DiemerNieuws

7 mei 2015

DiemerNieuws 7 mei 2015


Ambtenaren tegen besluit van gemeenteraad over DUO+

DIEMEN - De gemeenteraad is akkoord gegaan met het overdragen van de taken van zo'n 40 medewerkers naar DUO+. Zij komen per 1 januari 2016 in dienst van een Shared Service Organisation (SSO).

De fracties van de VVD, Leefbaar Diemen en CDA hebben tegen het voorstel gestemd. De ondernemingsraad van de gemeente Diemen is tegen het plan en is teleurgesteld dat de gemeenteraad dit besluit heeft genomen. De ondernemingsraad beraadt zich op vervolgstappen.

De gemeenteraden van de gemeenten Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn hebben donderdag 30 april besloten tot een (gedeeltelijke) ambtelijke samenwerking in DUO+. Daarbij brengen Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen de bedrijfsvoeringstaken onder in een gezamenlijke organisatie. Uithoorn en Ouder-Amstel kiezen ervoor om daarnaast ook op alle overige uitvoeringstaken samen te werken. De samenwerking zal op 1 januari 2016 starten.

De colleges van Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel geloven sterk in de kracht van de DUO+-samenwerking. De DUO+-partners versterken elkaar strategisch. Naast deze ambtelijke samenwerking op uitvoering zullen de colleges dan ook later dit jaar in een convenant het huidige strategische en beleidsinhoudelijke verbond vastleggen en verder uitbouwen. De ambtelijke samenwerking biedt de gemeenten mogelijkheden om te komen tot een efficiëntere en meer robuuste organisatie. Dat is nodig omdat er steeds meer op het bordje van de gemeente komt te liggen door veranderende wetgeving en de overheveling van taken van het Rijk naar gemeenten. Tegenover die verzwaring van taken staan niet meer financiële middelen. Vervolg op pagina 2.

Ouddiemerlaan krijgt uitstraling van laan

DIEMEN - Het deel van de Ouddiemerlaan tussen de Hartveldseweg/Muiderstraatweg en het Wilhelminaplantsoen wordt in 2016 heringericht. Het doel is dat dit deel van de Ouddiemerlaan de uitstraling krijgt van een laan.

Wijkwethouder Centrum Maïta van der Mark: "De herinrichting van dat deel van de Ouddiemerlaan maakt deel uit van de reconstructie van het gebied Centrum-Oost. Daaronder vallen onder meer ook de Burgemeester De Kievietstraat, de Nicolaas Lublinkstraat en het parkeerterrein bij Zeven Wonderen. Op dat deel van de Ouddiemerlaan en het eerste deel van de Burgemeester De Kievietstraat staan veel huizen met een mooie architectuur. Wij willen het straatmeubilair in overeenstemming brengen met het karakter van die huizen. Op de Ouddiemerlaan komen aan beide kanten van de laan mooie elzen te staan, er komen karakteristieke lichtmasten en op het wegdek komen gebakken klinkers." De wethouder geeft aan dat er in dat deel van de Ouddiemerlaan een 30 kilometerzone gaat gelden. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van veel bewoners. Er wonen in dat deel van de Ouddiemerlaan diverse gezinnen met jonge kinderen. De kinderen spelen vaak op het trottoir en ouders maken zich zorgen over het feit dat sommige automobilisten hard rijden.
Lees verder op pagina 5.

Verkeers-heuvel wekt woede

DIEMEN - Een recent aangelegde verkeersheuvel zou het niet langer mogelijk maken om, komende vanaf de Uyllanderbrug, de parallelweg langs de A1 richting Maxis op te draaien.

Bewoners van IJburg zijn woest op de gemeente Diemen, meldt AT5. De Amsterdamse fractie van de VVD stelde al vragen over de kwestie aan het college van B en W van Amsterdam. De parallelweg maakt de rit aanzienlijk korter. De weg is volgens de VVD dan wel eigenlijk een busbaan, maar voorziet volgens de partij in een grote vraag naar een goede en korte verbinding tussen IJburg en de Maxis. "Na het afsluiten van de Nuonweg in juli 2014 lijkt dit de volgende poging van Diemen om het Amsterdammers moeilijk te maken om de Maxis te bereiken zonder via de A1 tientallen kilometers om te hoeven rijden."

Overigens is de weg vanuit Diemen wel open voor autoverkeer, behalve tussen 16.00 en 19.00 uur op werkdagen, zo staat op een verkeersbord langs de weg. De gemeente Diemen kon niet zeggen wanneer en waarom de verkeersheuvel zou zijn aangelegd.

Pasar Malam op Diemerplein

Danseres op Diemerplein. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Zaterdag en zondag is op het Diemerplein de Pasar Malam gehouden.

Bezoekers konden genieten van voorstellingen en heerlijke exotische hapjes. Op het podium werd muziek gemaakt en op het plein zelf werd gedanst. Een aantal ondernemers van winkelcentrum Diemerplein had afgelopen weekeinde speciale aanbiedingen voor hun klanten. Zij stonden met een kraam voor hun winkel.

Zondag was het de eerste zondag van de maand en dus ook koopzondag.

103,44

is een hondenbezitter in Diemen in 2015 per hond kwijt aan hondenbelasting

Weerbericht

Licht wisselvallig, na het weekeinde tijdelijk vrij warm
Een depressie boven de Noordzee heeft plaatsgemaakt voor een zwakke hogedrukzone, waardoor de neerslagkans is afgenomen. Zaterdag nadert echter een volgende depressie het Noordzeegebied. De buienkans wordt weer groter. Vanaf zondag krijgt een hogedrukgebied greep op het weer. De neerslagkans neemt dan opnieuw af en het wordt tijdelijk warmer.

Vrijdag en het weekeinde
Vrijdag is het meestentijds droog met zonneschijn en stapelwolken. Een enkele bui is niet uitgesloten. Het wordt 16 à 17 graden. Zaterdag schijnt af en toe de zon, maar de kans op een bui is groter dan vrijdag. Zondag neemt de neerslagkans weer af. Het is dan wisselend bewolkt met van tijd tot tijd ruimte voor de zon. Zaterdag wordt het 16 à 17 graden, zondag een graadje hoger. Er waait eerst een matige zuidoostenwind die zondag draait naar zuidwest.

Trend na het weekeinde
Op de nadering van een volgende depressie krimpt de wind maandag van zuidwest naar zuid. De temperatuur kan maandag en dinsdag stijgen tot rond 21 graden. Waarschijnlijk neemt de depressie halverwege de week het heft in handen. Het wordt dan wisselvallig en minder warm.

Weetje
April 2015 was met 240 zonuren de op vier na zonnigste april sinds 1901 (normaal=174 uur). Het record (284 uur) staat op april 2007. Die maand was ook recordwarm met een dag- en nachttemperatuur van gemiddeld 13.1 graden. April 2015 was met 9.0 graden (normaal 9.2) iets aan de koude kant. Met 25 mm regen in onze regio (normaal 45 mm) was april ook droog.

Montgomery bij Diemen ontvangen door Amsterdamse burgemeester

De bevrijding van Diemen zorgde voor feestelijke taferelen in het dorp. Dikke rijen mensen aan de kant van de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg juichten op 8 mei 1945 de Seaforth-Highlanders of Canada toe. Op de gehate bunkermuur zaten nu mannen, vrouwen en kinderen met Nederlandse vlaggen.

Er was ook een keerzijde, die iedere medaille heeft. Hoe kon je blij en tegelijkertijd diep verdrietig zijn als je bericht had gehad dat familieleden, vrienden, buren of kameraden nooit meer zouden terugkomen? Hoe kon je blij zijn en tegelijkertijd in een kwellende onzekerheid verkeren over het lot van een dierbare ver weg in Indië, Polen, Duitsland? Hoe konden 1700 mensen blij zijn die nog in shock waren van de plotselinge afbraak van hun geliefde woonwijk nog maar zo kort geleden? En bleef je blij als je zag dat jonge meiden met gebogen hoofd op een kar, bestuurd door opgeschoten jongens, door het dorp werden gereden? Wat ging er om in de gedachten van Jeanne de Wild? Wat was er gebeurd met haar neef Andries IJsendijk die in november 1942 in de drukkerij aan de Ouderkerkerlaan was gearresteerd? Bevrijd was Diemen, maar hoe vrij waren de gedachten van vele Diemenaren?

Samenwerking gemeenten

Vervolg van voorpagina

Door ambtelijk samen te werken ontstaat de mogelijkheid efficiënter te werken en de kwaliteit van het werk te verbeteren. Uitgangspunt voor de samenwerking is dat de gemeenten samenwerken waar het kan en lokaal blijven werken waar het moet. Zo blijven de gemeenten dicht bij de inwoners staan en kunnen zij optimale dienstverlening blijven leveren.

De gemeenten blijven zelfstandig, houden eigen gemeenteraden en colleges. Zij weten zelf het beste wat er in hun gemeente speelt en kunnen daarop beleid maken. Voor bewoners verandert er niets. Zij kunnen ook straks gewoon in hun vertrouwde gemeentehuis terecht voor de diensten van hun gemeente.

De ondernemingsraad van Diemen heeft aan de gemeenteraad een negatief advies afgegeven over het voorstel dat nu is aangenomen. De OR is van mening dat het personeel in grote onzekerheid verkeert. De ondernemingsraden van Ouder-Amstel en Uithoorn hebben eveneens een negatief advies gegeven.

Derde plaats voor De Meeuwen

Het team van De Meeuwen.

DIEMEN - Drie leden van De Meeuwen uit Diemen hebben meegedaan aan de triatlon bij het De Mirandabad in Amsterdam. Zij deden mee aan de estafette en eindigden als derde.

Axel Eisinga was de zwemmer van het trio en zwom 750 meter naar een mooie 6e plaats en een 2e plaats bij de estafetteteams in het 50 meter lange buitenzwembad. Hij gaf het spreekwoordelijke stokje over aan Leon Schuurhuis die klaar stond om 20 km te fietsen. Voor het laatste onderdeel stond Stefan Nieuwenhuis klaar voor 5 km hardlopen.

Actie voor Nepal

DIEMEN - 'NEPAL - HELP'. Deze noodkreet kreeg Stichting Het Elsengroen van de Cadeauwinkel van de Wereld van een van haar leveranciers deze week. Daarom is er aanstaande zaterdag een inzamelingsactie in winkelcentrum Diemerplein.

Leverancier Tilingo heeft direct contact met de Fair Trade Groep Nepal, een paraplu waaronder 19 bedrijven vallen. Om de schade die de verwoestende aardbeving in Nepal aan deze bedrijven heeft aangericht te herstellen en om persoonlijke hulp te bieden is Tilingo een inzamelingsactie gestart. Stichting Het Elsengroen zamelt daarvoor zaterdag 9 mei bij haar kraam in het Diemerplein geld in. Een bijdrage overmaken kan ook: NL 23INGB0007709069 van St. Vrijwilligersorganisatie Het Elsengroen.

Dodenherdenking in teken van herinneren

Herinneren door verhalen en voorlezen namen gestorven Joden

Burgemeester Koopmanschap en raadslid Kai de Haan leggen een krans namens het gemeentebestuur. Foto's: Trudy Kroese

DIEMEN - Er waren veel mensen aanwezig bij de dodenherdenking op 4 mei in het Diemense gemeentehuis en bij de kranslegging bij het monument erna. Nog meer dan andere jaren was de indruk. Met toespraken, zang en gedichten van schoolkinderen werden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies herdacht. En om 20.00 uur was het 2 minuten stil.

In haar welkomstwoord herinnerde Josje Kronenburg-Heijne van Comité Diemen 1940-1945 eraan dat het accent van de herdenking dit jaar lag op de bevrijding in 1945, 70 jaar geleden dus. Het accent van de herdenkingsbijeenkomst in Diemen lag ook op herinneren: op het belang van het onthouden van namen en het vertellen van verhalen, om niet te vergeten. Bijvoorbeeld door de verhalen in het net uitgekomen boek 'Diemens Oorlog' van de Historische Kring Diemen en de wandelroute met verhalen uit de oorlog waar burgemeester Koopmanschap in haar speech over vertelde: "In Diemen is weinig tastbaars over uit de oorlog. Maar er zijn wel veel verhalen. Inspirerende, soms tot nadenken stemmende, soms tot actie prikkelende, verhalen. Het is niet alleen zinvol om verhalen weer te vertellen, om te herinneren, verhalen kunnen ook een betekenis hebben voor ons vandaag. Immers wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor heden en toekomst." Zij legde met een van de 20 verhalen uit die route het verband met de actie van Amnesty International. Het waargebeurde verhaal gaat over hoe de inwoners van Holwerd in de hongerwinter van 1945 ruimhartig 125 ondervoede kinderen uit Diemen tot het einde van de oorlog opvingen. De actie van Amnesty is gericht op de bootvluchtelingen die, vaak naamloos, de verdrinkingsdood sterven. Burgemeester Koopmanschap hoopt dat de vluchtelingen die wel overleven ruimhartig worden opgevangen, ook al zijn het er veel. "Laten we eerst naar het menselijke aspect kijken, laten we kijken naar wat we kunnen doen. Daarna pas denken we aan de ongemakken die het vast ook oplevert. De mensen in Holwerd hebben in de hongerwinter gelukkig ook zo gedacht."

"Namen hebben voor ons niet alleen een symbolische betekenis, ze hebben ook hun eigen magie. Met namen roepen we de verloren levens weer tot leven: zolang je naam nog genoemd wordt, blijf je gekend", zei Josje Kronenberg in haar speech. Sara de Vries van het Comité Gedeporteerde Joden Diemen 1940-1945 noemde na het uitspreken van het Jizkor, het Joodse gebed voor de doden, de namen op van de Joden uit Diemen die in de Tweede Wereldoorlog ver van huis in een van de kampen in de verschrikkelijke naziperiode zijn gestorven. Een aangrijpende lijst van 36 gedeporteerde Diemense Joden, van slechts 1 jaar jong tot 83 jaar oud.

Sara de Vries van het Comité Gedeporteerde Joden Diemen 1940-1945 leest de namen voor van de Diemense Joden die in de oorlog stierven.

Kinderen lazen hun gedichten over oorlog en bevrijding voor

Diemense scholieren hadden ook dit jaar weer gedichten geschreven die zij tijdens de herdenkingsbijeenkomst voorlazen. Bijzonder hoe zulke jonge mensen de woorden kunnen vinden om over de oorlog en de bevrijding te schrijven. De gedichten zullen nog de hele meivakantie in de bibliotheek hangen zodat iedereen ze kan lezen.


Buiten bij de gedenkmuur werd, na het spelen van 'The Last Post' twee minuten stilte in acht genomen. Daarna legden burgemeester Koopmanschap en raadslid Kai de Haan de eerste krans bij het monument, waarna ook namens Comité Diemen 1940–1945, Oorlogsveteranen Diemen, Comité Gedeporteerde Joden Diemen 1940–1945, de politieke partijen in de Diemense gemeenteraad, scouts van Scouting Diemen en enkele andere aanwezigen kransen en bloemen werden gelegd.

'Met namen roepen we de verloren levens weer tot leven'

Laatste burger-jaarverslag Koopman-schap

DIEMEN - In het burgerjaarverslag over 2014 kijkt burgemeester Koopmanschap terug op het afgelopen jaar.

Een jaar waarin veel is gebeurd met hoogtepunten, maar ook met een dieptepunt. Voor haar was dit de laatste keer. Half mei zal zij afscheid nemen en het burgemeesterschap overdragen aan Erik Boog. Het verslag verscheen zoals de afgelopen jaren gebruikelijk als een video.

In het burgerjaarverslag 2014 komen diverse onderwerpen aan bod waaronder de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Ook sprak Koopmanschap over de nieuwe taken voor de gemeente op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugd en werk en inkomen. Ondanks de grote verantwoordelijkheid voor de gemeente wordt dit ook gezien als een kans om de zorg, begeleiding en ondersteuning beter te regelen.

Verder is er een hoop ontwikkeling op het gebied van wonen. Het kantorengebied Bergwijkpark heeft vorig jaar een positieve impuls gekregen met de opening van Campus Diemen Zuid. Momenteel is ook een ander deel van Bergwijkpark in ontwikkeling; daar wordt de nieuwe woonwijk Holland Park gerealiseerd. Aandacht verdient ook de opening van een Cruyff Court en een schoolplein 14 in Diemen. In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation zijn deze veldjes vorig jaar geopend met als doel kinderen uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten. Het gehele burgerjaarverslag is te zien via www.diemen.nl en via het YouTube-kanaal van de gemeente.

Inbreker aangehouden

DIEMEN - De politie heeft in de nacht van 29 op 30 april een man aangehouden die kort daarvoor had geprobeerd om in te breken in een woning aan de Meelbeskamp.

De man kon op basis van informatie van getuigen worden aangehouden.

Megaviering voor 30-jarig jubileum De Nieuwe Kring

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Met een megaviering werd vorige week donderdag het 30-jarig jubileum van basisschool De Nieuwe Kring gevierd. Het feest werd geopend door misschien wel de beroemdste oud-leerling van de school: (Lange) Frans Frederiks. Veel oud-leerlingen en oud-medewerkers kwamen naar het feest en haalden herinneringen op aan hun tijd op De Nieuwe Kring. Zo was er een vrijwel voltallige klas van 30 jaar geleden die weer een klassefoto maakte met de eerste directeur van toen, Ben Willers. Ook de ouders die de school ooit oprichtten, waren erbij.

Buurtrestaurant Aan Tafel! opent deuren in Kruidvat

Iedere woensdag open voor alle Diemenaren

Twee weken geleden werd succesvol proefgedraaid in een vol buurtrestaurant.

DIEMEN – Gisteren opende een bijzonder nieuw (buurt)restaurant de deuren in Huis van de Buurt het Kruidvat: Aan Tafel!

Aan Tafel! is een initiatief van stichting Philadelphia en serveert iedere woensdagavond een gezonde 3-gangenmaaltijd voor € 3,50. Chef-kok is Herman Moerbeek, geen onbekende voor veel Diemenaren omdat hij vaak in Albert Heijn hapjes klaarmaakt om te proeven. Hij wordt in de keuken en in de bediening geholpen door mensen die in Diemen begeleid wonen bij Philadelphia, HVO Querido en stichting Allemansvriend. "Mensen met een beperking, maar met onbegrensde mogelijkheden", zegt Monique Nijburg van Philadelphia, die de medewerkers begeleidt. "Voor een aantal van hen kan dit een opleidingsplek zijn door certificaten te halen."

Het idee voor het buurtrestaurant ontstond om vorm te geven aan de wens van de gemeente Diemen om mensen met een beperking meer te binden aan andere inwoners. "Een buurtrestaurant in het Huis van de Buurt leek ons erg leuk. Iedereen is welkom. We hebben al veel aanvragen gekregen, van studenten van de campus tot bewoners van Berkenstede, maar ook van buurtbewoners en andere cliënten van onze organisaties", vertelt Monique. "We houden de prijs laag, het is ook niet de bedoeling om winst te maken. Wij willen dat iedereen kan komen eten, ook mensen met een kleine beurs. Wie iets meer te besteden heeft, kan de maaltijd uitbreiden met supplementen."

Twee shifts
Iedere woensdag is Aan Tafel! open. Er zijn twee shifts, een om 16.30 uur voor wie vroeg wil eten en een om 18.00 uur. Reserveren kan op maandag en dinsdag tussen 12.00 en 16.00 uur via 06-23330577. Monique hoopt snel te kunnen uitbreiden en ook op maandag de deuren te openen en afhaalmaaltijden aan te bieden. "Ambitieus? Ja, maar ik denk dat er wel veel behoefte aan is."

Eline van den Berg

15 jaar
Wereldverbeteraar
Diemenaar sinds haar geboorte

Hoe verbeter jij de wereld?
"Samen met mijn vriendin Sanne probeer ik de wereld te verbeteren door de verkoop van plastic tasjes in winkels te verminderen. Dat willen we doen door stickers te maken: 'Kleine moeite, groot effect'."

Daar heb je vorige week een prijs mee gewonnen?
"Klopt, de tweede prijs in de wedstrijd 'Wereldverbeteraar van het jaar'; 1000 euro om de actie uit te voeren, dus we kunnen de stickers nu ook laten maken."

Met de eerste prijs ging je op reis. Balen?
"Ja, een beetje wel, want het verschil was maar 3 punten."

Wat doe je verder in het dagelijks leven?
"Ik zit in de vierde klas op het Cygnus Gymnasium."

Welke muziek staat nu bovenaan in je Spotifylijst?
"John Legend."

Hoe ziet jouw ideale weekend er uit?
"Sporten, ik doe aan hockey, en met vriendinnen afspreken om de stad in te gaan of film te kijken."

Luieren of een klusje doen?
"Luieren."

Beste eigenschap?
"Ik ben behulpzaam."

En slechtste?
"Ik stel heel veel uit, vooral voor school."

Je kunt niet zonder?
"Sport."

Leukste herinnering aan je kindertijd?
"Het Diemer Festijn."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen voeren?
"Met Barack Obama over zijn plannen voor de wereld."

Over 10 jaar…
"Ik hoop dat ik dan studeer, ik weet nog niet precies wat, maar iets in de medische richting, denk ik."

Als je een dagje burgemeester was...
"Dan zou ik mijn hoge positie gebruiken om onze plannen sneller door te voeren."

Herinrichting van Oud-diemerlaan

Vervolg van voorpagina

Wat betreft parkeren gaat er een aantal zaken veranderen. In de blauwe zone komen 22 parkeerplaatsen, nu zijn dat er 24. Het aantal parkeerplaatsen in de vergunningszone gaat van 28 naar 37. Omdat de gemeente een laaneffect wil creëren, worden er aan weerskanten bomen geplaatst. Dat betekent dat er aan de linkerkant (de parkeerplaatsen vlak bij de plek waar vroeger het postkantoor stond) minder parkeerplaatsen overblijven. Het gevolg daarvan is dat er aan de overkant van de Ouddiemerlaan parkeerplaatsen komen. De stoep wordt op de plekken waar parkeerplaatsen komen smaller, maar de gemeente stelt dat dit voor de loopruimte weinig uit zal maken. Een aantal bewoners vindt het jammer dat de stoep smaller wordt en er aan beide kanten van de straat zal worden geparkeerd.

Het betreft hier een schetsontwerp. Bewoners kunnen op het schetsontwerp reageren, daarna wordt het definitief ontwerp vastgesteld.

Markt voor kinderen tijdens Loswalfestival

DIEMEN - De stichting Loswalfestival organiseert op vrijdag 15 mei van 16.00 tot 20.00 uur tijdens de sportmarkt en de puur/biologische markt ook een kindvriendelijke markt.

Het is een niet-commerciële markt voor en door kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar. Kinderen kunnen gratis een marktkraam krijgen waar zij hun 'oude' speelgoed en kleding kunnen verkopen. Ook is het mogelijk om creatieve ideeën te ontplooien, zoals muziek en theater.

De regels: een kraam per huishouden, kinderen moeten uit Diemen komen en moeten worden begeleid door een volwassene. Commerciële instellingen en bedrijven kunnen niet deelnemen aan deze kindermarkt. Aanmelden kan via loswalkindermarkt@gmail.com.

Stichting zet zich in voor kinderen

DIEMEN - In Diemen is onlangs de Stichting Diemer Zonnestraaltje opgericht.

De stichting zet zich in voor gezinnen uit Diemen die een kind hebben dat door een chronische fysieke en/of psychische aandoening langdurig onder behandeling is. Een andere doelgroep zijn gezinnen met kinderen die het niet breed hebben.

De stichting wil een fijne dag voor het gezin verzorgen of een andere wens helpen uitkomen. Op zaterdag 16 mei wordt een benefietbijeenkomst gehouden tijdens het Loswalfestival. Er zullen artiesten belangeloos optreden en er is een loterij. Prijzen zijn beschikbaar gesteld door ondernemers en marktkooplieden in Diemen. Drie inwoners van Diemen en een van Amsterdam zijn naar een notaris geweest om de stichting op te richten. Het gaat om Linda Frantzen, Anita Dors en Peter Hiemstra uit Diemen en Hans de Boer uit Amsterdam.

Zakkenrollers slaan toe

DIEMEN - Twee personen zijn slachtoffer geworden van zakkenrollers.

Maandagmiddag 27 april sloeg een zakkenroller toe op het Diemerplein, donderdag 30 april werd iemand die op de Ouddiemerlaan liep gerold.

'Er zijn nu veel meer evenementen'

Koopmanschap blikt terug op ruim 12 jaar burgemeesterschap

DIEMEN - Amy Koopmanschap neemt volgende week na ruim twaalf jaar afscheid als burgemeester van Diemen. De burgemeester blikt aan de hand van een aantal onderwerpen terug op hetgeen er in die afgelopen ruim twaalf jaar is veranderd en verbeterd in Diemen. Hoewel er best nog zaken beter kunnen, overheerst bij haar tevredenheid over de ontwikkelingen in Diemen. De burgemeester benadrukt dat zij het uiteraard niet alleen heeft gedaan, maar op een goede manier heeft samengewerkt met wethouders, gemeenteraad, ambtenaren, inwoners van Diemen en instanties zoals politie en brandweer.

De opening van de campus in Diemen-Zuid. Foto's: Trudy Kroese

Veiligheid
"De veiligheid heeft constant onze aandacht gehad. De wijkteamchef van de politie en ik voeren elke twee weken overleg. Als wij een bepaald patroon ontdekken, spelen wij hier op in via maatregelen of preventie. Wij hebben hier wel met de Diemense maat te maken: als er in Diemen in een week tijd drie straatroven plaatsvinden dan heeft dat een enorme impact, terwijl dat in Amsterdam anders ligt. Wij doen er als gemeente veel aan om Diemen veiliger te maken. Bijvoorbeeld door maatregelen te nemen in de openbare ruimte, zoals het verbeteren van verlichting of het snoeien van groen. Daarnaast houden politie en gemeente nu regelmatig campagnes op het gebied van veiligheid. Wij richten ons dan op bijvoorbeeld leerlingen van basisscholen en de iets oudere jeugd. Daarnaast houden wij ook voorlichtingsbijeenkomsten zoals Samen Veilig. Mensen in Diemen hebben ook zelf veel gedaan om de veiligheid te verbeteren. Mensen zijn alerter op de veiligheid geworden. Dat samenspel is echt een ontwikkeling van de laatste jaren en daar ben ik blij om."

"In Diemen-Zuid heeft Campus Diemen Zuid voor meer levendigheid en een beter gevoel van veiligheid gezorgd. Uit de veiligheidscijfers blijkt dat het de goede kant op gaat. De veiligheid in Diemen is de laatste jaren sterk verbeterd, maar het veiligheidsgevoel loopt daarbij achter."

Nieuwbouw
"Toen ik in 2003 burgemeester van Diemen werd had de gemeenteraad net de prijswinnaar aangewezen die het project Plantage De Sniep mocht ontwikkelen. Het mag duidelijk zijn dat wij minder geld voor de ontwikkeling van Plantage De Sniep hebben ontvangen dan waarop was gerekend. Plantage De Sniep is een schip van bijleg. Door de crisis heeft de ontwikkeling van de wijk en de verkoop van woningen behoorlijke vertraging opgelopen. Wij hebben op een bepaald moment besloten om het gebied in partjes op te delen. Steeds als er weer een deel van de woningen is verkocht, wordt er begonnen met bouwen. Door deze Diemense aanpak was er ook in crisistijd nog best beweging en ontstaat er langzaam maar zeker een echt nieuw stukje Diemen."

De opening van het winkelcentrum.

'Na de ontploffing in Beukenhorst is er een groot saamhorigheidsgevoel
in Diemen ontstaan'

"In Bergwijkpark hadden wij te maken met veel leegstand van kantoren. Wij hebben in het verleden van alles geprobeerd om daar verandering in aan te brengen, maar dat is niet gelukt. Wij zijn met Snippe Projecten in contact gekomen. Die projectontwikkelaar heeft in Bergwijkpark Campus Diemen Zuid ontwikkeld. Dat project is een groot succes en echt een impuls voor heel Diemen: er wonen nu meer dan 1000 studenten. De plannen voor de wijk Holland Park in Bergwijkpark zijn een vervolg op het succes van de campus. De gemeenteraad heeft onlangs een verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de eerste twee woonblokken en de eerste woontoren. Daarmee krijgt deze positieve ontwikkeling ook vaart."

"Wij hebben veel tijd gestoken in de plannen voor het winkelcentrum. In september 2001 was de gemeenteraad met een meerderheid van 17 tegen 2 akkoord gegaan met het Centrumplan. Maar na de gemeenteraadsverkiezingen van 2002 was de situatie totaal veranderd. Mede door de komst van Leefbaar Diemen en Democraten Diemen was de meerderheid in de gemeenteraad tegen het Centrumplan. Maar er waren al contracten getekend. Wethouder Hanneke van Wel heeft toen in februari 2006 in de gemeenteraad een meerderheid gekregen voor een aangepast plan. Een veelbesproken en een bewogen historie dus. Uiteindelijk hebben we wel een mooi resultaat. Er is best ruimte voor verbetering, maar ik vind dat het winkelcentrum een succes aan het worden is."

'De lessen over openbaar bestuur voor de groepen 8 vond ik heel leuk'

Levendigheid
"Toen ik pas in Diemen was, vond ik dat de gemeente wel wat meer pit kon gebruiken. Een maand nadat ik als burgemeester was geïnstalleerd mocht ik de eerste Kunstroute Diemen openen. Er zijn nu veel meer evenementen in Diemen. Het Diemer Festijn was er al, het Loswalfestival, de driejaarlijkse Kunstroute Diemen, de DiemerCross en het jazzfestival op het Diemerplein zijn erbij gekomen en sinds vorig jaar worden er in de zomer festivals in het Diemerbos gehouden. Ik denk dat iedereen nu wel weet waar het Diemerbos ligt. Er is de afgelopen jaren ook meer horeca bijgekomen. In veel buurten organiseren bewoners buurtfeesten. Wij geven hier als gemeente steun aan. Die feesten zijn goed voor de onderlinge contacten."

"Een aantal mensen zet zich in Diemen in voor de levendigheid. Denk aan de mensen van Kunstzin Diemen en die van de Stichting Loswalfestival, onder wie Danny en Danielle Mica. Atletiekvereniging AV'23 en de brandweer organiseren de DiemerCross. Wij zijn wat betreft de levendigheid afhankelijk van vrijwilligers en ondernemers. Ik kan als burgemeester moeilijk zelf een horecazaak gaan runnen."

Wat vond u de hoogtepunten in uw twaalf jaar als burgemeester?
"De ontwikkeling van Plantage De Sniep, de opening van de campus in Diemen-Zuid en de renovatie van het winkelcentrum. Het winkelcentrum is beeldbepalend voor Diemen. Maar ik wil iets noemen wat ik echt heel leuk heb gevonden: de lessen over openbaar bestuur voor de groepen 8 van de basisscholen. Ze brengen dan ook een bezoek aan het gemeentehuis en we spelen een raadsvergadering na. Ik denk dat ik op die manier honderden Diemense kinderen heb ontmoet. Dat contact, gecombineerd met het nut van de lessen, heeft mij echt veel bevrediging gegeven."

En het dieptepunt?
"Dat waren er twee. De gasontploffing in Beukenhorst en de problemen met de riolen in de wijk Schelpenhoek. Vooral dat soort menselijke drama's raakt me. Tien gezinnen uit Schelpenhoek moesten langdurig hun woning uit. Wat er bij Beukenhorst is gebeurd was heel erg, met twee dodelijke slachtoffers. Maar ik ben blij dat de opvang van de slachtoffers goed is verlopen. Eerst in Berkenstede en daarna op het complex van de marine in Amsterdam en in de sporthal. Na de ontploffing is er een groot saamhorigheidsgevoel in Diemen ontstaan. Veel mensen hebben zich voor de slachtoffers ingezet. Dat was mooi om te ervaren."

Jazzfestival hoopt op meer aandacht

Studenten helpen mee met organisatie jazzfestival Duke op het Diemerplein

Kiki, Tessa, Janne, Joy en Jamil.

DIEMEN - Vijf studenten die vrijetijdsmanagement studeren aan de Hogeschool Inholland in Diemen helpen bij de organisatie van jazzfestival Duke op het Diemerplein, dat op zondag 7 juni plaatsvindt. Het festival duurt van 12.00 tot 23.00 uur. Het festival wordt georganiseerd door de Stichting Jazzfestival Diemen en de gemeente Diemen.

De vijf studenten zijn Janne Smal (21), Kiki Overbeek (21), Tessa de Ree (20), Joy Bakker (19) en Jamil Ahmadali (24). De vijf studenten zijn in februari met hun project begonnen. Het betreft hier een opdracht voor hun studie. Na afloop van het evenement worden zij beoordeeld.

De studenten zijn bezig met tal van activiteiten om het jazzfestival onder de aandacht te brengen en sponsors te werven. Zo verspreiden zij folders en posters in Diemen en gaan zij binnenkort jazzclubs in Amsterdam bezoeken om aanwezigen op het festival te wijzen. Ook de Stichting Jazzfestival Diemen brengt via mond-tot-mondreclame het festival onder de aandacht van echte jazzliefhebbers.

Sponsoring van het jazzfestival is bijna rond

De sponsoring van het jazzfestival is bijna rond. De gemeente Diemen en winkeliersvereniging Diemerplein zijn belangrijke sponsors. De studenten zijn erin geslaagd om ook sponsors te vinden voor de loterij, het podium en het drukken van folders en posters. Tevens is er een sponsor gevonden die het eten en drinken van de artiesten voor zijn rekening neemt.

Het is de tweede editie van het jazzfestival op het Diemerplein. Op 1 juni 2014 vond het festival voor de eerste keer plaats. Het aantal bezoekers viel vorig jaar enigszins tegen. Duidelijk was dat veel inwoners van Diemen nog aan het nieuwe evenement moesten wennen. De organisatie hoopt dat mede door de inzet van de studenten er nog meer aandacht voor het festival komt en het aantal bezoekers aanzienlijk hoger zal uitvallen dan vorig jaar.

In 2014 was het veertig jaar geleden dat Duke Ellington overleed. De formule van het festival is onveranderd, maar in vergelijking tot vorig jaar wel uitgebreid. Het is een gratis openluchtjazzfestival met muziekgroepen die op en rond het Diemerplein de muziek van Duke Ellington spelen. Dit jaar is het motto 'Duke ontmoet Mingus en Monk op het Diemerplein'.

Nieuw is de medewerking van de Diemer Harmonie en de Muziekschool Diemen. Er is een avondprogramma in Grand Café Blauw in De Omval met onder andere een bijzondere documentaire over een tournee die het Ellingtonorkest maakte door Frankrijk. De hoofdact van het festival sluit daar naadloos op aan met het project 'Monk Inside Out' van het Clazz Ensemble.

Het Clazz Ensemble (opgericht in 2007) bestaat uit twaalf musici uit de jazz- en de klassieke muziek. Dit ensemble laat muzikale grenzen vervagen en bewijst dat hokjesgeest niet meer in deze eeuw thuishoort. De Stichting Jazzfestival Diemen laat weten dat de organisatie en de opzet van het festival dit keer aanzienlijk professioneler zijn dan vorig jaar. De presentatie van het festival is in handen van Louis Tavecchio.

De studenten zullen op 7 juni de hele dag en avond aanwezig zijn tijdens het jazzfestival. Zij zullen onder meer zorgen voor een stijlvolle inrichting van het Diemerplein.

7 en 12 mei

Film in De Omval

In 'Still Alice' is de hoofdpersoon gelukkig getrouwd, moeder van drie volwassen kinderen en gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld. Donderdag 20.00 uur, dinsdag 14.00 en 20.00 uur, € 8,-.

vrijdag 8 mei

Zittend bewegen

Iedere vrijdag vanaf 8 mei 'zittend bewegen' in Huis van de Buurt 't Kruidvat. Op een luchtige manier werken aan een betere conditie met oefeningen zittend in een stoel. Aanvang 10.30 uur. Van tevoren aanmelden hoeft niet. Meer informatie: 06-12620423.

Bingo

Om 14.00 uur gaan de balletjes weer rollen in Huis van de Buurt 't Kruidvat. Er zijn leuke prijzen te winnen. Meedoen kost € 0,50 per ronde. Meer informatie: 06-19776374.

Hartengoud

Creatieve workshop voor jong en oud in de lunchroom van Theater De Omval. Gratis inloopatelier van 15.00-17.00 uur op vrijdagmiddag onder begeleiding van Toeticolori waarin iedereen zijn of haar hartenwens kan vormgeven. Op 19 juni wordt er een groot kunstwerk van gemaakt.

tot vrijdag 31 juli

Expositie

Annemarie van Bolhuis viert haar 20-jarig schildersjubileum met een overzichtstentoonstelling in Zorgcentrum de Diem. Landschappen, mensen en stedelijke omgeving vormen de inspiratie voor haar schilderijen. De expositie is dagelijks te bezoeken van 9.00 tot 20.00 uur. Toegang gratis.

zaterdag 9 mei

Repair Café

DDD organiseert een Repair Café in De Diem, 14.00 tot 17.00 uur. Vrijwilligers repareren kleine artikelen zoals elektronica, speelgoed en huishoudelijke apparaten. In principe kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Informatie: www.duurzaamdorpdiemen.nl.

Oud papier

De vrijwilligers van RTV Diemengaan langs alle deuren in Diemen om oude kranten op te halen. De kranten moeten om 8.30 uur buiten staan, want dan gaan de teams op pad.

Inzameling voor Nepal

De Cadeauwinkel van de Wereld staat met een kraam in winkelcentrum Diemerplein en zamelt geld in voor hulp aan Nepal. Met het geld worden bedrijven in Nepal geholpen de schade na de verwoestende aardbeving te herstellen en wordt persoonlijke hulp geboden. Rechtstreeks geld overmaken kan ook: NL 23INGB0007709069 van St. Vrijwilligersorganisatie Het Elsengroen.

Margriet Bolding

Bij elke relatie komt een groot aantal nieuwe, soms ongeschreven regels kijken. Cabaretier Margriet Bolding vertelt hierover in 'Zo zijn we niet getrouwd'. 20.30 uur. € 14,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zondag 10 mei

Kindervoorstelling

De voorstelling 'Stofhappers' van Cees Brandt is voor kinderen vanaf vier jaar en gaat over Gustaaf. Hij vindt insecten vies en zou ze het liefst allemaal opzuigen. 14.00 uur. € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Kamercollege

Wethouder Jeroen Klaasse geeft een kamercollege bij OostWestWelzijn over Citymarketing. 15.30 uur. € 12,-. Aanmelden via Oostwestwelzijn.com.

dinsdag 12 mei

Computercursus

PCOB start op dinsdag 12 mei met een nieuwe computercursus Windows 8.1 voor beginners en op 13 mei met een nieuwe computercursus Windows 7 voor beginners. De cursussen worden gegeven in De Schakel, aanmelden: 06-43734155. De inloopochtend voor computervragen en problemen op de woensdagochtend gaat onverminderd door. U kunt uw eigen laptop, iPad of tablet meenemen. Vooraf aanmelden voor de inloopochtend is niet nodig.

Tablet Café

In bibliotheek Diemen wordt twee keer per maand een Tablet Café gehouden om ervaringen uit te wisselen en tips en trucs te delen over tablets en iPads. Het Tablet Café is open van 10.30 tot 12.00 uur. Net als in een echt café kan iedereen gewoon even binnenlopen en is er iets te drinken. De deelname is gratis.

woensdag 13 mei

Zwangerschapsyoga

Tijdens deze les van de zwangerschapscursus in Yoga Studio Diemen is het thema 'de lange diepe ademhaling', de meest belangrijke voorbereidende oefening voor je bevalling. Aanmelden voor een proefles (€ 10,-) via www.yogadiemen.nl. 18.30-19.45 uur. Aanmelden voor de hele cursus of een cursus op maat kan via www.yogadiemen.nl.

donderdag 14 mei

Bezinnende wandeling

De gezamenlijke Diemense kerken organiseren op deze Hemelvaartsdag een bezinnende wandeling van een uurtje door Diemens dreven. Verzamelen om 8.45 uur op het kerkplein van de St. Petrus' Bandenkerk. Vertrek om 9.00 uur. De wandeling is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Aansluitend is er een korte openluchtviering in de tuin van de pastorie, rond 10.30 uur. Rolstoelen en scootmobielen kunnen daar wél komen via de ingang achter De Hoop.

Film in De Omval

'Michiel de Ruyter' speelt zich halverwege de 17e eeuw af als Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld is. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. 20.00 uur. € 8,-.

vrijdag 15 mei

Potje van de buurt

Vandaag koken de vrijwilligers voor het potje van de buurt een soepje, geroerbakte sperziebonen met gehaktbrood, toetje en een kopje koffie toe. Kosten € 5,-, om 12.30 uur aan tafel in Huis van de Buurt 't Kruidvat. Bel als je mee wil eten met Anneke Dekker, 020-6953224 of meld je aan op dinsdagmiddag, donderdagochtend of vrijdag in het Huis van de Buurt bij Cora Verhoef.

SV Diemen speelt gelijk

SV Diemen laat dure punten liggen

SV Diemen slaagde er niet in om te winnen. Foto: Michelle de Haas

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen CTO '70 met 1-1 gelijk gespeeld. Bij rust leidde SV Diemen met 0-1 door een treffer van Dennis van Bree.

SV Ouderkerk won de uitwedstrijd tegen Swift met 0-1. Beide ploegen staan weer gelijk en hebben 63 punten uit 25 duels. SV Diemen sluit de competitie zondag af met een thuisduel tegen Fortius. De wedstrijd begint om 14.00 uur. SV Ouderkerk speelt zondag thuis tegen Swift. Als SV Diemen en SV Ouderkerk met evenveel punten eindigen volgt er een beslissingsduel om de titel.

De opdracht van SV Diemen was duidelijk: als de wedstrijden tegen CTO '70 en Fortius zouden worden gewonnen dan was de titel in de vierde klasse F binnen. SV Diemen speelde zondag op sportpark De Hoop in Duivendrecht een zwakke wedstrijd. De formatie van trainer Marc Stuut speelde in een te laag tempo. Toch waren de beste kansen voor de bezoekers. Aanvaller Marc Stobbelaar raakte de lat. SV Diemen kwam nog voor rust op voorsprong. Dennis van Bree mocht een penalty nemen. De doelman van CTO '70 stopte de inzet van de aanvaller in eerste instantie, maar vanuit de rebound wist Van Bree het net alsnog te vinden: 0-1. De verwachting was dat SV Diemen de score in de tweede helft zou opvoeren. Dat lukte echter niet. Tien minuten voor tijd maakte de thuisclub gelijk. SV Diemen perste er nog een slotoffensief uit, maar dit bleef zonder resultaat. Marc Stuut spreekt van een blamage. "Sinds ik trainer ben heb ik deze ploeg nog nooit zo slecht zien spelen. Wij zijn door de ondergrens gezakt. Dit resultaat is het gevolg van de instelling waarmee de spelers aan de wedstrijd zijn begonnen. Veel mensen, en ook de spelers, waren met hun hoofd al bij het kampioenschap. Wij zullen ons nu echt moeten focussen op de wedstrijd tegen Fortius. Dat is een lastige ploeg."

Na afloop van SV Diemen-Fortius is er een optreden van Peter Beense en een barbecue.

Balans

In de media komt langzaam maar zeker steeds meer aandacht voor de winst van Ajax van de Champions League in 1995. Binnenkort (24 mei) is het twintig jaar geleden dat de ploeg van trainer Louis van Gaal in het Ernst Happel Stadion in Wenen met 1-0 won van AC Milan.

Het was de laatste keer dat een Nederlandse club het meest prestigieuze Europese bekertoernooi won.

Wie de ploeg van 1995 analyseert kan maar tot één conclusie komen: het elftal (en de reservebank) was in balans.

De basisformatie die in Wenen aan de aftrap verscheen telde twee routiniers: aanvoerder Danny Blind en de twee jaar eerder van AC Milan teruggekeerde Frank Rijkaard.

Een groot aantal basiskrachten had van jongs af aan in de jeugd van Ajax gespeeld: Frank en Ronald de Boer, Michael Reiziger, Clarence Seedorf en Edgar Davids. Dat ging overigens ook op voor invaller Patrick Kluivert die kort voor het eindsignaal de enige treffer maakte.

Jari Litmanen, Finidi George en Marc Overmars waren gerichte aankopen die allen een schot in de roos bleken. Danny Blind was overigens ook een aankoop. Hij werd in 1986 door de toenmalige trainer Johan Cruijff naar De Meer gehaald. Hij kwam als rechtsback over van Sparta en ontwikkelde zich bij Ajax tot een centrale verdediger met leiderschapskwaliteiten. Doelman Edwin van der Sar en invaller Nwanko Kanu kwamen op relatief 'late' leeftijd naar Ajax en wisten na een kort verblijf in de jeugd door te stoten naar de hoofdmacht. Ronald de Boer en Reiziger hadden enige tijd elders gespeeld en kwamen veel beter terug naar De Meer.

Ook na twintig jaar is er nog steeds veel waardering voor hetgeen Louis van Gaal en zijn spelers hebben bereikt. De ploeg die in Wenen triomfeerde had een echt Ajax-stempel. Slechts drie van de dertien voetballers die die avond in actie kwamen hadden niet de Nederlandse nationaliteit. Litmanen, George en Kanu.

Inschrijven buurtvolleybaltoernooi

DIEMEN - Volleybalvereniging Smashing '72 houdt deze maand weer het buurt- en bedrijvenvolleybaltoernooi. Het toernooi vindt plaats op 19 en 26 mei en wordt gehouden in Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan.

Smashing '72 organiseert het toernooi voor de 39e keer. Het toernooi staat open voor alle inwoners en bedrijven uit Diemen en de naaste omgeving. De minimumleeftijd voor deelnemers is zestien jaar. Het toernooi is verdeeld over twee categorieën: herenteams en gemengde teams. Bij de gemengde teams moeten er op elk moment van de wedstrijd minimaal twee dames in het veld staan. Bij voldoende inschrijvingen van de herenteams zal er in verband met het niveauverschil een poule voor beginners en een poule voor meer ervaren spelers worden gemaakt. De teams kunnen bij inschrijving aangeven in welke poule zijn willen uitkomen. In elk team mogen ten hoogste twee spelers/speelsters opgenomen worden die competitiespeler/speelster van de NeVoBo zijn.

Het buurt- en bedrijvenvolleybaltoernooi van Smashing '72 staat bekend om de leuke en gezellige sfeer.

Aanvankelijk zou de inschrijving voor het buurt- en bedrijvenvolleybaltoernooi al op 30 april zijn gesloten. Maar teams kunnen zich ook nu nog inschrijven. Dit kan via de website van de volleybalvereniging: www.smashing72.nl.

Het inschrijfgeld bedraagt dit jaar € 30,= per team, te voldoen op de eerste wedstrijdavond.

SV Diemen houdt jeugdtoernooi

DIEMEN - SV Diemen houdt op donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) het Sjef van der Heidentoernooi. Dit is een voetbaltoernooi voor E- en F-pupillen. Het toernooi draagt de naam van de legendarische jeugdleider van SV Diemen, die jaren geleden is overleden.

Sjef van der Heiden voetbalde voor SV Diemen. Nadat hij was gestopt zette hij zich in voor het pupillenvoetbal van SV Diemen. Dat was in de tijd dat SV Diemen nog op sportpark Spoorzicht speelde. Mede door zijn inzet kwam het jeugdvoetbal van SV Diemen echt van de grond. SV Diemen heeft momenteel een florissante jeugdafdeling. De club heeft veel jeugdleden en investeert veel in trainers en begeleiding van de jeugd.

Elk jaar doen er veel teams mee aan het Sjef van der Heidentoernooi. Niet alleen diverse teams van SV Diemen, maar ook van clubs uit de regio. Het voetbalevenement trekt ook veel toeschouwers. Er staan drie speelronden op het programma: van 09.00 tot 11.30 uur, van 11.30 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 16.30 uur. Na elke speelronde wordt er gestreden om de penaltybokaal. Twee spelers van elk team mogen dan strafschoppen nemen.

Er zijn op 14 mei de hele dag activiteiten op het terrein van SV Diemen. Er staan kraampjes waar eten en drinken kan worden gekocht en ook sportwinkel Robeu sport zal met een kraam aanwezig zijn. Ook organiseert SV Diemen een tombola.

De organisatie verzoekt inwoners van Diemen om lopend of per fiets naar Sportpark De Diemen te komen. Doordat er veel teams uit plaatsen uit de regio komen zal er naar verwachting al snel geen plaats meer zijn op het parkeerterrein.

Veteranen SV Diemen pakken titel

De selectie van de veteranen.

DIEMEN - De veteranen van SV Diemen zijn kampioen geworden in de 1e klasse B.

De voetballers uit Diemen wonnen de uitwedstrijd tegen TABA met 1-7. Het is de tweede keer in successie dat de veteranen van SV Diemen de titel hebben gepakt.

Van de 18 gespeelde wedstrijden werden er 17 gewonnen met een doelsaldo van 111 voor en 32 tegen. Hierdoor is SV Diemen niet meer in te halen door de nummer twee Fortius, waartegen zaterdag de laatste thuiswedstrijd wordt gespeeld. Daarna barst het feest los.

15 / 16

Woonr. gezocht: alleenst. werkende man, 50+, zkt kamer(s), deel van woning of zomerhsje. Buitengebieden gn. bezwaar. Tussen 9-19 uur, 06-38115814

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

1 WOONBOERDERIJ en 2 VRIJSTAANDE DORPSVILLA'S in authentiek-idyllische stijl, vanaf € 321.000,-. Inschrijven kan tot 11 mei. Kijk en
informeer. www.
twins-woonboerderijen.nl

Krijgt u familie op bezoek?
En hebt u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl