DiemerNieuws

11 januari 2018

DiemerNieuws 11 januari 2018


Klachten over machines en rommel

De machines achter het winkelcentrum. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN Veel mensen storen zich er al lange tijd aan: de machines die in het water achter winkelcentrum Diemerplein staan en de rommel en het afval die aan beide kanten van de Ubuntubrug liggen.

Er komen regelmatig klachten bij de gemeente binnen over de situatie achter het winkelcentrum. Een woordvoerder van de gemeente reageert desgevraagd op de situatie: "Er zijn nog steeds lekkages, met name in het magazijn van Albert Heijn. De eigenaar van winkelcentrum Diemerplein, Sectie 5 Investments in Amsterdam, laat onderzoeken waar deze lekkages vandaan komen en zal zelf opdracht geven voor verder onderzoek en reparatie van de lekkages."

Lekkages

Een deel van de waterpartij in het Nelson Mandelapark is al lange tijd verre van fraai. In het verleden was er al sprake van lekkages in de parkeergarage onder het winkelcentrum. Vorig jaar is er lange tijd aan de achterkant van het winkelcentrum gewerkt om die lekkages op te sporen en te repareren. De straat op het plein bij de ingang aan die kant van het winkelcentrum was door de werkzaamheden lange tijd moeilijk begaanbaar. De hoop was erop gevestigd dat na deze werkzaamheden de waterpartij in het Nelson Mandelapark weer in de oude staat kon worden gebracht. Maar doordat nog steeds niet alle lekkages zijn gevonden en gerepareerd, is dit nog niet het geval.

Voormalige winkelruimte RataPlan gekraakt door vluchtelingen-collectief

DIEMEN Ruim 35 uitgeprocedeerde asielzoekers van het vluchtelingencollectief Wij Zijn Hier hebben zondagmiddag de ruimte op de begane grond van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Weesperstraat 118 gekraakt. De eigenaar van het pand heeft zondagavond aangifte gedaan bij de politie.

Op de begane grond van het pand was tot eind augustus vorig jaar hergebruikwinkel RataPlan gevestigd. RataPlan opende op 1 september 2017 een nieuwe zaak aan de Weesperstraat 140. In het pand aan de Weesperstraat 118 zijn diverse andere bedrijfsruimten die aan bedrijven worden verhuurd.

Het bedrijfsverzamelgebouw aan de Weesperstraat 118 is het derde gebouw in Diemen dat door Wij Zijn Hier is gekraakt. Begin 2017 kraakte het collectief een pand in de Pierssonstraat op industrieterrein Verrijn Stuart. Na een afspraak met de eigenaar van dat pand vertrokken de uitgeprocedeerde asielzoekers en kraakten vervolgens een pand aan Nienoord. Dat pand werd in november 2017 ontruimd. De meeste uitgeprocedeerde asielzoekers vonden toen een plek in een pand in Amsterdam.

Wij Zij Hier geeft aan dat hen geen andere keuze rest. "Helaas zijn wij genoodzaakt om op deze manier onderdak te verkrijgen omdat wij anders overdag op straat moeten zwerven. Wij zouden heel graag een huis huren en mogen werken."

De leden van Wij Zijn Hier willen een goede band opbouwen met de andere gebruikers van het pand, de buurt, kantoren en winkels om in goede harmonie samen te leven. De gemeente is geen partij in deze zaak. De eigenaar van het gekraakte pand zal samen met het Openbaar Ministerie naar een oplossing moeten zoeken.

Ouderen

Foto: Trudy Kroese

Loek Stomps, de waarnemend voorzitter/secretaris van de afdeling Diemen van de PCOB, vindt dat de politiek ouderen vaker moet opzoeken.

3

Weerbericht

Veel bewolking, overwegend droog, kans op mist

Een hogedrukgebied boven West-Rusland krijgt een verbinding met een hogedrukgebied nabij Portugal. Deze 'brug van hoge luchtdruk' bepaalt het weer in onze contreien van donderdag tot in het weekeinde. Onder de vleugel daarvan is het rustig en droog weer. Er is veel bewolking en er is kans op nevel of mist. De maximumtemperatuur ligt rond 4 à 5 graden.

Vrijdag + het weekeinde

Vrijdag is het bewolkt, rustig en droog met kans op nevel of mist. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting. In het weekeinde trekt de wind geleidelijk aan tot matig. De kans op mist neemt daardoor iets af. Er is veel bewolking en nevel, maar zondag kan het lokaal opklaren en is er wat ruimte voor de zon. In de nacht daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt met kans op een graadje vorst aan de grond. Overdag stijgt de temperatuur naar een maximum van 4 à 5 graden.

Trend na het weekeinde

Uitlopers van een oceaandepressie nabij IJsland dringen vanaf maandag tot het Noordzeegebied door. Dit luidt het einde in van het rustige droge weer. Het wordt wisselvallig en winderig. De kans op regen neemt sterk toe. De maximumtemperatuur ligt meest tussen 5 en 8 graden.

Weetje

2017 was met een gemiddelde temperatuur van 10.9 graden het vierde zeer warme jaar op rij. Gemiddeld over de periode 1981-2010 is 10.1 graden. In de top 10 van warmste jaren staan allemaal jaren vanaf 1990, de meeste vanaf 2000. Dit beeld past in een opwarmend klimaat. Met circa 950 mm neerslag (830 mm normaal) was 2017 ook nat. Met 1740 zonuren (1640 uren normaal) tevens zonnig.

Opening van Betlem's ontspanning in 1927

Foto: HKD

In mei 1927 was de opening van Betlem een Diemense sensatie voor Amsterdam. Dagblad Het Volk was buiten zinnen: "Gistermiddag is Amsterdam echter door de opening van „Betlem's ontspanning", gelegen aan den Muiderstraatweg voor het Merwedekanaal, een lustoord van betekenis rijker geworden. Een inrichting als deze is juist wat onze hoofdstad behoeft: gemakkelijk, vlug en goedkoop te bereiken, gezellig van binnen, fris van buiten, een park, waarin men uren lang naar hartenlust kan dwalen en prachtige vijvers. Het gehele landgoed heeft iets romantisch: grote en kleine waterplassen, smalle vaartjes, overhuifd door groen geboomte, in de verte, schemerend door het bladerdak, een rustiek bruggetje, met kleurige klimplanten begroeid, smalle geheimzinnige paadjes, een aangenaam zitje onder een donkeren, beuk of tussen tengere, blank-witte berkenstammen, een meer met een schat van plantengroei rondom." Ruim 100 jaar later is er van deze idyllische plek in Diemen geen spoor meer terug te vinden. Het moderne verkeer heeft geheel bezit genomen van de plek die ooit de ultieme opvolger van 't Kalfje als Amsterdams 'buiten' werd genoemd. "Dat is thans niet veel meer dan een stadskafee", aldus Het Volk in 1927.

Jeugdbridge in De Schakel

Dinsdag kregen deze jongeren een proefles.

DIEMEN Bridge is niet alleen voor ouderen, vinden ze bij de gezamenlijke bridgeclubs in Diemen. Vrijdag 12 januari start er een jongerenbridgegroep in De Schakel.

Bridge speel je samen met een partner tegen twee andere spelers. Doordat je op een avond tegen zes verschillende paren speelt, is bridge ook een heel sociale sport. Ieder spel is anders (er zijn 53 quadriljard kaartverdelingen mogelijk). Jongerenbridge is voor jongeren tussen de 15 en 26 jaar. Vrijdagavond start er een cursus van vier lessen, die worden gegeven in De Schakel. Daarna wordt er iedere vrijdag na een korte les gespeeld tot 23.00 uur. Kosten: € 10,- inclusief lessen, lidmaatschap van de bridgeclub en van de bridgebond. Aanmelden: bridge@boekservices.nl of 06-47833479 of 020-4638952. Kijk ook eens op jeugd.sansatoutbridge.nl.

Examens Honden-sportvereniging Diemen

DIEMEN Hondensportvereniging Diemen (HSVD) heeft onlangs weer de najaarsexamens afgenomen.

Hoewel het op de dag van de examens koud en miezerig weer was, waren alle leden en hun honden die examens moesten afleggen aanwezig.

Puppy's

Eerst werden er acht puppydiploma's uitgereikt. Toen kwam het EG 1 (Elementaire Gehoorzaamheid)-examen. Negen deelnemers slaagden voor het examen, waarbij mevrouw D. Weverling uit Hoofddorp als beste uit de bus kwam

Hierna waren de gevorderden aan de beurt: Het EG 2-examen. Dit examen was deze keer niet zo'n succes. Van de acht deelnemers slaagden er slechts twee, mevrouw K. Mesman als beste. De keurmeester bij alle examens was Guus Piërlôt.

PCOB: 'Politiek moet ouderen vaker opzoeken'

Loek Stomps over positie van ouderen in Diemen

De afdeling Diemen van de ouderenbond PCOB heeft vorige week donderdagmiddag een nieuwjaarsbijeenkomst gehouden.

De receptie van de PCOB in De Schakel. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN De nieuwjaarsbijeenkomst van de afdeling Diemen van ouderenbond PCOB is druk bezocht. Waarnemend voorzitter/secretaris Loek Stomps ging tijdens zijn nieuwjaarsspeech in op een aantal zaken die van belang zijn voor senioren in Diemen.

Stomps gaf aan dat er vorig jaar is begonnen met een andere vorm van periodiek overleg tussen wethouder Ruud Grondel van Welzijn en vertegenwoordigers van de afdeling Diemen van de PCOB. Er zijn nu ook mensen bij het overleg aanwezig die tijdens het uitoefenen van hun functie direct te maken hebben met ouderen in Diemen. "Dit is naar tevredenheid van iedereen gerealiseerd en aan dat overleg wordt nu ook deelgenomen door de ouderenadviseur, de coördinator Wmo, de coördinator Informatieve Huisbezoeken en de coördinator Daarom Diemen. Wij denken dat door dit overleg nog beter is te overzien welke punten van belang zijn voor ouderen, wat er onder hen leeft en waar knelpunten liggen of dreigen te komen", aldus Stomps. Hij ging ook in op het voorstel van de fracties van GroenLinks en DiemenLinksaf tijdens de behandeling van de begroting in november 2017 om tot een ouderenraad te komen. Er werd toen een vergelijking gemaakt met de kinderraad en de jongerenraad, die reeds bestaan. Stomps is geen voorstander van het instellen van een ouderenraad in Diemen. Hij is van mening dat de politieke partijen in Diemen en de fracties van de gemeenteraad heel goed in staat moeten kunnen zijn om contacten met ouderen aan te knopen en te onderhouden en daardoor vast te kunnen stellen wat de behoeften van ouderen zijn en wat er onder hen leeft. Wat Stomps betreft is de oplossing simpel: de politiek moet niet alleen afgaan op de toevallige (individuele) ontmoetingen, maar de ouderen gewoon vaker opzoeken. Het liefst in een ongedwongen sfeer waarin de ouderen vrijelijk kunnen praten over wat hen bezighoudt. Stomps stond ook stil bij de berichten in de media dat ouderen steeds vaker actief zijn op sociale media, zoals Facebook en Twitter. "Dat dit met name geldt voor de groep tussen 65 en 75 jaar kreeg net te weinig accent en dat geeft misschien een verkeerd beeld. Immers, veel van die mensen tussen 65 en 75 jaar zijn óf nog aan het werk óf nog niet zo lang met pensioen. Zij zijn vaak door het werk al uitgebreid bezig geweest met computers en dergelijke en dat die groep dus digitaal meer vaardig is dan dezelfde leeftijdsgroep vijf jaar jaar geleden is niet zo verrassend. En ja, ook onder 75-plussers neemt die vaardigheid toe. Maar let op: dit mag geen vrijbrief worden voor het verder digitaliseren van allerlei processen en overheidsproducten zonder goed vangnet voor de digitaal onwetenden. En laten we daar vooral niet bij vergeten dat whatsappen en twitteren nog niet hoeft te betekenen dat je ook mailtjes kunt sturen en ontvangen, of via internet kunt communiceren." Stomps waarschuwde ervoor dat het toenemende gebruik van sociale media geenszins hoeft te betekenen dat eenzaamheid wordt voorkomen. Een bezoekje of telefoontje heeft nog altijd de voorkeur.

Een bezoekje of telefoontje heeft nog altijd de voorkeur

Jan Sikking lijsttrekker Leefbaar Diemen

DIEMEN Jan Sikking is lijsttrekker van Leefbaar Diemen voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart worden gehouden.

Sikking is momenteel fractievoorzitter van Leefbaar Diemen in de gemeenteraad. Leefbaar Diemen maakt deze maand de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend.

De oppositiepartij heeft momenteel drie zetels in de gemeenteraad. Naast Sikking zijn Maurits Rietveld en Leo Smits raadsleden voor de partij.

Smits stapte vorig jaar over van de fractie van DiemenLinksaf naar Leefbaar Diemen. Eerder in de huidige raadsperiode was hij al overgestapt van de fractie van de SP naar DiemenLinksaf.

Rosali Herder verliet afgelopen zomer de fractie van Leefbaar Diemen. Zij vormt nu een eenmansfractie in de gemeenteraad: Fractie Herder. Zij staat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart op plaats drie van de kandidatenlijst van de Ouderenpartij Diemen.

Vier inbraken in woningen op een avond

DIEMEN Er zijn vorige week donderdag vier woninginbraken gepleegd. Het ging om twee inbraken in woningen in de wijk Plantage de Sniep en om twee inbraken in woningen in het centrum van Diemen.

Bij een van de inbraken in het centrum hebben buurtbewoners de inbreker zien vluchten. Deze inbraak vond rond 17.20 uur plaats bij een woning aan de Ouddiemerlaan. Een getuige belde onmiddellijk 112. Toen de politie bij de woning arriveerde was de inbreker net gevlucht.

Getuigen

Er hebben zich nog geen getuigen gemeld van de andere drie woninginbraken. De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

De politie adviseert mensen die een verdachte situatie opmerken contact op te nemen. Bij spoed kan met nummer 112 worden gebeld. In andere gevallen met 0900-8844.

Vaders en zonen van SV Diemen spelen samen in een team

Het team van vaders en zonen in het zwart.

DIEMEN SV Diemen heeft zaterdag de nieuwjaarsbijeenkomst gehouden. De bijeenkomst werd goed bezocht. De aanwezigen wensten elkaar een gezond en gelukkig 2018. Voorzitter Henk van der Weele hield een nieuwjaarstoespraak.

Er werden zaterdagmiddag twee voetbalwedstrijden gespeeld. Het eerste zondagteam nam het op tegen spelers die in het verleden uitkwamen voor zondag 1. De andere wedstrijd die werd gespeeld was bijzonder. Vaders die uitkomen voor 45+ en hun zonen speelden tegen de overige spelers van 45+ en een aantal spelers van zaterdag 1. Het team van vaders en zonen bestond uit: Pieter de Jong met Tim en Rick, Richard Heus met Nordin, Erik Hendrixs met Patrick, Evert Molewijk met Daan, Raymond Aarts (trainer zaterdag 1) met Alwin, Ton van den Hengel met Nick en Erik Brinkhof met schoonzoon Joep. In het verleden speelde het team van SV Diemen van 45+ altijd tegen de zaterdag 1. Maar omdat de gemiddelde leeftijd van de zaterdag 1 de laatste jaren aanzienlijk is gedaald, werd er dit jaar gekozen voor een andere invulling van de nieuwjaarswedstrijd.

Jorrit Nuijens kandidaat-wethouder GroenLinks

DIEMEN Het Amsterdamse raadslid Jorrit Nuijens is de kandidaat-wethouder van GroenLinks in Diemen.

GroenLinks-lijsttrekker Nicole van Engelen: "Ik ben blij met onze keuze. Jorrit is een ervaren politicus die goed is in het inschatten van bestuurlijke verhoudingen, het onderhouden van relaties en het organiseren van draagvlak."

Nuijens heeft ervaring als coalitie- en fractievoorzitter in de toenmalige deelraad Centrum van Amsterdam en is gemeenteraadslid in Amsterdam. Naast zijn politieke werk is Nuijens al enkele jaren trainer en coach op het vlak van presenteren, communiceren en onderhandelen. Hij is opgeleid tot theaterregisseur.

Kandidaat-wethouder Jorrit Nuijens: "GroenLinks heeft een traditie van stabiel, zichtbaar en herkenbaar bestuur in Diemen. Ik hoop de kans te krijgen die traditie voort te zetten. Juist dit stedelijke dorp met bestuur dicht bij de burger past bij de idealen van GroenLinks en bij mijn ambitie een laagdrempelige wethouder te worden."

Mocht GroenLinks na de verkiezingen van 21 maart opnieuw besturen, dan zal Nuijens zo spoedig mogelijk naar Diemen verhuizen.

Evert den Heijer

Nummer 4 op lijst Ouderenpartij Diemen, 60 jaar
Getrouwd met Inge
Inwoner van Diemen sinds 1998

Foto: Oscar Borghardt

Waarom ben je politiek actief geworden?
"Peter Prins, raadslid van de Ouderenpartij Diemen, is een goede vriend van ons. Door hem ben ik geïnteresseerd geraakt in de lokale politiek. Nadat ik afgelopen jaar de cursus Politiek van de gemeente heb gevolgd, is mijn interesse verder toegenomen. Ik heb bewust voor de Ouderenpartij Diemen gekozen. Ik denk dat een lokale partij als de Ouderenpartij Diemen meer voor de mensen in Diemen kan betekenen dan de reguliere politieke partijen."

Wat zijn jouw hobby's?
"Wij hebben op de Antillen gewoond en daar ging ik graag vissen. Ik houd veel van wandelen in de natuur en ben een sportfanaat. Ik volg voetbal en honkbal en houd van motorrijden. Ik heb zelf een motor gehad."

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
"De Antillen (we zijn beiden geboren op Curaçao). Als we daar heen gaan hebben we garantie dat het mooi weer is en dat de zon schijnt."

Jouw favoriete muziek?
"The Rolling Stones. Ik heb diverse concerten van The Rolling Stones bezocht. Toen wij op Curaçao woonden ben ik bij een concert in Miami geweest en ik heb ook concerten in de Kuip en de Arena bezocht."

Welk boek ligt er op jouw nachtkastje?
"'Homo Deus' van Yuval Harari. Dat boek gaat over de toekomst van de Homo Sapiens."

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
"Ik loop graag langs het Amsterdam-Rijnkanaal, bij de Nesciobrug. Verder komen wij graag in Theater de Omval, dat is een goede uitgaansgelegenheid. Ook bezoeken wij graag grand café Cheers in het centrum."

Delen van steiger vallen naar beneden door hevige wind

DIEMEN De Henry Dunantlaan is vorige week dinsdagmiddag enige tijd afgesloten geweest nadat delen van een steiger naar beneden waren gevallen. Er is niemand gewond geraakt.

Er worden werkzaamheden verricht aan het dak van twee flats aan de Henry Dunantlaan. Door de hevige wind zijn verschillende delen van een steiger naar beneden gevallen en hing een groot deel van de steiger los. De brandweer van Diemen heeft de losse steigerdelen weggehaald en controle uitgevoerd bij de andere flat. Bij de andere flat zaten de steigerdelen nog goed vast.

De eigenaar van de steigers is door de politie op de hoogte gesteld van de situatie.

Kinderen zamelen veel kerstbomen in

Er werden veel kerstbomen ingeleverd. Foto: Oscar Borghardt

DIEMEN Veel kinderen hebben vorige week kerstbomen en vuurwerkafval ingezameld. Zij konden de kerstbomen en het vuurwerkafval op diverse plekken in Diemen inleveren.

Zij kregen per ingeleverde kerstboom en zak vuurwerkafval 0,50 euro en een lot waarmee zij kans maken op een prijs.

De winnende lotnummers worden elders in deze krant en op de website www.diemen.nl bekendgemaakt.

Peuters genieten van festival

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN In Theater de Omval is zondag het Peuterfestival gehouden. De peuters (en hun ouders) genoten van voorstellingen van Nijntje en Pim & Pom. De voorstelling van Nijntje was uitverkocht, de voorstelling van Pim & Pom trok eveneens veel publiek.

Burgemeester Erik Boog: 'Het gaat goed met Diemen'

In Theater de Omval werd maandagavond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente gehouden. Er kwamen veel belangstellenden op af. Tijdens de receptie hield burgemeester Erik Boog een nieuwjaarstoespraak en werden de prijswinnaars van de Wensboomactie en de Kinderwensboomactie bekendgemaakt.

Burgemeester Boog houdt zijn nieuwjaarstoespraak. Foto's: Trudy Kroese

DIEMEN "Het gaat goed met Diemen", aldus burgemeester Boog. Met deze woorden begon hij zijn nieuwjaarstoespraak tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente Diemen in Theater de Omval.

Boog zette zijn bewering kracht bij met een aantal argumenten: minder mensen in de bijstand, tevredenheid over de zorg van De Brede HOED, de gemeentekas op orde met ruimte voor investeringen en lastenverlichting, meer bedrijven naar Diemen en dalende criminaliteitscijfers.

Diemen maakt een groeisprong, onder andere door de spectaculaire stijging van het aantal woningen op tal van locaties en een toevloed aan nieuwe inwoners. Diemen denkt binnen een paar jaar de 35.000 inwoners aan te tikken. Die groei roept natuurlijk ook vragen op. Bijvoorbeeld hoe je het dorpse karakter en de sociale samenhang kunt blijven behouden. Boog wil daarin blijven investeren en het college en de gemeenteraad hebben zich al uitgesproken voor een nieuw samenspel met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. "Het zal steeds minder voorkomen dat de gemeente alleen alles bedenkt en beleid maakt. Steeds meer zullen we de kracht, creativiteit en energie die in de samenleving aanwezig zijn ondersteunen en faciliteren." En zo zal 'Diemen doe je samen' volgens de burgemeester een belangrijk motto worden voor de komende jaren. Boog: "Dit vraagt om een bestuursstijl waar we vertrouwen, creativiteit en speelruimte centraal blijven stellen. We moeten anno 2018 af van de gedachte dat alles te vangen is in regels. Problemen vragen niet om nog meer richtlijnen en voorschriften. Ze vragen om oplossingen. Dus moeten we soms de rek in de regels vinden."

Het was druk op de receptie.
Burgemeester Boog en Anja Stakenburg.
Kinderburgemeester Nilaya Holwijn, burgemeester Boog en Quint van Aller.

De burgemeester van Diemen blikte ook vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Hij pleitte voor veel debat en spoorde de politieke partijen aan via alle kanalen de inwoners duidelijkheid te bieden over plannen en programma's. Ook deed hij een dringende oproep aan alle inwoners om te gaan stemmen. Volgens Boog is een stabiel en daadkrachtig bestuur goed voor de gemeente en hij hoopt dat dit na de verkiezingen weer het geval zal zijn.

Kinderburgemeester Nilaya Holwijn reikte de prijs uit aan de winnaar van de Kinderwensboomactie, Quint van Aller. Zijn wens is om het huis van een Syrische moeder en haar twee dochters gezellig te maken. Een van die dochters is een klasgenoot van Quint. Burgemeester Boog reikte de prijs uit aan de winnaar van de Wensboomactie. Die prijs ging naar Anja Stakenburg, bewoonster en Community Builder van de Rode Kruislaan. Haar wens is om ouderen te trakteren op een high tea in de buurtkamer op de Rode Kruislaan.

Dansen bij OnPoint Dancelab

'Wij geven kwalitatief goede lessen in een prettige sfeer'

Optreden van OnPoint Dancelab tijdens het Wereldfestival in Diemen. Foto: Marquis Palmer

DIEMEN OnPoint Dancelab is nu ruim een jaar gevestigd in het gebouw van brede school De Meridiaan aan de Prins Beatrixlaan 156 in Diemen. De dansschool voor alle leeftijden trekt steeds meer leden en is regelmatig actief tijdens openbare bijeenkomsten in Diemen.

OnPoint Dancelab is eigendom van Anthony Pinas, voormalig inwoner van Diemen. Ingrid Baars uit Diemen is zakelijk leider. Zij hebben het afgelopen jaar gemerkt dat OnPoint Dancelab duidelijk in een behoefte voorziet. Anthony: "Wij hebben circa zestig leden. Zij komen uit Diemen en plaatsen in de omgeving. Wij hebben veel jonge leden, maar ook leden van boven de vijftig." OnPoint Dancelab verzorgt vijf dagen per week lessen in verschillende dansstijlen, variërend van hiphop, streetdance, afrodance en get fit (voor volwassenen) tot minidance. OnPoint Dancelab vindt het belangrijk om zichtbaar te zijn. OnPoint Dancelab is mede-organisator van het Wereldfestival in Diemen en zo hebben de OnPoint-kinderen vorig jaar tijdens de eerste editie van dit multiculturele festival op het Van Markenplantsoen opgetreden. Ook waren de kids de openingsact van de uitreiking van de Vrijwilligersonderscheidingen door de gemeenteraad in het gemeentehuis. Het volgende optreden staat gepland tijdens het Open Podium in Theater de Omval op zondag 4 februari. "Tijdens de optredens kan men zien hoe leuk dansen is. We hopen dat het plezier van onze jonge dansers zo aanstekelijk is dat mensen zich dan bij ons aanmelden", aldus Anthony. Proeflessen zijn altijd gratis bij OnPoint Dancelab en in de maand januari kunnen nieuwe leden alle lessen gratis volgen. Ingrid: "Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij OnPoint Dancelab. Wij geven kwalitatief goede lessen in een prettige sfeer. Dat heeft ook tot gevolg dat onze leden het fijn vinden om bij ons te dansen."

Voor meer informatie: www.onpointdancelab.nl.

Johan Goossens, donderdag 18 januari in Theater de Omval. Foto: Theater de Omval

Vrijdag 12 januari

Cadeauwinkel van de Wereld

10.00 uur | Diemerplein

De Cadeauwinkel van de Wereld/Wereldwinkel staat weer iedere vrijdag en zaterdag op het Diemerplein, 10.00-16.30 uur.

Filmavond

19.30 uur | De Ontmoeting

De Franse komedie 'Bon Dieu!' wordt vertoond.

George en Eran

20.30 uur | Theater de Omval

In de muzikale conflictkomedie 'George & Eran lossen Wereldvrede op! De Finale', keren de Israëlische Nederlander Eran en de Syrische Hollander George terug op het podium om eindelijk de klus te klaren waar ze drie jaar geleden aan begonnen.

Zaterdag 13 januari

Repair Café

14.15 uur | Zorgcentrum De Diem

Elke tweede zaterdag van de maand zijn de reparateurs aanwezig om kapotte spullen te repareren, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Zondag 14 januari

Viering

10.30 uur | Sint Petrus'
Bandenkerk

Woord- en communieviering met samenzang. Voorganger is pastor H. Hartog.

Bridge+

12.00 uur | De Schakel

Om 12.00 uur clinic door Nico Portegijs. Aansluitend om 13.15 uur een bridgedrive. Entree € 2,50 voor ASV-leden, anders € 3,50.

Maandag 15 januari

Nescioclinic

19.30 uur | Atletiekbaan AV23

In de clinic van AV'23 krijg je in 12 weken een perfecte looptraining van een gediplomeerd trainer: een goede voorbereiding voor de Nescioloop.

Dinsdag 16 januari

Boodschappenbus Ouderen

11.00 uur | Diemerplein

De Boodschappenbus voor ouderen rijdt tussen 11.00 en 15.00 uur. Aanmelden op maandag 15 januari bij De Diem, 020-6603300.

'Visages Villages'

14.00 & 20.00 uur |
Theater de Omval

Regisseuse en fotografe Agnès Varda is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo.

Woensdag 17 januari

'Monument van Trots'

17.30 uur | OBA Diemen

Pink Diemen toont in samenwerking met de OBA in Theater de Omval de documentaire 'Monument van Trots' over het Homomonument, aanvang 19.00 uur. Aan de documentaire is een speciale expositie gekoppeld in bibliotheek OBA Diemen, opening 18.00 uur, te zien tot en met 13-02-2018.

Donderdag 18 januari

Boodschappenbus Ouderen

11.00 uur | Diemerplein

De Boodschappenbus voor ouderen rijdt tussen 11.00 en 15.00 uur. Aanmelden op woensdag 17 januari bij De Diem, 020-6603300.

Johan Goossens - 'Vlam'

20.30 uur | Theater de Omval

Johan houdt graag het vuurtje van de passie en idealen brandend, al is hij inmiddels de dertig al gepasseerd. Hij wil de barricades wel op, maar heeft ook last van zijn rug.

Vrijdag 19 januari

Theatergroep Suburbia -
'Eenzame begeerte'

20.30 uur | Theater de Omval

De broeierige eerste ontmoeting op het strand tussen Thomas en Marie. Twee hunkerende lichamen wanhopig op zoek naar iemand om wat warmte van te stelen. En dan, twintig jaar later en duizenden verwijten verder, leven ze een giftig huwelijk.

Zaterdag 20 januari

Jochem Nooyen - 'Influence'

20.30 uur | Theater de Omval

Per dag zie je 355 keer reclame. Welke trucs gebruiken ze? Dat doet acteur en illusionist Jochem Nooyen uit de doeken.

Nieuwjaarsbijeenkomst

16.00 uur | Grand café Blauw

De Cadeauwinkel van de Wereld organiseert een nieuwjaarsbijeenkomst. Thema: 'Eerlijk delen Wereldwijd'.

Twee vrijkaartjes winnen voor een voorstelling in Theater de Omval en uw recensie in het DiemerNieuws?

Dat kan bij de voorstelling 'Vlam' van cabaretier Johan Goossens op donderdag 18 januari.

Hoe?

Als u wordt uitgenodigd om deze keer onze recensent te zijn voor 'Mijn Avondje Omval' kunt u eerst samen van de voorstelling genieten en schrijft u daarna in een kort verslag (van ongeveer 200 woorden) wat u van de avond vond, met een leuke foto. Uw recensie wordt gepubliceerd in het DiemerNieuws.

Stuur voor maandag 15 januari een e-mail met uw naam naar mijnavondjeomval@theaterdeomval.nl. Zet in het onderwerp 'Vrijkaarten Johan Goossens'. U hoort dan zo snel mogelijk of u de vrijkaarten hebt gewonnen.

Trainer Breugem kondigt vertrek aan

Trainer maakt seizoen bij SV Diemen af

De selectie van SV Diemen op trainingskamp in Spanje. Foto: SV Diemen

DIEMEN Trainer Gerrie Breugem vertrekt na dit seizoen bij SV Diemen. Hij wordt met ingang van het seizoen 2018-2019 trainer van IVV uit Landsmeer. IVV komt uit in de vierde klasse op zondag.

Breugem is bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van SV Diemen. "SV Diemen heeft een geweldige groep jongens. Zij kunnen goed voetballen en hebben genoeg kwaliteiten om in de derde klasse te spelen. Maar voor een aantal jongens is voetbal niet het belangrijkste. Zij geven soms de voorkeur aan werk- en privézaken. Dat mag en kan ik ze niet verwijten, want voetbal is een hobby. Maar het stuit mij soms tegen de borst omdat ik er anders in sta. IVV is een ambitieuze club met veel mogelijkheden. Ik heb in de periode voor kerst drie gesprekken met IVV gevoerd en kreeg meteen een goed gevoel. Uiteraard maak ik het seizoen bij SV Diemen af."

SV Diemen hield vorige week een trainingskamp in het Spaanse Calella. Breugem heeft de spelers in Spanje op de hoogte gebracht van zijn besluit.

Teleurstellend

SV Diemen maakt een teleurstellend seizoen door. De ploeg zal er na de winterstop alles aan moeten doen om in de derde klasse te blijven. Breugem trof tijdens de eerste training van het seizoen 2017-2018 een selectie aan die aanzienlijk was gewijzigd ten opzichte van het seizoen ervoor. Nieuw in de selectie waren keeper Jeffrey Meering (Jos/Watergraafsmeer 2), verdediger Mitchell de Vries (AGB), verdediger/middenvelder Fasil Bakir (RKAVIC) middenvelder Kevin Kroese (Assendelft), middenvelder/aanvaller Maxim Stefels (NVC), en spits Tommy ter Bruggen (IVV), aanvallende middenvelder Raymond Alexandre (IVV) en spits Dennis van Bree (TOG). In de zomer verliet ook een aantal spelers de club. Doelman Dave Moen, verdediger Tijs Ernest en middenvelder Rémon van Asselt spelen nu voor de amateurs van Ajax en aanvaller Giliano Eijken is overgestapt naar SDZ, dat net als SV Diemen in de derde klasse C uitkomt. Eijken presteert uitstekend bij zijn nieuwe club, die lijstaanvoerder is. De aanvaller heeft veel gescoord. Middenvelder Jeroen Letteboer komt nu uit voor het eerste zaterdagelftal van SV Diemen.

Breugem toonde zich voor het begin van dit seizoen een realist. Hij wist dat SV Diemen niet mee zou gaan doen om de bovenste plaatsen omdat andere clubs meer mogelijkheden hebben.

Kansen niet benut

SV Diemen startte de competitie met een overwinning bij Spaarnwoude. De wedstrijd eindigde in een bizarre uitslag: 5-7. In de eerste thuiswedstrijd ging de ploeg gevoelig onderuit tegen het sterke Roda '23: 1-7. De week erop speelde de ploeg opnieuw voor eigen publiek en won toen met 6-1 van SV Wijk aan Zee. Na drie duels had SV Diemen een doelsaldo van 12-15. Daarna begon SV Diemen aan een slechte serie. De uitwedstrijd tegen Schoten werd met 3-0 verloren, de ploeg ging op bezoek bij Sporting Martinus met 2-1 onderuit en verloor vervolgens op Sportpark De Diemen met 1-4 van SV Davo United. Breugem schroomde niet om de vinger op de zere plek te leggen: de doelpunten werden te gemakkelijk weggegeven en te veel kansen werden niet benut.

SV Diemen ging vervolgens op bezoek bij SV Ouderkerk. De streekderby eindigde gelijk: 3-3. De volgende drie duels werden verloren. SV Diemen verloor de thuiswedstrijd tegen Alliance '22 met 1-3, verloor vervolgens het uitduel tegen Bloemendaal met 3-2 en ging daarna voor eigen publiek onderuit tegen ZSGOWMS: 0-2

Knap resultaat

Nadat de ploeg een weekeinde rust had gehad omdat de KNVB het amateurvoetbal van zondag 10 december had afgelast vanwege de sneeuw, speelde SV Diemen op zondag 17 december de laatste wedstrijd voor de winterstop. SV Diemen boekte een verrassend en knap resultaat door thuis gelijk te spelen tegen koploper SDZ: 2-2.

SV Diemen begint het tweede deel van de competitie op zondag 28 januari met een uitwedstrijd tegen VVH Velserbroek.

SV Zeeburg pakt zege bij Tornado: 21-28

SV Zeeburg was te sterk voor Tornado. Foto: SV Zeeburg

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen Tornado met 21-28 gewonnen. De handbalsters uit Diemen zijn een punt ingelopen op koploper Geel Zwart.

Tornado en SV Zeeburg begonnen nerveus aan de wedstrijd. Het bleef lang 1-1. SV Zeeburg slaagde erin het spel naar zich toe te trekken en leidde bij rust met 11-13. Keepster Annick van der Mark speelde sterk. Na rust kwam Tornado goed uit de kleedkamer en wist een punt voorsprong te nemen. Dit schudde de dames van SV Zeeburg wakker. De bezoeksters liepen uit en keepster Anne de Vries stopte in de laatste minuten nog twee strafworpen: 21-28.

Lijstaanvoerder Geel Zwart speelde verrassend gelijk tegen VOC (31-31). Het was de eerste keer dat Geel Zwart in de competitie punten moest inleveren. Geel Zwart heeft na 12 competitieduels 23 punten. SV Zeeburg heeft na 12 competitiebeurten 17 punten. SV Zeeburg speelt op zondag 14 januari thuis tegen Aalsmeer. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 13.05 uur. Aalsmeer is met 0 punten hekkensluiter in de hoofdklasse van de zaalcompetitie.