aantal activiteiten organiseren die mogelijk nieuwe leden aantrekken. Op 24 april is er een vriendinnenmiddag. Meisjes kunnen zich in tweetallen inschrijven en kennis maken met de sport.

Vera (15) is een van de oudste leden van het synchroonzwemteam. De meeste meisjes zijn jong begonnen en hebben daardoor veel ervaring opgedaan. Zij geeft aan dat het een aantrekkelijke sport is. De meisjes werken samen om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Door veel te trainen kunnen zij een hoog niveau bereiken.

De synchroonzwemmers trainen op dinsdagavond (van 17.30 tot 19.30 uur) en vrijdagavond (van 18.00 tot 19.00 uur). Aanmelden voor een proefles of de vriendinnenmiddag kan via de website van De Meeuwen: www.demeeuwen.nl.

Duur

Ajax gaat de prijzen van seizoenkaarten in een aantal vakken tegenover de hoofdtribune aanzienlijk verhogen. Nadat het nieuws bekend was geworden dachten sommige supporters dat het een 1-aprilgrap van de leiding van Ajax was. Maar Ajax maakt geen grappen, zeker niet als het over geld gaat. Ajax heeft inmiddels kenbaar gemaakt dat de verhoging van de prijs voor de betreffende seizoenskaarten stap voor stap wordt uitgevoerd.

Het besluit maakt duidelijk dat de leiding van Ajax, net als de raad van bestuur van ABN Amro, met de rug naar de samenleving staat. Met de rug naar de supporters om precies te zijn. In een tijd dat veel mensen op de nullijn zitten, geconfronteerd worden met steeds hogere lasten en onzeker zijn over hun baan is het besluit om de seizoenkaart te verlengen niet altijd makkelijk.

Veel supporters zullen twijfelen. Ajax is vier keer in successie landskampioen geworden maar grijpt dit jaar naast alle prijzen. Dat kan een keer gebeuren. De amusementswaarde van de thuisduels laat vaak te wensen over. De bal gaat eindeloos rond en dikwijls in de richting van de eigen doelman. Spelers voor wie supporters speciaal een kaartje kopen telt de selectie niet.

Ik heb soms medelijden met mensen die een seizoenkaart hebben gekocht en om de twee weken op hun stoel in de Amsterdam Arena plaatsnemen. Als abonnee van Fox Sports kijk ik elke wedstrijd van Ajax comfortabel vanaf de bank. Op het puntje van die bank zit ik al lang niet meer. Steeds vaker pak ik tijdens de wedstrijd een krant of tijdschrift en veer op als er zich een spannend moment voor het doel afspeelt. Soms duurt dat erg lang.

Als voormalig seizoenkaarthouder in De Meer (jaren 70 tot halverwege jaren 80) ben ik uiteraard verwend. Ik betaalde nog geen 100 gulden voor een seizoenkaart voor vak P aan de stadszijde. We mochten ook gratis naar Europa Cupduels. Cruijff, Keizer, Swart, Krol, Arnesen, Lerby, Ling, Tahamata, Olsen, Van Basten, Rijkaard, Bergkamp. Het was het geld meer dan waard.

DKV Victoria behoudt de koppositie

DIEMEN - DKV Victoria heeft de uitwedstrijd tegen HBC in Beverwijk met 10-12 gewonnen. De korfballers uit Diemen blijven na deze overwinning koploper.

DKV Victoria speelde een alles behalve makkelijke wedstrijd en stond kort voor tijd nog achter. Maar de ploeg slaagde erin om in de slotfase de volle winst veilig te stellen.

DKV Victoria begon moeizaam aan de wedstrijd. De bezoekers hadden moeite om te scoren en speelden daardoor een lastiger duel dan vooraf werd verwacht.

De thuisclub speelde goed en vocht moedig. HBC was dan ook even sterk als DKV Victoria. Dat de bezoekers de punten alsnog meenamen naar Diemen was dan ook bijna oneerlijk.

Dat het een spannende middag werd kwam vooral doordat DKV Victoria niet het beste spel liet zien. Het ontbrak de ploeg aan scherpte.

DKV Victoria miste veel kansen waaronder maar liefst drie strafworpen. HBC schoot echter wel met scherp en stond vijf minuten voor het eindsignaal van de scheidsrechter nog op voorsprong.

DKV Victoria toonde karakter en veerkracht en slaagde erin om de zege alsnog veilig te stellen. Sjoerd Piening was voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de zege van zijn team. Hij nam DKV Victoria op sleeptouw en onderschepte veel ballen van HBC. Daarnaast maakte hij ook een aantal belangrijke treffers.

Het eerste team van DKV Victoria is komend weekeinde vrij.

SV Diemen zakt naar tweede plaats in vierde klasse F

SV Diemen, eerder dit seizoen. Foto: Jan Ronday

DIEMEN - SV Ouderkerk heeft de koppositie in de vierde klasse F overgenomen van SV Diemen.

SV Ouderkerk won maandag voor eigen publiek het inhaalduel tegen Ankaraspor: 5-0. SV Ouderkerk heeft na 21 duels 54 punten, SV Diemen heeft een punt minder: 53. Eind deze maand treffen beide ploegen elkaar in Ouderkerk aan de Amstel.

SV Diemen gaat zondag op bezoek bij NFC. Die ploeg speelde maandag eveneens een inhaalduel. NFC speelde met 1-1 gelijk bij Sporting Martinus. NFC staat op de vijfde plaats. De wedstrijd in Amstelveen begint zondag om 14.00 uur.

SV Diemen-trainer Marc Stuut bekeek maandag de eerste helft van Sporting Martinus-NFC en daarna de tweede helft van SV Ouderkerk-Ankaraspor. "NFC is een lastige ploeg. Thuis hebben wij 0-0 tegen NFC gespeeld. NFC speelt compact en heeft veel kwaliteiten voorin. Ook heeft de ploeg een goede conditie", aldus Stuut.

Winnen
Stuut vindt het belangrijk dat zijn spelers zich steeds concentreren op het eerstkomende duel. "Wij spelen zondag uit tegen NFC en een week daarna thuis tegen Swift. Wij moeten die twee wedstrijden winnen. Pas daarna moeten wij ons bezig gaan houden met SV Ouderkerk. Ik verwacht niet dat SV Ouderkerk nog punten zal verliezen. Wij zullen de wedstrijd tegen SV Ouderkerk dus moeten winnen."

Smashing '72 houdt Smashing Saturday

DIEMEN - Volleybalvereniging Smashing' 72 houdt op zaterdag 11 april 'Smashing Saturday' in Sporthal Diemen.

Bijna alle teams van de volleybalvereniging in Diemen spelen zaterdag tussen 10.00 en 20.00 uur een thuiswedstrijd.

Het eerste damesteam van Smashing '72 speelt vanaf 18.00 uur tegen Keistad, dat op de tweede plaats staat. Het is de laatste thuiswedstrijd van dames 1 in dit seizoen.

Het bestuur en spelers van Smashing '72 hopen dat er zaterdag veel belangstellenden naar de wedstrijden komen kijken.

15 / 16

Mooie ligplaatsen te
Nederhorst den Berg

www.spiegelzicht.nl
06-29024159

Enthousiaste verkoopmedewerk(st)er - 32 uur per week. Zie vacature op www.deboerdierenruiter.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Krijgt u familie op bezoek?
En hebt u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

Hebt u een verstandelijk gehandicapte zoon of dochter van 18-30 jaar (zzp3 of zzp4)? En bent u op zoek naar woongelegenheid? Vraag informatie aan bij woongroep
bussum@hotmail.com.