DiemerNieuws

11 september 2014

DiemerNieuws 11 september 2014


Onzekerheid bewoners Beukenhorst

Donderdagmiddag kort na de explosie. Foto: Dirk P. H. SPITS / DPHOTO

DIEMEN - De gasexplosie in Beukenhorst in Diemen-Zuid waarbij vorige week donderdagmiddag twee dodelijke slachtoffers en 15 gewonden zijn gevallen heeft diepe indruk gemaakt. Ook is er veel onzekerheid onder de bewoners van het flatgebouw.

Bewoners van een deel van de laagbouw mochten donderdagavond al naar huis, bewoners van het andere deel van de laagbouw in het weekeinde. Niet alle bewoners van de laagbouw wilden of durfden terug te keren naar hun woning. Sommigen sliepen op straat of in hun auto. De gemoederen liepen soms hoog op. Een aantal bewoners ging maandagavond naar het gemeentehuis en de ambtswoning van de burgemeester om hun zorgen te uiten. Burgemeester Koopmanschap stond de bewoners maandagavond te woord en ontving bewoners van het tweede deel van de laagbouw dinsdagmiddag op het gemeentehuis.

Woensdagmiddag heeft de burgemeester een bezoek gebracht aan de bewoners van de laagbouw in Beukenhorst om hen een hart onder de riem te steken. Zij bezocht zowel de mensen die sinds afgelopen weekeinde naar huis mochten als de bewoners die donderdagavond al mochten terugkeren.

Hoogbouw
De bewoners van het deel van de hoogbouw dat het minst zwaar door de explosie is getroffen mogen wellicht eind van deze week naar huis. Een woordvoerder van De Key liet woensdagmiddag weten een slag om de arm te houden. De bewoners worden hier persoonlijk over geïnformeerd. Maar ook onder die groep bewoners zijn er mensen die niet durven of willen. Voor de bewoners van het deel van de hoogbouw dat zwaar is getroffen door de ontploffing is de situatie onzeker. Die woningen zijn voor lange tijd onbewoonbaar verklaard. Voor hen wordt naar vervangende woonruimte gezocht. De mensen die in dat deel van de hoogbouw wonen hebben geen toestemming om hun woning te betreden. Woonstichting De Key doet haar uiterste best om een situatie te creëren waardoor het ook voor bewoners van dat deel van de hoogbouw mogelijk wordt om even hun woning binnen te gaan om noodzakelijke spullen op te halen. Maar dat zal voor niet alle woningen binnen afzienbare tijd het geval zijn.

In deze krant veel aandacht voor de explosie in Beukenhorst.

De Hoop twee dagen open voor expositie

DIEMEN - Kunstzin Diemen organiseert in het kader van de Open Monumentendagen op zaterdag 13 en zondag 14 september tussen 12.00 en 16.00 uur een tentoonstelling in de voormalige Schuilkerk De Hoop op de Hartveldseweg 23.

Het is een van de activiteiten die de Diemense kunstenaarsvereniging de komende tijd organiseert. De week na de tentoonstelling in De Hoop kunnen Diemense kunstenaars een werk inleveren bij het gemeentehuis om mee te dingen naar de Kunstprijs van de gemeente Diemen. Ook worden er al voorbereidingen getroffen voor de driejaarlijkse kunstroute, die volgend jaar april gehouden zal worden.

De Oude Smids niet open
Helaas is de Oude Smidse dit jaar niet opengesteld voor de Monumentendag op 13 en 14 september. Ook al lijkt er niet heel veel te gebeuren aan de buitenzijde, van binnen schiet het aardig op. De begane grond is op dit moment te veel in verbouwing om mensen te kunnen ontvangen. De Oude Smidse verwacht volgend jaar wel mee te kunnen doen aan Open Monumentendag.

8

treffers maakte SV Diemen in het openingsduel van de competitie

Per klipperaak door Diemerbrug

Zoals op deze prentbriefkaart van circa 1910 goed te zien is, was het in die tijd ook al een drukte van belang in de omgeving van Diemerbrug. Via de Muidertrekvaart is een volbeladen klipperaak op weg naar Amsterdam.

Het vervoer over water in ons land nam in het midden van de negentiende eeuw sterk toe. De binnenwateren werden bevaren door zeilschepen zoals tjalken en klippers en namen een belangrijk deel van het vervoer van goederen voor hun rekening. Het gebruik van stoomkracht beperkte zich aanvankelijk tot sleepboten die grote schepen trokken. Pas in het begin van de twintigste eeuw, na de introductie van de meer compacte en handzamere verbrandingsmotoren in binnenschepen, werden de schippers steeds minder afhankelijk van de wind.

Vanwege het toenemende scheepvaartverkeer bleken de Muider- en Weespertrekvaart te smal en te bochtig en dus minder geschikt voor de binnenvaart. Het in 1892 geopende Merwedekanaal (thans bekend als Amsterdam-Rijnkanaal) bood uitkomst. Uiteindelijk kregen de oude Muider- en Weespertrekvaart een belangrijke functie in de lokale recreatievaart. Op de achtergrond zien we nog net de Gooische Stoomtram stoom afblazen op de Muiderstraatweg.

Weerbericht

Aanhoudend rustig en droog nazomerweer
Na de zeer natte augustus is in september nog amper een druppel gevallen. Een gebied van hoge luchtdruk boven de Noordzee breidt zich verder uit. De kern komt in het weekeinde boven Scandinavië te liggen. Het gaat een cruciale stempel op ons weer drukken. De kans is groot is dat het rustige en droge nazomerweer tot zeker na het weekeinde aanhoudt.

Vrijdag en het weekeinde
Vrijdag doet de zon goede zaken. In de middag stijgt de temperatuur naar 21 à 22 graden. In het weekeinde krijgt het fraaie nazomerweer een vrijelijk vervolg. Er worden zonnige perioden verwacht. In de nacht en vroege ochtend bestaat een kleine kans op mist of laaghangende bewolking. Na een nachtelijk minimum van zo'n 13 graden wordt het 's middags circa 22 graden. Er waait de hele periode een meest matige noordoostenwind.

Trend na het weekeinde
Het Noord-Europese hogedrukgebied houdt stand. De kans op voortzetting van het rustige nazomerweer met maxima rond 21 à 22 graden is daarom groot. Rond het midden van de week komt vanuit het zuiden een lagedrukgebied naderbij. De kans op een bui neemt dan toe.

Weetje
In september kan het nog duchtig nazomeren, zoals van 11 t/m 16 september 2006. Toen werd het zes dagen achtereen 27 à 28 graden. Nazomer wordt ook wel 'Oudewijvenzomer' genoemd, naar het voorbeeld van het Duitse Altweibersommer. Dit begrip komt uit de Noorse of Germaanse mythologie, waarin noodlotsgodinnen spinnend of wevend werden afgebeeld.

Opening Cruyff Court

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Voetballer Adam Maher (PSV) en minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport openen op maandag 15 september het Cruyff Court in park De Omloop in Diemen-Noord.

Kinderen van brede school de Noorderbreedte spelen tijdens de opening een voetbaltoernooi. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.30 uur.
Adam Maher is in het seizoen 2011-2012 gekozen als Talent van het Jaar in de Eredivisie. De daaraan gekoppelde Johan Cruyff Prijs bestaat uit een beeldje en een Cruyff Court op een locatie naar keuze. De keuze van Adam Maher is gevallen op Diemen, de plaats waar hij is opgegroeid.

Concert Harmonie

Op Koningsdag op het plein voor het gemeentehuis. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - De Diemer Harmonie zal aanstaande maandag, 15 september, op Campus Diemen Zuid de opening van het studentenjaar luister bij zetten.

Op het plein van de campus wordt een gevarieerd repertoire ten gehore gebracht. Dirigent is Vincent van den Bijlaard. Iedereen is welkom, ook van buiten de campus. Het concert begint om 19.30 uur. Bij regen gaat het concert niet door.

Wereld- winkel

DIEMEN - Zaterdag staat de wereldwinkelbus weer op het Diemerplein met een nieuwe naam: Cadeauwinkel van de Wereld.

Wethouder Jeroen Klaasse opent de opgeknapte winkelbus om 11.00 uur.

Repair Café

DIEMEN - Repair Café in De Diem zaterdag, tussen 14.00 en 17.00 uur.

Vrijwilligers repareren kleine artikelen zoals elektronica, speelgoed, kleding en huishoudelijke apparaten. Dat is in principe kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Bewoners Beukenhorst diep onder de indruk

Bewoners ergeren zich aan gedrag van sommige cameraploegen

Kat Koetje kon pas vrijdag uit zijn woning worden gehaald.

DIEMEN - De tragische gebeurtenissen van donderdag hebben diepe indruk gemaakt op de bewoners van Beukenhorst.

Een bewoonster van de laagbouw in Beukenhorst was met een van haar kinderen in het De Mirandabad in Amsterdam. Zij werd door een vriendin gebeld met de mededeling dat er een explosie in de flat had plaatsgevonden. De vriendin wist op dat moment niet in welk deel van de flat.

De bewoonster belde naar het mobiele nummer van haar dochter die wellicht thuis zou zijn. Hoe vaak zij ook belde: er volgde geen reactie. Hevig geschrokken spoedde zij zich naar de flat in Diemen-Zuid. "Mijn dochter bleek op het moment van de explosie gelukkig bij een vriendinnetje te zijn. Zij vroeg mij: 'Mama, waarom heb je mij zo vaak gebeld?' Zij wist niet dat ik zo ongerust was geweest."

Vlak na de explosie donderdag kijken mensen van een afstandje toe. Foto: Trudy Kroese

'Mama, waarom heb jij mij zo vaak gebeld?'

De bewoonster heeft zich geërgerd aan het gedrag van sommige cameraploegen. "Terwijl kinderen op blote voetjes op straat liepen en mensen in paniek waren, zijn er bewoners door mensen van de cameraploegen opzij geduwd. Zij riepen dat ze anders een reportage misten. Echt ongelooflijk. Maar de mensen van de cameraploegen van de NOS en RTL hebben zich wel goed gedragen. Zij stelden zich netjes voor en vroegen of zij ons mochten interviewen."

Zij was zaterdagavond bij de flat toen burgemeester Koopmanschap de bewoners onverwacht bezocht. "De burgemeester kwam bij ons op de stoep zitten en heeft alle tijd voor ons genomen. De bewoners hebben dat enorm gewaardeerd."

'Ik voelde de vloer van de douche trillen'

Een 20-jarige jongedame stond op het moment van de explosie onder de douche van haar woning in de laagbouw waar zij met haar moeder woont. "Ik voelde de vloer van de douche trillen. Ik liep naar het raam en zag de vlammen." Zij bedacht zich geen moment, trok snel kleren en laarzen aan, greep haar mobiele telefoon en vluchtte naar buiten. Zij nam contact op met haar moeder, die zo snel mogelijk van haar werk naar Diemen reed. Zij wonen in het deel van de laagbouw dat donderdagavond nog niet werd vrijgegeven. Zij brachten de nacht van donderdag op vrijdag door bij familie. Vrijdag mochten zij onder begeleiding van de politie en personeel van De Key hun woning binnen om spullen te halen. Zij deden kleding en andere noodzakelijke spullen in koffers en tassen. Uiteraard namen zij hun kat Koetje mee. Het dier bleek door de gebeurtenissen erg bang geworden. Moeder en dochter bleven overigens opvallend rustig.

Zij wonen sinds zondag weer in hun woning in de laagbouw. "Op het moment dat wij aankwamen werd er min of meer verwacht dat wij meteen onze woning ingingen. Er is iemand van Liander met ons mee naar binnen gegaan om vast te stellen dat er geen gaslek was. Er was in het weekeinde ook geen slachtofferhulp bij de flat aanwezig. Wel een vrouw van De Key, en die kreeg van sommige mensen de volle laag. Nu wij weer in onze woning wonen, krijgen wij geen informatie meer. Alles wat wij te horen krijgen is via de mensen op straat", aldus de moeder.

Een bewoonster van de hoogbouw verbleef de nacht van dinsdag op woensdag nog steeds in een hotel. "Of ik er eind van de week nu in mag of niet, ik ga niet meer in Beukenhorst wonen. Dit is de tweede keer dat ik dit meemaak. In 1985 heb ik een ontploffing gehad in mijn woning in Amsterdam. Ik moest toen helemaal opnieuw beginnen. Ik kan het momenteel niet opbrengen om zelfs maar in de buurt van Beukenhorst te zijn."

Een bewoonster van de laagbouw die dinsdagmiddag bij de bijeenkomst met burgemeester Koopmanschap op het gemeentehuis was, had bijna geen stem meer over. Door de spanning vertelde zij. Zij maakt zich zorgen over de situatie van de bewoners in de laagbouw van de flat. "Ik wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de staat van de laagbouw van Beukenhorst. Er wordt nu gezegd dat het voor de bewoners van de laagbouw veilig is om in hun woning te verblijven. Maar is dat wel zo? Stel je voor dat het deel van de hoogbouw dat zwaar is beschadigd door de ontploffing instort. Dan worden ook de woningen van de laagbouw geraakt. Ik wil dat er snel een goed en onafhankelijk onderzoek komt."

Onderzoek oorzaak explosie

DIEMEN - De politie, Arbeidsinspectie en Gasunie verrichten onderzoek naar de oorzaak van de gasexplosie in Beukenhorst in Diemen-Zuid.

Dit laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam weten. Ook wordt er onderzoek verricht naar de vraag of er iemand schuld heeft aan het ongeluk. Dit laatste gebeurt altijd als er slachtoffers zijn te betreuren.

Burgemeester ontving bewoners

DIEMEN - Burgemeester Koopmanschap gaf na afloop van de bijeenkomst met de bewoners afgelopen dinsdagmiddag een druk bezochte persconferentie in het gemeentehuis.

"Uiteraard hebben we er begrip voor dat de mensen geschokt en ongerust zijn na de ontploffing van vorige week", vertelde zij daar. "Dat heb ik de mensen uitgebreid laten weten. Tegelijkertijd heb ik ze gemeld dat de woningen in het lage deel van de flat niet beschadigd waren of zijn. Daar waren de nutsvoorzieningen uitgeschakeld en ontbrak een tweede uitgang. Dat heeft De Key inmiddels hersteld en de woningen zijn door de gemeente vrijgegeven voor bewoning. Vanuit dat oogpunt is er dan ook geen reden waarom terugkeer niet mogelijk is. De gemeente deelt de opvatting van de Key dat de prioriteit ligt bij de bewoners van het hoge deel van de flat die helemaal niet terug kunnen naar hun woningen. Beschikbare woningen zijn hard nodig voor deze groep bewoners. Ik kan me voorstellen dat sommige bewoners het moeilijk vinden naar deze plek terug te keren. Daarom spannen wij ons samen met De Key in om de begeleiding van deze mensen goed te regelen. Ik heb de mensen er ook op gewezen dat het optreden zoals maandag in Berkenstede, nota bene de plek waar donderdag en vrijdag de eerste noodopvang is gedaan, niet acceptabel is. Dat mensen buiten of in auto's slapen is vreselijk vervelend, maar dat is toch hun eigen keuze en hun eigen verantwoordelijkheid. Vooralsnog zie ik geen rol voor de gemeente, zeker niet omdat er gewoon een woning beschikbaar is voor deze mensen."

'Prioriteit is de crisis bezweren'

Over de toekomst van de hoogbouw is nu nog niets te zeggen. Foto: Dirk P.H. SPITS / DPHOTO

DIEMEN - Toen zij het bericht van de explosie in flat Beukenhorst kreeg, donderdagmiddag om 15.50 uur, was Lidy van der Schaft, directeur wonen van woonstichting De Key in Utrecht. Om 16.40 uur was zij in Diemen bij de flat en is daar zo veel mogelijk gebleven.

Hectische dagen.
"Absoluut. Ik ben zelf vanaf donderdagmiddag bijna continu bij de Beukenhorst geweest, op een paar uurtjes slaap na. Vrijdag was ik de hele dag in de sporthal en heb alle bewoners gezien die tijdelijk opvang nodig hadden. Vanaf het weekend pendelde ik tussen ons kantoor en Diemen omdat ik ook daar moest zijn om onze medewerkers te steunen. De medewerkers houden het goed vol en ik ben ontzettend trots op ze. Ze werken soms van 7.00 uur 's ochtends tot 23.00 uur, dat is echt klasse. We hebben een informatienummer en een e-mailadres, we houden spreekuren in Diemen en de hotels, we werken aan tijdelijke huisvesting voor de bewoners die niet terug kunnen naar huis en aan het herstel van de flat natuurlijk. Iedereen werkt zo hard, we hoeven geen moeite te doen om medewerkers te vinden daarvoor, alles is continu bezet."

En dat terwijl zij net een collega hebben verloren. Bij de explosie is uw medewerker Margo Westrik omgekomen.
"Het verlies van onze collega schuiven we een beetje voor ons uit in het harde werken dat we nu moeten doen. Maar de emoties zijn er wel, ik denk dat de klap volgende week echt komt. Margo werkte al 25 jaar bij ons."

Toekomst

"Ik kan nog niets zeggen over of de hoogbouw kan blijven staan. Onze prioriteit is nu om de crisis te bezweren en alle mensen te huisvesten. Daarna gaat een ander team van De Key zich buigen over de vraag wat er met de flat gaat gebeuren. Wat je aan de buitenkant niet ziet: een flat bestaan uit een aantal losse gebouwen, dat is de veiligheid van onze gebouwen in Nederland. Dus niet de hele flat is aangetast. Maar over de toekomst kan ik nu echt nog niets zeggen."

Lidy van der Schaft, directeur wonen van woonstichting De Key.

'Over de toekomst van de hoogbouw kan ik nog niets zeggen'

Hoe gaat het met het regelen van de vervangende woonruimte voor de mensen die voor langere tijd niet terug kunnen?
"Donderdagavond heb ik direct collega-wooncorporaties gemaild om hulp. Alle woningen die wij vrij konden maken hebben we teruggetrokken van Woningnet. We hebben nu een lijst met woningen in Diemen, Amsterdam-Zuidoost en IJburg. De komende dagen gaan we in gesprek met de bewoners om te kijken of ze geschikt zijn. Natuurlijk vind je het liefst vervangende woonruimte in Diemen. Gelukkig helpen alle collega's ontzettend goed.
Voor vier bewoners van boven de 80 konden we vrijdag nog opvang in Berkenstede regelen. Voor hen was het in de sporthal wel heel erg druk. De medewerkers van Cordaan in Berkenstede zetten al snel een lekkere maaltijd voor ze klaar en hebben goed voor ze gezorgd. Wat ontzettend fijn is, is dat deze mensen voorlopig in Berkenstede kunnen blijven."

Er zijn ook bewoners die wel terug kunnen, maar niet willen. Begrijpt u dat?
"Daar hebben we enorm veel begrip voor. Angst en boosheid zijn 'normale' reacties na een crisis als deze. Hopelijk zakt het weer en mensen kunnen daar hulp voor zoeken bij hun huisarts of Slachtofferhulp. Wij zijn echter geen hulpverleners, wij zijn huisvester. Onze rol is om de woningen weer beschikbaar te maken en dat doen wij. Deze woningen waren alleen tijdelijk niet bewoonbaar omdat de nutsvoorzieningen waren afgesloten en er door de schade aan het trapportaal geen tweede vluchtroute was. Dat is gemaakt. Op zich is er met die woningen zelf niets gebeurd, ze zijn dus echt veilig om in te wonen."

Mensen zijn ook bang dat er asbest vrijgekomen zou zijn.
"Uit de inventarisatie die we voor de onderhoudswerkzaamheden al hadden laten uitvoeren wisten we dat er wat lichte, hechtgebonden asbest in de vensterbanken zat. Na de ontploffing zijn door een gespecialiseerd bedrijf direct metingen gedaan en de lucht was helemaal schoon."

Is het zo dat er binnenkort al bewoners van de hoogbouw naar huis kunnen?
"Eigenlijk is er alleen grote schade aan de woningen direct boven de plek waar de explosie heeft plaatsgevonden. Maar het gebouw is veilig, anders zouden we er niet eens kunnen werken. In een deel van het gebouw werken we aan de aansluitingen en vluchtwegen en dan beoordeelt de gemeente of de woningen daar vrijgegeven kunnen worden voor bewoning. Er blijven woningen met zo veel schade dat mensen daar niet kunnen wonen. We gaan ze wel zo maken dat mensen even naar huis kunnen om spullen te halen, maar zelfs dat zal helaas niet in alle woningen kunnen."

Diemenaren helpen getroffen bewoners Beukenhorst

Diemenaren hebben al veel kleding gebracht. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Diemen leeft mee met de bewoners van Beukenhorst die niet terug naar huis kunnen en veel Diemenaren willen graag helpen. Een groepje bewoners uit Diemen-Zuid heeft gezorgd dat de eerste concrete hulpvragen worden opgelost. Voedselbank Diemen stelt haar bankrekening open voor donaties.

Een van de initiatiefnemers: "We hebben gezorgd voor kleding op maat voor de mensen die nog steeds liepen in de kleren die ze donderdag aan hadden bij de explosie. Een oudere dame hebben we geholpen met het kopen van nieuwe kleding omdat zij wel geld had, maar niemand om dat met haar te doen. Een jongen in zijn eindexamenjaar die maandag heel graag naar school wilde met een opgeladen OV chipkaart. Broodtrommels en drinkbekers voor schoolkinderen. Een paar moeders haalden en brachten die kinderen van het hotel naar school."

"Het lijkt dat nu voor de eerste materiële nood gezorgd is. In de hotelkamers is ook niet veel ruimte om spullen te bewaren. Wij bewaren alles wat we nog hebben en brengen kleding naar hotels als mensen iets nodig hebben. Maar we ontdekten dat er veel meer mensen wat wilden doen", vervolgt de initiatiefnemer. "Wat als de getroffen bewoners straks naar vervangende woningen gaan? Binnenkort zal er een Facebookpagina geopend worden waar concrete vragen van getroffen bewoners te vinden zijn. De Key en de gemeente zullen natuurlijk voor dingen gaan zorgen, maar er zullen best nog vragen overblijven. Vandaar dat de Voedselbank van Diemen haar rekening open heeft gesteld."

O.v.v. 'Beukenhorst' kunnen mensen geld storten op bankrekening NL78INGB0004896340.

8 / 16

De knal en wat er daarna gebeurde

Beukenhorst van uur tot uur, van dag tot dag

DIEMEN - Donderdag 4 september, 15.41 uur. In Diemen-Zuid klinkt een zeer harde knal. Bij werkzaamheden in flat Beukenhorst is een gasleiding geraakt met een explosie en een uitslaande brand tot gevolg. Bewoners moeten hun huis ontvluchten en een groot aantal kan nog steeds niet terug. Er zijn vijftien gewonden en twee dodelijke slachtoffers te betreuren. We zetten de gebeurtenissen tot en met dinsdag nog eens op een rij. De uitgebreide verslaggeving van de explosie en alles daarna vindt u op www.diemernieuws.nl.

Er kwamen drie traumahelikopters, ze werden niet ingezet.

Donderdag 4 september

15.45 uur
Bewoners van de flat en omwonenden vluchten, geschrokken door de harde knal, hun huis uit. De hulpdiensten komen in groten getale naar de Beukenhorst.

16.00 uur
Rond de flat is de situatie chaotisch en er is paniek. De politie zet een groot gebied af, ambulances rijden af en aan en er zijn drie traumahelikopters. Zwarte, stinkende rook stijgt op uit de flat. Omwonenden moeten ramen en deuren gesloten houden. Te zien is dat een deel van de gevel is weggeslagen op de begane grond en eerste verdiepingen.

De situatie vlak na de explosie was chaotisch.
Achter de flat werd donderdag nog tot heel laat doorgewerkt.
De politie zette direct na de explosie een groot gebied af.
Bewoners vluchten direct na de explosie weg. Foto's: Trudy Kroese e.a
Foto: Dirk P. H. SPITS / DPHOTO Foto: Dirk P. H. SPITS / DPHOTO
Vrijdagochtend
Vrijdag: Bewoners, even, terug in het lage deel van de flat. Foto: Oscar Borghardt
Zaterdag: de brandweer blust een kleine brand.

17.00 uur
De gemeente Diemen heeft een crisisteam samengesteld. De brandweer laat het gaslek gecontroleerd uitbranden en doorzoekt de flat of er nog mensen aanwezig zijn. Ramen moeten daarvoor worden ingeslagen.

18.00 uur
Bewoners van de flat worden opgevangen in het naastgelegen zorgcentrum Berkenstede. Op dit tijdstip is nog onbekend of zij deze avond weer naar huis kunnen.

19.30 uur
Burgemeester Koopmanschap maakt bekend dat er twee dodelijke slachtoffers zijn gevallen bij de explosie. Ook zijn er 15 gewonden, van wie er zes naar het ziekenhuis moeten, en er worden nog twee mensen vermist. De Diemer huisartsen helpen zieke mensen en de Diemer Apotheek helpt mensen aan medicijnen als ze die nodig hebben.

20.00 uur
De organisatie van het Diemer Festijn en de gemeente hebben besloten het feest voor donderdagavond af te lasten. De kermis wordt ook stilgelegd.

20.30 uur
Burgemeester Koopmanschap spreekt in Berkenstede met geëvacueerde bewoners. Er wordt opvang geregeld voor 200 bewoners die niet terug kunnen naar huis. Zij overnachten bij familie, in hotels of in de Marinekazerne in Amsterdam.

22.45 uur
Bewoners worden met bussen naar hun opvangadres gebracht. Een groep bewoners, die in het lage deel van de flat woont, het verst van de explosie af, mag nu terug naar huis. Medewerkers van de dierenambulance wachten af of zij zo huisdieren uit woningen kunnen halen. De flat wordt de hele nacht beveiligd omdat veel huizen open staan of kapotte ramen hebben. De zoektocht naar de vermisten wordt gestaakt, het is te donker geworden en het gebouw moet eerst gestut worden.

Vrijdag 5 september

9.00 uur
Er wordt verder gezocht naar de twee vermisten in de flat.

10.00 uur
Geëvacueerde bewoners die de nacht elders moesten doorbrengen, zijn terug in Diemen-Zuid. Zij worden in Berkenstede bijgepraat door burgemeester Koopmanschap en woonstichting De Key.

11.00 uur
Bewoners mogen onder begeleiding een half uur hun woning in om spullen en achtergebleven huisdieren op te halen. In een deel van de hoogbouw is dat nog niet mogelijk.

12.00 uur
De opvang van bewoners wordt verplaatst naar sportcentrum Wethouder F.B. Duran. Daar zijn medewerkers van De Key en de verzekeringsmaatschappij aanwezig. Ook zijn er mensen die de bewoners psychische bijstand kunnen verlenen.

15.00 uur
De identiteit van de twee dodelijke slachtoffers is bekend, zij waren ook de personen die nog vermist werden. Margo Westrik was een medewerker van De Key, Wim Samsom werkte voor het bedrijf dat in de flat aan het werk was.

21.00 uur
Ook vannacht moeten bewoners van ongeveer 140 woningen de nacht doorbrengen in een hotel of bij familie.

Zaterdag 6 september

Het is duidelijk dat bewoners van 56 woningen voor langere tijd niet naar huis kunnen. De bewoners van 83 andere woningen kunnen de komende periode terug als de nutsvoorzieningen zijn aangesloten en er een nieuw trappenhuis is aangelegd.

12.00 uur
De brandweer moet naar de Beukenhorst omdat smeulend papier door de wind vlam heeft gevat. Het brandje is snel geblust.

De eerste bewoners van het tweede deel van de laagbouw mogen in de loop van de dag terug naar huis. Niet iedereen wil dat.

Zondag 7 september

Ook vandaag trekken weer bewoners van de laagbouw in hun woning.

Maandag 8 september

Een aantal van de bewoners die vandaag terug mogen keren in hun woning in De Beukenhorst zegt niet naar binnen te durven en woedend te zijn. De gemeente en De Key laten weten dat er geen opvang meer wordt geregeld voor bewoners van wie de woningen zijn vrijgegeven. De gemoederen lopen soms hoog op bij de flat. Er is veel politie aanwezig om de situatie rustig te houden.

Het eerste spreekuur van De Key in Diemen loopt vandaag uit tot zeker 21.00 uur.

Ongeveer dertig bewoners protesteren 's avonds bij het gemeentehuis omdat zij niet naar huis terug durven en geen opvang meer krijgen. Andere bewoners protesteren bij de ambtswoning van de burgemeester.

Dinsdag 9 september

Een aantal bewoners heeft buiten of in een auto geslapen omdat zij niet naar huis durven. Burgemeester Koopmanschap ontvangt deze bewoners in de loop van de middag.

Een feestweek met een zwarte rand

Diemer Festijn met aangepast programma, een feest met respect voor gebeurtenissen Beukenhorst

Vrijdag werd het feest hervat met 1 minuut stilte. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - De Stichting Diemer Festijn kijkt terug op een 'vreemd' Diemer Festijn. Na de gasexplosie in de flat Beukenhorst werd het programma voor de donderdagavond geschrapt. Het vuurwerk, waarmee het evenement op zaterdagavond traditioneel wordt afgesloten, werd afgelast. Ook het programma van de Gemeentedag werd aangepast. Het was een feestweek met een zwarte rand.

Het Diemer Festijn begon zo mooi. De jongste inwoners van Diemen lieten woensdagmiddag bij stralend weer de ballonnen op en genoten daarna van een optreden van Clown Jopie en Tante Angelique. 's Avonds waren er optredens in de feesttent van onder meer Jeroen van der Boom en Quincy. Donderdagmiddag waren de senioren aan de beurt. De zon scheen en in de feesttent werden de optredens van het Amsterdams Volkskoor en zangeres Imca Marina door de aanwezigen gewaardeerd. In de tent was een aantal oudere bewoners van de flat Beukenhorst en woon- en zorgcentrum Berkenstede en De Diem aanwezig.

De explosie in de flat Beukenhorst donderdagmiddag, vlak na de seniorenmiddag, veranderde het Diemer Festijn. De gemeente Diemen en de Stichting Diemer Festijn besloten aan het begin van de avond om de kermis te stoppen en het programma van die avond te schrappen. Via de Facebookpagina van het Diemer Festijn stroomden reacties binnen. Vrijwel iedereen die reageerde had respect voor het besluit.

Dansen in de feesttent. Foto: Diemer Festijn
Dré Hazes liet Diemen vrijdagavond meezingen met Hazes. Foto: Diemer Festijn
Ruth Jacott danste zaterdag met Diemense kinderen op het podium. Foto: Diemer Festijn
Het slagwerkersensemble opende de Gemeentedag. Foto: Trudy Kroese
Imca Marina met het Amsterdams Volkskoor tijdens de seniorenmiddag. Foto: Trudy Kroese

'Het was niet zoals verwacht, maar dat kon ook niet anders'

Vrijdag werd besloten om het Diemer Festijn op die dag weer te hervatten. Er werd afgesproken om om 20.30 uur een minuut stilte in acht te nemen en het vuurwerk op de Venserkade zaterdagavond niet door te laten gaan. De minuut stilte was indrukwekkend. De aanwezige bezoekers stonden verspreid over de feesttent stil bij elkaar. Ook buiten voor de tent en op de kermis was het stil. Namens de gemeente waren wethouders Lex Scholten en Jeroen Klaasse aanwezig. In de feesttent heerste vrijdagavond een aparte sfeer, was het oordeel van een van de leden van de Diemer Festijn Crew.

Gemeentedag
De gemeente besloot om het programma van de Gemeentedag eveneens aan te passen. Het politieke programma ging niet door. Uiteraard hingen de vlaggen bij het gemeentehuis halfstok. Ook deze dag begon met een minuut stilte. De slagwerkgroep van de Muziekschool Diemen gaf daarna een optreden. De Gemeentedag kende een merkwaardig karakter. Bijna alle bezoekers spraken over Beukenhorst en toonden hun medeleven. Zij hadden echt met de slachtoffers te doen. Toch genoten zij van de activiteiten, zoals de demonstraties van de politie en brandweer, optredens in het gemeentehuis, de kramenmarkt op het Diemerplein en de superbingo in de feesttent. Veel kinderen lieten zich de kans niet ontnemen om de klimmuur van Scouting Diemen te bedwingen.

Ook het programma van de Gemeentedag was aangepast

Optredens
's Avonds om 20.30 uur gingen de jongste Diemenaren op pad met hun lampion. In de feesttent was het al meteen druk bij het swingende optreden van Ruth Jacott. Ook Robert Leroy en Gents maakten er een feestje van. De Diemense zanger Peter Beense sloot het Diemer Festijn af met een spetterend optreden. Nadat Beense zijn kleedkamer had opgezocht ging er niet zoals op andere zaterdagavonden van het Diemer Festijn een menigte op weg naar de Venserkade voor het afsluitende vuurwerk. Bezoekers gingen naar huis of gingen nog even iets drinken in een van de horecazaken in Diemen.

René Knigge, voorzitter van de Stichting Diemer Festijn, spreekt van een vreemd Diemer Festijn. De leden van de Diemer Festijn Crew en het bestuur van de stichting hebben getracht op een zo respectvol mogelijke manier met de gebeurtenissen in Diemen-Zuid om te gaan. Zij hebben via een advertentie in deze krant hun medeleven getoond aan de slachtoffers en andere mensen die bij de gasexplosie zijn betrokken. "Wij zijn blij dat iedereen die vrijdagavond in en bij de feesttent aanwezig was het respect heeft opgebracht om een minuut stilte in acht te nemen en stil te staan bij wat er een dag daarvoor in Diemen-Zuid was gebeurd. Het is duidelijk dat deze editie van het Diemer Festijn niet is geworden wat wij er vooraf van hadden verwacht. Maar gezien de gebeurtenissen bij Beukenhorst kon dat ook niet anders. Dat geldt niet alleen voor ons als stichting en de leden van de crew, maar ook voor de bezoekers. Wij hopen allemaal dat het Diemer Festijn in 2015 weer als vanouds wordt", aldus Knigge.

SV Diemen overtuigt

Club rekent af met SV Ouderkerk: 8-2

SV Diemen maakte na rust het verschil. Foto: Yannick uit den Boogaard

DIEMEN - SV Diemen is het seizoen overtuigend begonnen. De ploeg won voor eigen publiek de competitieouverture tegen SV Ouderkerk met 8-2. Bij rust was de stand nog gelijk: 1-1. De doelpunten van SV Diemen werden gemaakt door Dennis van Bree (4x), Kay Minnema (2x), Marco Moelee en Kevin Kroese.

SV Diemen begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam via Dennis van Bree op voorsprong. De bezoekers maakten voor rust nog gelijk. SV Diemen had voor de pauze al op een ruime voorsprong kunnen staan, maar verzuimde een aantal kansen te benutten.

Na de hervatting sloeg de thuisclub genadeloos toe. De ploeg liep uit naar een 5-1 voorsprong waarna SV Ouderkerk iets terug deed. In de slotfase bepaalde SV Diemen de eindstand op 8-2. SV Diemen speelde aan het einde van de wedstrijd met negen man. Nadat trainer Marc Stuut drie keer had gewisseld viel Pierre Tosh uit met klachten aan de hamstring. In de slotminuut viel Joshua Kloosterman uit omdat hij last had van een teen. Stuut is zeer te spreken over de wedstrijd. "Cees Boot had SV Ouderkerk geanalyseerd en op basis van zijn informatie hadden wij een speelplan gemaakt. De informatie van Cees bleek volledig te kloppen. Wij hebben de belangrijke spelers van SV Ouderkerk geëlimineerd en gebruik gemaakt van de ruimte die achter de verdediging van SV Ouderkerk lag. Onze snelle spelers hebben daarvan geprofiteerd. Wij speelden vooral tijdens het eerste half uur van de eerste helft uitstekend. Dat half uur heb ik het beste SV Diemen tot dusver gezien." Net als in het bekerduel met Zeeburgia maakte SV Diemen in de tweede helft het verschil. "Ik heb voor het seizoen al tegen de groep gezegd dat een goede conditie belangrijk is. In deze klasse zullen dus veel duels in de tweede helft worden beslist. Wij maakten zondag in de 52ste minuut de 2-1 en vlak daarna de 3-1. Wij zijn in de tweede helft geen enkel moment in de problemen gekomen." SV Diemen speelt zondag een uitwedstrijd tegen SC Buitenveldert. Aanvang: 14.30 uur.

Adam Maher brengt bezoek aan De Nieuwe Kring

Adam Maher deelt handtekeningen uit. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Profvoetballer Adam Maher (PSV) bezocht vrijdag samen met zijn ouders zijn oude basisschool De Nieuwe Kring.

Op het plein werd hij opgewacht door schoolleider Nelie Röfekamp en Jan Verhagen, zijn voormalige gymleraar. Kinderen en ouders dromden meteen om de voetballer heen. Na de begroeting en een korte rondleiding vertrokken de 200 kinderen van de groepen 5 tot en met 8 naar de sporthal.

Jan Verhagen had voor deze gelegenheid het eerste 'Adam Maher-toernooi' georganiseerd. Er werd gespeeld in de sporthal en buiten op het handbalveld van SV Zeeburg. In de sporthal en op het veld van SV Zeeburg heeft Adam Maher vaak gevoetbald.

Hij signeerde onvermoeibaar op armen, schoenen, voorhoofden, papiertjes en T-shirts. Intussen volgde hij het toernooi. Maher vertelde de kinderen dat zij zich moeten (blijven) inzetten om hun doel te bereiken. Op zijn 4e jaar trainde hij al mee met SV Diemen. Hij deed aan drie sporten tegelijk: judo, zwemmen en voetbal. Bij de overstap naar groep 8 vertrok Adam van De Nieuwe Kring naar de jeugdopleiding van AZ. Zijn ouders hebben Adam daarbij altijd ondersteund en doen dat nog.

Dames van TIW-Survivors winnen opnieuw

DIEMEN - De dames van TIW-Survivors hebben donderdag de uitwedstrijd tegen DSS met 5-8 gewonnen.

DSS toonde zich een lastige opponent. De over het algemeen slagvaardige dames maakten geen gebruik van het kunstgras en er stond geen hek om het outfield. Hierdoor bleef de score van TIW-Survivors matig. De dames van DSS wisten aardig raad met de ballen die de pitcher van TIW-Survivors gooide. De softbalsters uit Diemen slaagden er toch in de volle winst te grijpen. Er staan nog vijf wedstrijden op het programma. De dames van TIW-Survivors ontvangen vrijdag de nummer 2 van de ranglijst Quick 2. Als de dames met de winst aan de haal gaan is het kampioenschap zo goed als zeker.

De heren ontvingen vrijdag in Diemen Hoofddorp Pioniers 2. Op papier zou deze tegenstander geen belemmering moeten zijn, maar net als tijdens de wedstrijd daarvoor ontbraken de teamleden die bij de crew van het Diemer Festijn aan de slag waren. En dat bleek een grote aderlating. De bezoekers wonnen met 5-17.

Duel Zeeburg uitgesteld

DIEMEN - De handbalwedstrijd tussen de dames van HV Zaanstreek en SV Zeeburg is niet doorgegaan.

De handbalsters uit Zaandam hadden SV Zeeburg tijdig laten weten geen team op de been te kunnen brengen. De verenigingen spraken toen af om de wedstrijd op een andere datum te spelen. HV Zaanstreek-SV Zeeburg staat nu voor vrijdag 12 september op het programma. De wedstrijd in Zaandam begint om 19.30 uur.

DKV Victoria neemt revanche tegen HBC: 15-7

DIEMEN - DKV Victoria heeft revanche genomen voor de nederlaag in de eerste competitiewedstrijd. De korfballers uit Diemen wonnen voor eigen publiek met 15-7 van HBC.

De eerste helft was spannend. De twee ploegen gingen gelijk op en gaven elkaar geen punt cadeau. Dit had tot gevolg dat de laatste minuten van de eerste helft bloedstollend waren omdat beide ploegen met een voorsprong de rust in wilden. Na veel aanvallen achter elkaar was het DKV Victoria dat de voorsprong pakte.

De thuisclub gaf deze voorsprong na de hervatting niet meer uit handen. Het verschil werd uitgebouwd naar drie punten en het duurde even voordat de ploeg uit Diemen de afstand met HBC op vier punten wist te brengen. Dat was ook de genadeklap voor HBC en de wedstrijd bleek gespeeld: 15-7.

DKV Victoria gaat zondag op bezoek bij De Tovers 1. De wedstrijd in Zeist begint om 14.30 uur.

G-toernooi van ATVD trekt veel deelnemers

Twee prijswinnaars tonen de beker.

DIEMEN - ATVD heeft zaterdag het jaarlijkse G-toernooi gehouden. De spelers komen erg graag naar Diemen, getuige het grote aantal deelnemers uit Hilversum, Bennekom en Etten-Leur dat de club ook dit jaar weer mocht ontvangen.

Bij dit toernooi staat tennisplezier op alle niveaus op de eerste plaats, maar het toernooi vervult ook een functie van ontmoeting, bijpraten en de mogelijkheid om elkaar als vrijwilliger en begeleider te ondersteunen. Het niveau in de hoogste categorie gaat elk jaar omhoog. Een aantal G-spelers doet, volledig geïntegreerd, mee aan reguliere tennistoernooien.

Na hagelstorm komt korting

Hagel-Honda's bij Van Nieuwkerk

Ook deze Civic Tourer raakte beschadigd, maar schittert nu weer.

Het voorraadterrein van Honda Benelux is in juni getroffen door een flinke hagelstorm. Enkele duizenden nieuwe Honda-modellen zijn hierbij beschadigd geraakt. Slecht nieuws voor de importeur, maar goed nieuws voor de potentiële Honda-klant. De Honda-modellen zijn inmiddels hersteld en worden nu met duizenden euro's korting aangeboden.

Honda-dealer Van Nieuwkerk heeft ruim 50 nieuwe voorraadmodellen ingekocht en biedt deze nu met groot voordeel aan zijn klanten aan. De 'hagelnieuwe' modellen zijn uitvoeringen van o.a. de Honda CR-V, Civic, Jazz en de nieuwe Honda Civic Tourer. Kortingen lopen op tot ruim € 5000,- op de Honda CR-V, maar ook de goedkopere modellen profiteren van duizenden euro's voordeel. De Honda Jazz bijvoorbeeld is hierdoor nu al leverbaar vanaf € 13.900,-.

Alle modellen zijn volledig gecontroleerd en hersteld volgens de Honda-normen en vallen onder de volledige fabrieksgarantie. Honda-dealer Van Nieuwkerk heeft een aparte actiepagina op zijn website gezet waar alle voorraadauto's worden aangeboden. Kortingen staan direct achter het model vermeld en met één druk op de knop kan een vrijblijvende offerte worden aangevraagd. De eerste auto's 'met stormachtig voordeel' zijn inmiddels al overgegaan op een nieuwe eigenaar. Volgens Van Nieuwkerk zal het dan ook niet lang duren voordat alle 'hagelnieuwe auto's' er vandoor zijn gevlogen.

De succesmotor van Ford

Niet alleen bij internationale vakjury's, maar ook bij de Europese consument is de meervoudig bekroonde 1.0 EcoBoost-motor van Ford een ongekend succes. Uit cijfers van Ford blijkt dat deze motor tijdens de eerste helft van dit jaar de best verkopende geblazen benzinemotor in Europa was. In de eerste helft van 2014 was een op de vijf verkochte Ford personenauto's in Europa uitgerust met deze motor; een derde van de Fiesta- en Focus-klanten kiest voor deze aandrijving. In ons land ligt de bekroonde motor in het vooronder van 38% van de Ford personenauto's. Het is de eerste motor ooit die drie keer achter elkaar tot 'International Engine of the Year' is verkozen.

Ergonomische zit van het hoogste niveau

Dankzij de AGR-gecertificeerde stoelen zo uitgerust mogelijk op je bestemming.

Opel is 's werelds eerste autofabrikant die AGR-gecertificeerde stoelen in zijn modellen aanbiedt.

De Aktion Gesunder Rücken – de Duitse vereniging voor een gezonde rug – kent certificaten toe aan geavanceerde producten die zijn ontworpen om de rug te sparen. Om het AGR-label te verkrijgen, zijn de stoelen voorzien van een lendensteun in vier richtingen (voorwaarts, achterwaarts, omhoog en omlaag), een kantelbaar zitvlak, aanpasbare lengte van het zitvlak en ondersteuning van de contouren van het lichaam.
Om rugklachten en andere ongemakken tot een minimum te beperken, moet ten minste twee derde van het lichaam in contact zijn met de stoel. De stoelen zijn zodanig ontworpen dat bestuurders van alle lengten uitstekend zitten, zegt General Motors. Een goede zit is cruciaal om vermoeidheid tijdens korte en lange ritten te beperken.

Renault Captur in Helly Hansen-uitvoering

De Helly Hansen-uitvoering beschikt over tractiecontrole.

Bij de Renault-dealers staat de Renault Captur Helly Hansen. Deze speciale uitvoering is ontwikkeld in samenwerking met het bekende gelijknamige Noorse kledingmerk.
De Série Limitée Helly Hansen heeft een avontuurlijke uitstraling en een riante uitrusting. Het is bovendien de eerste Renault Captur met het tractiecontrolesysteem Extended Grip. De productie is in een beperkte oplage. Hij is er in twee benzine-uitvoeringen. De prijzen beginnen bij € 20.990,-.

De Série Limitée Helly Hansen is een extra stoere, rijk uitgeruste versie op basis van de Dynamique-uitvoering. Hij is voorzien van onder meer beschermplaten onder de voor- en achterbumper, lichtmetalen 17-inchwielen met 'Black Diamond'-effect, privacy glass en HH-logo's op de voorschermen. De uitrusting is uitgebreid met onder meer parkeersensoren, elektrisch inklapbare buitenspiegels en specifieke hoogwaardige stoelbekleding en interieurafwerking.

De Helly Hansen-uitvoering is ook de enige Captur die is voorzien van Extended Grip. Dit geavanceerde tractiecontrolesysteem biedt drie standen (Normale Weg, Onverharde Weg en Expert) voor optimale grip in alle omstandigheden.

Volvo V40 best verkochte auto in juli

Volvo heeft in 2013 een record marktaandeel gehaald in Nederland van bijna 6%. Ook in 2014 blijft Volvo zeer sterk presteren. Met een uitgebreid aanbod aan modellen met lage bijtelling én veel vermogen stoot Volvo in juli door naar de 3e plaats in de Nederlandse automarkt. Met een marktaandeel van ruim 8,5% was dus ruim 1 op de 12 verkochte auto's in juli een Volvo. De V40 D4 Business met 190 pk en slechts 14% bijtelling is zelfs de best verkochte auto van Nederland in de maand juli.

SCOOTERS Nieuw & gebr. scooterdumper.nl. Vespa en Piaggio met hoge korting uit voorraad ! Reparatie / onderhoud / verzekeringen / scooterlease / accessoires. Bloemendalerweg 41a Weesp 0294-414108 / 06-12868539 info@scooterdumper.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

YOGATODAY - NIEUWE lessen en docenten o.a. Vinyasa (power) Yoga, Mannenyoga, Aerial Yoga, Kundalini Yoga, Pilates, YogaTherapie, Mindfulness, Meditatie en meer. Kijk voor het lesrooster en de agenda workshops en cursussenop www.yogatoday.nl

TE KOOP: Opnieuw te bekleden 3-zits Gelderland-bank + 2 fauteuils van Jan des Bouvrie met certificaat.
€ 350,- Tel.: 06-40376750.

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

OPEN DAGEN INDOOR SKIBAAN ROCK STEADY BUSSUM 13-14 september van 13.00-17.00 uur. Diverse kortingen op ski- en snowboardlessen. Kom langs en probeer het zelf. Zanderijweg 12-14 Bussum 035-6925000 www.rocksteady.nl.

Taxi Centrale Diemen
020-6905858

YOGATODAY - NIEUWE lessen en docenten o.a. Vinyasa (power) Yoga, Mannenyoga, Aerial Yoga, Kundalini Yoga, Pilates, YogaTherapie, Mindfulness, Meditatie en meer. Kijk voor het lesrooster en de agenda workshops en cursussen op www.yogatoday.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

SCOOTERS Nieuw & gebr. scooterdumper.nl. Vespa en Piaggio met hoge korting uit voorraad ! Reparatie / onderhoud / verzekeringen / scooterlease / accessoires. Bloemendalerweg 41a Weesp 0294-414108 / 06-12868539 info@scooterdumper.nl

Definitief ontharen?
Nu betaalbaar voor iedereen!
FlitZenzo Weesp
tel.: 06-22504620
www.flitzenzo.nl

TE KOOP: Opnieuw te bekleden 3-zits Gelderland-bank + 2 fauteuils van Jan des Bouvrie met certificaat.
€ 350,- Tel.: 06-40376750.

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

OPEN DAGEN INDOOR SKIBAAN ROCK STEADY BUSSUM 13-14 september van 13.00-17.00 uur. Diverse kortingen op ski- en snowboardlessen. Kom langs en probeer het zelf. Zanderijweg 12-14 Bussum 035-6925000
www.rocksteady.nl.

Te koop: Kajuitkruiser 9 m. lang en 3 m. breed, binnen- en buitenbesturing. Prijs
€ 8750,-. Tel.: 020-3701057

Zoek een kamer woning te Amsterdam. Via het maatschappelijk werk te Amsterdam of via het Leger des Heils eventueel de Volkenbond. Kunt u mij daarbij helpen. Het adres is mij onbekend. Het adres van de instanties.
Tel.: 020-3681773

PC reparatie, optimaliseren en advies. Stuur je mail naar pcloket@gmail.com