DiemerNieuws

19 januari 2017

DiemerNieuws 19 januari 2017


Politie zoekt nog steeds naar moordenaar Hans Meijer

DIEMEN - De politie is naast de moordenaar van de studente Ellen ook op zoek naar de moordenaar van een andere voormalige inwoner van Diemen. Het betreft Hans Alfred Meijer, die op donderdagavond 7 december 2000 omstreeks 22.30 uur dood werd aangetroffen in zijn postzegelwinkel aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. Hij was toen 57 jaar.

Deze twee zaken staan op de coldcasekalender die de politie heeft uitgedeeld in vijf gevangenissen. De politie hoopt dat de kalenders leiden tot nieuwe tips om zo de zaken alsnog op te lossen.

Hans Meijer woonde in het centrum van Diemen en was lid van postzegelvereniging de Zegelaars, die deel uitmaakt van de ASV (Algemene Schakel Vereniging). Meijer bezocht regelmatig bijeenkomsten van de Zegelaars in De Schakel, zo herinnert een lid van de Zegelaars zich.

Meijer werd op 7 december 2000 om ongeveer 18.30 uur nog in de winkel in Amsterdam gezien. Toen hij om 21.00 uur nog niet thuis was, heeft zijn vrouw een paar keer geprobeerd hem te bellen. Maar het lukte haar niet om contact met haar man te krijgen. Ze ging zich steeds meer zorgen maken en besloot om samen met een buurman naar de winkel te gaan. Ze belde de politie, die ook naar de postzegelwinkel kwam. Daar lag Meijer. Hij was door geweld om het leven gebracht. Na zestien jaar is nog altijd niet bekend wie Hans Meijer gedood heeft. De coldcasekalender is te zien op de website www.politie.nl.

Lees ook pagina 3: Moordenaar studente Ellen nog steeds spoorloos.

Schaatsen kunnen in het vet blijven

DIEMEN - Het vroor de afgelopen dagen en op de ijsbaan van IJsclub Diemen op sportpark De Diemen heeft zich een dun laagje ijs gevormd. Toch ziet het er niet naar uit dat we deze vorstperiode nog kunnen schaatsen op de natuurijsbaan van de Diemer IJsclub.

Gisteren werd wel de eerste wedstrijd verreden op natuurijs in Noordlaren. "Die hebben slechts drie centimeter ijs nodig, dan heb je genoeg aan twee nachten ijsvorming. Wij hebben acht centimeter nodig omdat wij op een centimeter of 45 water zitten, boven gras", legt Lau Demmers uit, voorzitter van de Diemer IJsclub.

Om die acht centimeter te halen is toch echt overdag een temperatuur van vier graden onder nul en 's nachts zes tot acht graden onder nul nodig. "En dat zeker drie dagen achter elkaar. Dat zit er deze week niet in", aldus Demmers. "Begin deze week hadden we pas een halve centimeter ijs. Ik denk dat we de boot missen deze keer, want het vooruitzicht is dat donderdag de temperatuur alweer gaat stijgen."

Jammer natuurlijk, de laatste keer dat we op de ijsbaan in Diemen konden schaatsen is alweer vijf jaar geleden. "Tja, als het weer niet meewerkt houdt het op. We willen natuurlijk niet dat mensen door het ijs zakken."

Kerk vraagt steun alle Diemenaren

DIEMEN - Met het - extra - luiden van de klokken vraagt de rooms-katholieke Sint Petrus' Bandenkerk zaterdag 21 januari aandacht voor het belang van de kerk aan de Hartveldseweg, ook aan Diemenaren die niet naar de kerk gaan.

De klokken luiden zaterdag om 13.00 uur. Zo luidt de kerk letterlijk de Actie Kerkbalans 2017 in, een actie om binnen de kerk financiële bijdragen op te halen.

Dit jaar hoopt het parochiebestuur van Sint Petrus' Banden dat niet alleen kerkgangers maar ook andere Diemenaren een bijdrage willen leveren. De rooms-katholieke kerk heeft immers een onmisbare plek in de Diemense samenleving, zo schrijft het bestuur. Met het luiden van de klokken vraagt zij alle Diemenaren aandacht voor het belang van de kerk en voor het bestaansrecht van dit karakteristieke gebouw in het hartje van Diemen.

Buurtzorgers geven feestje voor cliënten

De Buurtzorgers en wethouder Jeroen Klaasse met in hun midden de 90-jarige mevrouw Koch. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Met een feestje voor alle cliënten en hun mantelzorgers vierden de medewerkers van Buurtzorg Diemen vrijdag het 10-jarig bestaan van Buurtzorg Nederland. In De Schakel werden de gasten getrakteerd op een gezellige middag met heerlijke hapjes en drankjes. De medewerkers voerden zelf een sketch op waar de bezoekers smakelijk om konden lachen. Wethouder Jeroen Klaasse kwam langs, niet alleen om de mensen van Buurtzorg te feliciteren, maar ook mevrouw Koch, die precies op deze dag haar 90e verjaardag vierde. Voor haar bracht de wethouder dan ook een bloemetje mee namens de gemeente.

3

keer wethouder Jeroen Klaasse op de foto in deze krant maar liefst (puur toeval)

De dorpsslager in 1926

In de krant van 1 februari 1926 beval slager Kortland zijn opvolger C. Havekotte aan als de nieuwe eigenaar van de Vleeschhouwerij en Varkensslachterij aan de Hartveldseweg 52. Niet zomaar, maar met dank voor het genoten vertrouwen van zijn klanten.

Havekotte gaf daarna de verzekering dat hij "trachten zal het vertrouwen waardig te toonen dat zijn voorganger zoo ruimschoots mocht genieten, ook ten opzichte van levering voor Bruiloften en partijen". De opening van de nieuwe Model-Slagerij was in ieder geval een succes. Havekotte was blij met de overweldigende belangstelling die hij bij de opening van zijn nieuwe zaak mocht ondervinden. Ontroerd stelde Havekotte: "Het mede-leven van mijn clientèle zal voor mij aanleiding zijn om onder alle omstandigheden de reputatie van mijn zaak hoog te houden, door steeds de allerbeste kwaliteit te leveren en voor onberispelijke bediening zorg te dragen." De royale slager scheepte zijn klanten niet af met een stukje worst. Elke klant die vrijdag en zaterdag minstens een pond vlees koopt, krijgt daarbij "een pond dik Niervet voor 35 cent of een pond Gesmolten vet voor 30 cent".

De winkel is rechts boven op de prentbiefkaart te zien.

Weerbericht

Droog en rustig winterweer met lichte vorst in de nacht
Het weer wordt bepaald door een krachtige gordel van hoge luchtdruk boven West-Europa. De ligging van het hoog bepaalt de windrichting en daarmee de temperatuur. De middellijn ervan schuift vanaf donderdag heel langzaam in zuidelijke richting. De stroming wordt dan vanuit het noorden aanlandig. De vorst tempert, overdag dooit het licht. Er is meer bewolking.

Vrijdag + het weekeinde
Voor vrijdag wordt vrij veel bewolking verwacht. Er is kans op mist. Af en toe schijnt de zon. In de nacht vriest het licht. In de middag wordt het 3 à 4 graden. Er staat nauwelijks wind. In het weekeinde verandert er nauwelijks iets aan het weerbeeld. Het blijft droog. Er is bewolking, lokaal ook wat zon en er is kans op mist. Vooral in nacht naar zondag vriest het licht, tot -4 graden. Overdag wordt het zo'n 3 graden. Er staat een zwakke oost- tot noordoostenwind.

Trend na het weekeinde
Ook komende week lijkt het hogedrukgebied nog van geen wijken te weten. De exacte ligging blijft onzeker en dus ook de windrichting en de temperatuur. De kans lijkt het grootst dat het rustig en meest droog blijft met overdag een paar graden boven nul en 's nachts onder nul.

Weetje
Het is deze week niet uitgelopen op een stevige vorstperiode. De laatste vorstperioden van lange duur dateren van februari 2012 en januari 2013. In grote delen van Nederland was toen sprake van een koudegolf met minstens drie nachten strenge vorst (onder -10 graden). Twaalf dagen achtereen bleef het ook overdag vriezen, maar dat was net tekort voor een Elfstedentocht.

Hulp voor Diemerbos

Handen uit de mouwen in het Diemerbos. Foto: Staatsbosbeheer

DIEMEN - Groene vingers zijn niet verplicht, maar Staatsbosbeheer zoekt wel extra handen van enthousiaste vrijwilligers om het Diemerbos te helpen onderhouden.

Samen met het IVN start Staatsbosbeheer een vrijwilligersgroep die op elke vierde vrijdagmiddag van de maand de handen uit de mouwen mag steken in het bos. Samen buiten aan de slag gaan is een van de mooiste manieren om mensen bij de natuur te betrekken, aldus boswachter Marijke van Langen. Extra handen, met of zonder groene vingers, zijn daarom zeer welkom en ook hard nodig. "We krijgen heel weinig subsidie voor dit soort stadsbossen sinds de aanpassing van het natuurbeleid. Om de bossen toch in stand te kunnen houden en aantrekkelijk voor het publiek zijn extra handen nodig."

Mail met vragen of om je direct aan te melden naar m.langen@staatssbosbeheer.nl.

Moordenaar studente Ellen nog steeds spoorloos

De jonge vrouw werd in 1989 vermoord in studentenflat

De studentenflats aan de Rode Kruislaan anno 2017. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - De 22-jarige studente Ellen werd op zaterdag 26 augustus 1989 dood gevonden in haar kamer in een van de studentenflats aan de Rode Kruislaan. Zij bleek te zijn vermoord. De politie is er nooit in geslaagd om de moordenaar te vinden.

De moordzaak is opnieuw onder de aandacht gebracht. De zaak staat op de coldcasekalender die de politie heeft uitgedeeld in vijf gevangenissen. De politie hoopt dat de kalenders leiden tot nieuwe tips om zo de zaken alsnog op te lossen.

Ellen woonde op de tiende verdieping van de derde studentenflat (gezien vanaf de Ouddiemerlaan) aan de Rode Kruislaan. Zij studeerde en had veel sociale contacten. Naast haar studie werkte zij in studentensociëteit Het Trefcentrum. Dit was een ruimte tussen de vierde en vijfde flat met onder meer een bar die werd bezocht door veel bewoners van de studentenflats, maar ook door andere inwoners van Diemen. Ook was er een theehuis in Het Trefcentrum. Een vriendin van Ellen die in dezelfde flat woonde is de laatste die haar in levenden lijve heeft gezien. Dat was op woensdagavond 23 augustus 1989 om 22.00 uur. Tot op de dag van vandaag is niet bekend wie Ellen vermoord heeft. Voor de gouden tip is een beloning uitgetrokken van 15.000 euro.

Beloning van 15.000 euro voor gouden tip moordzaak

Diverse bewoners die in 1989 in de studentenflats woonden zijn nog steeds gehuisvest in Diemen, zij het op een andere plek in de gemeente. De huidige aandacht voor de moordzaak, die vele ex-bewoners nooit zijn vergeten, heeft ook hun aandacht weer op het misdrijf gevestigd. Zij herinneren zich dat er op het tijdstip dat Ellen werd vermoord steigers langs de torens stonden omdat werklieden bezig waren met de renovatie van de flatgebouwen. Zij herinneren zich tevens dat de moordzaak toentertijd veel bewoners in de greep hield. Een ex-bewoner vertelt dat hij toen gehoord heeft dat de moordenaar via een steiger naar boven is geklommen en zo het complex is binnengekomen waarin Ellen woonde. Ondanks intensief onderzoek van de politie is de zaak niet opgelost.

Wie informatie heeft over een coldcasezaak kan die op de volgende manieren delen: via het tipformulier bij de betreffende zaak op politie.nl, mailen naar coldcase@politie.nl, bellen met de opsporingstiplijn op 0800-6070, of vertrouwelijk bellen met Team Nationale Inlichtingen (TNI) op 079-3458999 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Mooie prijzen voor hulp opruimen na de feestdagen

Wethouder Jeroen Klaasse reikte de prijzen uit. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Kinderen die kerstbomen en vuurwerkafval inleverden, verdienden een zakcentje en kregen een lot. Gisteren werden de prijzen uitgereikt.

Anne Witte (12) en Genis van Denderen (14) gaan karten. Dominique De Bonis (11), Naomi (9) en Ruben (7) Horstman gaan naar museum Corpus. Indoor midgetgolf is de prijs voor Tim van Mansom (10). Boray Gokalp (7) mag iemand meenemen naar de bioscoop. Linne (9) en Jorn (7) Westerbeek gaan naar Artis. Marie Alexandra de Meijer (12) gaat trampolinespringen. Lucas Jeger (7) kan vier keer zwemmen in het Duranbad en Lina en Brigitte de Nijs mogen discobowlen.

Glad, auto belandt in de berm

DIEMEN - Een auto op zijn kant in de berm aan de Diemerpolderweg: een van de verkeersongevallen door de gladheid afgelopen weekeinde. Allemaal met alleen materiële schade.

Hoewel het weekeinde misschien niet zo winters verliep als was voorspeld, was het op sommige Diemense wegen toch glad. De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag diverse meldingen over verkeersongevallen.

Op de Overdiemerweg, net voor de kruising met de Weteringweg, verloor een bestuurster de macht over het stuur, raakte de stoeprand en hierna in de slip. De auto belandde op de zijkant in de berm. Ook hier was uitsluitend materiële schade.

Fort Diemerdam krijgt straat

DIEMEN - Er is al een Fortdiemerdamweg hier in Diemen maar het Diemense fort krijgt nu ook een straat in Weesp.

De Fortdiemerdamweg verbindt Diemen met IJburg via de Uyllanderbrug. Weesp krijgt er een nieuwbouwwijk bij in de Bloemendalerpolder: Weespersluis. Naast de Fort Diemerdamstraat krijgt Weesp ook een Muiderslotlaan, Fort Abcoudestraat, Abcoudepad, Fort Hinderdamstraat en Hinderdampad.

Zakkenrolster opgepakt

DIEMEN - Door een oplettende dame is vorige week woensdagmiddag op de markt voorkomen dat de portemonnee van een oudere vrouw werd gestolen.

De vrouw vond dat twee andere vrouwen zich verdacht gedroegen in het winkelcentrum en op de markt. Ze besloot de twee te volgen. Op de markt zag ze dat een van de twee vrouwen een oudere dame aansprak en dat de andere vrouw de portemonnee van de oudere dame pakte. De vrouw heeft hierop hard geschreeuwd en direct 112 gebeld.

Portemonnee terug
De politie was binnen enkele minuten op de markt en heeft een van de twee verdachte vrouwen aangehouden voor diefstal. De andere vrouw was door het geschreeuw weggerend en is niet meer gevonden. De portemonnee kon meteen terug naar het geschrokken slachtoffer.

Echtpaar Aït Hadj Brahim 65 jaar getrouwd

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Vrijdag 13 januari kregen meneer en mevrouw Aït Hadj Brahim bezoek van wethouder Jeroen Klaasse omdat zij hun 65e huwelijksdag vierden. Voor het bezoek stond een grote schaal lekkere hapjes klaar. Voor het echtpaar waren er bloemen en de beroemde Diemense chocolade-eendjes. Het echtpaar kreeg vijf kinderen en kwam ongeveer 50 jaar geleden uit Marokko naar Nederland. Meneer werkte bij Luycks. De fabriek stond langs de oude rijksweg, daar waar nu gebouwd wordt op de Sniep aan het water. Het echtpaar is heel tevreden over Diemen.

Presentatie over laatste levensfase en rouw

Professor Keirse geeft de presentatie.

DIEMEN - De afdeling Diemen van de ouderenbond PCOB en Mea Vota Uitvaartverzorging houden donderdag 26 januari een bijeenkomst die in het teken staat van voorbereiden op de laatste levensfase en omgaan met rouw.

De bijeenkomst wordt gehouden in De Schakel van 14.00 tot 16.00 uur. Alle senioren in Diemen zijn welkom, dus ook mensen die geen lid zijn van de PCOB.

Prof. dr. em. Manu Keirse houdt een presentatie over de voorbereiding op de laatste levensfase, palliatieve zorg en een waardig levenseinde en de omgang met rouw. Keirse is een bevlogen spreker, klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en dé specialist in België en Nederland als het over rouwverwerking en de laatste levensfase gaat. Vanuit een lange en rijke beroepservaring weet hij mensen te boeien over een onderwerp dat we liever in het vergeethoekje stoppen. Loek Stomps, waarnemend voorzitter en secretaris van de afdeling Diemen van de PCOB: "Wij organiseren deze bijeenkomst omdat de onderwerpen belangrijk zijn voor senioren."

Lars Groot

Student vrijetijdsmanagement
21 jaar
Diemenaar sinds 1 juli 2016

Wie heb jij voor het laatst een bloemetje gebracht?
"De beveiliging en medewerkers van Albert Heijn voor hun optreden tijdens de overval op de supermarkt."

Hoe gaat het met de studie?
"Goed, ik zit in het eerste jaar en tot nu toe heb ik al mijn studiepunten behaald!"

Je woont op de Campus Diemen Zuid. Bevalt het?
"Het bevalt heel erg goed. Vooral de ligging dicht bij Amsterdam en vijf minuten van mijn school af is heel erg fijn."

Verder in het dagelijks leven?
"Ik ben sinds augustus weer vrijgezel en verder werk ik bij Connexxion op Schiphol en als student-ambassadeur bij Hogeschool Inholland."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"'Leisure!', de leidraad van mijn opleiding. En verder een consumentengids."

Laatst gekochte muziekalbum.
"De cd '538 Hits of the year 2016'."

Favoriete tv-programma?
"'All you need is love', '1 tegen 100' en 'Postcodeloterij Miljoenenjacht'."

Goed voornemen?
"Een leuke vrouw ontmoeten."

Favoriete stekje in Diemen?
"Het Diemerplein vind ik een erg gezellig winkelcentrum en vaak kom ik daar voor boodschappen en het ophalen van pakketten."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen hebben?
"Piet Derksen, de oprichter van Center Parcs. Helaas al lange tijd overleden, maar zijn visie en vernieuwingsdrang zijn voor mij erg inspirerend."

Over 10 jaar…
"Hoop ik directeur Imagineering bij de Efteling of manager Pool te zijn bij Center Parcs."

Als je burgemeester was...
"Zou ik de boete voor zwartrijden (achter iemand aanlopen door het poortje bij metro en trein) direct verhogen naar € 300,- en permanent toezicht plaatsen. Lik op stuk en aanpakken dat schorem!"

Burgemeester blijft op de koffie komen

DIEMEN - De burgemeester blijft gewoon op de koffie komen bij Diemenaren die hun 60-jarige huwelijksverjaardag vieren. De gemeente Diemen denkt er niet over om de bezoekjes te schrappen, zoals andere gemeenten wel doen.

Verschillende gemeenten in Nederland schaffen het huisbezoek bij diamanten huwelijksverjaardagen af en komen alleen nog maar langs als het echtpaar 65 jaar of langer samen is. Dit vanwege de toename van het aantal diamanten huwelijken.

In Diemen komt de burgemeester of een van de wethouders langs bij bruidsparen die hun 60-jarige verbintenis vieren en daarna iedere vijf jaar. Dat is overigens een keus: een bruidspaar mag ook van de visite afzien. Ook Diemenaren die 90 of 100 jaar worden, kunnen bezoek verwachten van de burgemeester of een van de wethouders. Na de honderdste verjaardag komt er ieder jaar een bezoek.

Uitgeprocedeerde asielzoekers kraken pand Verrijn Stuart

Krakers nodigen de buren uit voor een bezoekje

Het gekraakte pand aan de Piersonstraat. Foto: Wij Zijn Hier

DIEMEN - Een groep uitgeprocedeerde asielzoekers heeft een pand gekraakt aan de Piersonstraat op bedrijventerrein Verrijn Stuart.

De krakers maken deel uit van het vluchtelingencollectief We Are Here en bestaat uit ongeveer 30 vluchtelingen uit diverse West-Afrikaanse landen als Ivoorkust, Sierra Leone, Liberië, Mali en Nigeria. De krakers streken neer in Diemen nadat ze hun vorige onderkomen in Amsterdam moesten verlaten. Volgens de groep staat het pand al meer dan een jaar leeg.

Op hun website stelt het collectief zich voor als een groep vluchtelingen die vanuit de Nederlandse overheid geen onderdak krijgt maar ook niet mag werken en dus op straat zou moeten leven.

Het collectief heeft inmiddels contact gezocht met de gemeente Diemen en de eigenaar van het pand. Het wachten is op dat overleg voor de gemeente kan besluiten over het vervolg. De asielzoekers nodigen de buren uit voor een bezoekje in het gekraakte pand, als teken van goede wil en respect naar de buurt.

Mannen dansen op politieauto

DIEMEN - Twee mannen van 20 jaar die vorige week woensdagavond in Amsterdam op een politieauto stonden te dansen, zijn door de politie aangehouden. Eén van de twee komt uit Diemen, de ander uit Amsterdam.

Terwijl agenten bewoners het slechte nieuws moesten brengen dat een familielid elders in Nederland was overleden, zag een andere politieman een groepje om de politiewagen heen staan. Op een smartphone bleken beelden te staan van een van de mannen die op het dak van de politieauto stond en ook stond te dansen. De beelden zouden zijn gemaakt voor een videoclip, meldde een van de verdachten.

Politie geeft fietslampjes

DIEMEN - Fietsers die dinsdag bij een politiecontrole geen licht bleken te hebben, kregen geen bekeuring maar een setje fietslampjes van de agenten.

Bij veel fietsers was de verlichting niet op orde, bleek tijdens de controle vroeg in de ochtend in Diemen-Centrum. In een uur tijd deelde de politie 91 fietslampjes uit. In de middag hield de politie een algemene verkeerscontrole in Diemen-Zuid. Hierbij werden 36 auto's gecontroleerd op documenten en technische gebreken. Geen cadeautjes deze keer, wel zijn er enkele processen-verbaal uitgeschreven.

Toosten op 2017 bij nieuwjaarsreceptie

Veel Diemense (sport)verenigingen en organisaties op nieuwjaarsreceptie

Pamela Giddings kreeg de cheque met de wens voor Berkenstede van burgemeester Erik Boog.

"Doet u mee?" Dat vroeg burgemeester Erik Boog in zijn nieuwjaarsspeech. Hij doelde daarmee op het belang van verbinden in de gemeente. Dat gebeurt al veel, maar kan nog meer, zo vindt hij. En meedoen, dat doen de Diemenaren die op de nieuwsjaarsreceptie aanwezig zijn. Als vrijwilliger of als professional. Samen toostten al deze betrokken Diemenaren, van jong tot oud, vorige week op het nieuwe jaar.

Vertegenwoordigers van (sport)verenigingen, evenementenorganisatoren, raadsleden, medewerkers van de gemeente en bijvoorbeeld een ruime vertegenwoordiging van de politie Diemen Ouder-Amstel: het is gezellig druk tijdens de nieuwjaarsreceptie in Grand Café Blauw van Theater de Omval. De gemeente kiest ervoor om de bijeenkomst ieder jaar op een andere locatie te houden. Vorig jaar was dat Schuilkerk De Hoop.

Diemenaar van het Jaar
Aschwin van Wel, (duo)voorzitter van Scouting Diemen krijgt ook deze avond nog veel felicitaties voor zijn benoeming tot de Diemenaar van het Jaar door het DiemerNieuws. Over de blokhut, het zo felbegeerde onderkomen van de scouts in het Diemerbos, kan hij vertellen dat deze er in 2017 ook echt zal staan. De blokhut is besteld.

Mooie gelegenheid om bij te praten. Foto's: Trudy Kroese

Het is wel duidelijk: er is veel
om naar uit te kijken in 2017

Hockey?
Natuurlijk zijn ook de sportverenigingen vertegenwoordigd in De Omval. Niet alleen Diemense verenigingen trouwens, want wij komen ook Luc Spin, voorzitter van de Amsterdamse hockeyvereniging Athena, tegen. Of zijn aanwezigheid een teken is dat de door velen gewenste hockeyvereniging in Diemen er in 2017 echt komt, kan de hockeypreses ons nog niet vertellen. Maar zodra er nieuws te melden is, horen we dat, belooft hij.

Jongeren organiseren debat
De gemeentelijke nieuwjaarsreceptie trekt ook jongeren, waaronder leden van de Jongerenraad. Voorzitter Alysa Sinke van de Jongerenraad vertelt dat zij veel plannen hebben voor 2017. "Eerst gaan wij weer mensen werven voor de Jongerenraad. Er is een lid vertrokken en we hebben nog wat plekken open." Ook gaat de Jongerenraad in dit verkiezingsjaar een debat organiseren. "We hebben gemerkt dat de landelijke verkiezingen voor veel jongeren ver van ze af staan. Maar jongeren hebben ook een stem! Daarom hebben we politici, zowel lokaal als landelijk, uitgenodigd voor een debat in Diemen. Zij gaan met elkaar en met de jongeren in debat, er zal zeker veel ruimte zijn voor inbreng van jongeren. We hebben al veel positieve reacties en toezeggingen ontvangen van politici; daar zijn we heel blij mee." De datum staat al vast: het debat zal plaatsvinden op 9 februari.

Jubilerende festivals
Even verderop praten organisatoren van twee grote festivals met elkaar: Danny Mica van het Loswalfestival en René Knigge en Daniël Pool van het Diemer Festijn. Bijzonder: beide festivals beleven in 2017 een jubileum. Het wordt de tiende editie van het Loswalfestival en het Diemer Festijn wordt voor de 35e maal gehouden. De data kunnen we vast noteren: het Loswalfestival is van 19 t/m 21 mei, het Diemer Festijn wordt gehouden van 5 t/m 9 september.

Jaar goed begonnen
Ellen van den Tol, voorzitter van de Muziekschool Diemen, vertelt dat de muziekschool het nieuwe jaar goed begonnen is. "We hebben een grote schenking van instrumenten gekregen: een piano en een aantal violen en fluiten. Heel bijzonder!" Binnenkort start de Muziekschool ook lessen voor jonge kinderen van nul tot vier jaar en hun (groot)ouders: Muziek op Schoot. Op 12 februari organiseert de Muziekschool Diemen samen met de Stichting Welzijn Diemen en Theater De Omval weer het Open Podium in het theater. "De burgemeester zal de opening verrichten. Dit jaar is er veel dans, opnieuw een talentenshow en mensen kunnen intekenen op een rondleiding langs alle kunst die in De Omval hangt, erg leuk."

Het is wel duidelijk geworden deze avond: er is veel om naar uit te kijken dit jaar in Diemen.

Burgemeester Boog wil een golf van optimisme

Optimisme, verbinding en daadkracht, dat waren de sleutelwoorden in de nieuwjaarsspeech van de burgemeester.

Burgemeester Erik Boog heeft zelf ook een voornemen voor 2017: meehelpen aan een golf van optimisme. En in Diemen is daar volgens hem ook alle reden voor: "Het gaat goed in Diemen." Optimisme, verbinding en daadkracht, dat waren de sleutelwoorden in de nieuwjaarsspeech van de burgemeester.

Een ander geluid
"Mijn voornemen is om mee te helpen aan een golf van optimisme. In Nederland. In Diemen. En mijn wens voor 2017 is dat velen mij daarin zullen volgen." In een tijd waarin pessimisme en negativiteit hoogtij vieren, is het volgens Boog goed om een ander geluid te laten horen. "En als je naar Diemen kijkt is er voor optimisme ook alle reden: het gaat goed met Diemen. Financieel gaat het beter, mede door de groei van onze gemeente. Steeds meer mensen kunnen in Diemen wonen. Bijvoorbeeld in de nieuwe woningen van Plantage De Sniep of in het complex de Diemer. Voor de woningen van Holland Park is enorm veel animo. En voor de punt van De Sniep ligt er ook een mooi plan klaar en de Campus Diemen Zuid kan uitbreiden. Zoals gezegd: meer inwoners betekent ook meer inkomsten; voor ondernemers, maar ook voor de gemeente."

Door de groei komt er voor bestaande voorzieningen als de zwembaden en het theater meer draagvlak en het biedt kansen voor nieuwe voorzieningen. "Bijvoorbeeld voor een nieuwe brede school. En wie weet ook voor een middelbare school in Diemen?"

Te positief?
"Het gaat goed in Diemen. Daarom kunnen we met trots met onze partners blijven zeggen: 'Daarom Diemen'." Is hij daarmee een doorgeslagen positivo die niet ziet dat er ook grote problemen zijn? Ook in Diemen?, vraagt Boog zich af. "Nee, dat ben ik niet. Maar ik maak wel een keuze voor de wijze waarop ik denk dat we samen problemen kunnen aanpakken. En ik kies voor de optimistische aanpak. Die uitgaat van kansen, redelijkheid en de nuance. Maar ik zie ook dat we er daarmee niet zijn. We moeten ook kiezen voor de verbinding. En voor daadkracht. Want dat is wel nodig."

Op 5 mei is de eerste gezamenlijke vrijheidsmaaltijd op het Diemerplein

"En wat is het mooie? Ik zie dat in Diemen ook gebeuren. Ik zie een gemeenteraad en college die politiek-bestuurlijk daadkrachtig zijn en ook die verbinding zoeken. Net zoals onze medewerkers. Maar ik zie het ook bij veel Diemenaren en ondernemers in Diemen. Het is goed om te zien dat er zo veel positieve kracht in onze gemeenschap, in onze gemeente zit. Wahida en ik genieten er elke keer van als we dat in Diemen treffen. En zoals u al misschien in het DiemerNieuws heeft gelezen: Wahida wil nooit meer weg uit Diemen. De volgende burgemeester zou haar er gewoon bij krijgen in de ambtswoning! U begrijpt dat ik dat niet laat gebeuren."

5 thema's
Volgens Boog zijn er vijf belangrijke thema's voor Diemen waar iedere Diemenaar aan mee kan doen: het tegengaan van de tweedeling in de samenleving, de omslag naar een duurzame samenleving, meer betrokkenheid bij het bestuur van de gemeente en wensen en ambities voor de toekomst, zoals meer sociale woningbouw, een hockeyvereniging en het koesteren van de omliggende natuur en de groene ruimte in de wijken zelf. "Zodat we dat ijsvogeltje niet alleen in het Diemerbos en de Diemervijfhoek zien, maar ook in onze eigen buurt", hoopt de vogelliefhebber Boog.

Vrijheidsmaaltijd
Bij het vijfde thema, diversiteit, kondigt Boog een nieuw, verbindend evenement aan op 5 mei 2017. "In Diemen is plek voor iedereen. Laat de verschillende achtergronden, culturen, kwaliteiten en interesses van de Diemenaren dan ook onze kracht zijn. En ook meer zichtbaar worden. Bijvoorbeeld in ons verenigingsleven, in onze evenementen. Maar laten we er ook voor zorgen dat we elkaar wat meer opzoeken, elkaar ontmoeten. Daar begint het toch mee? Ik wil graag het goede voorbeeld geven. Daarom neem ik het initiatief om op Bevrijdingsdag, op 5 mei, de dag dat we vrijheid vieren, de eerste gezamenlijke vrijheidsmaaltijd in Diemen te organiseren op het Diemerplein. Iedereen is van harte welkom. Komt u ook? Of beter: helpt u mee?"

DIEMEN - "Wie van u heeft goede voornemens voor 2017?", vroeg burgemeester Erik Boog vorige week woensdag aan het begin van zijn nieuwjaarsspeech op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in Grand Café Blauw in Theater de Omval. Veel handen gingen omhoog op de als altijd drukbezochte bijeenkomst om op het nieuwe jaar te proosten.

100 wensen in wensboomactie, wens voor Berkenstede in vervulling

DIEMEN - Een spellenpakket voor de dagopvang in Berkenstede: dat is de wens uit de wensboomactie die wordt vervuld, zo werd bekendgemaakt door burgemeester Erik Boog tijdens de nieuwjaarsreceptie.

In december konden Diemenaren een wens voor een ander ophangen in de wensboom in winkelcentrum Diemerplein, een initiatief van winkeliersvereniging Diemerplein en de gemeente Diemen. Er hingen meer dan 100 wensen in de boom. Uit al die wensen, veelal bescheiden van aard, selecteerde de jury er vijf. Zij kozen de volgende wensen: een jongetje dat paard wil leren rijden om Sinterklaas te kunnen helpen, een etentje voor een buurvrouw en haar man, die ondanks haar eigen ziekte ook nog de zorg heeft voor haar zieke moeder, een etentje voor de medewerkers van het team Buurtzorg Diemen, met tien ouderen van de Zonnebloem koffie met taart eten en een spellenpakket voor de deelnemers aan de dagopvang in Berkenstede.

Daarna kon iedereen stemmen om te bepalen welke wens uitgevoerd zou worden. Er werden in totaal 730 stemmen uitgebracht en de wens voor Berkenstede sleepte de meeste stemmen in de wacht: 243.

Paaldansshows in De Omval

Docenten en studenten van PDF Amsterdam tonen talenten

Training van PDF Amsterdam. Foto: PixCel.fr

DIEMEN - In Theater de Omval vindt op zondag 22 januari de PDFA Shownight plaats. Docenten en studenten van Pole Dance Factory Amsterdam geven om 16.00 uur en 19.00 uur een zeer gevarieerde paaldansshow.

Pole Dance Factory Amsterdam is de grootste paaldansstudio in Nederland. De studio is gevestigd aan de Daniel Goedkoopstraat in Amsterdam-Oost. Binnenkort opent Pole Dance Factory Amsterdam een tweede studio in de Digitaalstraat in Amsterdam-Noord. Tatjana van Onna (29) is oprichtster en eigenaresse van PDFA. Zij is ook op internationale wedstrijden actief en heeft al diverse prijzen in de wacht gesleept.

Tatjana: "Ik heb in het verleden aan turnen en dansen gedaan. Ruim vijf jaar geleden ben ik begonnen met paaldansen. Na mijn eerste les was ik verkocht en ben ik nooit meer gestopt. In september 2013 heb ik Pole Dance Factory Amsterdam opgericht. Wij hebben nu zo'n 350 leden van wie de meeste vrouwen zijn van tussen de twintig en 35 jaar. Maar er zijn ook steeds meer vrouwen van boven de 35 jaar die gaan paaldansen. Wij hebben ook een aantal mannelijke leden en ook zijn er kinderen lid." Tatjana omschrijft paaldansen als zowel een vorm van sport als van kunst. "Door paaldansen word je niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker, werk je aan je flexibiliteit en voel je je vrouwelijk. Tevens geeft het je zelfvertrouwen een boost, wat weer een positieve invloed kan hebben op wie jij bent als persoon in het dagelijks leven."

Tatjana geeft gemiddeld acht uur per week les in haar studio. Daarnaast traint zij zelf twee tot drie uur per week. Tatjana heeft bewust gekozen voor Theater de Omval als locatie voor de PDFA Shownight. "Diemen ligt vlak bij de studio in Amsterdam-Oost en is vanuit Amsterdam en andere plaatsen goed bereikbaar. Een aantal van onze leden woont in Diemen. Daarnaast is het theater in Diemen een goede plek om shows te geven vanwege de intieme zaal. Het is voor het eerst dat wij een show in een theater gaan doen." Ruim tien docenten en zo'n zeventig studenten van de Pole Dance Factory Amsterdam geven zondag twee spetterende shows. Onder de paaldansers is ook een man. Tijdens de eerste show zal ook een aantal kinderen optreden, tijdens de tweede show alleen volwassenen. Tatjana zal zelf uiteraard ook meedoen tijdens beide shows. Informatie: www.pdfamsterdam.com.

De film Fantastic Beasts and Where to Find Them. Theater de Omval, dinsdag 14:00 & 20:00 uur.

vrijdag 20 januari

'Met de moed der wanhoop'

Theater de Omval 20.30 uur

In zijn nieuwe voorstelling 'Met de moed der wanhoop' gaat Aron Elstak op zoek naar zijn persoonlijke helden en trekt hij ten strijde tegen de schurken. Onderweg passeert hij vele intieme liedjes, bizarre gedachtekronkels en over-the-top-typetjes. Zwetend, zwoegend en kwetsbaar op weg naar succes. Met de moed der wanhoop.

zaterdag 21 januari

Workshop auralezen

Centrum El'sina 13.45 uur

Ervaringsgerichte workshop waarin via allerlei technieken geoefend worden, aanwijzingen en opdrachten met de beginselen van het auralezen. Deelname € 35,-. Aanmelden: intuitie-in-praktijk.nl of 06-16552044.

zondag 22 januari

Viering

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Oecumenische viering met het Allegria koor, voorganger H. Hartog.

Handlettering workshop

Groenvelddesign 13.00 uur

In deze workshop leer je door middel van leuke oefeningen letters tekenen. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een zelfgemaakte kaart of illustratie. Kosten € 25,- incl. materiaal. Info: groenvelddesign.nl.

dinsdag 24 januari

Klaverjascompetitie

Roediez 20.00 uur

Iedere dinsdagavond 4 rondes van 16 met een andere partner. Tot april wordt er 26 avonden gespeeld. Bij deelname aan minimaal 18 avonden kom je in aanmerking voor de seizoensprijs. Alleen een enkele avond meespelen mag ook. Inschrijfgeld per avond € 5,-.

'Fantastic Beasts and
Where to Find Them'

Theater de Omval
14.00 & 20.00 uur

'Fantastic Beasts and Where to Find Them' is een geheel nieuw avontuur dat ons terugbrengt naar de magische wereld van bedenker J.K. Rowling. Begin 1926. Newt Scamander, de magizoöloog van de magische wereld, heeft zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand.

woensdag 25 januari

Bingo

Zorgcentrum De Diem 14.30 uur

Deelnemen kost € 2,50 p.p. en voor bewoners is dat € 1,50.

PinkDiemen ontmoeting

Theater de Omval 19.30 uur

Ontmoeting in Grand Café Blauw waar Diemenaren (homo, lesbo, biseksueel, transgender, ruimdenkende, interseksuele en zich afvragende) elkaar kunnen treffen. Dé gelegenheid voor LHBT'ers uit Diemen en omgeving om nieuwe mensen in en uit de eigen buurt te leren kennen in een relaxte sfeer.

donderdag 26 januari

Ochtend inloop

Noorderlicht 9.00 uur

Een gezellige koffie-inloop met de mogelijkheid om te sjoelen, kaarten en/of rummikuppen.

Klaverjassen

Het Noorderlicht 14.00 uur

Tot 16.00 uur.

Rouw & laatste levensfase

De Schakel 14.00 uur

Voorbereiden op de laatste levensfase en omgaan met rouw. Presentatie door prof.dr. em. Manu Keirse, klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en dé specialist in Nederland en België als het over de laatste levensfase en rouwverwerking gaat. Alle senioren van Diemen zijn welkom.

'I, Daniel Blake'

Theater de Omval 20.00 uur

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen.

vrijdag 27 januari

Psycho Neurobics

't Kruidvat 19.00 uur

Stichting Sigfa Holland, Psycho Neurobics-seminar. Informatie: sigfaholland@gmail.com of 06-85768118. Kosten: een vrijwillige bijdrage.

Wereldmuziek

Theater de Omval 20.30 uur

De muziektheatervoorstelling 'Gein, dagboek van een duivelskind' van Di Gojim is gebaseerd op verhalen van de Jiddische schrijver en Nobelprijswinnaar Isaac Bashevis Singer. Eigen composities worden afgewisseld met de vertrouwde mix van Balkan, Jiddische muziek, gypsy en chanson.

zaterdag 28 januari

Alle mensen verzamelen!

Theater de Omval 20.30 uur

Emilio Guzman wordt van kleins af aan een dromer genoemd. Vaak als Emilio hardop droomt krijgt hij saaie woorden te horen als: crisis en financiële haalbaarheid. Saai! Maar op het podium is alleen Emilio aan het woord. Daar kunnen saaie mensen hem niet onderbreken.

Twee vrijkaartjes winnen voor een voorstelling in Theater de Omval en uw recensie in het DiemerNieuws? Dat kan bij de voorstelling 'Alle mensen verzamelen!' van Emilio Guzman op zaterdag 28 januari.

Hoe?
Als u wordt uitgenodigd om deze keer onze recensent te zijn voor 'Mijn Avondje Omval' kunt u eerst samen van de voorstelling genieten en schrijft u daarna in een kort verslag (van ongeveer 200 woorden) wat u van de avond vond, met een leuke foto. Uw recensie wordt gepubliceerd in het DiemerNieuws.

Stuur voor dinsdag 24 januari een e-mail met uw naam naar mijnavondjeomval@theaterdeomval.nl. Zet in het onderwerp 'vrijkaarten Emilio Guzman'. U hoort dan zo snel mogelijk of u de vrijkaarten hebt gewonnen.

Dames Smashing '72 boeken zege

Diemense ploeg staat op derde plaats

Smashing '72 won de eerste drie sets. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Het eerste damesteam van Smashing '72 heeft voor eigen publiek met 3-1 gewonnen van Clam Dycke. De setstanden waren 25-17, 28-26, 25-16 en 21-25.

Tijdens de heenwedstrijd werd de Diemense ploeg verrast door het effectieve spel van de routiniers uit Krommenie: Smashing '72 verloor met 4-0 en kwam in geen enkele set boven de 20 punten uit. Voorafgaand aan de wedstrijd mikten de dames op revanche op deze angstgegner, ondanks het gemis van de geblesseerde captain Anne Crouwel en de afwezigheid van buitenaanvalster Lidwien Gall en libero Lydia Wolfs. Alleskunner Els van Westrienen verruilde bij deze gelegenheid de spelverdelerspositie voor een plek in de aanval, waardoor Maya van Noort uit Meisjes A de set-up voor haar rekening kon nemen. Op de andere posities werd met middenblokkeersters Nanda Driessens en Serena van Overbeeke, Dieuwke Zwier als passer-loopster en Lara Lems op diagonaal aan de wedstrijd begonnen. Debutant Gaby Braaf uit Dames 2 vulde als libero het basiszestal aan. In de eerste set kwam Smashing '72 al snel op een voorsprong van vijf punten, die niet meer werd weggegeven. De thuisclub won de set met 25-17. In de tweede set ging het spel lang gelijk op, maar richting de eindstreep kwam Clam Dycke op vier punten voorsprong. Bij 19-23 bracht coach Nicole de Lange op de middenpositie Merel Koopmans in het veld. Via 22-24 werd de stand op 24-24 gebracht. Na zes bloedstollende rally's had Smashing '72 als eerste twee punten op rij gemaakt en won de set (28-26). Met 2-0 op het scorebord was de ban gebroken en sloeg Smashing '72 in de derde set genadeloos toe: 25-16. In de vierde set speelden de bezoekers alles of niets en wisten verrassend op voorsprong te komen (16-22). Kirsten van de Pol debuteerde als buitenaanvalster en even leek het tij te keren (19-22). Tot teleurstelling van het thuispubliek werden zij niet opnieuw met een stuntje beloond en ging de bonusset naar Clam Dycke (21-25) voor de moeite. Met deze knappe overwinning verstevigt Smashing '72 de derde plaats op de ranglijst. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Croonenburg uit Castricum op het programma.

Acht dagen driebanden in het café

13e editie biljarttoernooi telt 32 deelnemers

Richard van der Erf (rechts) versloeg vorig jaar Jaap Klinkhamer in de finale.

DIEMEN - Driebandenvereniging Oud Diemen organiseert voor de 13e keer het grootste en belangrijkste driebandentoernooi van Amsterdam en omstreken. Het biljarttoernooi wordt gehouden in Café 't Pandje aan de Ouddiemerlaan en begint op zaterdag 21 januari. De finale wordt op zaterdag 28 januari gespeeld.

In vergelijking tot voorgaande edities is er een aantal zaken veranderd. Er doen dit keer 32 deelnemers mee; tot en met vorig jaar waren er nog 48 deelnemers. Het toernooi duurt ook geen drie weekeinden, maar wordt tijdens twee weekeinden afgewerkt.

De poulewedstrijden vinden plaats op zaterdag 21 en zondag 22 januari. Op beide dagen worden de wedstrijden van vier poules gespeeld: van 10.00 uur tot 15.30 uur en van 15.30 uur tot 21.00 uur.

De beste twee spelers van de acht poules plaatsen zich voor de knock-outfase van het toernooi, die op vrijdag 27 januari om 19.30 uur begint. De acht spelers die na de knock-outfase overblijven worden vervolgens na loting verdeeld over twee poules.

Op zaterdag 28 januari vinden de wedstrijden van die twee poules vanaf 12.00 uur plaats. De winnaars van beide poules plaatsen zich voor de finale die diezelfde avond om 20.30 uur begint. De nummers twee van de poules spelen om de derde plaats. De 'troostfinale' wordt vlak voor de finale gespeeld.

Jan Nooij, die het toernooi samen met Tom van der Sluis en de leden van biljartvereniging Oud Diemen organiseert, verwacht veel van het biljartevenement. "Er doen veel goede driebanders aan het toernooi mee. Ik verwacht dit jaar veel van Joep Kruikemeier, terwijl Jaap Klinkhamer en Richard van der Erf ook een goede kans maken. Richard heeft het toernooi vorig jaar gewonnen. Ik denk dat Ben de Wit uit Diemen een belangrijke outsider is. Leuk is ook dat Ineke Kooistra weer meedoet. Zij is al jaren de enige vrouw van het deelnemersveld."

Na afloop van het toernooi vindt de prijsuitreiking plaats. Daarna is er een feestavond met live-optredens van diverse artiesten.

Winst voor De Meeuwen

DIEMEN - Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft de uitwedstrijd tegen Oceanus gewonnen: 3-6. Het eerste herenteam won de uitwedstrijd tegen BZC Brandenburg met 6-8.

De dames van De Meeuwen, die eerder dit seizoen de thuiswedstrijd tegen Oceanus met 5-6 verloren, wilden revanche nemen. De Meeuwen begon sterk, al was het conditioneel erg zwaar in het warme water in Aalsmeer. Door prachtige doelpunten van Amy Waardenburg en Renske Sterrenburg kwam De Meeuwen al snel op een 1-2 voorsprong. Tessa Coumou scoorde op een cruciaal moment in de tweede periode de 1-3 en Marith Roelen in de derde periode zelfs de 1-4. Oceanus kon weinig acties maken die echt gevaarlijk waren. Tot halverwege de derde periode, toen diverse spelers van De Meeuwen een tijdstraf kregen. De Meeuwen moest het drie keer met een speelster minder doen en de thuisclub profiteerde hiervan: 2-4. In de laatste periode gaf De Meeuwen nog een keer gas, maar liet ook Oceanus niets liggen. Mede dankzij twee prachtige doelpunten van Jannie Spijker eindigde de wedstrijd in een winst voor De Meeuwen: 3-6.

Heren
De heren van De Meeuwen gingen goed van start en namen een 0-3 voorsprong. Hierna kon de thuisclub terugkomen tot 2-3. In de derde periode liep de ploeg uit Diemen door mooie aanvallen en goed samenspel uit naar een 2-6 voorsprong. De derde periode eindigde in een 4-7 voorsprong voor de bezoekers. In de laatste periode maakte De Meeuwen het karwei af: 6-8.

SV Zeeburg verliest

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen SEW met 26-19 verloren.

SV Zeeburg begon slap aan de wedstrijd. Er werd niet goed verdedigd en ook in de aanval werd slordig gespeeld. Na de eerste helft leidde de club uit Wognum met 15-10.

Na de hervatting loste SV Zeeburg goede fases af met minder goede perioden. De ploeg uit Diemen slaagde er niet in om de wedstrijd nog spannend te maken. SEW won uiteindelijk comfortabel. SV Zeeburg staat nu op een gedeelde derde plaats.

SV Zeeburg speelt op zondag 22 januari thuis tegen koploper Kras/Volendam. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 15.45 uur.

15 / 16

Gevraagd per direct: Kapper (m/v) voor de woensdagen van 10:00-18:00 uur en de zaterdagen van 10:00-14:00 uur. Info: Adres: Fregat 249A, 1113 EH Diemen. Telefoon: 06-28190828. E-mail info@himandhersalon.nl. Website www.himandhersalon.nl

Haardhout wind- en ovengedroogd in netten. Haardhout wind- en ovengedroogd in kooien, ca. 1,9 kuub strak gestapeld. In eiken, essen en berken. Voor meer info: Tuincentrum H. vd Wurff 0294-412978

MOTORFIETSEN te koop GEVRAAGD alle merken en
bouwjaren. Defect of lang stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en gevrijwaard. Bel of app
06-25418595