DiemerNieuws

6 juli 2017

DiemerNieuws 6 juli 2017


Werk aan overgang start pas in 2021

DIEMEN In het voorjaar van 2021 wordt bij het station in het centrum van Diemen een tijdelijke spoorwegovergang aangelegd. Die is nodig omdat de huidige spoorwegovergang wordt vervangen door een tunnelbak.

De gemeenteraad neemt vanavond een besluit over de wijziging van het bestemmingsplan dat de aanleg van de tijdelijke spoorovergang en de bouw van de tunnelbak mogelijk maakt. Tijdens de informele raadsvergadering van vorige week werd duidelijk dat het een hamerstuk wordt.
De tijdelijke spoorwegovergang heeft de nodige gevolgen voor automobilisten, fietsers, bromfietsers en voetgangers. Zij gaan dan bij de rotonde op de Ouddiemerlaan ter hoogte van de Rode Kruislaan linksaf en gaan om het plantsoen heen. Voorbij de eerste flat aan de Martin Luther Kinglaan komt een tijdelijke spoorwegovergang. Hiervoor moet een gat worden gemaakt in het geluidsscherm en wordt het perron ingekort voor treinreizigers met bestemming Amsterdam. Verkeer in de richting van Diemen-Noord gaat over de tijdelijke spoorwegovergang en neemt daarna een tijdelijke weg die wordt aangelegd op een deel van de parkeerplaats bij de Harmonielaan. Hiervoor worden de vier huizen die vlak bij het station staan gesloopt. Voor de inrit bij de wijk Buitenlust komt het verkeer weer op de Ouddiemerlaan terecht.

5

Leerlingen Kersenboom zwemmen voor Stichting ALS

DIEMEN Leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van brede school De Kersenboom in Plantage De Sniep gaan op woensdag 12 juli een sponsorzwem doen voor de spierziekte ALS.

Dit gebeurt in het AGO Zwembad dat vlak bij de school ligt. Het evenement wordt door De Kersenboom en Francien Haex van het AGO Zwembad georganiseerd.

Een vertegenwoordiger van de Stichting ALS heeft enige tijd geleden voorlichting over de ziekte ALS gegeven voor de groepen 5 tot en met 8 van De Kersenboom. De kinderen kregen daarna intekenlijsten mee naar huis om sponsors te werven. Woensdag 12 juli gaan de kinderen zo veel mogelijk baantjes in het AGO Zwembad zwemmen en hopen een mooi bedrag op te halen voor Stichting ALS. De totale opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting ALS die op 3 september de Amsterdam City Swim organiseert. Francien Haex zal hieraan deelnemen alsmede Mae Busker, een oud-leerling van De Kersenboom.

Tram krijgt ruimere keerlus

DIEMEN De gemeente heeft per 1 juli 2017 de huurovereenkomst met het GVB opgezegd voor de wacht- en verblijfsruimte voor personeel van het GVB bij het eindpunt van lijn 9 op De Sniep.

De gemeente beschikt daardoor een jaar later, op 1 juli 2018, over de grond. Er worden op die plek en op de plek van de huidige keerlus woningen gebouwd. Het eindpunt van lijn 9 blijft ook in de toekomst aan het begin van nieuwbouwwijk Plantage De Sniep liggen. Er wordt een nieuwe keerlus aangelegd die groter zal zijn dan de huidige keerlus. Daardoor is het mogelijk binnen de nieuwe keerlus woningbouw te realiseren. Daar zal ook de nieuwe wacht- en verblijfsruimte voor het GVB worden gerealiseerd.

Wereldfestival: druk, veel sfeer en muziek en dans

Aaliyah Saleh rapt op het podium. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN Rapster Aaliyah Saleh was een van de artiesten die optraden tijdens de eerste editie van het Wereldfestival. Dit evenement werd zondag gehouden op het Van Markenplantsoen. Het Wereldfestival werd goed bezocht en het was gezellig. Het is de bedoeling dat het festival volgend jaar opnieuw wordt gehouden.

8-9

Voetballen bij PSV

Foto: Jan Ronday

De zevenjarige Levi Knebel heeft SV Diemen verruild voor de jeugdopleiding van PSV.

15

Weerbericht

Tijdelijk warm, geleidelijk neemt de wisselvalligheid toe
In een nogal vlakke luchtdrukverdeling boven West-Europa ontstaat boven de Noordzee een zwak hogedrukgebied. Dat levert deze week enkele vrij warme dagen op met een zwakke aflandige wind. Eind van de week passeert een frontale zone met enkele buien, waarachter de westelijke stroming zich herstelt. Het wordt dan geleidelijk wisselvalliger en minder warm.

Donderdag en vrijdag
Voor vrijdag wordt een mix van zon en wolken verwacht. Er kan een regen- of onweersbui tot ontwikkeling komen. Het wordt 25 à 26 graden. Ook zaterdag is het rustig zomerweer met een maximum van circa 24 graden. Er zijn perioden met zon. Lokaal ontstaat een bui. Zondag schijnt af en toe de zon. In de loop van de dag neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. Er waait een matige westenwind. De temperatuur loopt iets terug. Het wordt zo'n 21 graden.

Trend na het weekeinde
Een westelijke stroming zwaait de scepter. De westenwind neemt verder in kracht toe. Het is wisselvallig. Er passeren soms fronten van oceaandepressies met regen. Tussendoor klaart het op met zon, wolken en kans op een bui. De maxima liggen rond 19 graden.

Weetje
Juni is met 210 zonuren (190 uren normaal) vrij zonnig verlopen. Er viel in onze regio circa 75 mm neerslag. Dat is iets aan de natte kant. Regen viel in het begin en aan het einde van de maand. Juni was met gemiddeld 18.0 graden recordwarm, samen met juni 1976. Die maand maakte deel uit van een lange hete zomer. Het is onzeker of deze zomer ook die kant op gaat.

In de kraag gegrepen

Een beetje levenslust en avontuurlijkheid kon je hem niet ontzeggen. Het is november 1960, je bent 15 jaar en je woont in Diemen. Het is zondagavond. Morgen is er weer school. Het loopt even niet lekker thuis. In een opwelling vist hij de sleutels uit het colbertje van zijn vader. Even later klimt hij door het slaapkamerraam van zijn 14-jarige vriend naar binnen. "Ga je mee?" fluistert hij. Een kwartier later zijn ze in de gloednieuwe auto van zijn ouders op weg naar Leiden. Daar komen ze om drie uur 's nachts aan. De volgende dag zwerven ze door de sleutelstad en pakken in de avond een bioscoopje. De volgende stop is Loosdrecht waar ze een boot huren en de plassen opgaan. In de avond, ze staan al twee dagen op de politietelex, willen ze de auto in Diemen even in de garage zetten. Nog één nachtje slapen in een zeilboot aan de Diemerkade. Maar een buurtbewoner ziet ze scharrelen. Een op de voorpagina flink uitpakkende Telegraaf meldt dat het avontuur over is , "als de buurtbewoner hen in één van de Diemer straten in de kraag grijpt."

Prijswinnares Daarom Diemen Magazine

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN De zevenjarige Iza Belt heeft de prijsvraag van het Daarom Diemen Magazine gewonnen. Zij loste de rebus goed op.

Zij leverde de goede oplossing in: 'In Diemen woon je met plezier'. Iza mocht dinsdag haar prijs in ontvangst nemen uit handen van Linda Scherpenzeel en Rutger van Stappershoef van Daarom Diemen. De prijs bestond uit het Daarom Diemen verrassingspakket en bevatte onder meer vrijkaarten, beschikbaar gesteld door het zwembad in Sportcentrum F.B. Duran en Theater de Omval.
Eind mei werd het eerste Daarom Diemen Magazine officieel gelanceerd en huis-aan-huis in Diemen verspreid. Mensen die het magazine niet hebben ontvangen kunnen dit afhalen op het gemeentehuis. Het Daarom Diemen Magazine is nu ook digitaal te lezen via www.daaromdiemen.nl.

PvdA houdt bijeenkomst over wonen, ruimte en duurzaamheid

DIEMEN De afdeling Diemen van de PvdA houdt op woensdag 12 juli een discussieavond over wonen, ruimte en duurzaamheid in Diemen.

De bijeenkomst wordt gehouden in Theater de Omval en begint om 20.00 uur. Fractievoorzitter Nico Portegijs: "In oktober gaan wij ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 schrijven. Wij nodigen Diemenaren uit om met ons mee te praten over belangrijke punten in de volgende raadsperiode."

Iedereen is welkom bij de bijeenkomst.

Op de website www.diemen.pvda.nl worden de onderwerpen toegelicht.

'Een tunnel is veiliger dan een spoorwegovergang'

Niet alle mensen houden zich aan regels bij spoorwegovergang

De spoorwegovergang in het centrum wordt in de toekomst vervangen door een tunnel. Inwoners van Diemen zijn hier blij mee.

Er rijden veel treinen door het centrum van Diemen. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN Een tunnel voor voetgangers, fietsers, bromfietsers en automobilisten: er wordt al heel lang over gesproken. De tunnel komt er en zal de spoorwegovergang vervangen.

Een ochtend aan het einde van het spitsuur. De spoorbomen in het centrum van Diemen zijn gesloten: even later rijden er twee intercity's voorbij; een in de richting van Amsterdam, de andere in de richting van Weesp.

Wietske staat met een kinderwagen waarin haar twee jonge kinderen zitten, rustig te wachten voor de gesloten spoorbomen aan de noordkant van het station. Zij wacht tot het moment waarop de rode lichten zijn gedoofd en steekt dan pas over. Zij houdt zich aan de regels. "Als ik met de kinderen ben vind ik het niet erg om te wachten voor de gesloten spoorbomen. Ik heb geen haast. Als ik alleen naar het centrum ga neem ik dikwijls de fiets. Als er een onderdoorgang komt zal de situatie veiliger worden. De spoorwegovergang is de laatste jaren diverse keren defect geweest. Ik moest dan een flink stuk omfietsen. Dat hoeft niet meer als er een tunnel is", aldus Wietske.

Een verkeersregelaar aan het werk tijdens een storing van de spoorbomen.

'Met name pubers nemen grote risico's'

Marijke en haar man Hildo staan voor de tourniquets op het perron waar de treinen in de richting van Amsterdam stoppen. Zij zwaaien iemand uit die in de trein stapt, daarna keren zij om en lopen het perron af. Zij kennen de situatie op de spoorwegovergang goed. Hildo: "Een tunnel is veiliger dan een spoorwegovergang. Ik zie vaak dat mensen enorme risico's nemen om de trein te halen. Zij gaan bij wijze van spreken liever dood dan dat zij de trein missen. Heel onverantwoordelijk." Marijke deelt de mening van haar man. "Met name pubers nemen grote risico's. Wat erg is, is dat kinderen ze nadoen."

PvdO: 'Pas bouwplan aan'

DIEMEN De Partij van de Ouderen wil dat de plannen voor het pand dat op de hoek van de Arent Krijtsstraat en de Hartveldseweg moet komen, worden aangepast. De oppositiepartij heeft hierover vragen gesteld aan het college van B en W.

De PvdO vindt de geplande elf bouwlagen te veel en niet in de omgeving passen. De partij wijst erop dat de woonblokken in de directe omgeving (Arent Krijtsstraat en zijstraten) uit maximaal drie verdiepingen bestaan.

De PvdO is ook van mening dat het geplande aantal van 61 parkeerplekken te hoog is. "Het betreft 42 parkeerplaatsen in de parkeergarage die onder het gebouw komt, 17 parkeerplaatsen op de begane grond en twee langs de openbare weg." De fractie van de PvdO heeft op verschillende dagen en tijdstippen in de wijk rondgekeken en is tot de conclusie gekomen dat er in de Johan van Soesdijkstraat 20 tot 30 parkeerplekken leegstaan. "Bekend is dat de bouw van een verdieping onder de grond twee of drie keer zo duur is dan een etage boven de grond. Volgens de indieners van het plan gaat een deel van de appartementen verhuurd worden volgens het Friendsconcept. Veel huurders hebben geen auto of willen of kunnen die niet aanschaffen. Onze stelling is dat een dure parkeerkelder achterwege kan blijven en dat de hoogte van het gebouw teruggebracht kan worden tot een aanvaardbaar aantal bouwlagen", aldus de PvdO. De PvdO wijst erop dat het college van B en W in het najaar aan de gemeenteraad een verklaring van geen bezwaar voor de bouw van het pand gaat vragen. De PvdO denkt dat de kans bestaat dat de gemeenteraad die niet zal verstrekken en dat er daardoor vertraging ontstaat.

Politie arresteert inbrekers

DIEMEN De politie heeft vrijdagavond twee inbrekers aangehouden in Diemen-Noord.

Een buurtbewoner zag de mannen al voor de inbraak bij de woning rondhangen. Hij nam onmiddellijk contact op met de politie. De politie ging naar de woning en zette de wijk af. Op het moment dat de politie arriveerde waren de twee mannen bezig met de inbraak. De inbrekers gingen ervandoor, maar werden kort daarna aangehouden

Leerlingen van Noorderbreedte worden razende reporters

De leerlingen die deelnemen aan de activiteit. Dino ontbreekt op de foto.

DIEMEN Negen leerlingen van basisschool Noorderbreedte in Diemen-Noord doen mee aan de naschoolse activiteit Razende Reporters.

De leerlingen zijn Eline, Susan, Britta, Lisa, Matthew, Maurits, Dino, Nathan en Bobbi. Zij zitten in groep 5 en groep 6. De bijeenkomsten vinden op donderdagmiddagen plaats vanaf 14.00 uur. Frans Verstraten en Peggy Tholen, respectievelijk directeur en adjunctdirecteur van Noorderbreedte, leiden deze naschoolse activiteit.

Peggy Tholen: "Noorderbreedte biedt naschoolse activiteiten aan om de brede ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Wij proberen als brede school bij te dragen aan een leuke en zinvolle middag van de kinderen waarbij het ontdekken en verkennen van talenten een belangrijke drijfveer is."

Einddoel van naschoolse activiteit de Razende Reporters is een digitale kinderschoolkrant, die door de deelnemers wordt gemaakt. De schoolkrant is bedoeld voor leerlingen van Noorderbreedte.

De leerlingen krijgen informatie over de samenstelling van een krant, de inhoud en tekst schrijven. Daarnaast leren zij vaardigheden als het werken met Chromebooks, werken in Google Drive en Google Classroom en het overzetten van foto's van het kaartje in hun eigen documenten etc. Uiteraard zijn de kinderen ook op pad gegaan. Zij hebben de leden van de kinderraad van Noorderbreedte geïnterviewd en een reportage gemaakt over park De Omloop in Diemen-Noord. Met Frans Verstraten hebben zij foto's gemaakt. Twee weken geleden kwam een journalist van het DiemerNieuws langs die zij het hemd van het lijf hebben gevraagd.

Werk aan overgang spoorweg

Vervolg van voorpagina.

Mensen die van Diemen-Noord naar het centrum gaan nemen de route in omgekeerde richting.

Er verandert ook het een en ander voor mensen die gebruik willen maken van de trein. Mensen die uit de richting van Diemen-Noord komen, gaan via de tijdelijke weg op de parkeerplaats bij de Harmonielaan en bereiken dan het perron waar treinen in de richting van Amsterdam stoppen. Zij kunnen ook de tijdelijke spoorwegovergang oversteken en lopen dan via een tijdelijk voetpad dat parallel zal lopen langs de spoorrails naar het perron waar de treinen in de richting van Weesp stoppen.

Personen die van het centrum van Diemen met de trein naar Amsterdam willen reizen moeten een stukje omlopen en bereiken via de tijdelijke spoorwegovergang het perron waar de trein stopt. Als zij in de richting van Weesp willen kunnen zij net zoals nu het geval is vanaf de Ouddiemerlaan het perron bereiken.

Boog: 'Goed dat politie illegaal feest heeft beëindigd'

DIEMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een einde gemaakt aan een illegaal feest onder het viaduct onder de A9 in het Diemerbos.

De politie ging er na een melding op af en zag grote groepen jongeren lopen in de richting van het Diemerbos. De politie stuitte onder het viaduct op een illegale houseparty, waar zo'n 150 tot 200 mensen aanwezig waren. Na een gesprek met de organisatie is het feest beëindigd. De feestgangers zijn allemaal netjes vertrokken. Op sociale media werd veel kritiek geuit op het optreden van de politie. Burgemeester Erik Boog, verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid, vindt het goed dat de politie het feest heeft beëindigd. "Het is niet toegestaan om zonder vergunning een dergelijk feest te organiseren. Er kleven risico's aan zo'n feest, want er is geen toezicht en mensen gebruiken alcohol en misschien ook andere middelen. Ik heb de indruk dat een aantal mensen onderling heeft afgesproken om via sociale media kritiek te leveren op de politie."

Paula List

Zitvolleybalster

Inwoonster van Diemen sinds 2005

Foto: Ingrid van Vlijmen

Was je verrast dat je tijdens het festival Kunst in Sport als Sportvrouw van het Jaar bent gekozen?
"Ja, heel erg. Ik was ook verrast dat ik genomineerd werd. Ik heb in het verleden diverse keren in het DiemerNieuws gestaan als ik deelnam aan de Paralympics en ben ook een keer door de Diemense wethouder van Sport ontvangen. Dat was toen Ruud Grondel. Ik vind het erg leuk dat ik ben gekozen en vind het ook heel leuk dat mijn buurman Fergil Hesterman opnieuw Sportman van het Jaar is geworden."

Wat zijn jouw hobby's?
"Mijn gezin. Mijn man en ik hebben twee zonen, van 12 en 10 jaar. Wij gaan voor qualitytime. Wij geven veel geld uit aan sport en vakanties."

Je favoriete vakantieland?
"Wij zijn wat dat betreft ontdekkingsreizigers. Wij gaan graag naar landen waar wij nog niet zijn geweest om nieuwe culturen te leren kennen. Verder zijn wij liefhebbers van wintersport. Ik heb mijn man leren kennen tijdens de wintersport in Frankrijk. Ons favoriete wintersportland is Oostenrijk."

Heb je een favoriete winkel?
"De Jumbo in Diemen-Noord, omdat die winkel dicht bij onze woning ligt. Ik kom graag op markten. Als ik op vakantie ben bezoek ik altijd de markt. Daar proef je cultuur."

Hoe vind je Diemen voor kinderen?
"Diemen ontwikkelt zich positief en wij wonen hier graag. Wel vind ik het jammer dat de speeltuin bij ons om de hoek nog steeds niet is verbeterd. Op het moment dat dat het geval is zijn onze zonen er te oud voor. Maar het Cruyff Court in Diemen-Noord is geweldig. Daar voetballen onze zonen vaak."

Voetbaltoernooi leidt tot nieuwe contacten

Foto: Oscar Borghardt

DIEMEN Het voetbaltoernooi dat zaterdag op de Rode Kruislaan is gehouden is een succes geworden. Er deden zes jeugdteams mee. Het toernooi werd gewonnen door team 4. Na het toernooi was er een picknick. Het toernooi was georganiseerd door de bewoners Fatima, Imran, Jessy, Anja en Peter en de Stichting Welzijn Diemen. Tijdens het toernooi hebben veel bewoners elkaar leren kennen.

Inschrijven voor kramenmarkt Diemer Festijn

DIEMEN Op de slotdag van het Diemer Festijn, op zaterdag 9 september, wordt opnieuw een kramenmarkt gehouden.

Net als vorig jaar zijn naast verenigingen en/of instanties ook de particulieren weer welkom. Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven voor een kraam.

Op de website van het Diemer Festijn (www.diemer-festijn.nl) is het inschrijfformulier te downloaden. Tevens is het mogelijk om bij de receptie in het gemeentehuis een inschrijfformulier op te halen. Op het formulier vinden belangstellenden ook meer praktische informatie over de kramenmarkt. Het inschrijfformulier moet voor 1 augustus 2017 per post of e-mail zijn ontvangen door de organisatie. Het is ook mogelijk om het formulier nadat het is ingevuld af te geven bij de receptie in het gemeentehuis.

Wereldfestival is sfeervol, kleurrijk en een aanwinst

De eerste editie van het Wereldfestival is een succes geworden. Het was druk en de sfeer was goed. De bezoekers genoten van de optredens van de artiesten en het heerlijke eten.

Burgemeester Boog opent het Wereldfestival. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN Het Wereldfestival werd georganiseerd door de Stichting Roots and Wings in samenwerking met Daarom Diemen en OnPoint Dancelab.

Het Van Markenplantsoen bleek een goede locatie voor het Wereldfestival. Terwijl ouders het gevarieerde programma op het grote podium bekeken en lekker op het plein rondliepen, konden hun kinderen zich vermaken op de speeltoestellen. Speciaal voor de jeugd was er het Show Your Talent-programma met jonge talenten uit Diemen en omstreken. Op het pad rondom het terrein stonden kraampjes, waar onder andere heerlijke exotische gerechten konden worden gekocht. Brasserie Drusius had een bar op het plein geplaatst.

Ingrid Baars van de Stichting Roots and Wings en Anthony Pinas van OnPoint Dancelab zijn tevreden over het verloop van het festival. "Het was druk en er hing een goede sfeer. We denken dat er in totaal zo'n 500 bezoekers zijn geweest. Wij zijn enorm blij met de hulp van de vrijwilligers, van wie er een zich had aangemeld na een oproep in het DiemerNieuws. Wij vonden het een geslaagde eerste editie en we willen het Wereldfestival volgend jaar zeker weer organiseren", aldus Ingrid Baars.

Ook op het plein werd muziek gemaakt. Foto: Trudy Kroese
Bezoekers genieten van de sfeer. Foto: Trudy Kroese
Leerlingen van OnPoint Dancelab geven een demonstratie. Foto: Trudy Kroese
Swingen op het podium. Foto: Trudy Kroese

Verbreding

Wethouder Jeroen Klaasse van Cultuur spreekt eveneens van een geslaagd festival. "Wij willen als gemeente het aantal activiteiten uitbreiden en vinden verbreding van het aanbod belangrijk, dus niet meer van hetzelfde. Het Wereldfestival is een voorbeeld van verbreding. Ik vond het interessant om te zien hoe het Van Markenplantsoen werd gebruikt als locatie om een evenement te houden. We kennen de kwaliteiten van het Diemerplein als plek voor evenementen. Maar ik heb zondag gezien dat het Van Markenplantsoen geschikt kan zijn om een evenement als het Wereldfestival te houden."

40 jaar open tennistoernooi ATVD

Ruim 350 tennissers deden mee aan toernooi

ATVD heeft een schitterend tennispark. Foto: Jan Ronday

DIEMEN "Een open tennistoernooi is prachtig om je puntenranking te verbeteren. Je kunt je meten met anderen en speelt ook tegen mensen van buiten je eigen club", aldus Marcella Droog.

Zij organiseerde zo'n twintig jaar het open tennistoernooi van ATVD, de Algemene Tennis Vereniging Diemen. Dit jaar vierde ATVD het veertigjarig jubileum van het toernooi.

Bij een open tennistoernooi is iedereen welkom, je hoeft niet lid te zijn van de club die het organiseert, wel van de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond). De veertigste editie van ATVD werd van van 26 juni tot en met 2 juli gehouden. Er kwamen ruim 350 tennissers op af. "De spelers konden iedere avond ter plekke eten en we hadden allerlei extra activiteiten zoals een singer-songwriter, masseurs van Fysiosportive, een feestavond en een afsluitende barbecue", zegt Léon Ellermeijer, die het toernooi heeft georganiseerd.

Enthousiast maken

"Ik ben in de organisatie van het open toernooi gaan zitten toen ik nog niemand kende bij ATVD", vertelt Marcella Droog. "De organisatie is zo leuk omdat we bij alle tennisclubs in de omgeving van Diemen langsgingen om mensen enthousiast te maken om mee te doen. Zo leer je heel veel mensen kennen." Later liep de werving van deelnemers vooral via internet en e-mail. "Dit jaar is onze toernooicommissie weer ouderwets langs alle clubs gegaan, zoals De Meer, VVGA, Tie Breakers, Strandvliet en nog veel meer. En dat heeft resultaat gehad, want we hebben in jaren niet zo veel deelnemers gehad", aldus Léon Ellermeijer. Sinds dit jaar is Decathlon de sponsor van het ATVD Open Toernooi.
In tegenstelling tot veel clubs in Amsterdam, is er nog ruimte voor nieuwe leden bij ATVD. De club heeft een schitterend tennispark met negen gravelbanen, een zonnig terras en vier gediplomeerde tennisleraren.

De Diemer Harmonie treedt maandag 17 juli op in De Omval, samen met Voice Female en het Diemer Orkestje.

donderdag 6 juli

Financieel Café

OBA Diemen 14.00 uur

Voor hulp bij het aanvragen van DigiD, Woningnet, uitprinten van officiële documenten, het invullen van digitale formulieren en het doorverwijzen naar andere hulpverlenende organisaties. 14.00-16.00 uur.

vrijdag 7 juli

Tabletcafé

OBA Diemen 18.30 uur

Heeft u een iPad of tablet? Bent u ook zo enthousiast of vindt u het best lastig? Kom dan naar het Tabletcafé. om ervaringen uit te wisselen en kennis te delen over tablets en iPads. Een ervaren vrijwilliger is aanwezig om te helpen. 18.30-20.00 uur. Let op: in augustus is er geen Tabletcafé.

zondag 9 juli

Oecumenische viering

De Ontmoeting 10.00 uur

Oecumenische gebedsviering met het Hagunnankoor van de Sint Petrus' Bandenkerk. Namens de Ontmoeting gaat dhr. R. Lammertsen voor en namens Sint Petrus' Banden pastor H. Hartog.

woensdag 12 juli

Boekstart Babycafé

OBA Diemen 10.30 uur

Tijdens het Babycafé wordt er voorgelezen, gezongen, muziek gemaakt, informatie gegeven en er is volop gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wissen. Tot 11.15 uur. Reserveren gewenst via diemen@oba.nl.

Voorlezen en knutselen

OBA Diemen 15.00 uur

Voor peuters en kleuters worden er verschillende mooie prentenboeken voorgelezen. Daarna is het knutselen of kleuren naar het onderwerp van een boek.

zondag 16 juli

Kerkdienst

De Ontmoeting 10.00 uur

Voorganger: drs E.E. Aarsen-Schiering uit Amsterdam.

Viering

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Woord- en Communieviering met Allegriakoor. Voorganger is mw. J. Kronenberg.

maandag 17 juli

Muzikale afsluiting seizoen

Theater de Omval 20.00 uur

Zoals gebruikelijk sluit de Diemer Harmonie haar seizoen af met een optreden in Theater de Omval in Diemen, samen met twee verenigingen die eveneens op maandagavond in dit theater repeteren: Het Diemer Orkestje en Voice Female. Op deze avond zullen de drie gezelschappen zichzelf kort presenteren. Afgesloten wordt altijd met een gezellige meezinger. De Diemer Harmonie viert dit jaar haar 120-jarig bestaan. Het orkest telt 45 leden, van jong tot oud, en staat onder leiding van vaste dirigent Vincent van den Bijlaard. Voice Female is een theaterkoor van 30 vrouwen onder artistieke leiding van Peter Schoenaker, een enthousiaste dirigent die zelf professioneel operazanger is. In Het Diemer Orkestje, al jarenlang de springplank naar het grote orkest van de Diemer Harmonie, spelen muzikanten van alle leeftijden samen. Dit leerorkest, onder leiding van Hurvey Howard, maakt deel uit van de Muziekschool Diemen.


Juli en augustus

Zomertennis bij TVDZ

Tennisvereniging Diemen Zuid

In de maanden juli en augustus kun je weer voor € 30,- twee maanden onbeperkt tennissen met een zomerkaartje bij TVDZ. Het zomertenniskaartje is te koop in de kantine van de club. Ideaal voor de (jeugdige) sporters die normaal een andere sport beoefenen en nu een zomerstop hebben.

En verder

Expositie

Zorgcentrum De Diem

Textielkunst van Emma Engelsman, t/m 30 juli dagelijks geopend van 9.00 tot 20.00 uur.

Expositie

Zorgcentrum Berkenstede

Schilderijen van Henny Gertenaar. Dagelijks geopend tot 29 november van 9.00 tot 20.00 uur

Levi Knebel hoopt op loopbaan bij PSV

Gezin verhuist naar Tilburg

Boris, Levi, Priscilla en Thaïa. Foto: Jan Ronday

DIEMEN De zevenjarige Levi Knebel heeft SV Diemen verruild voor de jeugdopleiding van PSV. Het gezin Knebel, dat naast Levi bestaat uit moeder Priscilla Neyda (37), vader Boris Knebel (41) en zusje Thaïa (6), is begin juli naar Tilburg verhuisd, dicht bij het complex waar de jeugd van PSV traint.

Priscilla is afkomstig uit Suriname en verhuisde op jonge leeftijd naar Tilburg. Boris werd geboren in Bergen op Zoom. Zij woonden sinds 2007 in Diemen. De talentvolle en linksbenige Levi speelde afgelopen seizoen in het team van SV Diemen voor spelers onder de negen jaar. Ajax, Feyenoord, PSV en enkele buitenlandse clubs toonden interesse voor Levi, maar Boris en Priscilla zagen een verhuizing naar het buitenland niet zitten.

Boris: "De mensen van de jeugdafdeling van PSV gaven ons een goed gevoel. Daarom is de keuze op die club gevallen. PSV heeft aangegeven dat Levi minimaal vier jaar in de jeugdopleiding mag spelen. Hij heeft dus tijd om te wennen en om zich te ontwikkelen." Boris en Priscilla hebben het ingrijpende besluit genomen om naar Tilburg te verhuizen. Dit betekent dat Priscilla haar baan heeft opgezegd en Levi en Thaïa hun basisschool De Octopus verruilen voor een school in Tilburg. Boris blijft bij zijn werkgever in dienst. Priscilla gaat op zoek naar een nieuwe baan.
Priscilla: "Maar voordat duidelijk werd dat Levi naar PSV zou gaan hadden Boris en ik het er al eens over gehad om naar Noord-Brabant te verhuizen. Boris komt daar vandaan en ik heb in Tilburg gewoond en heb er familie wonen." Bij elke wedstrijd van Levi bij SV Diemen stonden Boris en de broer van Priscilla, Rivaldo, langs de lijn. Rivaldo is bekend onder de bijnaam 'oompie'. Priscilla stond veel minder langs de kant van het veld. Zij vindt het van groot belang om ook Thaïa veel aandacht te geven. Dit blijft zij ook doen als Levi in de jeugd van PSV speelt.

Hondensportvereniging Diemen neemt examens af

De hondenbezitters die deelnamen aan de examens.

DIEMEN Hondensportvereniging Diemen (HSVD) heeft onlangs weer examens afgenomen.

Eerst kregen de (eigenaren van) puppy's hun diploma. Daarna moesten de deelnemers aan het EG 1 (elementaire gehoorzaamheid) aan de slag. Dit verliep goed. Alle deelnemers, waarvan sommige met de hakken over de sloot, slaagden. De best geplaatste was Ed Oostenrijk uit Driemond met een labrador. De examens werden vervolgd met het veel moeilijker EG 2. Hier sneuvelden helaas een paar deelnemers, maar de meerderheid kreeg het diploma. Wederom werd hier Ed Oostenrijk eerste.

Clubwedstrijd

Daarna kwam als apotheose de jaarlijkse clubwedstrijd, de zogenaamde Agility. Er was een mooi parcours met 21 hindernissen opgebouwd. Twaalf deelnemers gingen voor de wisselbeker. John Weerwind toonde zich met zijn hond de beste.

Alle examens werden afgenomen door keurmeester Guus Piërlôt.