DiemerNieuws

23 maart 2017

DiemerNieuws 23 maart 2017


PvdA en VVD steunen initiatief voor hockeyclub in Diemen

DIEMEN - Zo'n twintig mensen die op de wachtlijst staan van hockeyvereniging Athena in Amsterdam hebben aangegeven dat zij willen meedenken over en eventueel meehelpen bij het opzetten van een hockeyvereniging in Diemen. Het bestuur van HC Athena gaat na overleg met de fracties van PvdA en VVD met deze mensen in gesprek om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de start van hockeyactiviteiten in Diemen.

Nico Portegijs, raadslid voor de PvdA: "Er wordt door het college van B en W en de fracties van PvdA en VVD al langer nagedacht over de wenselijkheid van en de mogelijkheden voor de start van een hockeyvereniging in Diemen. Dit omdat nabijgelegen hockeyverenigingen, zoals HC Athena en AHC IJburg, lange wachtlijsten kennen en inwoners van Diemen nauwelijks kans hebben om lid te worden. Zo heeft Athena momenteel een wachtlijst van zo'n 1.000 leden."

"Voor de oprichting van een hockeyvereniging in Diemen zijn uiteraard mensen nodig die zich hiervoor willen inzetten. In overleg met hockeyvereniging Athena is een e-mail verstuurd naar mensen die op hun wachtlijst staan om de belangstelling te peilen. Op deze e-mail is opvallend positief gereageerd. Van de binnengekomen reacties zijn zo'n 20 respondenten die aangaven wel te willen meehelpen c.q. meedenken over het opzetten van een hockeyvereniging in Diemen. Het bestuur van HC Athena gaat over enkele weken in gesprek met de 20 mensen die hebben gereageerd."

Lees verder op pagina 3.

OSB onderzoekt mogelijkheden voor nevenvestiging in Diemen

DIEMEN - De directeur van de Openbare Scholengemeenschap Bijlmer (OSB) wil heel graag een nevenvestiging oprichten in Diemen. Ook de Diemense basisscholen juichen de komst van voortgezet onderwijs naar Diemen toe, net als de ouders, bleek vorige maand uit onderzoek.

De wil is er dus van diverse kanten, maar of er ook in de gemeenteraad voldoende draagvlak is, moet nog blijken. Er moet een geschikte locatie worden gevonden en er zullen kosten gemaakt moeten worden om een school te bouwen. De gemeente krijgt een vergoeding per leerling van het Rijk, maar de kosten die de gemeente moet maken voor de huisvesting van een middelbare school zullen hoogstwaarschijnlijk hoger zijn.

Voorrang
Voordat wethouder Jeroen Klaasse van Onderwijs de gemeenteraad gaat peilen, onderzoekt de OSB eerst twee belangrijke juridische zaken: kan de vestiging in Diemen buiten het lotingsysteem van de Amsterdamse middelbare scholen blijven en kunnen Diemense kinderen voorrang krijgen. "Dit is natuurlijk in het belang van Diemen. Wil je de sociale cohesie in Diemen onder deze leeftijdsgroep versterken door middel van voortgezet onderwijs, dan werkt dat natuurlijk alleen als er vooral veel Diemense kinderen naar de Diemense middelbare school gaan", zegt Klaasse. "Maar het is ook van belang voor de OSB; immers, de OSB schiet er niets mee op als kinderen uit de Bijlmer naar de vestiging in Diemen gaan in plaats van naar de hoofdvestiging in Zuidoost."

Voor de Diemense school werd eerst gedacht aan een heel vernieuwende onderwijsvorm, het Agora-onderwijs. "Dat sloot bij nader inzien onvoldoende aan met wat we in Diemen voor ogen hebben", aldus Klaasse.
Lees verder op pagina 5.

VVD grootste partij bij verkiezingen

DIEMEN - Tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer is de VVD als grootste uit de bus gekomen.

De liberalen verloren wel terrein. GroenLinks boekte een enorme winst.

Het aantal stemmen per partij: VVD: 3112, GroenLinks: 2313, D66: 2265, PVV: 1826, PvdA: 1290, SP: 1148, CDA: 932, Partij voor de Dieren: 678, 50Plus: 591, Denk: 352, Forum voor Democratie 297, ChristenUnie: 269, Artikel 1: 262, Piratenpartij: 107, VNL 71, SGP: 16 en Geen Peil: 15. 31 stemgerechtigden stemden blanco en 79 stembiljetten waren ongeldig.

Bij de twee stembureaus op Campus Diemen Zuid gingen de meeste stemmen naar GroenLinks en D66.

Het aantal kiesgerechtigden was 19.963. De opkomst was 78,8%, in 2012 was dat nog 72,5%.

Expositie Kunstzin in gemeentehuis

De kleurrijke voorjaarsexpositie van Kunstzin Diemen. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - In het gemeentehuis is donderdagavond een bijeenkomst gehouden die in het teken stond van de voorjaarsexpositie van Kunstzin Diemen, de vereniging van beeldend kunstenaars. Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen: "Burgemeester Boog heeft tijdens de bijeenkomst verteld over zijn interesse in kunst. Hij vertelde onder meer over muziek en zijn favoriete schilderij." De expositie met werk van de leden van Kunstzin Diemen duurt tot 30 maart en is te bezichtigen tijdens openingsuren van het gemeentehuis, op werkdagen van 08.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 19.30 uur.

12

teams van Smashing '72 speelden zaterdag thuis

Fergil Hesterman zwemt in Boston

DIEMEN - IJszwemmer Fergil Hesterman heeft onlangs in de Dorchester Bay in Boston de Noord-Amerikaanse IJs Mijl gezwommen.

In water met een temperatuur van 4,6 graden zwom hij zijn tweede IJs Mijl voor de ICE7's. Het is voor hem een uitdaging op om elk continent, inclusief een van de twee polen, een IJs Mijl te zwemmen.

Op zaterdag 11 maart zou Fergil aan de start verschijnen van de Amerikaanse kampioenschappen. Het was op vrijdag gaan sneeuwen. Terwijl de luchttemperatuur op donderdag nog 8 graden was, was die op zaterdag gedaald tot minus 13 graden en de temperatuur van het zoute water in Dorchester Bay was gezakt naar minus 0,7 graden. "Ideale temperaturen voor een echte ijszwem", aldus Fergil. "Helaas was ook de wind zo veel toegenomen dat de begeleidingsboten niet bij de zwemmers konden blijven. Uit veiligheidsoverwegingen hebben ze de wedstrijd moeten staken. Een spijtige, maar de enige juiste beslissing die genomen kon worden. De veiligheid van de zwemmers staat voorop."

EDOG speelt musical 'Amerika Amerika'

DIEMEN - Op 24 en 25 maart speelt EDOG Muzikaal Theater in de tot musicaltheater omgebouwde sporthal aan de Prins Bernhardlaan de musical 'Amerika Amerika'.

'Amerika Amerika' is de komische hitmusical uit de jaren 80 van Jos Brink en Frank Sanders en speelt zich af op het schip de Nieuw Amsterdam, het laatste schip van de Holland Amerika Lijn dat vertrok voordat de Tweede Wereldoorlog in 1939 losbarstte.

De combinatie van passagiers en het personeel op de Nieuw Amsterdam staat garant voor dolkomische situaties, belooft het theatergezelschap. Bovendien zijn de klassieke thema's die zich voordoen in de musical in een nieuw jasje gestopt, zodat ook mensen die bekend zijn met de musical van Jos Brink aangenaam verrast kunnen worden.

De rol van Benjamin Benjamins wordt vertolkt door Edwin van Grasstek, Fanny Jansen wordt gespeeld door Marjolein Scheeper en de jonge Jeroen Damman kruipt in de rol van Ernst Hegeman. De productie staat onder artistieke leiding van regisseur Erik Damman en de muzikale leiding is in handen van Rosite van der Woude.

De sporthal is door zestig medewerkers in drie dagen tijd omgebouwd tot een theater waar zo'n 650 mensen kunnen kijken en luisteren.

'Amerika Amerika' speelt op 24 en 25 maart in het musicaltheater, aanvang: 20.00 uur. Kaarten zijn nog online te bestellen via www.edog.nl, door te mailen naar info@edog.nl of te bellen naar 06-46170561.

Het afscheid van Mara Rosa

In 1826 loste pastoor Van Houten de financiële problemen van de katholieke schuilkerk aan de Hartveldseweg op door in zijn achtertuin een begraafplaats te exploiteren. In de loop der jaren werd de begraafplaats steeds groter. In 1911 was pastoor Geenen net klaar met de uitbreiding van het kerkhof dat hij "een sieraad voor de gemeente" noemde, toen zich een opmerkelijke klant meldde. Het ging om de familie van de plotseling overleden 60-jarige Mara Rosa. Zij maakte deel uit van een groep 'Italiaansche kooplieden' die op de grens van de Watergraafsmeer en Diemen kampeerde. De Tijd op 13 mei 1911: "Het lijk lag in een der woonwagens voor iedereen ten toon. Het hoofd was bedekt met een veelkleurige zijden kap; het lichaam was gehuld in een rose zijden rok. De voeten droegen gele schoentjes. De doode droeg in oor en aan haar handen haar sieraden. Om de kist zaten de treurende familieleden geschaard."

"Om 11 uur werd de kist dichtgemaakt en begon de tocht naar het kerkhof. Voorop ging een Duitsch muzikantenkorps, dat treurmarschen speelde, achter de kist liepen de Italianen, hun droefheid uitschreiend."

Weerbericht

Droog met flinke zonnige perioden, koude nachten
Afgelopen maandag 20 maart ging de astronomische lente van start. Het weer zat nog in een dip maar stilaan kwam er verbetering. Boven het Noordzeegebied stijgt de luchtdruk. We krijgen daardoor te maken met een noordoostelijke stroming. De temperaturen scoren niet hoog, met kans op nachtvorst. Ondanks de frisse wind is het 's middags in de zon aangenaam.

Vrijdag + het weekeinde
Vrijdag is het droog en vrij zonnig. Er waait een matige oostenwind. Bij een minimum van 2 à 3 graden is er kans op nachtvorst. Overdag loopt de temperatuur op tot 12 à 13 graden. Ook in het weekeinde doet de zon goede zaken. Er worden flinke zonnige perioden verwacht met kans op enkele wolkenvelden. Het blijft droog. Er waait een voelbare frisse noordoostenbries. In de nacht daalt het kwik naar circa 2 graden met kans op nachtvorst. Overdag wordt het 11 à 12 graden.

Trend na het weekeinde
Ook in de laatste week van maart blijft hoge luchtdruk de scepter zwaaien. De kans is daarom groot dat het droge weer aanhoudt met zonneschijn en soms wolkenvelden. De wind blijft uit het oosten tot noordoosten waaien. De maxima liggen rond 12 graden met kans op nachtvorst.

Weetje
Maart wordt lentemaand genoemd. Het woord lente is afgeleid van het woord 'lang', van 'lengte'. De dagen lengen in maart met in totaal twee uur. Maart roert zijn staart. Het weer in maart is vaak erg variabel. Maart 2013 verliep grotendeels nawinters. Op 11 maart bleef het zelfs overdag vriezen. Maart 2014 was juist extreem zacht. Op 20 maart werd het 21 graden.

DIEMEN - De fractie van D66 wil proberen te voorkomen dat metrolijn 53 in de toekomst wordt ingekort tot de Van der Madeweg.

'Als je juist wil stimuleren dat mensen het openbaar vervoer gebruiken is het niet verstandig om weer een extra overstap af te dwingen, iets waar veel reizigers - terecht - niet op zitten te wachten", aldus Kai de Haan, fractievoorzitter van D66.

D66 zal tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 23 maart een motie indienen met het doel om een sterk signaal te sturen naar het GVB en het dagelijks bestuur van de Vervoerregio.

D66 hoopt samen met andere partijen en belanghebbenden op te kunnen trekken met als uiteindelijk doel om inkorting van lijn 53 te voorkomen.

Gaat de busbaan in toekomst open voor auto's?

Gebiedsvisie Diemen-Zuid: aandacht voor verkeer

Bus 44 rijdt over de busbaan. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - De nieuwbouw in Holland Park vordert snel. Dat heeft ook gevolgen voor Diemen-Zuid. Het college van B en W gaat een nieuwe gebiedsvisie Diemen-Zuid opstellen. Daarin wordt onder andere ingegaan op nieuwbouw nabij het zwembad, de ontwikkeling van het winkelcentrum en nieuwbouw op de plek van basisschool De Venser. De verkeerssituatie in Diemen- Zuid krijgt ook een prominente plek in de gebiedsvisie.

Gemeente gaat in gesprek met bewoners van Diemen-Zuid

De verkeerssituatie in Diemen-Zuid is al jaren onderwerp van discussie. Er worden plannen ontwikkeld om het verkeer sneller te laten doorstromen en de veiligheid van voetgangers en fietsers te verbeteren. Voordat de woonwijk Diemen-Zuid werd aangelegd besloot de gemeente om een busbaan in de wijk aan te leggen. Dit had niet alleen een positief effect op het openbaar vervoer, maar voorkwam dat verkeer tussen Amsterdam-Zuidoost en Amsterdam-Oost werd 'uitgenodigd' om dwars door Diemen-Zuid te rijden. De Gaasperdammerweg, de A10 en de Gooiseweg waren er toen nog niet. Wethouder Lex Scholten van Verkeer geeft aan dat de verkeerssituatie nu volstrekt anders is dan in die tijd. "Een groot deel van de kantoren in Bergwijkpark is gesloopt en de nieuwe bewoners van Holland Park willen wij een veilige en goede fiets-, loop- en autoroute naar Diemen-Zuid, het centrum van Diemen en Amsterdam-Oost bieden. Het openstellen van de busbaan biedt de mogelijkheid om tot een goede combinatie van zowel auto-, fiets- als loopverkeer te komen." De huidige situatie waarbij auto's door de wijk Schelpenhoek rijden is verre van ideaal. In de nabije toekomst moet de keuze worden gemaakt of de busbaan al dan niet wordt opengesteld voor auto's. Als de gemeenteraad besluit om auto's op de busbaan toe te laten, zal dit zeker gevolgen hebben. "We studeren nu op de mogelijkheden om het sluipverkeer te beperken en de verkeersveiligheid te garanderen. Als de busbaan wordt opengesteld voor auto's willen wij daar een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur invoeren. Wij zijn hierover in overleg met het GVB en de Vervoerregio, want bussen van het GVB rijden momenteel niet in 30 kilometerzones. Daarnaast is het belangrijk dat de goede doorstroming van het busverkeer in stand blijft. De gemeente wil het openbaar vervoer stimuleren." Er komen diverse scenario's waaruit de gemeenteraad in de toekomst kan kiezen. De huidige situatie handhaven lijkt geen optie. Een ingrijpender scenario is het aanleggen van een weg tussen het eerste deel van de busbaan en winkelcentrum Kruidenhof. Automobilisten kunnen dan vanaf de Diemerbrug en de Venserbrug via een kortere route naar het winkelcentrum en het station rijden. De wijk Schelpenhoek krijgt dan met minder verkeer te maken. Een degelijke weg zal ten koste gaan van groen. Scholten geeft aan dat er ook aandacht wordt besteed aan veiliger fietspaden. De fietspaden in diverse delen van Diemen-Zuid worden met name als het donker is niet als veilig ervaren. Een aantal partijen in de gemeenteraad wil bijvoorbeeld dat fietsers (en voetgangers) in de toekomst van beide zijden van de Venserbrug gebruik kunnen maken. Nu kunnen zij gebruikmaken van een voet- en fietspad aan één kant van de brug. Voordat het college van B en W de plannen aan de gemeenteraad presenteert zal er nog uitgebreid worden gesproken met de bewoners van Diemen-Zuid.

Auto's rijden nu door de wijk Schelpenhoek.

Initiatief hockeyclub

Vervolg van de voorpagina.

De PvdA en de VVD zien park Spoorzicht als een mogelijke locatie waar hockeyvelden kunnen worden aangelegd. De twee partijen hebben de andere fractie in de gemeenteraad vorige week per e-mail om een reactie gevraagd. In deze e-mail houden ze de mogelijkheid om de velden op een andere plek te realiseren overigens nadrukkelijk open. De fracties van D66, Partij van de Ouderen, Leefbaar Diemen, SP en DiemenLinksaf vinden het aanwijzen van park Spoorzicht te voorbarig.

Moties
Er is tijdens de begrotingsbehandeling in november 2016 een motie aangenomen waarin het college van B en W is gevraagd om met een integrale gebiedsvisie voor Spoorzicht te komen. De partijen willen die afwachten. Tijdens de begrotingsbehandeling is tevens een motie aangenomen om ruimte vinden voor 1.000 sociale huurwoningen in Diemen. Het aanwijzen van Spoorzicht als accommodatie voor een hockeyvereniging maakt de bouw van sociale huurwoningen of een middelbare school op die plek niet mogelijk.

Kai de Haan, fractievoorzitter van D66, wijst erop dat wethouder Jeroen Klaasse (D66) van Sportzaken een aantal maanden geleden heeft aangegeven met HC Athena in gesprek te zijn over de eventuele vestiging van een dependance van deze club in Diemen. "Op dit moment hebben we nog geen signalen ontvangen dat deze gesprekken gestaakt zijn en we willen graag de mogelijkheid bieden om dit al langer lopende initiatief van de wethouder verder vorm te geven."

Raad
De partijen vinden communicatie per e-mail niet juist. Zij zijn van mening dat dit soort initiatieven in de raadszaal dient te worden besproken. PvdA-fractievoorzitter Portegijs geeft aan dat de mailwisseling in de eerste plaats bedoeld was ter informatie aan de andere fracties en op de tweede plaats om een beeld te krijgen van het draagvlak om de komst van een hockeyclub te faciliteren. "De discussie en uiteindelijke besluitvorming vindt natuurlijk plaats in de raad."

Dependance
Wethouder Klaasse heeft gesprekken met de voorzitter van HC Athena gevoerd en een brief gestuurd met de vraag of het bestuur van HC Athena interesse heeft om een dependance in Diemen te vestigen. "We wachten nog op een antwoord van het bestuur van HC Athena. We zijn ook van harte bereid om een initiatief van mensen op de wachtlijst van HC Athena te beoordelen als dit concreter wordt."

Medewerkers Püttmann Juweliers op de fiets

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Hans Püttmann van Püttmann Juweliers stelde enige tijd geleden vast dat zijn personeelsleden steeds moeilijker een parkeerplaats bij of redelijk in de buurt van het winkelcentrum Diemerplein konden vinden. Het aantal parkeervergunningen voor enkele winkeliers is al tijden niet toereikend. De blauwe zone is geen optie. Het leek hem een goed idee om zijn personeel te stimuleren (een deel) van het woon-werkverkeer per fiets af te leggen. Hij kocht een aantal fietsen bij Kroonenberg 2wielers in winkelcentrum Diemerplein. De personeelsleden fietsen nu dagelijks.

Wereldfestival op 2 juli op Van Markenplantsoen

Nieuw evenement richt zich op alle inwoners

De mensen die betrokken zijn bij de organisatie. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Het Daarom Diemen Wereldfestival wordt op zondag 2 juli voor het eerst gehouden. Het Wereldfestival vindt plaats op het plein aan het Van Markenplantsoen.

Het festival biedt een gevarieerd programma op het gebied van dans, zang en muziek. Bij kraampjes kunnen culinaire hapjes en drankjes genuttigd worden en kan men shoppen voor fairtrade- en handgemaakte producten en diensten uit alle windstreken. Het nieuwe evenement wordt georganiseerd door de Stichting Roots and Wings in samenwerking met Citymarketing Daarom Diemen en Anthony Pinas van OnPoint. De Stichting Roots and Wings is opgericht door Ruthline Margarita en Ingrid Baars. Ruthline vertelt: "De Stichting heeft als doel het bijeenbrengen van verschillende culturen binnen de samenleving en het bevorderen van de onderlinge saamhorigheid tussen de verschillende culturen, door middel van het organiseren van evenementen en culturele activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.''

Alle inwoners
Rutger van Stappershoef, citymarketeer bij Daarom Diemen, geeft aan dat er bij veel inwoners van Diemen behoefte is aan een dergelijk evenement: "Vanuit Daarom Diemen hebben wij in het najaar van 2016 Ruthline, Ingrid en Anthony bijeengebracht omdat wij dachten dat dit een goede match zou zijn om dit te kunnen realiseren. Het Wereldfestival biedt zowel qua datum als inhoud een verbreding van het evenementenaanbod in Diemen, gericht op alle inwoners."

Ruthline is geboren op Curaçao en woont ruim 23 jaar in Diemen, is zelfstandig reisagent bij The Travel Club en vlogt voor Daarom Diemen. Ingrid, geboren in Amsterdam, woont sinds 2014 in Diemen, is werkzaam bij de gemeente Diemen en bij OnPoint. Anthony, geboren in Suriname, is professioneel danser, choreograaf, dansdocent, directeur/eigenaar van OnPoint, directeur van Stichting Build Your Dream en runt samen met Ingrid de dansstudio OnPoint Dancelab in Diemen.

Programma
Anthony vertelt over de invulling van de dag: "Op het programma staan onder andere een bekende host, een feestelijke brassband, een indrukwekkend gospelkoor, een swingende salsaband, verschillende dansgroepen, een R&B-band, talentvolle zangers en zangeressen en een coole hiphop-dj. De namen van de artiesten worden binnenkort bekendgemaakt.'' Ruthline vult aan: "Iedereen is welkom bij dit familie-evenement om de optredens van talenten en bekende sterren uit Diemen en omstreken te aanschouwen, mee te doen met de workshops, om te genieten van zowel Nederlands als exotisch eten en drinken en om te snuffelen tussen de koopwaar. Voor de kinderen zijn er verschillende leuke kinderactiviteiten.'' De Stichting Roots and Wings is nog op zoek naar vrijwilligers voor de voorbereidingen en voor werkzaamheden tijdens het Daarom Diemen Wereldfestival. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen door een e-mail te sturen naar stichtingrootsandwings@gmail.com. Mensen die tijdens het festival een kraam of plaats willen huren kunnen contact opnemen via hetzelfde e-mailadres.

Sandra Singh

Blogt over kunst

Diemenaar sinds 2007

Vertel eens over jouw blog.
"Mijn blog heet Kunstkieken.nl. Ik schrijf over de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen van musea in Nederland. Op 1 april besta ik, als museumblogger, drie jaar. Ik wil via mijn blog laten zien dat musea leuk zijn en niet saai. Twee keer per week (en soms meer) schrijf ik mijn museumbelevingen op mijn blog. Vorige maand ben ik door museum het Louvre in Parijs uitgenodigd. Daar heb ik de expositie 'Vermeer and the masters of genre painting' bezocht. De maand ervoor was ik in Brussel voor de BRAFA. De komende maanden staan er opnieuw buitenlandse blogtrips op de planning. Sinds 1 maart heb ik ook een Facebookpagina die Kunst uit mijn stad heet. Daarop kunnen mensen hun museumbelevingen uit hun eigen stad, maar ook hun eigen kunstwerken laten zien."

Heb je andere hobby's?
"Ik lees graag, vooral thrillers. Op dit moment lees ik twee boeken: 'Blauwe maandag' van Nicci French en 'De museale snelweg af' van Karel Schampers."

Wat is jouw beste eigenschap?
"Ik kan goed luisteren en ben behulpzaam."

En jouw slechtste eigenschap?
"Ik ben koppig en een doorzetter, als ik iets wil dan ga ik ervoor. Dat wordt weleens als negatief ervaren."

Ga je vaak uit?
"Sinds ik kinderen heb niet zo vaak meer. Ik ga wel graag naar concerten, vooral in Paradiso en de Melkweg. Binnenkort ga ik naar een concert van Damian Marley, dat is een zoon van Bob Marley."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"China. Samen met mijn lief heb ik in 2005 rondgereisd door China. Dat was erg indrukwekkend. China lijkt op een openluchtmuseum. Er is een groot verschil tussen het platteland en de stad. Ik vond de mensen erg aardig en toegankelijk. Met een aantal mensen die ik in China heb ontmoet, heb ik nog steeds contact, vooral via e-mail."

Gaslucht Beukenhorst blijkt loos alarm

DIEMEN - Personeel van diverse hulpdiensten en Liander zijn zondagavond naar de flat Beukenhorst in Diemen-Zuid gegaan nadat er diverse telefoontjes waren binnengekomen van bewoners die een gaslucht hadden geroken.

Nadat de brandweer metingen had verricht bleek er geen sprake van een gaslek en geen gevaar voor de bewoners te zijn. AT5 meldde dat de geur werd veroorzaakt door terpentine. Die zou door de afvoer gegoten zijn en via de afvoerputjes kwam de terpentinegeur in andere woningen terecht.

Veel bewoners waren geschrokken, mede vanwege de gasexplosie die in september 2014 in de flat Beukenhorst plaatsvond. Er kwamen toen twee mensen om het leven. Een aantal bewoners moest hun woning toen verlaten en kon pas na lange tijd terugkeren.

Boomfeestdag in Speenkruid

DIEMEN - De Boomfeestdag wordt op woensdag 29 maart gehouden.

Kinderen van groep 6 en 7 van de openbare basisschool De Venser gaan vanaf 10.00 uur met wethouder Jeroen Klaasse aan de slag. Op een aantal plekken in Speenkruid worden 22 bomen geplant. Voor 2017 is er een actueel thema gekozen: 'Het belang van bomen en het klimaat'. Het planten van bomen en groen heeft een gunstig effect op het klimaat in de woonwijken. De bomen en het groen zorgen op hete dagen dat er verdamping plaatsvindt en dat er daardoor een iets lagere temperatuur ontstaat. En bij hevige regenval zorgen de bomen en het groen voor een verbeterde opvang van het regenwater waardoor er minder snel water op straat blijft staan. Veel kinderen komen niet of te weinig buiten en komen hierdoor weinig in contact met de natuur om zich heen. De Boomfeestdag zorgt ervoor dat kinderen in contact komen met de natuur.

Middelbare school

Vervolg van de voorpagina.

Toch zal wel worden gekeken naar vernieuwende, meer individuele onderwijsvormen. "Dat is beter schaalbaar dan klassiek klassikaal onderwijs, waardoor een school van 500-700 leerlingen mogelijk is. Het past wel bij Diemen om een slagje nieuwer te zijn en meer gericht op de toekomst", Klaasse.

Cliëntenraad wil zichtbaarder worden

Raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan gemeente

DIEMEN - Brigitte Ran is voorzitter van de Cliëntenraad Participatiewet in Diemen. De cliëntenraad is actief met vraagstukken en thema's die betrekking hebben op de Participatiewet, waaronder minimabeleid, bijstandsuitkeringen, Wajong, de banenafspraak, armoedebeleid en schuldhulpverlening. Brigitte Ran vertelt over de cliëntenraad.

De Cliëntenraad Participatiewet van Diemen.

Wat doet de Cliëntenraad Diemen?
"De Cliëntenraad Participatiewet is een onafhankelijk adviesorgaan van de gemeente Diemen. Zij geeft gevraagd en ongevraagd advies over beleid en notities op het gebied van de Participatiewet en minimabeleid. In de cliëntenraad behandelen wij geen individuele problemen van de burger, maar houden wij ons bezig met het collectief belang. We denken mee over de beleidskeuzes van de gemeente en wijzen op mogelijke verbeteringen in de uitvoering van de Participatiewet. Dit doen wij door het aanleveren van gevraagd of ongevraagd advies. De cliëntenraad heeft negen leden onder wie een voorzitter en een secretaris. We zijn vrijwilligers en een aantal van ons is ervaringsdeskundige, bijvoorbeeld omdat zij te maken hebben of te maken hebben gehad met een of meerdere terreinen waarop wij actief zijn. Wij vergaderen elke derde woensdagochtend van de maand in het gemeentehuis. Bij die vergadering is altijd een ambtenaar van de afdeling Sociale Zaken van de gemeente aanwezig, zodat wij tijdig worden geïnformeerd over beleidszaken. Een keer per jaar vergaderen wij met wethouder Ruud Grondel."

Waarom ben je lid geworden van de cliëntenraad?
"Ik ben in oktober 2014 lid geworden van de cliëntenraad en sinds januari 2015 voorzitter. De reden dat ik lid ben geworden van de cliëntenraad is dat ik het belangrijk vind dat het beleid van de gemeente goed wordt uitgevoerd en erop gericht is om mensen die in een moeilijke positie zitten samen met een team van ervaringsdeskundigen goed op weg te helpen."

Geef een voorbeeld van een advies van de cliëntenraad?
"We hebben afgelopen twee jaar een aantal gevraagde adviezen geschreven, waaronder een advies over de Wet taaleis, individuele studietoeslag, beleidsnota schuldhulpverlening, gratis openbaar vervoer voor ouderen, advies beleidsregels chronisch zieken en gehandicapten en herijking inkomensondersteunend armoedebeleid. Maar ook bijvoorbeeld een ongevraagd advies over uniformering kwijtscheldingsnota gemeentelijke belasting. Wij zijn er alert op dat de gemeente aandacht heeft voor het geven van goede voorlichting en correcte bejegening van cliënten, waaronder een goede uitleg over procedures, rechten en plichten. Om een voorbeeld te geven: mensen die hun werk zijn kwijtgeraakt en een uitkering aanvragen, worden geconfronteerd met allerlei regels en formulieren. Dat is vaak moeilijk, zeker voor mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen of niet eerder met zo'n situatie te maken hebben gehad. Vaak zie je dat cliënten na verloop van tijd met allerlei problemen te maken krijgen, hetgeen stress geeft en effect kan hebben op hun gezondheid. Sommige mensen raken daardoor in een sociaal isolement. Wij blijven de gemeente voor wat betreft beleid en uitvoering van de Participatiewet toetsen en volgen."

Brigitte Ran, voorzitter van de Cliëntenraad Participatiewet. Foto: Trudy Kroese

'Voorkom dat je in een sociaal isolement terechtkomt'

Hoe gaat de gemeente om met kritiek van de cliëntenraad?
"Op een goede manier. De meeste ambtenaren met wie wij contact onderhouden werken al lang bij de gemeente en hebben veel kennis van zaken. Ook zij streven naar een goed sociaal beleid. Zij reageren goed op onze opmerkingen en aanmerkingen en zijn ook ontvankelijk voor kritiek. Onze ervaringen met wethouder Grondel zijn eveneens goed."

Hoe zijn jullie contacten met de achterban, de cliënten?
"Wij vinden het belangrijk dat wij signalen van onze achterban opvangen en kunnen wij hier advies over geven aan het college van B en W. Wij gaan soms op werkbezoek, bijvoorbeeld naar de Voedselbank Diemen en Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid. We zijn lid van de landelijke cliëntenraad en het regionale cliëntenraden overleg groot Amsterdam. Wij ondernemen activiteiten om beter op de hoogte te zijn van hetgeen bij onze achterban leeft. Wij zijn bijvoorbeeld bezig met het verbeteren van onze Facebookpagina. Cliënten kunnen daar hun ervaringen op kwijt. Wij kunnen die ervaringen vervolgens meenemen als wij advies geven aan het college van B en W. Daarnaast willen wij zichtbaarder zijn voor de inwoners van Diemen. Wij zijn van plan om tijdens de Gemeentedag tijdens het Diemer Festijn met een kraam voor het gemeentehuis te gaan staan. Inwoners van Diemen kunnen dan kennis met ons maken."

'Het is belangrijk dat wij signalen van onze achterban opvangen'

Een aantal mensen in Diemen zit in een lastige situatie.
"Wij willen graag dat iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt gelijke kansen krijgt. Vaak zie je dat iemand die zijn of haar baan kwijtraakt, of een zzp'er die opeens veel minder opdrachten krijgt, met financiële problemen te maken kan krijgen. Als een dergelijke situatie lang duurt, bijvoorbeeld omdat mensen met een huurachterstand te maken krijgen, kunnen problemen zich opstapelen. Wij adviseren dan ook om zo snel mogelijk hulp aan te vragen. Ook zie je dat mensen ziek worden en dat hun geestelijke belastbaarheid afneemt. Zij zijn alleen nog maar bezig met hun problemen. Er zijn mensen die de post niet meer durven open te maken omdat zij vrezen rekeningen te moeten betalen. Dit maakt de situatie alleen maar erger. Het gevolg is vaak dat zij met deurwaarders en nog hogere rekeningen worden geconfronteerd. Mijn advies aan mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt is om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement terechtkomen. Dat kan bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te gaan doen of stage te gaan lopen. Je bent dan met andere zaken bezig en ontmoet andere mensen. Dat geeft afleiding. Het verhoogt meestal ook de kans om een nieuwe baan te vinden. Maar ook als je geen vrijwilligerswerk wilt doen of geen stage wilt lopen is het van belang om actief te blijven binnen de samenleving. Je kunt bijvoorbeeld naar het Huis van de Buurt gaan. Daar worden veel activiteiten georganiseerd die weinig kosten. Ook kun je bij De Brede HOED terecht voor hulpvragen."

'Mensen zijn hier erg aardig'

Afhaalrestaurant King Wah geopend aan Ouddiemerlaan 15

De familie Ip voor restaurant King Wah. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Afhaalrestaurant King Wah aan de Ouddiemerlaan 15 is sinds 17 februari geopend. Het restaurant is gespecialiseerd in Cantonese en Szechuan-gerechten. Een kennismaking met de familie die het restaurant runt.

De heer Kan Po Ip is eigenaar en chef-kok van King Wah. Samen met zijn collega's bereidt hij de gerechten in de ruime keuken achter in de zaak. Zijn echtgenote Choi Yim Wong is gastvrouw van de zaak en helpt de klanten die een gerecht willen bestellen. Hun zonen Hill Fung Ip en Wing Fung Ip, die beiden studeren, helpen dikwijls in de zaak.

De familie Ip heeft tevens een restaurant in hun woonplaats Krommenie. Choi Yim Wong: "Wij wilden graag een afhaalzaak openen. Via via zijn wij in Diemen terechtgekomen. Wij zitten hier op een goede plek." Het assortiment van King Wah is groot en gevarieerd: soepen, voor- en bijgerechten, Cantonese specialiteiten, combinatiegerechten, Indonesische gerechten, nasi- en bamigerechten, mihoengerechten, varkensvlees-, kip- en rundvleesgerechten, garnalengerechten en vegetarische gerechten. Het is ook mogelijk om een Cantonese, Indonesische, Chinese en vegetarische rijsttafel te bestellen. Het is bij veel gerechten ook mogelijk om halve porties te bestellen. King Wah is op zoek naar bezorgers die in het bezit zijn van een brommer of scooter. Het restaurant wil maaltijden gaan bezorgen in Diemen, Duivendrecht en de Watergraafsmeer. King Wah is op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 uur tot 21.00 uur geopend. Dinsdag is de zaak gesloten. Choi Yim Wong: "Onze klanten kunnen in het restaurant of telefonisch bestellen. Een klant kan hier plaatsnemen en wachten op de maaltijd. Die is meestal binnen een kwartier gereed."

Tijdens de eerste weken dat King Wah geopend was, was de zaak niet optimaal te bereiken in verband met de werkzaamheden voor de reconstructie van de Ouddiemerlaan tussen de Hartveldseweg en het Wilhelminaplantsoen. De straat is inmiddels weer open voor het verkeer. De familie Ip merkt dat steeds meer mensen het restaurant weten te vinden. "Wij vinden de mensen in Diemen erg aardig. Zij zijn open en maken vaak een praatje. Wij zijn Diemen nog aan het leren kennen. Ik doe regelmatig boodschappen in het winkelcentrum."

De met een Oscar bekroonde film 'Moonlight' draait in de Omval.

vrijdag 24 maart

Psycho Neurobics

't Kruidvat 19.00 uur

Wilt u groeien in uw spiritualiteit? Wilt u weten of uw chakra's open zijn? Bezoek het Psycho Neurobics seminar. Kosten: een vrijwillige bijdrage.

vrijdag 24 maart en
zaterdag 25 maart

'Amerika Amerika'

Theater de Omval 20.00 uur

EDOG Muzikaal Theater uit Diemen speelt de musical 'Amerika Amerika', de komische hitmusical uit de jaren 80 van Jos Brink en Frank Sanders. 'Amerika Amerika' speelt zich af op het schip de Nieuw Amsterdam in 1939. De combinatie van passagiers en personeel op de Nieuw Amsterdam staat garant voor dolkomische situaties. Kaarten via www.edog.nl, info@edog.nl of 06-46170561.

zaterdag 25 maart

'Als de klok van A...'

Theater de Omval 20.30 uur

Theaterproductie waarin muziek een cruciale rol speelt. Als herkenbaar element uit de wereld van de visserij en als drager van grote emoties: hoop, vreugde, verlies en rouw. Ilse en Amaryllis Uitterlinden spelen de twee hoofdrollen. Hun muzikale talent zal gecombineerd worden met dat van een koor bestaande uit twee studenten van het conservatorium Rotterdam, Codarts.

zondag 26 maart

Postzegelbeurs

De Schakel 10.00 uur

De Diemense filatelieclub De Zegelaars houdt haar maandelijkse filateliebeurs van 10.00 tot 16.00 uur. Handelaren en 5- en 10-centsboeken zijn volop aanwezig. Ook kunt u advies krijgen over uw 'vergeten' verzameling albums op zolder. Entree voor niet-leden is € 1,-.

Kerkdienst

De Ontmoeting 10.00 uur

Kerkdienst. Voorganger dr. J.P. Schouten uit Naarden. Met medewerking van het PeeBeekoor.

4e Zondag van de Veertigdagentijd

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Eucharistieviering met het Stanzakoor, waarin wij Maria Boodschap vieren. Dit is het hoogfeest ter gedachtenis van de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria. Voorganger is pastor A. Tönis.

Boekenweek

Theater de Omval 14.00 uur

De Amsterdamse schrijver Gustaaf Peek leest voor uit eigen werk. Eind 2014 kwam Peeks vierde roman 'Godin, held' uit. Deze roman vertelt in omgekeerde chronologie het verhaal van een onverwoestbare liefde tussen Tessa en Marius. 'Godin, held' is een toepasselijke roman in het licht van het boekenweekthema: 'Verboden vruchten'.

Samen koken, samen eten

't Kruidvat 14.30 uur

Kookworkshop: een Surinaams tweegangenmenu. Bereiden van 14.30 tot 17.30 uur en vanaf 18.00 uur samen eten. Aanmelden voor zondag 12.00 uur via 06-27000816. Mailen mag ook: congada23@hotmail.com Kosten: € 7,50.

Concert 'De veelzijdige harp'

Schuilkerk De Hoop 15.00 uur

Binnen de serie 'Kamermuziek in De Hoop' speelt het Keros Ensemble het programma 'De Veelzijdige Harp'. Het ensemble speelt trio's van bekende en onbekende meesters uit de 18e t/m 20e eeuw. Werken van Jan Ladislav Dussek, Frédéric Duvernoy, Jules Massenet, Bernard Andres e.a. Het laatste concert binnen de serie 'Kamemuziek in De Hoop' wordt afgesloten met een feestelijke borrel. Entrée: € 14,- (€ 13,- Stadspas) en € 10,- (Vrienden). wwww.schuilkerkdehoop.nl.

dinsdag 28 maart

'Moonlight'

Theater de Omval
14.00 en 20.00 uur

Een tijdloos verhaal over menselijke relaties en zelfontdekking. Winnaar van de Oscar voor beste film. Een baanbrekend meesterwerk waaruit diep medeleven en universele waarheden spreekt.

Filmavond 'Catholicism'

Sint Petrus' Bandenkerk 20.00 uur

'Catholicism' is een unieke reis door de wereld van het katholieke geloof, gepresenteerd door Father Robert Barron. De derde aflevering uit deze serie wordt deze avond vertoond. Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar te praten over deze aflevering.

woensdag 29 maart

Creatief voor kinderen

't Kruidvat 12.00 uur

Iedere woensdag van 13.00 tot 14.30 uur creatief voor kinderen van 8-12 jaar. Met Marion en Irene gaan de kinderen lekker knutselen. Bijv. sieraden maken, kleien of tekenen. Kosten: € 1,-.

Bingo

De Diem 14.30 uur

De deuren gaan open om 14.15 uur. Deelname € 2,50 p.p., voor bewoners € 1,50 p.p.

Alexander Munninghoff

OBA Diemen 19.30 uur

Lezing: een literaire ontmoeting met Alexander Munninghoff. Hij vertelt deze avond over zijn boek 'De stamhouder'. Niet-leden: € 5,-. Reserveren aanbevolen: OBA Diemen, tel: 020-6902353.

Twee vrijkaartjes winnen voor een voorstelling in Theater de Omval en uw recensie in het DiemerNieuws? Dat kan bij de cabaretvoorstelling 'Dekking Hoog' van Patrick Laureij op vrijdag 31 maart.

Hoe?
Als u wordt uitgenodigd om deze keer onze recensent te zijn voor 'Mijn Avondje Omval' kunt u eerst samen van de voorstelling genieten en schrijft u daarna in een kort verslag (van ongeveer 200 woorden) wat u van de avond vond, met een leuke foto. Uw recensie wordt gepubliceerd in het DiemerNieuws.

Stuur voor dinsdag 28 maart een e-mail met uw naam naar mijnavondjeomval@theaterdeomval.nl. Zet in het onderwerp 'Vrijkaarten Patrick Laureij'. U hoort dan zo snel mogelijk of u de vrijkaarten hebt gewonnen.

Smashing Saturday is succes

Veel thuisduels en na afloop feestavond

Meisjes C1 boekte een 4-0 overwinning. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Een keer per jaar wordt door volleybalvereniging Smashing '72 Smashing Saturday georganiseerd. Aansluitend op de wedstrijden was er zaterdag een feestelijk avondprogramma dat werd afgesloten met een dj.

Zaterdag speelden 12 van de 22 competitieteams hun thuiswedstrijden in Sporthal Diemen: 7 van de 8 seniorenteams en 5 van de 14 jeugdteams. De resultaten brachten al vroeg sfeer in de sporthal. Koploper Dames 2 won van de runner-up SVU. Drie teams wonnen zonder setverlies: Heren 1 versloeg Jonas met 4-0 en lijstaanvoerder Meisjes B1 (O16) had met dezelfde cijfers geen moeite met SAS. Meisjes C1, dat uitkomt in de Hoofdklasse (onder 14 jaar), gaf Unicornus uit Bunschoten ook geen schijn van kans (4-0). In totaal werden er door Smashing '72 acht wedstrijden gewonnen.

Meisjes C1
In de eerste set startte het team van Meisjes C1 van Smashing '72 met Ella Kranendonk als spelverdeelster en Elisa Steen als diagionaalspeelster. Buitenaanvalster Luna Beyenne begon meteen met een serviceserie (5-0). Met rake klappen van middenaanvalster Yara Kluiters liep Smashing '72 snel uit en was de set binnen (25-12). De tweede set kende hetzelfde verloop: directe punten uit de service of na een goede verdediging meteen met goede smashes toeslaan (25-11). In de derde set kwam tegenstander Unicornus beter in het spel en ging het tot 16-15 gelijk op. Met inmiddels Emma de Lange in het veld op de passer-loperpositie gaf Smashing '72 gas en mochten de gasten nog één puntje bijtellen (25-16). De vierde set werd door Smashing '72 sterk begonnen. Veel servicedruk en punten van middenaanvalsters Esther van Houten en Femke Findhammer op de buitenkant (25-8). Meisjes C1 staat met 32 punten op de eerste plaats in de Hoofdklasse. Op de tweede plaats staat Spaarnestad met 20 punten. Het team staat onder leiding van trainer/coach Anne Crouwel en trainster Susanne Overdevest. Vorig seizoen promoveerde het team van de 1e klasse naar de Hoofdklasse. Anne Crouwel weet wat winnen is, want ze werd als speelster van Meisjes B1 van Smashing '72 in 2009 Nederlands kampioen (onder 16 jaar).

SV Diemen verliest van Bloemendaal

SV Diemen wacht cruciaal duel tegen SV Ouderkerk

SV Diemen verloor eerder dit seizoen met 3-0 van SV Ouderkerk.

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Bloemendaal met 2-1 verloren. Bij rust leidde de thuisclub met 1-0. SV Diemen kwam na de hervatting langszij door een treffer van aanvaller Gianno dos Passos. Bloemendaal stelde daarna de zege veilig.

SV Diemen heeft een reeks afgesloten waarin de club driemaal op bezoek moest bij een hooggeplaatste tegenstander. De ploeg van trainer Gerrie Breugem won met 0-2 bij nummer 3 DWS, verloor vervolgens met 2-1 bij FC Weesp en ging zondag dus met 2-1 onderuit bij Bloemendaal.

Slecht gespeeld
Breugem is niet tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. "Wij hebben slecht gespeeld, vooral in de eerste helft. Wij hebben de bal toen vooral naar voren geramd."

Elfde plaats
SV Diemen heeft na 19 wedstrijden 19 punten en blijft op de elfde plaats staan. Fortius speelde voor eigen publiek met 2-2 gelijk tegen Laren '99 en staat met 18 punten op de twaalfde plaats. ASV Arsenal verloor met 5-0 bij Roda '23 en staat met 16 punten op de dertiende plaats. VVA/Spartaan incasseerde een 1-0 nederlaag tegen Olympia Haarlem en staat met 7 punten op de veertiende plaats. De nummers 13 en 14 op de ranglijst degraderen naar de vierde klasse. De ploegen die op de plaatsen 11 en 12 eindigen moeten deelnemen aan de nacompetitie en proberen degradatie te voorkomen.

De huidige nummer 10 is SV Ouderkerk. Die ploeg heeft 24 punten, maar kwam pas 18 keer in actie. SV Diemen en SV Ouderkerk ontmoeten elkaar op zondag 26 maart. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. SV Diemen verloor de uitwedstrijd tegen SV Ouderkerk met 3-0.

Breugem wijst op het belang van de wedstrijd tegen SV Ouderkerk. "Het verschil met SV Ouderkerk is vijf punten. Wij moeten zondag winnen, wij hebben niks aan een gelijkspel. Als wij niet winnen komen wij in een moeilijke positie terecht." De trainer kan zondag geen beroep doen op verdediger Jelle de Wild. Hij kreeg tegen Bloemendaal zijn vierde gele kaart en is voor één wedstrijd geschorst.

SV Zeeburg verliest van VOC: 19-21

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen VOC met 19-21 verloren. De wedstrijd werd gespeeld in Sporthal Calvijn in Amsterdam.

SV Zeeburg speelde vanaf het begin een moeilijke wedstrijd. VOC speelde slim het eigen spel en het lukte SV Zeeburg niet om weg te lopen. SV Zeeburg had bij rust een voorsprong van 11-10.

De tweede helft verliep dramatisch voor de handbalsters uit Diemen: passes kwamen niet aan en er werden veel fouten gemaakt. VOC rook bloed en ondanks een rode kaart speelde de ploeg goed en scoorde op de juiste momenten.

Terwijl SV Zeeburg steeds nerveuzer ging spelen, bleef VOC koel, pakte een voorsprong en won uiteindelijk met 19-21. Het was een onnodige nederlaag van SV Zeeburg.

Na de verrassende nederlaag moet SV Zeeburg de tweede plaats weer delen met Geel Zwart. De handbalsters uit Diemen spelen op zaterdagavond 25 maart een uitwedstrijd tegen US. De wedstrijd begint om 20.15 uur.

Dames van De Meeuwen incasseren nederlaag

DIEMEN - Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft de uitwedstrijd tegen UZSC met 8-7 verloren.

Eerder dit seizoen won De Meeuwen de thuiswedstrijd tegen UZSC met 7-6. De ploegen maakten er een spannende wedstrijd van. Het ging aanvankelijk gelijk op (1-1, 2-2). Nadat De Meeuwen een 2-4 voorsprong had genomen kwam de thuisclub met een antwoord en kwam langszij: 4-4.

Het ging er fel aan toe, het badpak van Daphne Koning sneuvelde. De Meeuwen miste twee strafworpen, maar wist desondanks een voorsprong van 4-6 te nemen. UZSC kwam opnieuw op gelijke hoogte: 6-6.

In de vierde periode zette Jannie Spijker de ploeg uit Diemen opnieuw op voorsprong: 6-7. Het slotakkoord was voor de thuisclub. UZSC maakte gelijk en stelde in de laatste seconde de overwinning veilig: 8-7. De dames van De Meeuwen spelen op zaterdag 25 maart thuis tegen De Snippen. De wedstrijd in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran begint om 19.40 uur.

15 / 16

Groot ass. groente planten en zaden. Gratis houten moestuinbak t.w.v. € 59,95, bij aankoop van 7 zakken moestuingrond. Tuincentrum H. vd Wurff. Tel.: 0294-412978

Kapsalon Ruud Bussum biedt te huur aan volledig ingerichte pedicure-, schoonheids-, nagelsalon, 15 m2 incl. g.w.l. ex. btw € 395,- p/mnd. Info: 035-6935525/06-22393323

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en gevrijwaard. Bel of app
06-25418595

FRANSE BIO SCHOONHEIDSSPECIALISTE
Nature'Elle Beauty&MakeOver
www.nature-elle-beauty.nl
06-23579435