DiemerNieuws

19 november 2015

DiemerNieuws 19 november 2015


TVDZ heeft kritiek op nieuwe plek De Kersenboom

DIEMEN - Tennisvereniging Diemen Zuid (TVDZ) heeft kritiek op het plan van het college van B en W om op een deel van de parkeerplaats bij Sportpark De Diemen het nieuwe gebouw van brede school De Kersenboom neer te zetten.

Het bestuur van de club heeft dit duidelijk gemaakt aan wethouder Jeroen Klaasse. Hij beheert onder meer de portefeuilles Sport en Onderwijs. Hans de Jong, voorzitter van TVDZ, heeft wethouder Klaasse laten weten dat de tennisvereniging zich niet kan vinden in de gepresenteerde plannen van het college van B en W. Hij is van mening dat er onnodig ruimte van de tennisvereniging wordt afgesnoept.

Tennismuur
"Wij verliezen daardoor de ruimte waar onze tennismuur en de jeu-de-boulesbaan liggen en de plek waar de fietsrekken staan", aldus De Jong. Ook verdwijnt het pad naar de banen. Dit heeft tot gevolg dat mensen die naar de banen 4 tot en met 6 willen de spelers op de andere banen moeten storen. Tevens komt de ingang naar ons complex op een andere plek te liggen. Daardoor zou ons clubgebouw niet meer per auto te bereiken zijn. Dit leidt tot problemen bij het laden en lossen en kan gevolgen hebben als hulpdiensten zoals de brandweer of ambulance ons willen bereiken."
Slecht bereikbaar
De Jong wijst erop dat de sloot wordt gedempt. Dit heeft volgens hem gevolgen voor de afwatering van de tennisbanen en er worden nieuwe bomen geplant die voor extra bladafval op de tennisbanen zullen zorgen. Tevens zullen tijdens de werkzaamheden de toegangswegen naar het complex van de club langdurig slecht bereikbaar zijn.

Vervolg op pagina 3

Proef: gratis openbaar vervoer voor oudere minima

DIEMEN - De gemeente start met ingang van 1 juli 2016 met een proef voor gratis openbaar vervoer voor ouderen met een inkomen van maximaal 110 procent van het minimumloon. Het geldt alleen voor de tram, bus en metro van het GVB. De proef gaat een jaar duren.

Dit is de uitkomst van een amendement dat de PvdA en Partij van de Ouderen tijdens de behandeling van de begroting hebben ingediend. Het amendement kreeg steun van de fracties van SP en GroenLinks. Het idee achter het indienen van het amendement is dat ouderen die rond moeten komen van weinig geld hierdoor de kans krijgen om het openbaar vervoer te gebruiken en sociale contacten te onderhouden of aan te knopen. Het biedt hen de kans om uit een sociaal isolement te raken.

Groot succes
In Amsterdam is een vergelijkbare proef een groot succes gebleken. Daar heeft 85 procent van ouderen die tot de doelgroep behoort het gratis abonnement voor het openbaar vervoer aangevraagd en aangegeven hier dagelijks tot wekelijks gebruik van te maken.

De proef in Diemen duurt van 1 juli 2016 tot 1 juli 2017. In het amendement is aangegeven dat er begin 2017 een evaluatie van het gebruik van gratis openbaar vervoer door de doelgroep zal worden gehouden. De proef voor een jaar kost in totaal 55.000 euro. Het amendement heeft tot gevolg dat dit bedrag in de begroting van 2017 wordt opgenomen, alsmede een bedrag voor eventuele voortzetting.

Tegen
De fracties van de VVD, D66 en Leefbaar Diemen stemden tegen het amendement. De fractie van het CDA was wegens ziekte niet aanwezig. De VVD en D66 stemden tegen omdat zij zich niet kunnen vinden in de financiële dekking voor de proef met gratis openbaar vervoer. De VVD is ook van mening dat veel senioren gebruikmaken van de servicetaxi.

Servicetaxi
Dat laatste is ook de mening van Leefbaar Diemen. Fractievoorzitter Rosali Herder (LD) wees erop dat veel mensen vaak heel lang moeten wachten totdat de servicetaxi arriveert. "Het komt voor dat mensen een uur of zelfs twee uur moeten wachten voordat de servicetaxi er eindelijk is. Wij vinden dat daar iets aan moet gebeuren en stemmen daarom niet voor dit amendement."

Burgemeester zet bevoegdheid in tegen drugs-criminaliteit

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog gaat zijn wettelijke bevoegdheid om drugscriminaliteit te bestrijden inzetten.

Met beleidsregels die onlangs zijn vastgesteld kan de gemeente met bestuursdwang optreden als in een woning of een bedrijfspand soft- of harddrugs geteeld, verkocht of afgeleverd worden. Zo'n pand kan tijdelijk gesloten kan worden. De burgemeester kan er ook voor kiezen het bij een waarschuwing te houden. De wettelijke mogelijkheden zijn een aanvulling op strafrechtelijke maatregelen om drugsoverlast tegen te gaan en de veiligheid te verbeteren. Met name hennepkwekerijen in woningen of bedrijfspanden leiden tot overlast en gevaarlijke situaties voor omwonenden. Denk bijvoorbeeld aan brandgevaar door illegale elektriciteitsaftapping, overlast door gebruik en opslag van chemicaliën of wateroverlast. De gemeente zal verhuurders en eigenaren van panden ook actief informeren over het herkennen van hennepplantages.

De burgemeester heeft inmiddels al bij één gelegenheid zijn bevoegdheid gebruikt om een pand waar een wietplantage was gevestigd voor langere tijd te sluiten.

Winnaars van ballonnen-wedstrijd

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog heeft de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de ballonnenwedstrijd die tijdens het Diemer Festijn is gehouden.

Tijdens de kindermiddag van het Diemer Festijn lieten veel kinderen uit Diemen bij de feesttent op de Ouddiemerlaan een ballon op. Zij hoopten dat hun ballon ver zou komen, maar de ballonnen kwamen niet verder dan Katwijk aan Zee.
De eerste prijs is gewonnen door Vera Scholing (1 jaar), de tweede prijs was voor Jesper Witteveen (3 jaar) en de derde prijs is naar Mae Pepping (7 jaar) gegaan.

Controle verlichting

DIEMEN - De politie heeft maandagochtend tussen 07.00 en 08.00 uur op de Hartveldseweg de verlichting van fietsers gecontroleerd.

Het bleek dat de verlichting van veertig fietsers niet in orde was. De politie heeft geen boete van 55 euro uitgeschreven, maar de fietsers verlichting uitgereikt.

12

de plaats van Diemen in de Wecycle-actie voor
Duurzaam Dorp Diemen

List 4e op EK

DIEMEN - Vorige week hebben de dames van het Nederlands team paravolley, waarin Paula List uit Diemen speelt, net naast het brons gegrepen op het Europees Kampioenschap in Slovenië. Een ticket naar de Paralympische Spelen in Rio in 2016 zat er niet in.

Paula streed met haar team in de wedstrijd om het brons tegen gastland Slovenië en verloor met 3-2. "Ik ben wel teleurgesteld, het is heel jammer", vertelt ze, terug in Diemen. "De halve finale tegen Rusland was heel mooi en spannend maar ook slopend, zeker omdat we de volgende dag meteen weer aan de bak moesten voor de strijd om het brons. We hebben hard gestreden met het team, maar hebben het toch niet gehaald."

In maart volgend jaar is er nog een laatste kans voor een ticket voor Rio: de Intercontinental Cup in China. Het Nederlandse team zal alles op alles zetten om dat ticket te bemachtigen. "Nu is er nog maar één ticket en er zijn meerdere gegadigden, dus het wordt lastig", aldus Paula. "Deze week nemen we wat rust, dan gaan we weer volop in training en vanaf januari spelen we oefentoernooien in de aanloop naar China."

Blij met eerlijke vinders

DIEMEN – "Er zijn gelukkig ook nog eerlijke mensen", meldt een lezer van DiemerNieuws blij aan onze redactie. Ze verloor haar portemonnee, maar kreeg die keurig netjes terug met alles er nog in. Net als een andere lezer, die hetzelfde overkwam.

Een vrouw, die niet met haar naam in de krant wil, verloor haar portemonnee met daarin, zoals ze zelf zegt, "de hele retemeteut": allerlei jaarkaarten, de OV-kaart, haar rijbewijs en uiteraard bank- en creditkaarten. "Misselijk van misère ging ik naar de politie en van daaruit direct naar Deen, waar ik als laatste mijn witte rozen had afgerekend. Bij de klantenservice/bloemenpunt vertelde het meisje dat haar moeder mijn portemonnee op het zadel van een fiets achter de Deen had zien liggen. Alles teruggekregen! Ik ben dolblij. En hulde voor de eerlijke vindster."

"Afgelopen week verloor ik mijn portemonnee, deze viel uit mijn zak toen ik uit de auto stapte. Pas de volgende dag kwam ik hierachter. Grote paniek dus, vooral omdat ik een bankpasje heb voor contactloos betalen", meldt een andere lezeres. "In de middag echter, kreeg ik een telefoontje van Gamble aan het Gruttoplein dat mijn portemonnee was gevonden door de vrouw van de eigenaar. Zij hadden me kunnen opsporen omdat er een pasje inzat met mijn foto en naam en omdat ik bij hen in de zaak kom. Wat een blijdschap! En heerlijk om te weten dat er zulke eerlijke mensen in je omgeving wonen."

Weerbericht

Aanhoudend wisselvallig, tijdelijk kouder, kans op nachtvorst
Het is deze week een komen en gaan van oceaanstoringen. Er werd met een zuidwestenwind eerst zachte maritiem subtropisch lucht aangevoerd. Vrijdag en in het weekeinde ontstaat een langgerekt gebied van lage luchtdruk boven het Europese continent, terwijl de luchtdruk stijgt boven de oceaan. De stroming wordt dan noordwestelijk met aanvoer van koude polaire lucht.

Vrijdag en het weekeinde
Vrijdag wordt vrij veel bewolking verwacht met kans op wat regen. Het wordt 9 à 10 graden. Er blaast een matige tot vrij krachtige westenwind. In het weekeinde wordt het vrij koud met een maximum van 5 à 6 graden. Het is half tot soms zwaar bewolkt met een grote kans op enkele buien, lokaal met hagel of natte sneeuw. In de nacht daalt het kwik naar circa 3 graden. In de nacht naar zondag bestaat er kans op nachtvorst. Er waait een matige noordwestenwind.

Trend na het weekeinde
In de nacht naar maandag kan het licht vriezen. Het blijft verder onverminderd wisselvallig met een stevige westenwind, soms aanzwellend tot hard of stormachtig. De nachtvorstkans neemt na maandag af. De maxima lopen weer iets op en liggen meest tussen 7 en 10 graden.

Weetje
De eerste helft van november is extreemzacht verlopen. Op 12 dagen werd het ten minste 15.0 graden. Dat is een enorme overschrijding van het vorige record uit 2005 en 2009 met 5 dagen van 15.0 graden of hoger. In de gehele 20e eeuw kwamen in november in totaal 22 dagen voor van 15.0 graden en hoger. In de 15 jaar van deze eeuw (2001-2015) zijn dat er inmiddels al 32.

Straatnaamborden

Straatnamengevers blonken in sommige perioden niet uit in originaliteit. In Diemen kennen we bijvoorbeeld de Muiderstraatweg, de Ouddiemerlaan en de Ouderkerkerlaan. Volgens P.J. ter Beek werd de Weesperstraat in Diemen-Zuid oorspronkelijk 'de Gemeene Waghenweg' genoemd ('Historie van Diemen', 1934). Volgens auteur Frits Reurekas komen op oude kaarten voor deze weg ook de namen Bijlmerweg en Bijlmervaart voor ('Bruggen, wijken en straten in het oude en nieuwe Diemen', 2004). De weg, in 1907 definitief Weesperstraat genaamd, was toen een deel van de hoofdverbinding naar Weesp. Daar hoefde dus ook niet lang over nagedacht te worden.
Behoorlijke straatnaamborden waren er voor dit deel van Diemen nog niet, maar dat ging veranderen. Het Nieuws van den Dag van 1 april 1907: "In het dorp Diemerbrug, het bebouwde hoofdgedeelte der gemeente Diemen, zijn tegenwoordig aan de hoeken van straten en grachten de namen vermeld ingevolge een onlangs vastgestelde gemeenteverordening. Men vindt daar nu een Prins Hendrikkade, Wilhelminakade, Weesperstraat, Staalstraat (genoemd naar den Wethouder Staal) en Bickerstraat (naar den Burgemeester)." Vanaf 1 januari 1959 werd de naam Diemerbrug overigens niet meer officieel gebruikt, maar kreeg de gehele gemeente de naam Diemen.

Diemen-Zuid heeft nu twee wijkagenten

Ester Hoogaerts en Natalie Blokland nemen taken voorlopig waar

Natalie Blokland (links) en Ester Hoogaerts zijn de nieuwe wijkagenten in Diemen-Zuid.

DIEMEN - Diemen-zuid heeft sinds half oktober niet één, maar twee, waarnemend, wijkagenten. Ester Hoogaerts en Natalie Blokland nemen voorlopig de taak over van wijkagent Gerard Zwarts. Hij gaat zich volledig richten op het jongerenproject EPJO.

De twee agentes hebben een duofunctie. Dat betekent dat ze vaak om en om werken. "We vullen elkaar dus aan, maar waar mogelijk proberen we ook een dag in de week samen te werken", vertelt Ester. Zij is vanaf 2005 bij de politie en werkte de afgelopen twee jaar op de rechercheafdeling van bureau Flierbosdreef in Amsterdam-Zuidoost. "Het werk zal heel anders zijn dan wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. Ik wilde al langer graag een plek als wijkagent en heb er dus veel zin in om als wijkagent in Diemen aan de slag te gaan", vertelt ze.

Natalie werkt sinds 2000 bij de politie en kwam na een periode op bureau Remmerdenplein in Amsterdam-Zuidoost in 2011 in Diemen werken. "Diemen en Amsterdam-Zuidoost liggen natuurlijk erg dicht bij elkaar en de politie Amsterdam-Amstelland is één organisatie, dus Diemen is wel nieuw voor me, maar niet helemaal onbekend", vervolgt Ester. "We zijn allebei heel enthousiast om dit werk van Gerard Zwarts over te nemen. Hoe lang precies is nog niet bekend, maar in ieder geval tot eind april 2016. Het is weer een nieuwe wijk met andere mensen; heel leuk om in een andere omgeving te werken."
Aanspreekpunt
"Wij zijn het aanspreekpunt voor wijkbewoners en ook voor allerlei instanties en de gemeente. Zo kunnen we ook een schakel zijn tussen burgers en instanties. We zullen ons de komende tijd vooral focussen op de wat kleinere zaken als parkeren, honden aan de lijn, maar ook kinderen die vermist zijn en huiselijk geweld. Het alcoholverbod bij winkelcentrum Kruidenhof is net verlengd. Wij zien erop toe dat er daar geen alcohol genuttigd wordt op straat."

'We zijn nu een maand in touw in Diemen-Zuid en het bevalt erg goed'

Als mensen een bepaalde situatie niet vertrouwen, kunnen ze dat bij de wijkagentes melden en zij kunnen dan toetsen of er ook echt iets aan de hand is. "Een wietlucht bijvoorbeeld, wat kan duiden op een hennepplantage, of een auto die ergens wel heel lang geparkeerd staat en waar mensen nooit iemand bij zien. Allemaal wijkgerelateerde zaken die wel een dagje kunnen wachten. Politie en inwoners moeten het samen doen. De bewoners uit de wijk kennen hun wijk het beste en weten als geen ander wie er wel of niet thuis horen. Als het zaken zijn die geen haast hebben, kunnen wijkbewoners contact opnemen via 0900-8844. Dat nummer kunnen ze ook gebruiken om een afspraak met ons te maken. Bij urgente verdachte omstandigheden moeten mensen natuurlijk altijd 112 bellen."

Vaak in de wijk
Het eerste grote evenement in de wijk voor de wijkagentes was afgelopen zaterdag, toen Sinterklaas in Diemen arriveerde en afmeerde aan de loswal in Diemen-Zuid. Beiden waren aanwezig, net als handhavers van de gemeente en de vrijwilligers van Samen Veilig. "We zijn dan aanspreekpunt voor de burgers en houden ook overzicht op de openbare veiligheid", vertelt Ester. "Het was een leuke dag. We zullen zo vaak mogelijk in de wijk aanwezig zijn, op de fiets of lopend. We zijn nu een maand in touw in Diemen-Zuid en het bevalt erg goed."

TVDZ

Vervolg van voorpagina

"Dit plan kost wellicht leden voor TVDZ en de andere sportverenigingen op het sportpark", aldus De Jong. "Wij hebben diverse kostenbesparende suggesties gegeven aan de wethouder en de projectleider, in de hoop dat ze daar hun voordeel mee doen en de huidige faciliteiten van TVDZ ongemoeid laten."
De gemeenteraad neemt in december een besluit over de plannen. De Jong hoopt dat het gemeentestuur begrip heeft voor de kritiek en de plannen zal aanpassen.

Beroving in Bergwijkpark

DIEMEN - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die dinsdagavond omstreeks 22.30 uur heeft plaatsgevonden in het Bergwijkpark in Diemen-Zuid.

Een vrouw kwam vanaf Station Diemen-Zuid en liep via de Campus Diemen Zuid en het Bergwijkpark naar het studentencomplex aan de Bergwijkdreef. In het Bergwijkpark sprong er opeens iemand op haar rug waardoor de vrouw op de grond viel. Zij werd tegen de grond gedrukt en haar tas werd uit haar handen gerukt. Doordat de vrouw begon te schreeuwen kwam er een jongen aangerend. Hierop zijn drie daders richting het studentencomplex aan de Bergwijkdreef gevlucht. De politie zoekt getuigen, zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Slok op

DIEMEN - De politie heeft zondagmiddag rond 17.30 uur een 42-jarige automobilist aangehouden omdat hij te veel alcohol had gedronken.

Agenten zagen de man op de Henry Dunantlaan rijden. Zij hebben hem op het bureau aan een blaastest onderworpen. De automobilist heeft een boete van 432 euro en een rijverbod van twee uur gekregen.

Activiteiten De Meeuwen

DIEMEN - Zwemvereniging De Meeuwen Diemen introduceert twee nieuwe projecten binnen de vereniging.

Voor kinderen van 6 tot 9 jaar die een diploma hebben is er het Sterrenplan om kennis te maken met wedstrijdzwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen. Voor volwassenen is er conditiezwemmen. Er wordt een individueel trainingsprogramma gemaakt. Aanmelden: sterrenplan@demeeuwen.nl of conditiezwemmen@demeeuwen.nl.

Minuut stilte voor slachtoffers Parijs

Vlaggen halfstok. Foto: Oscar Borghardt

DIEMEN - In Diemen is maandagmiddag om 12.00 uur een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

Personeel van de gemeente kwam bij elkaar in de trouwzaal van het gemeentehuis. In een korte toespraak stond burgemeester Erik Boog stil bij de aanslagen die vrijdag in de hoofdstad van Frankrijk plaatsvonden. Het openbaar vervoer kwam maandagmiddag rond 12.00 uur tot stilstand. De vlaggen voor het gemeentehuis hingen de hele dag halfstok. Dit gebeurde bij alle overheidsgebouwen in het land.

Japanse leerkrachten kijken rond in De Nieuwe Kring

Foto: De Nieuwe Kring

DIEMEN - Basisschool De Nieuwe Kring (DNK) kreeg vorige week bezoek van ver: een delegatie van acht leraren van de Kansai International School uit Japan keek de ogen uit. De groep reisde een week langs scholen waar niet traditioneel wordt lesgegeven in Zwitserland, Frankrijk, Nederland en Finland. Op zoek naar nieuwe ideeën voor hun eigen school was de delegatie erg geïnteresseerd in het Jenaplansysteem dat op DNK wordt gebruikt. Ze bezochten ook kinderdagverblijf Hakim en peuterspeelzaal Het Speelhuis en waren enthousiast over hoe de brede school is vormgegeven.

Diemen gaat voor hergebruik warmte

DIEMEN - Wethouder Ruud Grondel heeft op woensdag 11 november de Green Deal ondertekend. Dat is een samenwerkingsovereenkomst tussen partijen binnen de Metropoolregio Amsterdam om gezamenlijk een warmtenet te realiseren.

In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) is een overschot aan (industriële) warmte die nu onbenut in de lucht of het oppervlaktewater verdwijnt. De MRA is met zijn dichte bevolkingsgraad en bedrijvigheid ideaal om slimme warmtenetten aan te leggen. Grote en kleine producenten kunnen hier hun warmte aan leveren en vele huishoudens en bedrijven kunnen hiervan profiteren. Energie die anders verloren gaat, wordt zo hergebruikt. Dat is beter voor het milieu en voor de regionale economie. "Warmtenetten worden binnenkort net zo belangrijk als gasleidingen nu. Diemen maakt al gebruik van de restwarmte van de NUON-centrale en dat kan nog veel meer", aldus Grondel.

Provincie staat windmolens in de weg

DIEMEN - Schrap provinciale, bovenwettelijke regels die de aanleg van windmolenparken in de weg staan. Dat vragen diverse gemeenten en organisaties in een brief aan de provincie Noord-Holland. De gemeente Diemen en Duurzaam Dorp Diemen hebben de brief mede ondertekend.

De provincie heeft enige tijd geleden nieuwe bovenwettelijke regels voor de aanleg van windmolenparken vastgesteld. Windmolens moeten in een lijnopstelling van tenminste zes molens staan, wat de ontwikkeling van windparken op veel locaties onmogelijk maakt. De afstand tot bebouwing moet minimaal 600 meter bedragen, twee keer zo veel als de nationale afstandseis. Voor elke nieuwe windmolen moeten er twee oude gesaneerd worden. De provincie wijst speciale gebieden voor windmolens aan. Buiten deze gebieden mogen geen windmolens worden geplaatst.

Maatwerk
Door deze provinciale regels kunnen veel windenergiecoöperaties hun plannen niet uitvoeren. Ook de plannen van Staatsbosbeheer voor windmolens in het Diemerbos kunnen hierdoor niet doorgaan. De ondertekenaars vragen de provincie om alle bovenwettelijke regels te schrappen en maatwerk mogelijk te maken.

Diemenaren doen mee aan de actie Schoenmaatjes

Vrijdag 27 november inzamelavond bij El'sina

Kinderen zijn blij met een schoenendoos vol spullen. Foto: Edukans

DIEMEN - Elliëtte Kreek van Bijzonder Kindercoaching en Els Nuisker van centrum El'sina doen mee aan de actie Schoenmaatjes van Edukans. Kinderen uit Diemen kunnen hun gevulde schoenendoos op vrijdag 27 november vanaf 19.00 uur afgeven bij El'sina aan de Burgemeester van Tienenweg 20.

Edukans steunt onderwijsprojecten van betrouwbare partnerorganisaties in ontwikkelingslanden en betrekt scholieren uit Nederland bij kinderen die elders in de wereld onder moeilijke omstandigheden leven. Een voorbeeld hiervan is de actie Schoenmaatjes. Kinderen uit Diemen kunnen een schoenendoos met daarin een aantal artikelen inleveren bij El'sina. Edukans verzoekt kinderen om de schoenendoos te vullen met schoolspullen, speelgoed, toiletartikelen en een persoonlijk artikel. Vervolgens wordt de schoenendoos versierd en wordt daardoor een echt cadeau. De schoenendoos wordt daarna ingeleverd, inclusief een kleine bijdrage voor de verzendkosten. Kinderen kunnen hun e-mailadres aan de schoenendoos toevoegen en komen dan te weten bij welk schoenmaatje hun doos terechtkomt.
Elliëtte Kreek: "Onze kinderen hebben over het algemeen alles wat ze nodig hebben, in ieder geval spullen voor persoonlijke verzorging, schrijf- en tekengerei en altijd wel iets van speelgoed. De kinderen daar hebben vrijwel niets. Vandaar dat zo'n doos enorme euforie oproept bij de kinderen. Als kindercoach heb ik veel gevoel bij zo'n actie, ieder kind verdient het namelijk om zich bijzonder te voelen. Daarom hebben Els Nuisker en ik deze actie omarmd en houden wij een inzamelavond in centrum El'sina."

Docent Erik Wormhoudt vertelt vrijdagavond 27 november over zijn recente reis naar Ghana en wat hij daar zoal gedaan heeft voor de kinderen en het onderwijs.

Coert van den Heuvel


50 jaar
Huisschilder/ondernemer
Diemenaar sinds 1983

Wat schilder je zoal?
"Woningen en bedrijfspanden aan binnen- en buitenzijde, hoofdzakelijk in Diemen."

Je bent de vierde generatie in het schildersbedrijf, wie gingen je voor?
"Vader, opa en overgrootvader Van den Heuvel."

Favoriete kleur?
"RAL9010, oftewel gebroken wit."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"'50 tinten grijs' (grapje)."

Beste album ooit?
"'The Joshua Tree' van U2."

Favoriete stekje in Diemen?
"Op de boot relaxen op De Diem."

Luieren of een klusje doen?
"Klusje doen, er is altijd wel wat te doen."

Leukste jeugdherinnering.
"Vakanties met opa en oma naar Zuid-Frankrijk."

Wat is je grote droom?
"Zeilen in het Caraïbisch gebied. Al eens gedaan en dat smaakte naar meer."

Dagje vrij, wat doe je?
"Voetballen met buurtgenoten, al 19 jaar op zondag van 10.00 tot 12.00 uur aan het Schouw. In wisselende samenstelling voetballen we elke week, weer of geen weer."

Trots op?
"Mijn vrouw Karin, onze dochters Kim en Nina en hun vrienden Joeri en Yoeri."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Een huis kopen in Spanje."

Stad of dorp?
"Stad. Welke? Amsterdam!"

Diemen mist nog...
"Een goed restaurant en een gezellig plein om elkaar te ontmoeten."

Hoe ziet je ideale weekend eruit?
"Een weekendje weg met de boot."

Over tien jaar?
"Hoop ik nog steeds in goede gezondheid te voetballen en te schilderen."

Gemeente houdt evaluatie muziekfestivals

DIEMEN - In het Diemerbos vond afgelopen zomer aantal muziekfestivals plaats. De gemeente Diemen wil goed kijken hoe deze festivals zijn bevallen en doet nu een brede evaluatie.

Daarbij kijkt de gemeente naar de effecten op het bos, het plezier van de bezoekers, de verkeersstromen, het niveau van het geluid, de financiële baten voor het bos en het ongemak voor andere gebruikers van het bos. Uiteraard worden alle opmerkingen, suggesties en klachten van afgelopen zomer meegewogen.

Mensen met aanvullende ervaringen of eigen bevindingen die van nut kunnen zijn voor de evaluatie, kunnen die voor 27 november doorgeven aan de gemeente door een e-mail te sturen naar: info@diemen.nl.

Het college van B en W wil voor het eind van dit jaar besluiten over de muziekevenementen in het Diemerbos in 2016.

'Zie ginds komt de stoomboot...'

Sinterklaas is weer in Diemen gearriveerd

DIEMEN - Sinterklaas is zaterdagochtend met de stoomboot aangekomen bij de loswal. De goedheiligman uit Spanje werd welkom geheten door burgemeester Erik Boog. Sint Nicolaas was blij om de kinderen in Diemen weer te zien, de Zwarte Pieten deelden pepernoten en ander snoep uit. De intocht werd ook dit jaar georganiseerd door de Algemene Schakelvereniging Diemen (ASV).

De stoomboot arriveert. Foto: Trudy Kroese

De voortekenen waren niet al te gunstig: zaterdagochtend vroeg viel er regen in Diemen. Maar rond 09.00 uur was het droog, een uurtje voordat het sinterklaasfeest in Diemen zou losbarsten. Even voor 10.00 uur spoedden ouders met hun kinderen zich vanuit alle wijken van Diemen naar de loswal. Ook uit de richting van Amsterdam kwamen veel kinderen aanlopen.

De intocht van Sint Nicolaas vond dit jaar alleen op de loswal plaats. Er was geen optocht naar het Diemerplein. Frank vertelde het jammer te vinden. Hij stond samen met zijn zevenjarige zoon Bradley langs het water van de Weespertrekvaart. "Ik vond de optocht naar het Diemerplein altijd leuk. De afgelopen jaren hebben wij iedere keer meegelopen. De intocht van Sinterklaas is altijd een leuk moment."

Op het podium vlak bij de Venserbrug was een mooie stoel geplaatst. Het bleek om de stoel van Sint Nicolaas te gaan. De Zangpiet en de Danspiet stonden op het podium en brachten de sfeer er vast in. Wie de sfeer er zeker in bracht was zanger/entertainer Martin Williams. Met zijn luide en prachtige zangstem maakte hij de kinderen vast warm voor de komst van de goedheiligman uit Spanje. Keer op keer zette hij sinterklaasliedjes in die door de enthousiaste kinderen met veel plezier werden meegezongen. Het was koud tijdens de intocht, dus iedereen was blij toen Martin Williams aankondigde dat de stoomboot eraan kwam.

Zwarte Piet deelt strooigoed uit.
Op de schouders van vader.
Martin Williams warmt het publiek op.
Burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Mirthe.
Sint begroet kinderen. Foto: Trudy Kroese

De klokken van de kerk Sint Petrus' Banden gingen luiden, een teken dat de stoomboot dichtbij was. Toen even later de Diemerbrug omhoog ging, konden alle aanwezigen aan beide kanten van de Weespertrekvaart de stoomboot zien. Net als in voorgaande jaren maakte de kapitein van de boot een flauwe bocht naar rechts en liet de boot vlak langs de rechteroever van de Weespertrekvaart varen. Iedereen die daar stond had een goed uitzicht op Sinterklaas en zijn trouwe Zwarte Pieten. De Pepernotenband zorgde voor vrolijke en opzwepende muziek.

Martin Williams en burgemeester Erik Boog wenkten de Sint vanaf de kade aan de andere kant van het water. Korte tijd later stak de stoomboot de Weespertrekvaart over en meerde af aan de kade aan de andere kant van het water. Sint Nicolaas stapte van de stoomboot af en gaf de burgemeester een hand. Ook een aantal kinderen die dichtbij stonden kreeg een hand van de goedheiligman.

Sint Nicolaas liep langzaam in de richting van het podium. Zwarte Pieten deelden pepernoten uit aan blije kinderen, sommige kinderen gaven een mooie tekening aan de Postpiet. Nadat Sint Nicolaas het podium had beklommen en plaats had genomen op de fraaie stoel werd hij officieel welkom geheten door de burgemeester en kinderburgemeester Mirthe. Diemen heeft sinds september voor het eerst een kinderburgemeester.

De kinderen genoten van de komst van Sinterklaas en hebben inmiddels hun schoen gezet. De kinderen in Diemen kunnen Sinterklaas op zaterdag 28 en zondag 29 november opnieuw zien. Dan brengt hij een bezoek aan winkelcentrum Diemerplein. Daarna begint het wachten op Pakjesavond op 5 december.

Ontbijten met de burgemeester

Leerlingen van De Venser eten een broodje mee in het gemeentehuis

Lekker en gezond ontbijt voor leerlingen van De Venser. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - 24 leerlingen van groep 7 van basisschool De Venser in Diemen-Zuid hebben vrijdagochtend samen met burgemeester Erik Boog ontbeten in de raadzaal van het gemeentehuis. De burgemeester, de wethouders Ruud Grondel en Jeroen Klaasse en enkele ambtenaren van de gemeente hielpen bij het smeren van de broodjes.

Dit speciale ontbijt maakte deel uit van activiteiten van de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt hebben ruim 500.000 kinderen samen ontbeten op zo'n 2600 basisscholen in Nederland.

Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt zijn kinderen en hun ouders weer eens met hun neus op de feiten gedrukt: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ontbijten geeft energie, levert voedingsstoffen, helpt de stoelgang, houdt jong en oud op een gezond gewicht en is natuurlijk lekker en gezellig.

'Er ontbijten meer kinderen dan een
jaar of tien geleden'

Altijd ontbijten
Burgemeester Boog vroeg aan de kinderen of zij altijd ontbijten. Bijna alle vingers gingen de lucht in: "Ik eet elke ochtend een broodje met een plakje kaas", aldus een leerlinge van De Venser. De burgemeester vertelde dat hij altijd probeert te ontbijten, maar dat het wel eens voorkomt dat hij het ontbijt overslaat. "Ik probeer altijd gezond te ontbijten. Ik neem meestal een broodje met kaas en yoghurt. Ik ga er niet uitgebreid voor zitten, het ontbijt duurt hooguit tien minuten. Ik neem bij het ontbijt geen koffie. Mijn eerste kop koffie van de dag drink ik tijdens mijn eerste afspraak voor het werk."

Hij merkt dat er tegenwoordig veel aandacht is voor het ontbijt en gezond eten. "Kinderen weten dat suiker en zout niet gezond zijn. Ik heb begrepen dat er meer kinderen ontbijten dan een jaar of tien geleden. Nu ontbijt 90 procent van de kinderen, dat cijfer lag een aantal jaren geleden lager."

Minder suiker
De leerlingen van De Venser werden begeleid door hun leerkracht Marian Schuckmann en een stagiaire. Marian en haar collega's besteden tijdens de les regelmatig aandacht aan het belang van goede voeding. "Ik begin de dag in de klas altijd met 'de dag van vandaag'. De afgelopen anderhalve week hebben wij het daarin over gezonde voeding gehad. Wij hebben er bijvoorbeeld over gesproken dat te veel suiker slecht voor je is. De kinderen hebben geprobeerd om minder suiker te gebruiken. In plaats van drie koekjes namen zij er nu een. Een aantal kinderen heeft aangegeven dat zij het geprobeerd hebben, maar dat het niet is gelukt omdat het moeilijk is. Maar de kinderen zijn er wel mee bezig. Er zijn kinderen die in plaats van pakjes frisdrank nu een flesje water mee naar school nemen."

Vragen
Na het smakelijke ontbijt mochten de kinderen vragen stellen aan burgemeester Boog. Hiervan werd gretig gebruikgemaakt. De kinderen stelden gevarieerde vragen over het werk van burgemeester Boog. De burgemeester had er zichtbaar plezier in en beantwoordde de vragen serieus en uitgebreid.
Een leerling vroeg of er tijdens lange vergaderingen in het gemeentehuis iets wordt gegeten. De burgemeester vertelde dat de raadsleden kleine versnaperingen krijgen en dat er tijdens de behandeling van de begroting wel eens een 'bitterballenmotie' is ingediend.

Maar helaas, de tijd dat er bij raadsvergaderingen een schaal met bitterballen rondging is lang geleden.

vrijdag 20 november

Maartje en Kine

Muzikaal cabaret in Theater de Omval: Maartje & Kine spelen hun tweede voorstelling 'De Goldberg Machine'. Na hun opleiding op het conservatorium en de TU Delft bestormden ze de theaters met hun buitengewoon succesvolle debuutprogramma 'Vreemd Folk'. 20.30 uur. € 14,50. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 21 november

Toneel in De Omval

Ingeborg Elzevier, Trudy Labij, Gerrie van der Klei en Lusanne Arts spelen 'Vrouwen van later'. Een mooi verhaal over ouder worden, vitaliteit en wat er van het leven overblijft 'op leeftijd'. 20.30 uur. € 21,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zondag 22 november

Film in De Omval

De documentaire 'Holland, natuur in de Delta' van Mark Verkerk. Na het grote succes van de natuurfilm 'De nieuwe wildernis' nu het tweede deel van wat een trilogie gaat worden. Deze prachtige documentaire gaat over de deltanatuur van ons land. Het is een ode aan het kustgebied, onze rivieren en de rijke natuur in onze delta. 11.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Concert en expositie

In De Hoop spelen Paul Geijsel, Marloes Veldkamp en Jax Blommestein Hongaarse pianomuziek in een Nederlands landschap. Gelijktijdig expositie van pasteltekeningen van Lia Verkaik. Aanvang concert 14.00 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur.

Bingo

In De Schakel wordt een gezellige prijzenbingo gehouden van 13.30 tot 17.00 uur. Informatie: 06-19776374.

maandag 23 november

Natuurlezing

Van het Noordzeekanaal naar de sloten in Diemen. Benieuwd of vissen kunnen zwemmen van het Noordzeekanaal en het IJ naar Diemen? En welke invloed dat heeft op het ecosysteem? Diemenaar Arjen Kikkert, werkzaam bij Rijkswaterstaat, geeft een presentatie 'De ecologische verbindingszone Noordzeekanaal en omgeving', waaronder Diemen. De lezing begint om 20.30 uur in De Omval Diemen. Kosten: vrijwillige bijdrage voor de zaalhuur. Informatie: ivndiemen.blogspot.nl.

dinsdag 24 november

Film in De Omval

De documentaire 'Holland, natuur in de Delta' van Mark Verkerk. Na het grote succes van de natuurfilm 'De nieuwe wildernis' nu het tweede deel van wat een trilogie gaat worden. Deze prachtige documentaire gaat over de deltanatuur van ons land. Het is een ode aan het kustgebied, onze rivieren en de rijke natuur in onze delta. Aanvang 14.00 en 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Kamercollege

Maggie Edwards van Slooten geeft een kamercollege over gewichtscontrole (maar dan anders). Aanvang 20.00 uur, Diemerkade 52Achterom. Reserveren via www.oostwestwelzijn.com.

woensdag 25 november

Open dag aikido

AikidoDiemen organiseert open dagen voor kinderen en volwassenen om kennis te maken met aikodo. Kinderen: woensdag 25 november, 13.30-14.30 en 14.30-15.30 uur, gymzaal Duran. Volwassenen: donderdag 26 november om 18.30 uur, gymzaal Schoolstraat 61. De open les is gratis en duurt een uur. Informatie: www.aikidojodiemen.nl of 06-12434183.

Bingo

Een gezellige bingomiddag in zorgcentrum de Diem. De bingo begint om 14.30 uur, vanaf 14.00 uur is de zaal open. Deelname € 2,- p.p., inclusief koffie/thee. Voor bewoners € 1,- p.p.

Computercursus

Iedere woensdag inloop/oefenochtend van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt uw eigen laptop, iPad of tablet meenemen als hiermee problemen zijn. In januari start PCOB Enter weer met een cursus Windows 7 of Windows 8.1 in De Schakel. Aanmelden kan nu al: 06-43734155.

donderdag 26 november

Lezing over namen

PCOB Diemen organiseert in De Schakel een lezing over koninklijke akten, de burgerlijke stand en het naamrecht vanaf ca. 1800. De heer W.D. Zondag, oud hoofd burgerzaken van de gemeente Baarn, tevens buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, vertelt van alles over voor- en achternamen, nieuwe ontwikkelingen in het naamrecht en huwelijksvoltrekkingen en stamboomonderzoek. Aanvang 14.00 uur, introducees zijn welkom.

Film in De Omval

'Life', de nieuwste film van Anton Corbijn over de vriendschap tussen acteur James Dean, die in 1955 op 24-jarige leeftijd bij een ongeluk om het leven kwam, en een fotograaf van Life Magazine, Dennis Stock. 20.00 uur. € 8, -. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 27 november

Aqua Disco

Zwemmen en swingen in het Duranbad: discozwemmen van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kassa open om 19.00 uur. Kosten € 5,-.

zaterdag 28 november

Vuile huichelaar

'Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren', een vrolijke meezingkerstshow vol klassieke, swingende, tenenkrommende en tranentrekkende kerstliedjes, aangevoerd door de dames van Vuile Huichelaar. Lekker de feestdagen inzingen in Theater De Omval. 20.30 uur. € 16,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

en verder

Sinterklaas

De Sint Petrus' Bandenkerk kan ook dit jaar regelen dat Sinterklaas en twee van zijn Pieten bij kinderen thuis op bezoek komen. De opbrengst is bestemd voor renovatie en onderhoud van het kerkgebouw. De Sint kan vrijdag 4 en zaterdag 5 december langs komen. Informatie of meteen bespreken: liannevanwesting@gmail.com.

Sinterklaas komt ook langs in winkelcentrum Diemerplein op 28 en 29 november.

TTVD: kinderen hebben plezier

Leerlingen maken kennis met tafeltennis

Kinderen maken kennis met tafeltennis. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Leerlingen van de basisscholen De Ark, De Venser en De Octopus maken bij Tafeltennisvereniging Diemen (TTVD) kennis met tafeltennis.

De tafeltennislessen maken deel uit van het naschoolse traject en zijn georganiseerd door de Stichting Welzijn Diemen. De ouders van de leerlingen betalen een klein bedrag voor de lessen. De lessen worden door trainers van TTVD gegeven, onder wie Berry Manschot.

Tijdens de kennismakingslessen leren de kinderen de spelregels en de techniek van het tafeltennis. Donderdag 26 november is de laatste les en krijgen alle kinderen een diploma. TTVD doet graag aan het initiatief van de SWD mee en hoopt dat een aantal van de kinderen door de sport zal worden gegrepen en lid wordt van de vereniging. Naomi (6) heeft er deze middag duidelijk zin in. Haar moeder, die afkomstig is uit Ecuador, zegt dat zij en haar vader (de opa van Naomi) op hoog niveau hebben getafeltennist. "Ik ben benieuwd hoe Naomi zich in deze sport verder ontwikkelt", aldus haar moeder.

SV Diemen verliest bij ASV Arsenal: 3-0

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen ASV Arsenal met 3-0 verloren. De thuisclub leidde bij rust met 1-0. SV Diemen is het komende weekeinde vrij.

ASV Arsenal stond voor aanvang van het duel met 19 punten op de tweede plaats, SV Diemen was derde met drie punten minder dan de Amsterdammers. Het beloofde een spannend duel te worden.

ASV Arsenal toonde zich echter sterker dan SV Diemen en boekte een verdiende overwinning. Bij rust leidden de Amsterdammers met 1-0 en in de tweede helft voegde de thuisclub er twee treffers aan toe en won afgetekend met 3-0. ASV Arsenal is na de zege op SV Diemen koploper geworden in de derde klasse C. De ploeg heeft 22 punten uit tien duels. De wedstrijd AGB-DSVO werd afgelast. AGB heeft 21 punten, maar kwam een duel minder in actie dan ASV Arsenal. OSV staat met 18 punten uit tien wedstrijden op de derde plaats, SV Diemen heeft 16 punten en staat op plaats vier. SV Diemen speelt op zondag 29 november de volgende competitiewedstrijd. De ploeg van trainer Martin van Egmond ontvangt dan OSV uit Oostzaan. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur.

SV Zeeburg wint van VOC

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen VOC gewonnen: 25-17.

VOC moest het hebben van ervaring en slimheid en haalde dus het liefst zo veel mogelijk het tempo uit de wedstrijd. Voor de handbalsters uit Diemen was het zaak om juist wel tempo te maken. De thuisclub begon goed en liep uit naar een 7-2 voorsprong. Halverwege de eerste helft sloop slordigheid in het spel van SV Zeeburg. VOC kon dichterbij komen. Ruststand: 11-8.
Na de hervatting speelde SV Zeeburg offensief beter. De thuisclub wist een gat te slaan van tien punten. Daarna viel SV Zeeburg iets terug en kon VOC een paar keer scoren. De zege van de club uit Diemen kwam niet in gevaar: 25-17. SV Zeeburg gaat zondag op bezoek bij Legmeervogels. De wedstrijd begint om 12.10 uur. SV Zeeburg en Legmeervogels hebben beide zes punten uit drie duels in de zaalcompetitie.

DKV Victoria verliest bij sterk OKV: 23-16

DIEMEN - DKV Victoria heeft de uitwedstrijd tegen OKV verloren: 23-16. Bij rust leidde de thuisclub met 8-6.

De ploeg uit Oostzaan was een maatje te groot voor de korfballers uit Diemen. De eerste helft was leuk om naar te kijken Het duel ging gelijk op en het was niet echt duidelijk welke ploeg het beste van het spel had.

Het was een fysieke wedstrijd; de ploegen probeerde elkaar af te troeven in elk duel. Na het eerste bedrijf was de stand 8-6 voor de thuisploeg.

In de tweede helft was OKV sterker. De spelers van DKV Victoria waren niet scherp en kregen binnen vijf minuten vijf treffers tegen. DKV Victoria probeerde terug te slaan, maar het gat was te groot geworden. OKV won uiteindelijk met een ruime marge: 23-16.

DKV Victoria speelt zondag thuis tegen Crescendo uit Leiden. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 17.30 uur.

Dames van De Meeuwen spelen gelijk

DIEMEN - De dames van De Meeuwen hebben de uitwedstrijd tegen Het Y gelijk gespeeld: 5-5.

De thuisclub nam in de eerste periode een 3-0 voorsprong. In de tweede periode kwam De Meeuwen terug tot 3-2. Met een beetje geluk, fysiek spel en een tijdklok die niet altijd helemaal synchroon liep, kwam Het Y op een 4-2 voorsprong. De Meeuwen liep even later steeds een punt achter op de ploeg uit Amsterdam. Sophia Lunenburg en Tessa Coumou zorgden voor een 4-5 voorsprong voor De Meeuwen. Daarna bepaalde Het Y de eindstand op 5-5.
De heren van De Meeuwen verloren thuis van Oceanus uit Aalsmeer. De Meeuwen kwam al snel op achterstand tijdens een overtalsituatie. Twee seconden voor het einde van de eerste periode kwam de thuisploeg langszij door een strafworp: 1-1. In de tweede periode kwam De Meeuwen op voorsprong: 2-1. Hierna maakten de bezoekers gelijk: 2-2. In de derde periode scoorde De Meeuwen uit een overtalsituatie. De bezoekers liepen in die periode uit naar 3-6. In de laatste periode ging de thuisploeg er nog voor en scoorde vier keer. Het was de ploeg uit Aalsmeer die uit twee overtalsituaties de wedstrijd besliste: 7-9.

TVDZ: cursus tennis voor senioren

Senioren op de baan van TVDZ.

Diemen - Tennisvereniging Diemen Zuid (TVDZ) start in samenwerking met Stichting Welzijn Diemen (SWD) een tweede introductiecursus tennis voor senioren.
De cursus is gericht op dames en heren vanaf vijftig jaar. De tennislessen vinden plaats op het tennispark van TVDZ aan de Sportlaan 7. De cursus start op vrijdag 20 november en bestaat uit vier lessen die steeds op vrijdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur worden gegeven door tennisleraar Fred Groen. De kosten bedragen in totaal tien euro voor vier lessen. Er kunnen maximaal acht personen aan de cursus deelnemen. Aanmelden: j.van.westing@gmail.com of 06-11272019.

Dames Smashing '72 winnen van SVU

DIEMEN - Het eerste damesteam van Smashing '72 heeft de uitwedstrijd tegen SVU 2 met 0-4 gewonnen. De setstanden waren 14-25, 21-25, 11-25 en 26-28.

De volleybalsters uit Diemen hebben na zeven duels 17 punten en staan op de zesde plaats van de promotieklasse B. Het team komt voor het tweede opeenvolgende seizoen in deze klasse uit.

De ploeg is het komende weekeinde vrij. De volgende competitiewedstrijd staat voor zaterdag 28 november op het programma. Smashing '72 speelt dan een thuisduel tegen Lovoc. De wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal Diemen en begint om 15.00 uur.

MAXI FASHION grote maten voor kleine prijzen. Nieuwe Brink 5 Bussum. do-vrij-za open.

OOK BIJ U KOMEN SINT EN ZIJN PIETEN IN DIEMEN, OOST, DUIVENDRECHT EN IJBURG GRAAG OP VISITE. Kijk voor een impressie op www.scoutingoost1.nl Tel.: 020-6947030, e-mail: sinterklaas@scoutingoost1.nl

Pesten, of pestverleden een probleem? Kijk op
www.posicom.nl voor hulp.

Acupunctuur in Weesp. Heeft u last van slapeloosheid, migraine of PMS klachten. Maak snel een afspraak! www.ackrufy.nl tel.: 0294-785331

SCOOTER reparatie, alle merken, snel en vakkundig ! Ma t/m Za SCOOTER WEESP Bloemendalerweg 41 A, 0294-414108 / 06-53656082 RDW-erkend. Tevens oude / kapotte scooters gezocht GRATIS
opgehaald!

SCOOTERS te koop: VESPA en PIAGGIO uit voorraad laagste prijs inkl. 2 jaar garantie. Alle merken leverbaar SCOOTER
DUMPER.NL grote collectie nieuw en gebruikt, 0294-414108 / 06-12868539 Bloemendalerweg 41 A Weesp

Contant geld voor uw oude fiets Kroonenberg 2Wielers koopt uw oude fiets. Inbreng iedere donderdag tussen 14-17.00 uur. Legitimatie verplicht, geen mountain-,
kinder- en derailleurfietsen.
Ouddiemerlaan 219
020-7372940

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595