DiemerNieuws

10 maart 2016

DiemerNieuws 10 maart 2016


Waardering en kritiek plan Plantage De Sniep

Veel belangstelling voor plannen Oost-West-as. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Een aantal bewoners van Plantage De Sniep heeft kritiek op het door de gemeente voorgestelde inrichtingsplan van hun wijk. Dit plan maakt deel uit van de ontwikkeling van de Oost-West-as.

Dit bleek dinsdag tijdens een drukbezochte inloopavond in De Hoop. De plannen voor de inrichting van Plantage De Sniep zien er mooi uit, is de mening van de meeste aanwezige bewoners. Vanaf het eindpunt van lijn 9 gezien komt er langs het water eerst een voetpad, dan een rijbaan in de richting van De Sniep, vervolgens een groenstrook met het werkspoor van lijn 9, dan weer een rijbaan voor verkeer in de richting van de kinderboerderij, vervolgens een fietspad in beide richtingen waar de auto te gast is, daarnaast parkeerplaatsen en weer een voetpad. Daarnaast komen woningen.

Auto's op fietspad
Een aantal bewoners vreest dat auto's die op het fietspad gaan rijden voor levensgevaarlijke situaties zullen zorgen. Het gaat vooral om auto's van bewoners en hun bezoekers die slechts in één richting mogen rijden (richting de kinderboerderij). Fietsers die in de richting van De Sniep rijden worden dus geconfronteerd met tegemoetkomende auto's. Auto's die in de andere richting rijden kunnen de wijk alleen via een andere route bereiken. Er komen drie kruispunten tussen de twee delen van de woonwijk Plantage De Sniep: bij De Wissel, De Trekschuit en Het Tolhek. Op het kruispunt van Het Tolhek kunnen automobilisten niet de rijbanen op rijden of naar het andere deel van de nieuwbouwwijk rijden. Zij dienen gebruik te maken van De Wissel of De Trekschuit. Kruispunt Het Tolhuis zorgt voor een verbinding tussen Plantage De Sniep-Zuid en de weg die naar brede school De Kersenboom loopt (ook naar de nieuwe locatie van school). Voetgangers en fietsers krijgen hier vrij spel. Dit kruispunt wordt uitgerust met verkeerslichten. Op deze plek is momenteel een oversteekplaats die door veel bewoners als gevaarlijk wordt ervaren. "Ik vind dit een goede oplossing. Maar die had ik liever eerder gezien", aldus een bewoner van Plantage De Sniep-Zuid.

Er was overigens veel lof voor de inrichting van Plantage De Sniep. Er komen veel bomen en groen.

Er kan tot 20 april een zienswijze op dit plan worden ingediend.

Bewoners blijven zich storen aan aanpassingen in straat

DIEMEN - De bewoners van Gravenland in Diemen-Noord storen zich nog steeds aan het feit dat de gemeente vorig jaar de originele drempel en een van de twee bomen voor de woning heeft verwijderd. Dit was nodig in verband met ophogingswerkzaamheden. Onlangs is er een vuilcontainer tegen de auto van de bewoners gekomen.

Carla Meelker, bewoner van Gravenland, geeft aan dat de drempel multifunctioneel werd en wordt gebruikt. De bewoners gebruiken de drempel om hun auto te parkeren, de rolcontainers neer te zetten op de dag dat het afvalverwerkingsbedrijf langskomt en om zand, aarde en bouwmaterialen neer te zetten als de tuinen moeten worden opgehoogd. Dit laatste was in de 26 jaar die Carla Meelker er woont al zeven keer nodig. Carla Meelker: "Op de dag dat de rolcontainers geleegd werden haalden de buren en wij onze auto's altijd weg en dan fungeerde de drempel als de plek waar ongeveer 10 tot 12 containers konden worden neergezet."

Zij legt uit dat de gemeente aanvankelijk had besloten om de oude situatie in ere te herstellen. Maar dat is niet gebeurd. De gemeente heeft op 10 februari 2015 de nieuwe drempel aangelegd. Hierbij werden twee boomvakken aangelegd. "Deze drempel bleek echter niet conform de oude situatie, want hij was veel te klein voor twee auto's. Daarentegen was er in het begin van de straat een fout gemaakt: er was een parkeervak van ongeveer 8 à 9 meter aangebracht. De gemeente heeft de zaak ter plekke opnieuw opgemeten en B en W nam een nieuw besluit. Ik kreeg hier op 8 april 2015 een brief over. De drempel zou verlengd worden zodat er twee volwaardige parkeervakken van 5,35 meter zouden komen.¨
Lees verder op pagina 3

Stille Omgang

DIEMEN - Leden van de rooms-katholieke Parochie Sint Petrus' Banden nemen op zaterdag 12 maart deel aan de Stille Omgang in Amsterdam.

Ieder jaar in de maand maart lopen duizenden christenen de Stille Omgang, een nachtelijke pelgrimstocht door het centrum van Amsterdam, langs de route die de pastoor van de Oude Sint Nicolaaskerk op 15 maart 1345 liep. Hij was getuige geweest van een Eucharistisch Wonder in het huis van een zieke man aan de Kalverstraat en droeg het Heilig Sacrament (de hostie) terug naar de Oude Kerk. Het programma: om 21.30 uur is er een plechtige eucharistieviering met pastor Tönis en diaken Hartog met medewerking van het Hagunnankoor en het Allegriakoor. Deze viering wordt gehouden in de Sint Petrusbandenkerk. Om 22.40 uur wordt er met lijn 9 naar het Spui in Amsterdam gereisd, waar aan de Stille Omgang wordt deelgenomen. Om middernacht wordt op lijn 9 gestapt voor de terugreis naar Diemen waar vanaf 00.30 uur een gezellig samenzijn plaatsvindt in Café 't Pandje.

1

overwinning heeft SV Zeeburg nodig om kampioen te worden

Gratis bootcamp voor goede doelen

Gratis bootcamp voor goede doelen

DIEMEN - Outside Coaching van Samuel van Gelder uit Diemen houdt op zondag 13 maart een gratis bootcamptraining. Deelnemers kunnen geld doneren aan het goede doel: de Movember Foundation en Pink Ribbon.

De training begint om 09.45 uur bij de tramhalte van lijn 9 bij de Schoolstraat en duurt een uur. Outside bootcamp richt zich voor deze bootcamp op alle niveaus: van toekomstige sportievelingen tot en met ervaren sporters. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het evenement op Facebook: https://www.facebook.com/events/961739433901036/ of een e-mail sturen naar bootcamp@outsidetraining.nl. Voor de Movember Foundation is geld nodig om te helpen bij het werven van essentiële fondsen en de aandacht te vestigen op de verborgen gezondheidsproblemen onder mannen, zoals prostaatkanker.

De idealen van Piet Saan zijn inmiddels ver weg

Foto: HKD

De zorg, ach ja de zorg. Hoe vaak moeten we niet lezen hoe het met de zorg gesteld is. Er waren tijden dat het bejaardenhuis een vriendelijke klank had. Vrouwen op leeftijd dachten aan clubjes en gezellig koffiedrinken, mannen dachten aan klaverjassen, grappen maken en biljarten. Het vooruitzicht was allerminst schokkerend. Wie nu aan de combinatie zorg en oud denkt, slaat de schrik om het hart. Om zes uur na het eten in bed gehesen worden, een half uur wachten tot je uit je verplichte luier mag om je behoefte te doen en met verlies van zelfstandigheid en individualiteit je tijd afwachten. We kregen er in het woordenboek een nieuw woord bij: mantelzorg. In Nederland wonen inmiddels zo'n 2,6 miljoen volwassen mantelzorgers. In Diemen stond ooit, het lijkt allang verleden tijd, aan de Ouddiemerlaan een bejaardenhuis dat woonzorgcentrum werd. Niet de kille rekenmeesters maakten de dienst uit, het ging immers om mensen. Piet Saan was nauw betrokken bij de bouw en organisatie van De Diem. Bij de uitwerking van de plannen stond de mens centraal. Hoe ver zijn we inmiddels weggedreven van dit uitgangspunt?

Weerbericht

Droog en vrij zonnig, iets minder koud
Maart roerde grondig zijn staart met enkele maartse ofwel winterse buien en lichte vorst in de nacht. Donderdag krijgt het Azorenhoog via onze omgeving verbinding met een Russisch hogedrukgebied. De positie van de hogedrukgordel net ten noorden van onze regio brengt een schrale droge noordoostelijke stroming op gang. De zonneschijn maakt het voorjaarsachtig.

Vrijdag + het weekeinde
Vrijdag is het droog. In de nacht daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. Overdag schijnt de zon geregeld en met een maximum van 10 graden kun je spreken van een vleugje voorjaar. In het weekeinde blijft het droog. Zaterdag en zondag is er kans op veel zonneschijn, mogelijk enkele wolkenvelden. De minima schommelen rond het vriespunt met kans op lichte vorst. Overdag loopt de temperatuur op tot 8 à 9 graden. Er waait een matige noordoostenwind.

Trend na het weekeinde
De kans is groot dat het droge weer aanhoudt. Het zwaartepunt van de hoge luchtdruk ligt aanvankelijk boven Scandinavië. Geleidelijk verplaatst het zich in westelijke richting. De wind draait van noordoost naar noord tot noordwest. Het wordt dan iets minder zonnig.

Weetje
De meteowinter van 2016 was de op een na zachtste winter sinds 1706, maar was ook nat. Er viel in onze regio 270 mm neerslag tegen normaal 200 mm. Januari en februari waren natte maanden. December was vrij droog. Op 40 dagen steeg de temperatuur tot boven 10 graden. In de recordzachte winter van 2007 op 42 dagen. Het langjarig gemiddelde is zo'n 5 graden.

Succes voor synchroonzwemsters

DIEMEN - De jongste synchroonzwemsters van De Meeuwen hebben zaterdag deelgenomen aan de regiowedstrijd in het Amsterdamse Sloterparkbad.

Beaudine den Boer, Pascale den Boer en Amy Hoen kwamen voor De Meeuwen uit in de basishoudingcategorie, Jeske van Koningsveld en Jasleen Singh in de zeilbootcategorie en Annika Egas in de spagaatcategorie. Ieder meisje liet aan de jury vier figuren zien en kreeg daarvoor punten toegekend. Twee meisjes van De Meeuwen bereikten een podiumplaats: Amy Hoen en Annika Egas.

Stroomstoring in Diemen-Zuid

DIEMEN - De straatverlichting in een deel van Diemen-Zuid is zondagavond rond 20.45 uur uitgevallen. Ook werkten de verkeerslichten van de kruising Hartveldseweg/Burgemeester Bickerstraat niet meer.

Een getuige zag vervolgens op de Visseringweg een vreemde rook uit de grond optrekken. Brandweer, politie en GGD rukten onmiddellijk uit. Uiteindelijk bleek het te gaan om stikstof die de koeling overneemt in geval van een stroomstoring. De brandweer heeft maatregelen genomen.

Liander heeft de stroomstoring verholpen.

Deelnemers van een bootcamp van Outside Coaching. Foto: Outside Coaching

Bijeenkomst over omgaan met laatste levensfase

Boeiende verteller haalt onderwerp uit vergeethoekje

"Het is belangrijk om op het moment dat je nog goed van geest bent een aantal zaken te regelen", zegt Chris Beekman. Foto: Mea Vota Uitvaartverzorging

DIEMEN - De afdeling Diemen van ouderenbond PCOB en Mea Vota Uitvaartverzorging, het bedrijf van Chris Beekman uit Diemen, houden op donderdag 24 maart een bijzondere bijeenkomst die in het teken staat van 'Voorbereiden op de laatste levensfase en omgaan met rouw'. De bijeenkomst wordt gehouden in De Schakel in de Burgemeester Bickerstraat 46A. De inloop start om 13.30 uur, het programma duurt van 14.00 tot uiterlijk 16.00 uur.

Hoewel het officieel om een ledenbijeenkomst van de PCOB gaat, benadrukt Loek Stomps dat alle senioren in Diemen welkom zijn. Stomps is waarnemend voorzitter en secretaris van de afdeling Diemen van de PCOB.

Prof. Dr. Em. Manu Keirse zal tijdens de bijeenkomst een presentatie geven. Hij is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en dé specialist in België en Nederland als het over rouwverwerking en de laatste levensfase gaat. Hij staat bekend als een bevlogen spreker. Zijn boeken werden in vele talen vertaald. Het thema van de middag is 'Later begint vandaag, over de laatste levensfase'.

Ouderenbond krijgt regelmatig vragen over dit onderwerp

Professor Manu Keirse gaat in op onderwerpen en vragen als: hoe bereid je je levenseinde voor? Hij spreekt tijdens deze lezing onder andere over de laatste levensfase, palliatieve zorg en een waardig levenseinde. Vanuit een lange en rijke beroepservaring weet hij mensen te boeien over een onderwerp dat de meesten liever in het vergeethoekje stoppen. Een inspiratie voor iedereen die met sterven te maken heeft of krijgt. Iedereen heeft wel eens een verlies meegemaakt. Maar wat helpt de rouwende? Wat niet? Manu Keirse schreef tal van boeken over rouw, waaronder 'Helpen bij verlies en verdriet' en zal dit onderwerp op 24 maart verder belichten.

Eén uitvaart per week
Chris Beekman startte drie jaar geleden het Diemense bedrijf Mea Vota Uitvaartverzorging. Hij verzorgt gemiddeld een uitvaart per week. Hij vindt het belangrijk om de nabestaanden van de overledene op een goede en persoonlijke manier te begeleiden en nazorg te verlenen.

Door zijn werk als uitvaartbegeleider wordt Chris Beekman dikwijls met de onderwerpen geconfronteerd die tijdens de bijeenkomst ter sprake komen. "Het is belangrijk om op het moment dat je nog goed van geest bent een aantal zaken te regelen. Een voorbeeld hiervan is een euthanasieverklaring, die alleen door een arts kan worden verstrekt. Het is ook van belang om afspraken te maken over de uitvaart. Veel mensen regelen alles van tevoren, maar er zijn ook mensen die dat niet doen. Zij willen er niet aan denken en over praten. Maar als er afspraken zijn gemaakt scheelt dit zo veel voor de nabestaanden. Rouwverwerking is ook van groot belang. Na een week gaat het leven van kinderen en mogelijke kleinkinderen weer verder. De weduwe of weduwnaar blijft achter met onverwerkte gevoelens. Ik bezoek de nabestaande altijd enige tijd na de uitvaart."

Regelmatig vragen
Loek Stomps merkt ook dat het onderwerp leeft. "Ik krijg regelmatig vragen van onze leden over deze onderwerpen. Zij willen bijvoorbeeld weten of er literatuur beschikbaar is. Ik vraag die dan aan bij ons verenigingskantoor."

Boomstammen tegen foutparkeerders

Boomstammen langs de weg.

DIEMEN - Een bewoner van Diemen-Noord is onaangenaam verrast omdat er op twee plekken vlak bij zijn woning delen van boomstammen zijn geplaatst.

De bewoner vindt dat de geplaatste boomstammen het beeld van de straten niet fraaier maken. Bovendien vraagt hij zich af waarom er geen mogelijkheid voor inspraak is geweest.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de boomstammen juist op verzoek van bewoners zijn geplaatst na klachten over automobilisten die hun voertuig parkeerden op plekken waar dit niet is toegestaan.

Drempel

Vervolg van voorpagina

"De boom zou weer teruggeplaatst worden naar de oude plek, een meter terug. Zodoende zouden er in de hele straat over de hele lengte weer allemaal volwaardige parkeerplaatsen komen en de drempel geflankeerd worden door twee bomen, zoals altijd was geweest."

Zij vertelt dat zij op 23 april 2015 een brief ontving waarin de gemeente aangaf op het besluit terug te komen. Zij startte een petitie waarin de gemeente werd gevraagd het eerder genomen besluit uit te voeren. Buurtbewoners ondertekenden de petitie. De actie bleef zonder resultaat. De nieuwe situatie heeft een aantal gevolgen, legt zij uit. "In het verleden was er een begrensde ruimte tussen de twee bomen. Doordat die begrenzing er nu niet meer is omdat de boom voor de deur van onze woning niet meer is teruggekomen, zijn de problemen met de rolcontainers en het aanbieden van grof vuil ontstaan, met schade tot gevolg. Mijn waarschuwing aan het adres van de gemeente dat er iets zou kunnen gebeuren is helaas waarheid geworden. De afvalcontainer van mensen in de straat is tegen onze auto terechtgekomen. Hierdoor zit er nu een deuk in de auto."

De gemeente is op de hoogte van de situatie. "Er is diverse malen gesproken met de directbetrokkenen. De door mevrouw voorgestelde oplossing werd niet gedragen door de andere belanghebbenden, vandaar dat besloten is het definitief ontwerp te volgen met de mogelijkheid van parkeren op de drempel", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Politie zoekt getuigen van inbraken bij horecazaken

DIEMEN - De politie zoekt getuigen van een inbraak in een horecazaak en een poging tot inbraak bij een andere horecazaak.

In de nacht van zondag op maandag is omstreeks 04.00 uur ingebroken bij de pizzeria aan de Muiderstraatweg. De daders hebben de deur aan de voorkant van de zaak geforceerd. Buurbewoners hebben rond het tijdstip van de inbraak geluiden gehoord. Maandagochtend werd rond 09.30 uur vastgesteld dat er eerder was geprobeerd om in te breken bij de snackbar op het Diemerplein. Er werden verse braaksporen aan het kozijn en de ramen gevonden, maar de daders zijn niet binnen geweest. De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Eerste woningen Holland Park in aanbouw

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - In Bergwijkpark zijn kantoorgebouwen die al lange tijd leegstonden gesloopt. Op die plek komt nieuwbouwwijk Holland Park. De verkoop van de woningen verloopt goed. Er is veel interesse voor de woningen. De bouw van de eerste woningen is inmiddels gestart. De bouwwerkzaamheden gaan snel. De toekomstige bewoners kunnen nauwelijks wachten totdat zij de sleutel kunnen afhalen en hun woning kunnen inrichten.

Website over jeugdhulp is vernieuwd

DIEMEN - De website www.ikzoekjeugdhulp.nl is vernieuwd. Op deze site kunnen geïnteresseerden informatie inwinnen over alle gecontracteerde jeugdhulp die in de regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland beschikbaar is.

De meeste van deze geïndiceerde hulp vindt niet in Diemen plaats. In Diemen is overigens veel hulp voor ouders en jongeren zonder dat zij daarvoor een indicatie nodig hebben. Zij kunnen in veel gevallen terecht in De Brede HOED.

De website ikzoekjeugdhulp.nl werd eind 2014 opgezet door het Regionale Ondersteuningsteam. In de afgelopen maanden hebben gemeenten en mensen uit het werkveld in werkgroepen samengewerkt aan de verbetering en actualisering van de site. Inhoudelijke aanpassingen hebben ertoe geleid dat de site beter te doorzoeken is en ook de lay-out is aangepast.

Toegankelijker
Op 1 maart is de vernieuwde website www.ikzoekjeugdhulp.nl live gegaan. Het aanbod is nog niet volledig doordat nog niet alle aanbieders de benodigde informatie hebben aangeleverd. Deze maand wordt het regionale aanbod volledig op de website geplaatst. Ook wordt in de komende maanden het lokaal en landelijk aanbod toegevoegd. De website is tevens toegankelijker geworden.

Mensen die informatie missen of ideeën hebben voor de website kunnen contact opnemen via het contactformulier op de nieuwe website ikzoekjeugdhulp.nl of een e-mail sturen naar info.zorgomregio@amsterdam.nl.

Afvalcontainers zitten dikwijls vol of functioneren niet

Zak op straat: kans op fikse boete

Grofvuil bij container in Burgemeester Bickerstraat. Foto: Oscar Borghardt

DIEMEN - Het is al geruime tijd een bron van ergernis voor bewoners van de Hartveldseweg en een deel van de Ouddiemerlaan: de bovengrondse afvalcontainers aan het begin van de Ouddiemerlaan functioneren dikwijls niet naar behoren.

Er staan twee containers waarin het restafval kan worden gedeponeerd. Beide containers zijn al geruime tijd te openen zonder dat er van een pasje gebruik hoeft te worden gemaakt. Het komt echter vaak voor dat het niet mogelijk is om in een of beide containers de vuilniszakken te storten. De containers zitten dan vol, zijn niet te openen omdat er een volle vuilniszak klem zit, of een van de containers is toch onverhoopt afgesloten. In theorie werkt het systeem perfect. Maar veel mensen proppen hun vuilniszak helemaal vol en persen die in de opening van de container. Nadat de klep is dichtgedaan, zit die klem en krijgt een volgende aanbieder van huisvuil de klep niet meer open. Wellicht was het beter geweest om de containers van een grotere opening te voorzien. De vuilniszak naast de container plaatsen is geen goed idee. De bijzondere opsporingsambtenaren van de gemeente proberen soms via de inhoud van de vuilniszak vast te stellen van wie die is. Een boete van in totaal 120 euro is het gevolg: 50 euro voor het afvoeren van afval en 70 euro voor 'het opmaken van de beschikking en de administratieve verwerking'. Uiteraard is dit niet de schuld van de bijzondere opsporingsambtenaren. Zij doen hun werk. Soms is uitwijken naar een van de bovengrondse afvalcontainers in de Burgemeester Bickerstraat een uitkomst. Maar ook die containers zijn regelmatig tot de nok toe gevuld. Er wordt ook dikwijls grofvuil bij de containers geplaatst. Hiervoor is geen excuus. Grofvuil kan bij Meerlanden worden aangemeld en wordt vervolgens gratis opgehaald. Ook kan het worden ingeleverd bij het recycleplein.

Kenneth Thakoersingh


Voetbalcoach en
vrijwilliger bij SWD
44 jaar, Diemenaar sinds 2005

Wat doe je als vrijwilliger bij SWD?
"Ik kook en coördineer de kookworkshop op de vrijdagen met jongeren voor de buurtbewoners. Op zaterdag coördineer ik bandcoaching met cliënten van HVO Querido, jongeren en buurtbewoners."

Verder in het dagelijks leven?
"Vader en daarnaast coach ik de jeugd van de A1 bij JOS Watergraafsmeer."

Welk muziekalbum laatst gekocht?
"Old Skool Disco."

Voor welke tv-serie blijf je thuis?
"Studio Sport."

Favoriete stekje in Diemen?
"Buurthuis 't Kruidvat."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen hebben?
"Met mijn zus, die vorig jaar plotseling overleed."

Wat weten veel mensen niet van je?
"Dat ik een duizendpoot en doorzetter ben. Ik zie in alles een uitdaging en niks is mijns inziens onmogelijk."

Waar mogen ze je 's nachts voor wakker maken?
"Voor een jamsession. Ik hou van muziek."

Daarom Diemen.
"Omdat ik er woon en jarenlang gewerkt heb bij Proost & Brandt, die nu failliet is."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Ik zou zéker iets voor de jongeren uit Diemen willen doen in de vorm van een ontmoetingscentrum/jongerensoos. Ook om ze van de straat te houden."

Waar kun je erg om lachen?
"Om mezelf af en toe. Ik ben namelijk erg humoristisch aangelegd."

Waar kun je je druk over maken?
"Als ik in mijn goede bedoelingen belemmerd word."

Wat is je levensmotto?
"Geniet van het leven, want het duurt maar even."

Als je een dagje burgemeester was...
"Zou ik de speelplaats 'de rooie touwen' een opknapbeurt geven. Ook betere verlichting op bepaalde slechtverlichte hofjes in Diemen."

Vrouw slachtoffer van zakkenroller

DIEMEN - Een inwoonster van Diemen is zaterdagmiddag tussen 12.30 en 13.00 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller.

De vrouw deed boodschappen in de Albert Heijn in winkelcentrum Diemerplein. Zij had haar tas aan de winkelwagen gehangen. Nadat de vrouw had afgerekend nam zij de lift naar de eerste etage van het winkelcentrum. Toen zij later wilde afrekenen in een andere winkel merkte zij dat de ritssluiting van haar tas open stond en dat haar portemonnee uit haar tas was verdwenen. Zij heeft aangifte bij de politie gedaan. De politie roept mensen op alert te blijven en waardevolle spullen goed op te bergen.

Koper tas betaalt met vals geld

DIEMEN - Een 16-jarige inwoner van Diemen is op dinsdagavond 1 maart de dupe geworden van een man die hem met vals geld heeft betaald.

De jongen had op Marktplaats een tas te koop gezet. De vraagprijs van de tas bedroeg 50 euro. Een man reageerde op de advertentie en gaf aan de tas te willen kopen. De jongen en de koper maakten een afspraak.

Zij ontmoetten elkaar op dinsdag 1 maart om 19.00 uur op station Diemen-Zuid.

De koper overhandigde de jongen een biljet van 50 euro, nam de tas in ontvangst en vertrok met onbekende bestemming. De jongen merkte korte tijd later dat het biljet vals was en nam contact op met de politie. De politie heeft het bankbiljet in beslag genomen.

De politie waarschuwt mensen alert te zijn omdat er valse bankbiljetten in omloop zijn.

7 / 16

Milan Post is een gedreven honkballer

Honkballer heeft contract bij Milwaukee Brewers

DIEMEN - Honkballer Milan Post (21) uit Diemen was een aantal maanden terug in Nederland. Maar niet definitief, want de voormalige honkballer van TIW-Survivors staat onder contract bij de Amerikaanse profclub de Milwaukee Brewers. De weg naar de Major League Baseball (MLB), het hoogste honkbalniveau in de Verenigde Staten, is nog lang, zo beseft hij. Vrijdag is hij weer naar de Verenigde Staten vertrokken. Een kennismaking met een gedreven sporter.

Milan Post in het tenue van Milwaukee Brewers. Foto: Trudy Kroese

Wat is jouw achtergrond?
"Ik ben in Diemen opgegroeid. Wij woonden aan Fregat in Diemen-Noord en ik ging naar basisschool 't Palet. Toen ik heel jong was heb ik even getennist bij TVDZ en gevoetbald bij SV Diemen. Voetbal vond ik trouwens niets. Mijn moeder José Teunissen en mijn tante Caroline Teunissen speelden softbal bij Amsterdam Pirates. Samen met mijn nichtje Eliza Rikkelman ben ik toen lid geworden van TIW-Survivors. Ik begon met peanutball en ben later gaan honkballen. En hoe werkt het bij kinderen? Iemand die goed kan vangen wordt catcher en iemand die goed kan werpen wordt werper. Ik werd catcher en ben dat nog steeds." Milan bleek aanleg te hebben voor honkbal. Toen hij tien jaar was verhuisde hij naar Amsterdam Pirates, een vereniging met meer mogelijkheden dan TIW-Survivors. Ook maakte hij deel uit van de Honkbalacademie Amsterdam Diamonds. Alles leek mee te zitten voor Milan. Hij ontwikkelde zich stormachtig en kreeg van de bond KNBSB uitnodigingen om voor diverse jeugdselecties te spelen. Ook trok hij de aandacht van de scouts van diverse profclubs uit de Verenigde Staten.

Maar toen hij 16 jaar was sloeg het sportieve noodlot toe. Milan had al enige tijd lichamelijke klachten en bleek reuma te hebben. "Ik was enorm met honkbal bezig en deed ook de havo aan de OSB in Amsterdam-Zuidoost. Ik ben iemand die alles met overgave doet en altijd heel veel inzet toont. Ik had klachten in mijn linkerknie en dat bleek dus reuma te zijn. De huisarts vertelde aan mijn vader en mij dat ik nooit meer zou kunnen honkballen. Mijn wereld stortte toen in."

Hij honkbalde een jaar lang niet, maar weigerde op te geven en werkte keihard aan zijn herstel. Hij had het geluk dat het medicijn Enbrel goed bij hem aansloeg. Hij kon weer gaan honkballen, maar merkte dat de onderbreking van een jaar zijn conditie en zijn techniek geen goed hadden gedaan.

Milan Post trainde onlangs de jeugd van TIW-Survivors. Foto: TIW-Survivors

Milan Post kon een jaar niet honkballen door de ziekte reuma

Milan besloot nog harder te gaan trainen. Met succes. In 2013 volgde voor de vierde keer een uitnodiging van scouts uit Amerika voor de MLB Academy. Het ging goed en hij kreeg een scholarship aangeboden bij San Jacinto College in de Verenigde Staten. Maar er kwam een nog grotere kans voorbij. Sportkoepel NOC*NSF gaf Milan Post, Rowan van Hoek en Ruben Prins een vergoeding uit het sportfonds Leo van der Kar om stage te gaan lopen bij de Milwaukee Brewers in de staat Arizona, waar die club ook een trainingsaccommodatie heeft. In het Maryvale Baseball Park in Arizona liepen zij tien dagen stage bij de gerenommeerde club uit de MLB. Al na zeven dagen kreeg Milan een aanbod en in december 2013 tekende hij een zevenjarig contract bij de Milwaukee Brewers.

Milan Post verblijft de laatste jaren van begin maart tot medio oktober in de Verenigde Staten. De overige maanden woont hij samen met zijn vriendin in Amsterdam. Hij staat onder contract bij de Milwaukee Brewers, maar heeft de afgelopen jaren bij satellietclubs van die vereniging gespeeld. Die clubs spelen op een lager niveau. Jonge talenten die onder contract staan bij de Milwaukee Brewers krijgen de kans om speeltijd en ervaring op te doen in de hoop dat zij in de toekomst goed genoeg zijn om in de MLB te spelen. "Ik heb het eerste jaar voor de Phoenix Brewers gespeeld en vorig jaar voor de Hellena Brewers. Ik hoop dat ik komend seizoen voor de Timbler Rattlers mag spelen."

De weg naar de Major League Baseball is zwaar en moeilijk

Het leven van een jonge profhonkballer in de Verenigde Staten is zwaar. "Ik ben zeven dagen per week met honkbal bezig. Tijdens het seizoen trainen en spelen wij elke dag. De training begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Dan hebben wij een paar uur rust. De wedstrijd begint om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Tijdens het seizoen heb ik geen tijd voor andere dingen."

Milan hoopt dat hij de MLB haalt, maar beseft dat het zwaar en moeilijk zal zijn om zijn doel te bereiken. De weg die hij tot dusver heeft afgelegd is bijzonder en wellicht een voorbeeld voor andere sporters. "Toen ik zestien jaar was leek het erop dat ik nooit meer kon honkballen en nu ben ik prof in Amerika. Hieruit blijkt dat je nooit moet opgeven. Ik wil als honkballer het hoogst mogelijke halen. Maar als mij dat niet lukt ga ik mij op iets anders richten. Ik streef er altijd naar om mijn doelen te bereiken."

Milwaukee Brewers

De club de Milwaukee Brewers is in 1969 opgericht en speelt sinds 1970 in de stad Milwaukee in de staat Wisconsin.

Het stadion van de Milwaukee Brewers heet Miller Park. De club komt uit in de Central Division van de National League van de Major League Baseball (MLB). Dit is het hoogste niveau van het honkbal in de Verenigde Staten en is ook mondiaal het hoogste niveau. De Milwaukee Brewers won nog nooit de World Series (het kampioenschap van de Verenigde Staten). Voor honkballiefhebbers is het honkbal in de Verenigde Staten de grootste sportattractie.

Voorstelling vol humor en muziek

EDOG Muzikaal Theater speelt 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat'

Joseph en de vertelster, met regisseur Erik Damman (links) en dirigent Rosite v.d. Woude (rechts). Foto: Reintje Blokpoel

DIEMEN - 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat', dat is de musical die EDOG Muzikaal Theater volgende week twee avonden op de planken brengt in de tot theater omgebouwde sporthal aan de Prins Bernhardlaan. Het gezelschap zet nog de puntjes op de i in de laatste repetities en vrijdag 18 maart is het zover.

EDOG bestaat al sinds 1978. Na een middagje theedrinken in Diemen-Zuid werd besloten een operettevereniging op te richten. Met 37 leden en twee donateurs ging het Eerste Diemer Operette Gezelschap op 5 oktober 1978 van start. De laatste jaren heeft het gezelschap 'Muzikaal Theater' aan de naam EDOG toegevoegd en worden er niet alleen operettes, maar ook musicals gespeeld, zoals 'Anatevka' in 2013, 'De Jantjes' in 2014 en 'Ja Zuster, Nee Zuster' vorig jaar.

De beroemde musical Joseph and the amazing technicolor dreamcoat van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice is geïnspireerd op het verhaal van Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Jozef wordt door zijn elf jaloerse broers als slaaf verkocht. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis. Daar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: Jozef kan dromen uitleggen. Als de farao door een nare droom wordt gekweld, legt Jozef hem zijn dromen uit, stelt hem gerust en geeft hem goed advies. Als dank kroont de farao hem tot onderkoning van Egypte. Dan ziet hij na al die jaren zijn broers weer en stelt hen op de proef.

60 medewerkers bouwen de sporthal in drie dagen om tot theater

Uitbundig
In Joseph and the amazing technicolor dreamcoat wordt dat verhaal op een uitbundige manier verteld, met veel humor en muziek. Rock-'n-roll, calypso, disco en nog veel meer: het is de enige musical ter wereld met zo veel verschillende en vrolijke muziekstijlen. Erik Damman tekent ook deze keer voor de regie en Rosite van der Woude is de dirigent. Dit koppel heeft al veel succesvolle producties van EDOG Muzikaal Theater geleid. Joseph wordt gespeeld door Florian Konings en het verhaal wordt verteld door Marjolein Scheeper. Op het podium staan volgende week maar liefst vijf solisten, de 11 broers en het ensemble van hulpvertelsters, naast het 30-koppige koor, 15 kinderen en de dansers van balletschool Van den Ende. Een spektakel, ook door de bijzondere decors en kostuums. "Voor de pauze speelt het verhaal zich af in de woestijn, maar na de pauze aan het hof van de farao, met veel pracht en praal, is het allemaal heel kleurrijk", vertelt koorlid Marian Wagenaar. "Er zijn prachtige kostuums en hoofddeksels gemaakt en natuurlijk de bijzondere jas van Joseph."

Theater
De voorstellingen van EDOG worden gespeeld op een unieke locatie: de sporthal aan de Prins Bernhardlaan. De grote zaal wordt volgende week door zestig medewerkers in drie dagen tijd omgebouwd tot een theater waar zo'n 650 mensen kunnen komen kijken en luisteren. Nieuw dit jaar is dat het podium wat lager ligt, waardoor het publiek alles nog beter kan volgen.

Goed nieuws, er zijn nog kaarten te koop voor deze bijzondere voorstellingen op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Zeker zijn van een plek? Kaarten zijn al te reserveren via de website, edog.nl, telefonisch via 06-46170561 of met een e-mail naar info@edog.nl. Sponsor of donateur worden kan ook, dan wordt een plekje op een van de voorste rijen gereserveerd.

Maggie Smith in 'The Lady in the Van', 17 maart in De Omval.

vrijdag 11 maart

Workshop mindfulness

Praktijk Oefentherapie 10.00 uur

Madelon Klijn en Janny Jongen bieden workshops mindfulness aan voor volwassenen (15 euro) en kinderen (10 euro). Aanmelden: www.oefentherapiediemen.nl of 020-6001316.

Bingo

Wijkcentrum 't Kruitvat 13.30 uur

Gezellige boodschappenbingo in Huis van de Buurt het Kruidvat van 13.30 tot 16.00 uur. Een bingokaartje voor 1 ronde kost 50 eurocent. Informatie: 06-19776374.

Camaretten 2015

Theater De Omval 20.30 uur

Cameretten Finalistentournee 2015. Duizenden mensen zagen bij Cameretten de eerste stappen van onder anderen Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen en Daniël Arends op het grote podium. De eisen en het kwaliteit van het festival zijn dan ook erg hoog. Bij Cameretten zie je vandaag de topcabaretiers van morgen. Plus het is feest, want Cameretten bestaat 50 jaar! En wie jarig is trakteert... € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 11 maart
en zaterdag 12 maart

NLdoet

Ook in Diemen kunnen vrijwilligers meewerken aan klussen van NLdoet op 11 en 12 maart. Er zijn onder meer deze projecten aangemeld: Tennisvereniging TVDZ zoekt hulp bij het opknappen van de oefenmuur en het schilderen van het clubhuis. Bij TIW Survivors zoeken ze hulp bij het onkruidvrij maken van de sportvelden en een grote schoonmaak van kantine, terras en tribunes. Cordaan vraagt mensen om cliënten een leuke dag te bezorgen. Buurtmoestuin de Prinses op de Erwt zoekt hulp bij het verbeteren van de velden en het verwijderen en nieuw planten van bomen. Aanmelden kan via nldoet.nl.

zaterdag 12 maart

Basiscursus glasfusen

Bevo Glaskunst Atelier 10.00 uur

Onder leiding van Willem van Oijen en Rachel Daeng Ngalle. Na een korte introductie kunt u meteen aan de slag. Aanmelden op 020-6655212.

Repair Café

De Diem 14.00 uur

Vrijwilligers helpen om samen kapotte spullen te repareren. Tussen 14.00 en 17.00 uur. Bovendien is het Repair Café een leuke plek om even bij te praten met een kopje koffie.

zondag 13 maart

Lezing Laura Starink

Theater De Omval 14.00 uur

Laura Starink (1954) is slaviste, werkte bijna dertig jaar als journalist voor NRC Handelsblad en publiceerde meerdere boeken over de geschiedenis van Rusland en Oost-Europa. In haar boek 'Duitse wortels - Mijn familie, de oorlog en Silezië', onderzoekt ze aan de hand van het leven van haar moeder en haar Duitse afkomst wat de gevolgen zijn van de Tweede Wereldoorlog voor haar familie, haar geboortestreek en uiteindelijk voor haarzelf. Een lezing in het kader van de Boekenweek. € 10,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

dinsdag 15 maart

Film: 'Joy'

Theater De Omval 20.00 uur

Met Jennifer Lawrence en Robert De Niro. Het onstuimige en waargebeurde verhaal van Joy Mangano, een vrouw die begin jaren negentig met haar zelfbedachte dweil eigenhandig een zakenimperium in huishoudartikelen oprichtte en leidde. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

woensdag 16 maart

Computercursus

De Schakel 9.00 uur

Aanmelden voor de cursus Windows 8.1. voor beginners bij PCOB-Enter kan nog. Ook kunt u elke woensdag terecht op de inloop/oefenochtend in De Schakel, van 09.00 tot 12.00 uur. Info en aanmelden: 06-43734155.

Cursus over opvoeden

Brede Hoed 19.30 uur

Voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd over o.a. positief omgaan met je kind, luisteren, grenzen stellen, belonen en straffen. Er is tijd om ervaringen uit te wisselen. De cursus is gratis en bestaat uit 6 bijeenkomsten en wordt gegeven door Carien Ruijter, pedagogisch adviseur in Diemen. Aanmelden: cruijter@ggd.amsterdam.nl of 020-5555848.

Murth Mossel

Theater De Omval 20.30 uur

Murth Mossel komt naar De Omval met 'Voors en tegens'. De vijfde avondvullende voorstelling van deze comedian, bekend van o.a. Caribbean Combo en Comedy Train. Persoonlijk, vlijmscherp en bovenal grappig!'... 'May The Voors Be With You'. € 16,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

donderdag 17 maart

Film: The Lady in the Van

Theater De Omval 20.00 uur

Miss Shepherd (een fantastische rol van Maggie Smith, genomineerd voor de Golden Globe Beste Actrice) is een excentrieke, dakloze, oude dame. Ze woont in een aftands bestelbusje en mag die permanent parkeren op de oprit van een bewoner van een van de chicste straten van Londen. En dat geeft gedoe in de buurt....€ 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 18 maart

ANBO

De Schakel 13.30 uur

Uitleg over de nieuwe organisatie van de ANBO.

Aquadisco

Duranbad 19.30 uur

Aquadisco voor kinderen tot 14 jaar. € 5,-.

Dames Zeebug gaan voor titel

Heren zijn al kampioen

Het succesvolle team van heren 1 van SV Zeeburg. Foto: SV Zeeburg

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg kan zaterdagavond kampioen worden in de eerste klasse van de zaalcompetitie. De handbalsters uit Diemen spelen thuis tegen Leidsche Rijn. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 19.30 uur.

SV Zeeburg staat aan kop in de eerste klasse. De voorsprong op nummer twee HVBS/Fidelitas bedraagt met nog twee duels te spelen vier punten. Bovendien is het doelsaldo van SV Zeeburg beter dan dat van de nummer twee.

Als SV Zeeburg zaterdag onverhoopt verliest, krijgt de ploeg van coach Doug van Leeuwen een week later alsnog een kans om de titel veilig te stellen. SV Zeeburg gaat dan in Almere op bezoek bij hekkensluiter Havas. Kampioen of niet, SV Zeeburg is al verzekerd van promotie naar de hoofdklasse van de zaalcompetitie. HVBS/ Fidelitas mag niet promoveren, omdat er al een team van die vereniging in de hoofdklasse uitkomt. SV Zeebug hoopt dat er zaterdagavond veel supporters naar Sporthal Diemen komen. De verwachting is dat er minimaal zo'n honderd supporters aanwezig zullen zijn. Als het eerste damesteam kampioen wordt gaan de dames, technische staf en supporters na afloop feest vieren. De dames van SV Zeeburg werken deze week een intensief trainingsprogramma af. Maandag- en woensdagavond werd er getraind. Vrijdagavond wordt de laatste training voor de cruciale wedstrijd tegen Leidsche Rijn afgewerkt. De laatste voorbereiding bestaat uit een wandeling zaterdag aan het einde van de middag, begin van de avond. Het eerste herenteam werd onlangs kampioen van de poule in de zaalcompetitie. De ploeg won met 27-4 van US HS5. De heren komen volgend jaar in de tweede klasse uit.

Naamplaatjes van eerste 42 leden club van 100 SV Diemen hangen in kantine

De borden van de club van 100. Foto: SV Diemen

DIEMEN - SV Diemen heeft onlangs de twee nieuwe borden van de club van 100 in de kantine opgehangen. De borden hangen aan de muur tussen het grote televisiescherm en het standenbord.

De twee borden zijn voorzien van het logo van SV Diemen en bieden elk plek aan 50 naamplaatjes. Er hangen op dit moment 42 naamplaatjes op de borden van sponsors die al hebben betaald. SV Diemen laat weten dat er diverse mensen zijn die hebben toegezegd om lid te worden van de club van 100 van de vereniging. Zij hebben echter nog niet betaald of het aanmeldingsformulier nog niet ingevuld. Wanneer alle mensen die hebben toegezegd inderdaad lid worden van de club van 100, hangen er binnenkort ongeveer 65 naamplaatsjes op de borden. SV Diemen hoopt dat dit aantal zal stijgen. Mensen die lid willen worden van de club van 100 - met hun bedrijfsnaam of privé - kunnen het aanmeldingsformulier downloaden via de website van SV Diemen: www.svdiemen.nl onder het kopje 'Sponsoring'. De kosten bedragen 50 euro per seizoen. Het geld van de leden van de club van 100 wordt door SV Diemen gebruikt voor de jeugd, de levensader van de vereniging. De leden van de club van 100 mogen zelf via stemming het bestedingsdoel bepalen.

SV Diemen wint uitduel van IVV: 0-3

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen IVV gewonnen: 0-3. Bij rust leidden de bezoekers met 0-2. Giliano Eijken maakte beide treffers van SV Diemen voor rust. In de tweede helft scoorde Gianno Dos Passos de 0-3. SV Diemen blijft na deze overwinning op de vierde plaats van de ranglijst van de derde klasse C staan.

SV Diemen heeft zich zondagmiddag uitstekend gerevancheerd voor de thuisnederlaag van twee weken geleden tegen DSOV (1-5). De formatie van trainer Martin van Egmond was in Landsmeer veel sterker dan het laag geklasseerde IVV. De bezoekers konden geen beroep doen op de geschorste topscorer Dennis van Bree. Desondanks had SV Diemen weinig moeite met IVV. Giliano Eijken bepaalde de ruststand via twee doelpunten op 0-2. Na de hervatting maakte Gianno Dos Passos de derde treffer van SV Diemen.

De situatie in de derde klasse C blijft spannend. De topper tussen AGB en OSV leverde geen winnaar op: 0-0. ASV Arsenal won de uitwedstrijd tegen Hercules Zaandam met 1-2. ASV Arsenal is koploper. De Amsterdammers hebben na 18 wedstrijden 39 punten. OSV en AGB delen de tweede plaats en hebben uit 18 duels 36 punten. Het doelsaldo van de ploeg uit Oostzaan is beter dan dat van de club uit Amsterdam. SV Diemen staat op de vierde plaats. De ploeg heeft na 18 competitieduels 34 punten. De kampioen promoveert naar de tweede klasse, de periodekampioenen en een ploeg die hoog op de ranglijst eindigt doen mee aan de nacompetitie. AGB won de eerste periode, OSV werd kampioen van de tweede periode.

SV Diemen speelt zondagmiddag 13 maart een thuiswedstrijd tegen Fortius. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. Net als SV Diemen promoveerde Fortius aan het einde van vorig seizoen naar de derde klasse. SV Diemen werd kampioen, terwijl Fortius via de nacompetitie een plaats in de derde klasse wist af te dwingen. Fortius verloor zondag voor eigen publiek met 1-3 van Roda '23 en staat op de achtste plaats. SV Diemen won eerder in dit seizoen de uitwedstrijd tegen Fortius met 2-3. De Amsterdammers namen toen een 2-0 voorsprong, waarna de formatie van trainer Van Egmond orde op zaken stelde en de punten mee naar Diemen nam. SV Diemen zal zondag opnieuw drie punten moeten pakken.

SV Diemen houdt op zaterdag 12 maart vanaf 15.30 uur een Super Saturday. Het eerste zaterdagteam speelt vanaf 15.00 uur een thuisduel tegen Buitenboys. In de kantine zijn vanaf 15.45 uur optredens van diverse artiesten: Dries Roelvink, Mick Harren en DJ Danny Roelvink en Eddy Walsh en Glenn Palm.

Dames De Meeuwen spelen gelijk tegen De Dolfijn

DIEMEN - Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft in Amsterdam gelijk gepeeld tegen De Dolfijn: 6-6. het waterpoloteam uit Diemen blijft koploper in de tweede klasse A.

De Meeuwen heeft na 17 duels 47 punten. Ook na de puntendeling tegen De Dolfijn blijft de voorsprong van De Meeuwen op de achtervolgers riant. De Meeuwen heeft na 17 wedstrijden 47 punten. Nummer twee Jaws kwam eveneens 17 keer in actie en heeft 37 punten. HBW (SG) staat op de derde plaats. Die ploeg heeft 35 punten maar speelde pas 16 competitieduels.

De Meeuwen speelt op zaterdag 12 maart een thuiswedstrijd tegen Het Y. De wedstrijd in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran begint om 18.50 uur.

Het eerste herenteam van De Meeuwen verloor voor eigen publiek met 6-8 van koploper De Otters Het Gooi. Halverwege de wedstrijd was de stand nog gelijk: 5-5.

DKV Victoria wint

DIEMEN - DKV Victoria heeft de uitwedstrijd tegen Furore met 15-21 gewonnen. De korfballers uit Diemen staan op de derde plaats van de zaalcompetitie.

De wedstrijd ging in de eerste tien minuten gelijk op. Daarna had DKV Victoria het beste van het spel en bouwde de ploeg een voorsprong op. Na verloop van tijd werd het duel grimmig. De ploeg uit Krommenie maakte een aantal stevige overtredingen. De spelers uit Diemen lieten zich niet imponeren en namen de punten mee naar Diemen.

Dubbel Zes is titelfavoriet. OKV staat op de tweede plaats. DKV Victoria staat op de derde plaats en heeft een punt achterstand op OKV. DKV Victoria speelt zondag thuis tegen Ten Donck. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 15.40 uur. De korfballers uit Diemen zullen moeten winnen.

15 / 16

Raendel GRATIS CONTACT APP. In Play/Appstore. Maak contact in omgeving. Foto, vriendschap, dating. Koffie of eetafspraak. Controle over eigen privacy. Met gebruikersnaam. Geen verrassingskosten.

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Last van allergie?
www.allergietherapeut.nl

Dhr. A.D. Frimpong zoekt kennismaking met jonge vrouw vanaf 35 t/m 40 jaar zijn welkom. Tel.: 06-47215620, Waterkant 29.