DiemerNieuws

5 april 2018

DiemerNieuws 5 april 2018


Positieve reacties indeling markt

Er is nu meer verbinding tussen de markt en de horeca op het Diemerplein. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN De reacties op de nieuwe indeling van de weekmarkt op het Diemerplein zijn positief. Bezoekers, marktkooplieden en horecaondernemers aan het Diemerplein vinden de nieuwe opstelling van de kramen een verbetering.

De weekmarkt op het Diemerplein heeft sinds vorige week een nieuwe indeling. Een groot deel van de kramen staat naar de horecazaken gericht. Door de nieuwe opstelling lopen bezoekers van de markt nu tussen een aantal kramen en de horecazaken die aan het Diemerplein zijn gevestigd. Dit heeft tot gevolg dat de bezoekers van de markt een beter uitzicht op de horecazaken hebben. Mensen die in de horecazaken of op de terrassen zitten hebben nu een goed uitzicht op de marktkramen. Dit zorgt voor verbondenheid en meer sfeer. De nieuwe indeling heeft ook tot gevolg dat de meeste bezoekers een rondje over de markt lopen en langs vrijwel alle kramen lopen. Dit tot tevredenheid van de ondernemers. De gemeente en de ondernemers die elke woensdag op de markt staan hebben gezamenlijk het initiatief genomen om de markt aantrekkelijker en gezelliger te maken. Namens de gemeente zijn wethouder van Economische Zaken Jeroen Klaasse en marktmeester Antoinette Poortvliet nauw betrokken geweest bij het overleg over de nieuwe indeling van de markt. Zij hebben met de leden van de marktcommissie gesproken.

9

Van Sniep tot Boog: tien jaar DiemerNieuws

DIEMEN Het DiemerNieuws bestaat precies 10 jaar. Op 3 april 2008 verscheen de eerste editie met als belangrijkste nieuws: de verschijning van de krant zelf. In de 520 edities die volgden ging het over de vele andere gebeurtenissen waar u zich als inwoner van Diemen in de regel zo bij betrokken voelt.

De eerste paal van Plantage de Sniep, het allereerste Loswalfestival, de explosie in Beukenhorst, de metamorfose van winkelcentrum Diemerplein, het afscheid van burgemeester Koopmanschap en de benoeming van burgemeester Boog: zomaar een greep uit het lokale nieuwsaanbod van de afgelopen tien jaar. Zaken waar het DiemerNieuws veel over schreef. Maar de krant heeft ook oog voor de smaakmakers van Diemen: van welzijnswerker tot raadslid en van ondernemer tot sporttalent. De formule om alleen nieuws uit Diemen in de krant te plaatsen is ijzersterk gebleken. Daarmee veroverde het DiemerNieuws al snel een plek in de lokale samenleving.

Het is een goed moment om u nog eens te bedanken voor alle reacties, tips, complimenten en kritieken die we van u mochten ontvangen in de eerste tien jaar van ons bestaan. Als u de krant blijft waarderen, blijven wij hem maken.

Voorrang scholen in Weesp

DIEMEN De aanstaande fusie van Weesp met Amsterdam heeft geen gevolgen voor de aanmeldingsprocedure van leerlingen uit Diemen op het Vechtstede College en Casparus College in Weesp.

Het schoolbestuur laat weten niet deel te nemen aan de Amsterdamse kernprocedure voor het aanmelden van leerlingen. Dat betekent dat de voorrangsregeling voor leerlingen uit Diemen blijft bestaan.
De fusie van Weesp en Amsterdam is eerst ambtelijk, op zijn vroegst in 2022 ook bestuurlijk.

Skitalent

Foto: Trudy Kroese

Wedstrijdskiër Roy Moehring is een groot talent. Hij hoopt over vier jaar deel te nemen aan de Olympische Winterspelen.

8

Gevonden: zwart sportbroekje

1975 was het jaar dat de wijk Buitenlust werd opgeleverd. In de eerste plaats waren de woningen daar bedoeld voor de mensen die door de afbraak van het oude Diemen-Zuid nieuwe woonruimte nodig hadden. Maar het was ook de periode van de kruimeldiefstallen die voor slachtoffers uitermate vervelend waren en het gevoel van veiligheid van de burgers ging aantasten. In juli was het weer raak op het parkeerterrein van de Rode Kruislaan. Ditmaal werden drie auto's opengebroken. Een cassetterecorder en enkele mistlampen lieten de dieven liggen. Wel enkele cassettebandjes en een kuipstoel worden vermist. Ook in een tuinhuisje aan de Ringspoordijk kwamen de dieven op bezoek. Een raam was geforceerd met een schroevendraaier. Opbrengst: een grijze deken. Toch was het ook de tijd waarin veel mensen de moeite namen om gevonden spullen bij hun eigenaar terug te krijgen. Bij de afdeling Gevonden Voorwerpen van de politie was het weer een drukte van van jewelste: huissleutels, horloges, portemonnees, een zeemlederen buidel met geld en zonnebrillen. Tevens een bruine jas, gymschoenen, een trouwring en een zwart sportbroekje? Alle inlichtingen zijn te verkrijgen op het bureau van de Rijkspolitie te Diemen.

Weerbericht

Stijgende temperatuur, zonnige perioden

Vrijdag schuift een hogedrukgebied over Frankrijk noordoostwaarts. Tegelijkertijd trekt een lagedrukgebied vanaf de oceaan richting Noordwest-Spanje. De stroming wordt vanaf vrijdag daardoor zuid tot zuidoostelijk en daarmee stroomt warmere lucht onze kant op. Zondag nadert vanuit het westen het polaire front weer. De kans op een bui neemt in de loop van de dag iets toe.

Vrijdag + het weekeinde

In de nacht naar vrijdag is er kans op nachtvorst. Overdag is het droog met zonnige perioden. Er waait een matige zuidoostenwind. In de middag stijgt de temperatuur naar 13 à 14 graden. Ook zaterdag is het droog met geregeld zonneschijn. Met 18 à 19 graden in de middag is het aangenaam lenteweer. Zondag wordt het 17 à 18 graden. In de loop van de dag bestaat er kans op meer bewolking met mogelijk een bui. Er waait een matige wind tussen zuidoost en zuid.

Trend na het weekeinde

Het continentale hogedrukgebied schuift westwaarts en ligt vanaf woensdag ten noorden van Schotland. De stroming wordt dan noord tot noordoost. De temperatuur valt terug naar circa 12 à 13 graden als maximum. Er is eerst een buienkans. Na dinsdag blijft het meest droog.

Weetje

Na een koude februari was maart dit jaar eveneens een koude maand met een gemiddelde temperatuur van 4.7 graden tegen 6.2 graden normaal. Zowel aan het begin van de maand als halverwege was het zeer koud. Maart was met 55 mm neerslag aan de droge kant (normaal is 65 mm). Met omstreeks 130 uren zon behaalde maart ongeveer de normale hoeveelheid.

Hergebruikwinkel Next is gesloten

Next is dicht.

DIEMEN Hergebruikwinkel Next aan de Ouddiemerlaan 20 is zaterdagmiddag definitief gesloten. Eigenaresse Anneke Agterberg is met pensioen gegaan.

Anneke startte op 1 april 1998 met Next. Zij heeft de zaak exact twintig jaar gehad. Veel klanten hebben Next de afgelopen weken bezocht. Next hield een opheffingsuitverkoop met zeer aantrekkelijke kortingen.

Daarnaast wilden klanten afscheid nemen van Anneke. Next heeft zich de afgelopen twintig jaar ontwikkeld tot meer dan een hergebruikwinkel. Het was een ontmoetingsplaats voor veel vaste klanten geworden. Zij gaven aan dat ze de zaak zullen missen.

Negen gemeenteraadsleden nemen afscheid

Ook afscheid van twee fractieopvolgers

De gemeenteraad heeft vorige week woensdagavond tijdens een speciale raadsvergadering afscheid genomen van negen raadsleden.

Raadsleden en fractieopvolgers die afscheid hebben genomen. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN De negen raadsleden en twee fractieopvolgers werden donderdag toegesproken door burgemeester Erik Boog.

Farida Polsbroek, Cees Ouwendijk (beiden PvdA), Frans Mulder (VVD), Maurits Rietveld (Leefbaar Diemen), Herman Berkhout (D66), Frans Eerkens (GroenLinks), Wim van Vugt (SP), Sylvia Raveling (Ouderenpartij Diemen), Anne-Miek Wijnbergen (DiemenLinksaf) en Jaap van Loenen (CDA) maken geen deel uit van de gemeenteraad die op 21 maart is gekozen. Jaap van Loenen was overigens woensdagavond niet aanwezig. Ook werd er afscheid genomen van de fractieopvolgers Cecil Grazette (VVD) en Piet Kroon (Ouderenpartij Diemen).

Farida Polsbroek was zestien jaar raadslid. Zij had al voor de gemeenteraadsverkiezingen aangegeven dat zij zou stoppen. Zij stond op eigen verzoek op de achtste plaats van de kandidatenlijst van de PvdA. Cees Ouwendijk is de afgelopen jaren diverse keren raadslid geweest. Vorig jaar kwam hij opnieuw in de gemeenteraad. Hij verving de voormalige fractievoorzitter van de sociaaldemocraten Rob Verheuvel, die wegens ziekte met het raadswerk stopte. Verheuvel overleed vorig jaar. Frans Mulder (VVD) had voor de verkiezingen al aangegeven dat hij zou stoppen. Hij stond op eigen verzoek op de zevende plaats van de kandidatenlijst van de VVD. Hij is twaalf jaar raadslid geweest. Ook Maurits Rietveld van Leefbaar Diemen is op eigen verzoek gestopt. Rietveld was lijstduwer op de kandidatenlijst van Leefbaar Diemen. Jaap van Loenen stond op de tweede plaats van de kandidatenlijst van het CDA. Die partij haalde één zetel. Van Loenen stapte vorig jaar over van de fractie van de PvdA naar het CDA. Herman Berkhout stond op de derde plaats van de kandidatenlijst van D66. Hij is buiten de gemeenteraad gevallen omdat Jeannette Pietersen en Rick Poelwijk op basis van voorkeurstemmen in de gemeenteraad zijn gekozen. Als Jeroen Klaasse opnieuw wethouder wordt, komt er een plek vrij voor Berkhout. Frans Eerkens volgde vorig jaar Gepke Uiterdijk op, die de gemeenteraad verliet. Ook Eerkens wide niet terugkeren. Hij stond op de zevende plaats van de kandidatenlijst van GroenLinks. Wim van Vugt van de SP had geen andere keuze dan te stoppen. Het landelijk bestuur van de SP besloot vorig jaar dat de SP niet mee mocht doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Diemen. De reden die werd gegeven is dat de afdeling Diemen van de SP de organisatie niet op orde had. Anne-Miek Wijnbergen verliet eind 2015 samen met Leo Smits de fractie van de SP. Zij vormden de fractie DiemenLinksaf. Smits stapte vorig jaar over naar Leefbaar Diemen en is opnieuw in de gemeenteraad gekozen. Wijnbergen besloot eerder dit jaar om niet met DiemenLinksaf deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Sylvia Raveling werd met voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen. Zij besloot haar raadszetel niet te aanvaarden omdat zij het raadswerk niet langer kan combineren met haar drukke werkzaamheden. Zij heeft sinds kort een nieuwe baan.

Farida Polsbroek was maar liefst zestien jaar raadslid

Werk aan Muider-straatweg eind juli gereed

DIEMEN De gemeente verwacht dat de werkzaamheden aan de Muiderstaatweg ter hoogte van Plantage de Sniep eind juli zijn afgerond. Het betreft hier werkzaamheden die deel uitmaken van het werk aan de Oost-West As.

"De werkzaamheden aan de Muiderstraatweg verlopen voorspoedig. We verwachten eind april de zuidelijke rijbaan in z'n geheel open te kunnen stellen. Dat is de rijbaan waarop het verkeer Diemen uit rijdt. De noordelijke rijbaan, voor verkeer in de richting van Diemen, zal op 18 april deels worden opengesteld", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Er worden de komende maanden nog veel werkzaamheden verricht. De fietsstraat langs de Keulse Vaart wordt geasfalteerd en afgewerkt. Dit geldt ook voor het daarop aansluitende fietspad richting de Prins Bernhardlaan en voor andere locaties, zoals bijvoorbeeld de asfaltweg van de Provincialeweg richting Sportlaan. Ook worden een fietspad aan de zuidzijde vanaf het brugponton naar de Prins Bernhardlaan en een wandelpromenade aangelegd. Tevens wordt er straatmeubilair zoals lichtmasten en banken geplaatst en gras tussen de tramrails aangelegd om de gewenste groene uitstraling te krijgen.

Gewond na steekpartij

DIEMEN Een 21-jarige inwoner van Amsterdam is zaterdagavond gewond geraakt bij een steekincident op het Wilhelminaplantsoen. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer liep zaterdagavond rond 19.30 uur bebloed het politiebureau in Diemen binnen. Agenten hebben een ambulance voor de man gebeld. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, over zijn verwondingen kan de politie niks zeggen.

De politie liet woensdagochtend weten dat het slachtoffer nog geen aangifte heeft gedaan. De politie weet ook nog niet wat er zich heeft afgespeeld. De recherche is nog bezig met het onderzoek. De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Kinderen zoeken naar eieren op kinderboerderij

Veel plezier tijdens zoeken naar eieren. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN Kinderen hebben zondag eieren gezocht op de kinderboerderij.

Vrijwilligers van de kinderboerderij hadden de eieren verstopt en de kinderen mochten die zoeken. Jan Ronday, vrijwilliger van de kinderboerderij: "Meestal leggen wij ook een aantal eieren neer op het grasveld. Maar dit jaar hebben wij dat niet gedaan omdat het grasveld door de regen heel drassig was geworden. Omdat we niet op het grasveld konden, hebben we de eieren nu verstopt in het gedeelte waar de bezoekers altijd komen. Dit bleek een goede beslissing. Het was voor de kinderen leuker om de eieren te zoeken omdat er meer plekken waren om ze te verbergen. Ook hadden ouders, oma's en opa's en kinderen nu veel meer contact met elkaar, dan anders op het grasveld. De kinderen konden hun gevonden eieren inleveren bij een van de vrijwilligers en kregen daarvoor een zakje lekkere chocolade-eitjes." De zesjarige Giada deed ook mee. Zij woont met haar ouders in het Italiaanse Florence en was met haar vader en moeder op bezoek bij haar grootouders in Diemen. De eieren die zij had gevonden leverde zij in bij haar oma.

Anne-Miek Wijnbergen


Ex-raadslid
Woont 21 jaar in Diemen

Je bent gestopt als raadslid. Wat ga je met de tijd doen die is vrijgekomen?
"Ik werk als postbezorger en wil een cursus gaan doen. Ik twijfel tussen psychologie en filosofie. Daarnaast wil ik vrijwilligerswerk gaan doen, ik denk bij Diemenvoorelkaar."

Wat zijn jouw hobby's?
"Dat zijn er veel. Ik fiets graag, luister naar muziek, bezoek concerten, lees veel, vooral thrillers en ga graag uit eten."

Jouw favoriete muziek?
"Ik heb een heel brede smaak. Ik houd van muziek van Johnny Cash, Bruce Springsteen, maar ook van Nederlandstalige muziek. Daarnaast houd ik ook van wat ik 'jukeboxmuziek' noem: muziek uit de jaren vijftig en zestig."

Wat is het laatste concert dat je hebt bezocht?
"Een concert van De Dijk in Paradiso. Dat was geweldig. Het is tegenwoordig wel heel druk in Paradiso. Vroeger kon je dansen tijdens concerten, nu is daar geen ruimte meer voor."

Houd je van sport?
"Ik ga zo nu en dan naar wedstrijden van Ajax. Ik ben vroeger ook in De Meer geweest. Mijn man en twee zonen zijn actief bij voetbalclub TOG in de Watergraafsmeer. Mijn man is voorzitter van die club geweest en mijn zonen voetballen er; één zoon in het eerste elftal, de ander in het tweede elftal."

Jouw favoriete vakantiebestemming?
"Wij gaan altijd naar Schoorl in Noord-Holland. Maar ik zou graag nog eens teruggaan naar Griekenland."

Wat is jouw favoriete plek?
"Wij komen heel graag bij Cheers."

Wat moet er beter in Diemen?
"Er moeten meer sociale woningen worden gebouwd, vooral voor jongeren."

Echtpaar Niezen-van der Laan 60 jaar getrouwd

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN Het echtpaar Niezen-van der Laan kreeg maandag 26 maart bezoek van wethouder Ruud Grondel. De wethouder kwam langs omdat het echtpaar een dag eerder, op zondag 25 maart, maar liefst zestig jaar getrouwd was. De wethouder feliciteerde het echtpaar en overhandigde hen bloemen en chocolade.

Vivos houdt pubquiz

DIEMEN Vivos houdt op vrijdag 6 april een pubquiz in Het Wapen van Diemen. De pubquiz duurt van 20.00 tot 22.30 uur.

Deelnemers betalen vier euro per persoon. Een team mag uit maximaal zes personen bestaan. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@vivos.nl of via de Facebookpagina van Vivos.

Nandaime

Vivos is de vereniging voor ontwikkelingssamenwerking. Vivos onderhoudt een vriendschapsband met het plaatsje Nandaime in Nicaragua. De vereniging houdt regelmatig acties in Diemen om projecten in Nandaime te kunnen ondersteunen. Het is de derde keer dat Vivos een pubquiz in Het Wapen van Diemen houdt.

Auto in brand in Diemen-Noord

DIEMEN In de nacht van donderdag op vrijdag is rond 03.00 uur op de Botterweg in Diemen-Noord een auto uitgebrand.

De politie laat weten dat er vermoedelijk kortsluiting onder de motorkap van de auto heeft plaatsgevonden. De brand verspreidde zich snel door de auto heen.

De brandweer van Diemen was snel ter plaatse en heeft de brand geblust.

Controle

De brandweer en politie hebben de auto's die vlak bij de uitgebrande auto waren geparkeerd gecontroleerd. Die auto's bleken geen schade te hebben opgelopen.

Zondag geen treinen in centrum

DIEMEN Op zondag 8 april stoppen er geen treinen op het station in het centrum van Diemen.

Er is die dag geen treinverkeer tussen de stations Amsterdam-Muiderpoort en Diemen. Dit in verband met werkzaamheden.

Reizigers met bestemming Amsterdam-Muiderpoort en Weesp kunnen gebruikmaken van bussen die door de NS worden ingezet. De bussen stoppen bij het station in het centrum van Diemen.

SV Diemen werkt samen met 100% Voetbal

De overeenkomst is getekend. Foto: SV Diemen

DIEMEN SV Diemen is met ingang van 28 maart een samenwerking aangegaan met de sportwinkel 100% Voetbal in de Pretoriusstraat 2 in Amsterdam.

100% Voetbal verkoopt alle kleding die door spelers en coaches van SV Diemen tijdens wedstrijden en trainingen wordt gedragen.

Tot 1 juli 2020

De overeenkomst tussen SV Diemen en 100% Voetbal werd op woensdag 28 maart ondertekend en loopt tot 1 juli 2020.

Roy Moehring is ambitieus

Skiër hoopt zich te plaatsen voor Olympische Spelen

Roy Moehring verblijft 25 weken per jaar in Oostenrijk. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN De 18-jarige wedstrijdskiër Roy Moehring uit Diemen is een groot talent. Hij woont 25 weken per jaar in Oostenrijk en hoopt over vier jaar deel te nemen aan de Olympische Winterspelen.

Roy groeide op in Diemen. Hij ging naar basisschool De Duif, voetbalde bij SV Diemen en tenniste bij ATVD. Al op jonge leeftijd concludeerde hij dat skiën zijn sport is. "Ik ben op mijn derde jaar begonnen met skiën. Dat was tijdens wintersportvakanties in Italië met mijn ouders. Op mijn zesde jaar ben ik twee keer per week gaan trainen bij Snow Planet in Spaarnwoude en aan wedstrijden gaan deelnemen." Roy leverde als jeugdskiër goede prestaties en stond regelmatig op het podium. Hij koos bewust voor een topsporttalentschool in Almere, een school voor topsporters die hem in staat stelde om lange perioden van het jaar in het buitenland te verblijven. Nadat hij in 2017 de havo had voltooid, besloot hij zich volledig te richten op skiën. "Ik woon zo'n 25 weken per jaar bij mijn trainer Sander Reedijk in Radstadt in Oostenrijk. Er wonen nog vijf jonge skiërs bij hem. Wij trainen zes keer per week op de piste en doen ook aan krachttraining en conditietraining. Tijdens het seizoen doen wij mee aan wedstrijden in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk en Slovenië. Als ik in Nederland ben, train ik bij Basic Fit in Diemen." Roy komt uit op de slalom, de reuzenslalom en de Super G. "Dit is het derde seizoen dat ik deel uitmaak van FIS Circuit. Als je begint heb je 999 punten. Door goed te presteren tijdens wedstrijden gaat dat puntenaantal naar beneden. Ik heb nu 67 punten op de slalom." Hij zet alles opzij om zich voor de Olympische Winterspelen van 2022 te kwalificeren. "De limiet om je te plaatsen is zwaar. Je moet tijdens een World Cupwedstrijd twee keer bij de top 16 komen. Maar ik ga ervoor, want het zou mooi zijn als ik mij als eerste Nederlandse skiër weet te plaatsen voor de Olympische Spelen."

'Unieke Zaken', zondag 8 april in Theater de Omval.

Vrijdag 6 april

'De zeven wereldwonderen'

10.00 uur | De Schakel

Lezing met muziek over de 'Zeven klassieke en nieuwe Wereld Wonderen' door Rob van Eck. € 5,-. Informatie: 06-24528317.

Zaterdag 7 april

Koffieklets bij HKD

11.00 uur | De Schakel

Voor iedereen die belangstelling heeft voor de historie van Diemen. We zijn nog op zoek naar foto's en verhalen uit het verleden van ons dorp. Vertoning van interviews van Diemenaren op dvd.

Repair Café in 't Kruidvat

14.00 uur | 't Kruidvat

Voor reparaties aan kleinhuishoudelijke apparaten, speelgoed en elektronische apparatuur. 14.00-16.30 uur.

Poëziecafé Open Podium

15.30 uur | OBA Diemen

Optreden van dichteres Tonny Hollanders. Zij schrijft zeer uiteenlopende gedichten, van poëzie in opdracht tot rouwgedichten en erotische poëzie.

Zondag 8 april

Nescioloop 2018

9.40 uur | Atletiekbaan AV23

Start en finish nabij Radioweg 89. Starttijden: 9.40 uur: Jeugdlopen, 10.30 uur: 15 km KNAU wedstrijd- en trimloop, 10.38 uur: 8 km trimloop. Informatie: www.nescioloop.nl.

Kerkdienst

10.00 uur | De Ontmoeting

Met voorganger mw. A. Schragen-Buitenbos en met medewerking van het PeeBee kinderkoor.

Viering

10.30 uur | St Petrus' Banden Kerk

Woord- en communieviering met samenzang. Voorganger is pastor H. Hartog.

Intuïtie en auralezen

13.15 uur | El'sina

'Kijken met je ogen dicht'. Je oefent met de beginselen van het auralezen en geeft elkaar een auralezing. Informatie: www.intuitie-in-praktijk.nl.

'Unieke zaken'

20.30 uur | Theater de Omval

Gebaseerd op het boek van Roald Dahl, 'Ieorg Idur'. Een bijzonder huiskameravontuur bewerkt tot een energieke, fantasievolle en humoristische voorstelling.

Maandag 9 april

Kleurrijke Ouderkringen

9.00 uur | El'sina

Ouders die nieuw zijn in Nederland kunnen met elkaar in gesprek gaan over alles wat hen bezighoudt. Informatie: 06-24603742.

Beauty-inloop

11.00 uur | Het Noorderlicht

Een schoonheidsspecialiste en pedicure zijn aanwezig om senioren een behandeling te geven. In april en mei gratis, daarna kleine bijdrage. Informatie: 06-24528317.

Dinsdag 10 april

Zumba

11.15 uur | Het Noorderlicht

Bewegen op muziek in eigen tempo en niveau. € 1,50. Informatie: 06-24528317.

'The Shape of Water'

14.00 & 20.00 uur |
Theater de Omval

De nieuwe romantische en sprookjesachtige film van meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro. Reserveren: wwww.theaterdeomval.nl.

InloopKoorPlus+

20.00 uur | St Petrus' Banden Kerk

Liederen zingen uit de hele wereld, zingend je grenzen verleggen en daarnaast lekker ontspannen met aanvullende ritme- en harmonieoefeningen. Informatie: marjonbar@gmail.com.

Woensdag 11 april

Enter Inloopochtend

9.00 uur | De Schakel

Elke woensdag, 9.00 -12.00 uur. U kunt uw laptop, iPad of tablet meenemen als hier problemen mee zijn. Informatie: 06-43734155.

Donderdag 12 april

'The Post'

20.00 uur | Theater de Omval

Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever, Katherine Graham (Meryl Streep) en redacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) van The Washington Post. Reserveren: www.theaterdeomval.nl.

'De nieuwe opstelling van de markt voegt echt iets toe'

De 'nieuwe' markt wordt op 25 april geopend

De gemeente en de marktkooplieden hebben de handen ineengeslagen om de wekelijkse markt op woensdag aantrekkelijker te maken.

Klanten maken een rondje over de markt. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN Dat er iets moest gebeuren om de aantrekkingskracht van de markt te versterken was al lange tijd duidelijk. De nieuwe indeling van de markt leidt tot positieve reacties van bezoekers, maktkooplieden en horecaondernemers aan het Diemerplein.

André van Mourik van de groente- en fruitkraam is tevreden over de nieuwe indeling van de markt. "Deze indeling is veel beter dan de vorige. Er is nu een mooi breed looppad tussen de horecazaken en de marktkramen. De bezoekers van de markt maken nu een rondje over de markt. De kramen zijn beter zichtbaar. Als mensen het winkelcentrum uit komen hebben zij meteen een goed zicht op de kramen. Vrijwel alle bezoekers van de markt die ik heb gesproken zijn positief over de nieuwe opstelling. Het overleg tussen de gemeente en de marktkooplieden is goed geweest."

Danny van De Spakenburgse Bakker aan het werk.

'Er is meer interactie tussen de markt en de horeca'

Rondje

Zijn collega Danny van De Spakenburgse Bakker deelt die mening. "De loop voor de bezoekers van de markt is veel beter dan voorheen. Mensen die nu de markt bezoeken lopen een rondje en komen langs alle kramen. In het verleden verlieten mensen de markt door tussen de kramen door te lopen. Dat is nu niet meer het geval."

'De bezoekers van de markt maken nu een rondje'

Ook Brian van Holland Kaascentrum is tevreden. "Deze opstelling is veel beter. De markt en de horecazaken zijn nu verbonden. Dat is goed voor de uitstraling van de markt. Als het binnenkort mooi weer is en de mensen op de terrassen zitten geeft dat veel sfeer."

Een dame die boodschappen doet op de markt is eveneens te spreken over de nieuwe indeling. "Door deze opstelling is er veel meer interactie tussen de markt en de horeca. Ik kom vrijwel elke week op de markt. Ik koop noten en reformproducten en doe inkopen bij de poelier en Holland Kaascentrum."
"De nieuwe opstelling van de markt voegt echt iets toe", aldus Chez Lagcher van Bicker Coffeebar. "Het is uitnodigend en het oogt veel beter. Het komt de sfeer ten goede. Dat zal alleen maar toenemen als de mensen bij mooi weer op de terrassen zitten. Er is ook sprake van meer contact tussen de marktkooplieden en de horecaondernemers. Alle klanten die vorige week bij ons in de zaak waren toonden zich positief over de nieuwe opstelling van de markt."
De markt heeft een nieuwe naam: de Doe Maar Diemen Markt. De 'nieuwe' markt wordt op woensdag 25 april om 11.30 uur officieel geopend. Diemo de Eend zal aanwezig zijn. Daarnaast zijn er activiteiten en aanbiedingen.

SV Diemen pakt drie punten

Ploeg van trainer Gerrie Breugem slaat toe in blessuretijd

SV Diemen wint bij Alliance '22.

DIEMEN SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Alliance '22 met 3-4 gewonnen. Bij rust was de stand 1-1.

SV Diemen kwam op voorsprong door een treffer van Maxim Stefels, die na een duel schorsing weer was teruggekeerd in het elftal van trainer Gerrie Breugem. De ploeg uit Haarlem maakte daarna gelijk. Na de hervatting kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Het doelpunt werd gemaakt door Bright Afriyie, die de vaste spits is van het tweede elftal van SV Diemen. Nadat Alliance '22 opnieuw langszij was gekomen, kreeg SV Diemen een strafschop. De penalty werd benut door Jesse Ringelberg.

Kort voor tijd maakte de thuisclub gelijk en leek SV Diemen genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Maar in blessuretijd maakte Kay Minnema de winnende treffer en kon SV Diemen drie belangrijke punten bijschrijven. SV Diemen is door de overwinning in Haarlem twee plaatsen op de ranglijst gestegen. De ploeg van trainer Breugem staat met 26 punten uit 20 duels op de achtste plaats in de derde klasse C. De Kennemers heeft eveneens 26 punten, maar een iets minder doelsaldo dan SV Diemen en staat negende. Alliance '22 blijft op 25 punten staan en is tiende. United Davo staat met 21 punten uit 20 duels op de elfde plaats, Wijk an Zee op plaats twaalf met 19 uit 19, VVH Velserbroek bezet plaats dertien met 13 punten uit 20 duels en Spaarnwoude blijft hekkensluiter. Die ploeg heeft 12 punten uit 19 duels.

SV Diemen speelt op zondag 8 april opnieuw een uitwedstrijd. De ploeg gaat dan op bezoek bij Roda '23. De wedstrijd in Amstelveen begint om 14.00 uur. Het zal een lastig duel worden, want Roda '23 staat op de tweede plek.

Jong en oud genieten van open dag ATVD

Kindertennis tijdens open dag van ATVD.

DIEMEN Tennisvereniging ATVD heeft zaterdag een open dag gehouden. Jong en oud vermaakten zich op en langs de tennisbanen.

Leden en niet-leden konden op de tennisbanen aan de Willem de Zwijgerlaan een balletje slaan. Voor kinderen waren er ook diverse activiteiten, zoals kindertennis onder leiding van tennisleraren. Ook was er een spelletjesolympiade voor de jeugd en konden kinderen oefenen met een ballenkanon.

Nieuwe leden

Er hebben zich tijdens de open dag zes nieuwe leden ingeschreven, terwijl een aantal andere tennisliefhebbers interesse heeft getoond om bij de club te gaan spelen.

Open toernooi

Leden van ATVD kunnen zowel aan de competitie meedoen als recreatief spelen. Ook houdt de vereniging dit seizoen weer diverse toernooien, zoals de clubkampioenschappen en het open toernooi. Tijdens het open toernooi doen ook spelers mee die lid van andere tennisverenigingen zijn.

SV Zeeburg hoopt nog op kampioen-schap

DIEMEN De dames van het eerste handbalteam van SV Diemen hopen nog steeds op de titel. Komend weekeinde valt de beslissing over het kampioenschap in de hoofdklasse van de zaalcompetitie. De kans is echter klein dat SV Zeeburg kampioen wordt.

SV Zeeburg was tot twee weken geleden de favoriet voor het kampioenschap. Maar nadat de handbalsters uit Diemen de uitwedstrijd tegen US met 21-20 hadden verloren, nam concurrent Geel Zwart een voorsprong van twee punten op de ploeg uit Diemen.

Amsterdam-Noord

SV Zeeburg speelt op zondag 8 april tegen Maedilon, dat op de negende plaats staat. Hoewel het om een thuisduel gaat wordt de wedstrijd gespeeld in Sporthal De Weeren in Amsterdam-Noord. De wedstrijd begint om 12.30 uur. SV Zeeburg kan niet in Sporthal Diemen spelen omdat daar een badmintontoernooi wordt gehouden.

De dames van SV Zeeburg weten overigens zaterdag al of zij in de wedstrijd tegen Maedilon kampioen kunnen worden. Geel Zwart speelt zaterdag namelijk al een uitwedstrijd tegen Westfriesland SEW, dat op de derde plaats staat.

Smashing '72 leidt nederlaag

DIEMEN Het eerste damesteam van Smashing '72 heeft vorige week woensdag de uitwedstrijd tegen Dinto met 3-1 verloren.

Dinto won de eerste set nipt met 25-23. In de tweede set kwamen de volleybalsters uit Diemen langszij (21-25). Maar de thuisclub wist de twee volgende sets royaal te winnen (25-17 en 25-15) en pakte de winst.

Derde plaats

Smashing '72 staat nu op de derde plaats in de promotieklasse A. De ploeg van coach Nicole de Lange heeft na 19 wedstrijden 65 punten. Compaen staat met 66 punten uit 19 duels op de tweede plaats. VV Amsterdam is koploper met 71 punten uit 19 duels.

Smashing '72 speelt op zaterdag 7 april een thuiswedstrijd tegen Move. De wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal Diemen en begint om 17.00 uur.