DiemerNieuws

23 juni 2016

DiemerNieuws 23 juni 2016


12 uur zonder stroom

Lijn 9 gaat niet meer voor- of achteruit. Foto: Oscar Borghardt

DIEMEN - Dinsdagavond 21 juni 20.15 uur. In veel huizen in Diemen valt de stroom uit. Later op de avond gebeurt dat in nog meer woningen. Netwerkbeheerder Liander denkt dat de storing twee uur gaat duren. Niet zo heel erg, het blijft lang licht op deze langste dag van het jaar en met kaarsjes is het nog gezellig ook. Al moeten voetballiefhebbers natuurlijk wel de wedstrijden van het EK in Frankrijk op televisie missen. Het zou nog veel erger worden.

25.000 woningen en bedrijven zaten zonder stroom. Trams vielen midden op straat stil, verkeerslichten vielen uit, mensen raakten opgesloten in de lift. De inschatting van Liander dat de storing met twee uur verholpen zou zijn, bleek al snel te optimistisch en werd bijgesteld naar 01.00 uur 's nachts. Ook dat werd niet gehaald. In de loop van de nacht ging weliswaar in steeds meer huizen in Diemen het licht weer aan, maar de laatste woningen hadden woensdagochtend rond 08.20 uur pas weer stroom. Het probleem zat in een schakelstation aan de Venserweg. Toen de monteur van Liander daar aankwam zag hij rook uit het huisje komen en schakelde de brandweer in. Er woedde kort een brand. Pas rond een uur of 2 konden de monteurs eindelijk aan de slag om het probleem te verhelpen.

"Heb alles uit mijn vriezer moeten weggooien", is een van de reacties op Facebook. Een lichtpuntje: Liander geeft een vergoeding voor storingen die langer dan vier uur duren.

Burgemeester Erik Boog zat in een vergadering in de B en W-kamer toen hij van de storing hoorde. "Op dat moment was er in het gemeentehuis nog geen storing, maar tien minuten later ging de noodstroomvoorziening aan, de B en W kamer is namelijk ook de crisiskamer. Op weg naar huis zag ik een stilgevallen tram weggesleept worden."

Wat doet de burgemeester in zo'n geval? "In eerste instantie word ik geïnformeerd door de hulpdiensten en stemmen we af wat er operationeel noodzakelijk is. Toen de storing steeds langer zou duren, zijn de hulpdiensten in overleg geweest in de Stopera om een strategie uit te zetten, vooral voor het verkeer, maar zelf hoefde ik daar niet heen. Ik ben wel de hele nacht geïnformeerd door de piketdiensten." De brandweer was druk met het bestrijden van het brandje in het schakelstation van Liander en het bevrijden van mensen die in liften opgesloten zaten. Op straat veel politie om extra toezicht te houden. Een peloton van de ME stond standby in Diemen en Amsterdam Zuid-oost. Verkeerslichten werkten niet en de spoorbomen van de spoorwegovergang waren ook uitgevallen dus moesten verkeersregelaars er voor zorgen dat treinen er stapvoets voorbij konden. "Bij Berkenstede en De Diem hielden we extra in de gaten of de noodstroomvoorziening wel goed werkte, daar kan niets uitvallen."

Boog kijkt opgelucht terug. "Er zijn geen incidenten geweest. Wel bleef het beloofde vervangend busvervoer deels uit. Dat ga ik uitzoeken. We leren altijd van dit soort incidenten."

Er is nog ruimte voor evenementen in het Diemerbos

DIEMEN - Niet acht dagen dancefestivals verdeeld over vier weekenden in het Diemerbos deze zomer, maar 'slechts' vijf in drie weekenden. De producent krijgt de andere dagen, mede door de late besluitvorming van de gemeente, niet vol dit jaar. Maar er is nog wel ruimte voor andere evenementen.

De gemeenteraad ging begin dit jaar in meerderheid akkoord met het aanpassen van de algemene plaatselijke verordening om de acht evenementendagen in het Diemerbos mogelijk te maken. Wel werd besloten 2016 als een verlengd pilotjaar te beschouwen en pas na een evaluatie eind dit jaar een definitief besluit te nemen. Toch blijft het deze zomer vooralsnog bij drie weekenden, waarvan vijf dagen gevuld zijn. De late besluitvorming van de gemeente heeft het vullen van alle mogelijke dagen moeilijk gemaakt, aldus producent Daniel van Drunen van Chasing the Hihat. "Vooral nieuwe organisatoren waren wat voorzichtiger en durfden het niet aan zolang het politiek nog niet zeker was." Er zijn nu twee festivals op 23 en 24 juli, 22FEST en Liquicity, het festival Vunzige Deuntjes is dit jaar voor het eerst een tweedaags festival op 30 en 31 juli en op 3 september staat het festival Zeezout gepland. Voor de meeste festivals gelden de ruimere geluidsnormen die de gemeente voor vier dagen toestaat, op 31 juli wordt een wat lagere geluidsnorm toegestaan.

Een argument om vier weekenden festivals toe te staan was dat het zo alleen rendabel zou kunnen zijn. In september, als alle voorzieningen moeten worden getroffen voor slechts één dag in plaats van drie, is het inderdaad kostbaar, beaamt Van Drunen. "Vanuit zakelijk opzicht niet ideaal, maar wij zien dit als overgang naar 2017, daar hebben we al genoeg aanvragen voor."

Lees verder op pagina 3

Autodief betrapt

DIEMEN - Een man die vrijdagavond op het parkeerterrein bij station Diemen-Centrum auto's openbrak, is snel erna aangehouden door de politie.

De man had een auto opengebroken en was in het voertuig gaan zitten. Kennelijk lukte het de man niet zijn daad te voltooien want hij probeerde ook een tweede voertuig open te breken.

Samen Veilig
Politievrijwilligers van Samen Veilig zagen het gebeuren en werden ook door een andere getuige aangesproken. Hierna volgden zij de autodief en waarschuwden de politie. Zij zagen ook dat de man een tas probeerde te verstoppen.

Agenten hielden daarop een nerveuze man aan die aan het signalement voldeed. De 54-jarige man bleek een bekende van de politie, hij was net weer op vrije voeten. De tas die de man bij zich had bleek gevuld met inbrekerswerktuigen zoals een slotentrekker, schroevendraaiers en een kniptang.

35

euro is de minimale schadevergoeding bij een stroomstoring langer dan 4 uur

Weerbericht

Licht wisselvallig en vrij koel zomerweer
De astronomische zomer begint zondag, maar liefhebbers van warm zomerweer moeten voorlopig nog geduld hebben. Het Azorenhogedrukgebied trekt zich geleidelijk verder terug. Zwakke fronten van een Scandinavisch lagedrukgebied kunnen het Noordzeegebied bereiken. Met een noordwestenwind hebben we te stellen met een koel en licht wisselvallig weertype.

Vrijdag + het weekeinde
Zowel vrijdag als in het weekeinde is het wisselend bewolkt met een toenemende kans op een bui, maar veel regen wordt niet verwacht. De zon schijnt af en toe maar met een matige tot eerst vrij krachtige noordwesten- tot westenwind voelt het fris aan. De maximum temperatuur is met 16 à 17 graden mager voor eind juni. Vanaf zondag wordt het iets zachter met zo'n 19 à 20 graden. De gemiddelde ofwel 'normale' waarde voor eind juni bedraagt 20 à 21 graden.

Trend na het weekeinde
Ook voor de laatste week van juni is er geen uitzicht op standvastig warm zomerweer. Het weer staat onder invloed van een lagedrukgebied boven Noordzee en Scandinavië. Met een westelijke stroming is het tamelijk wisselvallig. Het maximum ligt tussen 18 en 21 graden.

Weetje
Het lente van 2015 is zeer zonnig en droog verlopen, maar door overheersend noordwesten- tot noordenwinden ook vrij koel. Doordat er al sinds maart te weinig regen is gevallen is er sprake van droogte. Het droogste groeiseizoen was die van 1976. Die droge lente werd toen gevolgd door een kurkdroge en snikhete zomer. Daar is nu voorlopig nog geen sprake van.

Koninklijke zaken in Diemen

In 1953 kregen alle leden van het gezin Van Lippe-Biesterveld ieder een eigen straatnaam in Diemen. Juliana een plantsoen, Bernhard en Beatrix een laan en Irene, Margriet en Marijke een straat. Verschil moet er wezen. Ook toen Marijke zich op 16-jarige leeftijd Christina ging noemen, bleef het de Prinses Marijkestraat.

In 1956 kreeg Wilhelmina eindelijk haar straatnaam terug die de Duitse bezetter haar in de oorlog had ontnomen. Vreemd genoeg werd dat in 1956 gewoon Wilhelminaplantsoen. Blijkbaar had de straatnamencommissie moeite met prinsessen op leeftijd. Overigens, haar in 1934 overleden echtgenoot Prins Hendrik mocht van de Duitsers zijn naam blijven ontlenen aan de kade in Diemen-Zuid, die vanaf 1907 dus een dikke honderd jaar de Prins-Hendrikkade heet.

De naam van de sympathieke Prins Claus ontbreekt in het rijtje koninklijke straatnamen in Diemen. Wel was er een link tussen Diemen en Claus & Beatrix toen in 1987 een inwoner van een vervallen en gekraakt boerderijtje in Oud-Diemen een opmerkelijk excuus maakte. Niemand minder dan ex-Provo Hans Tuynman bekende spijt te hebben van de rookbom die op 10 maart 1966 de feestelijke huwelijkstocht in de Raadhuisstraat in Amsterdam in nevelen hulde.

Diemense geschiedenis in Leiden

De Pelgrimsampul uit Diemen is nu te zien in Leiden. Foto: Rijksmuseum voor Oudheden

DIEMEN - In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is nu ook een stukje geschiedenis uit Diemen te zien in de tentoonstelling 'Archeologie uit je achtertuin'.

In een tien meter lange ladenkast prijken de meest uiteenlopende archeologische vondsten; één per gemeente. In het laatje van Diemen: een bijzondere tinnen pelgrimsampul van rond 1200. Op de ampul zijn de arrestatie en executie afgebeeld van aartsbisschop Thomas Becket. Een Diemense pelgrim heeft destijds deze flacon uit bedevaartsoord Canterbury in Engeland meegebracht.
Informatie: archeologieuitjeachtertuin.nl.

Burgemeester zoekt kinderburgemeester

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Mirthe Chung gingen gisteren langs bij groep 6 en 7 op de Sint-Petrusschool.

Mirthe is de eerste kinderburgemeester van Diemen en vertelde wat zij het afgelopen jaar zoal gedaan heeft: Sinterklaas ontvangen, het startschot geven bij de jeugd-Diemercross en werkbezoeken aan politie en brandweer bijvoorbeeld.

Aan het einde van het schooljaar zit Mirthe's taak erop en dus zoekt de gemeente een nieuwe kinderburgemeester. De burgemeester roept iedereen die dat wel wil doen en nu in groep 6 of 7 zit op vóór 4 juli een mailtje te sturen naar communicatie@duoplus.nl.

Kunstprijs Diemen: iedereen mag meedoen

Kunstzin Diemen hoopt op veel deelnemers

De winnaars van Kunstprijs Diemen in 2014. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Kunstzin Diemen organiseert dit jaar de Kunstprijs Diemen. Het thema is Daarom Diemen, de slogan die de gemeente Diemen gebruikt voor citymarketing. Kunstzin Diemen is de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen.

De Kunstprijs Diemen wordt om de twee jaar georganiseerd. Twee jaar geleden werd Kunstzin Diemen door de gemeente gevraagd om de wedstrijd te organiseren. Het werd een succes en daarom organiseert Kunstzin Diemen de prijsvraag opnieuw.

Kunstzin Diemen is een actieve vereniging. Om de drie jaar wordt de Kunstroute Diemen georganiseerd (de laatste editie was in 2015) en er worden regelmatig exposities gehouden op diverse plekken in Diemen.

Prijswinnaars worden op 10 november bekend gemaakt

Daarom Diemen
Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen: "Iedereen mag meedoen voor de Kunstprijs Diemen, professionals en amateurs, inwoners van Diemen en mensen van buiten de gemeente. Voor de duidelijkheid: je hoeft dus geen lid te zijn van Kunstzin Diemen om mee te mogen doen. Elke vorm van kunst is toegestaan: schilderijen, beelden, foto's, enz. Het thema is dit keer Daarom Diemen, maar daar mag elke kunstenaar naar zijn of haar eigen inzicht invulling aan geven. Wij zijn benieuwd op welke wijze de slogan Daarom Diemen de deelnemers inspireert. Twee jaar geleden was het thema Diemen-Noord. En ook toen waren wij verrast door de wijze waarop de deelnemers met het thema aan de slag waren gegaan." Deelnemers kunnen hun bijdrage voor de Kunstprijs Diemen pas in oktober inleveren, maar toch vraagt Dijk nu al aandacht voor de wedstrijd: "Ik wil dat deelnemers ruim de tijd hebben om een kunstwerk te maken. Het kost vaak enige tijd om een kunstwerk te maken."

Hij vertelt dat de deelnemers hun kunstwerk op donderdagavond 20 en vrijdagochtend 21 oktober in het gemeentehuis kunnen inleveren. De kunstwerken worden van 21 oktober tot 24 november tentoongesteld tijdens een expositie in het gemeentehuis. Op donderdagavond 10 november worden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt.

Jury
De jury wordt later samengesteld, maar zeker is dat een van de juryleden een lid van het college van B en W van Diemen zal zijn. Dit zal de rol van de gemeente bij Kunstprijs Diemen accentueren. De jury bepaalt wie de winnaar wordt en wie er op de plaatsen twee en drie eindigen. Daarnaast is er een publieksprijs. Geïnteresseerden kunnen tijdens de expositie in het gemeentehuis tot en met woensdag 9 november hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. In het gemeentehuis komen tijdens de expositie in het najaar stembiljetten te liggen. Kunstzin Diemen verwacht veel van de Kunstprijs Diemen, geeft Dijk aan. Twee jaar geleden waren er zo'n veertig inzendingen, er wordt gehoopt dat dat aantal dit jaar wordt overtroffen. Dijk: "Het viel mij twee jaar geleden op dat er een grote diversiteit aan mensen meedeed aan de Kunstprijs Diemen. Ik vond het leuk dat ik deelnemers ontmoette die ik al jaren van gezicht kende, maar van wie ik niet wist dat zij in de avonduren met kunst bezig zijn. Na de zomer komt er meer informatie. Ik hoop niet dat mensen met vragen naar het gemeentehuis gaan bellen. Dat heeft geen nut."

Festivals

Vervolg van de voorpagina

Staatsbosbeheer heeft de inkomsten van de festivals hard nodig. Een grote strop? "Wat het voor de inkomsten betekent, blijft nog ongewis omdat er dit jaar voor het eerst een bijdrage per bezoeker is afgesproken", vertelt Riena Tienkamp, hoofd Staatsbosbeheer Noord-Holland. Maatregelen om de schade van festivals te beperken zijn wel al genomen. "Wij hebben al investeringen gedaan in verticale drainage, gelukkig hebben we daarvoor elders geld gevonden." De focus lag tot nu toe bij de invulling met dancefestivals, maar de ruimte om de andere dagen in te vullen is er nog wel. "Het is jammer want er is gewoon meer ruimte voor evenementen, we mogen vier weekenden vullen. We kijken samen met de gemeente Diemen of we de overige dagen in kunnen zetten voor bijvoorbeeld lokale organisaties of andere evenementen", aldus Tienkamp.

Sieraden gestolen

DIEMEN - Bij een inbraak in een woning aan de Kolgans in Diemen-Noord zijn vrijdag 17 juni aan het einde van de middag sieraden gestolen. De bewoonster was tijdens de inbraak thuis.

De 92- jarige vrouw zat in haar woonkamer toen zij bij de achterdeur werd geroepen door een haar onbekende vrouw in een taal die zij niet kon verstaan. Deze verdween toen richting Wulp. De bewoonster ging op onderzoek uit in huis. Hoewel zij er zeker van was dat alle ramen en deuren op slot zaten, was een raam aan de voorzijde van de woning opengemaakt. Waarschijnlijk door een tweede inbreker die door het raam gevlucht is. In de slaapkamer stonden lades open. De bewoonster mist sieraden, die voor haar een grote emotionele waarde hebben. De vrouw bij de achterdeur was rond de 1.60 meter lang, had donker haar en was donker gekleed. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Straatroof

DIEMEN - Een jongen van 11 jaar uit Diemen is zaterdag 18 juni rond 18.00 uur beroofd.

De jongen fietste op Parelmoervlinder en werd daar door drie jongens met geweld bedreigd. Hij moest zijn fiets, jas en geld afgeven. De drie daders, tussen 12 en 17 jaar oud, hadden een Arabisch of Noord-Afrikaans uiterlijk. De eerste had een normaal postuur, 1.60-1.70 meter lang en droeg een opvallende paarse jas. De tweede was 1.50-1.60 meter lang en droeg een donkere jas. De derde was kleiner dan 1.50 meter en had een blauwe jas aan.

Gestolen auto brandt uit

Foto: Politie Diemen Ouder-Amstel

DIEMEN - Zaterdagavond 18 juni rond 22.30 uur is op een braakliggend terrein naast Pantar aan Kriekenoord een auto volledig uitgebrand.

De auto was een dag eerder bij een woninginbraak gestolen, meldt de politie.

Brandweerlieden van de kazerne in Diemen waren snel ter plaatse, maar konden de auto niet meer redden. Het vermoeden is, dat de brand is aangestoken.

De autobrand zal verder worden onderzocht door de recherche.

Echtpaar Boode-de Bree 65 jaar getrouwd

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Zondag 19 juni was het precies 65 jaar geleden dat meneer en mevrouw Boode-de Bree in het huwelijk traden. Hoewel zij in hun jeugd slechts twee straten bij elkaar vandaan bleken te wonen, leerden meneer en mevrouw Boode elkaar pas kennen in het kerkkoor van de Protestantse Kerk in Amsterdam. Vijf jaar na de ontmoeting trouwden zij op een mooie junidag in de Nieuwe Kerk. Het paar kreeg twee zonen en heeft inmiddels ook vier kleinkinderen en een achterkleinzoon. Burgemeester Erik Boog kwam het echtpaar vrijdag feliciteren.

Haringparty Café 't Pandje: 1060 euro voor Scouting

Bezoekers genieten van verse haring

Dat gaat er wel in! Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - De haringparty die vorige week in Café 't Pandje werd gehouden heeft 1060 euro opgebracht voor Scouting Diemen. Zij reserveert het geld voor de bouw van een blokhut in het Diemerbos.

Het is een mooie traditie: elk jaar wanneer de nieuwe haring beschikbaar is organiseert Café 't Pandje een haringparty, waar een veiling wordt gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor een organisatie of vereniging in Diemen. De eerste twee keer ging de opbrengst naar de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden, vorig jaar en dit jaar ontving Scouting Diemen het geld.

Er werd een vat haring geveild dat door een klant van het café voor maar liefst 500 euro werd gekocht. Heineken stelde twee fusten bier beschikbaar, de opbrengst daarvan ging eveneens naar Scouting Diemen. Veel bezoekers deponeerden een bedrag in de donatiebus van Scouting Diemen en de inzameling die door scoutinglid Lieke Callenfels werd gehouden leverde ook een mooi bedrag op. Café 't Pandje stelde de haring gratis beschikbaar.

Het was druk en gezellig tijdens de haringparty. De bezoekers genoten van de verse haring en de drankjes. Tevens was er een optreden van zanger Dennis van Veen. Aschwin van Wel, voorzitter van Scouting Diemen, was zeer te spreken over het initiatief en de mooie opbrengst. "Wij zijn heel blij dat Café 't Pandje deze haringparty heeft georganiseerd en uiteraard ook met het bedrag dat wij hebben ontvangen. Wij willen iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en geld heeft geschonken hartelijk bedanken."

Leden van Scouting Diemen gaan zondag 26 juni van 10.00 tot 15.00 uur auto's wassen voor het clubgebouw in de Emmastraat 12A. Ook de opbrengst van deze actie is bestemd voor Scouting Diemen.

Buurt helpt bij zoekactie peuter

DIEMEN - Jamuna Gouwerok kreeg de schrik van haar leven toen ze dacht dat het kleine meisje waar zij op paste het huis uit was gelopen. Zij wil iedereen bedanken die hielp met zoeken. De tweejarige peuter bleek uiteindelijk nog gewoon in huis te zijn.

"Ik was even naar het toilet gegaan. Normaal doe ik de deur altijd op slot. Omdat ik haar nergens kon vinden en ik een deur hoorde opengaan, raakte ik in paniek en dacht dat ze uit mijn appartement naar buiten was gelopen", vertelt Gouwerok. Met haar eigen dochtertje van drie zocht ze in huis. "Achteraf bleek ze onder het bed te liggen. In paniek heb ik daar niet gekeken en ze zei niks terug toen we haar riepen." De zoekactie heeft ongeveer 20 minuten geduurd. "Ik wil iedereen enorm bedanken voor al hun hulp. De buurtbewoners, politie (ze waren er heel snel bij), de jongens die op het schoolplein stonden en mijn buren. Enorm bedankt!"

Maxis naar rechter om Nuonweg

DIEMEN - Terwijl Amsterdam nog verder onderzoekt of de Nuonweg weer open kan, stond de eigenaar van winkelcentrum Maxis vorige week woensdag voor de rechter om de weg open te krijgen.

Volgens advocaat Jeroen Heuving van Maxis loopt het winkelcentrum nu jaarlijks veertien miljoen euro omzet mis. "Wij hebben de rechter gevraagd of Diemen het besluit om de weg dicht te doen wel zo heeft mogen nemen. De belangen van Maxis zijn niet meegewogen in dat besluit. De openstelling van de weg was weliswaar tijdelijk, maar de werkelijkheid heeft ons ingehaald. IJburg zou volledige winkelvoorzieningen krijgen en dat is niet het geval. Daarom willen IJburgers bij Maxis boodschappen doen, maar daarvoor moeten ze nu ver omrijden." Om de weg weer open te stellen, zou in ieder geval een aantal verkeerstechnische aanpassingen moeten worden gedaan, kosten 3,4 miljoen euro. De eigenaar van Maxis wil hieraan ook 'een substantieel bedrag' meebetalen, meldt Heuving.

De uitspraak van de rechter is op 28 juli.

Dion Fuijkschot

Zwemtalent van De Meeuwen, scholier
12 jaar, altijd in Diemen gewoond

Bij de regionale kampioenschappen haalde je maar liefst 10 medailles. Hoe ging het op de Nederlandse Kampioenschappen?
"Redelijk. Ik ben tevreden met mijn PR op de 50 m rugslag en mijn 11e plaats. Verder ook trots op mijn 12e plek op de 100 m rugslag."

Waarom vind je zwemmen zo leuk?
"Het is een leuke sport en de sfeer bij De Meeuwen is erg gezellig. Vooral door onze hoofdtrainer Rémon Hofstee."

Heb je ook nog andere hobby's?
"
Ik voetbal soms buiten met vrienden en ik kijk graag naar You-tube video's."

Hoe zien jouw schooldagen eruit?
"Ik zit op het Hervormd Lyceum Zuid, richting Universalis. We beginnen elke dag met een uur sport om de hersenen op gang te brengen. Verder leren we door te onderzoeken, elkaar les te geven en in groepjes te werken."

Jouw ideale vakantie?
"In een hotel in Spanje met een airco en een groot zwembad."

"Laatst gedownloade muziek?
"Slow Down van Douwe Bob."

Favoriete serie?
"
The Walking Dead."

Pieter van den Hoogenband of Michael Phelps?
"Pieter van de Hoogenband, want hij kan net zo goed voetballen als ik."

Favoriete stekje in Diemen?
"Het Duranbad."

Over 10 jaar.
"
Ben ik bezig met een studie op de universiteit."

Lievelingskostje.
"
Tosti ham/kaas met ketchup."

Daarom Diemen
"
Dicht bij Amsterdam, maar toch een gezellig dorp waar ik heel veel mensen ken."

Diemen mist nog...
"
Een mooi groot zwembad met een mooie tribune."

Als je een dagje burgemeester was...
"Dan zou ik Douwe Bob laten optreden bij het Loswalfestival of het Diemer Festijn."

Fietstunnel Waterhoen-pad dicht

DIEMEN - Fietsers tussen Bergwijkpark en Verrijn Stuart moeten omrijden. Het fietspad bij het tunneltje onder de Bergwijkdreef is gesloten.

Dat is vanwege werkzaamheden van diverse nutsbedrijven. (Brom)fietsers worden met borden via bestaande fietsroutes omgeleid. Door de voortschrijdende bouwwerkzaamheden in Holland Park duurt de afsluiting ongeveer twee jaar, meldt de gemeente.

Hennep-kwekerij ontmanteld

DIEMEN - Zaterdagmiddag heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Groote Peel.

De kwekerij was opgezet in verschillende ruimtes in de woning. Er werden ongeveer 100 planten aangetroffen en allerlei materialen voor de kwekerij, waaronder assimilatielampen. Ook Liander was bij de ontmanteling aanwezig, want de stroom voor deze lampen met een hoog wattage werd illegaal afgetapt. Een man van 61 jaar die aanwezig was in de woning, is aangehouden. De planten en materialen voor de kwekerij zijn vernietigd.

8 / 16

Lex Scholten en Ruud Grondel 10 jaar wethouder in Diemen

DIEMEN - Lex Scholten (PvdA) en Ruud Grondel (GroenLinks) begonnen in mei 2006 tegelijk als nieuwe wethouders in Diemen. "Ach, een jaar of vier is wel leuk", dacht Scholten toen nog. En Grondel: "Ik had geen idee dat ik zolang zou blijven." Ze waren beiden nieuw in de Diemense politiek, die enorm verdeeld was op dat moment. Met de financiën van de gemeente was het ook al niet best gesteld. Tien jaar later zijn ze samen de vaste kern in 'hun' derde college van B en W, met een andere burgemeester en weer een nieuwe collega-wethouder. "We respecteren elkaar in waar de ander goed in is. Tien jaar geleden begonnen we een gesprek over de wereld in het klein en in het groot, en dat doen we nog steeds elke dag."

Ruud Grondel (links) en Lex Scholten voor de Brede Hoed. Voor beide wethouders een belangrijk project. Foto: Trudy Kroese

Lex Scholten

"Wil je een project goed doen, dan moet je ervan houden'

Lex Scholten, geboren in Amsterdam in 1954, woont sinds 1978 in Diemen. Na HEAO bedrijfseconomie ging hij aan het werk op Schiphol en begon hij een studie bestuurswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. "Gewoon omdat ik het leuk vond, niet omdat ik ambitie had voor politiek, zeker in die tijd niet." Scholten werkte daarna bij woningbouwverenigingen in Amsterdam en had een eigen consultancybedrijf toen hij in 2005 door de PvdA werd gevraagd voor het wethouderschap. "Ik was al heel lang lid van de PvdA, in de jaren 80 ook een aantal jaren als voorzitter van PvdA Diemen. Ik geloof nog steeds in slogan van Joop den Uyl: 'Een eerlijke verdeling van kennis, inkomen en macht'. Ik had wel het idee dat ik hier iets kon doen."

Ruud Grondel in de klas.
Lex Scholten op de speelplaats.

Nooit overwogen om verder te gaan?
"Landelijke politiek of provinciaal? Geen haar op mijn hoofd. Het is leuk om aan de groei en ontwikkeling van je gemeente mee te werken, je weet waar je het over hebt en kent de mensen. Je ziet sneller resultaat en kunt sneller knopen doorhakken, ook al kosten sommige dingen heel veel tijd natuurlijk. Zo'n spooronderdoorgang bijvoorbeeld, dan moet je geduld hebben. Met kleine stapjes de financiering rond krijgen."

Toch doe je het nooit voor iedereen goed.
"Je hebt droom en werkelijkheid en je moet proberen die twee zo goed mogelijk op elkaar te laten lijken. Dat is het permanente dilemma van lokale politiek: belangen van omwonenden en gebruikers tegenover het algemeen belang. Als persoon is het lastig dat je het niet voor iedereen goed kan doen. Maar wij moeten, samen met de raad, alle belangen afwegen en dan een besluit nemen. Dat kan ik altijd wel uitleggen en dat doe ik graag. Het aardige van Diemen is dat mensen fatsoenlijk en vriendelijk blijven. Soms zijn ze een beetje boos maar dat gaat ook wel weer snel over."

Soms moet een wethouder zomaar ineens stoppen, zoals je SP-collega Maïta van der Mark begin dit jaar.
"Dat weet je van tevoren, dat hoort bij het vak, ongeveer een derde van de wethouders maakt de periode niet af. Tegen mij is wel eens motie van wantrouwen ingediend, hoor. Maar niet aangenomen."

Jij hebt financiën in je portefeuille. Ingewikkeld?
"Nee niet ingewikkeld, keuzes maken is soms lastig, maar dat is niet alleen voorbehouden aan de wethouder financiën. Van een tekort kun je heel hard schrikken en enorm gaan bezuinigen, of een beetje passend beleid voeren. Kijken of we meer inkomsten kunnen krijgen, niet alleen door belastingen te verhogen maar ook door meer inwoners trekken bijvoorbeeld. De groei van Diemen gaat nu wel heel voorspoedig, dan ben je ook in staat om allerlei voorzieningen als een zwembad en bibliotheek in stand te houden."

Welke projecten liggen je het meest na aan het hart?
"Alle projecten liggen me na aan het hart. Wil je een project goed doen, dan moet je ervan houden. De Brede HOED was een belangrijk project, het ziet er goed uit en is ook uitermate geschikt bij de nieuwe taken in het sociaal domein. En de spooronderdoorgang, het duurt nog wel vier jaar voor hij er is, niet in deze termijn dus, maar het is belangrijk dat die er nu komt en ook nog op een manier die ik mooi vind."

Wat hoop je nog dat gerealiseerd is voor 2018?
"Goede afspraken voor 500 woningen erbij in de sociale woningbouw. Het zou ook mooi zijn als er een oplossing is voor het pand op de hoek van de Arent Krijtsstraat, woningbouw op de plek van het oude postkantoor, betere verbindingen in Diemen-Zuid en betere fietsroutes tussen Holland Park en Diemen-Centrum."

Holland Park is een project waar je heel trots op zult zijn.
"Als wethouder ben ik tevreden en als gemeente moeten we trots zijn. Het is een uniek project. We zijn er erg lang mee bezig geweest, vanaf 2007 al. Als je het over geduld hebt... We hadden ineens de markt mee en toen ging het heel snel. Het aardige van de gemeente Diemen is dat het hier ook sneller kan, maar we zitten nu wel op topsnelheid."

Ben je in 2018 weer beschikbaar?
" In 2018 ben ik 12 jaar wethouder, dat is best wel lang. Het hangt van veel factoren af: hoe verlopen de verkiezingen, vind ik het nog leuk, én vinden anderen het leuk als ik het nog een keer doe. Ik vind het nu na 10 jaar nog steeds hartstikke leuk om wethouder te zijn. In het begin dacht ik; ik doe dat vier jaar. Maar in vier jaar maak je weinig af. De PvdA doet het in Diemen bij verkiezingen altijd wat beter dan gemiddeld landelijk. Mensen hebben blijkbaar ook wel een positief beeld van het bestuur en van de PvdA in Diemen. Daar werk je zelf ook aan."

Ruud Grondel:

'De decentralisaties gaven mij nieuwe energie'

Ruud Grondel werd in 1952 in Den Haag geboren en kwam op zijn 18e naar Amsterdam om politicologie te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. "Ik koos deze hele brede studie want ik kon niet goed kiezen, maar het was niet de bedoeling om er minister mee te worden. In die tijd was ik ook een wereldverbeteraar. Ik wierp me volop in de studentenbeweging en de strijd om het collegegeld, de Vietnambeweging, onafhankelijkheid voor Suriname." Na een stage bij de gemeente Haarlem wist Grondel dat hij ambtenaar wilde worden. "Als een bestuurder geen ambtenaren heeft die het willen, bereik je niks." Voor GroenLinks, waar hij vanaf het begin actief betrokken was, werd opgericht was Grondel nooit lid van een politieke partij, omdat hij zich bij geen enkele partij helemaal thuis voelde. Al een jaar na de oprichting in 1990 werd hij, door een onverwacht grote zetelwinst in Amsterdam, wethouder in stadsdeel Westerpark en acht jaar later in Amsterdam. "Na zes maanden besefte ik: hier ben ik mijn hele leven voor opgeleid." Na een collegebreuk in Amsterdam was Grondel nog een jaar raadslid en werd toen gevraagd om wethouder te worden in Haarlem. Vier jaar later was er geen plek meer voor GroenLinks in het Haarlemse college en toen belden ze uit Diemen.

"GroenLinks had twee zetels en kwam in de coalitie met de PvdA en de VVD. Ik heb er wel over nagedacht, Diemen was veel kleiner dan Haarlem en zeker Amsterdam. Maar het voordeel is dat je veel dichter op de mensen staat en hier ook tijd hebt om je met andere niveaus te bemoeien." Grondel is actief in heel diverse regionale en landelijke organisaties. "Bijvoorbeeld in de Vereniging Nederlandse Gemeenten waar ik de belangen van Diemen kan behartigen. Ik had alleen geen idee dat ik zo lang in Diemen zou blijven. Toch, één periode is te kort om alles te realiseren wat je wilt. Ik realiseerde me deze week nog toen ik bij de officiële opening van Landlust was, waar al sinds 2007 aan gewerkt is, dat dat het voordeel is van zo lang wethouder zijn. Je maakt ook dingen af, en opent niet alleen projecten waar je voorganger mee begonnen is. Maar vaak is de energie na een jaar of zes wel op. Voor mij boden de decentralisaties een unieke situatie. Dat wilde ik heel goed over de finish krijgen in Diemen, maximaal gebruik maken van schaal van Diemen en van netwerken waar ik in zit."

Is het wethouderschap nog steeds leuk? Het is nooit zeker dat je vier jaar kunt blijven.
"Ik heb me hier zeer vermaakt als wethouder, voor mezelf was dit de leukste periode. Door mijn ervaring ben ik nu iets relaxter en het is zo leuk om met een gemotiveerd ambtelijk apparaat te werken. We hebben mazzel dat we hier nu zoveel kwaliteit hebben, ik durf wel te zeggen door tien jaar stabiel bestuur. Ik heb het zelf in Amsterdam meegemaakt dat ik eerder moest stoppen. Dat is heel raar, maar het hoort erbij. Wat ik leuk vind aan wethouder zijn is het goed analyseren van een probleem en draagvlak vinden, dus geduld hebben vaak. Je moet een heel dikke huid hebben, maar ik besef dat mensen boos zijn op de functie. Ik ben ook actievoerder geweest, ik weet ook hoe dat voelt. Als je het goed uitlegt gaat het meestal wel goed."

Nooit overwogen om het hogerop te proberen?
"Ik heb het wel eens geprobeerd om in de Tweede Kamer te komen, maar GroenLinks leidt aan een overmaat aan talent en een gebrek aan zetels. Diemen is bovendien ontzettend leuk omdat het politieke spel minder mediagestuurd is, je kunt het met de raad en de bevolking hebben over dingen die ertoe doen."

Op welke projecten ben je trots?
"De manier waarop we in Diemen de decentralisaties hebben uitgevoerd. Beleidsvelden bij elkaar brengen, met ambtenaren en het maatschappelijk middenveld. De korte lijnen met hulpinstellingen, ik ben er heel trots op dat we dat hebben, net als de Brede Hoed. Materieel gezien ben ik heel trots op de brede scholen, de Noorderbreedte was een ongelooflijk ingewikkeld proces, nu is het echt een voorbeeldschool voor Nederland."

Wat hoop je dat nog gerealiseerd is voor 2018?
"Ik hoop dat we de woningbouwproductie op gang houden en daarbinnen sociale woningbouw. En de kwaliteit van de groene leefomgeving op peil houden; Diemen is groener dan mensen denken en dat is veel waard. Het Diemerbos is nog steeds mijn kindje, maar ook een zorgenkindje. We moeten zorgen dat we daar een veilige financiering voor krijgen. De decentralisaties wil ik tot een echt succes maken, door een samenwerkend netwerk van professionals. Ten slotte hoop ik echt op een enorme klapper met zonnepanelen in Diemen."

In 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen, ben je weer beschikbaar dan?
"Ik beslis pas een half jaar van tevoren, maar de kans wordt kleiner. Ik ben nu 63, in juni 2018 valt mijn pensioendatum."

Vier dagen wandelen door Diemen

Avondvierdaagse gaat volgende week dinsdag van start

Altijd veel sfeer tijdens Avondvierdaagse. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - De Avondvierdaagse van Diemen wordt dit jaar van dinsdag 28 juni tot en met vrijdag 1 juli gehouden. Net als tijdens voorgaande edities zijn start en finish elke avond voor horecazaak Het Wapen van Diemen in Diemen-Zuid.

Natasha Verheij van Het Wapen van Diemen en lid van de Stichting Diemense Avondvierdaagse blikt vooruit op het evenement. "De deelnemers lopen elke dag tussen 18.00 uur en 20.30 uur door Diemen. Zij kunnen kiezen om vijf of tien kilometer per dag te lopen. Mensen met kleine kinderen lopen vaak de vijf kilometer. Er wordt vanaf diverse plekken bij Het Wapen van Diemen gestart en elke groep loopt een andere route. Het voordeel is dat er relatief kleine groepen op een route lopen en dat de deelnemers elke avond door een ander stuk van Diemen en de directe omgeving wandelen. Dit maakt het gevarieerder voor de deelnemers. Vrijdag 1 juli is er een feestelijke slotavond. De deelnemers arriveren dan bij de finish voor Het Wapen van Diemen en ontvangen een medaille. Dweilorkest De Neuteblazers uit Diemen wacht de wandelaars op bij de Diemerbrug en begeleidt hen met muziek naar de finish. Die avond is er ook een optreden van Niels Bode."
Stichting Diemense Avondvierdaagse heeft een drukke periode achter de rug. "Tot en met vorig jaar werd de Avondvierdaagse georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Wandelbond (KNWB). De bond heeft echter de regionale afdelingen opgeheven en verstrekt geen financiële bijdrage meer voor de organisatie van de Avondvierdaagse. Stichting Diemense Avondvierdaagse ontvangt nu een bijdrage van de gemeente Diemen. De kosten voor het organiseren van de Avondvierdaagse zijn in de loop der jaren hoger geworden. Wij hebben steeds meer uitgaven, bijvoorbeeld voor het inhuren van verkeersregelaars die ervoor zorgen dat de deelnemers op kruispunten en andere drukke plekken in Diemen veilig kunnen oversteken. Het gevolg hiervan is dat wij dit jaar het inschrijfgeld hebben moeten verhogen van 4 euro naar 5,50 euro per deelnemer. Dat is jammer, maar wij hadden geen andere keuze", aldus Natasha Verheij.

De Avondvierdaagse van Diemen is een populair evenement met deelnemers van jong tot oud. Er doen elk jaar ook veel gezinnen aan het loopfestijn mee. Oma's en opa' s die met hun kleinkinderen meelopen vormen geen uitzondering. Daarnaast lopen er ook veel leerlingen van basisscholen uit Diemen mee, dikwijls met hun leraren. Zij lopen als groep en zijn meestal herkenbaar aan een T-shirt met daarop de naam van hun school en een vlag van de school. De Avondvierdaagse in Diemen trekt niet alleen veel deelnemers uit de gemeente zelf. Doorgaans doen er ook veel liefhebbers uit plaatsen in de regio mee. Vorig jaar maakten ook scholen uit Amsterdam onderdeel uit van het deelnemersveld. Leerlingen vertelden toen dat zij het parcours van de Avondvierdaagse van Diemen leuker en mooier vinden dan dat in Amsterdam.

Wandelevenement trekt ook deelnemers van buiten Diemen

In Het Wapen van Diemen zijn begin juni twee avonden gehouden waar deelnemers zich konden inschrijven. Deelnemers kunnen zich nog via internet inschrijven: stichtingdiemenseavond4daagse@hotmail.com. Wandelaars kunnen zich ook op de eerste avond inschrijven. Maar dan betalen zij een euro meer: 6,50 euro.

Spelletjesmiddag voor iedereen vanaf 12 jaar. Zondag in 't Kruidvat. Foto: Trudy Kroese

donderdag 23 juni

Financieel café MaDi

OBA Diemen 14:00 uur

Voor hulp bij het aanvragen van DigiD, inschrijven bij Woningnet en reageren op een woning, uitprinten van onder ander bankafschriften en het digitaal invullen van formulieren. 14.00-16.00.

A Bigger Splash

Theater de Omval 20:00 uur

De zorgeloze vakantie van het celebritykoppel Paul (Matthias Schoenaerts) en Marianne (Tilda Swinton) op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria wordt opgeschud door het plotse opduiken van Harry (Ralph Fiennes) en zijn dochter Penelope (Dakota Johnson). € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

24 juni tot 15 juli

Omgaan met stress

Gezondheidscentrum Diemen Zuid 10:00 uur

In vier bijeenkomsten zetten we op een rij hoe stress ontstaat, hoe u zelf tijdig stress kunt signaleren en het kunt voorkomen in de toekomst. Deze cursus wordt gefinancierd vanuit de Wmo Diemen en is gratis voor alle Diemenaren. De cursus wordt gegeven door een preventiewerker van Puntp en een maatschappelijk werker van MaDi. Informatie en aanmelding: 06-46740702 of marianne.de.pundert@puntp.nl.

zondag 26 juni

Filateliebeurs

De Schakel 10:00 uur

Filatelieclub De Zegelaars houdt haar maandelijkse filateliebeurs. Handelaren en 5- en 10-centsboeken zijn volop aanwezig. Ook kunt u advies krijgen over uw 'vergeten' verzameling albums op zolder. Entree voor niet-leden is € 1,-. Informatie: 020-6942002.

Viering

Sint Petrus' Bandenkerk 10:30 uur

Woord- en Communieviering met het PeeBee kinderkoor. Tijdens deze gezinsviering gaat Dhr. H. Peters voor.

Open Dag Saan Museum

Saan Museum 13:00 uur

Oldtimers bewonderen tussen 13.00 en 16.00 uur. De toegang, aan de Weesperstraat 78-82, is zoals altijd gratis.In het Saan Museum komt de bijna 120-jarige geschiedenis van Koninklijke Saan tot leven. Te zien zijn onder meer historische auto's en kranen, talloze foto's, oude onderhoudsboeken en gereedschappen van vroeger. En u kunt natuurlijk ook leuke schaalmodellen kopen.Meer informatie vindt u op de website van het Saan Museum.

Spelletjesmiddag

't Kruidvat 13:30 uur

Huis van de buurt 't Kruidvat en Bridgeclub Sans Atout organiseren een spelletjesmiddag. Iedereen vanaf 12 jaar is welkom. Toegang gratis. Een kans om kennis te maken met kaartspelletjes als boerenbridge, bonken, hartenjagen of Spite & Malice, of om te klaverjassen of te bridgen. Er zijn ook bordspellen en een tafeltennistafel, een tafelvoetbalspel en een sjoelbak. Informatie bij: Jessica van der Wiel (bridge@boekservices.nl) of 't Kruidvat (huisvandebuurtkruidvat@gmail.com).

dinsdag 28 juni

A Bigger Splash

De Omval 14:00 & 20:00 uur

De zorgeloze vakantie van het celebritykoppel Paul (Matthias Schoenaerts) en Marianne (Tilda Swinton) op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria wordt opgeschud door het plotse opduiken van Harry (Ralph Fiennes) en zijn dochter Penelope (Dakota Johnson). € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

woensdag 29 juni

Zomerbridge

De Schakel 19:30 uur

Bridgeclubs Sans Atout en Honneur organiseren in De Schakel op de woensdagavonden t/m 17 augustus zomerbridge. Kosten € 2,50 per persoon. Inschrijven voor de avonden van Sans Atout: Jessica van der Wiel/Bartolo Westerveld, 020-4638952 of bridge@boekservices.nl. Voor de avonden van Honneur: Aad Stuurman, 020-7853742 of aad@telfort.nl. Meer informatie: sansatoutbridge.nl.

zaterdag 2 juli

Oud papier

Diemen 9:30 uur

Vrijwilligers van de Protestantse kerk de Ontmoeting halen vanaf 9.30 uur in heel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot 9.30 uur aan de weg zetten.

En verder

tot 31 juli

Expositie

Zorgcentrum De Diem 12:00 uur

Danielle van der Horst, lid van Kunstzin Diemen exposeert met haar kleurrijke schilderijen.

tot 31 augustus

Sieradenexpositie

Berkenstede 12:00 uur

Janneke de Graaff exposeert met sieraden gemaakt van edelstenen in combinatie met edele metalen in de vitrine van Berkenstede. De collectie zal een gevarieerd beeld tonen van verschillende gebruikte materialen en technieken. Meer informatie: www.Zilverfling.nl.

SV Diemen mikt op walking voetbal

Voetbal voor mannen van 60 jaar en ouder

In de middaguren is er ruimte op de velden. Foto: Eric Willemsen

DIEMEN - SV Diemen wil volgend seizoen een nieuwe afdeling starten: walking voetbal, een variant van voetbal voor mannen van zestig jaar en ouder. Walking voetbal zal in de middaguren worden gespeeld op de accommodatie van de vereniging op Sportpark De Diemen

SV Diemen bracht walking voetbal tijdens de sportmarkt van het Loswalfestival onder de aandacht van de inwoners van Diemen. Walking voetbal is een initiatief van de KNVB en de Eredivisie. De achterliggende gedachte is dat steeds meer mensen tot op hoge leeftijd willen bewegen. Het voetbal voor 60-plussers maakt 'een leven lang voetbal' mogelijk. Het is een spelvorm waarbij bewegen en plezier maken met elkaar voorop staan. Het gevolg is dat deelnemers aan walking voetbal niet alleen mentaal, maar ook fysiek fit worden en blijven.

Walking voetbal wordt gespeeld op een veld van 42 bij 21 meter met minigoals en zonder keeper. Rennen met of zonder bal is niet toegestaan, net zo min als het maken van een sliding. De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld en buitenspel bestaat bij deze tak van voetbal niet. De club neemt eerst een fitheidstest af; indien er twijfel bestaan over de gezondheid van de deelnemer wordt hij doorverwezen naar de huisarts. Walking voetbal heeft niet alleen een positief gevolg voor de senioren die plezier hebben en aan hun fitheid werken, ook de voetbalverenigingen kunnen ervan profiteren. Veel senioren beschikken over veel vrije tijd en zijn wellicht bereid om als vrijwilliger bij hun voetbalclub aan de slag te gaan. Daarnaast zorgen zij ook voor activiteit bij de club op momenten dat het relatief stil is. Zij kunnen na afloop van hun partijtje walking voetbal bijvoorbeeld een glaasje drinken aan de bar in de kantine of een kaartje leggen. De mogelijkheden zijn legio. René Letteboer, voorzitter van SV Diemen: "Als er zich 12 mensen aanmelden kunnen wij van start gaan. Wij hopen dat dit gaat lukken en dat SV Diemen een afdeling walking voetbal krijgt. Wij hebben in de middaguren ruimte op onze velden en hopen dat wij de senioren nauw bij de club kunnen betrekken. Het zou inderdaad mooi zijn als de mensen die walking voetbal spelen ook als vrijwilliger bij SV Diemen aan de slag willen gaan."

Mooie duels tijdens clubkampioenschappen ATVD

ATVD start zaterdag met open toernooi

De finale van het jeugdtoernooi werd gewonnen door Felipe Mioch. Hij versloeg Noah Goossens. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - De clubkampioenschappen van tennisvereniging ATVD zijn een succes geworden. Er werden mooie en spannende wedstrijden gespeeld en de sfeer was goed.

ATVD start op zaterdag 25 juni met het open toernooi: het Robeu Sport Diemen Open, dat duurt tot en met zondag 3 juli. Op die dag worden de finales gespeeld. Het toernooi wordt georganiseerd door Léon Ellermeijer, Janneke Schippers, Michael Boot, Nick Verhagen, Gerry van Walsem en Peter Stuifzand.

Net als tijdens de clubkampioenschappen kunnen deelnemers uitkomen op drie onderdelen: enkelspel, dubbelspel en gemengd dubbelspel. Ook worden de spelers weer ingedeeld naar sterkte. De verwachting is dat zo'n 300 tennissers uit Diemen en de regio aan het toernooi deelnemen. Er doen naast spelers van ATVD ook leden mee van VVGA, Tie-Breakers, De Meer en IJburg. Een groot verschil met de clubkampioenschappen is dat spelers tijdens het open toernooi punten kunnen verdienen voor de ranking van tennisbond KNLTB.

15 / 16

Te huur: Werkplekken op mooie locatie te Weesp, Anna Horstinkstraat 122. Zie Funda kantoren. Geen borg of opzegtermijn. All-in € 600,00 p/m incl. gebruik van kantoormeubels, alle kantoorapparatuur en servicekosten. tel. 06-55762710.

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Voor al uw stukadoorswerk, plafond-en wandschilderwerk. E-mail: info@luschen-weesp.nl 06-22225022