DiemerNieuws

2 augustus 2018

DiemerNieuws 2 augustus 2018


Tram voorlopig niet doorgetrokken

DIEMEN Vervoerregio Amsterdam zal pas op z'n vroegst in 2025 een besluit nemen over het eventueel doortrekken van de tram vanaf het huidige eindpunt op De Sniep. Dit heeft wethouder Lex Scholten onlangs aan de gemeenteraad medegedeeld.

Het doortrekken van lijn 19 komt om de zoveel tijd ter sprake.

Doordat er in nieuwbouwwijk Plantage De Sniep steeds meer woningen worden opgeleverd, lijkt het voor de hand te liggen om de tramlijn door te trekken.

Scholten heeft eerder al uitgelegd dat het doortrekken van de tram geld kost en dat dit alleen rendabel is als er aanzienlijk meer reizigers gebruik gaan maken van de tram. Als de tram wordt doorgetrokken naar bijvoorbeeld een plek bij de natuurijsbaan van de Diemer IJsclub zal dit niet veel meer reizigers opleveren dan nu het geval is. Wel wordt de afstand tussen de woningen van een groot aantal bewoners van de wijk en de tramhalte dan een stuk korter.

Scholten geeft aan dat er onlangs bij de inrichting van de Oost-West As op de Muiderstraatweg ter hoogte van Plantage De Sniep wel een brede strook is aangelegd op de plek waar nu het werkspoor van het GVB ligt. Dat spoor wordt gebruikt voor trams die naar de werkplaats van het GVB rijden.

3

Zwembad breidt aanbod activiteiten uit

DIEMEN Het aanbod aan activiteiten in het zwembad van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran wordt met ingang van het nieuwe seizoen uitgebreid. Dat vertelt Jos Muller, manager Sportzaken van de gemeente.

Het nieuwe seizoen start op maandag 3 september. Muller: "Vanaf die datum bieden wij tijdens de zwemlessen mensen de mogelijkheid om baantjes te trekken in het zwembad. Dat gebeurt dus naast de plek waar de lessen worden gegeven. Wij krijgen vaak het verzoek van mensen voor meer mogelijkheden om baantjes te kunnen zwemmen. Het kan ook een uitkomst zijn voor ouders. Terwijl hun kinderen les krijgen, kunnen zij baantjes zwemmen. Daarnaast willen wij vaker discozwemmen organiseren. Nu kunnen kinderen en jongeren elke laatste vrijdagavond van de maand discozwemmen. Daar is veel belangstelling voor. Daarom gaan wij die activiteit vaker organiseren."

Aangepaste openingstijden

Tot en met vrijdag 10 augustus worden de Kinderzomerspelen in en rond het sportcentrum in Diemen-Zuid gehouden. Het zwembad hanteert dan aangepaste openingstijden.

Van maandag 13 augustus tot en met zondag 2 september is het sportcentrum gesloten. Het sportcentrum is de afgelopen jaren steeds drie weken dichtgegaan na afloop van de Kinderzomerspelen. Het betreft hier een bezuinigingsmaatregel en geeft de gemeente de kans om werkzaamheden te verrichten.

Minder energie

Muller: "De ketels waarin het water wordt verwarmd worden vervangen, er komen nieuwe boilers, een nieuwe regelinstallatie en er wordt een nieuw gebouwbeheersysteem aangebracht. Al die maatregelen leiden ertoe dat er nog minder energie wordt gebruikt."

Het sportcentrum krijgt met ingang van het nieuwe seizoen ook een nieuwe website.

Italië staat centraal in Het Noorderlicht

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN In Het Noorderlicht werd maandag een middag gehouden die in het teken stond van Italië. De bezoekers genoten van een lunch en een drankje, er was ook muziek. De bijeenkomst maakte deel uit van Samen Zomeren voor senioren van Stichting Welzijn Diemen. Er zijn de hele zomer activiteiten op diverse locaties.

Piet van Diemen overleden

politiek Foto: Gerrit Hols

Oud-wethouder Piet van Diemen is vorige week donderdag op 91-jarige leeftijd overleden.

3

Beestenboel

In het boerendorp Diemen van weleer waren natuurlijk veel dieren aanwezig. Soms waren ze inzet van de zogenaamde landbouwfeesten zoals in 1908 toen de veetentoonstelling aan de Ouderkerkerlaan grote belangstelling trok. Daar won boer Messcher met Betje in de categorie Melkkoeien en in de categorie Vette Koeien won boer Schipper.

Van een heel andere dierenorde waren de kippendieven die Diemen teisterden. Na de Ouddiemerlaan waren nu de Stammerdijk en de Muiderstraatweg aan de beurt. Bij drie bewoners in die buurten werden begin mei 1903 respectievelijk 14, 8 en 1 kip gestolen. Een journalist tekende aan: "En wat wel het brutaalste is, bij den gemeente-veldwachter zijn een paar stuks beddengoed ontvreemd, welke buiten waren blijven hangen. Mogelijk zijn de gestolen kippen in een kussensloop van den politiedienaar vervoerd."

En dan waren er de jagers G.G. en G.van S. die in 1902 aan de Diemerzeedijk een zeehond van 40 kilo schoten. Dat was een grote zeldzaamheid die dan ook in de krant kwam. De huid van het ongelukkige dier brachten zij "ter bereiding" naar vader en zoon Greeve die een bekende winkel in bontwerken in de Kalverstraat in Amsterdam hadden.

Piet van Diemen was een man met een passie voor Diemen

Oud-wethouder Piet van Diemen op 91-jarige leeftijd overleden

Oud-wethouder Piet van Diemen is op donderdag 26 juli op 91-jarige leeftijd overleden. Hij was lange tijd een betrokken inwoner van Diemen.

Ex-wethouder Piet van Diemen. Foto: Gerrit Hols / archief HKD

DIEMEN Piet van Diemen was een markante Diemenaar. Hij was jarenlang met zijn vrouw Janny het gezicht van de Algemene Schakel Vereniging (ASV) en zelf was hij lang het boegbeeld van de VVD. De uitvaartplechtigheid vindt vandaag om 13.30 uur plaats op De Nieuwe Ooster.

Piet van Diemen en zijn vrouw Janny waren heel lang betrokken bij de ASV, die aanvankelijk door het leven ging als Algemene Speeltuin Vereniging. Later kreeg de vereniging een nieuwe naam: de Algemene Schakel Vereniging. De thuisbasis van de vereniging is nog steeds het gebouw De Schakel in de Burgemeester Bickerstraat.

Zijn dochter Anja van Diemen: "Mijn vader werkte bij de Nederlandse Spoorwegen waar hij zich via studie heeft opgewerkt tot econoom. Mijn vader en moeder waren heel actief bij de ASV. De deur stond bij ons altijd open en ik kan mij niet anders herinneren dan dat er bezoek bij ons was. Mijn vader was heel behulpzaam en deed voor veel mensen de boekhouding. Mijn ouders waren geen mensen die erg om luxe gaven. Wel maakten zij elk jaar een verre reis. Zij zijn bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, China, Indonesië en Australië geweest."

Anja van Diemen: 'Mijn vader en moeder waren heel actief bij de ASV'

Piet van Diemen was lang actief binnen de VVD. Hij was raadslid en van 1994 tot 2000 wethouder namens de liberalen. In de periode tussen 1994 en 1998 bestond het college van B en W uit burgemeester Bob de Hon en de wethouders Hanneke van Wel-Karbet (CDA), Rob 't Hart (D66) en Piet van Diemen (VVD). Het college dat in 1998 aantrad bestond uit burgemeester De Hon en de wethouders Piet van Diemen en Willem Opmeer (beiden VVD), Marlea Kogeldans en Nico Portegijs (beiden PvdA). In 2000 stopte Van Diemen als wethouder na meningsverschillen binnen de VVD. Hij werd opgevolgd door zijn partijgenoot Eric Teske. Piet van Diemen was een van de oprichters van Democraten Diemen. Die partij was tegen de omvang van winkelcentrum Diemerplein en maakte zich zorgen over het financiële beleid van gemeente. Democraten Diemen en Leefbaar Diemen waren de grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen in 2002. Democraten Diemen ging deel uitmaken van de coalitie en Han Pontman werd wethouder van die partij. Na zijn vertrek uit de lokale politiek bleef Piet van Diemen de lokale politiek volgen. Meer dan eens trok hij aan de bel om het beleid van zijn opvolgers van kritisch commentaar te voorzien. Uiteraard ging het dan vooral over de financiën.

Brigitte Wielage, fractievoorzitter van de VVD, heeft goede herinneringen aan Van Diemen. "Piet van Diemen is voor de Diemense VVD wethouder geweest van 1994 tot 2000. Ik kwam pas in 2005 voor de VVD in de gemeenteraad. In die eerste jaren namen we vaak samen de begroting en de jaarrekening door. Piet fungeerde als een soort mentor voor mij op financieel gebied. Piet heet Van Diemen maar was ook van Diemen. Hij heeft ongelooflijk veel betekend voor de Diemense gemeenschap en ik heb een klein deel daarvan mogen meemaken. Voor Piet was de problematiek rondom de rentelasten zijn stokpaardje, een zorg. Hij was ervan overtuigd dat de financiën veel te flatteus werden gepresenteerd en de problemen naar de toekomst werden doorgeschoven. Ik was heel blij dat Maarten Israël en Piet weer lid werden van de VVD na het beëindigen van Democraten Diemen. Ze waren weer terug op het nest. Zo voelde dat voor mij. We hebben daarna altijd goed contact gehouden en ik bezocht hem nog op zijn nieuwe woonadres in Weesp. Hij zat er goed verzorgd bij. Ik ben er trots op dat ik recent zijn kleindochter Nikki mocht trouwen. Hij heeft dat gelukkig nog geweten."

Piet van Diemen was een kleurrijke man die ook makkelijk met mensen om kon gaan die een andere politieke overtuiging hadden dan hij. Nico Portegijs zat twee jaar met Van Diemen in het college van B en W. De PvdA-er Portegijs en VVD-er Van Diemen konden het uitstekend met elkaar vinden. Zij hebben jarenlang samen bridge gespeeld bij de vereniging Sans Atout van de ASV. Peter Prins, in het verleden raadslid voor GroenLinks en tegenwoordig raadslid voor de Ouderenpartij Diemen, kon eveneens goed met Piet van Diemen overweg. Zij deelden een liefde voor postzegels. Zij waren beiden lid van De Zegelaars, de filatelieclub van de ASV. Prins heeft altijd contact gehouden met Van Diemen en bezocht hem tot voor kort regelmatig in Weesp waar hij de laatste jaren woonde.

Het overlijden van zijn vrouw Janny in 2007 greep hem erg aan. Desondanks bleef hij actief op diverse fronten. Piet van Diemen had vier dochters, acht kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen op wie hij zeer trots was. Zijn dochter Anja is eigenaar van de modezaak Basic Line. Zij is samen met haar dochter - en kleindochter van Piet van Diemen - Nikki van Diemen, eigenaar van Salon van Diemen. Beide zaken zijn in winkelcentrum Diemerplein gevestigd. Haar zoon en een van de kleizoons van Piet van Diemen Dax van de Velden is eigenaar van Gym020 in Diemen.

Gemeenteraad akkoord met fusie schoolbesturen

DIEMEN De gemeenteraad is unaniem akkoord gegaan met de fusie van Stichting Openbaar Onderwijs Primair en Stichting Spirit Basisscholen. De naam van de nieuwe stichting is Stichting Florente.

Bij de Stichting Florente zijn in totaal twaalf basisscholen aangesloten. De fusie is op 1 augustus ingegaan.

De scholen

Bij Stichting Openbaar Onderwijs Primair waren vier basisscholen aangesloten: Noorderbreedte, De Octopus en Het Atelier (tot eerder dit jaar De Venser) in Diemen en De Grote Beer in Duivendrecht. Stichting Spirit Basisscholen was onder meer verantwoordelijk voor de basisscholen De Ark en De Duif. Die laatste school is met 't Palet opgegaan in Noorderbreedte.

Jan Boomsma

Jan Boomsma is sinds 1 augustus bestuurder-directeur van Stichting Florente. Daarvoor was hij bestuurder-directeur van Stichting Spirit Basisscholen. Alan Bains was tot 1 augustus directeur van Stichting Openbaar Onderwijs Primair. Hij is met ingang van 1 augustus met pensioen gegaan.

Nog geen besluit doortrekken lijn 19

Vervolg van voorpagina.

Wethouder Scholten: "Wij hebben dat stuk van de Muiderstraatweg toekomstbestendig gemaakt. Nu ligt er één tramrail maar als er in de toekomst een besluit wordt genomen om de tram door te trekken is er ruimte voor twee tramrails."

"En als er in de toekomst besloten wordt om er een bus te laten rijden is daar ook ruimte voor. We hoeven dan dat deel van de Muiderstraatweg niet opnieuw in te richten."

Twee opties

Scholten gaf eerder aan dat de vervoerregio Amsterdam twee opties voor het doortrekken van de tram gaat onderzoeken: het doortrekken van de tram naar station Amsterdam Bijlmer ArenA en het doortrekken van de tram langs het industrieterrein naar station Diemen-Zuid.

MiniZomerSpelen: plezier voor kinderen van vier tot zes jaar

Waterpret bij Huis van de Buurt 't Kruidvat. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN De MiniZomerSpelen zijn vorige week donderdag afgesloten met een waterpretdag. De brandweer van Diemen had voor Huis van de Buurt 't Kruidvat zwembadjes vol gegoten met water waarna de kinderen zich konden uitleven.

De MiniZomerSpelen zijn vorig jaar bedacht door Valesca Santhoki, een enthousiaste ouder van basisschool De Ark in Diemen-Zuid. Zij heeft vorig jaar de Stichting Welzijn Diemen (SWD) benaderd. SWD organiseerde het evenement toen voor de eerste keer voor kinderen van vier tot zes jaar die in Diemen-Zuid wonen. Zij zijn nog te jong om mee te mogen doen aan de Kinderzomerspelen die in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran worden gehouden.

Namens de SWD waren deze MiniZomerSpelen buurtsportcoach Dionne Tool, Paul Heskamp en Daniëlle Hendriks, respectievelijk coördinator en activiteitenbegeleider bij Huis van de Buurt 't Kruidvat aanwezig. Zij kregen hulp van stagiaires en van een aantal betrokken ouders van wie de kinderen deelnamen aan de MiniZomerSpelen. De ouders waardeerden het evenement zeer en zagen dat hun kinderen zich uitstekend vermaakten.

Het evenement duurde van maandag tot en met donderdag. De MiniZomerSpelen werden in en rond Huis van de Buurt 't Kruidvat gehouden. Er was een gevarieerd programma samengesteld. Zo was er woensdag een workshop van de Diemense dansstudio OnPoint Dancelab.

Stichting Welzijn Diemen richtte zich voor de MiniZomerSpelen vooral op leerlingen van de groepen 1 en 2 van de basisscholen De Ark en Het Atelier in Diemen-Zuid. Het was de tweede keer dat de MiniZomerSpelen in Diemen-Zuid werden gehouden.

Kim Wijngaard

Eigenares van Nagelstudio Diemen, woont ruim dertig jaar in Diemen

Hoe gaat het met Nagelstudio Diemen?
"Esther Schneider en ik zijn eigenares van Nagelstudio Diemen in de Burgemeester Bickerstraat 13. Het gaat boven verwachting. Wij hebben het heel druk en hebben sinds kort een nieuwe collega: Stephanie."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik heb eigenlijk geen echte hobby's, maar ik ga graag uit eten en ben graag samen met vrienden."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Wij komen graag in Spanje. Dat land vind ik heerlijk relaxed. No nonsens."

Heb je favoriete muziek?
"Ik luister niet heel veel naar muziek, maar mijn favoriete muziekgenre is R&B; George Benson, Earth Wind & Fire, Anita Baker, James Ingram et cetera. Absoluut geen Nederlandstalige muziek."

Wat is jouw beste eigenschap?
"Werken, perfectionistisch en nog meer werken."

En jouw slechtste eigenschap?
"Te veel werken."

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
"Een boek van Madoff. Ik las altijd graag maar heb er nu geen tijd meer voor."

Ga je regelmatig uit?
"Te weinig, maar wij gaan graag ergens een hapje eten of een terrasje pakken."

Wat is jouw favoriete winkel in Diemen?
"Onze nagelstudio natuurlijk: Nagelstudio Diemen."

Wat doe je over twintig jaar?
"Ik heb echt geen idee, dat zien we dan wel weer."

Infinity College verdubbelt capaciteit

DIEMEN Bij de particuliere school Infinity College voor vwo, havo en vmbo zijn de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar 2018-2019 in volle gang.

De particuliere school die in 2017 van start is gegaan krijgt zó veel aanmeldingen dat uitbreiding onvermijdelijk is. Daarom wordt er een tweede verdieping aan de Dalsteindreef op de Campus Diemen Zuid in gebruik genomen. De capaciteit van de school wordt daarmee in één keer verdubbeld en Infinity College kan het nieuwe schooljaar ingaan met 120 leerlingen.

Bijzondere aanpak

"Het succes van Infinity College komt vooral door de bijzondere aanpak van de school, die goed aanslaat bij de leerlingen. Deze aanpak is gebaseerd op het flexibele onderwijsconcept van de Wereldschool en is gericht op individuele aandacht voor leerlingen van docenten en coaches op locatie. Daardoor kunnen leerlingen in hun eigen tempo en op hun eigen niveau werken. Het slagingspercentage van de Wereldschool ligt boven de 96%", aldus het Infinity college.

Locatie is populair

De locatie Campus Diemen Zuid blijkt een schot in de roos. Deze locatie is bijzonder populair bij leerlingen die vooral uit Amsterdam, het Gooi en Flevoland komen. De bereikbaarheid met station Diemen-Zuid op loopafstand speelt daarbij een belangrijke rol. De aanwezigheid in de directe omgeving van winkels, horeca en sportvoorzieningen zijn doorslaggevend voor de keuze van leerlingen voor het Infinity College. Alle leerlingen krijgen bovendien een gratis abonnement voor een sportschool.

Politie zoekt getuigen overval pizzeria

DIEMEN De politie is op zoek naar getuigen van de overval vorige week donderdag op de pizzeria op het Diemerplein.

Twee mannen hebben donderdagavond rond 22.40 uur Papa John's Pizza overvallen. De mannen bedreigden het personeel van de pizzeria met een wapen. Na de overval zijn de daders gevlucht op een donkerkleurige scooter in de richting van de Burgemeester Bickerstraat. De politie heeft een buurtonderzoek verricht, een aantal getuigen gesproken en camera-onderzoek gedaan. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen. Mogelijk hebben mensen de twee daders gezien voor, tijdens of vlak na de overval in de omgeving van het Diemerplein. Informatie kan worden doorgegeven aan de recherche via 0900-8844 of via het tipformulier op politie.nl. Er kan ook worden gebeld met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Automobilist overleden na ongeluk A9

DIEMEN - Een 83-jarige automobilist is vrijdag in een ziekenhuis overleden aan de verwondingen die hij een dag eerder opliep tijdens een ongeluk in Diemen.

De man botste donderdagavond kort voor middernacht op de A9 ter hoogte van knooppunt Diemen op een pijlwagen. Hij werd naar een ziekenhuis vervoerd waar hij vrijdag is overleden.

Bridgeclubs zetten 90-jarig lid in zonnetje

Ina Lücke. Foto: Carla Krot

DIEMEN Ina Lücke is op woensdag 1 augustus 90 jaar geworden. Zondag hebben de twee bridgeclubs van de ASV waarvan zij lid is, Sans Atout en Honneur, haar in het zonnetje gezet. In De Schakel werd een feestelijke bridgedrive gehouden. De aanwezigen hebben een bijdrage verstrekt voor een bridgevakantie die Ina in Portugal gaat houden.

Kinderzomerspelen worden ook dit jaar goed bezocht

Leiding speelt in op hoge temperaturen

Het is de tweede week van de Kinderzomerspelen. Hoewel het warm is vermaken de kinderen zich uitstekend.

Kinderen vermaken zich goed in het sportcentrum. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN De Kinderzomerspelen vinden zoals elk jaar plaats in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid. Het evenement voor kinderen uit Diemen die naar de basisschool gaan wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Diemen (SWD).

Danny Post is ook dit jaar algemeen coördinator van de Kinderzomerspelen. Post, de coördinatoren Sport, Creatief en Theater en ongeveer dertig begeleiders zorgen ervoor dat de Kinderzomerspelen goed verlopen. Het is belangrijk dat de kinderen plezier hebben in een veilige omgeving. "Wij hebben er dit jaar een aantal nieuwe begeleiders bij en die passen naadloos in de groep. Het is belangrijk dat wij als groep opereren", aldus Post.

Het spookhuis is ook dit jaar een van de hoogtepunten. Foto: Trudy Kroese

Zo'n dertig begeleiders zorgen ervoor dat alles goed verloopt

Hij draait al decennia mee, maar kan zich niet herinneren dat het tijdens de Kinderzomerspelen zo lang zo warm was. "Tijdens de dagen dat het heel warm was zijn de kinderen niet naar buiten gegaan, maar in het sportcentrum gebleven. Het was niet verantwoord om de zon in te gaan." Gisteren gingen de kinderen naar Linnaeushof en vorige week was er een uitstapje naar KidZcity. Eigenlijk zouden de attracties in omgekeerde volgorde worden bezocht, maar vanwege de hoge temperaturen besloot de leiding om vorige week te kiezen voor het overdekte KidZcity, waar een luchtbehandelingsysteem is.

Post is tevreden over het verloop van de Kinderzomerspelen. "Er zijn veel kinderen en de sfeer is goed. Het spookhuis dat altijd op de eerste vrijdag plaatsvindt was een hoogtepunt. Vrijdag wordt de Megashow gehouden, daar verwacht ik ook veel van."

Volgorde uitstapjes is omgedraaid in verband met warme weer

Het opbouwen van het spookhuis en de Megashow is altijd veel werk. Als de kinderen donderdagmiddag weg zijn wordt er begonnen met de opbouw. De begeleiders zijn in de loop van de avond klaar. Tussendoor krijgen zij een maaltijd die bereid is door Johan Zuidervaart. Johan verzorgt ook dagelijks de lunch van de begeleiders.

Volgende week is alweer de laatste week van de Kinderzomerspelen. De laatste vrijdag is er afsluitend de playbackshow.

Post is blij met de bijdragen van sponsors. "Een collega van mij heeft ons een sinaasappelpers aangeboden en de vaders van twee kinderen hebben veel dozen met sinaasappels beschikbaar gesteld. De kinderen krijgen tweemaal per week een beker verse sinaasappelsap. Primera Koopmans heeft ons artikelen geschonken die wij kunnen gebruiken tijdens de activiteiten."

Bean There viert tienjarig bestaan

Amilcar Bouterse is eigenaar van Surinaams eetcafé

Amilcar Bouterse voor Bean There. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN Surinaams Eetcafé Bean There aan de Muiderstraatweg 2/2A vierde op woensdag 1 augustus het tienjarig bestaan. Amilcar Bouters (38) is eigenaar van Bean There. Hij is al vanaf het begin betrokken bij de horecazaak.

Amilcar beschikt over een schitterende zaak. Bean There is ruim en smaakvol ingericht en heeft een fraai terras op het zuiden. Toen Bean There op 1 augustus 2008 openging was Amilcar een van de eigenaren van de zaak. Enkele jaren later werd hij de enige eigenaar. Het karakter van Bean There is door de jaren heen veranderd. Er werd begonnen als een trendy koffiezaak, in 2015 is het een Surinaams eetcafé geworden.

Amilcar: "Klanten kunnen hier gerechten uit de authentieke creoolse keuken krijgen, waaronder Bakkeljauw Moksi, Sopropo Antroewa en Masoes. Mijn moeder Wilma en ik bereiden de gerechten die altijd dagvers zijn. Veel mensen kennen de authentieke creoolse gerechten niet. Wij geven via onze website en in de zaak altijd gedetailleerde voorlichting." Alle gerechten zijn halal en er zijn ook vega-opties. Klanten kunnen de gerechten in Bean There gebruiken of afhalen, eventueel na telefonische bestelling, of die laten thuisbezorgen. De zaak bezorgt aan huis in Diemen, Duivendrecht en de Amsterdamse wijken Venserpolder, Betondorp, Watergraafsmeer, Science Park en IJburg.
Behalve voor heerlijke maaltijden kunnen klanten er ook terecht voor uitstekende koffie, diverse smoothies, frisdranken en alcoholhoudende dranken, waaronder Pabo bier, Zatte en mixed drankjes. Bij mooi weer kunnen die op het terras worden gebruikt. Amilcar: "Wij zijn sinds enige tijd zeven dagen per week open van 16.00 tot 22.00 uur. Ik ben van plan om binnenkort op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 00.00 uur open te gaan." Om het lustrum te vieren krijgen klanten die in Bean There dineren de hele maand augustus 10 procent korting.

Oud papier wordt zaterdag opgehaald. Foto: Liesbeth Konings

t/m 10 augustus

Kinderzomerspelen

Sportcentrum F.B. Duran

Leuke activiteiten op sport- en spel-, creatief- en theatergebied voor kinderen in Diemen vanaf groep 3. Vrijdag 3 augustus de Megashow en zoals altijd op de laatste dag, vrijdag 10 augustus, de Playbackshow.

Zaterdag 4 augustus

Oud Papieractie

8.30 uur | De Ontmoeting

Vrijwilligers van de Protestantse kerk De Ontmoeting halen in heel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot 8.30 uur aan de weg zetten.

Zondag 5 augustus

Kerkdienst

10.00 uur | De Ontmoeting

Voorganger is mw. N. Sikkel-Wilschut uit Badhoevedorp.

Viering

10.30 uur | Sint
Petrus' Banden Kerk

Eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pater J. Arul.

Maandag 6 augustus

Hoedenlezing 'Zet hem op'

13.30 uur | Wijkcentrum
het Noorderlicht

Wil Gorter van het Hoedenmuseum zal allerlei hoeden en petten laten zien en de verhalen erachter vertellen. Bij deze presentatie zullen de spreekwoorden, liedjes en gedichten over dit onderwerp niet ontbreken. € 3,50 inclusief hapje en drankje. Informatie: 06-24528317.

Zumba

19.30 uur | Diemen-Noord

Maandag in Het Noorderlicht en woensdag in Gymlokaal Diemen Noord. Een proefles is gratis, geen abonnement. Informatie: www.shezum-dance.nl.

Dinsdag 7 augustus

Zomervaria

10.00 uur | De Verbinding

In de zomerperiode vinden er iedere dinsdag allerlei activiteiten plaats. Van 10.00-12.00 uur zijn senioren van harte welkom voor koffie, een praatje, spelletje of creatief bezig zijn. € 1,00, informatie: 06-24528317.

InloopkoorPlus

20.00 uur | Sint Petrus'
Banden Kerk

Zingend je grenzen verleggen en daarnaast ontspannen met aanvullende ritme- en harmonieoefeningen. Opgeven voor dinsdag 12.00 uur via Ittner/marjonbar@gmail.com. Het gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.

Woensdag 8 augustus

Boodschappenbus

12.00 uur | Diemerplein

Boodschappenbus voor senioren,

elke woensdag (marktdag) van 12.00 tot 15.00 uur. Aanmelden op dinsdag bij De Diem, tel. 020-6603300. De kosten zijn € 1,50 per retour.

Donderdag 9 augustus

Zomer & Zo Noorderlicht

10.00 uur | Het Noorderlicht

In de zomerperiode vinden er in het Noorderlicht op donderdag allerlei activiteiten voor senioren plaats in het kader van Samen Zomeren. Koffie-inloop, een praatje, sjoelen, spelletjes en samen

lunchen. € 2,50 Informatie: 06-24528317.

Diemer Hulp

16.00 uur | 't Kruidvat

Gratis spreekuren voor mensen die juridische problemen hebben. We kijken samen met u wat er mogelijk is en zo nodig verwijzen wij door. Informatie: Carrilho, 06-31063039.

Zondag 12 augustus

Kerkdienst

10.00 uur | De Ontmoeting

Voorganger is mw. ds. A. Schrage-Buitenbos uit Ouderkerk a/d Amstel.

Viering

10.30 uur | Sint Petrus'
Banden Kerk

Woord- en Communieviering met samenzang. Voorganger is pastor H. Hartog.

Deze zomer

Expositie

Woonzorgcentrum Berkenstede

José van Engen & Diny Boot exposeren met beelden. Dagelijks, 09.00-20.00 uur.