DiemerNieuws

5 november 2015

DiemerNieuws 5 november 2015


Vragen over bouw De Sfinx

DIEMEN - Er wordt momenteel niet gewerkt op de plek aan de Ouddiemerlaan waar nieuwbouwproject De Sfinx komt. Dit resulteert in vragen en zelfs geruchten.

"De werkzaamheden voor het maken/doormeten van proefpalen zijn gestopt. De daadwerkelijke bouwwerkzaamheden zijn nog niet gestart. De start van de bouw zal niet eerder plaatsvinden dan nadat er een onherroepelijke omgevingsvergunning is", aldus een woordvoerder van bouwbedrijf Van Wijnen. "De werkzaamheden waar aan wordt gerefereerd waren ten behoeve van nader funderingsonderzoek. Vanuit constructief oogpunt was het voor de constructeur nodig om een serie proefpalen geslagen te hebben. Met deze proefpalen kunnen de zettingsverschillen tussen de bestaande en nieuwe palen worden bepaald", laat de woordvoerder van het bouwbedrijf weten.

Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat de omgevingsvergunning is afgegeven, maar dat die inderdaad nog niet onherroepelijk is. Mensen kunnen tot 20 november bij de rechtbank beroep aantekenen tegen de omgevingsvergunning. Dit geldt overigens alleen voor de mensen die een zienswijze hebben ingediend.

Niet serieus genomen
Een aantal buurtbewoners dat eerder dit jaar bezwaar heeft aangetekend tegen de bouw van De Sfinx voelt zich niet serieus genomen door de gemeente. "Bezwaarschriften werden afgedaan als zienswijzen en kwamen kennelijk daardoor niet voor de commissie voor bezwaarschriften, zodat er geen normale hoor- en wederhoor heeft plaatsgevonden", aldus een buurtbewoner.
Hij vindt dat de wijze waarop de gemeente communiceert te wensen overlaat. "Deze nieuwbouw heeft grote gevolgen voor mensen die er vlakbij wonen. De gemeente heeft zo veel mogelijk nagelaten om de omwonenden te informeren en blijft dat doen, gezien het uitblijven van reacties en het naast zich neer leggen van bezwaarschriften. De gemeente zegt niets. Niet op vragen over grondwateronttrekking zonder de benodigde melding of voorzorgen, niet over geluids- en stankoverlast en werktijden, en niet over de het - kennelijk - stilleggen van de bouw.
Vervolg op pagina 5

Diemenaar in 2016 15 euro minder kwijt aan lokale lasten

DIEMEN - Inwoners van Diemen gaan volgend jaar 14 tot 19 euro minder betalen aan lokale belastingen. Dat staat in de begroting voor 2016.

De begroting laat een positief saldo zien van 30.000 euro. Diemen heeft onder meer financieel de wind mee doordat er veel en sneller dan verwacht wordt gebouwd, zoals in Holland Park en Plantage De Sniep. Tijdens de algemene beschouwingen vielen veel fracties er wel over dat er nergens sociale huurwoningen bij komen.

De onroerendezaakbelasting wordt alleen met de prijsinflatie, vastgesteld op 1%, verhoogd. Naar verwachting kost dit de Diemense woningeigenaar in 2016 twee euro meer dan dit jaar. Omdat ook rekening gehouden moet worden met de waarde van woningen worden de definitieve tarieven pas in december vastgesteld. De rioolbelasting blijft gelijk en de afvalstoffenheffing gaat omlaag, met 16 tot 19 euro, en daarmee zijn de totale lokale lasten in 2016 14 tot 19 euro lager voor de inwoners van Diemen.
Dure gemeente
Toch blijft Diemen qua woonlasten relatief een dure gemeente om te wonen. Leefbaar Diemen stelde voor de lokale lasten te verlagen door de hondenbelasting af te schaffen. Voor de PvdA mag er best een prijskaartje hangen aan de goede voorzieningen in Diemen.
Lees verder op pagina 5

Brand bij school Noorder-breedte

DIEMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is voor de tweede keer brand gesticht bij brede school de Noorderbreedte.

In maart werd ook brand gesticht bij de school, toen raakte een klaslokaal zwaarbeschadigd. Deze keer werd een container in brand gestoken in de buurt van de skatebaan. De school liep zelf geen schade op. De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen.

Een getuige zou vrijdagavond een groep van vier tot zes jongens hebben zien lopen met de container bij supermarkt Jumbo in het winkelcentrum aan het Gruttoplein. Opvallend was dat een van de jongens in een rolstoel zat en een kruk bij zich had. Alle jongens droegen donkere kleding en capuchons. Wie iets gezien heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Mishandeling

DIEMEN - Een meisje is vorige week dinsdag door een groep jonge meiden mishandeld bij winkelcentrum Diemerplein.

Het gebeurde rond 17.30 uur. Het slachtoffer werd door de groep opgewacht bij het winkelcentrum, aldus de politie. Een getuige heeft het meisje ontzet.

Het onderzoek loopt nog. De politie hoopt dat er meer mensen getuige zijn geweest en dat zij contact opnemen.

Schapen grazen op weilanden manege

Schapen grazen op een weiland van de manege. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - 250 Kempische heideschapen grazen de komende twee weken op de weilanden van Vereniging Manege De Eenhoorn. Door de begrazing met schapen wordt bijgedragen aan een duurzame wormbestrijding. Maag-darmwormen zorgen voor veel problemen bij paarden. De paarden staan op stal en de schapen grazen de weilanden. Gras dat kort de winter in gaat, groeit in het voorjaar veel beter. Ook kunnen eieren van maag-darmwormen zich minder goed ontwikkelen. De schapen zijn woensdag in Diemen aangekomen. Schaapherder is Marijke Dirkson, voormalig boswachter van het Diemerbos.

10

treffers leverde het duel tussen SV Diemen en Roda '23 op

De Weesperstraatkerk

Door een verschil van inzicht in de geloofsbelijdenis tussen de leden van de Watergraafsmeerse en Diemense Gereformeerde kerk, ontstond er in 1894 een splitsing. De Diemenezen gingen nu niet langer meer ter kerke in de Watergraafsmeer, maar richtten hun eigen kerkje in aan de Prins Hendrikkade bij de Diemerbrug.

In 1905 kreeg men de beschikking over een nieuw kerkgebouw aan de Weesperstraat in Diemen-Zuid. De kerk bood plaats aan 120 personen, veel meer dan het aantal gemeenteleden uit die tijd. De benodigde gelden voor de bouw werden met moeite bij elkaar gesprokkeld, onder andere via donaties van zusterkerken, collectes en een forse lening. Het orgel kwam uit Delft. Oorspronkelijk werd de kerk verlicht door petroleumlampen.

De kerkenraad moest elke zondag twee leden oproepen om een preek te lezen. Pas in 1908 werd er in Diemen een eigen predikant "beroept voor de bediening van het Woord". De kerkenraadsnotulen uit die dagen maakten echter melding van slap kerkbezoek: "Als er meer dan 15 kerkgangers waren, raakte de kerkenraad overstuur." De Weesperstraatkerk heeft meer dan 30 jaar dienstgedaan. Het gebouw werd in 1937 voor ƒ 4.000,- verkocht. (bron: 100 jaar Gereformeerde Kerk van Diemen 1894-1994).

Weerbericht

Vrij veel bewolking, soms wat regen, aanhoudend zacht
Het blokkerende hogedrukgebied boven het Europese continent verplaatst zich richting de Balkan. Een Atlantische depressie maakt daarvan gebruik. Fronten ervan trekken naar de Britse eilanden en bereiken het Noordzeegebied. De stroming wordt zuidwestelijk. Aanvoer van zachte lucht gaat door, maar de fronten brengen veel bewolking met af en toe wat regen.

Vrijdag en het weekeinde
Vrijdag overheerst de bewolking. In de vroege ochtend valt er af en toe regen. Overdag blijft het geruime tijd droog. Het klaart even op. In de avond volgt opnieuw wat regen. Ook voor zaterdag wordt vrij veel bewolking verwacht met overdag kans op wat regen. Zondag blijft het meest droog met wat meer zon. De zuiden- tot zuidwestenwind trekt zaterdag tijdelijk aan tot vrij krachtig. Met minima rond 11 graden en maxima van circa 16 graden is het zeer zacht.

Trend na het weekeinde
Met een in kracht toenemende zuidwestelijke luchtstroming neemt de wisselvalligheid verder toe. Fronten van oceaandepressies veroorzaken periodiek wat regen, afgewisseld door droge perioden met wat zon. De maxima vallen in de loop van de week terug naar circa 13 graden.

Weetje
Oktober 2015 kende een sterke afwisseling van koude en zachtere perioden. Wat gemiddelde temperatuur betreft was oktober vrij koud; de koudste oktober sinds 2003. Van 14 t/m 24 oktober scheen de zon slechts 2 uur. Ondanks deze extreem sombere periode was oktober in zijn geheel aan de zonnige kant en met circa 35 mm neerslag ook droog (normaal is 83 mm).

Sponsor voor dames van C1 van SV Zeeburg

DIEMEN - De dames van de C1 van handbalvereniging SV Zeeburg kregen zaterdag een nieuw tenue dat beschikbaar is gesteld door Ton Ruigrok van der Werve.

Ton is eigenaar van het Diemense bedrijf Ton Ruigrok van der Werve Infra. Hij sponsort met zijn bedrijf de dames van de C1 van SV Zeeburg omdat twee van zijn nichtjes in dat team uitkomen.
De speelsters poseerden in sporthal Diemen trots in hun nieuwe wedstrijdkleding. Daarna speelden zij hun eerste wedstrijd in het nieuwe tenue.

Fusiondans van de KISS Moves in De Omval

Jubileumtour van 10-jarig dansgezelschap komt ook naar Diemen

Dorottya Kiss: 'Ik hoop veel mensen uit de buurt op 11 november bij onze voorstelling in De Omval te zien.' Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - In 2005 richtte de Diemense danseres en choreografe Dorottya Kiss de KISS Moves op, een bijzonder dansgezelschap dat verschillende dans- en muziekgenres combineert in fusion danstheater. Tien jaar, twaalf producties, tien premières en tien nationale tournees met in totaal meer dan 450 voorstellingen en deelname aan twee televisieprogramma's verder, is het tijd voor een jubileumvoorstelling met de beste stukken uit 10 jaar de KISS Moves: 'WHY are YOU?' Te zien in theaters in heel Nederland en op 11 november in Theater De Omval in Diemen.

WHY are YOU?

De beste stukken uit het 10-jarig bestaan van de KISS Moves in een indrukwekkende voorstelling. Klassiek ballet, moderne dans, urban en volksdans krijgen een plek en o.a. Strauss, Vivaldi, Bach, Beethoven en hedendaagse beats uit hiphop, dubstep en zelfs folk ontmoeten elkaar. Kaarten reserveren via www.theaterdeomval.nl. Jarig of een jubileum op 11 november? Dat kun je melden via pr@dekissmoves.com.

De van oorsprong Hongaarse Dorottya (35) verhuisde op haar 17e naar Nederland. "Inmiddels woon ik dus al mijn halve leven in Nederland." Thuis in Diemen, op een van de schaarse momenten dat ze niet druk is met repeteren of de vele taken die het leiden van een dansgezelschap met zich meebrengen, vertelt ze over de KISS Moves. Dorottya studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarna werkte ze in veel shows en musicals in Nederland en Amerika. In 2005 richtte ze haar fusion dansgroep op. "Ik wilde het anders, ik wil niet in een hokje gestopt worden als danser en choreograaf en ik wilde anderen die net zo'n veelzijdige interesse hebben als ik de kans geven om daarmee te werken. Dus toen heb ik, als 25-jarige, de KISS Moves opgezet."

Fusion
Fusion danstheater, wat is dat eigenlijk? "Het fuseren van verschillende muziekstijlen en dansgenres. Hogere en lagere cultuurvormen, dus klassiek en contemporary, maar ook urban, wat als iets van lagere cultuur wordt gezien. Ik begreep nooit waarom klassiek meer elite is en urban veel minder en klassiek niet pittiger en commercieel. Ik wil niet alleen dansers maar ook bezoekers van verschillende leeftijden en culturele achtergronden bij elkaar brengen. Openheid en respect stimuleren. Dat gaat veel verder dan alleen het mengen van dans en muziek en dat zie je ook terug in de voorstellingen en in de dansers: tussen de 20 en 36 jaar, veel verschillende nationaliteiten en dansachtergronden, van academisch getraind tot ontzettend getalenteerd autodidact. Hier krijgt iedereen dezelfde kansen, er zijn geen solisten die alle solo's en duetten dansen zoals bij andere gezelschappen."

'Ik wil niet in een hokje gestopt worden als danser en choreograaf'

TV-optredens
Het in stand houden van een dansgezelschap als de KISS Moves is zeker niet makkelijk, heeft Dorottya de afgelopen 10 jaar ondervonden. "Het is nooit makkelijk geweest helaas. Tien jaar geleden, toen wij begonnen, bestond fusion nog niet. Dan neem je een risico. Daarnaast heeft de kunst- en cultuursector het sowieso moeilijk. Er zijn steeds minder subsidies en wij zitten altijd tussen artistiek/experimenteel en commercieel, dat is moeilijk te plaatsen voor geldverstrekkers. Dan zit je tussen wal en schip, je moet constant vechten voor je geld. Maar wij zijn vechters en geen zeikerds, het gaat in de eerste plaats om de dans." De groep deed in 2014 mee aan 'Everybody Dance Now' en 'Holland's got Talent' en beide jury's waren razend enthousiast. "Wij wilden op tv om aandacht te vragen voor deze problemen in het Nederlandse danstheater en om te laten zien dat wij toegankelijke en mooie dansvoorstellingen maken, voor jong en oud, ervaren én onervaren bezoeker."

Naast haar werk als danser, choreograaf en artistiek leider haalde Dorottya de afgelopen jaren ook nog een paar masters in de culturele economie en sociologie van kunst en cultuur. "Ik heb mijn tijd tot nu toe heel goed benut en alles eruit gehaald. Ik ben twee jaar geleden wel gestopt met dansen en deed alleen regie en choreografie. Maar nu de masters gehaald zijn sta ik tijdens de jubileumtour nog wel als danser op het toneel." Inmiddels woont Dorottya in Diemen. "Vijf minuten van het theater! Ik ben heel blij om hier te wonen. Twee andere dansers uit de groep wonen hier ook. De Omval is een mooi, speciaal theater. 8 november is onze verjaardag, dus daar zit het optreden heel dichtbij. Ik hoop de hele buurt en alle vrienden van de hondenuitlaatplek en van de supermarkt in De Omval te zien, het is echt een voorstelling voor mensen van 8 tot 108. 'WHY are YOU' is aan de ene kant heel erg dansant en speels, maar we tonen ook heel persoonlijke verhalen en we betrekken het publiek erbij. Nee hoor, meedansen hoeft niet! Als iemand die 11e november een jubileum of verjaardag viert, laat het ons weten, dan kunnen we een verrassing verzorgen."

'Fusiondans is voor jong en oud, ervaren of onervaren bezoeker'

Grote partij vuurwerk in beslag genomen

DIEMEN - Bij een inval in een bedrijfspand in Diemen is vorige week donderdagochtend 500 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Medewerkers van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied hebben het vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk wordt in Duitsland vernietigd.

Er werd in het pand tevens 3000 kilo aan legaal vuurwerk aangetroffen. Ook deze partij is in beslag genomen. De eigenaar kan de 3000 kilo vuurwerk terugkrijgen als hij zijn papieren in orde maakt.

Automobilist heeft slok op

Diemen - Een 35-jarige man uit Amsterdam is woensdag 28 oktober aangehouden omdat hij met te veel drank op reed. Bij controle bleek dat hij ook zonder rijbewijs reed.

Rond 05.00 uur zagen agenten de man langzaam en slingerend over de Muiderstraatweg rijden. De bestuurder moest blazen en bleek te veel alcohol op te hebben. Hij reed bovendien zonder rijbewijs. De automobilist kreeg een bekeuring voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs en een rijverbod van 7 uur.

Twee woning-inbraken

DIEMEN - Twee woninginbraken vorige week, beide keren door een raam aan de voorzijde van de woning te forceren.

Tussen dinsdag 27 oktober 16.00 uur en vrijdag 30 oktober 10.00 uur is in een woning aan Galjoen ingebroken. Uit de woning is een tv weggenomen. Zondag 1 november rond 16.30 uur is ingebroken in een woning aan de Heivlinderweg. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan, maar niemand heeft de inbraak zien gebeuren.

Getuigen of mensen die meer informatie hebben kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Veel belangstelling voor uitvaart Maarten Vroom

Foto: Passend Afscheid

DIEMEN - De uitvaart van opticien Maarten Vroom heeft zaterdag plaatsgevonden. Maarten Vroom werd door familieleden en vrienden uit zijn optiek aan de Ouddiemerlaan gedragen en naar begraafplaats De Nieuwe Ooster vervoerd. Bij de afscheidsbijeenkomst in de aula van De Nieuwe Ooster waren veel mensen aanwezig. Vroom & Nobbe Opticiens aan de Ouddiemerlaan blijft overigens geopend.

Lola Eradus exposeert in gemeentehuis

Kunstenares deed mee aan Kunstroute Diemen

Lola Eradus in het gemeentehuis. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Kunstenares Lola Eradus exposeert tot 11 januari 2016 in het gemeentehuis van Diemen. De expositie is op werkdagen te zien van 08.30 tot 16.30 uur.

Lola woonde tot voor kort in Diemen-Zuid, maar is onlangs vanwege privéredenen verhuisd naar Purmerend, waar zij een atelier aan huis heeft. Zij deed afgelopen jaar mee aan de Kunstroute Diemen.

Hoe zou je de stijl van jouw werk willen omschrijven?
"Ik maak realistische schilderijen met een surrealistisch tintje. Een handelsmerk van mij, dat in veel schilderijen terugkomt, is een koe die een tulp in zijn bek heeft. Maar ik schilder ook vaak handen. Als ik iemand voor het eerst ontmoet kijk ik niet naar het gezicht, maar naar de handen. Handen hebben karakter en vertellen iets over een persoon."

Het werk van Lola Eradus valt op door de mooie en heldere kleuren en door de scherpe lijnen. Haar werk is divers. Lola schildert bijvoorbeeld ook portretten, waaronder zelfportretten. Een van die zelfportretten is te zien op de tentoonstelling in het gemeentehuis. Zij schildert ook portretten in opdracht. Lola is professioneel kunstschilder en verkoopt regelmatig schilderijen. Daarnaast exposeert zij frequent in binnen- en buitenland.

Zij doet binnenkort mee aan een bijzondere expositie in Groningen. In het Groninger Museum is een expositie over de artiest David Bowie te zien.
Lola vertelt dat bij de tentoonstelling 'Bowie Lesque', die vanaf 18 december is te bezichtigen in het Martini Plaza in Groningen, een unieke collectie kunstwerken te zien zal zijn van gerenommeerde kunstenaars die zich door David Bowie hebben laten inspireren. Er zal ook een schilderij van Lola te zien zijn.

Jeroen de Boer

Vrijwilliger op projectdag
StC Diemen
40 jaar
Diemenaar sinds 2010

Aan welk project doe je mee?
"Met het project verschillen verrijken waarin gezinnen vluchtelingengezinnen ontmoeten; wij willen graag iets doen voor vluchtelingen en dit project is wel bijzonder, met het hele gezin."

Waarom Serve the City?
"Ik doe zo nu en dan mee aan projectdagen. Het is mooi dat de kinderen meekunnen, je geeft ze zo mee dat je niet alleen voor jezelf moet leven."

Verder in het dagelijks leven?
"Ik ontwerp kunstwerken voor een ingenieursbureau."

Kunstwerken?
"Bruggen, viaducten en tunnels, dat noemen we kunstwerken in de wegenbouw. Ik heb bijvoorbeeld meegewerkt aan de boogbrug die naast de A1 is gebouwd."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"Ik lees vaak in de Bijbel en ben fan van science fiction. Ik lees nu 'Aliban' van Azomov."

James Bond of 'Star Wars'?
"Allebei niet. Liever 'Lord of the Rings' of 'The Hobbit'."

Favoriete stekje in Diemen?
"Park de Omloop."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen hebben?
"Yitzhak Rabin, de vermoorde president van Israël; die was heel goed bezig voor de vrede. Van havik naar vredesduif."

Lievelingskostje?
"Hummus en falafel, en een goed biertje."

Trots op?
"Mijn kinderen, ze doen het goed op school."

Diemen mist nog…
"Een zwembad met wat meer leuke faciliteiten voor jonge kinderen."

Als je een dagje burgemeester was...
"De gemeentebelastingen zijn hoog, maar de dingen zijn ook goed geregeld. Ik zou het gebied rond de Noorderbreedte willen aanpakken, het is speelplaats maar ook parkeerplaats en er wordt 's avonds vaak troep achtergelaten door mensen die er rondhangen bij de skatebaan."

Diemen: onderzoek ondernemers-klimaat

DIEMEN - Diemen neemt deel aan een onderzoek naar het ondernemingsklimaat en de gemeentelijke dienstverlening aan het bedrijfsleven.

Vrijdag 6 november wordt aan ondernemers een brief of e-mail met inlogcode gestuurd. Hiermee kunnen zij de vragenlijst invullen. "De komende tijd willen we Diemen beter op de kaart zetten, niet alleen voor (nieuwe) bewoners, maar ook voor bedrijven. Dit gebeurt onder de noemer Daarom Diemen. Dit onderzoek vormt een goed startpunt om te achterhalen waar we staan en waar verbetering van het lokale ondernemersklimaat mogelijk is", aldus Jeroen Klaasse, wethouder Economische Zaken in Diemen.

Dit onderzoek, 'MKB-vriendelijkste gemeente', is een initiatief van MKB Nederland en VNO-NCW en stoelt op vier pijlers: de tevredenheid van MKB-ondernemers in de gemeente, het imago van de gemeente, communicatie en beleid met betrekking tot het bedrijfsleven en de hoogte van de gemeentelijke lasten. "De gemeente Diemen wil scherp blijven en ondernemersbelangen waar mogelijk meenemen. Een gezond MKB is van groot belang voor lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid." Begin volgend jaar is het eindresultaat bekend.

De Sfinx

Vervolg van voorpagina

"De gemeente houdt vol dat ook de individuele belangen van omwonenden meegewogen zijn. De omwonenden die ik gesproken heb kunnen zich daar echter niets van herinneren. Dit levert dus een gevoel van frustratie op bij velen", aldus de bewoner. Een aantal buurtbewoners is tegen de bouw van De Sfinx. Zij vinden het gebouw te hoog en te massief en vrezen dat het gebouw zonlicht aan hun tuin en woning zal onttrekken.
De gemeente geeft aan dat in eerste instantie de ontwikkelaar verantwoordelijk is voor de communicatie van dit project. "Diverse brieven zijn verstuurd naar bewoners en omwonenden om hen te informeren over de status rondom de werkzaamheden. Vanuit de gemeente wordt uiteraard wel een vinger aan de pols gehouden met betrekking tot de communicatie. In het kader van de procedure heeft iedereen die een zienswijze heeft ingediend hierop een reactie ontvangen. Ook op vragen buiten de procedure is geprobeerd zo goed mogelijk antwoord te geven, dan wel door te verwijzen naar de ontwikkelaar", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Weinig kritiek op begroting 2016

Vervolg van de voorpagina

De VVD wil dat de afvalstoffenheffing niet alleen in 2016, maar ook de jaren erna verlaagd zal worden tot Diemen op een gemiddeld niveau zit ten opzichte van andere gemeenten. Volgens verantwoordelijk wethouder Ruud Grondel kan dat alleen als ook het serviceniveau gemiddeld wordt, wat fractievoorzitter Brigitte Wielage van de VVD de opmerking ontlokte dat toen ooit de afvalstoffenheffing met 20% verhoogd werd, het serviceniveau ook niet omhoog was gegaan.

Vanavond, donderdag 5 november, wordt er verder vergaderd en wordt de begroting vastgesteld. Spannend lijkt het niet te worden. De gemeenteraad toonde zich vorige week tijdens de algemene beschouwingen over het algemeen positief over de begroting. Van de zeven ingediende moties en het amendement krijgen er zes al een positief advies mee van het college.

Genieten van modeshows in winkelcentrum

Maandelijkse koopzondag in winkelcentrum

DIEMEN - Elke eerste zondag van de maand is het koopzondag in winkelcentrum Diemerplein. Veel ondernemers openen op die dag de deuren, soms zijn er speciale attracties om klanten te trekken. Het DiemerNieuws bezocht afgelopen zondag de koopzondag.

De catwalk. Foto: Trudy Kroese

De winkels in Diemen mogen elke zondag de deuren openen. De supermarkten van Jumbo in Diemen-Zuid en Diemen-Noord en Deen en Albert Heijn XL in winkelcentrum Diemerplein maken hier uiteraard gebruik van, en met veel succes. De twee zaken van Jumbo en Deen en Albert Heijn XL trekken elke zondag veel klanten, de supermarkten voorzien duidelijk in een behoefte.

Deen gaat elke zondag om 10.00 uur open, Albert Heijn om 12.00 uur. Veel andere winkels in winkelcentrum Diemerplein doen mee aan de maandelijkse koopzondag, maar niet allemaal. Een aantal verswinkels houdt tijdens de koopzondag de deuren dicht.

Reparaties
Het is het begin van de middag: Ton Kroonenberg en zijn zoon Jeroen van Kroonenberg2wielers hebben sinds zeven maanden een fietsenzaak aan de buitenkant van het winkelcentrum. "Wij zijn altijd open tijdens de maandelijkse koopzondag. Dat zijn wij contractueel ook verplicht. Je kunt dit winkelcentrum niet vergelijken met winkelgebieden in Amsterdam of met het winkelcentrum in Amstelveen. Wij krijgen tijdens de koopzondag meestal niet veel klanten binnen, maar het is zeker geen verloren middag. Wij bieden de klanten de mogelijkheid om bij ons langs te komen. Verder is er meestal genoeg voor ons te doen, zoals het verrichten van reparaties en het bijwerken van de administratie van de zaak. Wij hoeven ons dus niet te vervelen", aldus Ton Kroonenberg.

Veel belangstelling voor modeshows. Foto: Trudy Kroese

'Ik ga liever naar
de koopzondag in Diemen'

We lopen binnen bij modezaak Ja Leuk! man. Verkoper Dax van de Velden helpt de klanten. Hij heeft zaterdag tot in de middag gewerkt en is daarna met het team van ijshockeyclub Amstel Tijgers naar Den Bosch gereisd. De Amsterdammers wonnen in de hoofdstad van Noord-Brabant met 4-7 van Red Eagles. Dax scoorde twee keer. Het was voor Dax geen enkel probleem om zondagmiddag opnieuw in de winkel te staan. Ja Leuk! man draaide een goede koopzondag.

Lekker rustig
In de speelgoedwinkel ontmoeten wij een jong stel. Zij kijken rond en gaan zo meteen boodschappen doen bij Albert Heijn XL. "Ik ga liever naar de koopzondag in Diemen dan winkelen in Amsterdam. Wij zijn toch Diemenaren. Nee, ik vind het hier niet stil, maar lekker rustig", aldus de jongeman.
Rustig is het niet in de supermarkt van Deen. Veel klanten halen zondagmiddag boodschappen, de verse broodjes vinden gretig aftrek.

Bij D-Men Fashion staat
een disjockey in de zaak

Anja, haar man en twee dochters lopen op de Ouddiemerlaan. Zij zijn duidelijk op weg naar het winkelcentrum. "Wij doen vaak op zondag boodschappen. Zaterdag doen we meestal iets leuks met de kinderen en zondag is een prettige dag om naar het winkelcentrum te gaan. Wij gaan meestal naar Albert Heijn of naar Deen, afhankelijk van wat wij nodig hebben. Deen heeft vaak aantrekkelijke aanbiedingen en je loopt die zaak makkelijk binnen", aldus Anja.

Sinterklaasweekeinde

De conclusie die veel ondernemers in winkelcentrum Diemerplein trekken is dat de meest recente koopzondag een succes is geworden. Het blijkt dat activiteiten als de modeshows van afgelopen zondag extra publiek naar het winkelcentrum trekken.

Op zondag 29 november is er een extra koopzondag. Zaterdag 28 en zondag 29 november houdt winkeliersvereniging Diemerplein een sinterklaasweekeinde.

Uiteraard bezoekt de bejaarde kindervriend beide dagen het winkelcentrum.

Terras
Bij coffeebar Bicker aan het Diemerplein zit de loop er goed in. Binnen drinken mensen een heerlijke kop koffie, terwijl anderen op het terras van de zon en een lekker drankje genieten. En dat op 1 november! Ben Kielman, samen met zijn vrouw Chez eigenaar van de koffiezaak, is tevreden over het aantal bezoekers dat vanmiddag de zaak bezoekt.

Discjockey
Modezaak D-Men Fashion is alweer een half jaar in het winkelcentrum gevestigd. Eigenaar Allon Worms laat dit niet ongemerkt voorbijgaan. Een groot deel van de middag staat er een discjockey in de zaak die de klanten verrast met swingende klanken.

Modeshows
Er wordt deze middag vier keer een modeshows gegeven. Veel klanten staan bij het podium in de lange passage van het winkelcentrum. De professionele modellen showen de herfst- en wintercollectie van de modewinkels in het winkelcentrum. Maar er is ook volop ruimte voor modeverwante artikelen zoals schoenen, sieraden en brillen.

Boeddha, D-Men Fashion, Sam's Bodyfashion, Zeeman, Ja, Leuk!, Ja, Leuk! man, Shoeby, Kellebelle, Robeu Sport, Basic-Line, My Time, Pearle Opticiens, van Haren, Nelson, Püttmann Juweliers en Hair & Beautysalon Roxanna zijn de winkels die meedoen.

SV Zeeburg opent clubgebouw

Handbalvereniging is klaar voor de toekomst

Er wordt nog aan het clubgebouw gewerkt.

DIEMEN - Het nieuwe clubgebouw van handbalvereniging SV Zeeburg wordt zaterdagmiddag 7 november officieel geopend door wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken. Er is zaterdagmiddag een receptie voor genodigden, 's avonds is er een feest voor leden van de vereniging.

Het prachtige nieuwe clubgebouw aan de Prins Bernhardlaan is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente en de vereniging. Veel leden van SV Zeeburg en familieleden hebben zich de afgelopen tien maanden ingezet om het clubgebouw te realiseren. Ook de afgelopen dagen is er nog door leden van de club hard gewerkt om het clubgebouw helemaal af te maken. Het ontwerp van het nieuwe clubgebouw is van architect Ted Vorst.

De werkzaamheden zijn in december 2014 begonnen. Het oude clubgebouw werd gestript en de kleedkamers, douches en de bar werden gesloopt. Aannemer Finish Profile heeft daarna de pui en de muren van het nieuwe clubgebouw gebouwd en het dak op het nieuwe gebouw geplaatst. Vervolgens hebben professionals de riolering, de verwarming, de elektriciteit en een luchtbehandelingssysteem aangebracht.

Daarna was het de beurt aan de leden en andere vrijwilligers. Zij hebben onder andere de keuken, de bar, kleedruimten, douches en toiletten en ruimtes om te vergaderen en bijeenkomsten te houden en spullen op te slaan tot stand gebracht. Door de inzet van leden en andere vrijwilligers heeft SV Zeeburg veel geld bespaard.

Klaar voor de toekomst
De spelers van SV Zeeburg hebben tijdens de renovatie van het clubgebouw gebruikgemaakt van de kleedkamers in sporthal Diemen. Onlangs is de handbalvereniging aan het zaalseizoen begonnen. De wedstrijden en trainingen vinden tijdens het zaalseizoen plaats in sporthal Diemen en de luchthal.

De opening van het nieuwe clubgebouw betekent dat SV Zeeburg klaar is voor de toekomst. De vereniging beschikt nu over een mooi clubgebouw met straks een fraai terras. Het bestuur hoopt dat het nieuwe clubgebouw tot een aanwas van leden zal leiden. Voorzitter Giovanni Douven sprak eerder de verwachting uit dat het nieuwe clubgebouw de hoeksteen van de vereniging zal worden. Het gebouw ziet er in elk geval schitterend uit. BSO Popeye gaat ook weer gebruikmaken van het clubgebouw. BSO Popeye maakte in het verleden ook gebruik van het oude clubgebouw van SV Zeeburg en heeft deze week al proefgedraaid. Zowel de begeleiding, de ouders als de kinderen zijn erg blij met de geweldig mooie en comfortabele huisvesting.

Mira Groenveld won twee vrijkaarten voor de voorstelling 'Even goede vrienden' van René van Meurs in Theater De Omval. Hieronder haar recensie.

Mira Groenveld en René van Meurs.

Vrijdagavond 30 oktober zijn mijn man en ik naar de voorstelling 'Even goede vrienden' van René van Meurs geweest.

Wij werden zeer vriendelijk ontvangen door de dames van de kassa waar wij onze vrijkaartjes ontvingen. Daarna een lekker kopje cappuccino gedronken in Grand Café Blauw met ook weer zeer vriendelijke bediening.

De voorstelling, een try-out, was helaas niet uitverkocht, maar er waren voldoende mensen waaraan René kon afmeten hoe zijn voorstelling werd ontvangen. Tot januari gaat hij met deze try-outvoorstelling door het land touren, waarna hij in februari de uiteindelijke versie ten tonele brengt. Het is goed gebruik om over try-outs geen recensie te schrijven, maar wij raden iedereen aan deze voorstelling van René te gaan zien.

Omdat wij al ruim 20 jaar in Diemen wonen is De Omval een plek die wij regelmatig hebben bezocht. Door onze drukke bezigheden, Richard is voorzitter van DKV Victoria en ik geef creatieve worshops in Diemen-Noord, schieten dit soort gezellige avondjes er helaas wel eens bij in. We hebben er nu weer even aan gesnoven en zullen zeker wat vaker de gezellige Omval gaan bezoeken.

zaterdag 7 november

Oud papier

Vrijwilligers van de Protestantse Kerk de Ontmoeting halen vanaf half tien in heel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot 9.30 uur aan de weg zetten.

Natuurwerkdag

Natuurwerkdag in het Diemerbos o.l.v. Staatsbosbeheer en IVN-werkgroep Diemen. Onder leiding van de boswachter gaan natuurvrijwilligers snoeien en zagen om bosranden gevarieerder te maken. Veel dieren en planten die in bosranden leven krijgen zo meer leefgebied. Aanmelden op www.natuurwerkdag.nl/locatie/diemerbos-1. Kom bij voorkeur op de fiets. Laarzen zijn noodzakelijk vanwege de drassige grond. Meer informatie op www.ivndiemen.blogspot.nl.

Handlettering

Regelmatig wordt bij Dutch Arts Embassy de creatieve workshop kalligrafie/handlettering gegeven. 14.00 uur, kosten 25,- inclusief alle materialen. Inschrijving via www.restyleyourhouse.com.

Lezing

Keshen Mathura van Pranic Healing Nederland geeft een lezing over hoe je je door praktische oefeningen blijer, gezonder en vitaler kunt voelen. 15.00 tot 17.00 uur bij Studio B Body and Balance aan de Arent Krijtsstraat. Kosten €10,-. Meer informatie: www.studiobodyandbalance.nl. Vooraf aanmelden via info@studiobodyandbalance.nl.

The Next Generation

'The Next Generation in concert' is vandaag te horen in Theater De Omval. Naast de zangeressen van Boney M en Pussycat, de Duitse Diana Ross, Shirley Bassey en Johnny Cash staat natuurtalent Elena Hasna op het podium. Deze jonge zangeres won het Roemeense Idols en verpletterde iedereen met haar gouden stem. Aanvang 20.00 uur. Informatie: www.thenextgeneration.one.

donderdag 5 november

Hobbyclub

Iedere donderdag van 10.30 tot 12.00 uur in Huis van de buurt 't Kruidvat. Kosten 1 euro voor materiaal en 1 euro voor de koffie.

Lebbis

Lebbis speelt in De Omval 'De paardenpoetser'. Lebbis heeft weer bijgeleerd. Zijn voortschrijdend inzicht en wijsheid met het klimmen der jaren gekoppeld aan een bewijsdrang en te veel energie voor zijn leeftijd levert weer een heerlijke avond op. 20.30 uur, € 17,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 6 november

Koor uit Oekraïne

Het jongenskoor Dzvinochok uit Oekraïne treedt op in de Sint Petrus' Bandenkerk. Dit jaar komen de jongens voor de 19e keer naar Nederland voor een concerttournee. Om 14.00 uur verzorgt het koor een korte versie van het concert in de kerk na een bezoek aan de Sint-Petrusschool. De toegang is gratis.

Tablet Café

In bibliotheek Diemen wordt iedere eerste vrijdag van de maand een Tablet Café gehouden om ervaringen uit te wisselen en tips en trucs te delen over tablets en iPads. Hoe installeer je een app, wat is werken in the Cloud of hoe lees je je mail op je tablet? Het Tablet Café is open van 18.30 tot 20.00 uur. Net als in een echt café kan iedereen gewoon even binnenlopen en is er iets te drinken. Deelname is gratis.

zondag 8 november

Film in De Omval

'J. Kessels' is een muzikale komische roadmovie met onder anderen Fedja van Huêt, Frank Lammers, Ruben van der Meer en Annick Christiaens. Het Nederlands Film Festival opende de 35e editie met deze film naar het gelijknamige boek van P.F. Thomése. 11.00 uur, € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Debat GroenLinks

GroenLinks Diemen organiseert een debat over 'De mythe van het Economisme' aan de hand van het boek van Jesse Klaver. Theater De Omval. Aanvang: 15.00 uur. Gratis toegang.

maandag 9 november

Lezing over Sri lanka

Henk Eppinga, voorzitter van Aqua Fauna, geeft een dialezing over zijn rondreis door Sri Lanka. Boeddhisme, monumenten, natuur en dieren, maar vooral op zoek naar vissen, aquariumplanten en in het wild loslopende olifanten. Informatie: 020-6179322, 06-38346686 of h.eppinga1@kpnplanet.nl. De Schakel, aanvang 20.15 uur, toegang gratis.

dinsdag 10 november

Yoga

Nieuwe lessen yoga en gezondheid bij Yoga Studio Diemen. Het is een les met oefeningen en een diepe ontspanning. De lessen worden iedere dinsdag gegeven van 18.30 tot 19.45 uur. Een proefles kost € 8,-. Informatie: Adouma40@planet.nl of www.yogadiemen.nl.

woensdag 11 november

KISS Moves

Dans in Theater de Omval van de Kiss Moves. In 'WHY are YOU?' danst het gezelschap de beste stukken uit het 10-jarig bestaan van de KISS Moves. Fusion waarin klassiek ballet, moderne dans, urban en volksdans een plek krijgen en waarin o.a. Strauss, Vivaldi, Bach, Beethoven en hedendaagse beats (hiphop, dubstep en zelfs folk) elkaar ontmoeten. 20.30 uur, € 16,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zondag 15 november

ComputerClub Minerva

ComputerClub Minerva houdt een bijeenkomst in wijkcentrum 't Noorderlicht. Thema: draadloze netwerkverbindingen met meerdere computers en printers. 11.00-14.00 uur.

Kamercollege

Rob Koning (Mr. Breath) vertelt in dit kamercollege over de Kracht van Ademen. Aanvang 16.00 uur, Diemerkade 52Achterom. Reserveren via www.oostwestwelzijn.com.

maandag 16 november

Dialezing Aquafauna

Aquafauna organiseert in De Schakel de dialezing 'Help ik heb een aquarium'. Hierin komen alle fouten aan de orde die aquarianen kunnen maken bij het hebben van een aquarium. Aanvang 20.00 uur, ook voor niet-leden.

14 / 16

Pesten, of pestverleden een probleem? Kijk op
www.posicom.nl voor hulp.

Debat met GroenLinks Mythe van 't Economisme van auteur Jesse Klaver De Omval, 8 nov. 15.00 uur. Mail: gldiemen@xs4all.nl diemen.groenlinks.nl

SCOOTER reparatie, alle merken, snel en vakkundig ! Ma t/m Za SCOOTER WEESP Bloemendalerweg 41 A, 0294-414108 / 06-53656082 RDW-erkend. Tevens oude / kapotte scooters gezocht GRATIS
opgehaald!

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

SCOOTERS te koop: VESPA en PIAGGIO uit voorraad laagste prijs inkl. 2 jaar garantie. Alle merken leverbaar SCOOTERDUMPER.NL grote collectie nieuw en gebruikt, 0294-414108 / 06-12868539 Bloemendalerweg 41 A Weesp

Nederlaag voor SV Diemen

SV Diemen en Roda '23 spelen spectaculair duel

SV Diemen had op meer gehoopt. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen Roda '23 met 4-6 verloren. Bij rust leidden de bezoekers uit Bovenkerk met 1-2. SV Diemen staat nu met 13 punten uit 8 duels op de gedeelde vierde plaats in de derde klasse C.

SV Diemen en Roda '23 werkten een opwindend duel af. De bezoekers uit Bovenkerk namen via twee treffers afstand van SV Diemen: 0-2. Maar aanvaller Dennis van Bree, die dit seizoen opnieuw zeer trefzeker is, maakte nog voor rust 1-2. Na de hervatting liep Roda '23 uit naar 1-3. Maar het was Van Bree die het net wist te vinden en de 2-3 op het scorebord bracht. Na de 2-4 van Roda '23 was het Bright Owusu die 3-4 maakte. Roda '23 bracht de marge wederom op twee treffers en liep uit naar 3-5. Hoewel Quincy Molly SV Diemen met een kopbal terug in de wedstrijd bracht (4-5), bepaalde Roda '23 de eindstand in de blessuretijd op 4-6.

SV Diemen was teleurgesteld over de nederlaag tegen Roda '23. Maar SV Diemen presteert goed in het eerste seizoen na de terugkeer in de derde klasse. De formatie van trainer Martin van Egmond is momenteel een goede middenmoter. AGB staat na 8 duels met 18 punten op de eerste plaats. AGB verloor zondag met 1-0 van Buiksloot in Amsterdam-Noord. ASV Arsenal staat met 16 punten op de tweede plaats en Roda '23 is na de zege op SV Diemen derde. De ploeg uit Bovenkerk heeft 15 punten. KDO, Hercules Zaandam en SV Diemen hebben alle drie 13 punten en delen dus de vierde plaats. Zondag speelt SV Diemen opnieuw een cruciaal duel. De ploeg van trainer Van Egmond gaat dan op bezoek bij KDO. De wedstrijd in De Kwakel begint om 14.00 uur.

Heren De Meeuwen winnen

DIEMEN - Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft na enkele weken pauze de competitie hervat met een zege. De waterpoloploeg uit Diemen won voor eigen publiek van VZC E&P uit Veenendaal: 7-5.

De eerste periode begon met twee overtalsituaties voor De Meeuwen, maar de ploeg uit Diemen wist niet te profiteren. De Meeuwen kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. In de tweede periode kwamen de gasten uit Veenendaal op gelijke hoogte door een afstandsschot dat niet te houden was. De uitploeg kwam op een 1-2 voorsprong door opnieuw een afstandsschot. Daarna nam De Meeuwen het heft weer in handen en liep door een aantal goede uitbraken en schoten uit naar een 4-2 voorsprong.

In de derde periode waren de heren uit Veenendaal het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter. Dit werkte door irritatie in het nadeel van die ploeg. De spelers van De Meeuwen hielden het hoofd koel en gingen niet mee in het spel van hun tegenstanders. De derde periode eindigde in een 6-4 voorsprong voor de thuisploeg. In de laatste periode speelde De Meeuwen de wedstrijd goed uit en kwam op een voorsprong van 7-4. De bezoekers deden nog iets terug en bepaalden de eindstand op 7-5.

Zitvolleybalster Paula List gaat met nationale team voor Paralympics in Rio

Paula List is klaar voor het EK in Slovenië volgende week. Foto: Ingrid van Vlijmen

DIEMEN - Als het allemaal lukt, worden het de vierde Paralympische Spelen voor de Diemense zitvolleybalster Paula List. Het dames NL team paravolley, de internationale naam voor zitvolleybal, wil in 2016 naar Rio. Volgende week is het Europees Kampioenschap in Slovenië. Daar kan een ticket naar Rio worden gewonnen.

"Het is enorm spannend, er zijn nog maar twee tickets", vertelt Paula. "Volgende week kunnen we er een winnen als we Europees Kampioen worden in Slovenië." Aan de inzet van het team zal het niet liggen. De dames trainen drie keer per week, naast een keer per week bij hun eigen club, en volgen een individueel krachtprogramma. "De cohesie binnen het team is zeer goed, maar net als in menig vrouwenteam hebben we 'last' van zwangeren. Gelukkig zijn we niet de enige, geducht tegenstander Rusland heeft dat ook, daar is zelfs de aanvoerster zwanger. Maar alle kansen liggen nog open, we hebben een goed team en spelen goed volleybal."

Laatste kans
Paula speelt al 12 jaar in het nationale team, dat al jaren tot de wereldtop behoort. Al drie keer deden de Nederlandse paravolleybalsters mee aan de Paralympische Spelen. Na zilver en brons in 2004 en 2008 grepen de dames net naast de bronzen plak in Londen. Paula was er alle keren bij. "Ik ben wel eens een paar maanden gestopt, maar kan niet zonder. Gelukkig heb ik een sterk, vitaal lichaam en nooit blessures."
Mocht het volgende week niet lukken om alle andere Europese landen te verslaan, dan is er in maart volgend jaar nog een laatste kans voor een ticket voor Rio: de Intercontinental Cup in China.

Dames De Meeuwen blijven ongeslagen

DIEMEN - Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft de competitiewedstrijd tegen ZPC Woerden gewonnen: 6-4.

De Meeuwen startte heel goed. Door mooie combinaties tussen Tessa Coumou en Suzanne Portegijs stond de ploeg al snel op een 2-0 voorsprong. Sophia Lunenburg maakte de 3-0. Door een goed geplaatste boogbal van de tegenpartij eindigde de eerste periode in 3-1.

De tweede en derde periode waren voor ZPC Woerden. Na een aantal mooie acties, ook vanuit een overtalsituatie, vochten de bezoekers zich terug tot een 4-3 stand. In de laatste periode was De Meeuwen weer overheersend. Amy Waardenburg maakte de 5-3 en Tessa Coumou scoorde de 6-3. Door een kleine miscommunicatie in de verdediging van De Meeuwen lukte het ZPC om in de laatste seconde van de wedstrijd nog een doelpunt te scoren. Dit mocht echter niet baten: De Meeuwen won met 6-4.
De Meeuwen staat met Jaws en HBW op een gedeelde eerste plaats. Alle drie de teams hebben tot dusver alle competitiewedstrijden gewonnen.

DKV Victoria start aan zaalcompetitie

DIEMEN - DKV Victoria begint dit weekeinde aan de zaalcompetitie. De korfballers uit Diemen spelen zondag thuis tegen Aurora. De wedstrijd in sporthal Diemen begint om 15.45 uur.

DKV Victoria komt in de zaalcompetitie uit in de derde klasse.

De korfballers uit Diemen sloten in oktober het eerste deel van de veldcompetitie af. De club heeft het moeilijk gehad in de veldcompetitie en staat halverwege die competitie op de voorlaatste plaats van de ranglijst van de 3e klasse H.

DKV Victoria heeft zich de afgelopen weken voorbereid op de zaalcompetitie en hoopt daarin goed voor de dag te komen.

Dames van Smashing '72 verliezen van De Spuyt

DIEMEN - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smashing '72 heeft zaterdag in sporthal Diemen verloren van De Spuyt uit Amsterdam: 1-3.

De volleybalsters uit Diemen begonnen goed aan de wedstrijd en wonnen de eerste set afgetekend: 25-5.

Daarna bleek het team uit Amsterdam sterker dan de thuisclub en sloeg keihard toe.

De Spuyt won drie sets in successie: 18-25, 23-25 en 21-25. Het eerste damesteam van Smashing '72 komt voor het tweede seizoen op rij uit in de promotieklasse B. De ploeg heeft na 5 competitieduels 11 punten en staat op een gedeelde zesde plaats. Er spelen twaalf teams in de promotieklasse B.

Smashing '72 speelt donderdag 12 november een uitwedstrijd tegen SVU. De wedstrijd in Sportcentrum VU in Uilenstede in Amstelveen begint om 19.15 uur.