DiemerNieuws

19 juni 2014

DiemerNieuws 19 juni 2014


Muzikantje van de toekomst

Foto: Trudy Kroese

Best moeilijk nog om geluid uit zo'n enorme tenortuba te krijgen. Met een beetje hulp van muziekleraar Hurvy Howard lukte het dit jonge bezoekertje aan de open dag van de Muziekschool Diemen in De Omval wel. Het motto van de muziekschool is niet voor niets 'Het maakt niet uit wat je wilt leren bespelen, wij zorgen ervoor dat het mogelijk is'. Zaterdag kon jong en oud kennismaken met alle docenten van De Muziekschool en zelf vast muziekinstrumenten uitproberen.

Snel onderzoek spoorwegtunnel

door Oscar Borghardt

DIEMEN - De gemeente, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en ProRail gaan op korte termijn onderzoek doen naar de technische mogelijkheden van een ondergrondse spoorwegovergang bij het NS-station in het centrum van Diemen.

Dit heeft wethouder Lex Scholten de leden van de gemeenteraad vorige week laten weten. Het ministerie heeft een Landelijk Programma Spoorwegovergangen vastgesteld en heeft Diemen laten weten dat de spoorwegovergang in het centrum van Diemen deel uitmaakt van het eerste deel van het programma.

Scholten: "Het ministerie van Infrastructuur, ProRail en de gemeente gaan op korte termijn over de technische details van een ondergrondse spoorwegovergang en de financiering daarvan praten. De ondergrondse spoorwegovergang gaat naar verwachting in totaal ongeveer 30 miljoen euro kosten. In het verleden moest een gemeente daarvan 90 procent financieren, maar mede door OV SAAL is dit veranderd."

Bijdrage gemeente
OV SAAL is het project waarmee de treinverbindingen tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad verbeterd worden. Dit heeft tot gevolg dat het aantal treinen dat over deze tracés rijdt in de toekomst verder zal toenemen.
"Het ministerie van Infrastructuur en Milieu zal 50 procent van het bedrag betalen, uit het programma OV SAAL worden enkele miljoenen beschikbaar gesteld en daarnaast heeft Stadsregio Amsterdam ook toegezegd een groot bedrag te betalen. De details van de financiering worden tijdens het onderzoek duidelijk. Dan zal ook blijken hoeveel de gemeente Diemen moet bijdragen. Ik verwacht dat de uitkomsten van het onderzoek in het najaar bekend worden", aldus Scholten.

Scholten kan niet aangeven wanneer er daadwerkelijk met de aanleg van de tunnel kan worden gestart. Hij hoopt zo spoedig mogelijk.

Lees verder op pagina 5.

Discussie Nuonweg gaat door

DIEMEN - Ook na een gesprek vorige week van wethouder Lex Scholten met zijn Amsterdamse collega Van Poelgeest, blijft Scholten bij het besluit dat de Overdiemerweg over het terrein van Nuon eind juli dichtgaat.

De Amsterdamse gemeenteraad had bij Van Poelgeest aangedrongen op een gesprek met Diemen over de kwestie. Diemen had eerder al in een brief aan Van Poelgeest laten weten pas over het eventueel openhouden van de weg te willen praten als eerst aan een veertiental voorwaarden zou zijn voldaan. "Een aantal van die punten is weliswaar door Amsterdam onderzocht, maar niet voldoende om op dit moment een serieus gesprek over het openhouden van de weg voort te zetten", aldus Scholten.

Van Poelgeest, tot gisteren wethouder in Amsterdam, concludeert in een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad dat het vanwege de verkeersveiligheid onvermijdelijk is dat de Nuonweg wordt afgesloten zodra de OOIJ open gaat. Dat staat gepland voor 25 juli.

Lees verder op pagina 5.

4.20

meter moeten
de oranje vlaggetjes minimaal
boven de weg hangen

Muziektent op De Sniep

Op 20 maart 1897 werd de 'Muziekvereeniging Diemer Fanfarekorps' opgericht. Op veler verzoek werd er medio 1901 door de gemeente Diemen op de meest westelijke punt van De Sniep een houten muziektent gebouwd. De muziektent was weliswaar voor de muzikanten alleen per roeiboot bereikbaar, maar het geïnteresseerde publiek kon een goed plaatsje vinden aan de Muiderstraatweg of aan de Weesperstraat aan de andere zijde (ter hoogte van de huidige locatie van Koninklijke Saan).

Na uitbreiding van het fanfarekorps met houten instrumenten werd de naam veranderd in 'Diemer Harmonie'. Vaak schreven de lokale kranten over de muziekuitvoeringen, ook als het soms een beetje mis ging: "Zondag namiddag gaf de muziekvereeniging 'Diemer Harmonie' een concert in de tent op de Sniep. Het programma werd zeer schoon uitgevoerd. Jammer dat dien middag de wind zóó sterk was, want van de mooie, zachte muziek ging veel verloren." (Weesper Courant van 30 juli 1913).

In 1932 was de conditie van de muziektent zo slecht geworden dat deze gesloopt moest worden. Er werd toen een nieuwe muziektent gebouwd op het gemeentelijke sportterrein aan de Ouderkerkerlaan. Muziektenten gingen, muziektenten kwamen, maar de 'Diemer Harmonie' bestaat nog steeds.

Weerbericht

Wolkenvelden, soms een buitje, vrij koel
We hebben deze gehele week te stellen met een noordelijke tot noordwestelijke luchtaanvoer. Polaire zeelucht met overheersend hardnekkige wolkenvelden. Het is een typisch beeld voor een deel van de maand juni, de 'midjunikoelte' of 'schaapscheerderskou'. Dit wordt op gang gehouden door een zeer honkvast hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan nabij Ierland.

Vrijdag en het weekeinde
Wolkenvelden bepalen het weer. Soms vallen er gaten in de bewolking en schijnt de zon bij tussenpozen. In de loop van het weekeinde kan de zon wat meer ruimte krijgen. Als de bewolking even dikker wordt kan het tijdelijk licht regenen of motregenen. Het wordt vrijdag 17 à 18 graden. In het weekeinde schommelen de minima rond 10 graden. Ook overdag is het vrij koel met maxima tussen 17 en 20 graden. Er waait aldoor een matige noordwestenwind.

Trend na het weekeinde
De kansen op warm zomerweer zijn ook voor de komende week niet groot. Het Atlantische hogedrukgebied houdt de luchtstroming meest noordwestelijk met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. De kans op een bui neemt toe. Het blijft koel met maxima van circa 18 graden.
Weetje
Op 21 juni om 12.41 uur in de middag gaat de astronomische zomer van start. De zon bereikt dan de noordelijkste positie vanaf de aarde gezien. De zomerzonnewende, de langste dag. De weerkundige zomer startte op 1 juni. De lente van 2014 was door de fraaie maart en april zonnig en ondanks de natte mei vrij droog. Het was de op een na warmste lente in 300 jaar.

Lang wachten op hulp

DIEMEN - De bewoonster van een woning in Diemen-Zuid heeft, naar eigen zeggen, drie dagen op de grond in haar woning gelegen voordat zij door de politie uit haar benarde positie werd bevrijd.

Een omwonende hoorde hulpgeroep uit de woning en alarmeerde de politie. De bejaarde dame bleek achter de voordeur te liggen. Daarom werd de brandweer te hulp geroepen om in de woning te komen. De mevrouw vertelde de politie dat zij al drie dagen op hulp wachtte en is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. "Het blijkt maar weer hoe belangrijk het is dat buren een beetje op elkaar letten", zegt een woordvoerder van de politie. "Zeker bij oudere mensen die alleen wonen."

Midzomerfeest Diemerplein

DIEMEN - Winkelcentrum Diemerplein viert de start van de zomer met een Midzomerfeest op vrijdag 27 juni.

Van 14.00 tot 22.00 uur zijn er in en om het winkelcentrum gezellige activiteiten voor jong en oud. De (meeste) winkels zijn open tot 22.00 uur. Buiten is er de hele middag en avond muziek met DJ Troj, zangeres Janice Williams, zanger Robert Leroy en het Visserskoor Mokum uit Almere. Op het Diemerplein en op de Ouddiemerlaan staat een gezellige braderie en er is een wijnproeverij van Brasserie Drusius. De horecagelegenheden hebben allerlei aanbiedingen.
In het winkelcentrum staan kramen van de winkeliers. Galerie Kleinkunst toont schilderijen, er worden hapjes uitgedeeld, er is een Rad van Fortuin en gezellige livemuziek.

Spelen en leren tijdens Zomerschool 2014

Zomerschool 2013: Voor buiten spelen is veel tijd

DIEMEN - Inspiratiecentrum El'sina houdt dit jaar voor de vierde keer een Zomerschool.

Dat betekent een week lang allerlei activiteiten. De Zomerschool is voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. De kinderen zullen veel spelen en ondertussen dingen leren. Uit onderzoek is gebleken dat deze vorm van verlengde schooltijd een positief effect heeft op de leerprestaties van leerlingen.

De Zomerschool is van 28 juli tot en met 1 augustus, van 09.00 tot 16.30 uur. Aanmelden kan tot 30 juni via 020 3377563 of info@elsina.nl

Inbraak woning

DIEMEN - In een woning in Buitenlust is tussen 11 juni 20.00 uur en 14 juni 14.00 uur ingebroken.

De tuinpoort stond open en de hele woning was doorzocht. De inbraak werd pas laat ontdekt, omdat de bewoners op vakantie waren.

Wie herinnert zich de 6-jarige Saul Rotenberg?

Een van de '1000 kinderen zonder gezicht' woonde in de Jan Bertsstaat 14'

De Jan Bertsstraat vlak voor de oorlog. Het gezin Rotenberg woonde aan de linkerkant. De rechterkant van de straat werd in 1944 op last van de Duitsers afgebroken. (Coll. HKD)

door Taco ten Dam

DIEMEN - Saul Rotenberg is een van de duizend kinderen zonder gezicht op de tentoonstelling 'Alle kinderen, ze zijn weg'. De tentoonstelling in het Verzetsmuseum tegenover de ingang van Artis in Amsterdam loopt tot 31 augustus. Wie was Saul Rotenberg?

Op 6 juni 1943 maakte de SS-kampleiding van het concentratiekamp Vught bekend dat de volgende dag alle kinderen onder de 16 jaar overgebracht zouden worden naar Westerbork. Een van deze kinderen was Saul Rotenberg die op 8 december 1936 in Amsterdam werd geboren. Hij woonde met zijn ouders, Samuel Rotenberg en Chaja Ester Rotenberg-Schlomovicz, in de Jan Bertsstraat 14' in Diemen. Eerder had het gezin in dezelfde straat op nummer 29'' gewoond.

Samuel Rotenberg woonde tot 1942 in de Jan Bertsstraat 14 (foto www.joodsmonument.nl)

De familie Rotenberg waren de buren van oud-postbode Renema

Buren
Samuel was in 1906 geboren in Lwow en Chaja in Kamionka in 1907. De eerste keer dat ik van hen hoorde was toen oud-postbode Gerrit Renema me jaren geleden vertelde over zijn toenmalige woning in de Jan Bertsstraat 16. De familie Rotenberg waren zijn buren en Gerrit vertelde me dat hij op sabbath wel eens wat voor ze deed. Samuel was marktkoopman met een standplaats op Vlooienburg in de joodse buurt rond het Waterlooplein in Amsterdam.

Oproep

Een redactie die is samengesteld uit mensen van de gemeente, het Comité Diemen 1940-1945 en de Historische Kring Diemen werkt momenteel aan een boek over Diemen in de Tweede Wereldoorlog. Het boek zal voorjaar 2015 verschijnen. Het boek beschrijft verschillende aspecten van de oorlog in Diemen. De redactie verzoekt (ex-)Diemenaren met (overgeleverde) herinneringen en/of fotomateriaal om contact op te nemen. Dat kan via e-mail: f2hjmacuypers806@hetnet.nl.

Wie specifieke informatie heeft over de geschiedenis van de jodenvervolging in Diemen wordt verzocht contact op te nemen met Taco ten Dam, t.ten.dam@planet.nl of 06-29005952.

Kamp Vught
Op mijn vraag hoe de familie de oorlog was doorgekomen moest Gerrit het antwoord schuldig blijven. Op een dag waren ze verdwenen. Die gedwongen verhuizing naar Amsterdam was op 5 juni 1942 toen het gezin Rotenberg in de Holendrechtstraat 41''' ging wonen. De Duitsers hadden toen al Samuel zijn kleine eenmanszaak afgenomen. Waarschijnlijk is de familie Rotenberg in het voorjaar van 1943 naar Konzentrationslager Herzogenbusch gebracht, meer bekend onder de naam Kamp Vught. Daar zullen zij zoals gebruikelijk beroofd zijn van hun meegebrachte spullen en geld. Uit het in Vught bijgehouden oorlogsdagboek van Klaartje de Zwarte-Walvisch kunnen we reconstrueren hoe het gezin tot hun deportatie de tijd zal hebben doorgebracht. Het was een afschuwelijke tijd.

Op een dag waren ze verdwenen

Westerbork, Sobibor
Saul en zijn moeder zijn op 7 juni 1943 met het kindertransport naar Westerbork gebracht en op 29 juni 1943 gedeporteerd naar Sobibor waar zij meteen na aankomst op 2 juli zijn vergast. Het is niet zeker of vader Salomon ook in Vught was. Als dat zo was, heeft hij vrijwel zeker dwangarbeid verricht aan de Moerdijk, zoals de meeste joodse mannen in Vught moesten doen. De Duitsers stonden hem niet toe afscheid te nemen van Ester en Saul. Het is bekend dat Salomon op 21 januari 1944 vergast werd in Auschwitz.

Oproep
Wie over een foto beschikt van Saul Rotenberg en/of meer informatie heeft over het gezin Rotenberg kan contact opnemen met Taco ten Dam, 020-6900707 of t.ten.dam@planet.nl.

Mogen wij met u mee op vakantie?

DIEMEN - Nog een paar weken en dan begint in deze regio de zomervakantie. Voor het DiemerNieuws reden om de jaarlijkse vakantiefotorubriek nieuw leven in te blazen.

Zo werkt het: stop het DiemererNieuws in uw koffer en neem hem mee op vakantie. Maak ter plaatse een leuke foto van uzelf en/of uw medereizigers met het DiemerNieuws tegen een herkenbare achtergrond.

Waar neemt u het DiemerNieuws mee naar toe? Mail de afbeelding naar de redactie van deze krant via redactie@diemernieuws.nl. De leukste foto's zullen we deze zomer publiceren. We zijn benieuwd!

Diemen in zonatlas

DIEMEN - Kunnen er zonnepanelen op het dak en wat is dan de opbrengst? Dat is terug te vinden op de website Zonatlas.

Via de site kan vrij snel een inschatting worden gemaakt of het rendabel is om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. De website neemt bij de berekening een aantal variabelen mee en geeft een inschatting hoeveel zonnepanelen ongeveer opbrengen. Zo is te zien dat het dak van het gemeentehuis van Diemen bijvoorbeeld zeer geschikt is.

Dat Diemen nu te vinden is, komt doordat heel Noord-Holland in een klap in kaart is gebracht. Dat gebeurde in opdracht van de provincie. De zonatlas is te vinden op www.zonatlas.nl/Noord-Holland.

Voetbal voor bedrijven

DIEMEN - Het voetbaltoernooi voor bedrijven dat op 2 juli wordt gehouden gaat door. Het toernooi wordt georganiseerd door Ondernemend Diemen en vindt plaats op de velden van SV Diemen.

Liza van Zon van Ondernemend Diemen: "We hebben al diverse aanmeldingen ontvangen en we hebben de vier teams die minimaal nodig zijn om het door te kunnen laten gaan. Mea Vota, Mark's Party&Catering, Rabobank, Niefra Beveiligingen en Routz hebben al laten weten mee te doen. Daarnaast zijn er nog een aantal organisaties die trachten een team samen te stellen."

"Als er nog bedrijven uit Diemen zijn die mee willen doen, kunnen zij zich nog melden. Kun je geen team maken, maar wil je wel meedoen? Ook aanmelden! Wij trachten deze mensen samen in een team te plaatsen." Info: www.ondernemenddiemen.nl.

De kinderen waren ook mooi verkleed voor de sponsorloop.

DIEMEN - De leerlingen van basisschool De Duif renden gisteren zo hard ze konden rondjes om hun school. Dat deden ze om geld in te zamelen.

De school gaat deze zomer verhuizen naar de nieuwe brede school aan de Tureluurweg. Alle meubilair en materiaal dat niet meeverhuist, wordt per container naar Suriname verscheept. De Fatimaschool in Suriname kan alles goed gebruiken. Maar een container verschepen kost veel geld. De kinderen liepen daarom zoveel mogelijk rondjes, gesponsord door familie en vrienden, om dit bedrag bij elkaar te verdienen.


,

Concert op begraafplaats Rustoord

Foto: Trudy Kroese

Bezoekers aan het jaarlijkse herdenkingsconcert op begraafplaats Rustoord luisteren naar een ballade van zangtrio Niet Miss. Afgelopen vrijdagavond werd voor de derde maal een herdenkingsbijeenkomst gehouden op de begraafplaats. Ook de blazersgroep van De Diemer Harmonie speelde enkele stukken.

Wethouder Jeroen Klaasse hield een toespraak. Na afloop van het concert kregen de bezoekers allen een witte roos om op het graf van een geliefde te leggen.

Haringparty in café 't Pandje is groot succes

Opbrengst is voor parochie Sint Petrus' Banden

Daniel Beijnes, Roland Meijer, Hanneke van Wel-Karbet en Cor Molenaar. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - De tweede haringparty in café 't Pandje is een groot succes geworden. De party bracht in totaal 1120 euro op. De opbrengst is geschonken aan de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden.

Hanneke van Wel-Karbet, vice-voorzitter van de parochie Sint Petrus' Banden, maakte aan het einde van de haringparty bekend dat het geld wordt gebruikt om de overlast van duiven op de zolder van de kerktoren op een diervriendelijke manier te bestrijden. Duiven laten hun uitwerpselen in de kerktoren achter.

Het eerste vaatje met haring werd gekocht door Roland Meijer, eigenaar van Autoverhuurbedrijf Drive Yourself uit Amsterdam. Hij bood 350 euro voor het vaatje. De laatste haring werd gekocht door Cor Molenaar, eigenaar van Pott Change in Amsterdam. Hij betaalde 355 euro. Ronald Meijer en Cor Molenaar zijn beiden inwoners van Diemen.

Veilingmeester was ook dit jaar de in Diemen geboren zanger Martin Williams. Hij zong tevens een aantal nummers voor de aanwezigen. De bezoekers genoten van de haring en de drankjes, waaronder korenwijn.

Daniel Beijnes, eigenaar van 't Pandje: "De opbrengst was beduidend hoger dan vorig jaar. Wij vinden het mooi om deze traditie in stand te houden en zullen volgend jaar opnieuw een haringparty organiseren. De opbrengst gaat dan naar Scouting Diemen die graag een blokhut in het Diemerbos wil bouwen." Hanneke van Wel-Karbet is enorm blij met het initiatief van café 't Pandje: "Ik vind het geweldig dat de familie Beijnes de opbrengst van de haringparty net als vorig jaar aan onze parochie heeft geschonken. Ik heb het geld donderdagavond meteen overhandigd aan de mensen die de problemen in de kerktoren op korte termijn gaan aanpakken."

Tunnel bij station

vervolg van voorpagina

Doordat het derde spoor bij het station inmiddels is gesloten en op termijn verdwijnt, gaat het om een relatief korte ondergrondse spoorwegovergang. "Wij krijgen een situatie waarbij de weg ergens ter hoogte van de wijk Buitenlust naar beneden gaat. De tunnel komt onder de twee sporen te liggen. Vervolgens gaat de weg op de Ouddiemerlaan weer omhoog. Dat zal ruim voor de rotonde zijn die wij op de kruising Rode Kruislaan-Ouddiemerlaan-Martin Luther Kinglaan gaan aanleggen", aldus Scholten.

De tunnel zal de situatie bij het station veiliger maken. Voetgangers, fietsers, bromfietsers en automobilisten hoeven in de toekomst niet meer het spoor over te steken of voor gesloten spoorbomen te wachten. Daarnaast wordt een ander probleem opgelost: door het steeds intensievere gebruik van het spoor zijn de spoorbomen nu vaker en langer gesloten. Dit leidt tot lange wachttijden voor automobilisten.

Nuonweg

vervolg van voorpagina

In de eerste week van juli is er nog een hoorzitting over het verkeersbesluit van de gemeente Diemen hierover. Dan zullen 120 bezwaarmakers worden gehoord. Er zijn ruim 3000 bezwaarschriften tegen het besluit ingediend bij de gemeente Diemen.

Het openhouden van de Nuonweg is voor de Amsterdamse gemeenteraad een belangrijke kwestie. Het punt is zelfs opgenomen in het coalitieakkoord van het nieuwe college van VVD, SP en D66. "Een losse opmerking, want er is in de plannen geen geld voor uitgetrokken", vindt Scholten. "Drie partijen zijn het hierover eens; als er politieke wil is, is er ook geld voor te vinden", zegt Jan-Bert Vroege, gemeenteraadslid voor D66 in Amsterdam. "Geld is niet het probleem. Dat is vooral wethouder Scholten."

Afgelopen dinsdag zaten Diemen, Amsterdam, de Stadsregio, Muiden, de provincie, Rijkswaterstaat en Nuon om tafel. De uitkomst van dit overleg is nog niet bekend.

Denzel Zurburg

21 jaar
Diemenaar sinds zijn geboorte
Organisator Zandbakfestival

Dit weekend gaf je een feest in Amsterdam, hoe was het?
"Vrolijk, sfeervol en iedereen was enthoussiast. Het heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen."

Wat was het concept?
"Iedereen wordt ouder, maar wij probeerden het thema terug te brengen naar de jeugd. Zandbak is ook een klein festival met één stage, wat opvalt tussen alle massale feesten."

Wil je vaker feesten organiseren?
"Ja, ik ben ook naar een opleiding aan het zoeken die er iets mee te maken heeft."

Een feest is geslaagd als...
"De bezoekers met een lach op hun gezicht vertrekken en de hele week nog over het weekend praten."

Je leukste herinnering aan Diemen?
"De gezelligheid en zorgeloosheid op basisschool 't Palet."

Wat wil je ooit nog doen?
"Parachutespringen."

Wat zou je terug willen draaien?
"Ik vind dat je beter spijt kan hebben van de dingen die je wel gedaan hebt dan van de dingen die je niet gedaan hebt. Dingen terugdraaien hoef ik niet."

Film die iedereen moet zien?
"Ik kijk naar veel soorten films, maar een goede thriller is Mr. Brooks."

Waar word je blij van?
"Van muziek.''

En boos?
"Van oneerlijkheid en onrecht."

Een dag vrij, wat doe je?
"Ik lig relaxed op de bank series te kijken. Ik luister ook altijd veel muziek."

Je kan me wakker maken voor...
"Een concert van Disclosure."

Wat gaat goed in Diemen?
"Er is genoeg winkelaanbod in het dorp en er is van alles te vinden. Ik vind wel dat het betaald parkeren afgeschaft moet worden."

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
"Als een gelukkig iemand die bezig is met het najagen van zijn dromen."

Voorlopig geen glasvezel in Diemen

DIEMEN - Het is op dit moment niet haalbaar om in Diemen een glasvezelnetwerk aan te laten leggen. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat het college van B en W op verzoek van de gemeenteraad heeft uitgevoerd.

Het college heeft de mogelijkheden van een glasvezelnetwerk in Diemen onderzocht bij de marktleider op dit gebied, Reggefiber. Dat bedrijf verbindt een aantal voorwaarden aan het uitrollen van een glasvezelnetwerk om het commercieel aantrekkelijk te maken. Zo wil Reggefiber opgebroken straten zelf weer herstraten en het netwerk meteen in geheel Diemen aanleggen. Bezwaar hiervan is volgens het college dat het straatwerk dan mogelijk niet van voldoende kwaliteit zal zijn en dat het in één keer aanleggen van het netwerk door heel Diemen een te grote wissel trekt op toezicht en handhaving.

Het college concludeert dan ook: "Gelet op het verdienmodel van Reggefiber is het momenteel niet reëel om glasvezel uit te rollen in Diemen."

Loterij Loswalfestival

DIEMEN - Tijdens het Loswalfestival hebben veel bezoekers een lot gekocht. De winnende loten zijn nu bekend geworden.

Op lotnummer 13 is een fiets gevallen. De bezitter van lotnummer 602 ontvangt een cadeaubon ter waarde van € 50,- van restaurant Judo. De mensen met lotnummers 2 en 724 ontvangen beiden een cadeaubon ter waarde van € 25,-van restaurant Judo. Winnaars kunnen een e-mail sturen naar loswalfestival@gmail.com.

'Diemen is door de jaren heen vooral leuker geworden'

Yvonne de Baaij emigreert naar Nigeria

DIEMEN - Yvonne de Baaij (41) vertrekt medio juli definitief uit Diemen. Zij verhuist naar het Afrikaanse land Nigeria, waar haar vriend Jasper Veen sinds een jaar werkt als resident director Nigeria voor de Amerikaanse organisatie NDI, dat staat voor National Democratic Institute. De Baaij was tot december raadslid voor de VVD in Diemen.

Yvonne de Baaij: 'Ik woon sinds 1997 in Diemen en heb mij hier altijd heel prettig en veilig gevoeld.' Foto: Trudy Kroese

Yvonne de Baaij werd in Cochabamba in Bolivia geboren. Toen zij drie maanden oud was, is zij geadopteerd en verhuisde naar Nijmegen, waar zij is opgegroeid. Yvonne heeft nog twee geadopteerde broers: één uit Bolivia en één uit Colombia. Het is niet de eerste keer dat Yvonne de Baaij zich in het buitenland vestigt. Toen zij jong was werkte zij als au pair in achtereenvolgens Engeland en in Lausanne, het Franstalige deel van Zwitserland. Later werkte zij als hostess op het Italiaanse eiland Sardinië. Zij spreekt haar talen: naast Nederlands beheerst zij Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans.

Je gaat emigreren.
"Ja, ik vertrek definitief. Ik heb mijn huurwoning in Diemen en mijn baan bij Graydon Holding NV opgezegd. Ik werk daar nog tot 1 juli als executive assistant van de CEO en de raad van bestuur. Toen ik mijn vertrek aankondigde heeft de CEO mij een terugkeergarantie aangeboden. Vanaf 1 juli ben ik voor zes maanden met onbetaald verlof. Mocht het om de een of andere reden niet lukken in Nigeria, dan mag ik zo bij Graydon terugkomen. Dat is toch een bijzonder mooi gebaar van de CEO?"

Wat komt er allemaal bij emigratie kijken?
"Heel veel. Ik ben momenteel bezig om mijn meubels, kleding en andere spullen te selecteren. Er gaan zaken mee naar Nigeria, andere spullen laat ik opslaan en weer andere spullen doe ik weg; veel gaat naar de kringloopwinkel. Winterjassen, truien en snowboots heb ik in ieder geval niet nodig, want in Nigeria is het nooit koud. Bij alles wat ik thuis zie of in mijn handen heb denk ik: heb ik dat nodig in Nigeria en zo niet, wil ik dat over vijf jaar dan nog gebruiken? Ten slotte is er nog de enorme papierwinkel die bij een emigratie komt kijken."

'De invloed van oppositiepartijen is uiteindelijk toch heel beperkt'

Waar gaan jullie wonen?
"Wij hebben een appartement in de hoofdstad Abuja in een goed beveiligde compound. Abuja is de hoofdstad van Nigeria en is begin jaren 80 gebouwd. Het is ver weg van het Noorden waar de laatste tijd veel onrust is. In Abuja leven de christelijke- en moslimgemeenschap vreedzaam naast elkaar. Ik wil de eerste paar maanden de tijd nemen om te acclimatiseren en te proberen een gezellig thuis voor Jasper en mij te creëren. Uiteraard hoop ik ook te ontdekken wat mijn bewegingsvrijheid nu precies is. Kan ik bijvoorbeeld ook alleen de stad in? Ik ben vorig jaar bij Jasper in Abuja op bezoek geweest. Het straatbeeld is divers. Een sluier dragen is helemaal niet nodig, maar aanpassing aan een nieuwe cultuur en de gewoonten in een ander land is uiteraard wel noodzakelijk."

Nigeria is veel negatief in het nieuws, vooral door de terreurbeweging Boko Haram.
"Boko Haram is vooral in de vijf noordelijke staten aanwezig. De noodtoestand is daar sinds een jaar van kracht en de bevolking bestaat daar voor het grootste deel uit moslims. De strijd in het noorden van Nigeria lijkt voor de buitenwereld vooral te gaan om religie en macht en de invoering van de sharia, maar er speelt veel meer. Er is in Nigeria een enorm verschil tussen arm en rijk. Wist je bijvoorbeeld dat Nigeria de grootste afnemer van champagne is ter wereld? En dat ik onlangs heb gelezen dat de duurste woningen in Londen momenteel worden beheerd of gekocht door Nigerianen? De noordelijke staten zijn echter bijzonder arm en daardoor is het voor jongeren met weinig tot geen toekomstperspectief verleidelijk om zich aan te sluiten bij een organisatie als Boko Haram. De rijkdom van Nigeria zit echter vooral in het zuiden: daar wordt olie gewonnen.''

'De rijkdom van Nigeria zit vooral in het zuiden'

Wil je op termijn gaan werken?
"Als ik na drie maanden geacclimatiseerd ben wil ik uiteraard mijn handen uit de mouwen gaan steken. Het zal niet makkelijk worden; er is in Nigeria een hoge werkloosheid en Nigerianen krijgen vooralsnog voorrang bij een baan. De voertaal in Nigeria is Engels, maar in de rest van West-Afrika wordt vooral Frans gesproken. Daarnaast zitten een aantal grote bedrijven zoals Shell, Unilever en Heineken in Nigeria en zijn er ook andere internationale organisaties gevestigd. Mogelijkheden genoeg dus. Jasper en ik zijn ook lid geworden van het Internations.org-netwerk, een wereldwijd netwerk voor expats dat ook een afdeling in Nigeria heeft. Hopelijk kunnen we via dit netwerk ook leuke, nieuwe contacten op doen. Nigeria ligt momenteel onder een vergrootglas; het is het Afrikaanse land met de grootste economische groei, de grootste bevolkingsgroei en op 14 februari 2015 vinden er de landelijke verkiezingen plaats. Hier zal veel internationale interesse voor zijn. Ik verwacht dat delegaties en waarnemers naar Nigeria zullen komen om de verkiezingen te volgen: ze zijn immers enorm belangrijk voor de rest van de regio. Misschien dat uit de voorbereidingen hiervan nog werk voortkomt."

"Wat zal je gaan missen?
"Heel veel. Ik woon sinds 1997 in Diemen en heb mij hier altijd heel prettig en veilig gevoeld. Mede door mijn werk als raadslid heb ik veel mensen leren kennen. Diemen is door de jaren heen erg veranderd en vooral leuker geworden. Dan doel ik op het winkelcentrum, Plantage De Sniep, Campus Diemen Zuid en de nieuwe horecazaken die erbij zijn gekomen, zoals Roediez en Hachi, de Japanner. Ik vind dat we een prachtig winkelcentrum hebben! Een aantal winkeliers zal ik zeker missen en dan doel ik bijvoorbeeld op Anja en Nikki van Diemen, juwelier Hans Püttmann, slager Vedder, Dr. Shoe en opticien Eyewish. Trouwens, Nikki van Diemen is de enige kapster die aan mijn haar mag komen! Wij zijn dan ook van plan om minstens een keer per half jaar naar Nederland te komen en dan zullen zowel Jasper als ik bij Nikki langs gaan om ons haar weer te laten knippen. Verder is het fijn dat ik mijn huisarts en tandarts in Diemen aan kan houden. Ik zal het ook vooral gaan missen dat ik niet meer zo naar Amsterdam kan gaan om spontaan een jurkje te kopen, een lekker hapje te eten met vriendinnen of op de fiets naar de Landmarkt in Schellingwoude te gaan voor mijn boodschappen. Ook zal ik Nederland als land enorm gaan missen. Wij hebben hier zoveel vrijheid en heel veel zaken zijn goed geregeld. Soms vergeten wij wel eens hoe bijzonder dat is en zien we het als vanzelfsprekend. In een land als Nigeria is dat niet het geval. Je gaat het dus pas waarderen als je het (even) niet meer hebt."

"Hoe kijk je terug op de acht jaar dat je deel uitmaakte van de gemeenteraad?
"Heel positief. Ik maakte deel uit van een fractie waarin wij ontzettend fijn hebben samengewerkt en toch allemaal een andere achtergrond en expertise hadden. In de loop der jaren zijn we ook echt vrienden van elkaar geworden. Natuurlijk is het wel jammer dat wij de laatste jaren geen deel meer hebben uitgemaakt van de coalitie. De invloed van oppositiepartijen is uiteindelijk toch heel beperkt. De beoogde samenwerking met de gemeenten Ouder-Amstel, Uithoorn en Ronde Venen verbaast mij echter nog steeds. Samenwerking met Amsterdam is wat mij betreft veel logischer en heeft op de lange termijn ook meer voordelen. Ik begrijp best dat er mensen zijn die bang zijn dat Amsterdam Diemen op termijn zal annexeren, maar er zijn meer dingen die Diemen als gemeente aantrekkelijk maken dan alleen de blauwe bordjes bij de ingang met 'Gemeente Diemen'. Neem bijvoorbeeld ons rijke verenigingsleven. Daarnaast is een van de aantrekkelijkste facetten van Diemen ook nog steeds dat het dicht bij Amsterdam ligt. Ik heb er in ieder geval al die jaren met heel veel plezier gewoond en het is met een zwaar hart dat ik vertrek…"

Twee schitterende passes: 12 miljoen

Daley Blind staat ineens in de internationale schijnwerpers

Daley Blind stond met plezier de NOS te woord na Spanje-Nederland.

door André Verheul

DIEMEN - Eén goede wedstrijd en de wereld ligt aan je voeten. Zo gaat het in de opportunistische voetbalwereld. Daley Blind kan er sinds vrijdag over meepraten. Maar ja, het waren ook wel twee fan-tas-tische passes.

Dit artikel wordt geschreven vlak voor Australië-Nederland. Te laat dus om deze tweede wedstrijd van het Nederlands Elftal in de beschouwing mee te nemen. Maar wel op tijd om de meest recente krantenberichten over de 24-jarige Diemenaar Dailey Blind mee te pikken. Zo schreef De Telegraaf gisteren dat de kans dat Daley Blind komend seizoen nog voor Ajax speelt met de dag kleiner wordt. "Nadat veel clubs al informatie inwonnen, werden al twee potentiële kopers concreet. Borussia Dortmund en Liverpool klopten – weliswaar via tussenpersonen – aan bij directeur voetbalzaken Marc Overmars. Om de nek van de linksback hangt een prijskaartje van meer dan twaalf miljoen euro."

Thierry Henry: 'Niet Robben, maar Daley Blind was man van de wedstrijd'

Nu was Daley aan een meer dan aardig seizoen bij Ajax bezig, maar een potentiële topper voor de Engelse of Duitse topcompetities had nog niet iedereen in hem gezien. Daley toonde zijn klasse in de wedstrijd van Oranje tegen Spanje. Vanaf de linkerkant legde hij met twee prachtige dieptepasses de basis voor de monsterzege op de wereldkampioen. Vlak voor rust zette hij Robin van Persie alleen voor keeper Cassillas (1-1) en vroeg in de tweede helft was er een sublieme lange bal op Arjen Robben, die daarmee de 1-2 kon maken. Afijn, u heeft het ook gezien. Er schuilt allerlei soorten klasse in beide ballen: de perfecte techniek, maar ook de durf om op dat moment die bal zo te geven. Tot op dat moment was er nog weinig goed gegaan bij Oranje, maar in plaats van veilig breed te tikken, koos Daley voor de moeilijke bal. Louis van Gaal zal daar ongetwijfeld de hand in hebben gehad. Bovendien nam Daley bij de pass op Robben de bal in één keer uit de lucht mee. Heel knap.

BBC
Fransman Thierry Henry, begenadigd oud-linkerspits van Arsenal en Barcelona, stak bij de BBC uitgebreid de loftrompet over Daley Blind. "Iedereen zal het nu hebben over Robin van Persie en Arjen Robben. Maar voor mij was Daley Blind de man van de wedstrijd."

Alan Shearer, oud-spits van Newcastle United en het Engelse nationale team, was het er roerend mee eens. "Absolutely brilliant", vond hij van het spel van Daley. Beide topspelers wezen erop dat de Ajacied ook nog eens verdedigend zijn werk uitstekend opknapte en daardoor Cesar compleet uit de wedstrijd speelde.

Iedereen scherp
Wat vindt Daley zelf? Voor de camera van de NOS zei hij over zijn aandeel in de historische overwinning: "Dit voelt net zo goed als een goal maken. Ik weet dat Van Persie daar vaak loopt. Ik keek op, zag hem vertrekken, en zonder na te denken gaf ik de pass." Gevraagd naar het mooiste moment van de wedstrijd koos Blind niet voor zijn eigen acties: "Ik genoot vooral van het team. Hoe compact we spelen, hoe weinig we weggeven en hoe scherp iedereen is." Die scherpte zal Daley ook zelf moeten blijven opbrengen om staande te blijven op het WK. Want één goede wedstrijd maakt nog geen zomer.

Trots
Of
hij nu bij Ajax blijft of een grote transfer verdient, Daley Blind zal een zoon van Diemen blijven. Ook al woont hij inmiddels in Amsterdam. Hoe trots zal die andere Diemenaar zijn, vader Danny Blind?

19 en 22 juni

Film in De Omval Q&A

'Lucia de B.' is een drama over het waargebeurde verhaal van Lucia de Berk, de verpleegster die zes jaar gevangen zat wegens een onterechte veroordeling tot levenslang. De jonge en ambitieuze parketsecretaris Judith krijgt het dossier op haar bureau. Zij begint ondanks de veroordeling voor vier moorden en drie pogingen ertoe te twijfelen. 19 juni is producent Jelle Nesna na afloop aanwezig om alle vragen uit de zaal te beantwoorden. Aanvang: 20.00 uur. Kosten: € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 20 juni

Inloopspreekuur

Uitvaartonderneming Mea Vota houdt iedere dinsdag en vrijdag tussen 09.00 en 10.00 uur een gratis inloopspreekuur in De Brede HOED. Iedereen met vragen over kosten, verzekeringen en het vastleggen van wensen voor een uitvaart kan hier terecht. Tijd: 09.00 tot 10.00 uur.

Potje van de Buurt

In Buurtcentrum 't Kruidvat in Diemen-Zuid wordt het laatste Potje van de Buurt van dit seizoen gehouden. Op het menu staan: soep, zomerstamppot, toetje en een kopje koffie. Kosten: € 5,-. Aanvang: 12.30 uur. Opgeven: 0206953224.

zondag 22 juni

Filateliebeurs

De Zegelaars houdt de maandelijkse filateliebeurs in De Schakel. Handelaren en boeken van vijf en tien cent zijn volop aanwezig. Ook wordt er advies gegeven over 'vergeten' albumverzamelingen. Entree voor niet-leden € 0,50, van 09.00 tot 16.00 uur, info: 020-6942002.

woensdag 25 juni

Bingomiddag

In zorgcentrum de Diem wordt een bingomiddag gehouden. De zaal gaat open om 14.00 uur, de bingo begint om 14.30 uur. Kosten: € 2,-, voor bewoners € 1,-. Dat is incl. een kopje koffie/thee.

vrijdag 27 juni

Aquadisco

Zwemmen en swingen in het Duranbad: discozwemmen van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kosten € 5,-.

Bijeenkomst Mea Vota

Uitvaartonderneming Mea Vota houdt een informatiebijeenkomst in De Brede HOED. De bijeenkomst is van 11.00 tot 12.00 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden via 020-6955530.

zaterdag 28 juni

Schoolstraatfeest

Tijdens het jaarlijkse straatfeest in de Schoolstraat wordt dit jaar extra uitgepakt. De straat bestaat 90 jaar. Het feest wordt geopend door burgemeester Amy Koopmanschap en het Weespertrekvaartmannenkoor zal het feest muzikaal opluisteren. Het feest is tevens een reünie voor bewoners, oud-bewoners en overige belangstellenden. Van 14.00 tot 18.00 uur.

maandag 30 juni

Concert in De Omval

De Diemer Harmonie, EDOG, Voice Female en het Diemer Orkestje geven een gezamenlijk concert in De Omval. Op de laatste repetitie-avond van het seizoen geven de verenigingen een gezamenlijk optreden om het seizoen op een gezellige manier af te sluiten. Aanvang: 20.00 uur. Toegang is gratis.

tot 30 juni

Zomerschool

Inspiratiecentrum El'sina houdt dit jaar weer een Zomerschool voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Dat betekent een week lang allerlei activiteiten. De kinderen zullen veel spelen en ondertussen dingen leren. De Zomerschool is van maandag 28 juli tot en met vrijdag 1 augustus, van 09.00 tot 16.30 uur. Aanmelden kan tot 30 juni via 020 3377563 of info@elsina.nl.

vrijdag 4 juli

Tablet Café

Elke eerste vrijdag van de maand wordt het Tablet Café gehouden in bibliotheek Diemen. Ervaringen en kennis over tablets en iPads worden gedeeld, om zo handige tips en trucs samen te stellen. De avond wordt begeleid door medewerkers van de bibliotheek. Tijd: van 18.30 tot 20.00 uur. Iedereen kan binnenlopen en iets drinken. Deelname is gratis.

19 tot 22 juni

Kermis

Er is kermis in Diemen-Noord op het plein voor het winkelcentrum. Op de kermis is voor alle leeftijden iets te doen. Er zijn botsauto's, het funhouse en de zweefmolen. Er zijn suikerspinnen, oliebollen, spelzaken met prijzen en een ruim aanbod aan kinderattracties.

tot 1 juli

OBA-vakantietas

Kinderen die na de zomervakantie nog op de basisschool zitten en een OBA-pas hebben, kunnen voor 1 juli naar de bibliotheek gaan om een vakantietas te bestellen. Hier vullen zij een verlanglijst in en de bibliotheekmedewerkers stellen dan een tas samen met verrassende titels.

tot 2 juli

Zomerbridge

Bridgeclub Sans Atout organiseert zomerbridge in De Schakel. Ook bridgers die geen lid zijn van de club zijn welkom. Voor een partner kan gezorgd worden. Aanvang: 19.30 uur, € 2,50 per persoon. Aanmelden bridge@boekservices.nl.

tot 11 juli

Expositie

Frans van Vuuren exposeert zijn schilderijen in de expositie 'Vorm & Kleur'. De expositie is te zien in het gemeentehuis tijdens de openingstijden.

Larissa Jansen aan kop

Na de klinkende overwinning van Oranje op Spanje bleef het oorverdovend stil in de DiemerNieuws WK-pool. Helemaal niemand had die 5-1 voorspeld. Maar, zo zou Johan Cruyff zeggen, dat is logisch.

Larissa Jansen gaat na dinsdagnacht aan de leiding in deze WK-pool. Ze voorspelde het gelijke spel bij Zuid-Korea-Rusland en nam de leiding over van Stephanie de Rouw en Simon Balgit.

Lars Elbers voorspelde niet alleen de remise van Zuid-Korea-Rusland, maar ook nog eens de exacte score: 1-1. Dat levert nog meer punten op. Lars stoomde daardoor op naar de gedeelde tweede plaats. Larissa en Lars begonnen dit spel uitstekend door in de eerste wedstrijd (Brazilië-Kroatië) meteen de maximale score te behalen door de juiste uitslag te voorspellen.

Maar het komt in de DiemerNieuws WK-pool ook op andere voorspellende gaven aan. Zo zijn er punten te verdienen voor de juiste winnaar en het juiste aantal goals per land. Zo had je dus bijvoorbeeld nog twee punten kunnen verdienen met die ene goal van Spanje.

Er doen bijna 300 voetballiefhebbers mee aan dit spel.. De actuele en volledige stand is terug te vinden op www.diemernieuws.nl.

Emma Hooft en Dino Stokkart clubkampioenen ATVD

Foto: Yannick uit den Boogaard

DIEMEN - De afgelopen twee weken zijn bij de Algemene Tennisvereniging Diemen (ATVD) de clubkampioenschappen gehouden voor zowel de jeugd als voor de senioren.

Mede door het goede weer, slechts één avond regen, waren het twee zeer geslaagde weken die uitmondden in een finaleweekend waarin de club zijn kampioenen kon eren. Bij de dames was dat Emma Hooft en bij de heren Dino Stokkart. In de twee voorbije weken werden er door ruim150 deelnemers zo'n 225 spannende partijen afgewerkt.

Open toernooi ATVD

Uiteraard konden aan de clubkampioenschappen slechts leden van de ATVD deelnemen. Bij het open toernooi dat wordt gehouden van 21 t/m 29 juni kan iedereen die staat ingeschreven bij de KNLTB deelnemen. Dit betekent dat vanuit de regio zo'n 300 deelnemers worden verwacht. In verschillende categorieën zal worden gestreden om het open kampioenschap en om de punten voor de individuele KNLTB-rankings. Uiteraard hoopt de open toernooicommissie van ATVD op net zulk mooi weer als tijdens de clubkampioenschappen en op veel supporters. De commissie laat weten dat het de moeite waard is om juist gedurende de laatste week van juni eens een kijkje te komen nemen op de fraaie accommodatie van ATVD aan de Willem de Zwijgerlaan.

Heren Survivors pakken winst

International Kevin Cristiani kreeg steeds meer grip op de slagploeg van Hoofddorp.

DIEMEN - Na een week rust en interlandverplichtingen stond afgelopen vrijdag de zevende competitiewedstrijd voor de softbalheren van TIW-Survivors op het programma.

Deze keer stond de uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Hoofddorp Pioniers op het programma. De week rust leek het team uit Diemen goed gedaan te hebben, in de eerste slagbeurt werden onmiddellijk vier punten gescoord. Echter, de tegenstander uit Hoofddorp had meer grip dan verwacht op het werpen van international Christiani en scoorde in deze eerste inning ook meteen vier punten. De tweede inning vertoonde eenzelfde beeld. Pioniers kon uitlopen tot een 12-8 voorsprong. Even leek het er dus op dat de talenten uit Diemen tegen een onnodige nederlaag zouden oplopen, maar in de derde, vierde en vijfde inning werden steeds een paar punten teruggepakt. Bovendien kreeg pitcher Christiani steeds meer grip op de slagploeg van Hoofddorp en bereikten zij nog maar een enkele keer het honk. Aan het begin van de zesde inning stond er al een kleine voorsprong op het scorebord en deze werd door een aantal verrassende stootslagen van buitenvelders Goeman en Van Veen verder uitgebouwd. In totaal wist de ploeg uit Diemen 19 honkslagen te slaan, genoeg om uiteindelijk alsnog een 19-13 overwinning uit het vuur te slepen.

Achteraf gaf coach Overdijk aan dat hij best kon begrijpen dat zijn spelers wat overdonderd waren door het geweldige nieuwe stadion dat in Hoofddorp in no time uit de grond was gestampt, maar dat hij toch blij was dat zijn mannen zich op tijd wisten te herpakken en geen onnodig puntverlies hadden geleden.

Op vrijdag 27 juni staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan wordt in Diemen koploper Thamen verwacht, waar eerder deze competitie al met ruime cijfers van werd gewonnen.

De stand na de wedstrijden van dinsdagnacht.

1 Larissa Jansen (Diemen) 98
2 Lars Elbers (Diemen) 96
2 Stephanie de Rouw (Diemen) 96
4 Simon Balgit (Diemen) 94
4 Jesper Bocxe (Diemen) 94
4 Maiko Saan (Diemen) 94
7 Yvonne Hendriks (Diemen) 92
7 Saule Massalina (Diemen) 92
7 Niels Verheul (Diemen) 92
10 Danny Abels (Diemen) 90
10 Stien Agasi (Diemen) 90
10 Judith Eijk (Diemen) 90
10 Tom van der Krieke (Diemen) 90
10 Tim van der Meij (Diemen) 90
10 Wendy Roels (Diemen) 90
10 Roland Tiemessen (Diemen) 90
17 Irene van Eijk (Diemen) 88
17 Floris van Hees (Diemen) 88
17 Wim Meijer (Diemen) 88
17 George Ophuis (Diemen) 88
17 Krijn Piening (Diemen) 88
17 Bram Polderman (Diemen) 88
17 Sieds van der Schaaf (Diemen) 88
17 Ruben Smit (Diemen) 88
17 Eddy Van Den Hazel (Diemen) 88
17 Sylvia Vink (Diemen) 88
17 Remco Waalwijk (Diemen) 88
17 Gerrit van der Werff (Diemen) 88
29 Noah Beukeboom (Diemen) 86
29 Arie van Dijk (Diemen) 86
29 Guido van der Hoeven (Diemen) 86
29 Jaimy Hoogeveen (Diemen) 86
29 Josette Lorist (Diemen) 86
29 Jan Nooij (Diemen) 86
29 Marc Ternede (Diemen) 86
29 Martin de Vries (Diemen) 86
37 Ronald Appelboom (Diemen) 84
37 Tom Bul (Diemen) 84
37 Jacques Cousin (Diemen) 84
37 Reinoud Fischer (Diemen) 84
37 Nico van Garderen (Diemen) 84
37 Leo Happe (Diemen) 84
37 Kim van den Heuvel (Diemen) 84
37 Miriam Kok Rodenburg (Diemen) 84
37 Rosa Koopmans (Diemen) 84
37 Arend Meesters (Diemen) 84
37 Marcel Merk (Diemen) 84
37 Jeroen Relleke (Diemen) 84
37 Foeke Visser (Diemen) 84
37 Gerry van Walsem (Diemen) 84

De volledige lijst is te vinden op DiemerNieuws.nl

Dames TIW-Survivors denderen voort

DIEMEN - De dames van de TIW-Survivors moesten de afgelopen week twee keer aan de slag. Beide keren wisten de dames de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Vrijdag de dertiende stond de topper van de competitie op het programma: koploper Cromtigers kwam op bezoek in Diemen. De dames van TIW begonnen toch wel wat gespannen aan de wedstrijd en kwamen direct met 0-2 achter. In de tweede slagbeurt van TIW bleek vrijdag de dertiende voor speelster Marrian Goorts echt een ongeluksdag. Een zweepslag in haar bovenbeen was einde wedstrijd voor haar en er zaten geen reservespeelsters op de bank. Gelukkig mogen in zo'n geval van de KNBSB mannen meedoen in het veld, zij het niet aan slag. Dus kon hulpcoach Hans zijn speelshirt aantrekken en de plaats in het veld van TIW innemen. De slagvaardige dames van TIW kregen eindelijk grip op de pitcher, verdedigend zag het er ook prima uit en uiteindelijk was er een mooie uitslag: 11-2.

Dinsdagavond reisden de dames af naar Spaarnwoude. Er waren deze avond diverse homeruns voor de Diemense softbalsters. De eerste slagbeurt leverde direct negen punten op. Op het sterke pitchen van Stephanie Haddad hadden de dames van Spaarnwoude weinig in te brengen. Ook de vierde slagbeurt hadden de dames van TIW geen genade met Spaarnwoude. De tweede homerun van Claudia van Stekelenburg werd genoteerd. Eindstand: 1-17.

Aanstaande vrijdag spelen de softbalsters van TIW weer thuis in Diemen. De wedstrijd tegen Sparks uit Haarlem begint om 19.30 uur.

5e Willem Schreuderstoernooi groot succes

DIEMEN - Afgelopen weekend werd op de velden van TIW-Survivors het 5e Willem Schreuderstoernooi gehouden.

Nadat Willem zelf met het gooien van de eerste bal de dag voor de beeballers had geopend, konden de jongste honkballertjes lekker aan de slag. Een goede sfeer, mooi weer en leuk spel maakte dat het voor de kinderen een geslaagde dag was.

Op zondag was het de beurt aan de pupillenhonkballers. Deze dag werd geopend door het gooien van de eerste bal door Maickel Rietel, zelf ooit begonnen bij de pupillen van TIW-Survivors en nu pitcher in de hoofdklasse bij HCAW. Ook deze dag was een succes en waren er leuke wedstrijden te zien door de enthousiaste spelertjes.

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

BALLORIG STEUNT
de Balkan!!!

De getroffen mensen hebben uw hulp hard nodig!
Elke financiële bijdrage is
welkom en kunt u storten op:
NL 15 INGB 0006 4485 04t.n.v. Stichting Servische Taal en Cultuur in Nederland
'Vuk Stefanovic Karadzic', met kenmerk: Hulp voor mensen in nood
door overstroming in Servië en Republika Srpska, gevolgd door uw naam.
Kijk voor info op Ballorig.nl!

Definitief ontharen?
Nu betaalbaar voor iedereen!
FlitZenzo Weesp
tel.: 06-22504620
www.flitzenzo.nl

Taxi Centrale Diemen
020-6905858

SCOOTERS Nieuw & gebr. scooterdumper.nl. Vespa en Piaggio met hoge korting uit voorraad ! Reparatie / onderhoud / verzekeringen / scooterlease / accessoires. Bloemendalerweg 41a Weesp 0294-414108 / 06-12868539 info@scooterdumper.nl

Wiver Logistiek zoekt flexibele verhuizers en chauffeurs die aan willen pakken, bel 020-8208766 of mail je cv naar diemen@wiver.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595