DiemerNieuws

24 september 2015

DiemerNieuws 24 september 2015


Man gewond bij ongeluk op spoorwegovergang

DIEMEN - Een 21-jarige man uit Koog aan de Zaan is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt nadat hij op de spoorwegovergang bij het station in het centrum van Diemen was aangereden door een trein.

De man maakte deel uit van een groep jongeren die over de inmiddels gesloten spoorbomen waren geklommen om de laatste trein naar Amsterdam te halen. Zij wilden vlak voordat de trein uit de richting Weesp het station binnen kwam rijden de rails oversteken. De 21-jarige man struikelde en werd aangereden door de trein, die inmiddels vaart had geminderd. De verwondingen van de man vielen mee. Hij liep een schouderwond op. Wel heeft de politie hem als verdachte aangemerkt.

De spoorwegovergang is al jaren onderwerp van discussie. Veel mensen ervaren de spoorwegovergang niet als optimaal veilig. Er hebben in het verleden diverse ongelukken plaatsgevonden. Vrijwel altijd ging het om voetgangers, fietsers of bromfietsers die onder de gesloten spoorbomen door waren geglipt en een aankomende trein over het hoofd hadden gezien.

Het college van B en W heeft bij het presenteren van de meerjarenbegroting 2016-2019 aangegeven dat er geld is gereserveerd voor een ondertunneling bij het station in het centrum van Diemen. Wethouder van Financiën Lex Scholten: "De ondertunneling kost een aanzienlijk bedrag. Maar het Rijk, de provincie Noord-Holland en Stadsregio Amsterdam betalen het meeste geld dat nodig is voor de ondertunneling. Wij verwachten eind 2016, begin 2017 afspraken over de ondertunneling te maken. Dan wordt ook duidelijk hoeveel geld de gemeente Diemen moet bijdragen."

SWD blikt tevreden terug op activiteiten in 2014

DIEMEN - Stichting Welzijn Diemen (SWD) heeft een goed jaar achter de rug. Dat bleek tijdens de presentatie van het jaarverslag 2014 die onlangs in De Omval werd gehouden.

Directeur Arie van 't Hoog van de SWD gaf aan dat het jaar 2014 voor een belangrijk deel in het teken stond van de voorbereiding op de transitie van de AWBZ naar de Wmo.

Die heeft tot gevolg dat burgers door zowel de gemeente als de welzijnssector in toenemende mate op hun eigen verantwoordelijkheid worden aangesproken.
Huis van de Buurt
Stichting Welzijn Diemen, de gemeente en zorgorganisaties starten met een pilot in Huis van de Buurt 't Kruidvat. Daar worden voor kwetsbare burgers activiteiten ontwikkeld en ondersteuning geboden. Het verbouwde Huis van de Buurt 't Kruidvat wordt op zaterdag 26 september officieel geopend.

Activiteiten
Een aantal professionals en vrijwilligers van de SWD maakte aan de aanwezigen duidelijk wat de activiteiten van de stichting inhouden. En dat is veel. De buurtsportcoaches zijn in het vierde kwartaal van 2014 begonnen en organiseren veel activiteiten op het gebied van sport en spel en zijn betrokken bij buitenschoolse activiteiten van de leerlingen van het basisonderwijs in Diemen. Daarnaast zijn zij ook actief met talentontwikkeling (jongerenwerk). De stichting is ook verantwoordelijk voor vijf peuterspeelzalen in Diemen.

WonenPlus
WonenPlus is een groot succes. Inwoners van Diemen die 75, 80, 85 en 90 worden krijgen indien zij dat willen bezoek van een vrijwilliger die hen op voorzieningen voor senioren in Diemen wijst. Het aantal abonnees van WonenPlus is gegroeid. Zij kunnen gebruikmaken van de hulp van vrijwilligers van WonenPlus (onder andere voor klussen of hulp bij bezoek aan een arts of het ziekenhuis). Met Diemenvoorelkaar is er nu ook een digitale variant van WonenPlus. Vrijwilligers en senioren kunnen via een website met elkaar in contact komen. Diemenvoorelkaar is tijdens de gemeentedag officieel van start gegaan.

Zwarte cijfers
Van 't Hoog vertelde dat SWD vorig jaar zwarte cijfers heeft geschreven (20.000 euro) en dat de liquiditeit van de stichting goed is.

Moeder en dochter (11) zwaargewond na aanrijding

DIEMEN - Een moeder (36) en haar 11-jarige dochter zijn zaterdagmiddag zwaargewond geraakt na een aanrijding. Zij reden op een scooter en werden in de Burgemeester Bickerstraat aangereden door een personenauto.

De moeder en dochter kwamen hard ten val en zijn met zwaar letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De moeder heeft een arm gebroken, haar dochter een been. De verkeersongevallendienst heeft de sporen van de aanrijding vastgelegd. Tevens is er een onderzoek gestart om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen.

Dijkhoff opent MKB bus

DIEMEN - Staatssecretaris Dijkhoff brengt op vrijdag 2 oktober een bezoek aan Diemen. Zij zal de MKB bus openen.

Het bezoek vindt plaats in het kader van de week van de veiligheid. Staatssecretaris Dijkhoff wordt om 9.00 uur in het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Erik Boog.

Om 9.30 uur gaat er een korte presentatie van start over cybercrime en de wijze waarop het midden- en kleinbedrijf (MKB) deze vorm van criminaliteit kan voorkomen en bestrijden. Op het Diemerplein voor de Rabobank opent de staatssecretaris om 10.00 uur de MKB bus. Daarna krijgen lokale ondernemers in de bus informatie over cybercrime. De MKB bus blijft tot 11.00 uur op het Diemerplein staan.

Minister geeft startsein weguitbreiding

Minister Schultz van Haegen geeft het startsein. Foto: Bastiaan Miché

DIEMEN - Dinsdag gaf minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu het officiële startsein voor de weguitbreiding van de Gaasperdammerweg, dat is de A9 tussen Holendrecht en Diemen. Zij deed dat samen met een aantal leerlingen uit Amsterdam-Zuidoost.
De weg wordt over een lengte van 9 km verbreed met meerdere rijstroken. Tussen de spoorlijn Amsterdam-Utrecht en de rivier de Gaasp komt een 3 kilometer lange tunnel. Boven op de tunnel komt een park zo groot als twee keer het Vondelpark. Er wordt ook al gebouwd aan twee nieuwe bruggen over de Gaasp.

Herman Beijnes: Café 't Straatje wordt 't Pandje

De laatste eigenaar van café 't Straatje was Herman Beijnes. In augustus 1983 nam hij het café over Chris van Diest en Reek Stobbelaar, die het kort daarvoor van Koos Krommenhoek hadden gekocht. Toen vlak daarna het rijtje panden en woningen in de Burgemeester Bickerstraat gesloopt werd, kreeg Herman toestemming om een open plek aan de Ouddiemerlaan te bebouwen. Dagenlang waren Herman en zijn vrouw Susanne in de weer met schaalmodellen en meetlatjes om de grote ruimte aan te kleden. Vakman en alleskunner Joop Hartsink bracht de ideeën tot leven en in mei 1985 was de droom van Herman werkelijkheid geworden: een eigen café geheel volgens eigen wensen. En 't Straatje werd 't Pandje. Met al jarenlang een vaste kern van klanten en van tijd tot tijd een gezellige activiteit is 't Pandje een begrip in Diemen. "Een sociaal gebeuren voor het dorp", noemt Herman het. De enorme aanloop tijdens het Diemer Festijn bewijst dat. Vier dagen lang een doorlopend gekkenhuis met honderden dorstige klanten. De boezemvrienden Marco van Basten en John van 't Schip leenden op een avond ooit een fles Tia Maria. De dag erop brachten zij keurig weer een fles terug. En in de tijd dat Diemen nog veel prominente Ajacieden onder zijn inwoners telde, kwamen deze ook wel in 't Pandje voor een hapje en een drankje. Marco van Basten en John van 't Schip, maar ook Jari Litmanen, Ronald Koeman en Danny Blind liepen regelmatig binnen.

Weerbericht

Overgang naar droog, rustig en vrij zonnig najaarsweer
September verloopt nat, maar nu met de astronomische herfst op de kalender is er verbetering op til. Een inmiddels belegen lagedrukgebied vult op, gevolgd door een vers hogedrukgebied. De kern van het hogedrukgebied komt boven onze omgeving te liggen, waardoor de wind zwak is. In de nacht en ochtend neemt de kans op mist toe. De temperatuur verandert weinig.

Vrijdag en het weekeinde
Na de passage donderdag van een warmtefront met wat regen klaart het vrijdag op. Bij een zwakke westenwind wordt het 16 à 17 graden. In het weekeinde stijgt de luchtdruk verder. De meest zwakke tot matige wind draait naar noordoost tot oost. Er zijn zonnige perioden en het blijft droog. De nachten worden kouder met minima rond 6 à 7 graden. Lokaal ontstaat er mist, dat in de ochtend oplost. Overdag loopt de temperatuur op naar zo'n 17 graden.

Trend na het weekeinde
Het hogedrukgebied houdt ook na het weekeinde stand. De kans is daarom groot dat het droge rustige herfstweer wordt voortgezet. In de nacht koelt het af tot rond 7 graden. Er is daarbij kans op mist. Overdag zijn er zonnige perioden bij een maximum van 17 à 18 graden.

Weetje
Nazomerweer is schaars deze september. Op slechts twee dagen kwam de temperatuur boven de 20 graden. Gemiddeld (normaal) gebeurt dat op 10 dagen in september. In de recordwarme september van 2006 gebeurde dat zelfs op 27 dagen. In 2011 werd het eind september pas volop nazomerweer. Tussen 29 september en 3 oktober werd het dagelijks 24 à 26 graden.

'Na negen jaar is het tijd voor iets nieuws'

Dominee Hanna Nováková wordt krijgsmachtpredikant

Tijdens de afscheidsdienst zondag verruilde dominee Nováková de rode stola van Diemen voor een witte van de krijgsmacht. Foto: Ray van Schaffelaar

door Ingrid van Vlijmen

DIEMEN - Vanaf 1 oktober verruilt dominee Hanna Nováková kerk De Ontmoeting in Diemen voor de marinebasis in Den Helder. Zij vertrekt na negen jaar bij de Protestantse Gemeente Diemen voor een nieuwe betrekking als krijgsmachtpredikant bij de mijnendienst van de Koninklijke Marine. Haar werk, en ook haar werkplek, zullen enorm veranderen. Ze zal namelijk ook regelmatig meegaan op een mijnenveger. Haar thuisbasis blijft Diemen. "Ik heb me hier altijd thuis gevoeld."

Toch neemt u afscheid van uw werk in Diemen.
"Het was een mooie tijd, maar na negen jaar is het tijd voor iets nieuws. Ik verlaat een hechte en actieve protestantse gemeente. Net als overal gaat het kerkbezoek gestaag achteruit. Maar ik kijk naar de mensen die er wel zijn, naar wat er goed gaat. Zo is er bijvoorbeeld ook weer een leuke groep jonge ouders, met inmiddels 16 kleine kinderen en 2 op komst. Na een aantal jaren komt het gevoel: dit is een goed moment. Het gevoel dat de groep stabiel genoeg is om tijdelijk zonder predikant door te kunnen gaan. Ik heb geprobeerd mezelf zo veel mogelijk overbodig te maken, mensen te verbinden zodat ze met elkaar doorkunnen. Ik besef wel dat er voor de Protestantse gemeente spannende tijden aankomen i.v.m. de toekomst.
Ook voor mij persoonlijk is het een mooi moment voor de volgende fase van mijn leven: mijn kinderen studeren en zijn zelfstandig. Het is wel een gek idee, ik voel nu al het gemis, toch voelt het als een goede stap. Zover het werk in Den Helder het toelaat, blijf ik betrokken bij de gemeente in Diemen."

'Gelukkig ben ik avontuurlijk aangelegd'

En waarom defensie?
"Ik heb defensie altijd interessant gevonden; via collega's kreeg ik inzicht in hun werk bij de krijgsmacht. Wat mij na aan het hart ligt, is dat de kern van het geloof, het vertrouwen in God en het leven, een plek mag hebben in een setting waar mensen geen kerkelijke taal spreken. Juist in een omgeving waar mensen heel heftige dingen meemaken, uit de vanzelfsprekendheid gerukt en geworpen in een warboel van vragen en benauwdheid. Dit zijn mensen die heftige dingen meemaken: voor het eerst op een missie, het verlies van een collega. Daar kun je als geestelijk verzorger veel steun geven."

Uw werk zal wel erg veranderen.
"Ik ga in Den Helder niet meer op zondag diensten leiden, dus het werkritme zal wel anders zijn. Daar is het vooral aanwezig zijn; hoe ik mijn werk precies ga invullen, moet nog blijken. Ik heb er 20 collega's, al zijn die niet allemaal tegelijk altijd aanwezig omdat ze ook meegaan op missies. Ik ben ook niet altijd in Den Helder. Ik vaar regelmatig mee: op korte missies tijdens de werkweek op de Noordzee, met jonge mariniers mee tijdens hun opleiding en oefeningen en eens in de 2-3 jaar ben ik lang van huis, dan ga ik mee op een grote missie van 4-6 maanden."

Hoe bereidt u zich daarop voor?
"Ik loop mee met een andere geestelijk verzorger en ga ook een weekje mee varen. In februari ga ik 10 weken een militaire specialistenopleiding volgen. Werken aan een goede conditie, de organisatie leren kennen, een basisschutteropleiding. Ik maak straks alles mee wat marinemensen meemaken. Een heel andere wereld, maar ik heb er heel veel zin in. Gelukkig ben ik avontuurlijk aangelegd."

Fietser raakt gewond bij ongeval

DIEMEN - Een fietser is vrijdag aan het einde van de ochtend gewond geraakt bij een ongeluk op de Hartveldseweg.

De 80-jarige inwoner van Diemen kwam in botsing met een auto en raakte gewond aan zijn hoofd.

De man is overgebracht naar een ziekenhuis. Het ongeval gebeurde vlak bij de Diemerbrug. De politie zette de omgeving af en heeft onderzoek verricht.

Zakkenrollers slaan toe

DIEMEN - Twee inwoners van Diemen zijn vorige week slachtoffer geworden van zakkenrollers.

Een 34-jarige inwoonster van Diemen merkte vorige week woensdagochtend, terwijl zij boodschappen deed in winkelcentrum Diemerplein, dat haar portemonnee uit haar tas was verdwenen. Een 42-jarige inwoner van Diemen werd vorige week woensdagmiddag in het winkelcentrum gerold van zijn portemonnee. De man merkte dat zijn portemonnee plotseling uit zijn jaszak was verdwenen. De politie adviseert mensen alert te blijven.

Man verkeert onder invloed

DIEMEN - De politie heeft zaterdagavond een 30-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden.

De man liep rond 23.30 uur op de Tobias Asserlaan en was vermoedelijk onder invloed van drank en drugs. Agenten verzochten hem om zijn identiteitsbewijs te tonen. De man weigerde dit en is aangehouden. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Crew doet mee aan softbaltoernooi

De leden van de Diemer Festijn Crew.

DIEMEN - Een aantal leden van de Diemer Festijn Crew heeft zaterdag meegedaan aan de familiesoftbaldag van TIW-Survivors.

Afgelopen zaterdag hield honkbal- en softbalvereniging TIW-Survivors de jaarlijkse familiesoftbaldag. Deelnemers van jong tot oud speelden in mixedteams een slowpitchtoernooi. 's Avonds was er een heerlijke barbecue en een bingo die in samenwerking met Vivos (Vereniging Initiatief Voor Ontwikkeling Samenwerking) werd georganiseerd.

TIW-Survivors en Vivos kijken terug op een geslaagde dag.

Politie houdt Fransman aan wegens wapenbezit

DIEMEN - De politie heeft donderdagmiddag een 21-jarige Fransman aangehouden.

De man reed met zijn auto op de Ouddiemerlaan. Tijdens een controle stelden agenten vast dat de man in het bezit was van pepperspray. Pepperspray is verboden volgens de Wet wapens en munitie.

De Fransman heeft een proces-verbaal gekregen.

Veel belangstelling voor open dag Hakim en Pino

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Kinderdagverblijven Hakim en Pino hebben zaterdagmorgen een open dag gehouden op de locatie van Pino aan de Ouderkerkerlaan 28. Er was veel belangstelling voor de open dag voor ouders met kinderen van 0-4 jaar. Zij konden informatie inwinnen over de twee kinderdagverblijven. Daarnaast waren er activiteiten: er waren optredens van een zangeres en een Disney-prinses, kinderen konden worden geschminkt en er was een tombola.

Priscilla Uiterloo

Werkt in lunchroom Blauw
Woont ongeveer drie jaar in Diemen

Foto: Ingrid van Vlijmen

Wat voor werk doe je bij Blauw?
"Ik maak schoon, ook in het theater, en doe de afwas en bedien en neem bestellingen op in de lunchroom."

Vind je dat leuk werk?
"Ja, de baas van de begeleiding kwam met het idee om hier te gaan werken omdat ik heel veel van horecawerk hou. Hiervoor werkte ik in een grand café. Bedienen vind ik het leukst."

Wat raad je aan om eens te proberen in de lunchroom?
"De garnalenbroodjes zijn heel lekker."

Naar welke muziek luister je graag?
"Hardcore."

Welke poster hangt er boven je bed?
"Een poster van Amy Winehouse, daar was ik altijd fan van. Er komt ook een film van haar hier in De Omval."

Favoriete stek in Diemen?
"Winkelcentrum Diemerplein.

En je favoriete winkel?
"Blokker. Al moet ik wel oppassen dat ik niet te veel dvd's koop die ik maar een of twee keer kijk."

Luieren of een klusje doen?
"Een klusje doen, ik verveel me als ik niks te doen heb."

Ga je wel eens naar voorstellingen in De Omval?
"Ja, ik ben al eens naar een voorstelling geweest en al een paar keer naar de film."

Je beste eigenschap?
"Ik ben aardig en ik help en troost graag mensen als ze verdrietig zijn."

Wat doe je als je vrij bent?
"Ik houd van tekenen en knutselen. Disneyfiguren en het logo van Ajax maken, daar ben ik heel goed in."

Wat is je lievelingskostje?
"Roti, dat kan ik zelf ook maken, al zijn de pannenkoekjes wel heel moeilijk. En Chinese mie vind ik ook heel lekker."

Als je een dagje burgemeester was, wat zou je dan doen?
"Dan zou ik zorgen dat de dieren goede baasjes krijgen en dat ze meer vrijheid krijgen."

Veel activiteiten tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Van 26 september tot 1 oktober op diverse plekken in Diemen

't Kruidvat opent zaterdag de (nieuwe) deuren. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - In Diemen is van alles te doen tijdens de Week tegen Eenzaamheid.

Op 26 september, het is dan Burendag, start de Week tegen Eenzaamheid met de heropening van Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid. Na een grondige verbouwing gaat het centrum weer open. Er zijn diverse presentaties over welzijn en de prijsuitreiking van de actie 'Kleine daad, groot resultaat'.

Langste eettafel
Maandag 28 september kan er samen met de buurtsportcoach een uurtje gewandeld worden. Bij wijkcentrum Noorderlicht in Diemen-Noord wordt meegedaan aan de 'Langste digitale Eettafel'. Net als iedere maandag kunnen buurtbewoners aanschuiven voor een (warme)maaltijd. Daarna is er in het wijkcentrum een gesprek over eenzaamheid.

Dinsdag 29 september wordt in Huis van de Buurt 't Kruidvat een informatiebijeenkomst gehouden over eenzaamheid voor vrijwilligers. Die middag start daar de cursus 'Gezond Kopen Gezond Koken'. Tijdens deze gratis cursus krijgen de deelnemers tips van een diëtiste over gezonder eten. Woensdag 30 september is er een workshop over eenzaamheid voor jongeren in Huis van de Buurt 't Kruidvat. 's Avonds is er een gezellige avond voor mensen met een beperking.

Donderdag 1 oktober leest wethouder Ruud Grondel in de bibliotheek voor tijdens de voorleeslunch voor ouderen vanaf 65 jaar. Het verhaal is speciaal voor de voorleeslunch geschreven door Marjan Berk. Misschien goed om erna naar Huis van de Buurt 't Kruidvat te gaan, daar is dan de workshop 'Beweeg en voel je Beter!'.

Alle informatie over de activiteiten is te vinden in de Diemer Agenda elders in deze krant en op www.samentegeneenzaamheid.nl/programma.

School's Cool zoekt mentoren

DIEMEN - Mentoren van School's Cool begeleiden kinderen bij de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. In Diemen wacht nu een aantal kinderen op begeleiding omdat zij nog geen mentor hebben.

Er zijn nu al zeven mentoren tekort. "Dat is ontzettend jammer, want de begeleiding van School's Cool heeft bewezen heel goed te werken om schooluitval te voorkomen", vertelt coördinator Pieter de Blois, die zelf ook mentor is. School's Cool begeleidt kinderen thuis vanaf groep 7/8 tot in de tweede klas van het voortgezet onderwijs. "De scholen in Diemen zijn er zeer content mee en melden regelmatig nieuwe leerlingen aan."

Mensen die interesse hebben om mentor te worden, kunnen zich melden bij het centrale bureau van de Stichting School's Cool in Amsterdam, telefoon 020-6827007 of bij de coördinator, telefoon 06-52408474.

Gemeente steunt isoleren koopwoning

DIEMEN - De gemeente Diemen steunt voor de tweede keer een gezamenlijke inkoopactie voor spouwmuur- en vloerisolatie te ondersteunen.

Huiseigenaren met een woning van voor 1976 hebben vaak een onnodig hoge energierekening. Deze oudere huizen zijn slecht of niet geïsoleerd, met energie- en geldverspilling tot gevolg. Door isolatie van de spouwmuur of vloer kan het energieverbruik flink omlaag.

De gemeente heeft de actie met een brief onder de aandacht gebracht bij eigenaren van een 'grondgebonden' woning van vóór 1980 in Diemen. De gemeente stimuleert het isoleren van woningen met een bijdrage in de kosten van 15%. Ook kunnen inwoners van Diemen vanaf een bepaald bedrag gebruikmaken van een duurzaamheidslening. Appartementen komen vanwege technische redenen niet in aanmerking voor de actie.
Inschrijven kan tot en met 30 september op www.winstuitjewoning.nl.

Wandelplezier

DIEMEN - Stichting Welzijn Diemen (SWD) werkt aan de oprichting van een wandelclub: Wandelplezier. De eerste wandeling is maandag 28 september.

Jelle de Wind leidt de wandelclub. Hij is afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en werkt sinds kort voor de SWD. "Wandelplezier is meer dan een doorsnee wandelclub. Deze wandelgroep is bedoeld om mensen van jong tot oud die kleine pijntjes hebben of niet goed in hun vel zitten, te laten bewegen. Maar het sociale aspect is misschien wel belangrijker."
Informatie: jdewild@stichtingwelzijndiemen.nl of 06-37437978.

Sporter heeft volop keuze in Diemen

Diemen beschikt over groot en divers aanbod sportaccomodaties

DIEMEN - Diemen kent een aanzienlijk aantal sportaccommodaties. Het betreft hier sportvelden en sporthallen waarvan vooral verenigingen gebruik maken en velden die voor ongeorganiseerde sport kunnen worden gebruikt. Een voorbeeld van zo'n veld is het Cruyff Court in park De Omloop in Diemen-Noord. Daarnaast gebruiken veel sportliefhebbers de openbare weg om hard te lopen en te wielrennen. Ook het Diemerbos is een aantrekkelijke plek om aan de conditie te werken. Een inventarisatie van de sportaccommodaties in Diemen. En dat zijn er nogal wat.

Het gymnastieklokaal in de Schoolstraat.

Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid werd op 11 september 1980 opgeleverd. Het zwembad in het sportcentrum is in trek bij zwemliefhebbers uit Diemen en plaatsen in de regio. Er worden zwemlessen gegeven en veel mensen, onder wie veel kinderen, hebben er hun zwemdiploma's gehaald. Ook is het mogelijk recreatief te zwemmen en aan activiteiten mee te doen. Een van die activiteiten is discozwemmen.

Zwem- en waterpolovereniging De Meeuwen heeft het sportcentrum als thuisbasis. De vereniging heeft afdelingen waterpolo en synchroonzwemmen en geeft eveneens zwemlessen. Het zwembad wordt overigens ook gebruikt tijdens de Kinderzomerspelen die elk jaar in de eerste drie weken van de zomervakantie van de basisscholen worden gehouden. De kinderen zwemmen dan elke dinsdag- en donderdagochtend in het zwembad en maken ook gebruik van de sporthal en andere ruimtes van het sportcentrum.

Er is de laatste jaren veel onderhoud aan het zwembad verricht, zoals het aanleggen van een nieuwe vloer en het opknappen van de kleedruimten.

SV Diemen heeft een schitterende accommodatie. Foto: Trudy Kroese
DiemerCross, elk jaar in Diemerbos. Foto: Trudy Kroese

De gemeente heeft door de jaren heen fraaie sportvelden aangelegd

In sportcentrum Wethouder F.B. Duran zijn ook sportzalen waarin vooral verenigingen actief zijn. Ook zijn er twee zalen waarin squash wordt gespeeld.

Sportpark De Diemen bestaat twintig jaar en is het prominente sportpark in Diemen. Voetbalclub SV Diemen, korfbalvereniging DKV Victoria en honkbal- en softbalvereniging TIW-Survivors werken er trainingen en wedstrijden af. Ook tennisvereniging TVDZ heeft er een accommodatie.

Op sportpark De Diemen is de afgelopen paar jaar veel werk verricht om de accommodaties te moderniseren. SV Diemen heeft ruim een jaar geleden de beschikking gekregen over nieuwe kunstgrasvelden en DKV Victoria heeft onlangs twee nieuwe kunstgrasvelden in gebruik genomen. TIW-Survivors heeft nieuwe verlichting gekregen die het mogelijk maakt om in de avonduren te trainen en wedstrijden te spelen.

Tennisvereniging ATVD beschikt aan de Willem de Zwijgerlaan over een mooi tennispark. Een aantal jaar geleden werd het nieuwe tennispaviljoen opgeleverd en afgelopen winter werden de tennisbanen vernieuwd. Aan het begin van dit seizoen werden de nieuwe tennisbanen in gebruik genomen. Even verderop ligt de accommodatie van handbalvereniging SV Zeeburg. In het voor- en najaar heeft de club de beschikking over twee velden. Vanaf de herfst tot de lente, als de handballers de zaal ingaan, staat op een van de velden de luchthal: sporthal Voordewind. SV Zeeburg is bezig met de bouw van een nieuw clubgebouw.

Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan is een accommodatie die al tientallen jaren door diverse verenigingen wordt gebruikt. Tot de verenigingen die momenteel gebruik maken van de sporthal behoren volleybalvereniging Smashing '72 en basketbalvereniging Blue Stars. SV Zeeburg speelt de wedstrijden van de zaalcompetitie in deze sporthal. Ook krijgen de leerlingen van de basisscholen de Sint-Petrusschool en De Nieuwe Kring er gymnastiekles.

Het gymnastiekgebouw in de Schoolstraat wordt door diverse verenigingen gebruikt, zoals de Diemer Gymnastiek Vereniging, HC Fritz (judo), Ryounkai (karate) en Aikidojo (aikido). Ook krijgen de leerlingen van de naburige basisschool De Octopus er gymnastiek. Stichting Welzijn Diemen maakt voor diverse activiteiten gebruik van het gebouw.

In Diemen-Zuid, vlak bij de werkplaats van het GVB, ligt het terrein van Hondensportvereniging Diemen (HSVD). De succesvolle vereniging staat al dertig jaar onder leiding van Guus Piërlôt. Veel mensen hebben hun honden op les gedaan bij de vereniging.

Het Diemerbos is niet alleen het domein van natuurliefhebbers, recreanten en sporters die er graag hardlopen: sinds een aantal jaar vindt er in het prachtige bos in februari de DiemerCross plaats, de loodzware hardloopwedstrijd die mede door atletiekvereniging AV '23 uit de Watergraafsmeer wordt georganiseerd.

De tijd dat jongeren in Diemen die een balletje wilden trappen tot een trottoir of een slecht onderhouden grasveld waren veroordeeld ligt lang achter ons. De gemeente heeft door de jaren heen fraaie sportvelden aangelegd. Voorbeelden hiervan zijn het veld naast de rooms-katholieke kerk Sint-Petrus' Banden aan de Hartveldseweg en het Cruyff Court in park De Omloop in Diemen-Noord.

Meer sportfaciliteiten in openbare ruimte

Gemeente maakt in de sportnota plannen voor sport in Diemen in 2016-2020

Cruyff Court in Park De Omloop. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - De gemeente streeft ernaar om in 2018 een tweede Cruyff Court aan te leggen. Dit staat in de sportnota 2016-2020 waarover de gemeenteraad vanavond een besluit neemt.

In de Sportnota 2016-2020 is het beleid van de gemeente op het gebied van sport aangegeven. Ook wordt duidelijk hoe de accommodaties ervoor staan en welke plannen er zijn om de sportfaciliteiten in Diemen verder te verbeteren. Het beleid van de gemeente is erop gericht om zo veel mogelijk inwoners van Diemen aan sport te laten doen. Er is speciale aandacht voor kinderen en senioren.

Het blijkt dat steeds meer mensen ervoor kiezen om zich niet aan te sluiten bij een vereniging om aan sport te doen. Zij sporten op eigen gelegenheid (langs de openbare weg of in het Diemerbos) of gaan naar een commerciële sportschool. De gemeente wil hier op inspelen door een aantal routes in de openbare ruimte van Diemen uit te zetten waar sportliefhebbers kunnen wandelen, hardlopen en skeeleren. De gemeente zal zich de komende jaren moeten buigen over de sportaccommodaties in Diemen. Een aantal accommodaties zoals sportcentrum Wethouder F.B. Duran en sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan functioneren nog goed, maar zijn al flink op leeftijd. Op termijn zal er een besluit moeten worden genomen over deze accommodaties.

De blaashal, die elk jaar ongeveer een half jaar op een van de velden van handbalvereniging SV Zeeburg staat, is in 2021 afgeschreven. Er zal een besluit moeten worden genomen of het wenselijk is om in de toekomst een nieuwe blaashal aan te schaffen of dat het noodzakelijk is om op een plek in Diemen een nieuwe sporthal te bouwen.

De gemeente gaat de komende jaren ook een toekomstvisie maken van de binnensport (2016) en de buitensport (2017). Hierbij wordt ook onderzocht hoe de verenigingen ervoor staan wat betreft de accommodatie en het ledenaantal. De gemeente heeft de afgelopen jaren geld uitgetrokken voor de verbetering van accommodaties van sportverenigingen, maar een club als SV Diemen loopt steeds tegen haar grenzen aan en heeft nog steeds behoefte aan meer ruimte. Wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken is voorstander van het delen van sportvelden door meerdere verenigingen. Hij noemde hierbij als voorbeeld de situatie van SV Diemen en TIW-Survivors. Er zou een veld kunnen worden aangelegd waarop zowel kan worden gehonkbald en gesoftbald als gevoetbald. SV Diemen zou dan gedurende een aantal maanden per jaar het veld van TIW-Survivors kunnen gebruiken. De wethouder is tevens voorstander van omniverenigingen. Dit houdt in dat een vereniging meerdere takken van sport aanbiedt. Maar hij vindt dat de initiatieven van de sportverenigingen moeten komen. De gemeente wil in de omgeving van Beukenhorst in Diemen-Zuid een zogenaamde 'beweegtuin' aanleggen. Dit wordt een laagdrempelige plek waar aan sport en spel kan worden gedaan. In Diemen-Zuid moet in 2018 een Cruyff Court komen. De locatie waar dit veld komt te liggen is nog niet bekend. Evenmin is er al geld in de begroting voor opgenomen. Dit zal volgens de planning in 2017 gebeuren. De gemeenteraad gaat uiteraard over het besluit. Dit zal tijdens het vaststellen van de begroting voor 2018 gebeuren.

Twee vrijkaartjes voor een voorstelling in Theater De Omval winnen en uw recensie in het DiemerNieuws? Dat kan bij de voorstelling 'Jong en veelbelovend' van Jan Rot op zondag 4 oktober.

Hoe?
Als u wordt uitgenodigd om deze keer onze recensent te zijn voor 'Mijn Avondje Omval' kunt u eerst samen van de voorstelling genieten en schrijft u daarna in een kort verslag (van ongeveer 200 woorden) wat u van de avond vond, met een leuke foto. Uw recensie wordt gepubliceerd in het DiemerNieuws.

Stuur voor 1 oktober een e-mail met uw naam naar mijnavondjeomval@theaterdeomval.nl. Zet in het onderwerp 'vrijkaarten Jan Rot'. U hoort dan zo snel mogelijk of u de vrijkaarten hebt gewonnen.

vrijdag 25 september

Aqua Disco

Zwemmen en swingen in het Duranbad: discozwemmen van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kassa open om 19.00 uur. Kosten € 5,-.

zaterdag 26 september

Heropening Kruidvat

Huis van de Buurt 't Kruidvat is verbouwd en vandaag, op Burendag, is de officiële heropening. 13.00-15.00 uur. Toegang gratis.

Cabaret in De Omval

Ton Kas, o.a. bekend als Arie Balk in 't Schaep en eeuwige zwartkijker, komt met een vervolg op zijn hilarische moppenshow: Jabroer. 20.30 uur, € 16,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zondag 27 september

Filateliebeurs

Filatelieclub De Zegelaars houdt haar maandelijkse filateliebeurs in De Schakel van 10.00 tot 16.00 uur. Entree voor niet-leden is € 1,-. Informatie: 020-6942002.

Dirk Scheele

Dirk Scheele komt naar De Omval voor de allerkleinsten met de voorstelling 'Lekker weertje Dikkie Dik'. Aanvang 11.00 en 13.00 uur, € 10,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Jubileumdienst VEG

De (Volle) Evangelie Gemeente Diemen bestaat 20 jaar. Om 14.00 uur in kerkgebouw De Ontmoeting een jubileumdienst met muziek en dans en lezingen van voorgangers van andere kerken uit Nederland. De samenkomst is open voor alle belangstellenden.

Kamermuziek

Topmusici Izhar Elias (gitaar) en Levan Tskhadadze (klarinet) met 'een virtuoos gesprek' tussen deze twee instrumenten in De Hoop. Aanvang 15.00 uur. Kaarten aan de zaal of reserveren via 06-81498375 of reservering@schuilkerkdehoop.nl.

Kamercollege

Merijn@Sea is 16 jaar, scholier en geeft bij OostWestWelzijn, Diemerkade 52-achterom, een kamercollege. Aanvang 20.00 uur, entree € 6,-. Informatie: 06-24846900 of oostwestwelzijn.com.

maandag 28 september

Wandelen met plezier

Wandelen met plezier met koffie na. Verzamelen bij Gezondheidscentrum Diemen Zuid. 10.00-11.00 uur. Meedoen is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Informatie: jdewild@stichtingwelzijndiemen.nl of 06-37437978.

Langste eettafel

In wijkcentrum Noorderlicht: langste Eettafel met warme buurtlunch. 12.30 tot 14.00 uur. € 2,50 p.p. Aanmelden uiterlijk vrijdagmiddag: ajongbloed@stichtingwelzijndiemen.nl of 06-55022963.

Gesprek

Iedereen die wel eens over eenzaamheid wil praten is welkom in wijkcentrum Het Noorderlicht van 14.00 tot 16.00 uur.

Kinderworkshop

'Ik ben ik' is een werkgroepje voor het gevoelige en kwetsbare kind in El'sina. Voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. 5. Aanmelden via elliette@bijzonderkindercoaching.nl.

dinsdag 29 september

Lezing

Over herkennen van eenzaamheid voor vrijwilligers en andere geïnteresseerden in Huis van de Buurt 't Kruidvat. 13.30-16.00 uur. Entree gratis.

Gezond eten

SWD organiseert de groepscursus Gezond Kopen, Gezond Koken. Speciaal voor mensen met een smalle beurs. Deelname is gratis. 5 lessen op dinsdag, 16.30 – 18.30 uur in Huis van de Buurt 't Kruidvat. Aanmelden: cverhoef@stichtingwelzijndiemen.nl of 06-55622536.

woensdag 30 september

Bingo

In zorgcentrum De Diem. Aanvang 14.30 uur. Deelname € 2,- inclusief een kopje koffie of thee. Voor bewoners € 1,-.

Workshop

In Huis van de Buurt 't Kruidvat een workshop over eenzaamheid en het herkennen ervan voor jongeren. 15.00-17.30 uur.

Gezellige avond

Een gezellige avond voor iedereen met een beperking. Huis van de Buurt 't Kruidvat, 20.30-22.00 uur. Meedoen is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Informatie: info@allemansvrind.nl.

Javier Guzman

Cabaretier Javier Guzman komt met zijn sinterklaasconference 2015 - Lief & Laf naar Theater De Omval. 20.30 uur, € 17,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

tot 29 februari

Expositie

Marja Eelman, lid van Kunstzin Diemen, exposeert in woon-zorgcentrum Berkenstede met haar fantasierijke karakterpoppen. Dagelijks 9.00 tot 20.00 uur.

donderdag 1 oktober

Hobbyclub

Iedere donderdag van 10.30 tot 12.00 uur in Huis van de buurt 't Kruidvat. Kosten 1 euro voor materiaal en 1 euro voor de koffie.

Beweeggroep 70+

Iedere donderdagochtend om 10.30 uur o.l.v. de oefentherapeut. Praktijk voor oefentherapie, Burgemeester Bickerstraat 17. € 6,- per les, deelname per maand. Informatie: 020-6001316.

Voorleeslunch 65+

In De Bibliotheek Diemen leest wethouder Ruud Grondel voor bij de lunch voor ouderen vanaf 65 jaar. 12.45-14.00 uur. Bijwonen is gratis, wel vooraf aanmelden: j.degelder@oba.nl of 020-6902353.

Workshop bewegen

Een workshop bewegen voor iedereen die in beweging wil komen en andere mensen wil ontmoeten in Huis van de Buurt 't Kruidvat. 14.00-16.00 uur. Gratis, informatie: Marianne de Pundert, 06-46740702.

Klaverjassen

Klaverjasclub Diemen Zuid houdt de competitie in Huis van de Buurt 't Kruidvat. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. € 3,- per avond.

Film in De Omval

'Irrational Man', de nieuwe Woody Allen met Emma Stone en Joaquin Phoenix. 20.00 uur, € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Smashing '72 verliest nipt

Volleybalsters tonen veerkracht

Ploegen waren aan elkaar gewaagd. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smashing '72 heeft zaterdag in Sporthal Diemen de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren van US uit Amsterdam: 2-3. De setstanden waren 24-26, 15-25, 25-20, 25-16 en 11-15.

Beide teams wilden de beladen wedstrijd niet verliezen. De wedstrijd ontwikkelde zich tot een spannende vijfsetter. US schreef drie wedstrijdpunten bij, Smashing '72 mocht twee punten bijschrijven.

In de eerste set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De bezoekers uit Amsterdam trokken echter aan het langste einde: 24-26. In de tweede set bleken de speelsters van Smashing '72 het verlies van de openingsset nog niet te boven te zijn gekomen. US won deze set met 15-25 en nam een 0-2 voorsprong.

Samshing '72 startte de derde set met een gewijzigde opstelling en toonde veerkracht. De thuisclub won deze set met 25-20. De volleybalsters uit Diemen slaagden erin om in de vierde set genadeloos terug te slaan: 25-16. De stand was 2-2 en de vijfde set moest de beslissing brengen.

In de vijfde tie-breakset werd het pleit uiteindelijk beslecht en won US met 11-15. De eindstand werd hierdoor 2-3. Over de gehele wedstrijd was het puntensaldo slechts twee punten in het voordeel van US (100-102) en daarmee toonde Smashing '72 aan dat de ploeg zich ondanks een achterstand halverwege de wedstrijd nooit gewonnen heeft gegeven.

De volleybalsters uit Diemen spelen zaterdag een uitwedstrijd tegen Keistad. De wedstrijd in Amersfoort begint om 16.30 uur.

SV Diemen wint bij Zwanenburg: 1-2

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Zwanenburg met 1-2 gewonnen.

Na de verdiende overwinning van vorige week thuis tegen Buiksloot trad SV Diemen zondag aan in en tegen Zwanenburg. Het eerste half uur voltrok zich zonder echte hoogtepunten. Zwanenburg probeerde SV Diemen vroeg vast te zetten, maar slaagde daar eigenlijk nauwelijks in. Met veel lopende mensen wist SV Diemen het Zwanenburg moeilijk te maken. De ploeg van trainer Martin van Egmond was echter ongelukkig in de eindpass waardoor het echte gevaar uitbleef. Zwanenburg leek echter bijzonder kwetsbaar in de ruimte, hetgeen in de 30e minuut tot uiting kwam. De watervlugge Dennis van Bree werd goed weggestuurd, waarna Ruben Karelse aan de noodrem trok. De bal ging op de stip maar de warrig fluitende leidsman vergat een kaart te trekken.
De penalty werd onberispelijk benut door Van Bree, die zijn goede vorm van vorig seizoen niet lijkt te zijn verloren. SV Diemen probeerde direct door te drukken, maar na een snelle counter van Zwanenburg ging de bal ook aan de andere kant op de stip. Het was keeper Dave Moen die goed en lang bleef kijken en de bal klemvast wist te pakken. Zwanenburg leek hierdoor een tik op te hebben gelopen en vlak voor rust trok de thuisclub voor de tweede keer aan de noodrem. Dit keer reageerde de scheidsrechter wel adequaat en stuurde Simons met rood naar de kant.
In de tweede helft ging een fel SV Diemen op jacht naar de snelle beslissing. Edmund Sno kwam dichtbij, maar zijn schot trof de paal. De wedstrijd werd echter op zijn kop gezet doordat er plots een rode kaart werd getrokken voor Diemenaar Mano Joren. Volgens de scheidsrechter wegens natrappen, hoewel hij de enige leek die het had gezien.
Met 10 tegen 10 geloofde Zwanenburg er weer in. Rond de 60e minuut was er een verschrikkelijk moment. Na een duel tussen Owusu en Eugene van de Bor brak laatstgenoemde speler zijn been.
Na een onderbreking van ongeveer een half uur werd er besloten door te spelen. Diemen scoorde vrij snel de 0-2 na een geweldige actie van aanvoerder Moelee, waarna Van Bree binnen kon glijden. Zwanenburg ging alles of niets spelen en kwam één maal tot scoren vanuit een corner, maar de overwinning van SV Diemen kwam niet meer in gevaar. SV Diemen speelt zondag thuis tegen Meteoor. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Teams van De Meeuwen winnen

DIEMEN - Het eerste herenteam van De Meeuwen Diemen is het seizoen begonnen met een overwinning op Zwemclub Zeist: 2-4.

De Meeuwen heeft dit seizoen een flink gewijzigd team en nog geen trainer. De Meeuwen kwam op 0-1 door een mooi afstandsschot van Michael van Leeuwen. Een minuut later kwam de thuisclub langszij. Aan het einde van de tweede periode kwam de ploeg uit Diemen weer op voorsprong na goed doorzetten op de midvoorpositie. In de derde periode trok de thuisploeg de stand weer gelijk. Het verschil werd in de vierde periode gemaakt door Michael van Leeuwen: hij scoorde de 2-3. Een minuut voor tijd maakte De Meeuwen de beslissende treffer (2-4).

Het eerste damesteam van De Meeuwen is begonnen met een overwinning op Woerden: 3-2. De dames hebben de hele zomer hard getraind om hun techniek te verbeteren en conditie op te bouwen. Dat kwam in de wedstrijd tegen Woerden goed naar voren.

De Meeuwen begon met een sterke verdediging en kwam op een 1-0 voorsprong door een prachtig doelpunt van Tessa Coumou. Door dit spel vast te houden liep de ploeg uit naar een 3-1 voorsprong. Woerden verkleinde de marge door een schot dat via de lat in het doel ging. De Meeuwen slaagde erin de 3-2 vast te houden. Debutanten Marith Roelen en Renske Sterrenburg hebben fantastisch gespeeld tijdens hun eerste wedstrijd in het eerste damesteam.

De selectie van dames 1 van SV Zeeburg.

DIEMEN - De selectie van dames 1 en een aantal meiden van de A-junioren van handbalvereniging SV Zeeburg hebben in Zuid Limburg een zwaar trainingsweekeinde afgewerkt.

Op zaterdag werd er twee keer getraind. In de middag gaven twee spelers van de Limburg Lions, Tim Mullens en Ivo Steins, de training. Deze heren zijn vorig seizoen Nederlands kampioen geworden met de Lions, dus het was erg leuk en leerzaam voor de dames van SV Zeeburg. Na een flink bord pasta was het tijd voor de avondtraining die werd gegeven door de eigen trainer Doug van Leeuwen. Daarna was er tijd voor ontspanning.

Zondag stond er een trial op het programma. De eerste wedstrijd was tegen BFC DS1 uit Beek, een team dat in de zaalcompetitie in de tweede divisie speelt. Dat is twee klassen hoger dan het eerste damesteam van SV Zeeburg. Het beloofde dan ook een zware wedstrijd te worden, zeker na de trainingen van zaterdag. De dames uit Diemen begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. Vooral de verdediging stond goed en de dames werkten hard. De wedstrijd ging gelijk op en eindigde dan ook in 21-21.

De tweede wedstrijd was tegen Handbal Venlo DS2, een team dat in de zaal in de hoofdklasse uitkomt (1 klasse hoger dan SV Zeeburg). Na een pittige eerste wedstrijd dachten de dames nu iets rustiger aan te kunnen doen, maar het tegendeel bleek waar te zijn. Handbal Venlo speelde hard en SV Zeeburg wist daar geen raad mee. Aan beide kanten werden veel overtredingen gemaakt, maar de scheidsrechter gaf bijna alleen de dames van SV Zeeburg tijdstraffen. Hierdoor stond SV Zeeburg tweemaal met slechts vier speelsters in het veld in plaats van zes. Door een discussie tussen de scheidsrechter en de coach van de tegenpartij werd de wedstrijd uiteindelijk gestaakt. Ondanks het einde was het een leerzaam en intensief weekeinde. De dames hebben vooral genoten van het gelijkspel tegen BFC en daar mogen ze trots op zijn.

SV Zeeburg speelt vanavond (donderdag 24 september) een uitwedstrijd tegen Legmeervogels. Zondag speelt het team thuis tegen SC Dynamo. Die wedstrijd begint om 12.25 uur.

DKV Victoria stunt tegen koploper Swift: 17-17

DIEMEN - DKV Victoria heeft gelijk gespeeld tegen de koploper Swift. De eindstand van 17-17 was een mooie afspiegeling van de wedstrijd. De korfballers uit Diemen hebben voor elk punt gevochten en namen er dus ook één mee naar huis.

De thuisploeg uit Amsterdam was favoriet. Swift had alle competitiewedstrijden gewonnen en leek een makkelijk duel te gaan spelen tegen de hekkensluiter uit Diemen. De spelers uit Diemen hadden echter niets te verliezen. De spelers van beide teams waren aan elkaar gewaagd en er werden mooie duels uitgevochten. Vooral onder de korf.

Een gelijkspel was een mooie beloning voor de bezoekers, maar volgens de coach van DKV Victoria had er misschien wel meer ingezeten. Door dit goede spel heeft DKV Victoria een stap in de goede richting gezet. DKV Victoria speelt zaterdag thuis tegen Triaz. De wedstrijd op sportpark De Diemen begint om 15.30 uur.

Remedial teaching. Citotraining. Voorbereiden op rekentoets en examens. Middenstraat 31 Weesp www.
praktijkvoorpassendonderwijs.nl

Management assistent(e) met schrijverstalent gezocht! 8 uur per week/HBO-niveau. Voor meer informatie over de vacature en sollicitatie....kijk op www.
kinderopvangkidswereld.nl

Pesten, of pestverleden een probleem? Kijk op www.posicom.nl voor hulp.

De Theatergroep Diemen zoekt werkruimte voor de productie van decors in 2016. In de omgeving van de Omval. Graag gereedschap all-in. Enige opslag om de tijd t/m 1 mei te overbruggen. Redelijke vergoeding in overleg. Tel.: 06-13550123

Divers onderzoek (didactisch, intelligentie, hoogbegaafdheid, vervolgonderwijs, persoonlijkheid, gedrag, sociaal emotioneel), begeleiding (o.a. autismebegeleiding, faalangsttraining, begeleiding bij ADHD) en advies. www.
praktijkvoorpassendonderwijs.nl

TE KOOP: 2 Garageboxen, t.w. Pr. Marijkestraat 106 en 108 te Diemen.

Handbalver. SV Zeeburg te Diemen is op zoek naar beheerder voor haar nieuwe kantine. Interesse? Bel
06-41576914

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595