DiemerNieuws

11 mei 2017

DiemerNieuws 11 mei 2017


Dichten van lekkages winkelcentrum begonnen

De werkzaamheden bij winkelcentrum Diemerplein. Foto: Jan Ronday

DIEMEN - Er worden werkzaamheden verricht op het plein achter winkelcentrum Diemerplein. Die moeten een einde maken aan de lekkages in winkelcentrum Diemerplein en de parkeergarage. Nadat de werkzaamheden zijn voltooid zal de omgeving er weer mooi uitzien.

Het betreft het plein tussen de ingang van het winkelcentrum en de Ubuntubrug in het Nelson Mandelapark. De werkzaamheden zijn vorige week gestart en zullen naar verwachting zes maanden duren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma's Van Wijnen, Boko en Van der Sluis Technische Bedrijven BV.

De stenen, goten, zand, grind, isolatie en dakbedekking worden volledig verwijderd. Die worden weer teruggeplaatst nadat de bron of bronnen van de lekkages zijn vastgesteld en gerepareerd. Zodra de herstelwerkzaamheden zijn voltooid wordt alles teruggebracht in de oude situatie.

De winkels en woningen zullen te allen tijde bereikbaar blijven via een loopdek vanaf de Ubuntubrug. Het volledige proces is doorgesproken met de gemeente, die vervolgens haar goedkeuring heeft gegeven.

Nadat de lekkages een aantal jaren geleden hadden plaatsgevonden werd een deel van het water achter winkelcentrum Diemerplein drooggelegd met behulp van waterpompen. Op het drooggelegde stuk grond staan pompen en ligt rommel.

Veel bewoners van het centrum van Diemen en bezoekers van het winkelcentrum stoorden zich aan de situatie. Ook waren veel mensen van mening dat het wel erg lang duurde en dat er geen schot in de zaak zat.

De gemeente vond het eveneens te lang duren. Wethouder Lex Scholten gaf in januari aan dat er een conflict was tussen de eigenaar van het winkelcentrum en de aannemer die de parkeergarage heeft gebouwd. Inzet van het conflict: de vraag wie verantwoordelijk is voor de lekkages en de reparatie moet betalen. De gemeente schreef de eigenaar van het winkelcentrum aan met de eis dat de reparatie zo snel mogelijk moet worden uitgevoerd en dat de partijen daarna samen kunnen uitmaken wie er voor de kosten opdraait.

Burgemeester Boog: 'Door verhalen vertellen geef je vrijheid door'

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog stond in zijn toespraak tijdens de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei in het gemeentehuis stil bij de vraag hoe wij vrijheid kunnen doorgeven. "Vandaag herdenken we de oorlogsslachtoffers. Morgen vieren we dat we in vrijheid leven. Maar hoe geef je die vrijheid door?", aldus Boog.

De burgemeester stelde dat door verhalen vertellen de vrijheid wordt doorgegeven. Hij gaf aan dat iedereen de bekende verhalen kent, zoals het verhaal van de Soldaat van Oranje en het verhaal van Anne Frank. Maar hij stelde dat juist de verhalen van dichtbij moeten worden verteld. "Vorig jaar sprak ik al over het boek 'Diemens oorlog' en citeerde ik uit een artikel dat naar aanleiding van dat boek verscheen. Ook nu deel ik een verhaal uit dat boek. Over een gezin uit Diemen. Juda Reich, geboren in Polen, was getrouwd met Hendrina Bouwman. Zij woonden aan de Johan van Soesdijkstraat nummer 27. Juda en Hendrina hadden twee kinderen, Luska van vijf en Beppie die nog geen twee jaar was, toen zij opgepakt werden en naar Westerbork werden gebracht. Op 1 juni 1943 werden 's ochtends heel vroeg in de barakken van Westerbork hun namen opgeroepen voor het vertrek. Transport nummer 14 bestond uit 3006 mannen, vrouwen en kinderen." Jules Schelvis maakte met zijn familie ook deel uit van het transport. De reis zelf staat Schelvis nog steeds helder voor ogen. "We vertrokken met goederenwagons. In elke wagen zo ongeveer zestig tot vijfenzestig mensen. Het was een lange trein. We waren vier dagen onderweg. Vier bange dagen, vier dagen van grote twijfel, van nervositeit, van onrust, van niet weten wat er met je zou gaan gebeuren. Vier verschrikkelijke dagen." Boog: "Er is weinig fantasie voor nodig om te bedenken hoe het jonge gezin van Juda en Hendrina Reich met hun twee kleine kindertjes zich moet hebben gevoeld."

Lees verder op pagina 3.

Vijftal berooft 16-jarige van telefoon

Diemen - Op dinsdagmiddag 10 mei heeft een groep jongens een andere jongen van zijn telefoon beroofd. De recherche is op zoek naar getuigen.

Iets na 16.30 uur liep een 16-jarige jongen uit Diemen aan de achterkant van een school op Schelpenhoek, in de richting van Diemen Centrum. Een groepje van vijf jongens kwam uit tegengestelde richting en bedreigde het slachtoffer. Ze beroofden hem van zijn telefoon en gingen er vervolgens langs het speeltuintje vandoor in de richting van het industrieterrein Verrijn Stuart.

Van de groep jongens is een nauwkeurig signalement bekend.

Dader 1 heeft een licht getinte huidskleur en is ongeveer 15 jaar oud. Hij heeft een stevig postuur, een vrij groot hoofd en zijn ogen staan ver uit elkaar. Ook heeft hij een brede neus. Hij droeg een olijfgroene jas, met daaronder een zwarte hoodie. Hij had een zwarte trainingsbroek met neongroene accenten aan. De broek is van het merk Nike. Ook de donkergrijze rugzak die hij bij zich had, is van het merk Nike. Het woord Nike staat geschreven in neonblauwe letters. Hij droeg zwarte schoenen.

Lees verder op pagina 5.

2

inwoners van Diemen hebben een seizoenkaart van Feyenoord

Zij zagen het licht

Foto: HKD

De feestvreugde kende geen grenzen. Honderden Diemenaren waren op 3 september 1916 naar het centrum gekomen om het wonder te vieren. Zij zagen daar het licht. Niet dat de pastoor of de dominee daar hoge ogen gooiden, nee, zij zagen letterlijk het licht.

Kort tevoren was de gemeente Diemen tot overeenstemming gekomen met het elektriciteitsbedrijf van Amsterdam. Het Nieuws van de Dag: "Het stedeke Diemen zal dus elektrisch verlicht worden." En nu was het zover: thuis en in de spaarzame straten van Diemen. In de meeste woningen was "het moderne licht" aangebracht en op straat waren "de sporadisch voorkomende oliepitjes vervangen door het elektrisch licht".

Bij de Diemerbrug deinde de massa vrolijk mee op de tonen van de Electra-Marsch die de Diemer Harmonie tot in de verre omtrek liet horen. "Honderden dorpsgenooten stonden rond de muziek geschaard, door welken menschendrom stoomtram en auto's zich met moeite een weg baanden", schreef het Algemeen Handelsblad. En waar de elektrische verlichting nog niet ontstoken was, stonden potten met Bengaals vuur. Na afloop van het concert ging het feest verder in café De Reiger. Het bleef nog lang onrustig rond de Diemerbrug.

Weerbericht

Overgang naar wisselvallig weer
Aan de voorjaarskoelte lijkt vanaf donderdag een einde te komen. Gangmaker is een zich ontwikkelend lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan. Dat systeem brengt een zachtere, zuidwestelijke stroming op gang. Het Atlantische hogedrukgebied, dat een koude noordelijke stroming in stand hield, vult op. De keerzijde is dat het wisselvallig wordt met soms regen.

Vrijdag + het weekeinde
Voor vrijdag wordt vrij veel bewolking verwacht met af en toe regen. Er waait een matige zuidenwind. Het wordt zo'n 18 graden. In het weekeinde is het wisselend bewolkt met een mix van zonneschijn en stapelwolken, waaruit een bui tot ontwikkeling kan komen. Er waait een overwegend matige zuidwestenwind. De nachten verlopen zacht met een minimum rond 10 graden. In de middag wordt het 18 à 19 graden, dat ongeveer normaal is voor half mei.

Trend na het weekeinde
Na het weekeinde trekt het hogedrukgebied naar het Oostzeegebied. Het blijft meest droog. Het wordt waarschijnlijk nog warmer met maxima tot circa 23 graden. Eind van de week ligt het zwaartepunt van hoge druk weer op de oceaan. Het wordt dan weer koeler en wisselvallig.

Weetje
De periode van 11 tot en met 15 mei wordt in de volksweerkunde de 'IJsheiligen' genoemd. Het zijn de katholieke naamdagen voor achtereenvolgens Mamertus, Pancratius, Servatius, Bonifatius en Sophia. Het zouden de laatste dagen in het seizoen zijn dat nachtvorst kan voorkomen. Het weer houdt zich daar niet altijd aan. In 2008 en 2013 kwam het in juni nog tot nachtvorst.

Julie Juthan haalt snel drie zwemdiploma's

DIEMEN - De vierjarige jarige Julie Juthan heeft op woensdag 3 mei in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran het zwemdiploma C gehaald.

Julie heeft binnen tien maanden haar A-, B- en C-diploma gehaald. Julie begon op de dag dat ze vier jaar werd met zwemlessen voor haar A-diploma. Nog voor haar vijfde verjaardag (op 18 juli) heeft zij drie zwemdiploma's gehaald. "Gemiddeld doet een kind alleen al een jaar over het A-diploma en dus zijn wij als ouders en haar broers en zusje supertrots", aldus haar moeder.

High tea voor vrouwen

DIEMEN - In het Noorderlicht aan het Gruttoplein 2 wordt op zaterdag 20 mei een high tea voor vrouwen gehouden. De bijeenkomst duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Deelname kost 15 euro per persoon.

De high tea is georganiseerd door de Stichting Ararat. De opbrengst van de high tea gaat naar kinderen in Armenië. Voor meer informatie kan de website www.stichtingararat.nl worden bezocht.

Vrijheidsmaaltijd smaakt naar meer

Aanwezigen genieten van het eten en de sfeer

Leden van de kinderraad. Foto: Jan Ronday

DIEMEN - Op het Diemerplein is vrijdagavond voor de eerste keer de Vrijheidsmaaltijd gehouden. Er was veel belangstelling voor dit nieuwe initiatief van de gemeente. De Vrijheidsmaaltijd was uitverkocht, voor deelname werd een kleine bijdrage gevraagd. Met de Vrijheidsmaaltijd vierden inwoners van Diemen het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

De Vrijheidsmaaltijd was een initiatief van burgemeester Erik Boog en werd ondersteund door de Stichting Streetdinners in samenwerking met de gemeente en maar liefst 45 vrijwilligers. Vrijdagmiddag werd het Diemerplein ingericht voor de Vrijheidsmaaltijd. Op hetzelfde moment waren 22 mensen aan het koken. De meeste kookten in De Schakel, andere thuis.

Vanaf 17.30 uur werden de bezoekers van harte welkom geheten door onder anderen burgemeester Erik Boog en zijn partner Wahida Amier. De burgemeester opende rond 18.15 uur de Vrijheidsmaaltijd met een korte toespraak. Hij riep de bezoekers op om vooral aan een tafel plaats te nemen met mensen die zij nog niet kenden en zo nieuwe contacten aan te knopen. Daarna was het de beurt aan professioneel verhalenverteller Pete Pronk, geboren en getogen in Diemen en nog steeds inwoner van de gemeente, om een verhaal te vertellen dat in het teken stond van vrijheid. Vervolgens gingen de gasten langs tafels en schepten eten op. Hoewel het koud was genoten de aanwezigen van een heerlijke en gezonde maaltijd en de sfeer. Leerlingen van de Muziekschool Diemen zorgen voor de muzikale omlijsting. Zij begeleidden het diner met akoestische gitaarmuziek.

Eten opscheppen tijdens Vrijheidsmaaltijd. Foto: Jan Ronday

'Dit is een mooie manier om vrijheid samen te vieren'

Floortje Schouten van Streetdinners vertelde dat de stichting ook betrokken is bij vergelijkbare activiteiten in Amsterdam. Zij organiseerde de Vrijheidsmaaltijd en begeleidde de vrijwilligers. "De bedoeling is om de mensen op weg te helpen zodat zij in de toekomst een activiteit als de Vrijheidsmaaltijd zelf kunnen organiseren."

Het was mooi om te zien hoe de vrijwilligers zich inzetten. Zij hadden niet alleen gekookt, maar gaven de gasten ook informatie over de gerechten en waren tevens gastvrouwen en gastheren van de Vrijheidsmaaltijd. Een van de vrijwilligers was Leo Heijt, voormalig brandweerman in Diemen. Hij behoorde met raadslid Kai de Haan (D66) tot de vrijwilligers die het terrein op het Diemerplein hadden ingericht. Het jongste raadslid De Haan is trouwens vaker als vrijwilliger in Diemen actief. Een andere raadslid dat actief was, was Leo Smits van DiemenLinksaf. Hij had in De Schakel heerlijke soep gemaakt. Burgemeester Erik Boog toonde zich tevreden over de Vrijheidsmaaltijd. "Het was uitverkocht. Er waren 270 mensen aanwezig. De sfeer was goed en het werd steeds gezelliger. Ik heb veel positieve reacties van bezoekers gekregen. Een aantal van hen heeft aangegeven dat zij bij een volgende editie van de Vrijheidsmaaltijd als vrijwilliger willen helpen. We gaan de Vrijheidsmaaltijd binnenkort evalueren, maar wat mij betreft doen we het volgend jaar weer. Door de enorme belangstelling is het misschien mogelijk om de Vrijheidsmaaltijd dan nog groter op te zetten en het programma uit te breiden, zodat er nog meer mensen aanwezig kunnen zijn. Dit is een mooie manier om vrijheid samen te vieren."

Maar liefst 45 vrijwilligers zetten zich in voor Vrijheidsmaaltijd

Toespraak burgemeester Erik Boog

Vervolg van voorpagina.

Burgemeester Boog: "De bestemming bleek het vernietigingskamp Sobibor. Na het openschuiven van de treindeuren sloegen geüniformeerde mannen de doodvermoeide en angstige slachtoffers met zwepen uit de wagens. Na het afnemen van hun bagage werden plotseling de mannen van de vrouwen gescheiden. Juda, Hendrina, Luska en Beppie werden onmiddellijk daarna vergast."

Opa
"Verhalen van dichtbij. Het zijn ook de verhalen uit de familie. Bijvoorbeeld het verhaal over mijn opa, Theo Hendrikx. Mijn opa vertelde niks over de oorlog. Als er werd gevraagd naar zijn belevenissen in die tijd, was zijn reactie: het is beter dat jullie het allemaal niet weten. Toen verscheen er in 2007 een artikel in het tijdschrift van de Historische Kring in Hilversum. Daar werd verteld over Kamp Amersfoort. In de periode 1941 tot 1945 hebben ongeveer 37.000 vooral politieke gevangenen voor korte of langere tijd vastgezeten in dit doorgangs- tevens strafkamp, dat onder direct bevel stond van de SS."

"In een afzonderlijke barak werd gewerkt voor de Nederlandse Seintoestellenfabriek (NSF) uit Hilversum. Het artikel ging over de dankbaarheid die er vanuit de gevangenen was voor de inzet van mijn opa. Hij had namens de NSF de leiding over het werk van de gevangenen gehad. De gevangenen beschreven dat dankzij de goede zorgen van hem en de NSF zij niet hoefden te vrezen voor de honger of de aframmelingen door de Duitsers. De NSF hielp bij het binnensmokkelen van voedsel en brieven en zorgde voor medische hulp. Door de selectie van de NSF konden politieke gevangenen, die tot dan door de SS het slechtst behandeld werden, gelukkig geholpen worden. In de vele dankbrieven aan mijn opa viel te lezen dat vele gevangenen vonden dat zij hun leven en behouden thuiskomst te danken hadden aan de goede zorgen van de NSF. Mijn bescheiden opa heeft er nooit iets over verteld. Pas na zijn dood, na een tentoonstelling in Amersfoort, kwamen deze verhalen naar boven."

Eigen verhaal
"Iedere familie heeft zijn eigen verhaal. Over een oorlog, een vredesmissie, over terreur. Ook krampachtig zwijgen is een verhaal. Niet kunnen praten over vermoorde familieleden, een nimmer teruggekeerde geliefde. Of uit schaamte. Of vanwege een muur van onbegrip bij familie of vrienden die het allemaal niet hebben meegemaakt. We moeten de verhalen blijven vertellen, blijven delen."

Vrijmarkt op 5 mei

DIEMEN - Op vrijdag 5 mei werd in het centrum van Diemen een vrijmarkt gehouden. Op het Diemerplein, de Ouddiemerlaan en het plein voor het gemeentehuis verkochten veel mensen spullen die zij toch niet meer gebruiken. Een inwoonster van Diemen verkocht samen met haar zoon diens speelgoedauto's. De mooie auto's waren te koop voor een schappelijke prijs. De moeder vertelde dat zij om 09.00 uur op haar plek aan de Ouddiemerlaan was gaan staan. Aan het begin van de middag gingen moeder en zoon weer naar huis.

Saan genomineerd in ondernemersverkiezing

Bedrijf hoopt ook op stemmen voor publieksprijs

Rutger Alferink en Matthijs Vooijs. Foto: Koninklijke Saan

DIEMEN - Koninklijke Saan is finalist bij de Ondernemersverkiezing Noord-Holland 2016-2017. Saan werd door de jury samen met negen andere bedrijven geselecteerd voor de categorie 'Grootbedrijf'.

Koninklijke Saan is door Randstad Uitzendbureau voorgedragen voor de prijs van Beste Onderneming van NH. Om deel te nemen aan de ondernemersverkiezing moet het hoofdkantoor van het bedrijf in Noord-Holland gevestigd zijn, minimaal drie jaar bestaan en een positief bedrijfsresultaat hebben over de afgelopen twee jaar. Op 17 mei strijden dertig finalisten (tien per categorie) om de titel: Beste Onderneming Noord-Holland 2016-2017. Op grond van de presentatie op de avond, het juryrapport en alle verkregen informatie kiest de jury per categorie een winnaar. Alle dertig genomineerde ondernemingen maken daarnaast kans op de publieksprijs. De winnaar wordt gekozen door het publiek en het stemmen verloopt via internet. De stemronde voor dit jaar loopt tot en met 15 mei 2017. Via de website www.ovnh.nl/publieksprijs, www.saan.nl, Facebook- en LinkedIn-pagina's van Saan kan gestemd worden voor de publieksprijs. Juryprijs en publieksprijs worden uitgereikt tijdens de verkiezingsavond. Rutger Alferink en Matthijs Vooijs, het directieteam van Saan, zijn trots op het bereiken van de finale. Het winnen van een van de prijzen zou een mooie beloning zijn voor hen en alle Saan-medewerkers. Rutger Alferink: "Al 120 jaar zijn wij van Koninklijke Saan op een daadkrachtige, optimistische en toegankelijke manier actief in de logistieke dienstverlening in Noord-Holland. Elke dag staan onze medewerkers met veel enthousiasme klaar voor onze klanten. Met een resultaatgerichte manier van werken en de juiste voorbereiding maken wij het verschil: elke opdracht, klein of groot, wordt door Saan Gewoon Goed Geregeld!"

Straatroof

Vervolg van de voorpagina.

Dader 2 is ongeveer 14 of 15 jaar oud en heeft een donkergetinte huidskleur. Hij is slank en zijn kin steekt erg naar voren. Hij heeft lange, donkere dreads. Hij droeg een zwart bomberjack met daaronder een zwart vest van het merk Niketech. Hij had een lichtkleurige spijkerbroek aan, met daaronder zwarte schoenen met een witte zool van het merk Nike Blazerlow. Zijn rugzak was zwart met een blauwe opdruk, ook van het merk Nike.

Dader 3 is een jongen van ongeveer 15 jaar, met een donkere huidskleur en kort zwart haar. Hij was geheel in het zwart gekleed en had een zwarte tas van het merk Adidas bij zich. Op de tas staat een afbeelding van een ijsbeer.

Dader 4 lijkt iets ouder dan de eerste drie, ongeveer 16 jaar oud. Hij is lang, heeft een donkere huidskleur, een breed postuur en zwart krullend haar. Hij droeg een zwarte jas, een grijze broek en zwarte sportschoenen. Hij had een bruine camouflagerugtas bij zich van het merk Eastpak. Hij maakte een slome indruk. Dader 5 is ook ongeveer 16 jaar oud en heeft een donkere huidskleur. Hij is slank, lang en heeft lange dreads tot op zijn borst. Hij droeg een donkerblauwe pet van het merk Adidas en donkere kleding.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

PvdA: geld voor computers leerlingen basisschool

DIEMEN - De fractie van de PvdA wil dat ouders van kinderen in de groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisschool in Diemen in sommige gevallen een beroep op de gemeente moeten kunnen doen voor de aanschaf van een computer.

De PvdA heeft hierover vragen gesteld aan het college van B en W. Fractievoorzitter Nico Portegijs: "In het kader van het armoedebeleid kunnen kinderen uit Diemen die onderwijs volgen op de middelbare school - als zij aan de voorwaarden van het minimabeleid voldoen - een bijdrage krijgen van de gemeente in de kosten voor de aanschaf van een computer." Hij wijst erop dat er ook in het basisonderwijs vanaf groep 5 meer en meer gebruik wordt gemaakt van computers, ook voor het verrichten van werkzaamheden buiten schooltijd. "Het komt weleens voor dat kinderen thuis geen computer hebben omdat daar geen financiële middelen voor zijn."

Inschrijven voor avondvierdaagse

DIEMEN - De avondvierdaagse van Diemen wordt dit jaar van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juni gehouden. De start en finish zijn bij Het Wapen van Diemen aan de Ouderkerkerlaan 8.

Deelnemers kunnen zich op dinsdag 16 en donderdag 18 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur inschrijven bij Het Wapen van Diemen. De kosten bedragen 5,50 euro. Deelnemers kunnen zich ook op de startavond 13 juni inschrijven. De kosten bedragen dan 6,50 euro. Deelnemers kunnen kiezen om vier avonden achter elkaar vijf of tien kilometer te lopen. De organisatie van de avondvierdaagse van Diemen heeft de basisscholen laten weten dat alle medailles dit jaar voor Het Wapen van Diemen worden uitgereikt. In het verleden ontvingen scholen de medailles vooraf en reikten die dan na afloop in of bij de school uit. Door alle medailles bij de finishplaats uit te reiken krijgt de laatste avond nog meer het karakter van een echte intocht.

Allon Worms

Eigenaar D-Men Fashion
25 jaar
Diemenaar sinds 1997

Foto: Oscar Borghardt

AFC of Ajax?
"Ik ben in de jeugd van SV Diemen begonnen, heb daarna bij AFC gespeeld en later in de B2 van Ajax. Daarna heb ik bij Jong NAC en Almere City gevoetbald. Ik kreeg toen een motorongeluk waarbij mijn meniscus werd beschadigd. Ik heb daarna nog een jaar voor AFC gespeeld. Ik vind AFC en Ajax beide mooie clubs, maar ik kies toch voor Ajax."

Waar ga je graag heen op vakantie?
"Naar Curaçao. Vooral in de winter. Dan is het hier koud en daar lekker warm."

Wat zijn jouw hobby's?
"Samen met een aantal vrienden organiseer ik feesten in de binnenstad van Amsterdam, feesten waar urban, R&B en house wordt gedraaid. Binnenkort openen wij een studio in Landsmeer. Wij willen dan ook het management voor artiesten gaan doen."

Waar ga je uit?
"Ik ga ongeveer een keer per week uit, meestal op zaterdag. Naar Club R op het Leidseplein of cafés. Ik ga dan met mijn vriendin Caitlyn en een aantal vrienden."

Als ik burgemeester van Diemen was....
"Dan zou ik snel een tunnel onder de spoorwegovergang bouwen. Ik sta vaak voor gesloten spoorbomen te wachten. Maar ik heb begrepen dat die tunnel er komt. Dus mijn wens komt uit."

Hoe gaat het met D-Men?
"Goed, er is sprake van een stijgende lijn. Wij krijgen veel jonge mensen binnen, van wie er een groot aantal vaste klant is geworden. Zij vinden het prettig dat zij in Diemen modieuze kleding kunnen kopen. Wij starten binnenkort ook met de verkoop van kleding voor vrouwen tot dertig jaar. We hopen nog voor de zomer."

Jouw favoriete plek in Diemen?
"Het pleintje in Diemen-Noord waar vroeger De Duif stond. Die school is afgebroken. Wij voetbalden daar altijd. Zlatan Ibrahimovic heeft weleens met ons meegedaan."

'Zal de mooiste droom nog komen...?'

Scholieren lezen hun gedichten over vrijheid voor

DIEMEN - Na de toespraken van burgemeester Erik Boog en Guy van Nifterik van de jongerenraad, was het tijdens de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei in het gemeentehuis van Diemen tijd voor de scholieren. Kinderburgemeester Marit Engelberts en leerlingen van de basisscholen in Diemen lazen gedichten voor. We drukken deze gedichten graag af in deze krant.

Burgemeester Erik Boog en zijn partner Wahida Amier leggen een krans bij het monument. Foto: Jan Ronday

Vandaag herdenk ik de kinderen

Vandaag herdenk ik de kinderen die niet meer kunnen spreken,
Ooit onderdeel van een gezin, maar die nu ontbreken.
Vandaag herdenk ik de kinderen die niet meer kunnen praten,
tegen wil en dank huis en haard moesten verlaten.
Vandaag herdenk ik de kinderen die niet meer kunnen spelen,
Het is niet voor te stellen, het waren er zovelen.
Vandaag herdenk ik de kinderen die niet meer kunnen rennen.
De stilte om ons heen, die zal wel nooit meer wennen.
Vandaag herdenk ik de kinderen die nooit meer zullen zingen,
Ze zitten in ons hoofd, als dierbare herinneringen. Vandaag herdenk ik de kinderen die niet meer bij ons zijn, Vandaag staan wij stil, vandaag zijn wij weer even klein.
Marit Engelberts, kinderburgemeester van Diemen in 2017

4 en 5 mei

Kinderburgemeester Marit Engelberts leest haar gedicht voor. Foto: Jan Ronday

'De wereld beter maken, kan nooit perfect, maar kan altijd beter'

Op 4 en 5 mei herdenken wij de mensen die voor ons zijn gestorven.
Toen de Duitsers rond 1940 ons land bedorven.
Adolf Hitler was hun leider en haatte de joden.
Zijn ouders waren dat, dus een kwestie van tijd tot hij ze doodde.
Ze konden niet zomaar iets leuks doen.
Niet naar de winkels, zelfs niet voor een schoen.
Ze kregen een ster als herkenningspunt.
Niets verdienen, soms maar een munt.
Maar later werden de joden uit hun bedjes gehaald.
Vertelde je waar ze woonden, dan werd je betaald.
Ze gingen naar een strafkamp met de trein.
Mensen gingen dood, dat was niet fijn.
Ze moesten werken als ze dat konden
Anders werd je door gas verslonden.
Maar hoe moeten we helpen die mensen van toen?
Door op 4 mei ze herdenken, dat is wat we kunnen doen.
Matthew Lam, groep 8 van De Kersenboom

Vrijheid

'En dit allemaal door één man. Dat is wat mijn oma dacht'

Vrijheid, dat is iets waar we trots op mogen zijn.
Dat we onze eigen mening mogen hebben,
zeggen wat we willen zonder dat we opgepakt worden.
Iemand die de macht over iedereen heeft, dat mag nooit meer gebeuren.
Maar dat is niet de reden om iemand buiten te sluiten.
Maak de kring steeds groter, dat is mijn doel.
De wereld beter maken, het gaat nooit perfect, maar het kan altijd beter.
Youri van Es, groep 8a van de Noorderbreedte

Oorlog

Er waren in de oorlog veel mensen doodgegaan.
Gebouwen zijn opgeblazen, dat was raar,
Heel erg naar. Het was niet fijn, om Jood te zijn.
Alles was verboden voor joden, joden mochten nergens komen,
Joden zijn onschuldige doden. Rotterdam was mooi,
maar na de bombardementen een rotzooi.
Duitsland was de baas, helaas.
Gelukkig gaat alles nu beter, dat is zeker.
Ilai van Leeuwaarde, groep 8 van De Ark

Oorlog en vrijheid

Angst, alleen maar angst Verdriet, alleen maar verdriet
Ellende, alleen maar ellende Boem, bam, en daar ging er nóg een
Tsjoeke, tsjoeke, tsjoeke, tsjoek Daar ging er nóg een
Donker, dicht op elkaar Nu, is nu
Later, weten we niet Verzet en verraad
Onderduiken, stiekem, alleen of samen Je kunt niemand vertrouwen
De sfeer in je leven verandert Was het maar niet gebeurd
Familie, vrienden kwijtraken Wat verschrikkelijk
Ik leef in een vrij land Maar op andere plekken in de wereld
Gebeuren er vreselijke dingen Vluchtelingen, bombardementen
Van alles en nog wat We hopen op nooit meer oorlog
Anastasia Dubas, groep 7 van De Venser

4 mei

4 mei, dit is de dag dat de oorlog is afgelopen.
Hiervoor at mijn oma bloembollen uit de grond,
want er was bijna geen eten meer! Er was vooral heel veel angst.
En dit allemaal door één man. Dat is wat mijn oma dacht.
Je moest zo veel keuzes maken, die je nu nooit zal hoeven maken.
En dit allemaal door één man! Dit is wat mijn oma dacht.
Pippa Piet, groep 8a van De Octopus

Vrijheid

Tijdens de WO2, vele mensen gevangen
Niet meer vrij, angstig en verdwaald
Joden kregen op alles een verbod
Niet naar parken, winkels en bos
Vele mensen omgekomen Door een kogel, gas of bom
Weg zijn alle dromen Leven in een flits voorbij
Zal de mooiste droom nog komen? Vrijheid voor iedereen!
Yahya El Khadri, groep 8 van de St.Petrusschool

Op slot

Als je aan oorlog denkt Denk je aan angst
Verdriet en pijn Nu op 4 mei
Zullen wij alle omgekomen slachtoffers Herdenken
Wij weten niet half Hoe erg het heeft moeten zijn
Niet kunnen doen Wat je zelf wil
Niet kunnen zeggen Wat je voelt
Denken dat het nooit Goed zal komen
Op slot zitten in je zelf Buiten en zelfs binnen
Jezelf niet kunnen zijn
De oorlog zal Voorgoed
In je blijven zitten
Wij zullen rouwen
Rouwen tot we beter weten
En deze oorlog
Nooit
Vergeten
Belle Aquina, groep Noorderlicht van De Nieuwe Kring

SV Diemen klopt Laren '99: 5-0

Ploeg gaat zondag op bezoek bij Roda '23

SV Diemen was veel sterker dan Laren '99. Foto: Jan Ronday

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen Laren '99 met 5-0 gewonnen. Bij rust leidde het team van trainer Gerrie Breugem met 2-0.

SV Diemen kwam op voorsprong door een vrije trap van Jesse Ringelberg. Giliano Eijken bepaalde de ruststand op 2-0. Na de hervatting bracht Giliano Eijken de stand op 3-0. Hij benutte een strafschop. Daarna scoorde aanvaller Niels Verheul twee keer. Breugem is niet verrast door de overwinning van zijn team op Laren '99. "Wij hebben gewoon een goede ploeg, dat zeg ik al het hele seizoen. Maar we hebben in een aantal duels te makkelijk doelpunten weggegeven en onze kansen niet benut."

SV Ouderkerk verloor voor eigen publiek met 2-3 van Roda '23. SV Diemen is SV Ouderkerk op de ranglijst gepasseerd. SV Diemen heeft na 25 duels 32 punten en staat op de tiende plaats. De ploeg die als tiende eindigt blijft in de derde klasse. SV Ouderkerk heeft 31 punten en staat op de elfde plaats. Het doelsaldo van SV Diemen is beter dan dat van SV Ouderkerk: 61-50 tegen 62-59. De ploegen die op de plaatsen elf en twaalf eindigen moeten via de nacompetitie proberen om degradatie te voorkomen.

SV Diemen gaat zondag 14 mei op bezoek bij Roda '23. De wedstrijd begint om 14.00 uur. SV Ouderkerk speelt een uitwedstrijd tegen Fortius. Fortius staat met 21 punten op de twaalfde plaats. De Amsterdammers hebben een punt voorsprong op ASV Arsenal dat op de dertiende plaats staat. De nummers dertien en veertien degraderen. VVA/spartaan staat met slechts vier punten op de veertiende plaats en is reeds gedegradeerd naar de vierde klasse.

Gerrie Breugem geeft aan dat SV Diemen het lot in eigen hand heeft. "Roda '23 is een goed voetballende ploeg, maar wij hebben eerder dit seizoen de thuiswedstrijd met 4-0 gewonnen. Wij zullen dus alles moeten geven en een overwinning moeten boeken. Als wij winnen blijven wij in de derde klasse. Fortius probeert degradatie te voorkomen en zal tegen SV Ouderkerk volle bak gaan spelen. Maar SV Ouderkerk heeft veel meer kwaliteiten dan Fortius. Ik hoop wel dat er zondag veel supporters van SV Diemen met ons meegaan naar Roda '23 om ons te steunen."

Team van dames 2 Smashing '72 promoveert

Jonge team van Dames 4 pakt de titel

Het team van Dames 4 van Smashing '72.

DIEMEN - Het tweede damesteam van Smashing '72 is zaterdag gepromoveerd naar de eerste klasse.

De ploeg uit Diemen speelde in Sporthal Aetsveld in Weesp tegen Keistad 6 uit Amersfoort. De inzet van het duel was promotie naar de eerste klasse. Het team van Smashing '72 was aangevuld met drie meisjes uit de A-jeugd en kreeg steun van veel supporters uit Diemen. Het was vol op de tribune.

Keistad won de eerste set (0-1), waarna Smashing '72 in de tweede set langszij kwam (1-1). Keistad pakte de derde set en even bestond de vrees dat Smashing '72 naast promotie zou grijpen. Maar de dames uit Diemen sloegen keihard toe en wonnen de vierde en de vijfde set.

Volleybalvereniging Smashing '72 kon onlangs nog enkele successen vieren. Het jonge team van Dames 4, dat dit seizoen als nieuw team vanuit de jeugd voor het eerst deelnam aan de seniorencompetitie, greep de titel. Eerder was het team van Meisjes C1 al kampioen geworden.

Voorstellingen Theatergroep Diemen

Theatergroep speelt tweemaal komedie

Leden van Theatergroep Diemen repeteren. Foto: Theatergroep Diemen

DIEMEN - Theatergroep Diemen speelt op zaterdagavond 20 mei (aanvang 20.00 uur) en zondag 21 mei (aanvang 14.00 uur) de voorstelling 'De ingebeelde ziekte van Molière'. De voorstellingen vinden plaats in Theater de Omval. De kaartverkoop is reeds begonnen.

Theatergroep Diemen laat weten dat er tijdens de voorstelling 'De ingebeelde ziekte van Molière' heel wat valt te lachen om de hoofdpersoon van deze komedie. Maar de man zelf, Gerard genaamd, beschouwt het leven allerminst als een lolletje. Hij is immers ziek, doodziek. En hij gaat behoorlijk ver om dit waanidee in stand te houden. Gerard is verslaafd aan medische zorg. Hij wil het liefst een hele familie van dokters, zodat hij altijd hulp kan krijgen en alle medicijnen bij de hand heeft. Daarom moet zijn dochter trouwen met een sullige dokterszoon, hetgeen zij helemaal niet wil want ze is verliefd op een ander. Ondertussen aast de echtgenote van Gerard op zijn geld en holt de brutale verpleegster heen en weer om wat fout is gegaan weer recht te zetten.

Theatergroep Diemen is in 2001 opgericht door Erik Damman. Vorig jaar werd het 15-jarig bestaan gevierd. Het toneelgezelschap verzorgt elk jaar diverse voorstellingen. Deze variëren van eenakters tot avondvullende voorstellingen.

Edgar Buijsman is voorzitter van Theatergroep Diemen. "Ik ben regisseur van het stuk dat wij op 20 en 21 mei in Theater de Omval spelen. Daarnaast speel ik een kleine rol. De hoofdrol wordt vertolkt door Roy Horich. Wij hopen dat er veel mensen komen kijken, want het is een moderne komedie. Er valt veel te lachen."

Theatergroep Diemen steekt veel tijd en energie in de voorbereidingen van de twee uitvoeringen. De repetities zijn al in september 2016 gestart. De leden van Theatergroep Diemen repeteren elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in De Schakel. Daarnaast maken de leden ook zelf de kleding voor de acteurs, ontwerpen en bouwen de decors, richten de zaal in, zorgen voor promotie en regelen de kaartverkoop voor de voorstellingen.

Kaarten kosten 12,50 euro per stuk. Personen die twee kaarten kopen betalen in totaal slechts twintig euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.theatergroepdiemen.nl of kunnen telefonisch worden besteld via nummer 06-33929527. Theatergroep Diemen heeft plaats voor nieuwe mannelijke leden. Meer informatie is te vinden op de website.

Tablet Café in bibliotheek.

donderdag 11 mei

The Handmaiden

Theater de Omval 20.00 uur

'The Handmaiden' is een moderne versie van Sarah Waters' boek 'Fingersmith' over een jonge oplichtster, verpakt in zowel een erotische thriller als een kostuumdrama. Korea, de jaren 30. Een jonge vrouw (Sookee) is aangenomen als dienstmeisje voor een rijke Japanse erfgename (Hideko). Deze leeft op een groot landgoed, afgesloten van de buitenwereld en in de macht van een tirannieke oom die met haar wil trouwen. Maar Sookee heeft een geheim. Zij werkt samen met een oplichter die zich uitgeeft voor een Japanse graaf en zijn eigen plannen met Hideko heeft. Maar Sookee is niet de enige die zich anders voordoet dan ze is. En dan is niets nog wat het lijkt. Wat volgt is een grappig, pervers en absurd verhaal waarin intenties al snel nóg duisterder blijken dan iemand had kunnen bedenken.

vrijdag 12 mei

Tablet Café

OBA Diemen 18.30 uur

Heeft u een iPad of tablet? Bent u ook zo enthousiast of vindt u het best lastig? Kom dan naar het Tablet Café. U kunt ervaringen uitwisselen en kennis delen over tablets en iPads. Een ervaren vrijwilliger is aanwezig om u te helpen. 18.30-20.00 uur.

Broos

Theater de Omval 20.30 uur

Vrolijk en ontroerend. Uitbundig en melancholiek. Het lijken uitersten, maar de muzikanten van Bender weten ze moeiteloos te verenigen in hun nieuwe liedjesprogramma 'BROOS'. 'BROOS' is een ode aan de kwetsbaarheid die in het bestaan besloten ligt. Een muzikale voorstelling met Nederlandstalige chansons over het kleine geluk en het grote drama dat onvermijdelijk dreigt. Zonder opsmuk laat Bender allerlei muziekstijlen de revue passeren. Niet zelden zorgen de teksten van Vissers of de trompet van Calis voor adembenemende stiltes in de zaal.

zaterdag 13 mei
Workshop 'Zing mee met Voice Female'

Basisschool De Ark 14.00 uur

'Zing mee met Voice Female'. Op zaterdag 13 mei organiseert Voice Female in basisschool De Ark een workshop ensemble zingen. De workshop duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Peter Schoenaker, professioneel zanger en dirigent van Voice Female, zal deze middag een meerstemmig stuk instuderen. Deze workshop is voor iedereen, ook voor mensen die geen zangervaring hebben of geen noten kunnen lezen. Aanmelden kan bij Ali van Doorn via alivandoorn@gmail.com. De kosten bedragen 35 euro per persoon.

Repair Café Diemen

Zorgcentrum De Diem 14.15 uur

Je hebt het zelf vast ook wel eens meegemaakt: iets gaat stuk en repareren is te duur. Terwijl er soms misschien maar iets heel kleins kapot is. Zonde om het weg te gooien en een nieuwe te moeten kopen. Het Repair Café lost dat op een leuke en gezellige manier op: kom ermee langs en we kijken of het door onze vrijwilligers alsnog gerepareerd kan worden. Repareren is gratis, maar een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Gospelkoor Deliverance zingt in de Omval

Theater de Omval 20.00 uur

Op zaterdag 13 mei is Gospelkoor Deliverance te zien in Theater de Omval in Diemen. In een avondvullende voorstelling zingt het koor 'Divine Rhythms'. Het driestemmige koor van zo'n 35 zangeressen wordt begeleid door een band onder leiding van dirigent Erwin Young en pianist Rick Piepers. Met nummers als 'Glorious' en 'Over my Head' komt het thema 'Divine Rhythms' helemaal tot zijn recht; American black gospel met invloeden vanuit de R&B en soul met een latin swing, driestemmig, soulful en sprankelend. Het avondvullende programma begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar. Kaarten kunnen worden besteld via info@deliverance.nl Voor meer informatie over Deliverance kijk op www.deliverance.nl.

zondag 14 mei

Kerkdienst

De Ontmoeting 10.00 uur

Kerkdienst. Voorganger is ds. H.A. van Olst uit De Rijp. Er is tevens een kinderdienst en opvang voor de jonge kinderen.

Viering

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Woord en Communieviering met een kamerkoor. Voorganger is pastor H. Hartog.

maandag 15 mei

Lenteconcert

Theater de Omval 18.45 uur

Maandag 15 mei presenteert Muziekschool Diemen een lenteconcert door Het Diemer Orkestje onder leiding van Hurvy Howard in Theater de Omval (van 18.30 tot 19.45 uur). In dit orkest spelen jong en oud samen en er is hard geoefend om op dit concert hun talenten te tonen. Ook zijn er optredens van Kinderkoor De Ark en de dansgroep van Onpoint Dancelab. Toegang is gratis. Zie ook www.muziekschooldiemen.nl.

Petra Hasper won twee vrijkaarten voor de voorstelling 'Blow me Away' van Rob en Emiel op zaterdag 6 mei in Theater de Omval. Hieronder haar recensie.

Rob en Emiel.

Vanavond zijn we weer eens naar Theater de Omval gegaan, in het centrum van Diemen. Het ging om een voorstelling van Rob en Emiel, van wie ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord had. Dus ik was benieuwd.
Het werd een fantastische avond! We beleefden een geweldige show, waar je niet zo makkelijk een etiketje op kunt plakken. R&M laten steeds opnieuw dingen zien die niet kunnen gebeuren, maar de show is meer dan alleen illusionisme. Het is ook een theatervoorstelling: steeds onvoorspelbaar, soms ontroerend, dikwijls grappig.
Het publiek valt van de ene verbazing in de andere. Hoe is het mogelijk?!!, hoorden we steeds opnieuw om ons heen zeggen, en wij dachten precies hetzelfde.
De rol van het publiek is niet passief; de toeschouwers worden actief bij de voorstelling betrokken. Er worden zelfs mensen op het toneel gehaald, waar ik zelf geen liefhebber van ben, maar het gebeurde op een prettige manier.
Maar ook als je gewoon op je stoel wilde blijven zitten, kon je soms een bijdrage leveren aan de show. Zelf heb ik dat ook gedaan door aan Emiel een briefje van twintig uit te lenen. Wat daarmee gebeurde vertel ik lekker niet, maar ik wil wel kwijt dat ik het netjes teruggekregen heb.
Na afloop van de officiële voorstelling voerden R&M in de foyer, midden in het publiek, nog een paar goocheltrucs uit. Je staat er dan met je neus bovenop, en nog zie je niet hoe de truc in elkaar zit. Dat noem ik vakwerk van de bovenste plank!

Dit is de nieuwe Opel Ampera-e

Vanaf nu te bestellen

Nieuwe Ampera-e haalt ruim 500 kilometer op accu.

Opel heeft de prijzen van de volledig elektrische Ampera-e bekendgemaakt. Voor een vanafprijs van € 40.995,- krijg je een compleet uitgeruste, 5-persoonsauto met een grote actieradius, sportautoprestaties, talloze opties, rijhulpsystemen en een bijzonder ruim interieur.

De volledig elektrische Ampera-e staat voor vier procent bijtelling in Nederland. De Ampera-e Innovation kan vanaf nu besteld worden, maar zal naar verwachting vanaf begin 2018 leverbaar zijn. Klanten die als eerste in aanmerking willen komen voor de Ampera-e kunnen de Ampera-e Launch Executive bestellen: een fulloptionuitvoering, waarvan de eerste exemplaren dit najaar uitgeleverd zullen worden.
De Opel Ampera-e Launch Executive heeft een exclusieve uitrusting.

Met een vanafprijs van 40.995 euro voor de Ampera-e Innovation maakt Opel elektrisch rijden met een grote actieradius bereikbaar. "De Ampera-e verslaat alle concurrenten in zijn segment met een ongeëvenaarde actieradius en uitstekende prestaties, volop ruimte en een uitgebreide uitrusting. Met deze Opel bieden we het beste op het gebied van elektromobiliteit en dat tegen een aantrekkelijke prijs", zegt Johan Claassen, algemeen directeur Opel Nederland. Volgens de New European Driving Cycle (NEDC) kan de elektrische Opel op een volle acculading van de 60 kWh batterij 520 kilometer afleggen.

Toyota komt met Fashion Aygo's

De speciale mode-uitvoering van de Aygo van Manon Tilstra.

Toyota introduceert in samenwerking met de populaire Nederlandse fashion-influencers Anna Rike, Manon Tilstra en Larissa Bruin drie speciale Fashion Editions van de Toyota Aygo.

Ze hebben allemaal een uniek design, maar ook twee overeenkomsten: een goede standaarduitrusting én een speciaal privateleasetarief. Of zoals Toyota schrijft: "Fashionable rijden was nog nooit zo toegankelijk en leuk."

Met Toyota Private Lease zijn deze speciale Aygo's al voor een tarief vanaf 199 euro per maand te rijden, met een looptijd van 48 maanden en 10.000 kilometer per jaar. Alle kosten zijn inbegrepen, behalve de brandstof. De klant betaalt dus niet meer apart voor wegenbelasting, verzekering, reparaties en onderhoud. Keuze uit Fashion Edition Sassy, Edgy en Chique.

Deze X-trail komt met een eigen drone

Meegeleverde drone legt offroad-acties vast.

De Nissan X-TRAIL X-Scape is voorzien van een compacte lichtgewicht drone met geavanceerde 'Follow me' GPS- en trackingtechnologie. Daarmee kan de drone unieke foto's en video's maken van avontuurlijke uitstapjes.

De drone – een Parrot Bebop 2 die slechts 500 gram weegt – is te bedienen met de afstandbediening en de headset. De First Person View-functie (FPV) biedt de bestuurder een unieke bird's eye view van de omgeving. De drone is een fantastisch platform voor filmopnamen dankzij zijn wendbaarheid en de digitale stabilisatie van de beelden.

De Nissan X-TRAIL X-Scape is gebaseerd op de topuitvoering Tekna. De uitgebreide standaarduitrusting omvat lederen interieurbekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen met stoelverwarming, automatische gescheiden airconditioning, het Nissan Connect-infotainmentsysteem met satellietnavigatie, een panoramisch zonnedak met elektrisch bedienbare zonwering en dakrails waarop fietsen en/of kano's zijn mee te nemen. Deze speciale uitvoering is leverbaar vanaf medio april voor prijzen vanaf 39.290 euro.

SUV Jaguar dik in de prijzen

Prestigieuze prijsen voor de Jaguar F-PACE. De SUV scoorde een dubbele overwinning bij de 2017 World Car Awards in New York. Hier is de F-PACE verkozen tot World Car of the Year én won de titel World Car Design of the Year. De F-PACE, Jaguars bestverkopende model ooit, is pas de tweede auto in de 13-jarige geschiedenis van de World Car Awards met een dubbele overwinning. De jury van de prestigieuze autoverkiezing bestaat uit 75 autojournalisten uit 24 landen.

Beschilderde Suzuki op de veiling

De speciaal beschilderde Suzuki Ignis.

One-of-a-kind. De Suzuki Ignis die door The People of the Labyrinths (POTL) onder handen is genomen, is een eyecatcher van jewelste. Een SUV om vrolijk van te worden. Werkelijk elk stukje van de carrosserie is met de hand bedrukt of gewrapt.

En ook het ruime interieur heeft van de designers van POTL een heuse make-over gekregen. Zelfs het stuurwiel is in de stijl van de opvallende designs van het modelabel uitgevoerd. Deze unieke Ignis wordt tussen 3 en 9 april geveild voor de LINDA.foundation. Meebieden kan via www.lindanieuws.nl/veiling.

19 / 20

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en gevrijwaard. Bel of app
06-25418595