DiemerNieuws

15 juni 2017

DiemerNieuws 15 juni 2017


Groep wil hockeyclub oprichten

DIEMEN Een groep van twaalf mensen is van plan om in Diemen een hockeyvereniging op te richten. Zij hebben dit donderdagavond aan de gemeenteraad verteld. Binnenkort dienen zij een burgerinitiatief in dat door de gemeenteraad zal worden besproken.

Het gaat om een zelfstandige hockeyvereniging met twee velden en een clubgebouw. Het streven is dat de vereniging in de toekomst zo'n 700 leden zal tellen. Diemenaar Gideon Swaab is woordvoerder van de groep. Hij vertelde de raadsleden dat kinderen in Diemen die op hockey willen, geconfronteerd worden met lange wachtlijsten bij clubs in de regio, zoals HC Athena in de Watergraafsmeer en HC IJburg. "HC Athena heeft een wachtlijst met zo'n duizend mensen en op de wachtlijst van HC IJburg staan er zo'n 600. Ongeveer 130 kinderen uit Diemen staan op de wachtlijsten van deze twee verenigingen. Kinderen die lid worden kunnen wel trainen bij een club, maar door gebrek aan capaciteit van de velden geen wedstrijden spelen." Er zullen veel vragen beantwoord moeten worden: de financiering voor het aanleggen van twee hockeyvelden en een clubgebouw en een locatie voor de hockeyvereniging. Wethouder Klaasse vertelde dat de besluitvorming en eventuele aanleg van velden en een accommodatie tijd kost. Hij verwacht dat de eventuele hockeyvereniging op z'n vroegst aan het begin van het seizoen 2020-2021 kan starten.

3

Politie zoekt verdachten plofkraak geldautomaat Gruttoplein

DIEMEN Twee mannen hebben in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.15 uur een poging gedaan om een plofkraak uit te voeren bij de geldautomaat van de ING aan het Gruttoplein in Diemen-Noord. De poging is mislukt. De daders hebben niets buit gemaakt.

De politie kreeg rond 03.15 uur een melding binnen dat de mannen zich verdacht ophielden bij de geldautomaat. De politie rukte onmiddellijk uit, maar trof niemand aan.

Explosieven

De politie zette de omgeving af omdat de mogelijkheid bestond dat er explosieven waren geplaatst. Dit bleek niet het geval. Wel werden er in de buurt onderdelen van de geldautomaat gevonden. De politie startte een onderzoek. Hierbij werd een helikopter ingezet. Veel inwoners van Diemen werden wakker van het geluid van de helikopter.

Signalement

De politie beschikt over het volgende signalement van de verdachten. Het gaat om twee mannen die donkere kleding droegen. Zij reden op een donkerkleurige brommer.

De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Evenementen op Diemerplein profiteren van het weer

Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

DIEMEN - Op het Diemerplein vonden afgelopen weekeinde twee evenementen plaats. Het culinaire festijn Smakelijk Diemen trok zaterdag en zondag veel bezoekers, zondag werd ook jazzfestival Duke op het Diemerplein gehouden. Er viel niets te klagen: het was beide dagen schitterend weer.

8-9

Thuiswedstrijd Baas B

Bart Zeilstra op doel in Diemen-Zuid

Zanger Baas B treedt vrijdag op voor Het Wapen van Diemen.

5

Gaslek in B. de Kievietstraat

Gaslek wordt gerepareerd.

DIEMEN In een woning in de Burgemeester de Kievietstraat is dinsdagmiddag een gaslek ontstaan.

De brandweer rukte onmiddellijk uit. Bewoners in de directe omgeving moesten hun woning verlaten. Dat gold ook voor personeel en klanten van winkels, zoals Saf Souf. De brandweer zette het gebied af. Personeel van Liander heeft het gaslek opgespoord en gerepareerd. Na ongeveer een half uur gaf de brandweer de straat weer vrij.

Diemen Sniep (2)

Het is niet zo gek dat de door water omgeven Sniep zich uitstekend leende voor botenbouwers. Al rond 1900 is er een botenwerf. Vlak na de oorlog kun je er terecht bij de jachtwerf H.J. Drenth voor een kano. Als Drenth de smaak te pakken heeft, legt hij zich in tijden van grote woningnood toe op de bouw van woonboten. Voor 4500 gulden koop je al een woonschip. Begin jaren 60 bouwt Koekoek zelfs in zijn jachthaven een complete woonark, voorzien van een betonnen casco. Beton en Diemen blijken sowieso een goede match. Zo is er rond 1900 de betonfabriek van ingenieur Sanders die met zijn broer naam maakt als de uitvinders van het metaliseren van beton. Het levert Sanders een eredoctoraat op aan een technische hogeschool. Abraham Tuschinski heeft zo veel vertrouwen in de kundigheid van Sanders dat hij hem vraagt het materiaal te leveren voor de bouw van zijn theater in de Reguliersbreestraat. Later kan Sanders tot zijn grote teleurstelling - ondanks een fel betoog in de Tweede Kamer - zijn collega-ingenieur Cornelis Lely er niet van overtuigen dat gewapend beton geschikter was voor de Afsluitdijk dan zand en klei.

Weerbericht

Zonnige perioden, in het weekeinde opnieuw warmer

Het weer springt al enige tijd van de hak op de tak. Warme dagen worden snel afgewisseld door koelere dagen. Daar komt nog geen verandering in. Half deze week bepaalt een uitloper van het Azorenhogedrukgebied het weer. Het snoert zich af tot zelfstandige kern. Vrijdag veroorzaakt een depressie tijdelijk voor polaire luchtaanvoer met een westelijke stroming.

Vrijdag + het weekeinde

Vrijdag is het wisselend bewolkt met kans op een bui. Het is met 18 à 19 graden vrij koel. Er waait een stevige westenwind. Zaterdag schijnt de zon vaker en de kans op een bui is klein. Er waait een matige noordwestenwind. Het wordt 21 à 22 graden. Zondag blijft het droog en het is vrij zonnig. De noordwestenwind zwakt verder af. De nachtelijke minimumtemperatuur ligt rond 13 graden. In de middag wordt het met circa 25 graden opnieuw zomers warm.

Trend na het weekeinde

Maandag en dinsdag is het zeer warm met een maximum van rond 28 graden. Lokaal kan het met 30 graden tropisch warm worden. Vervolgens nadert vanuit het westen een front met kans op een (onweers)bui. Vanaf woensdag lijkt het minder warm te worden en licht wisselvallig.

Weetje

De meteorologische zomer is op 1 juni gestart. De lente van 2017 was met 100 mm neerslag tegen 170 mm normaal een droge lente. Lange tijd was de lente vrij somber, maar dankzij de zeer zonnige tweede helft van mei scheen de zon 586 uur tegen 502 uur normaal. De lente is de op vier na warmste lente deze eeuw dankzij de zachte maart en de zeer warme tweede helft van mei.

Rustoord is nu officieel gemeentelijk monument

De jaarlijkse herdenking op Rustoord afgelopen vrijdag.

DIEMEN Tijdens het jaarlijkse herdenkingsconcert op vrijdag 9 juni op begraafplaats Rustoord heeft wethouder Jeroen Klaasse officieel bekendgemaakt dat delen van Rustoord de status van gemeentelijk monument hebben gekregen.

Het gaat om het toegangshek, de aula en de (rechthoekige) indeling van de begraafplaats. In de vergadering van 9 mei heeft het college van burgemeester en wethouders van Diemen hiertoe besloten.

Wethouder Klaasse: "Met de aanwijzing tot gemeentelijk monument wordt de monumentale waarde van het complex erkend en maken we duidelijk dat we hechten aan het belang van het behoud daarvan."

Het vinden van locatie voor hockeyclub is niet eenvoudig

Initiatiefnemers mikken op 700 leden

Bewoners willen een hockeyvereniging oprichten. De vraag is waar ruimte is voor de club.

Hockeyverenigingen hebben wachtlijsten. Foto: Bob Awick

DIEMEN PvdA-raadslid Rob Verheuvel kwam een aantal jaren geleden met het idee om in Diemen een hockeyvereniging op te richten. Wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken zette zich hier ook voor in. In oktober 2014 stelde de VVD hierover vragen in de gemeenteraad.

De liberalen wezen erop dat hockey een van de snelstgroeiende sporten in Nederland is en dat er bij hockeyverenigingen in de omgeving van Diemen wachtlijsten zijn voor jeugdleden. De VVD vroeg het college tevens om uit te zoeken welke locaties in Diemen geschikt zijn voor de accommodatie van een hockeyvereniging. De VVD noemde park Spoorzicht, Bergwijkpark en sportpark De Diemen als mogelijke locaties. Veel raadsfracties staan positief tegenover de oprichting van een hockeyvereniging, maar vinden dat burgers het initiatief moeten nemen. Er is nu een groep burgers die het initiatief heeft genomen om een hockeyvereniging op te richten. Zij hopen een start te maken met een veld voor de jeugd en een clubgebouw. De bedoeling is dat er op termijn ook senioren lid worden van de club, die dan over twee velden hoopt te beschikken. Het zal niet makkelijk worden om een locatie voor de hockeyclub te vinden. De initiatiefnemers denken aan de driehoek bij de ingang van het Diemerbos, park Spoorzicht of een deel van park De Omloop in Diemen-Noord. Wethouder Klaasse maakte duidelijk dat de driehoek bij de ingang van het Diemerbos geen reële optie is omdat de gemeente geen volledige zeggenschap heeft over deze plek. Park Spoorzicht zal op verzet stuiten van sommige politieke partijen omdat die plek geschikt is voor (sociale) woningbouw en als een belangrijk natuurgebied wordt gezien. Het is de vraag of er in park De Omloop ruimte is voor een hockeyclub.

Park Spoorzicht lijkt geen optie.

Park Spoorzicht is geschikt voor (sociale) woningbouw

Scholten: tevreden over financiële situatie

DIEMEN De gemeenteraad behandelt donderdag de jaarrekening 2016. Wethouder Lex Scholten van Financiën is tevreden over de financiële situatie van de gemeente.

Scholten: "Het financiële resultaat over 2016 is ruim zes miljoen euro. De gemeente heeft nu een algemene reserve van iets meer dan twintig miljoen euro. Het financiële resultaat is uitzonderlijk hoog door eenmalige meevallers in de grondverkoop, de bouwleges en hoge rijksbijdragen voor bijstand en de Wmo. De woningbouw gaat in een hoog tempo, de organisatie functioneert prima op alle taakgebieden."

Zeven jaar geleden zag de financiële situatie er een stuk minder goed uit. Het college van B en W nam toen een aantal ingrijpende maatregelen. "Door efficiencymaatregelen die we in 2011 hebben ingezet kunnen we met minder ambtenaren meer werk verzetten. Dit samen met een grote hoeveelheid kleine bezuinigingen heeft ervoor gezorgd dat we nu en in de toekomst met een ruim sluitende begroting kunnen werken."

De wethouder geeft aan dat de afvalstoffenheffing al vier jaar daalt, de rioollasten al vier jaar niet zijn verhoogd, en de onroerendzaakbelasting al jaren met niet meer dan met de inflatie stijgt. De gemeente heeft dit jaar de hondenbelasting en de reclamebelasting kunnen afschaffen.

"Door de goede reserves en de gezonde exploitaties ontstaat er meer ruimte voor investeringen", aldus wethouder Scholten. "Zo hebben we nu al in de grondexploitatie ruimte gemaakt voor honderd sociale huurwoningen in Plantage De Sniep. Woningcorporatie De Alliantie start de bouw in 2018. De betere financiële situatie van de gemeente en de corporaties maakt de bouw van nog meer sociale huurwoningen in de komende jaren mogelijk."

De gemeente gaat onderzoek doen naar mogelijk locaties voor de bouw van die sociale huurwoningen.

Ook over de uitvoering van de nieuwe gemeentelijke taken op het gebied van gezondheid, thuiszorg en jeugdzorg is het college van B en W tevreden. "De financiële situatie maakt het mogelijk om ook in de toekomst deze taken op een hoogwaardig kwaliteitsniveau uit te voeren."

Baas B treedt op tijdens slotavond van avondvierdaagse

Bart Zeilstra in Diemen-Zuid.

DIEMEN Baas B treedt op vrijdagavond 16 juni op voor Het Wapen van Diemen tijdens de intocht van de avondvierdaagse van Diemen. Het optreden begint rond 20.30 uur. Vanaf 21.00 treedt Sven Versteeg op.

Baas B, de artiestennaam van Bart Zeilstra, groeide op in Diemen-Zuid. Hij maakte in het verleden deel uit van de groep Lange Frans en Baas B. De muzikanten uit Diemen hadden een prachtige carrière. In 2009 stopte de band. Nadat Bart zich een aantal jaren met andere zaken bezighield en zich ook op andere muziekstijlen concentreerde, besloot hij ongeveer een jaar geleden weer als Baas B muziek uit te brengen en op te treden.

Bart: "Tijdens het schrijven van muziek maakte ik het nummer 'Het is wat het is'. Het is een rapnummer dat meteen goed voelde. Recent heb ik het nummer 'Het gaat lekker' opgenomen en uitgebracht. Het gaat hierbij om een samenwerking met Dennis Kroon, een oud-militair die aan de Voice of Holland heeft meegedaan." Baas B brengt zijn muziek niet meer 'fysiek' uit. Liefhebbers kunnen de nummers downloaden via iTunes of streamen via Spotify.

Speciaal

Baas B en Brutus traden op tijdens het Loswalfestival in mei van dit jaar. Het was druk in de feesttent en de reacties waren zeer positief. "Ik treed vrijdagavond solo op omdat Brutus verhinderd is. Ik vind het altijd speciaal om in Diemen op te treden, want hier ligt mijn basis. Ik ken heel veel mensen in Diemen." Baas B treedt op zaterdag 24 juni opnieuw op in Diemen. Die dag vindt voor het Wapen van Diemen het Zomerfestival plaats. "Het is een dag voor een goed doel en ik treed dan gratis op. Ik heb als barkeeper gewerkt bij Het Wapen van Diemen en heb nog steeds goed contact met de eigenaars Natasha en Jos."

Brigitte Wielage

Fractievoorzitter VVD en bijzondere ambtenaar burgerlijke stand
Diemenaar sinds 1990

Vertel eens iets over je werk als bijzondere ambtenaar burgerlijke stand.
"Sinds 2008 ben ik bevoegd om een huwelijk te voltrekken of een partnerschap te registeren. Het is een eer een bijdrage te mogen leveren aan een van de mooiste dagen in het leven van het bruidspaar. Elk paar is uniek en daarom wil ik ook van iedere huwelijksvoltrekking of partnerregistratie iets bijzonders maken."

Wat zijn jouw hobby's?
"Mijn hobby's zijn mijn werk: politiek en huwelijken voltrekken. Daarnaast vind ik het heerlijk om te lezen en tijd door te brengen met familie."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Spanje en Portugal. In mijn jeugd ging ik altijd met mijn ouders een maand naar Spanje. De gelukkigste maanden van mijn jeugd. Inmiddels zijn we ook verknocht aan Portugal, de Algarve, maar dan wel het deel dicht bij de Spaanse grens."

Jouw beste eigenschap?
"Mijn empatisch vermogen en dienstverlenende karakter. Bij mij is de klant altijd koning. Dat geldt ook voor vrienden en familie."

En jouw slechtste?
"Het woord 'nee' komt zelden voor in mijn vocabulaire. En heel soms praat ik te veel. Mijn huisarts zei toen ik twee was tegen mijn moeder dat ik per ongeluk ben ingeënt met een naald van een grammofoonplaat, dus ik kan er niet helemaal iets aan doen."

Wat kan beter in Diemen?
"Dat zien we na maart 2018! Een fris nieuw college met wat meer woman's touch! Ik ben wel trots op het aantal vrouwelijke fractievoorzitters in Diemen. Veiligheid vraagt onze constante aandacht in welke vorm dan ook. Ook parkeren, vooral in Diemen-Zuid, heeft mijn aandacht."

Sloop pand A. Krijtsstraat wordt maandag hervat

DIEMEN De sloopwerkzaamheden in het pand op de hoek van de Arent Krijtsstraat en de Hartveldseweg worden maandag hervat. Dit vertelt Jan de Jager, een van de eigenaren van het pand.

Begin dit jaar werd er begonnen met de sloopwerkzaamheden. Die zijn diverse keren stilgelegd omdat er asbest in het pand was gevonden. Er moest vervolgens een plan van aanpak voor het verwijderen van asbest worden gemaakt, dat moest worden goedgekeurd.

De Jager geeft aan dat maandag wordt begonnen met het verwijderen van asbest. Daarna wordt het gebouw leeggehaald. Pas nadat dit werk is voltooid kan er begonnen worden met de sloop van het casco. De Jager geeft aan dat het gebouw uiterlijk eind augustus moet zijn gesloopt.

Vorige week vroeg het Comité Hoogbouw Nee tijdens de vergadering van de gemeenteraad aandacht voor de sloop van het gebouw.

ASV kiest nieuw bestuur

DIEMEN De Algemene Schakelvereniging (ASV) heeft een nieuw bestuur gekozen.

Henk Eppinga is voorzitter van de ASV, Frank van der Zouw penningmeester, Cor Saan secretaris, Bartolo Westerveld tweede penningmeester en Eveline Tolsma tweede secretaris. De ASV heeft ruim 600 leden.

Er zijn achttien afdelingen die op veel gebieden actief zijn, onder meer recreatie, ontspanning, hobby en zingeving. De ASV speelt een belangrijke rol in het leven van veel ouderen in Diemen. De activiteiten van de ASV vinden plaats in De Schakel in de Burgemeester Bickerstraat 46A.

Cursus politiek afgesloten met quiz

DIEMEN De cursus Politiek Actief in Diemen is vorige week afgesloten met een ludieke quiz en het uitreiken van de certificaten door burgemeester Boog. De deelnemers hebben aansluitend de vergadering van de gemeenteraad bijgewoond. De 38 enthousiaste cursisten werkten aan hun kennis over het reilen en zeilen van de gemeente en aan hun debatvaardigheden.

Computerclub twijfelt over voortbestaan

DIEMEN Computerclub Minerva beslist tijdens de algemene ledenvergadering van 17 september of de vereniging doorgaat of eind dit jaar stopt. Dat meldt voorzitter Frans Deckers.

Deckers schrijft in een nieuwsbrief aan de leden dat de laatste twee bijeenkomsten "een en al triestigheid" waren. Tijdens de bijeenkomst op 16 april waren alleen Deckers en één lid aanwezig. Tijdens de bijeenkomst op 21 mei waren er naast Deckers slechts vier leden aanwezig. "Er was die dag geen wifi en het was ook niet mogelijk om een e-mail te versturen. We hebben wat gekletst en zijn om 12.00 weer naar huis gegaan", aldus Deckers. Deckers stelt voor om tijdens feestdagen geen bijeenkomsten meer te houden. Deckers wil tijdens de ledenvergadering een definitief besluit nemen over het voortbestaan van Minerva.

Shoeby sluit deuren

DIEMEN Modezaak Shoeby in winkelcentrum Diemerplein sluit op 2 juli definitief de deuren.

De winkel houdt op dit moment opheffingsuitverkoop.

Shoeby opende de deuren in augustus 2012.

Schaken of bridgen? Schrijf u gratis in voor de wedstrijden tijdens het festivalKunst In Sportop zondag 18 juni om 14:00 uur in Theater de Omval. Meer informatie: www.kunstinsport.nl.

Vrouw zoekt werk in de huishouding en strijkenwerk etc.12 jaar ervaring met goede refs. Mevr.Kim. 10 euro p/u. Tel: 06-14898369

Gezocht winkelmedewerk(st)er 10-16uur per week (ervaring met ruitersport is een pre), enthousiaste scholier. Zie vacature op www.deboerdierenruiter.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en gevrijwaard. Bel of app
06-25418595

Budgetcoach gedipl. voor hulp bij uw administratie en grip op uw financiën. tenbarge@hotmail.com of 06-37474958 na 15:30 uur

Culinair festijn en jazzfestival vormen goede combinatie

Smakelijk Diemen en jazzfestival Duke op het Diemerplein zijn evenementen die duidelijk aanslaan bij het publiek. Er waren afgelopen weekeinde veel bezoekers en de reacties waren positief. Volgend jaar keren beide evenementen terug.

Swingende jazzmuziek. Foto: Bastiaan Miché

DIEMEN Smakelijk Diemen werd voor de tweede keer gehouden, Duke op het Diemerplein vond voor de vierde keer plaats. Smakelijk Diemen duurde ook dit jaar twee dagen. Fijnproevers konden genieten van heerlijke hapjes en koele drankjes.

Veel horecazaken uit Diemen deden mee aan Smakelijk Diemen. Zij gaven bezoekers de kans om heerlijke hapjes te proeven. Een aantal bezoekers maakte kennis met gerechten die zij nog nooit hadden gegeten. Brasserie Drusius en Grand Café Cheers en hadden beide een bar ingericht op het Diemerplein. De koele drankjes vonden gretig aftrek.

Op het terras van het Diemerplein genoten de bezoekers. Ook de terrassen van de horecazaken op het Diemerplein zaten vol. Het weer werkte mee. Zaterdag was het aangenaam, zondag erg warm. "Ja, wij zitten hier heerlijk op het terras, maar morgen gaan we varen", aldus een inwoonster van Diemen. De sfeer zat er zaterdag goed in. Het werd steeds drukker; veel bezoekers wilden de optredens van de artiesten zien. Tijdens de tweede dag van Smakelijk Diemen vond ook het jazzfestival Duke op het Diemerplein plaats. Net als vorig jaar bleek dit een goede combinatie. Bezoekers konden smullen van culinaire hoogstandjes en tegelijkertijd naar de swingende optredens van jazzmuzikanten luisteren. Dennis Heide van de Stichting Smakelijk Diemen toonde zich tevreden over het evenement. De opkomst was goed en de sfeer prettig en ontspannen.

Genieten op het terras. Foto: Bastiaan Miché
Natasha Verheij van Het Wapen van Diemen maakt een gerecht voor burgemeester Erik Boog. Foto: Bastiaan Miché
Opperste concentratie. Foto: Bastiaan Miché
Johan van Overbeek van Absolute Delicious. Foto: Bastiaan Miché

Amy Koopmanschap, voorzitter van de Stichting Jazzfestival Duke op het Diemerplein, deelde die mening. "Het was geslaagd. Alles zat mee: het weer was goed en de sfeer was uitstekend. Mensen konden zondag heerlijk eten en drinken en genieten van jazzmuziek. Volgend jaar bestaat Duke op het Diemerplein vijf jaar en vieren wij ons eerste lustrum. De mensen rekenen inmiddels op ons."

Festival KIS in teken van denksport

Kunst in Sport in Theater de Omval

Schrijver en zanger Meindert Talma komt zijn sportliederen zingen. Foto: Henk Veenstra

DIEMEN - Het festival Kunst in Sport (KIS) vindt plaats van donderdag 15 tot en met dinsdag 20 juni. Het festival wordt georganiseerd door Theater de Omval.

Kunst in Sport heeft zich ontwikkeld tot een meerdaags festival over de verbinding tussen sport en kunst. Het gratis toegankelijke programma op zondag 18 juni staat in het teken van de denksport.

Het festival begint op donderdag 15 juni (aanvang 20.00 uur) met een film over de historische bokser Olli Mäki. Deze bijzondere film over sport en liefde draait ook op dinsdag 20 juni (aanvang 14.00 en 20.00 uur). Op zondag 18 juni is er een vol programma dat start om 14.00 uur met een schaaktoernooi in samenwerking met schaakvereniging Oosten Toren en een bridgedrive in samenwerking met bridgeclubs Diemen-Noord en Sans Atout. Iedereen kan deelnemen aan deze toernooien. Informatie over het aanmelden is te vinden op de website www.kunstinsport.nl.

Na een diner in Grand Café Blauw begint om 19.30 uur het avondprogramma in de theaterzaal. Op het programma staan optredens van Hans Böhm, Meindert Talma en Tobi Kooiman. Schaker, schrijver en verslaggever Hans Böhm komt tijdens KIS Diemen onder andere een lied zingen over talent. Dammer, schrijver en zanger Meindert Talma komt zijn sportliederen zingen, waaronder een prachtige ballade over Jannes van der Wal, de excentrieke wereldkampioen dammen van 1982. Schaker en cabaretier Tobi Kooiman, winnaar van de Amsterdamse Cabaretprijs 2016, neemt de bezoekers mee naar de sociale vaardigheden van de (denk)sporter. Tussen deze optredens door wordt de prijs voor de Diemense Sporters van het Jaar uitgereikt. De presentatie is in handen van ex-wethouder van Sportzaken Steven Dijk.

Het complete programma: www.kunstinsport.nl.

'The Happiest day in the Life of Olli Mäki' draait deze week in De Omval.

donderdag 15 juni

'The Happiest Day in the Life of Olli Mäki'

Theater de Omval 20.00 uur

In zijn debuutfilm 'The Happiest Day in the Life of Olli Mäki' doet de Finse regisseur Juho Kuosmanen gewoon het tegenovergestelde van wat in een boksfilm kan worden verwacht. Een hartveroverende, weldadige, verfrissende film.

zaterdag 17 juni

Boekverkoop

OBA Diemen 11.00 uur

Zoekt u nog een lekker leesboek voor deze zomer? Van 17 juni t/m 8 juli is er een grote verkoop van afgeschreven romans en jeugdboeken. Op 17 juni is de start: die dag kunnen kinderen hun eigen boeken verkopen.

zondag 18 juni

Kerkdienst met doop

De Ontmoeting 10.00 uur

Kerkdienst. Voorganger is ds. L.J. Rasser uit Amsterdam. Feestelijke dienst waarin een kind wordt gedoopt.

Vormselviering
Sacramentsdag

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Eucharistieviering met het Hagunnankoor. Voorganger is deken A. Bakker en diakens H. Hartog en C. van Loon. Met ontvangen Heilig Vormsel.

Computerclub Minerva

Wijkcentrum het Noorderlicht
11.00 uur

Hulp bij computerproblemen. Tot 13.00 uur.

Bingo 't Kruidvat

Huis van de Buurt 't Kruidvat 13.30 uur

Een boekje voor 5 rondes kost € 7,50. Een half boekje kan ook.

maandag 19 juni

Zumba

Gymzaal Diemen-Noord 19.30 uur

Leuk en energiek fitnessprogramma gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dansen. Op maandagavond in wijkcentrum Noorderlicht en op de woensdagavond in het gymlokaal Diemen-Noord.

PowerBalance

Wijkcentrum het Noorderlicht 20.45 uur

Een combinatie van pilates, yoga en tai chi.

dinsdag 20 juni

'The Happiest Day in the Life of Olli Mäki'

Theater de Omval 14.00 uur en 20.00 uur

Zie donderdag.

woensdag 21 juni

Muziekprogramma voor baby's en peuters

OBA Diemen 10.00 uur

De allerkleinsten ontdekken boekjes, gebaren en muziek (live) vanaf 10.00 uur. De peuters zijn om 10.45 uur aan de beurt.

Zomerbridge in De Schakel

De Schakel 19.30 uur

Bridgeclub Sans Atout organiseert deze zomerbridge. Aanvang 19.30 uur, zaal open 18.30 uur. Kosten € 2,50 per persoon voor NBB-leden, voor anderen € 3,50. Inschrijven bridge@boekservices.nl.