DiemerNieuws

10 september 2015

DiemerNieuws 10 september 2015


Minister Blok slaat eerste paal Holland Park

De eerste paal gaat de grond in. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Minister Blok van Wonen en Rijksdienst heeft vrijdagmiddag de starthandeling van de bouw van het eerste woonblok van Holland Park verricht.

Begin dit jaar zijn de 131 appartementen van Blok 1 in de verkoop gegaan; binnen drie maanden zijn ze bijna allemaal verkocht. Ruim 200 kopers van de meer dan 200 verkochte woningen hieven het glas samen met de initiatiefnemers van Holland Park, Snippe Projecten BV en Bouwaccent BV, de bouwer en burgemeester Boog, wethouder Scholten en andere leden van het gemeentebestuur van Diemen.

Faciliteiten
Minister Stef Blok prees de kwaliteit van het nieuwe plan voor Holland Park en de visie van de initiatiefnemers om het voormalige kantorenpark te transformeren tot een gewilde woonlocatie. Wethouder Lex Scholten onderstreepte de goede samenwerking tussen Holland Park en de gemeente Diemen die maakt dat de ontwikkeling zo voorspoedig verloopt. Scholten hoopt dat bewoners van Holland Park zich niet vooral op Amsterdam zullen richten, maar ook Diemen zullen ontdekken en gebruik zullen gaan maken van de lokale faciliteiten zoals de winkels, de sportvoorzieningen en De Omval. De bouw van blok 1 is nu gestart. Binnenkort volgt blok 2 dat binnen 2 maanden ook al bijna is uitverkocht. Op 26 september gaan 25 exclusieve appartementen in toren 1 in de verkoop. Toren 1 is de eerste woontoren die in de verkoop gaat in Holland Park.

Uiteindelijk telt Holland Park in de toekomst 3.000 woningen. Het plan is geïnspireerd op Sluseholmen in Kopenhagen en kent een vergelijkbare opzet met appartementen aan grachtjes en een park. Het stedenbouwkundige plan is gemaakt door de architect en stedenbouwkundige Sjoerd Soeters, die ook het ontwerp van blok 1 voor zijn rekening heeft genomen. Karres en Brands verzorgt het ontwerp van de openbare inrichting in het gebied.

De aantrekkelijke woonwijk Holland Park komt op de plaats waar tot voor kort een leegstaand kantorenpark stond van 100.000 m2. Mede door dit initiatief is de kantorenleegstand in de Amsterdamse regio in het algemeen en Diemen in het bijzonder sterk gedaald.

Bezoeker festival Diemerbos aangehouden

DIEMEN - De politie heeft zondag een 20-jarige Amsterdammer aangehouden nadat hij zich had misdragen tijdens een dancefestival in het Diemerbos.

De man was door de beveiligers van het festivalterrein verwijderd. Hij slaagde erin om later via een van de noodingangen het festivalterrein weer te betreden. De organisatie schakelde de politie in die de man korte tijd later wist aan te houden. De politie laat weten dat er tijdens het festival verder geen incidenten hebben plaatsgevonden.

Trouw- marathon

DIEMEN - Tijdens de Gemeentedag, op de slotdag van het Diemer Festijn, zijn er op zaterdag 12 september allerlei activiteiten in en rond het gemeentehuis.

Twee activiteiten springen eruit: zaterdag wordt de kinderburgemeester geïnstalleerd en is er een trouwmarathon. Binnen 90 minuten worden 28 bruidsparen in de echt verbonden. 'Mister Ajax' Sjaak Swart is naast burgemeester Erik Boog getuige tijdens deze marathon in de trouwzaal. Voor de inwoners van Diemen is trouwen deze dag gratis. Anderen betalen slechts € 50,-. De kinderburgemeester neemt een kijkje op de kermis, samen met burgemeester Erik Boog.
Een greep uit de overige activiteiten: personeel van Wijkbeheer vertelt iets over de boomsoorten in Diemen en geeft een demonstratie snoeien en dierengedragstherapeut Guus Piërlôt vertelt over het gedrag van honden.

Lees verder op pagina 3.

28

kinderen hebben gesolliciteerd naar de functie van kinderburgemeester

Zakkenrollers actief

DIEMEN - Bij de politie zijn de afgelopen periode weer vier aangiften gedaan van zakkenrollerij. Drie vonden er plaats in en rond winkelcentrum Diemerplein, één in winkelcentrum Kruidenhof.

De politie laat weten dat zakkenrollers proberen om hun slachtoffers af te leiden, bijvoorbeeld door het stellen van een vraag. De politie adviseert mensen alert te zijn en goed op hun spullen te passen. Het is belangrijk om een tas goed af te sluiten en met de sluiting op het lichaam te dragen. Een bekende truc van zakkenrollers is om eerst de pincode van een slachtoffer af te kijken en later de portemonnee met pinpas te rollen. Bij het pinnen bij een automaat of in een winkel moeten mensen er dus op letten dat de pincode niet wordt afgekeken.

Weerbericht

Vrijdag droog en vrij zonnig, vanaf het weekeinde wisselvallig
Het was een koele start van september. In onze regio is al ruim 50 mm regen gevallen, maar de komende dagen kan het gaan opdrogen. Een oceanisch hogedrukgebied schuift door naar Scandinavië. Met een oostenwind stroomt droge landlucht binnen. In het weekeinde komt een Atlantisch lagedrukgebied naderbij. Er vindt dan een overgang plaats naar wisselvallig weer.

Vrijdag en het weekeinde
Vrijdag is het droog en vrij zonnig. Er waait een matige oostenwind. De temperatuur stijgt naar 20 graden. Zaterdag schijnt eerst de zon, maar vanuit het zuidwesten neemt in de loop van de dag de bewolking toe. Waarschijnlijk gaat het licht regenen. Het wordt nog 20 graden. Zondag is het wisselend bewolkt met nu en dan zonneschijn. Er kan soms wat lichte regen vallen. Er waait een matige zuidoosten- tot zuidenwind. Het wordt zondag 18 à 19 graden.

Trend na het weekeinde
Ook komende week gaat het septemberweer op de wisselvallige toer. Fronten van Atlantische lagedrukgebieden brengen soms enige regen, tussendoor laat de zon zich bij tussenpozen zien. Met een soms stevige zuiden- tot zuidwestenwind liggen de maxima rond 18 graden.

Weetje
Zomer 2015 was geen topper, maar was wel vrij warm. Het gemiddelde maximum/minimum bedroeg 17.5 graden (normaal 17.0 graden). We kregen 28 zomerse dagen met meer dan 25 graden (normaal 21). Topper in deze eeuw was zomer 2003 (40 zomerse dagen). Zomer 2015 was vrij zonnig, maar tevens nat. Er viel 275 mm regen in onze regio tegen 220 mm normaal.

Jopie de aap

De horeca levert vaak de mooiste verhalen op.

In de jaren vijftig zat in de Burgemeester Bickerstraat een dorpscafé met de naam 't Straatje. Mies Blansjaar zwaaide de scepter met duidelijke regels. Mies had het vak geleerd in een Amsterdams café dat zij in korte tijd had vrijgemaakt van een aantal gevreesde penozejongens.

Maar wat er tijdens een borreluur op een vrijdagmiddag in haar Diemense café plaatsvond, had zij nog nooit meegemaakt. "Hé tante Mies, ik heb een apie voor u", sprak een lokale taxichauffeur bij zijn entree in de rokerige ruimte. Daarna volgde haar verbaasde blik het aapje dat door het café huppelde. Een zeeman zonder geld had de taxirit betaald met het aapje. De vaste klanten vonden het prachtig. Mies Blansjaar stribbelde even tegen, maar Jopie de aap bleef jarenlang in het café.

Toen jaloerse Jopie echter op een dag zijn tanden zette in de kap van een kinderwagen, ging hij in een hok. Na sluitingstijd mocht Jopie wel even rondlopen in het café. Als het hok openging, liep hij met vaste tred naar de tap om even aan de bierpomp te lurken.

Werkzaamheden Ouddiemerlaan

DIEMEN - Vanaf maandag 14 september wordt er gewerkt aan de Ouddiemerlaan.

Het laden en lossen op de Ouddiemerlaan leidt regelmatig tot overlast; grote vrachtwagens gebruiken de rijweg van de Ouddiemerlaan om te lossen in plaats van de daarvoor bedoelde laad-en-loszone. Om het gebruik van de laad-en-loszone te stimuleren, wordt deze verlaagd tot straatniveau. Dat maakt het makkelijker om met trolleys en karren heen en weer te rijden. Op maandag 14 september wordt begonnen met de werkzaamheden aan de laad-en-loszone. Omdat de zone tijdens de werkzaamheden niet te gebruiken is, wordt de rijweg van de Ouddiemerlaan hiervoor tijdelijk gebruikt. De vrachtwagens staan dan op de rijweg en kunnen laden en lossen via stalen rijplaten die op het voetpad aan de winkelzijde aansluiten.

De parkeerplaatsen aan de Ouddiemerlaan aan de kant van het winkelcentrum zijn hierdoor tot 2 oktober niet te gebruiken voor automobilisten. De parkeerplaatsen langs de Ouddiemerlaan aan de kant van het gemeentehuis zijn wel gewoon beschikbaar.

Nadat het werk aan de laad-en-loszone afgerond is, wordt begonnen met het plaatsen van extra fietsnietjes aan de Ouddiemerlaan. Deze werkzaamheden starten naar verwachting begin oktober.

Afscheidsdienst dominee Nováková

DIEMEN - Dominee Hanna Nováková neemt afscheid bij de Protestantse Gemeente Diemen. Op zondag 20 september is er een afscheidsdienst in De Ontmoeting.

Dominee Nováková wordt krijgsmachtpredikant. De afscheids- en intrededienst in De Ontmoeting begint om 10.00 uur.

Na 50 minuten gaat het brandalarm af

Ontruimingsoefening in De Omval tijdens voorstelling

Buiten wachten op wat er komen gaat.

DIEMEN - Als woensdagavond 2 september de tweede voorstelling van het theaterseizoen in De Omval een minuut of 50 bezig is, gaat het brandalarm af. Er is wat rookontwikkeling vanaf het toneel. Het publiek verlaat de zaal via de gewone uitgang en de nooduitgang en wordt naar de fontein voor het gemeentehuis geleid.

Daar wachten we af wat er komen gaat. Een beetje lacherig. Want deze ontruiming is niet echt, het is een oefening en onderdeel van de voorstelling 'Sirene' van cabaretière Yvonne van den Eerenbeemt. Voor wie het in de aankondiging gemist had, was het vanaf de eerste minuut van de voorstelling duidelijk dat de ontruimingsoefening zou komen. Yvonne begon als een ware stewardess met een veiligheidsinstructie.

Yvonne van den Eerembeemt is een beginnend cabaretière en Sirene is haar eerste avondvullende voorstelling. Zij speelde hem in Diemen vorige week voor de allereerste keer. De Omval heeft een lange traditie in het openstellen van haar podium voor beginnend talent. Naast grote namen is er ieder seizoen in de programmering plek voor nieuwe namen. Bij de opening van dit seizoen, een dag eerder, lieten vijf beginnende cabaretiers een deel van hun voorstelling zien, zodat de bezoekers vast een voorproefje kregen van hun voorstellingen die later in De Omval te zien zijn. Een mooi initiatief en de sneak previews smaakten naar meer.

Wat (toneel)rook en het alarm gaat af: iedereen verlaat rustig de zaal.

Iedereen is snel en zonder paniek buiten

Terug naar woensdag. Was Yvonne tevreden over haar eerste ontruimingsvoorstelling? "Ja, het ging goed en het publiek deed ook goed mee. Ik ben op het idee gekomen voor deze voorstelling toen ik een keer mocht komen optreden in Haarlem. Er was alleen die avond wel een ontruimingsoefening, werd erbij gemeld. Dat bracht me op het idee om dan ook een voorstelling rond een ontruimingsoefening te maken. Ik hoop natuurlijk dat andere theaters De Omval volgen." Op 12 oktober is de première van 'Sirene 'in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Kijken of ze die grote zaal ook leeg krijgt.

De ontruimingsoefening, ook al is het onderdeel van de voorstelling, is echt. De medewerkers van De Omval kunnen zo oefenen voor als het eens menens is en het wordt duidelijk waar nog verbetering nodig is. Hoe het alarm weer uitgezet moet worden, weten ze nu bijvoorbeeld. En ook dat het handig is om de veiligheidsvestjes voor de BHV'ers boven bij de zaal te leggen. De oefening zelf verliep goed: iedereen was snel en zonder paniek buiten. Toch een veilig gevoel als we de volgende keer weer van een mooie film of voorstelling genieten in De Omval.

Echtpaar Schoegje viert diamanten huwelijk

Meneer en mevrouw Schoegje met wethouder Klaasse.

DIEMEN - Op 2 september 1955 traden de heer en mevrouw Schoegje-van Staveren in het oude gemeentehuis van Diemen in het huwelijk. Precies 60 jaar later kwam wethouder Jeroen Klaasse hen thuis feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Mevrouw Schoegje (79) werd in Diemen geboren. Meneer Schoegje (81) verhuisde op zijn dertiende vanuit Duitsland naar Diemen. Toen zij 18 was en hij 19 leerden ze elkaar kennen in 'het rode dorpje' waar beide families woonden. Zij trouwden en kregen een dochter en twee zoons. Inmiddels zijn er ook al zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Verdachte misbruik meisje verdacht van meer feiten

DIEMEN - De 35-jarige man uit Diemen, die op 24 mei in zijn woning werd aangehouden op verdenking van onttrekking aan het ouderlijk gezag en misbruik van een 14-jarig meisje, wordt van meer strafbare feiten verdacht. Hij stond op 3 september voor het eerst voor de rechter in Dordrecht.

Tijdens de pro-formazitting bleek dat de man ook wordt verdacht van poging tot doodslag bij een steekpartij in Haarlem in 2010, bedreiging en mishandeling van zijn moeder en kledingdiefstal. Ook zou hij zou op het moment van zijn aanhouding kinderporno in bezit hebben gehad. In zijn woning werd toen het 14-jarige meisje uit Hardinxveld-Giessendam aangetroffen; zij werd al een paar dagen vermist.

Pieter Baan Centrum
De verdachte, Marcus Z., verblijft nu in een penitentiair psychiatrisch centrum. Hij vroeg de rechter zijn zaak verder thuis af te mogen wachten, maar dat werd afgewezen. De rechter heeft besloten dat de man naar het Pieter Baan Centrum moet voor observatie. Er moeten nog vijf getuigen gehoord worden door de rechter-commissaris; de man moet binnen drie maanden weer voor de rechter verschijnen.

Gemeentedag: ook activiteiten brandweer en politie

(Vervolg van voorpagina)

De jongerenraad gaat op zoek naar nieuwe leden en de raadsleden gaan via speeddating in gesprek met bewoners. Organisaties als Stichting Welzijn Diemen, de buurtmoestuinen en Scouting Diemen zijn aanwezig.

De brandweer geeft een aantal demonstraties in en bij de brandweerkazerne en ook de politie is aanwezig. De politie stelt mensen in staat om kosteloos de postcode in de fiets te laten graveren en de kentekenplaten van auto's te laten popnagelen. De Nederlandse Brandwonden Stichting en Stichting Harthulp geven eveneens informatie. Ook Veilig Verkeer Nederland zal aanwezig zijn.

Het volledige programma is te vinden op de website www.diemen.nl/inwoners/actueel/nieuws.

Kinderen genieten van Diemer Festijn

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Het Diemer Festijn is woensdagmiddag officieel geopend met de kindermiddag. Nadat burgemeester Erik Boog had afgeteld lieten kinderen ballonnen de lucht ingaan. Stichting Diemer Festijn laat weten dat er dit jaar gebruik is gemaakt van biologisch afbreekbare ballonnen en touwtjes. Dit moet voorkomen dat vogels stikken als zij met de touwtjes van de ballonnen in aanraking komen. Nadat de ballonnen de lucht in waren gegaan, genoten de kinderen in de feesttent van het optreden van One Two Trio.

Activiteiten Monumenten-dagen

DIEMEN - De Open Monumentendagen vinden op zaterdag 12 en zondag 13 september plaats.

De rooms-katholieke kerk Sint-Petrus' Banden is zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Zaterdag is er om 13.30 en 15.30 uur een rondleiding en om 14.30 uur koorzang. De rondleidingen op zondag zijn om 12.00 en 14.00 uur. Begraafplaats Rustoord aan de Weesperstraat is zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur open. De Oude Smidse aan de Ouddiemerlaan opent de deuren zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg is zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur uur open, Kunstzin Diemen heeft er beide dagen een expositie. Aan de tentoonstelling van Kunstzin Diemen doen acht Diemense kunstenaars mee. Onder hen Liedje de Rooij en Janneke de Graaff. Er zijn schilderijen, foto's, beelden, sieraden en textielkunst te zien. De Historische Kring houdt zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur open huis in de Burgemeester Bickerstraat 46A. Fort Diemerdam is de hele dag toegankelijk. Om 14.00 uur start er een historische wandeling Atelier Schitterend van Erik Winkler aan Stammerkamp 14 is zondag 13 september van 9.00 tot 16.00 uur geopend. Winkler beoefent het bijzondere - en in Nederland bijna verdwenen- vak van glasbewerker.

Kermis zaterdag 1,5 uur prikkelarm

DIEMEN - De kermis van het Diemer Festijn is zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur prikkelarm. Het gaat hier om een initiatief van Elliëtte Kreek van Bijzonder Kindercoaching uit Diemen.

Elliëtte: "Laatst zag ik dat er in Hoorn een prikkelarme kermis was. Dat vond ik zo'n geweldig idee dat ik ben gaan informeren bij de gemeente Diemen of dit hier ook mogelijk zou zijn. Ik heb het voor elkaar kunnen krijgen dat Diemen zaterdagochtend ook een prikkelarme kermis krijgt. Deze is speciaal bedoeld voor bezoekers met een beperking zoals epilepsie of autisme. Knipperende lampjes, harde muziek en snelle bewegingen zijn allemaal prikkels die het voor sommige mensen onmogelijk maken om naar de kermis te gaan. Speciaal voor deze doelgroep is dan ook dit initiatief, zodat ook zij kunnen genieten van de kermis. De exploitanten zorgen ervoor dat de lichtjes niet knipperen, de volumeknop krijgt een flinke slinger terug en ook zullen de attracties niet op volle snelheid draaien."

JA leuk! man is aanwinst voor winkelcentrum Diemerplein

Zaak richt zich op modebewuste man

Anja van Diemen en Judith Langenberg. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - JA leuk! man is de naam van de nieuwe herenmodezaak in winkelcentrum Diemerplein. De zaak is eigendom van Judith Langenberg (J) en Anja van Diemen (A). Zij openden anderhalf jaar geleden de damesmodezaak zaak JA leuk die tegenover hun nieuwe zaak in het winkelcentrum is gevestigd. Anja is tevens eigenaar van modezaak Basic-Line en kapsalon Salon van Diemen (samen met haar dochter Nikki).

Anja en Judith omschrijven JA leuk! man als een herenmodezaak voor de modebewuste man. Ook voor de prijsbewuste man overigens. Anja: "Wij verkopen kwalitatief goede herenmode voor een betaalbare prijs, zowel businessstijl kleding als casual. Wij richten ons niet op een bepaalde leeftijdscategorie. Volwassen mannen van alle leeftijden kunnen hier mooie kleding vinden." Ze heeft een trend geconstateerd: "Steeds meer jonge mannen vinden het leuk om in een strak gesneden pak te lopen. Ze gaan met een paar mooie Italiaanse schoenen eronder de stad in om uit te gaan."
Assortiment
Klanten die de winkel binnenstappen treffen aan de linkerkant vooral businessmode zoals kostuums, colberts, pantalons en overhemden. Aan de rechterzijde van de winkel zien zij casual kleding zoals jeans, broeken, truien, vesten, polo's en shirts. JA leuk! man verkoopt ook T-shirts, boxershorts, sokken en schoenen. Het assortiment wordt regelmatig aangepast en ververst.
Positief
Judith en Anja hebben hulp van verkoopster Ria. Dax, de zoon van Anja, staat op zaterdag en maandagmiddag in de winkel.

De ondernemers verwachten veel van de zaak. "Er was hier nog geen zaak met mooie, kwalitatief goede en betaalbare herenmode voor de mensen die onze doelgroep vormen. De reacties zijn erg positief", aldus Judith.

Montana Arkenbout


Crewlid Diemer Festijn
Woont, met onderbreking, sinds haar geboorte in Diemen

"Waar treffen we jou tijdens het
Diemer Festijn?

"Ik sta achter de bar."

Neem je daarvoor vrij?
"Ik neem altijd een week vrij voor het Diemer Festijn. Ik werk bij Deen hier in Diemen."

Zin in dit festijn?
"Jazeker, hier kijken we het hele jaar naar uit. Mijn ouders waren al bij het eerste Diemer Festijn betrokken en ik zit er ook al heel lang bij."

Wat mogen we vooral niet missen?
"De afsluiter zaterdag met Peter Beense, dat is altijd echt een knaller, hoewel het wel jammer is dat het festijn dan afgelopen is. Naar 'Diemen zingt Hazes' kijk ik ook erg uit."

Daarom Diemen.
"De hele familie woont bijna in Diemen, we hebben een hechte band, ik voel me hier thuis."

Favoriete stek in Diemen?
"Bij mijn nicht thuis, omdat we elkaar daar vaak allemaal ontmoeten en als de feesttent er staat de tent natuurlijk."

Jan Smit of Nick en Simon?
"Jan Smit."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen hebben?
"Met Big 2 van The Opposites, om te vragen waarom hij nooit op mij is gevallen, haha."

Waar mogen ze je 's nachts voor wakker maken?
"Voor een lekker bord pasta van mijn moeder."

Leukste jeugdherinnering.
"Lekker buiten ravotten met de buurkinderen."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Mijn rijbewijs halen en daarna leuke dingen voor mijn ouders en broers kopen en als er dan nog geld overblijft een autootje kopen en shoppen."

En met 100 euro?
"20 euro zelf bijleggen en nieuwe sneakers van mijn favoriete merk kopen."

Als je een dagje burgemeester was...
"Dan zou ik die dag speakers laten ophangen en in alle straten van Diemen leuke meezingmuziek laten horen."

Ontmoetingsplek voor longpatiënten opgericht

DIEMEN - Maandag 14 september open het Longpunt Amsterdam Oost e.o. Een initiatief van Margot van Doesburg uit Diemen samen met het Longfonds en diverse zorgverleners.

Het Longpunt is een ontmoetingsplek voor longpatiënten en hun omgeving. Zij kunnen er informatie en ervaringen uitwisselen over het leven met een longaandoening, ook met zorgverleners en vrijwilligers. Het Longpunt Amsterdam Oost wordt iedere tweede maandag van de maand gehouden bij Fysio World aan de Middenweg in Amsterdam. "Goed te bereiken, ook voor Diemenaren en inwoners van Duivendrecht", aldus Margot Van Doesburg.
Bij de feestelijke opening aanstaande maandag houdt dr. Paul Bresser, longarts van het OLVG, een lezing. Het Longpunt is van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis, aanmelden via Margot van Doesburg, 06-29039273 of longpuntamsterdamoost@longfonds.nl. Het volgende Longpunt is op 12 oktober.

'SV Diemen moet aanvallend en aantrekkelijk spelen'

Martin van Egmond, trainer van SV Diemen

DIEMEN - Martin van Egmond (46) is dit seizoen trainer/coach van de zondagselectie van SV Diemen. Hij is de opvolger van Marc Stuut die afgelopen seizoen met SV Diemen kampioen werd van de vierde klasse F. In een beslissingsduel klopte SV Diemen SV Ouderkerk, dat toen werd getraind door Van Egmond. SV Ouderkerk promoveerde via de nacompetitie eveneens naar de derde klasse. SV Diemen verloor zondag de competitie-ouverture bij Hercules Zaandam: 4-0. Een nadere kennismaking met de trainer van SV Diemen.

Martin van Egmond voor de dug-out. Foto: Trudy Kroese

Toen Martin van Egmond in januari een eenjarig contract bij SV Diemen tekende was hij met zijn club SV Ouderkerk samen met concurrent SV Diemen in de race voor de titel in de vierde klasse F. De trainer sprak toen de hoop uit dat beide teams zouden promoveren. SV Diemen werd kampioen na een beslissingsduel tegen SV Ouderkerk dat op het veld van Roda '23 in Amstelveen werd gespeeld. SV Ouderkerk en Fortius promoveerden via de nacompetitie eveneens naar de derde klasse.

Een aantal prominente spelers is vertrokken, onder wie Pierre Tosch en Kevin Kroese. Is SV Diemen zwakker geworden?
"Ik vind het jammer dat Kevin Kroese naar een andere club is vertrokken en Pierre Tosch is gestopt. Maar ik heb respect voor hun besluit. Achterin hebben we Eber Akka voor de positie van Pierre en op het middenveld kijken wij nog hoe we de positie van Kevin Kroese het beste kunnen invullen. We hebben er een aantal nieuwe jongens bij. Wij zullen nog moeten zien of de ploeg inderdaad minder sterk is geworden."

Hoe wil je SV Diemen laten spelen?
"Bij SV Ouderkerk speelde ik met drie spitsen. SV Diemen is gewend om met twee spitsen te spelen. Ik zie geen reden om dit te veranderen, maar ik ben wel van mening dat een team tijdens een wedstrijd moet kunnen omschakelen op een ander systeem. Dus van een systeem van twee spitsen overstappen naar een systeem van drie aanvallers."

Beslissingsduel tussen SV Diemen en SV Ouderkerk. Foto: Michelle de Haas

'Ik vind het belangrijk dat er veel concurrentie binnen een selectie is'

Wil je met een vaste basiself gaan spelen?
"Na de laatste bekerwedstrijd tegen FC Abcoude heb ik de selectie in twee groepen verdeeld: de A-selectie en de selectie voor het tweede elftal. Bij het eerste elftal werk ik met een selectie van achttien spelers. Elke trainer is afhankelijk van blessures en schorsingen. Ik vind het belangrijk dat er veel concurrentie binnen een selectie is. Dat houdt de spelers scherp."

SV Diemen heeft veel talentvolle A-junioren.
"Een aantal A-junioren maakte vorig seizoen al deel uit van de selectie van het eerste. Manolito Joren is een goed voorbeeld. Hij heeft vorig seizoen veel wedstrijden gespeeld en is dit seizoen pas op een leeftijd dat spelers bij de senioren uitkomen. Een aantal A-junioren is doorgestroomd en de kans is aanwezig dat er jonge spelers bij de selectie van het eerste komen. Ik zal dit seizoen vaak contact onderhouden met Urvin Lee. Hij is sinds het begin van dit seizoen trainer van de A1-junioren."

Veel ervaring

Amsterdammer Van Egmond speelde lange tijd voor Jos-Watergraafsmeer. Nadat hij op jonge leeftijd wegens een blessure moest stoppen werd hij trainer van DWS en CTO '70. Bij beide clubs was hij trainer van de A1-junioren. Vervolgens werd hij assistent-trainer bij het eerste zaterdagteam van Dronten. Daarna vond Van Egmond het tijd om op eigen benen te gaan staan. Hij werd trainer van het eerste zondagteam van Waterwijk in Almere. Dat team promoveerde naar de derde klasse. Na drie jaar stapte hij over naar OSM. Aan het begin van het seizoen 2013-2014 werd hij trainer van SV Ouderkerk.

'Stiekem hoop ik dat wij ook een periodetitel kunnen pakken'

Welke ambities heeft SV Diemen dit seizoen?
"De club heeft de ambitie uitgesproken dat het doel is om zich dit jaar te handhaven in de derde klasse. Maar stiekem hoop ik dat wij ook een periodetitel kunnen pakken. Daarnaast wil ik met SV Diemen aanvallend en aantrekkelijk voetbal spelen. Ik zie graag dat mijn team de bal heeft."

Wat kun je zeggen van de andere ploegen in de poule?
"Roda '23 is vorig jaar gedegradeerd uit de tweede klasse en heeft een sterke ploeg. Ik heb begrepen dat ook ASV Arsenal en AGB een goede ploeg hebben. Het is inderdaad leuk dat SV Diemen en SV Ouderkerk weer bij elkaar in de poule zitten. Op 6 december spelen wij de uitwedstrijd tegen SV Ouderkerk en de return in Diemen is op de laatste dag van het seizoen."

Er is veel rivaliteit tussen SV Ouderkerk en SV Diemen?
"Jazeker. Toen ik een contract voor SV Diemen had getekend waren er mensen bij SV Ouderkerk die twijfelden of ik mij nog wel volledig zou inzetten voor die club. Ik heb hen toen uitgelegd dat ik per se wilde promoveren. Dat staat goed op mijn cv. En elke sportman wil winnen. En nadat wij de beslissingswedstrijd tegen SV Diemen hadden verloren waren er ook enkele mensen die vervelende dingen tegen mij hebben geroepen. Maar dat kan gebeuren. Ik ben heel blij dat SV Ouderkerk via de nacompetitie is gepromoveerd. Ik ben op een mooie manier bij die club weggegaan."

Kun je de twee verenigingen vergelijken?
"SV Diemen en SV Ouderkerk zijn enigszins vergelijkbaar. Het zijn beide clubs in een dorp met een mooie accommodatie en veel jeugdleden. Maar ik denk dat SV Diemen als vereniging iets verder is dan SV Ouderkerk. Alle hoogste jeugdteams van SV Diemen komen uit in de divisie. Dat zegt veel over het niveau."

Diemenvoorelkaar.nl

Online marktplaats voor vraag en aanbod hulp

Diemense vrijwilligers op de posters en flyers van Diemenvoorelkaar.

DIEMEN - Diemenvoorelkaar.nl is de plek waar Diemenaren elkaar kunnen vinden voor (vrijwillige) hulp. Zaterdag wordt de website voor de inwoners van Diemen gelanceerd tijdens de Gemeentedag.

Er zijn Diemenaren die hulp nodig hebben. Dat kan incidenteel zijn of vaker; een boodschap doen bijvoorbeeld, de tuin onderhouden of wat gezelschap. Aan de andere kant zijn er ook Diemenaren die dat best als vrijwilliger op zich willen nemen. Maar hoe vinden zij elkaar? Op de lokale online marktplaats voor vrijwilligerswerk en burenhulp Diemenvoorelkaar.nl moet iedereen die hulp kan gebruiken en iedereen die hulp wil bieden in Diemen elkaar makkelijker kunnen vinden. Diemenvoorelkaar is een initiatief van de gemeente Diemen en de Stichting Welzijn Diemen (SWD). WonenPlus, een begrip in Diemen, gaat op in Diemenvoorelkaar.

Stel: je zoekt een maatje om eens iets leuks mee te gaan doen. In een paar stappen vind je dan op Diemenvoorelkaar.nl verschillende mensen die dit willen doen. Via de website kun je contact met elkaar opnemen om verder kennis te maken. Andersom staan er ook hulpvragen op Diemenvoorelkaar.nl. Zo is er bijvoorbeeld een Diemenaar die uit Spanje komt en iemand zoekt om zijn Nederlands te verbeteren. Hij biedt overigens ook aan om te helpen met klusjes en tuinonderhoud; wie weet zijn vraag en aanbod hier heel goed te combineren.

De afgelopen maanden hebben vooral organisaties en verenigingen hun profielen en aanbod vast ingevuld op de website. Zaterdag kan iedereen tijdens de Gemeentedag Diemenvoorelkaar.nl zien. In de raadzaal tonen medewerkers hoe de website werkt en wie dat wil kan ter plekke een profiel aanmaken. Voor iedereen die dat doet is er een leuk presentje.

Hoe moeten mensen die niet actief zijn op internet voortaan hulp vinden of aanbieden? "Op verschillende plekken in Diemen staan computers waar mensen zich in kunnen schrijven; bijvoorbeeld in De Brede HOED, huis van de buurt 't Kruidvat en wijkcentrum Noorderlicht. Daar zijn ook mensen aanwezig die kunnen assisteren", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Verder hopen we natuurlijk dat mensen geholpen worden door hun kinderen of mantelzorgers, maar ook door instanties als de ouderenbonden. Bovendien kan men altijd nog terecht bij het team van Diemenvoorelkaar in De Brede HOED (voorheen WonenPlus)."

Dat Diemenvoorelkaar.nl echt van en voor Diemenaren is, blijkt wel uit de posters en flyers. Daarop zijn Diemenaren te zien die al vrijwilligerswerk doen.

Thomas Termeulen won twee vrijkaarten voor de Sneak Preview van verschillende artiesten in Theater De Omval. Hieronder zijn recensie 'Aangename afwisseling van theater, comedy en kleinkunst in Theater De Omval'.

Kirsten van Teijn, 19 september (weer) in De Omval.

Ik kom altijd graag in De Omval. Door zijn gemoedelijke sfeer creëert deze knusse, blauwe blokkendoos een prettige ambiance voor een avondje uit. Ik kijk dan ook altijd halsreikend uit naar de Sneak Preview-avonden in De Omval, waar vijf verschillende artiesten optreden die komend seizoen in Diemen te aanschouwen zijn.

Dinsdag 1 september werd het nieuwe theaterseizoen geopend met zo'n sneak-previewvoorstellingenreeks. Tijdens de avond kwamen Marc de Hond, Kirsten van Teijn en René van Meurs aan bod, na de pauze gevolgd door Flip Noorman, met het duo Yentl en De Boer als afsluiting. De vijf artiesten vormden een aangename afwisseling van verhalend theater, stand-upcomedy en kleinkunst. Zowel Marc de Hond als René van Meurs had ik al eens eerder gezien en het cabaret van beiden stelde opnieuw niet teleur. Ook de muzikale act van Kirsten van Teijn en de gezellige kleinkunstliedjes van Yentl en De Boer zorgden voor zowel een lach als een traan.

Maar de grote verrassing was voor mij het optreden van Flip Noorman. Bij zijn onheilspellende liederen wist het publiek zichzelf moeilijk een houding te geven en ook zijn ode aan het bedrog ("Niets is zo eerlijk als een onvervalste leugen") ontwrichtte de zaal. Maar in zijn laatste twee nummers liet hij ook zijn gevoelige en zelfs 'publiekspleaserige' kant zien. Een echte antiheld die schuurt zoals ik die nog niet eerder in het theater heb gezien.

donderdag 10 september

Hobbyclub

Iedere donderdag van 10.30 tot 12.00 uur in Huis van de Buurt 't Kruidvat. Kosten 1 euro voor materiaal en 1 euro voor de koffie.

Klaverjassen

Klaverjasclub Diemen Zuid start weer met de competitie in Huis van de Buurt 't Kruidvat. Aanvang 20.00 uur. Kosten € 3,- per avond.

10 en 15 september

Film in De Omval

'Valley of Love' met Gérard Depardieu, Isabelle Huppert, Dan Warner e.a. In deze komische Franse roadmovie gaan Isabelle en Gérard, die zes maanden geleden hun zoon Michael verloren, naar Death Valley, Californië. 20.00 uur, € 8,-.

vrijdag 11 september

Expositie

Magda Wieclawska exposeert in winkelcentrum Diemerplein. Het thema van haar schilderijen is 'Droomlandschappen'. Informatie: www.freespiritgallery.nl.

Bingo

Anbo Diemen organiseert een najaarsbingo in De Schakel. 13.30 tot 16.30 uur.

Kaarten

De vrijdagavondclub van ontspanningsvereniging Diemera begint weer in Berkenstede. Er wordt gespeeld in competitieverband en nieuwe leden zijn welkom. Informatie klaverjassen: 020-6652241. Troefcall: 06-14289386 na 18.00 uur.

zaterdag 12 september

Natuurwandeling

Werkgroep Spoorzicht organiseert een wandeling onder het motto 'Diemen is om op te eten' langs openbare kruiden- en fruitpluktuinen in Diemen. Start 14.00 uur bij het oogstfeest van buurtmoestuin de Prinses op de erwt. Aanmelden: natuurindiemen@gmail.com.

Oogstfeest

Het oogstfeest in buurtmoestuin de Prinses op de erwt is van 15.00 tot 18.00 uur met een workshop over bijen, hapjes vers uit de moestuin, bijenhotel knutselen en een puzzeltocht.

12 en 13 september

Monumentendagen

12 september en 13 september zijn de Open Monumentendagen en in Diemen openen diverse bijzondere gebouwen de deuren.

zondag 13 september

Open lessen

MajaFit houdt van 10.00 tot 11.30 uur een promo-ochtend in wijkcentrum Noorderlicht. Kijken mag, meedoen ook. Informatie: www.majafit.nl of 06-17411800.

Uurtje Literatuurtje

Joost Prinsen brengt een Uurtje Literatuurtje naar De Omval. Hij deelt zijn herinneringen aan de meest prachtige schrijvers. 14.00 uur, € 17,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Saan Museum

Het Saan Museum is vandaag weer open tussen 13.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis.

maandag 14 september

PowerBalance

De lessen van MajaFit zijn uitgebreid met PowerBalance en MajaShape. De lessen beginnen in de week van 14 september in Diemen-Noord. Alle informatie is te vinden op www.majafit.nl.

Groepsles Mensendieck

Maandag 13.30-14.30 uur o.l.v. Madelon Klijn, dinsdag 13.30-14.30 uur o.l.v. Fendy van Bavel. Praktijk voor oefentherapie in Burgemeester Bickerstraat. Aanmelden: 020-6001316 of www.mensendieckdiemen.nl.

dinsdag 15 september

Boekstart

Om 10.30 uur in OBA Diemen Mama is Lief, een dansles voor baby's en dreumesen (0-2 jaar) en hun (groot)ouders/verzorgers. Toegang met OBA-pas gratis/€ 5,-. Reserveren: diemen@oba.nl of 020-6902353.

Bridgecursus

Bridgeclub Sans Atout organiseert in De Schakel op dinsdag- en woensdagmiddag de cursus Flitsend spelen, het vervolg op Bridge in een flits 1 en 2. Ook zeer geschikt voor mensen die al langer bridgen. Inschrijven: 020-4638952, bridge@boekservices.nl ofwww.sansatoutbridge.nl.

Mediteren

Iedere dinsdag in Yoga Studio Diemen: mediteren. 20.00 tot 21.30 uur. Informatie: www.yogadiemen.nl.

woensdag 16 september

Kundalini Yoga

Iedere woensdag van 10.00 tot 11.30 uur Kundalini Yoga inclusief meditatie in Yoga Studio Diemen. Aanmelden: 020-4165078 of adouma40@planet.nl.

Spreekuur

De wijkverpleegkundigen van Amstelring en Cordaan houden iedere woensdag spreekuur in de Brede Hoed van 14.00 tot 15.00 uur. Voor vragen over zorg en welzijn.

Rosita Steenbeek

Om 20.00 uur komt Rosita Steenbeek in OBA Diemen vertellen over haar nieuwe boek 'Rose'. Toegang met OBA-pas € 5,- / € 10,-. Reserveren via 020-6902353 of diemen@oba.nl.

donderdag 17 september

Tekenen en schilderen

Anne Melisandra de Groot start weer een cursus tekenen en schilderen in De Omval. Voor beginners en gevorderden. Iedere donderdag 13.30-15.30 uur. Kosten € 110,- voor 12 lessen. Informatie: 06-41511037.

Boekpresentatie

Ineke van Zuijlen presenteert in El'sina haar boek 'Zandfant'. Zij wordt geïnterviewd over het schrijven van 'Zandfant' en zal er ook uit voorlezen. 17.00 tot 18.30 uur. De presentatie bijwonen is gratis, wel even aanmelden voor 13 september via leoniecr@mwinckel.nl.

NUHR

De mannen van NUHR komen naar De Omval met de voorstelling 'Draai het eens om'. Van koffiezetapparaat tot ziekenhuis, van basisschool tot restaurant, alles wordt beoordeeld. Gewikt en gewogen. Afgemaakt of gehypet. Tussenwegen zijn er niet. De Mannen van NUHR zijn bereid alles in twijfel te trekken om je weer op het juiste spoor te zetten. 20.30 uur, € 16,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 19 september

Open dag Pino en Hakim

Kinderdagverblijven Hakim en Pino houden een open dag op de locatie van Pino, Ouderkerkerlaan 28 van 10.00 tot 12.00. Er komen een zangeres en een Disneyprinses, er wordt geschminkt en er is een tombola. De open dag is voor ouders met kinderen van 0-4 jaar.

Cabaret in De Omval

Kirsten van Teijn speelt 'Heilloos'. De grootvader van Kirsten van Teijn leefde dertig jaar lang een dubbelleven. Mysterieus hoe hij dit voor elkaar kreeg. Is het daarom dat ze graag peutert aan datgene wat wij het liefst verborgen houden? Dat ze geluk met wantrouwen ondergaat? Heilloos is een gedurfde, maar kwetsbare muzikale cabaretvoorstelling over waar je vandaan komt en waar je je heil vindt. 20.30 uur, € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Nieuwe korfbalvelden geopend

Wedstrijden op kleiner veld zijn sneller

Burgemeester en wethouder mikken op korf. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - DKV Victoria speelt de thuiswedstrijden vanaf de start van het huidige seizoen op twee nieuwe kunstgrasvelden. De velden werden zondagmiddag officieel geopend door burgemeester Erik Boog en wethouder van Sportzaken Jeroen Klaasse.

Dat het kunstgrasveld waarop de spelers van de korfbalvereniging tot en met het einde van vorig seizoen de wedstrijden en trainingen afwerkten hard aan vervanging toe was, kon iedereen zien. Maar nadat de korfbalbond had besloten dat de wedstrijden met ingang van dit seizoen op een kleiner veld worden gespeeld, was het moment aangebroken om de accommodatie op sportpark De Diemen aan te passen. Het versleten korfbalveld heeft plaats gemaakt voor twee nieuwe velden van kunstgras. Bovendien is er een veldje voor de jeugd aangelegd. De velden wordt ook gebruikt voor de trainingen.

Voorzitter Richard Groenveld en de leden van DKV Victoria ontvingen burgemeester Erik Boog en wethouder van Sportzaken Jeroen Klaasse zondagmiddag in het clubgebouw. De officiële opening van de velden vond plaats na afloop van de thuiswedstrijd van het tweede team van DKV Victoria en vlak voordat het eerste team de eerste thuiswedstrijd van het seizoen speelde.

Wethouder Klaasse ging in zijn toespraak gedetailleerd in op de lange geschiedenis van de korfbalvereniging die in 2017 het 100-jarig bestaan hoopt te vieren. Daarna schoten de burgemeester en de wethouder beiden een bal op een korf. Jeugdige leden van de verenigingen zorgden voor extra sfeer door confetti af te steken.

Richard Groenveld vertelt dat de leden tevreden zijn over de nieuwe velden. "Doordat er op een kleiner veld wordt gespeeld moeten de spelers wendbaarder zijn en sneller draaien. De spelers die ik heb gesproken zijn tevreden over de kwaliteiten van de velden. Zij geven aan dat de nieuwe velden voor een goede grip zorgen."

Zee

In het verleden stonden de meeste voetbalstadions midden of vlak bij een woonwijk. De supporters gingen lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer naar het stadion. Om de veertien dagen liepen supporters van Ajax over de Middenweg naar De Meer, andere namen de tram en stapten uit bij het voormalige eindpunt van lijn 9. Tot ver in de jaren 80 werden voetbalwedstrijden door vrijwel alleen maar mannen en jongens bezocht.

Veel klassieke en sfeervolle stadions in Nederland hebben de laatste decennia plaatsgemaakt voor moderne voetbaltempels. De oude stadions voldeden niet meer aan de eisen van de supporters (door gladde marketingfiguren ook wel 'klanten' van de club genoemd). De sanitaire voorzieningen waren vaak zeer slecht en nauwelijks berekend op vrouwen, van wie er steeds meer naar het stadion kwamen. Daarnaast hadden stadions een beperkt aantal parkeerplaatsen. Veel bezoekers van De Meer parkeerden hun auto in de woonwijken in Diemen. Dit resulteerde in klachten van de bewoners. Er werden toen maatregelen genomen. Als Ajax thuis speelde mochten automobilisten van buiten Diemen het dorp niet in.

De moderne stadions bieden meer comfort. Dit heeft tot gevolg gehad dat er nog meer vrouwen en businessfiguren in driedelig pak naar voetbalwedstrijden komen. De plekken waar de moderne stadions zich bevinden spreken dikwijls nauwelijks tot de verbeelding. Niet zelden is een stadion gebouwd in een sfeerloos industriegebied.

Ik moest eraan denken toen een groot supporter van Ajax mij onlangs een luchtfoto van het stadion van de Noorse voetbalclub Molde liet zien. Die club is een van de tegenstanders van Ajax in de Europa League. Het stadion van Molde ligt vlak bij de zee, de Atlantische Oceaan om precies te zijn. Hoewel het niet makkelijk is om met behulp van een luchtfoto afstanden te schatten, ligt het stadion niet verder dan een meter of vijftig van de zee. Net te ver om de bal vanuit het stadion in het water te schieten.

SV Diemen verliest bij Hercules Zaandam: 4-0

DIEMEN - SV Diemen heeft de eerste competitiewedstrijd verloren. Het team van trainer Martin van Egmond ging in de uitwedstrijd tegen Hercules Zaandam hard onderuit: 4-0.

Van Egmond is teleurgesteld over het resultaat van zijn team in de competitie-ouverture in Zaandam. Hij weigert echter naar excuses te zoeken. "Hercules Zaandam heeft de wedstrijd terecht gewonnen. Die ploeg voetbalde beter en speelde ook feller. Wij zullen zondag met een andere instelling het veld op moeten gaan."

Zondag werd duidelijk dat het niveauverschil tussen de vierde en derde klasse aanzienlijk is. Ook SV Ouderkerk en Fortius, die beide net als SV Diemen naar de derde klasse C zijn gepromoveerd, gingen hard onderuit in hun eerste competitieduel: SV Ouderkerk verloor met 4-2 bij ASV Arsenal, Fortius moest bij AGB een 5-1 nederlaag incasseren.

SV Diemen krijgt zondag de kans om revanche te nemen. De club speelt dan een thuiswedstrijd tegen Buiksloot. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Buiksloot speelde in de competitie-ouverture gelijk tegen OSV: 2-2.

Buiksloot is een fusieclub die voorkomt uit twee legendarische Amsterdamse verenigingen: Volewijckers en DWV.

Dames van SV Zeeburg winnen van VIDO: 25-16

DIEMEN - De dames van SV Zeeburg hebben voor eigen publiek gewonnen van VIDO: 25-16.

De handbalsters uit Diemen begonnen niet goed. Er werd veel balverlies geleden, te snel geschoten en de verdediging stond nog niet goed. De wedstrijd ging in de beginfase gelijk op. Na tien minuten spelen herpakten de dames van de thuisploeg zich en ging het beter lopen. In de aanval werd goed druk gezet waardoor gescoord kon worden en ook de verdediging speelde beter door goede onderlinge communicatie en een actieve houding. SV Zeeburg leidde bij rust met 12-6.

De thuisclub begon de tweede helft goed. SV Zeeburg wist de cirkelspeelster goed te vinden om uit breaks te scoren. In de slotfase kon VIDO nog iets terugdoen, maar de overwinning van SV Zeeburg kwam niet in gevaar: 25-16. De dames van SV Zeeburg spelen zondag thuis tegen Tornado. De wedstrijd begint om 15.15 uur.

Open dag manege De Eenhoorn is succes

Demonstratie tijdens open dag. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Manege De Eenhoorn heeft zondag een open dag gehouden.

Voorzitter Eric Le Grand laat weten dat er veel bezoekers waren. "Er waren verschillende demonstraties en activiteiten en kinderen konden ritjes op een pony maken. De vereniging heeft laten zien dat paardrijden een leuke sport is voor jong en oud." Burgemeester Boog en wethouder van Sportzaken Klaasse hebben tijdens de open dag het ruiterpad geopend.

DKV Victoria verliest van OKV: 11-18

DIEMEN - DKV Victoria heeft de eerste thuiswedstrijd op het nieuwe veld verloren. OKV was sterker: 11-18.

De korfballers uit Diemen begonnen redelijk. De rebound van DKV Victoria was echter niet zo goed als die van OKV, waardoor veel aanvallen niet meer waren dan één-kansmomenten. Mede doordat die ballen er niet ingingen kon OKV uitlopen. De thuisclub vocht voor elke bal en elke scoringskans. Bij rust leidden de bezoekers met vijf punten.

DKV Victoria bleef na de hervatting vechten en uiteindelijk ook tegen zichzelf. De eindstand 11-18 was terecht. DKV Victoria speelt zaterdag thuis tegen DSO. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Proeverij tijdens het Diemer Festijn

Delano Delicatessen maakt heerlijke hapjes van de producten van de zaterdagse versmarkt.

DIEMEN - De marktkooplui van de zaterdagse versmarkt organiseren zaterdag 12 september een proeverij.

De marktkooplui van de zaterdagse versmarkt hebben voor het Diemer Festijn de handen ineengeslagen. De producten van Dammers Kaashandel, Heinen Visspecialiteiten en Vos Groenten en Fruit zullen op vakkundige wijze door Delano Delicatessen worden verwerkt tot heerlijke hapjes.

Gratis lampionnen

DIEMEN - Zaterdagavond is er een lampionnenoptocht. Klanten van winkelcentrum Diemerplein kunnen een gratis lampion ophalen.

Wie zaterdag iets koopt in het winkelcentrum kan tussen 12.00 en 16.00 uur een gratis lampion ophalen bij de kraam. Wel even de kassabon laten zien en zolang de voorraad strekt.

De lampionnenoptocht begint zaterdagavond om 20.30 uur op het Diemerplein buiten het winkelcentrum. De optocht wordt mogelijk gemaakt door de bijdrage van de winkeliersvereniging Diemerplein aan het Diemer Festijn.

Divers onderzoek (didactisch, intelligentie, hoogbegaafdheid, vervolgonderwijs, persoonlijkheid, gedrag, sociaal emotioneel), begeleiding (o.a. autismebegeleiding, faalangsttraining, begeleiding bij ADHD) en advies. www.prak
tijkvoorpassendonderwijs.nl

Gratis Aikido proefles in Diemen. Je bent niet alleen bezig met pasjes en technieken, maar ook en vooral met inzicht verwerven binnen een vechtsituatie. Iedereen van
5 tot 60 is welkom.
www.aikidojodiemen.nl
tel.: 06-12434183

Natuurarts gespecialiseerd in chronische ziektes zoals: crohn, colitis, migraine, eczeem, candida, chronische pijn etc. Tel.: 0251-654723, www.pgng.nl

Pesten, of pestverleden een probleem? Kijk op
www.posicom.nl voor hulp.

Remedial teaching. Citotraining. Voorbereiden op rekentoetsen examens. Middenstraat 31 Weesp www.prak
tijkvoorpassendonderwijs.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Krijgt u familie op bezoek?
En hebt u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

Feestje? Gratis feestzaal tot 180 personen.
www.snookerclubbussum.nl
06-53319921