DiemerNieuws

3 november 2016

DiemerNieuws 3 november 2016


Hoogbouw in A. Krijtsstraat

Een artist impression van het gebouw.

DIEMEN - Op de hoek van de Hartveldseweg en de Arent Krijtsstraat komt een gebouw met 66 huurwoningen in de vrije sector. Projectontwikkelaar AM en de gemeente hebben het plan vorige week gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis.

Het gebouw komt op de plek waar nu het verwaarloosde gebouw staat waarin vroeger bedrijven als AVVL en Yarden waren gevestigd. Het gebouw staat al jaren leeg en is vervallen. Het pand is in het verleden enige tijd gekraakt geweest.

Tien verdiepingen
Het nieuwe gebouw zal aan de kant van de Hartveldseweg uit vier verdiepingen bestaan. Aan de kant van de Arent Krijtsstraat wordt het gebouw tien verdiepingen hoog. De ingang van het gebouw komt in de Arent Krijtsstraat, de ingang van de ondergrondse parkeergarage komt in de Johan van Soesdijkstraat. In die garage komt plek voor 62 auto's. Er blijft een parkeerterrein aan de kant van de Johan van Soesdijkstraat.
Van de 66 huurappartementen worden er 28 ingericht volgens het Friends Concept, waar AM veel ervaring mee heeft. Dit houdt in dat twee personen een huiskamer, keuken en balkon van een appartement delen, maar over een eigen slaapkamer, douche en toilet beschikken.

Lees verder op pagina 3.

SWD wil meer activiteiten voor senioren in Het Noorderlicht

DIEMEN - De Stichting Welzijn Diemen (SWD) gaat meer activiteiten organiseren in wijkcentrum Het Noorderlicht in Diemen-Noord. Dit zegt Arie van 't Hoog, directeur van de welzijnsinstelling.

Het wijkcentrum Het Noorderlicht is eigendom van de gemeente. De SDW is verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer van het gebouw. De stichting heeft onvoldoende financiële middelen om permanent een personeelslid in het gebouw aanwezig te laten zijn en steunt sterk op vrijwilligers. De SWD speelde dan ook met het idee om de activiteiten onder te brengen in brede school de Noorderbreedte. "Hoewel de leiding van de school enthousiast was, kan het niet doorgaan omdat er in de Noorderbreedte te weinig ruimte is", aldus Van 't Hoog. De SWD organiseert veel activiteiten in Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid. De bedoeling is om ook in Het Noorderlicht meer activiteiten te organiseren, die vooral gericht zijn op senioren. Van 't Hoog: "Op dit moment is er op maandag een Huis van de Buurt in Het Noorderlicht. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er dan een inloop met koffie, lunch en activiteiten. Donderdag is er tussen 10.00 en 12.00 uur een koffie-inloop en 's middags tussen 14.00 en 16.00 uur klaverjassen. En vrijdag is er van 11.00 tot 12.00 uur stoelgymnastiek. Tot voor kort was er op dinsdag koersbal, maar die activiteit is gestopt vanwege de geringe belangstelling en de hoge leeftijd van de deelnemers." Van 't Hoog geeft aan dat de SWD in november start met nieuwe activiteiten in Het Noorderlicht. Dionne Tool, die ook als buurtsportcoach bij de SWD werkt, gaat dan op dinsdag activiteiten organiseren die in het teken staan van 'Gezond leven'. Ook is zij het centrale aanspreekpunt voor alles wat wijkcentrum Het Noorderlicht betreft.

Lees verder op pagina 3.

Redacties NH en DiemerNieuws versterken elkaar

DIEMEN - De redacties van Enter Media, uitgever van het DiemerNieuws, en de regionale omroep NH gaan nauwer samenwerken.

Die samenwerking gaat leiden tot een streekredactie voor de Gooi en Vechtstreek. Diemen valt weliswaar niet in die regio, maar het DiemerNieuws kan er wel van meeprofiteren. Enter Media maakt in Gooi en Vechtstreek namelijk zeven lokale nieuwsbladen à la het DiemerNieuws. Ook NH bestrijkt dit gebied. Door de samenwerking ontstaat er meer journalistieke capaciteit en ook een hogere kwaliteit van de lokale nieuwsvoorzieningen in het gebied ten oosten van Amsterdam. Als lezer van het DiemerNieuws gaat u dat onder meer merken door nog meer eigen nieuws in de krant en een verdere uitbreiding van de website. De samenwerking wordt de komende weken verder uitgewerkt.

4

doelpunten maakte SV Diemen zondag, allemaal na een corner

Middenmeerloop

DIEMEN - Een deel van het parcours van de Middenmeerloop, die zondag werd gehouden, ging door Diemen. De hardloopwedstrijd werd ook dit jaar georganiseerd door de Amsterdamse atletiekvereniging AV '23.

Nadat zij het kruispunt van de Oranjelaan en de Tobias Asserlaan hadden gepasseerd, kwamen de deelnemers via de brug over de snelweg weer in het sportpark terecht, waar de finish plaatsvond bij AV' 23. Toeschouwers zagen onder het deelnemersveld een flink aantal inwoners van Diemen.

Weerbericht

Eerst wisselvallig, geleidelijk kouder
Na een stralend slot van de wijnmaand oktober proosten we op een net zo weervriendelijke maand november. Maar met november op de kalender worden de bordjes verhangen. Een hogedrukgebied trekt verzwakkend oostwaarts en maakt plaats voor een lagedrukgebied. De buienkans neemt toe en met aanvoer van polaire lucht ligt de temperatuur iets onder normaal.

Vrijdag + het weekeinde
Het gemiddelde maximum voor begin november bedraagt 11 graden. Daar ligt het iets onder. Vrijdag wordt het 9 à 10 graden. Er is vrij veel bewolking met kans op regen. Het gemiddelde (normale) minimum bedraagt 4 graden. Daar duikt het vanaf zondag onder met circa 2 graden in de nacht. Zaterdag is er kans op enkele buien. Zondag neemt de buienkans af. Soms schijnt de zon. Het wordt 8 graden. Er staat een matige wind die zondag draait van zuidwest naar noord.

Trend na het weekeinde
Begin van de week bepaalt een gordel van hoge luchtdruk noord van Nederland het weer. Het is droog met soms ruimte voor de zon. Bij een matige noordooster wordt het circa 6 graden. In de nacht vriest het licht. Later in de week waarschijnlijk minder koud en ietwat wisselvallig.

Weetje
Oktober had een gemiddelde temperatuur van 9.9 graden. Dat is gelijk aan oktober vorig jaar. Het langjarig ofwel normale gemiddelde bedraagt 10.7 graden. Net als vorig jaar kwamen er geen warme dagen van 20 graden of hoger voor. Oktober 2016 was dus vrij koud, maar ook vrij droog en zonnig. Het was ook een rustige maand met meest weinig wind en soms mist.

Het Lunapark in de Jan Bertsstraat

In juli 1931 opende directeur Giezen in het bijzijn van de landelijke pers een Lunapark in Diemen. Om precies te zijn: op een weiland aan het einde van de Jan Bertsstraat. Je kon er zweven in de stoomzweefcarrousel of vanuit het reuzenrad de wijde omgeving verkennen. De lefjongens vermaakten zich tijdens de dodenrit over de steile wand. Uit het lachspiegelhuis kwam de schaterlach en uit het spookhuis klonken de angstkreten. Op de cakewalk gilden de bezoekers die op de bewegende transportbanden bijna hun evenwicht verloren. Overal klonken de vrolijke wijsjes van de draaiorgels en in de dancing speelde een orkest. Bij de kraam van Victor Consael smulde je van de heerlijkste poffertjes. Het Leven tekende in 1931 uit de mond van Giezen op dat hij "in dezen tijd van misère wat afwisseling wil brengen in de brouwerij, en waar velen een opbeuring noodig hebben, is een passend vermaak zeker zeer welkom".

Begin 1933 spatte de droom van Giezen uit elkaar toen de misère van de crisis toch het Lunapark te pakken nam. Het park ging failliet en na anderhalf jaar was de rust terug in de Jan Bertsstraat.

Eenakterfestival

DIEMEN - Voor de achtste keer presenteert Theatergroep Diemen op 4 november een Eenakterfestival in Theater De Omval met een zeer gevarieerd programma.

De Diemense acteurs spelen 'Verstoord'. Arti speelt 'O, o verleden, Theatergroep Eglentier 'Niets' en Pheng 'Ministerie van onschuld'.

Meer informatie is te vinden op theatergroepdiemen.nl. Kaarten à € 10,- bestellen kan daar ook, of via theater@theatergroepdiemen.nl of 06-33929527.

Bourgondisch Diemen

Swingende Keukenprins maakt dansje met bezoekster. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - In winkelcentrum Diemerplein werd zaterdagmiddag Bourgondisch Diemen gehouden. De bezoekers van het winkelcentrum konden genieten van heerlijke hapjes aangeboden door winkeliers van het Diemerplein.

Het was druk en gezellig in het winkelcentrum. Een showkok maakte een heerlijk gerecht en de Swingende Keukenprins maakte een dansje met diverse bezoekers van Bourgondisch Diemen en reikte wafels met slagroom uit. De goochelaar van de Cocktail Magic-Bar trok veel aandacht met zijn shows.

Gezocht: nieuwe kinder-burgemeester

Burgemeester Boog vertelt in de klas over hoe leuk het is om kinderburgemeester van Diemen te zijn.

DIEMEN - Wie volgt de eerste kinderburgemeester van Diemen, Mirthe Chung, op?

De kinderburgemeester vertegenwoordigt een jaar lang de kinderen van Diemen, is voorzitter van de Kinderraad en gaat regelmatig op werkbezoeken, soms samen met de 'gewone' burgemeester Erik Boog.

Mirthe ontving vorig jaar bijvoorbeeld Sinterklaas bij zijn aankomst in Diemen en gaf het startschot bij de Diemer Cross in het Diemerbos. Ook mocht ze meekijken bij de politie en de brandweer.

Burgemeester Boog ging vorige week langs op verschillende basisscholen om de kinderen in groep 7 en 8 uit te nodigen om te solliciteren. Dat kan nog tot 14 november met een sollicitatiebrief aan Linda Scherpenzeel, team Communicatie van de gemeente Diemen via communicatie@duoplus.nl.

SV Diemen zoekt vrijwilligers

DIEMEN - SV Diemen is een bloeiende vereniging met veel leden. De vereniging is op zoek naar een groot aantal vrijwilligers.

In het DiemerNieuws van deze week staat op pagina 8 een overzicht met de vacatures voor vrijwilligers van de vereniging. SV Diemen hoopt op een goede respons.

Politie houdt oefening in winkelcentrum

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - De politie heeft donderdagavond een oefening gehouden in winkelcentrum Diemen-Noord aan het Gruttoplein. Een acteur speelde een gewapende man die in het winkelcentrum slachtoffers had gemaakt. De politie rukte uit en overmeesterde de schutter. Zo'n vierhonderd buurtbewoners waren vooraf door de politie geïnformeerd dat er een oefening zou plaatsvinden. Een aantal belangstellenden was bij het winkelcentrum aanwezig om de oefening te volgen.

Nanne van der Kuijl


Eigenaresse van Brasserie Drusius in Bussum, woont - met onderbrekingen - 34 jaar in Diemen

Er hangen schilderijen van jou in Brasserie Drusius in winkelcentrum Diemerplein.
"Ik schilder al heel lang en heel vaak. Een aantal van mijn schilderijen is nu te zien in Drusius in Diemen. De schilderijen zijn te koop."

Waarom schilder je zo graag?
"Schilderen is voor mij therapeutisch. Ik heb de laatste jaren veel meegemaakt en schilderen helpt mij om mijn hoofd leeg te maken en tot rust te komen. Ik geef ook workshops schilderen in de zaken in Bussum en in Diemen. Ik vind dat heel leuk om te doen. Het is altijd leuk om te zien hoe een schilderij eruit gaat zien."

Wat zijn jouw andere hobby's?
"Koken en heerlijk in de buitenlucht verblijven. Wij zijn onlangs op Vlieland geweest. Wij hebben onze kaplaarzen aangedaan en zijn het wad op gegaan."

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
"Brasserie Drusius in winkelcentrum Diemerplein natuurlijk. Die zaak is eigendom van mijn zoon Dennis. Ze hebben er heerlijke hapjes en drankjes en het is er altijd gezellig. Ik kom regelmatig, maar heb niet altijd de tijd om erheen te gaan. Ik moet namelijk ook nog werken in de zaak in Bussum."

Je bent in Amsterdam geboren, kom je er nog vaak?
"Mijn partner en ik gaan vaak naar Amsterdam, meestal naar de binnenstad. Wij hebben een scooter. Hij rijdt dan en ik zit achterop. We gaan vaak even een haring eten of een biertje in een café drinken."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Mijn smaak is een beetje ouderwets. Ik houd van The Beatles en Tom Jones. Mijn favoriete nummer is 'It's a perfect day' van Lou Reed."

Met wie zou je nog wel eens een gesprek willen voeren?
"Met mijn moeder. Zij is overleden in 2000."

Kritiek op hoogte van nieuwbouw A. Krijtsstraat

Het uitzicht van bewoners wordt aangetast

Vervolg van de voorpagina.

De voorgestelde bebouwing past niet in het huidige bestemmingsplan. Door middel van een omgevingsvergunning kan de bouw mogelijk gemaakt worden. Binnenkort wordt het ontwerpbesluit-omgevingsvergunning gepubliceerd en zes weken ter inzage gelegd. Gedurende die zes weken kan iedereen een zienswijze indienen. Het college van B en W zal schriftelijk reageren op de ingediende zienswijzen.

Het college kan pas een omgevingsvergunning verstrekken nadat de gemeenteraad besloten heeft daar geen bedenkingen bij te hebben. In de raadsvergadering over dat besluit wordt niet alleen de omgevingsvergunning besproken, maar ook de ingediende zienswijzen en de beantwoording door het college. Tijdens de informatieve vergadering van de raad krijgen bewoners nog de gelegenheid tot inspreken. Adwin Piso woont al twintig jaar op de bovenste verdieping op de hoek van de Arent Krijtsstraat, pal tegenover de plek waar het appartementencomplex moet komen. Hij heeft het plan gezien en geconstateerd dat het gebouw in de Arent Krijtsstraat tien verdiepingen hoog wordt. "Dan praat je over een hoogte van minimaal dertig meter. De mensen die op de hoek van de Arent Krijtsstraat en de Johan van Soesdijkstraat wonen, krijgen in de toekomst op minder dan tien meter van hun raam een gebouw van dertig meter hoogte tegenover zich. Ik heb tijdens de inloopavond ook een aantal impressies gezien van hoe het zonlicht en de schaduw in de woningen in dat deel van de Arent Krijtsstraat zullen vallen. Er wordt gesuggereerd dat de inval van het zonlicht en schaduw in de maanden april en september hetzelfde zijn. Dat is natuurlijk niet zo."

Echtpaar viert 60-jarig huwelijk

DIEMEN - De heer en mevrouw Van Wigcheren uit Diemen waren maandag 60 jaar getrouwd.

Zoals gebruikelijk een moment om bij stil te staan met foto's en het ophalen van herinneringen met familie en vrienden. Zij kregen bezoek van wethouder Ruud Grondel. De wethouder feliciteerde het echtpaar met hun 60-jarig huwelijk en overhandigde hen bloemen en bonbons.

Het echtpaar en de rest van de familie waardeerden het bezoek van de wethouder.

Activiteiten SWD Het Noorderlicht

Vervolg van pagina 3.

Van 't Hoog hoopt dat de gemeente wil investeren in Het Noorderlicht en de omgeving.

"Het gebouw is een jaar of 25 oud. In het verleden zijn er klachten binnengekomen van buren die last van het geluid hadden. Er is door de gemeente veel geïnvesteerd om de geluidsisolatie te verbeteren, maar de klachten zijn niet volledig verdwenen. Het zou goed zijn als de gemeente het gebouw en de openbare ruimte in de directe omgeving opknapt."

Voor informatie over de activiteiten van de SWD in Het Noorderlicht kan contact worden opgenomen met Dionne Tool. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: 06-45125494 of per e-mail: d.tool@welzijndiemen.nl. Ook kan de website www.welzijndiemen.nl worden bezocht.

Man raakt gewond tijdens straatroof

DIEMEN - Een 32-jarige man is in de nacht van vorige week dinsdag op woensdag gewond geraakt tijdens een straatroof in Diemen-Zuid.

De man liep vorige week woensdagochtend rond 00.40 uur op de Diemerdreef. Hij werd plotseling benaderd door drie mannen. Een van hen bedreigde het slachtoffer met een mes. De man werd daarna diverse keren geslagen en geschopt en raakte hierbij gewond aan onder meer zijn gezicht. De daders ontvreemdden een laptop en een telefoon en sloegen daarna op de vlucht. Het slachtoffer is door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie laat weten dat de daders drie mannen zijn. De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie over de straatroof beschikken contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844.

Vandalen gooien plant op ruit auto

DIEMEN - Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een ruit van een personenauto vernield.

Zij hadden de plant uit een plantenbak gerukt en deze vervolgens op de ruit van de personenauto gegooid, die geparkeerd stond voor De Oude Smidse aan de Ouddiemerlaan. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan bij de politie. De ruit van de auto moet worden vervangen.

Ondernemers blij met afschaffen reclamebelasting

Makelaar Van Buuren vindt dit besluit van de gemeente een goed gebaar naar de ondernemers in Diemen

DIEMEN - De reclamebelasting wordt met ingang van 2017 afgeschaft. Die belasting werd in 2007 ingevoerd. Het schrappen van de reclamebelasting is vooral een gebaar naar het Midden- en Kleinbedrijf.

De maatregel heeft overigens niet tot gevolg dat er een wildgroei aan reclame-uitingen op gevels en in de openbare ruimte voor bedrijven en winkels kan ontstaan. Voor elke reclame-uiting dient bij de gemeente een vergunning te worden aangevraagd. De gemeente beoordeelt vervolgens het verzoek. Voor een vergunning worden kosten in rekening gebracht (leges).

Jelle Maasdam, eigenaar van Maasdam IJzerwaren in winkelcentrum Diemerplein, is blij met de maatregel van de gemeente. "Ik vind het een goed besluit van de gemeente, wat mij betreft hadden ze de reclamebelasting eerder mogen afschaffen. Ik ben jaarlijks bijna 500 euro aan reclamebelasting kwijt. Dit scheelt mij toch geld."

Sylvia Bon, voorzitter van winkeliersvereniging Diemen-Noord, deelt de mening van Maasdam. "Wij hebben er als ondernemers over gesproken en we zijn hier heel blij mee. Wij waren elk jaar een behoorlijk bedrag kwijt aan de reclamebelasting. We hebben het er weleens over gehad om alle reclame te verwijderen, maar daar schiet je in feite niets mee op. Veel ondernemers hebben het moeilijk. Je hoort dat de economie aantrekt, maar daar merkt de detailhandel weinig van. Wij merken hier in Diemen-Noord de gevolgen van de leegstand in het winkelcentrum. Er zijn echter wel ontwikkelingen die een deel van deze leegstand gaan oplossen."

Gerard Sluijp, eigenaar van slijterij Bien-Ici in winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen-Zuid, heeft in het verleden al eens in een bezwaarschrift aan de gemeente kenbaar gemaakt dat hij tegen de reclamebelasting is. "Ik ben het nooit eens geweest met deze vorm van belasting en vind het goed dat de gemeente die nu afschaft. Dat scheelt alle ondernemers in Diemen geld."

AVT Makelaars is gevestigd in de Arent Krijtsstraat Diemen. Het bedrijf beschikt over een groot pand en heeft uiteraard reclame-uitingen op de gevel en op de ramen. "Ik ben heel tevreden dat de reclamebelasting wordt afgeschaft", aldus Danny van Buuren van AVT Makelaars. "Wij zijn elk jaar een aanzienlijk bedrag kwijt aan reclamebelasting. Ik vind dit besluit van de gemeente een goed gebaar naar de ondernemers in Diemen."

Spoorzicht in beeld voor diverse bestemmingen

Natuurpark Spoorzicht, blijft het park ook in de toekomst groen? Foto: Petra Kerkhof

Het is maar een heel klein zinnetje in de begroting, 'sociale woningbouw bij station Diemen'. Gedoeld wordt op Natuurpark Spoorzicht, de punt groen tussen de A1 en de spoorweg. Vanaf 1969 was dit sportpark Spoorzicht, met accommodaties voor de honkballers van de Giants en de voetballers van eerst DVAV, later SV Diemen. Na het vertrek van SV Diemen in 1990 is het park groen gebleven, onderhouden door de vrijwilligers van werkgroep Spoorzicht (nu werkgroep Stadsnatuurbeheer van vereniging KNNV-Amsterdam) en onderdeel van de Diemer Scheg, een trekroute voor dieren tussen de Diem en de Watergraafsmeer. Regelmatig worden natuurexcursies in het gebied gegeven. Bijdragen van deze bezoekers zorgen voor de nodige inkomsten voor het onderhoud.

Het gebied is eigendom van de gemeente en geldt als 'braakliggend terrein met de bestemming natuur'. De gemeenteraad mag besluiten wat er met het stuk grond gebeurt. In de loop der jaren was het groen wel een paar keer onderwerp van discussie. In de jaren 90 was het de beoogde locatie voor nieuwbouw van verpleeghuis Amstelhof, maar dat werd uiteindelijk Berkenstede. Eind jaren 90 was spontaan bos ontstaan. Daarom kondigde de gemeente aan een kapvergunning te willen verlenen om de grond vast bouwrijp te maken. Protest loonde, de rechter schorste de kapvergunning. Spoorzicht bleef groen.

Maar het park is nu bij diverse partijen en het college wel in beeld: als mogelijke locatie voor (sociale) woningbouw, een middelbare school als die er zou komen in Diemen, hockeyvelden of een zonnepanelenpark. Dat komt niet helemaal uit de lucht vallen. In de structuurvisie is al vastgelegd dat de natuur in Spoorzicht in beginsel beschikbaar is. D66 vraagt in een motie wel om een afweging tussen het behoud van groen en andere belangen.

De KNNV-werkgroep voor Spoorzicht reageert: "Uiteraard willen we dat Natuurpark Spoorzicht groen blijft als onderdeel van de groene scheg, maar onder meer ook omdat het nabij het centrum is, zodat mensen er makkelijk kunnen komen. Het park wordt intensief gebruikt door buurtbewoners, maar ook door mensen van onder meer IJburg en Betondorp, die het terrein speciaal bezoeken vanwege de hoge natuurwaarden, wij schatten wel 25.000 bezoeken per jaar. Denk ook aan de klimaatopwarming: tijdens hittegolven blijkt hoe belangrijk bos is. Vorig jaar bleek nog dat in heel Diemen Spoorzicht het koelst was. De politici die hier iets willen veranderen zouden ook eens kennis moeten maken met het terrein voor ze iets invullen."

De werkgroep vindt sociale woningbouw in een deel van het park op zich positief, maar dat kost de gemeente geld. "En als de raad dat niet wil, worden het toch weer dure woningen voor mensen van buiten." Voor de andere plannen die er zijn om in het natuurpark te realiseren, weet de werkgroep wel een alternatief: "Het is goedkoper om sportverenigingen bij elkaar te houden, dan kunnen ze de voorzieningen delen. Een sportvereniging in een buurt met een parkeerprobleem is niet zo handig. Natuursport is ook sport, heel gezond, voor arm en rijk. Een school kan ook elders, bijvoorbeeld op de Sniep of in het Diemerbos. Zonnepanelen plaats je bij voorkeur op een dak, omdat je daar meer zon vangt. Daar ga je dus geen groen aan opofferen."

Wat zal de toekomst brengen voor dit stuk groen tussen de snelweg en de spoorweg? Blijft het groen? Of deels? Wordt er hier over een tijdje weer gesport, niet zoals vroeger met een voetbal of honkbalbat maar met hockeysticks? Vinden jonge starters hier eindelijk een betaalbare woning? Hoeven scholieren uit Diemen niet meer verder te fietsen dan naar een eigen middelbare school hier in Spoorzicht? Wordt het gebied nuttig om de groene doelstellingen te halen en wordt er een groot zonnepanelenpark gebouwd? De tijd zal het leren.

Nieuwe ideeën

Een beloning voor meer groen in je voortuin?

Nu het toch over de besteding van de centen gaat voor het komende jaar, worden er ook nog wat nieuwe plannen geopperd. Niet alleen door het college, ook de raadsfracties hebben ideeën. Het ene helemaal nieuw, het andere eigenlijk al een heel oud plan dat nu nieuw leven wordt ingeblazen.

Zoals de busbaan in Diemen-Zuid. Het college noemt dit als onderdeel van de plannen om de infrastructuur in Diemen-Zuid te verbeteren, ook met het oog op betere verbindingen met de nieuwe wijk Holland Park. Immers, die nieuwe bewoners komen liefst wel naar winkels en clubs in Diemen en gaan daarvoor niet naar Amsterdam. Het ontlokte PvdA-fractievoorzitter Nico Portegijs de opmerking dat al 20 jaar geleden een motie om de busbaan open te stellen op een grote meerderheid kon rekenen in de gemeenteraad. Die motie is anno 2016 dus weer actueel.

Gratis naar de dierenarts voor dierenbezitters met een laag inkomen? Foto: Trudy Kroese

Steun om bijles mogelijk te maken voor kinderen van ouders in Diemen met een laag inkomen: een plan uit de koker van de VVD. Bijles, remedial teaching, individuele huiswerkbegeleiding of examentraining zou voor alle kinderen toegankelijk moeten zijn, ongeacht het inkomen van de ouders, vinden de liberalen.

De SP wil gratis dierenartshulp voor dieren van mensen met een laag inkomen. Dat kost de gemeente ongeveer 5000 euro per jaar, rekende de partij voor. 'Peanuts' ten opzichte van de bijna 250.000 euro die de gemeente 'weggeeft' door het opheffen van de honden- en de reclamebelasting, volgens fractievoorzitter Wim van Vugt.

Als het om subsidies aan organisaties gaat, vinden sommige partijen dat dat wel wat minder kan. Zo meent Leefbaar Diemen dat het Diemer Festijn te veel krijgt uit de gemeentelijke kas. Maar het Loswalfestival zou dan wel weer wat extra mogen krijgen, vindt de VVD.

Het college plant in de begroting al de bouw van 500 sociale huurwoningen, daar is een groot tekort aan in Diemen. Een onderwerp waar ook verschillende partijen in de raad aandacht voor vragen. Wat de PvdA betreft mag die ambitie nog wel wat hoger: 1000 sociale huurwoningen erbij. Waar dan? Holland Park en Plantage De Sniep zijn al bijna vol, merkte Brigitte Wielage van de VVD op. "Gelukkig hebben we Spoorzicht nog."

Een ander idee voor het woningtekort: GroenLinks stelt voor de Regenbooggroep te steunen die met het project Onder de Pannen mensen die dreigen dakloos te raken, koppelt aan verhuurders die een kamer over hebben.

Steeds meer diensten van de gemeente worden digitaal. Mensen die daar moeite mee hebben, zouden ondersteund moeten worden, bijvoorbeeld door de SWD, vindt GroenLinks.

Die zelfde partij wil dat het college onderzoekt hoe bewoners van Diemen aangespoord kunnen worden om hun tuinen niet meer (helemaal) te betegelen. Bijvoorbeeld door in de APV op te nemen dat een voortuin voor niet meer dan 80% verhard mag worden of een korting te geven op de rioolheffing als een voortuin voor minder dan 80% is verhard. Betegelde tuinen maken de afwatering van regenwater lastiger en juist daarvan wordt door de klimaatverandering meer piekbelasting verwacht voor het riool.

Hondenbezitters blij met afschaffen 'blaftaks'

Geen hondenbelasting meer, maar hoe gaat dat met de handhaving?

DIEMEN - De hondenbelasting wordt met ingang van 2017 afgeschaft. De hondenbezitters in Diemen zijn er blij mee.

De hondenbelasting is sinds de invoering in 2008 een bron van discussie geweest. Ook binnen de politiek van Diemen. Met name Leefbaar Diemen heeft altijd tegen de 'blaftaks' geageerd. Het college van B en W maakte in het najaar al bekend dat de tarieven van de hondenbelasting in 2017 naar beneden zouden gaan. Een motie van Leefbaar Diemen zorgde ervoor dat de tarieven nog verder zouden dalen. Vorige week besloot het college van B en W de hondenbelasting af te schaffen. Dit is in de begroting verwerkt.

De VVD, een van de partijen die de motie van Leefbaar Diemen mede-ondertekende, is blij met het afschaffen van de hondenbelasting, maar vraagt zich af of dit niet ten koste van de handhaving gaat. "De handhaving op hondenoverlast is treurig, terwijl de uitlaatplekken voor honden inmiddels toch zijn aangewezen. Komt de handhaving door de afschaffing van de hondenbelasting nu niet helemaal in het gedrang?", aldus de VVD.

We vroegen een hondenbezitter om een reactie. "Ik vind het prettig dat de hondenbelasting wordt afgeschaft", aldus een bewoner van de Ouddiemerlaan die net zijn hond uitlaat "Ik heb twee honden en betaal nu 104 euro per hond per jaar. Dit scheelt mij dus geld."

Hij is een hondenbezitter die zich verantwoordelijk voelt voor de openbare ruimte. "Ik ruim de uitwerpselen van mijn honden altijd op. Kijk, hier heb ik de zakjes bij mij."

Miek Wijnbergen, raadslid van DiemenLinksaf, is ook blij met het besluit om de hondenbelasting te schrappen. Haar hond overigens ook, getuige haar Tweet: "Ik heb het net mijn hond verteld en die kwispelde luid en duidelijk. Zijn penning had hij al kwijt gemaakt in de bosjes."

Aandacht voor veiligheid

Extra aandacht voor veiligheid rondom station Diemen-Zuid. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Veiligheid neemt een belangrijke plaats in op de agenda van de politieke partijen in Diemen.

Hoewel veel inwoners Diemen relatief veilig vinden, maken zij zich zorgen over de straatroven in Diemen-Zuid, de liquidaties in Diemen-Noord en de zakkenrollerij in het centrum (vooral tijdens de wekelijkse markt op woensdag op het Diemerplein).

Leefbaar Diemen hamert al jaren op de veiligheid. De oppositiepartij wijst vaak op de situatie rond station Diemen-Zuid. Hoewel de komst van Campus Diemen Zuid voor meer drukte in de omgeving heeft gezorgd, blijft Leefbaar Diemen zich zorgen maken. "Toch blijkt keer op keer dat de noordkant van het station als onveilig moet worden bestempeld. Natuurlijk zijn wij blij met de genomen maatregelen en hopen dat het resultaat spoedig zichtbaar zal zijn."

Ook de VVD maakt zich al lange tijd zorgen over de veiligheid in Diemen-Zuid. De liberalen stellen dat het aantal incidenten in 2016 schrikbarend is toegenomen en waarderen de extra maatregelen die door de politie en de gemeente zijn genomen. "De VVD ziet graag extra aandacht voor Knoopkruid, het pad aldaar richting de metro en het tunneltje naar Polderland." De VVD wijst er tevens op dat Diemen-Noord is opgeschrikt door geweldsincidenten. De partij pleit voor een strengere inkomenscontrole bij de verhuur van duurdere huurwoningen.

D66 is van mening dat de bouw van de woningen in Holland Park en de herinrichting van het stationsgebied in Zuid mogelijkheden bieden om de objectieve en subjectieve veiligheid in het gebied te verbeteren.

DiemenLinksaf ziet een rol weggelegd voor de gemeentelijke handhavers om criminaliteit tegen te gaan. De partij is van mening dat de handhavers mensen kunnen adviseren hoe zij de kans kleiner kunnen maken dat zij het slachtoffer worden van zakkenrollerij. De partij benadrukt dat vooral ouderen slachtoffer worden van deze vorm van criminaliteit.

Wat zijn de plannen voor 2017?

DIEMEN - De gemeenteraad debatteert vanavond voor de tweede keer over de gemeentebegroting voor 2017. En dat gaat over meer dan alleen maar cijfertjes. Uit de begroting valt op te maken waar het bestuur de komende jaren meer of juist minder geld voor over heeft en ook of er bijvoorbeeld belastingen worden afgeschaft en wat voor nieuwe plannen er zijn. We haalden er wat opvallende onderwerpen uit. Vorige week besproken tijdens de Algemene Beschouwingen, vanavond praat de gemeenteraad verder en neemt een besluit over de begroting en mogelijke extra plannen, ingediend via moties. De vergadering van de gemeenteraad is live te beluisteren via onze website www.diemernieuws.nl.

Waar kan pakket worden afgehaald?

PostNL streeft naar een oplossing voor Diemen

Inwoners van Diemen kunnen voor veel postzaken terecht bij Primera Koopmans. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - De firma Oosterwaal in de Brinkstraat in Betondorp gaat binnenkort geen postpakketten voor inwoners van Diemen meer uitreiken. Dit zegt de eigenaar van de winkel. Het werk voor PostNL kost hem veel tijd en levert weinig geld op.

Onlangs werd bekendgemaakt dat inwoners van Diemen na het sluiten van het postkantoor in de Bruna in winkelcentrum Diemerplein voor een aantal postzaken naar Amsterdam moeten. PostNL liet weten dat inwoners van Diemen die hun kenteken willen laten overschrijven terechtkunnen bij Primera aan de Middenweg 49. Het is overigens ook mogelijk om een kenteken te laten overzetten bij Bandenservice Diemen aan de Verrijn Stuartweg 71-17, laat een woordvoerster van dat bedrijf weten.

Onduidelijk
Er bestaat onduidelijkheid over voor welke postzaken men nog wel in Diemen terecht kan. Voor veel postzaken kan men terecht bij Primera Koopmans in winkelcentrum Diemerplein. Bij die zaak kunnen ook postpakketten worden verstuurd, pakketten retour worden gestuurd (bijvoorbeeld naar het populaire Zalando) en postpakketten worden afgehaald, waarvan bij de bestelling is aangegeven dat die bij Primera Koopmans dienen te worden afgeleverd. Niet alle leveranciers bieden overigens de mogelijkheid om een pakket bij Primera Koopmans te laten bezorgen.

Bij ABC Drogisterij in winkelcentrum Kruidenhof in Diemen-Zuid kunnen pakketten worden verstuurd en voor een retourzending worden afgegeven.
Niet thuis
In het geval dat er een postpakket wordt besteld dat aan huis wordt afgeleverd, ligt het weer anders. Nadat de postbode twee keer langs is geweest en de bewoner niet thuis heeft aangetroffen, moet het postpakket worden afgehaald. Er wordt hier gesproken over Geen Gehoor Zendingen. Die kunnen bij de Gamma (een klein deel van de pakketten), bij Primera aan de Middenweg 49 of bij Vivant aan de Harriet Freezerstraat 106 in Amsterdam-Zuidoost worden opgehaald. Een flink eind uit de buurt dus. Het is natuurlijk ook mogelijk om een tijd aan te geven waarop het postpakket aan huis kan worden bezorgd. Tevens kan worden gevraagd het pakket bij de buren af te leveren. Maar niet iedereen heeft een dermate goed contact met buren.
De politieke partijen in Diemen hopen dat er een bevredigende oplossing mogelijk is. De Partij van de Ouderen stelde al schriftelijke vragen over de gevolgen van het verdwijnen van het postkantoor in de Bruna. Tijdens de algemene beschouwingen vorige week donderdag werd er ook door andere partijen aandacht aan besteed. De fractie van D66 diende een motie in. De democraten willen dat de gemeente in overleg treedt met de ondernemers om alle reële mogelijkheden te onderzoeken om de reeds ontbrekende postfuncties op een andere centraal gelegen locatie in Diemen op zo kort mogelijke termijn weer in te vullen. De fractie van Leefbaar Diemen deelt de mening van D66 en hoopt dat overleg van het college van B en W en ondernemers tot een oplossing leidt.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat PostNL inmiddels contact heeft met de gemeente en graag samen kijkt naar aanvullende voorzieningen van PostNL in Diemen.

'The Beatles - Eight Days a Week', donderdag 3 en dinsdag 8 november in Theater De Omval.

vrijdag 4 november

Eenakteravond

Theater De Omval 20.00 uur

Achtste eenakteravond gepresenteerd door Theatergroep Diemen. Kaarten reserveren via theatergroepdiemen.nl.

zaterdag 5 november

Oud papier

Diemen 9.30 uur

Vrijwilligers van De Ontmoeting halen in heel Diemen oud papier op.

Natuurwerkdag

Diemerbos 10.00 uur

Help met het tellen van eierresten in de ringslangbroeihopen of bij beheerwerkzaamheden in de moeraslandjes om planten en dieren meer leefruimte te geven. Verzamelen bij de hoofdingang van het Diemerbos aan de Muiderstaatweg. Aanmelden: natuurwerkdag.nl/locatie/diemerbos. Vragen: boswachter Louwra Postma, l.postma@staatsbosbeheer.nl.

StC Diemen projectdag

Diverse locaties 12.00 uur

Aanmelden via stcdiemen.nl/projecten. Dit keer o.a. naar Zandvoort aan Zee, klussen, met je kleintje tussen de oudjes en samen zingen.

zondag 6 november

Viering

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Eucharistieviering met het kamerkoor. In deze viering gaat pater F. Mulder voor.

Bridge+

De Schakel 12.00 uur

Bridgeclubs Sans Atout en Diemen Noord. De clinic duurt een uur. Om 13.15 uur begint de drive van 24 spellen. € 2,50 voor ASV-leden, anders € 3,50. Aanmelden via sansatoutbridge.nl of 020-4638952.

'Joep!'

Theater de Omval 12.00 uur

'Joep!' van Theater Gnaffel gaat over een lammetje. Een vrolijke, muzikale voorstelling met poppen over luisteren, stotteren, aannames en uitgesproken dieren. Naar het boek 'Joep!'. Voor kinderen vanaf vier jaar.

dinsdag 8 november

'The Beatles: Eight Days a Week'

De Omval 14.00 & 20.00 uur

In 'The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years', gaat de Oscar-winnende regisseur Ron Howard op ontdekkingsreis naar de live-optredens van de groep. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Filmavond :'Catholicism'

Parochie Sint Petrus' Banden
20.00 uur

'Catholicism' is een unieke reis door de wereld van het katholieke geloof, gepresenteerd door Father Robert Barron. De eerste aflevering uit deze serie 'Jezus, God en mens – Christus is de beloofde Messias en openbaart God'. Na afloop van deze film is er gelegenheid om te praten over deze aflevering. Locatie: het tijdelijke secretariaat in Berkenstede 304.

woensdag 9 november

'Landverrader'

Theater De Omval 20.30 uur

In 'Landverrader' speelt Helmert Woudenberg zijn grootvader Hendrik Jan, die tijdens de bezetting door de Duitsers werd benoemd tot leider van het Nederlandse Arbeidsfront. Reserveren via theaterdeomval.nl.

donderdag 10 november

Financieel Café

OBA Diemen 14.00 uur

Voor hulp bij het het invullen van digitale formulieren en het uitprinten van officiële documenten.

'La Danseuse'

Theater De Omval 20.00 uur

Het onwaarschijnlijke en tumultueuze levensverhaal van de Amerikaanse Loïe Fuller, die aan het einde van de 19e eeuw naar Parijs verhuisde om daar een revolutie te ontketenen in de wereld van de dans. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 11 november

Psycho Neurobics

't Kruidvat 19.00 uur

Stichting Sigfa Holland. Contact: sigfaholland@gmail.com, 06-85768118. Kosten: een vrijwillige bijdrage.

'Het komt nu wel heel dichtbij'

Theater De Omval 20.30 uur

Cabaretier Patrick Nederkoorn met zijn tweede avondvullende programma. Hij is columnist voor 'Met het Oog op Morgen' en verbonden aan het cabaretteam van 'Spijkers met Koppen'. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 12 november

'Hoe dan'

Theater De Omval 20.30 uur

'Hoe dan' geeft de hedendaagse strijd weer van een jonge vrouw van 23. Roos Blufpand raakt, verbaast, is klein en daardoor juist heel groot.

zondag 13 november

Diemer Harmonie

Theater De Omval 14.00 uur

Het jaarlijkse najaarsconcert, muzikaal gezien het hoogtepunt van het seizoen. Originele werken voor harmonieorkest worden afgewisseld met bewerkingen van filmmuziek, gelardeerd met lichte muziek. Toegang € 10,-; kinderen tot 16 jaar gratis, 65+ € 8,-. Reserveren: penningmeester@diemerharmonie.nl.

10 / 12

TAXI CENTRALE DIEMEN www.taxicentralediemen.nl 020-6905858

* brocante * antiek * retro * 250m2 moois uit de loods! zaterdag 5 nov. 11-17 uur. Koninginneweg 66, K'hoef. zie www.inboedelsenzo.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Voedinggezond begeleidt haar cliënten op het gebied van gezondheid door middel van gezonde voeding in combinatie met gezond bewegen en leefpatroon. Tel.: 06-41220132 of kijk op
www.voedinggezond.nl

Kapsalon Ruud Bussum biedt te huur aan volledig ingerichte pedicure-schoonheids-nagelsalon 15 m2. Inlichtingen: 035-6935525/06-22393323

SV Zeeburg is te sterk voor VZV: 32-23

Handbalsters uit Diemen staan op gedeelde eerste plaats

SV Zeeburg zette veel aanvallen op. Foto: Jan Ronday

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen VZV met 32-23 gewonnen. SV Zeeburg staat na deze overwinning op een gedeelde eerste plaats van de ranglijst in de hoofdklasse van de zaalcompetitie.

SV Zeeburg was de eerste vijf minuten van de wedstrijd niet scherp en de verdediging stond niet goed. Keepster Anne de Vries verrichtte een aantal knappe reddingen. SV Zeeburg werd steeds sterker en liep al snel uit. Vooral in het laatste kwartier van de eerste helft kon SV Zeeburg door het balverlies van VZV diverse keren uit breaks scoren. Daarnaast zette SV Zeeburg ook mooie aanvallen op en speelden de dames elkaar goed vrij. De ruststand was 18-7 in het voordeel van SV Zeeburg.

De tweede helft speelde het team van SV Zeeburg iets minder geconcentreerd en werd er meer balverlies geleden dan voor de pauze. De thuisclub kreeg in korte tijd twee penalty's tegen die beide werden gestopt door keepster Annick van der Mark. Op spectaculaire wijze stopte zij ook de rebound. De tweede helft eindige chaotisch. VZV profiteerde van balverlies van SV Zeeburg en wist via een aantal breaks te scoren. VZV slaagde er echter niet in om de stand terug te brengen naar een verschil van minder dan negen punten. SV Zeeburg won comfortabel: 32-23.

Het eerste damesteam van SV Zeeburg werd vorig jaar kampioen van de eerste klasse van de zaalcompetitie. Er werd toen besloten om voortaan de veldcompetitie te laten schieten en zich volledig te richten op de zaalcompetitie.
Prestaties
De ploeg van trainer/coach Doug van Leeuwen presteert tot dusver goed in de hoofdklasse. Van de vier duels werden er drie gewonnen en één verloren. Na vier speeldagen hebben vier ploegen zes punten. Berdos heeft het beste doelsaldo (+22). Het doelsaldo van de andere drie ploegen is minder: SV Zeeburg (+13), US (+7) en Geel Zwart (+6).

SV Zeeburg gaat zaterdagavond op bezoek bij Schagen, dat met twee punten uit vier duels hekkensluiter is. De wedstrijd in Schagen begint om 20.00 uur.

SV Diemen klopt Fortius: 4-1

Thuisclub pakt belangrijke punten in derby

SV Diemen creëerde veel kansen tegen Fortius. Foto: Jan Ronday

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen Fortius met 4-1 gewonnen. Alle doelpunten werden in de eerste helft gemaakt.

De derby tegen Fortius was voor SV Diemen een cruciaal duel. Alleen door drie punten te halen kon de achterstand op de ploegen die boven SV Diemen staan worden verkleind.

De bezoekers uit de Watergraafsmeer namen de leiding. Daarna stelde SV Diemen orde op zaken en liep uit naar een 4-1 voorsprong bij rust. Gianno dos Passos maakte gelijk na een corner. Daarna kreeg een speler van Fortius zijn tweede gele kaart na een zware overtreding op Tijs Ernest.

Tijs Ernest, Bright Owusu en opnieuw Tijs Ernest bepaalden de stand op 4-1. Ook aan deze treffers ging een hoekschop vooraf. Na de hervatting had SV Diemen het verschil met Fortius veel groter kunnen maken, maar de thuisclub verzuimde een groot aantal kansen te benutten.

SV Diemen-trainer Gerrie Breugem is tevreden met de overwinning, maar plaatst ook kanttekeningen: "We hebben goed gespeeld en veel kansen gecreëerd. Maar we hebben verzuimd om Fortius een enorme tik uit te delen. Fortius is een van onze directe concurrenten. Ik vind dat Fortius over een heel matig team beschikt en wij hadden tien doelpunten kunnen maken."

SV Diemen heeft na acht duels vijf punten en blijft hekkensluiter in de derde klasse C. De achterstand op Fortius en Sporting Martinus is nu nog drie punten, de achterstand op Roda '23 vier punten.

SV Diemen ontvangt zondag koploper FC Weesp, dat vorig jaar uit de tweede klasse degradeerde. FC Weesp incasseerde zondag de eerste nederlaag van het seizoen. De ploeg ging onderuit tegen Bloemendaal (0-2). In het bekertoernooi werd FC Weesp onlangs uitgeschakeld door OSV.

De duels tussen SV Diemen en FC Weesp zijn altijd beladen. Verdediger Jelle de Wild en aanvaller Niels Verheul van SV Diemen kwamen vorig seizoen nog voor FC Weesp uit. Dit maakt de wedstrijd van zondag extra boeiend.

Nederlaag heren De Meeuwen

DIEMEN - De heren van De Meeuwen hebben de uitwedstrijd tegen ZPC Amersfoort verloren: 5-2. Het was de eerste nederlaag van het team in de competitie.

De Meeuwen had moeite met het spel van de thuisploeg. Er waren een paar kansen over en weer, maar de thuisploeg sloot de eerste periode af met een 1-0 voorsprong. In de tweede periode verdubbelde de thuisploeg de voorsprong door opnieuw een actie van de midvoor. Er waren weinig echt goede kansen voor De Meeuwen en er zat te weinig beweging in het spel van de ploeg. De derde periode leek erg op de twee periodes die daarvoor waren gespeeld. Het werd 3-0 voor ZPC Amersfoort. In de vierde periode werd er uit een overtalsituatie gescoord door de heren uit Diemen: 3-1. Later scoorde De Meeuwen nogmaals uit een overtalsituatie: 4-2. Het laatste woord was toch voor ZPC Amersfoort, dat de eindstand op 5-2 bepaalde door te scoren uit een snelle overtalsituatie. De heren van De Meeuwen spelen zaterdag 5 november thuis tegen VZC-E&P. De wedstrijd in Sportcentrum Wethouder Duran begint om 20.15 uur.

Dames
De dames verloren de uitwedstrijd tegen Aquarijn met 9-5. De promovendus uit Diemen wachtte een zwaar duel tegen de nummer twee. De Meeuwen begon sterk. Na twee minuten was de stand 1-1. De thuisclub profiteerde van een paar fouten van De Meeuwen en kwam op een 3-1 voorsprong. De Meeuwen kwam daarna terug tot 3-2 door een treffer van Amy Waardenburg. Daarna toonde de thuisploeg aan over veel ervaring te beschikken en liep uit naar een 7-2 voorsprong. Door prachtige doelpunten van Amy Waardenburg en Tessa Coumou kwam de Meeuwen terug tot 4-7. De Meeuwen slaagde er echter niet in om een goed resultaat te halen. Aquarijn bepaalde de eindstand op 9-5. Het eerste damesteam van De Meeuwen is komend weekeinde vrij.

Nederlaag Smashing '72

DIEMEN - Het eerste damesteam van Smashing '72 heeft de thuiswedstrijd tegen Compaen met 0-4 verloren. De setstanden waren 27-29, 20-25, 23-25 en 14-25.

Smashing '72 staat nu op een verdienstelijke vierde plaats in de promotieklasse A. De dames uit Diemen spelen vrijdagavond 4 november een uitwedstrijd tegen Madjoe. De wedstrijd in sporthal De Spring in Enkhuizen begint om 21.00 uur.