DiemerNieuws

4 december 2014

DiemerNieuws 4 december 2014


Nieuw uniform voor politieagenten

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Politieagenten in Diemen hebben sinds vrijdag de beschikking over een nieuw uniform. Dit operationele uniform is praktisch, comfortabel en past beter bij het afwisselende werk van de politie dan het meer formele uniform dat tot vrijdag werd gedragen. Het nieuwe uniform is voorlopig alleen bedoeld voor politiemensen die echt op straat werken. De politiemedewerkers achter de balie of de woordvoerder op televisie dragen nog het 'oude' uniform.

Nieuw besluit samenwerking Duo+

DIEMEN - Het college van B en W gaat een gewijzigd raadsvoorstel maken voor het aangaan van een gemeenschappelijke regeling Duo+ en samenwerking op het gebied van ICT met de gemeenten Ouder-Amstel en Uithoorn. Mogelijk dat de gemeenteraad hierover nog dit jaar een besluit neemt.

Dit is nodig omdat gemeenteraad van de vierde beoogde partner, de gemeente De Ronde Venen, donderdag besloot om het raadsstuk over Duo+ niet in stemming te brengen en terug te geven aan het college van B en W van die gemeente. De gemeenteraden van de andere drie gemeenten gingen donderdagavond vrijwel unaniem akkoord met het voorstel.

Nieuw raadsvoorstel
De burgemeesters en de gemeentesecretarissen van de vier gemeenten hebben vrijdag overleg met elkaar gevoerd. Burgemeester Amy Koopmanschap: "De situatie is nu veranderd. Bij samenwerking van de vier gemeenten was er sprake van een gezamenlijk inwoneraantal van 110.000 mensen. Bij samenwerking van Diemen-Ouder-Amstel en Uithoorn van 70.000 inwoners. Het gevolg is dat wij over andere cijfers en bedragen praten. Als college zetten wij alles op een rij, maken een raadsvoorstel en leggen dit aan de gemeenteraad voor. Het is mogelijk dat we dat nog dit jaar doen; dat bekijken we nu." Zij geeft aan dat de deur voor de gemeente De Ronde Venen niet op slot is. "Wij hopen als drie gemeenten te gaan samenwerken. De gemeente De Ronde Venen kan in de toekomst aankloppen als ze dat willen. Dan kunnen wij een eventuele samenwerking met die gemeente opnieuw bekijken."

De Ronde Venen praat niet eerder dan in 2015 opnieuw over eventuele samenwerking met de gemeenten Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. De gemeentelijke samenwerking Duo+ houdt in dat de gemeenten die samenwerken autonoom blijven en eigen beleidsvrijheid houden. De samenwerking is erop gericht om de kwaliteit van de dienstverlening aan de burgers te handhaven, de kwetsbaarheid van kleine gemeenten tegen te gaan en kosten te besparen.

Diemen op schema voor nieuwe taken 2015

DIEMEN - Vorige week zijn de contracten met zorgaanbieders getekend en alle verordeningen die gaan over de taken die de gemeente er op 1 januari van het Rijk bij krijgt zijn aangenomen door de gemeenteraad. Diemen ligt op schema voor de nieuwe taken in 2015.

Vanaf 1 januari 2015 krijgt de gemeente er nieuwe taken bij. Dit zijn taken op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugd en werk en inkomen. De contracten met de aanbieders van jeugdzorg waren in oktober al getekend. Vorige week tekende wethouder Ruud Grondel met zijn collega's uit Uithoorn en Ouder-Amstel de contracten met de aanbieders van begeleiding en dagbesteding in het kader van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Grondel: "Door de keuze om met drie gemeenten gezamenlijk in te kopen, hebben we een breed aanbod in kunnen kopen, wat weer gunstig is voor onze inwoners." Bijna alle bestaande aanbieders zijn gecontracteerd zodat voor slechts een klein aantal inwoners in Diemen een andere oplossing moet worden gezocht. Alle cliënten worden hierover door de gemeente geïnformeerd.

Ook op het gebied van werk en inkomen verandert er het nodige vanaf 1 januari. Zo kan van mensen die een bijstandsuitkering ontvangen een tegenprestatie worden gevraagd. Het doel daarvan moet zijn om iets terug te doen voor de maatschappij. In Diemen wordt ervoor gekozen om het middel van de tegenprestatie alleen in te zetten bij mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt.
Lees verder op pagina 5.

Politie zoekt getuigen gewelddadige straatroof

DIEMEN - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof in Diemen-Zuid.

Een 32-jarige inwoner van Amsterdam werd in de nacht van zaterdag op zondag om 02.00 uur beroofd. De man, die van een feest kwam, werd bij het viaduct bij Laagland benaderd door twee mannen. Een van mannen griste de iPhone uit de jaszak van het slachtoffer. Daarna sloegen beiden op het slachtoffer in. Ook nadat het slachtoffer op de grond was gevallen ging de mishandeling door. De daders vluchtten daarna in de richting van het park.

De politie laat weten dat de daders twee blanke mannen van tussen de 25 en 30 jaar zijn. Zij hebben beiden kort blond haar. Een van de mannen droeg een zwarte jas, een blauwe spijkerbroek en witte schoenen.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen of mensen die over meer informatie beschikken. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

16

leerlingen van
de Noorderbreedte
speelden voorstelling 'Zilver'

Reisgelegenheden

In 1787 beschreef de bekende Nederlandse stad- en dorpsbeschrijver Van Ollefen alle Nederlandse gemeenten waaronder 'Het Dorp Diemen'. Eigenlijk was Van Ollefen een soort reisblogger avant la lettre. Zo ging hij in op de ligging, de grootte, het gemeentewapen, de kerkelijke, godsdienstige en wereldlijke gebouwen, het bestuur, de geschiedenis, de logementen en de bijzonderheden van Diemen. Bijzonder was zeker de scheepvaart:

"Men vaart geregeld met de Weesper en Muider schuiten, dagelijks, tot aan de Diemerbrug, daar dezelve schuiten een weinig tijds vertoeven: Diemen heeft ook een eigen schipper, die tweemaal 's weeks, maandag en vrijdag, visa versa vaart, bezorgen de vrachtgoederen en andere benodigdheden voor de Ingezetenen."

En dan de kerkschuit van de Watergraafsmeer naar Diemen: "'s Zondags 's morgens ten 8 uure, een kerkschuit, van de Tolbrug in de Meir, na Diemen, zo tot gemak voor de bewoonders van de Meir als andere lieden die begeeren te Diemen in de kerk te gaan, vertrekken de zelve schuiten wederom terug met het uitgaan van de kerk, en voor de geene die begeeren te wandelen, gaat men door de Meir tot aan Diemerbrug, of den Diemerdijk langs tot aan den afloop na Diemen, waarna men in een quartier uurs op het dorp kan weezen."

Weerbericht

Minder koud en vanaf zondag wisselvallig
Maandag ging de meteowinter van start. Het weer paste zich aan met lichte vorst in de nacht en met 1 à 2 graden overdag. Een continentaal hogedrukgebied bepaalt deze week het weer. Vrijdag wordt een nieuw Atlantisch hogedrukgebied het sturende weersysteem. Met een westenwind wordt het dan minder koud. Door oceaanstoringen neemt de wisselvalligheid toe.

Vrijdag (Sinterklaas) en het weekeinde
In de nacht naar vrijdag vriest het licht, tot -2 graden. Er kan lokaal mist of lage bewolking ontstaan. In de loop van de dag kan er wat lichte regen vallen. Het wordt 4 à 5 graden. Voor zaterdag wordt overwegend droog weer verwacht. Af en toe kan de zon schijnen. Zondag neemt de bewolking toe. Er valt enige tijd regen. De westenwind wakkert aan tot vrij krachtig. In de nacht daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. Overdag wordt het 6 à 7 graden.

Trend na het weekeinde
Na het weekeinde breidt de westelijke luchtstroming zich over het Noordzeegebied uit. Het wordt daarmee overheersend wisselvallig. De zuidwestenwind wakkert soms aan tot krachtig of hard. De nachtelijke vorst verdwijnt grotendeels. De maxima schommelen rond 8 graden.

Weetje
De herfst van 2014 staat 2e in de top 10 van warmste herfstseizoenen sinds 1901. Alleen de herfst van 2006 was nog iets warmer. Die herfst was ook zonnig en droog. Er viel circa 140 mm regen tegen 240 mm normaal in de herfst. Niettegenstaande het regenachtige imago was de herfst dit jaar het droogste seizoen, aanmerkelijk droger dan de zomer met circa 350 mm.

DIEMEN - De F1-junioren van SV Diemen, die onlangs ongeslagen kampioen werden, komen nu uit in de competitie voor E-junioren. Zaterdag wonnen zij met 2-6 van de E8 van AFC.

Het is voor het eerst dat een team van F-junioren van SV Diemen in de E-competitie uitkomt. Op basis van de knappe overwinning op AFC lijkt het plafond van het team nog niet in zicht. De F1 van SV Diemen wordt getraind door Marciano Vink. Hij is tevens verantwoordelijk voor de selectie van de F-junioren van SV Diemen.

De F1-junioren van SV Diemen worden gesponsord door een lokaal bedrijf: New Look Optiek in de Arent Krijtsstraat. De sponsor heeft de jongens voor hun goede prestaties beloond met een bril van Ray-Ban.

Betlem in 1942

Joods werkkamp op de plaats van het voormalige paradijselijke ontspanningsoord

Het vooroorlogse ontspanningsoord Betlem veranderde in 1942 voor de joodse dwangarbeiders in het voorportaal van de hel. Foto: prentbriefkaart collectie Taco ten Dam

Door Taco ten Dam

De naam Betlem heeft voor veel Diemenaren nog steeds de associatie met de vrolijke dagen van weleer toen het bos in het grensgebied van Muiden en Diemen een uitspanning herbergde die door duizenden Amsterdammers werd bezocht. Betlem, gelegen naast het Merwedekanaal, omvatte een café-restaurant met terras, zwembad, bos, hertenkamp en twee grote vijvers waar je met een gondel in kon varen of in kon vissen. Wat weinig mensen weten is dat Betlem van mei tot oktober 1942 een werkkamp was voor joodse dwangarbeiders.

Voorintekenen

Vanaf 4 december kan er worden vooringetekend op het boek 'Diemen in de Tweede Wereldoorlog' bij Boekhandel Bruna in winkelcentrum Diemerplein. Uw naam wordt dan in de lijst van intekenaren in het boek opgenomen. De prijs van het boek bedraagt € 29,50. Leden van de Historische Kring Diemen krijgen 10 euro korting, niet-leden 5 euro korting. De gereduceerde prijzen zijn mogelijk gemaakt door sponsoring van de Koninklijke Saan B.V. en een anonieme gift.

Op de plaats van het vroegere ontspanningsoord vestigden de Duitsers in mei 1942 een werkkamp voor joodse mannen uit de omgeving van Amsterdam die verplicht te werk werden gesteld. Het werkkamp maakte echter in werkelijkheid deel uit van een duivels plan van Hanns Rauter. In een brief aan Himmler meldde hij de voorbereiding voor de deportatie van duizenden joodse arbeiders uit de werkkampen. Ergens op een bureau in Amsterdam waren in het geheim de gegevens van de arbeidsbeurs gebruikt om de plannen uit te werken: alle joodse arbeiders van de werkkampen rond Amsterdam zouden direct afgevoerd worden naar Westerbork en hun gezinnen zouden van huis gehaald worden. Zo was er een groot kamp voor duizenden joodse mannen in het Westelijk Havengebied, een kamp in Muiderberg en een klein kamp in Betlem, waar in totaal 305 dwangarbeiders hebben gewerkt.

Levie de Lange was een van de twee dwangarbeiders in Betlem die de oorlog overleefden.

Levie de Lange voelde dat de werkverschaffing schijn was

Levie de Lange
De joodse Amsterdammer Levie de Lange had al langer het gevoel dat de werkverschaffing maar schijn was. Levie de Lange, een van de twee overlevenden van de ruim 300 uit Betlem gedeporteerde joodse arbeiders, vertelde na de oorlog zijn verhaal. Op een gegeven moment mocht De Lange aan het talud van het kanaal werken en de boel een beetje gelijk maken. Levie de Lange: "Het werk had niets om het lijf, het was echt zo'n karweitje om ons aan de praat te houden. We moesten de dijk van het Merwedekanaal wat ophogen en tevens egaliseren." Maar als de baas uit zicht was, zat Levie soms wat te vissen met een hengel gemaakt van een boomtak en een vissnoertje. Zo ook op 1 oktober, toen een van de bazen naar hem toe kwam en zei: "Vanaf morgen wordt hier niet meer gevist." Hij zou gelijk krijgen. Op vrijdagmiddag 2 oktober 1942, toen de mannen klaar stonden om met weekendverlof naar hun gezinnen te gaan, omsingelde plotseling een overmacht aan zwaarbewapende Duitse militairen het werkkamp. Met barse bevelen dwongen ze de joodse mannen in boten te stappen die in het kanaal lagen. Voordat de mannen konden beseffen wat er precies gebeurde, bleken ze aan het begin te staan van een deportatie naar een vernietigingskamp in Polen.

Muiderpoortstation
Levie de Lange ontdekte die nacht op het terrein bij het Muiderpoortstation in de grote mensenmenigte inderdaad zijn vrouw en 15 kinderen. In een grote kluit zaten ze bij elkaar in een sfeer van doffe verslagenheid. Pas na de oorlog toen Levie uit het concentratiekamp in Amsterdam terugkwam, vernam hij hoe de arrestatie van zijn gezin in Amsterdam-Noord was verlopen. Tot zijn verbijstering hoorde hij dat Nederlandse politieagenten zijn gezin in de nacht van 2 op 3 oktober 1942 hadden opgehaald. Een van de politieagenten bleek een zeer goede bekende te zijn uit zijn voetballeven. Levie de Lange, zijn vrouw Jetje en zijn kinderen Mina, Rachel, Esther, Simon, Judith, Samuel, Naatje, Abraham, Dora, Reina, Greta, Jacob, Philip en Leendert werden op 12 oktober 1942 op transport gesteld naar Auschwitz in Polen, waar ze op 15 oktober aankwamen. Levie werd geselecteerd om te werken. Zijn vrouw en 14 kinderen werden diezelfde dag vergast in Auschwitz-Birkenau. Zijn oudste zoon, die in Amsterdam was achtergebleven, werd later gedeporteerd en vermoord. Levie overleefde de oorlog en de kampen als enige van zijn gezin dat eens 17 mensen telde.

Op 2 oktober 1942 werd het werkkamp plotseling omsingeld

Boek
Een redactie, samengesteld uit mensen van de gemeente, het Comité 1940-1945 en de Historische Kring Diemen, werkt momenteel aan een boek over Diemen in de Tweede Wereldoorlog. Het boek verschijnt in april 2015 en beschrijft verschillende aspecten van de oorlog in Diemen. De redactie verzoekt Diemenaren met (overgeleverde) herinneringen en/of fotomateriaal om contact op te nemen: t.ten.dam@planet.nl of 06-29005952.

Feestelijk onthaal voor juffrouw Astrid

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Feest op basisschool De Nieuwe Kring. Juffrouw Astrid Das was op 1 december 25 jaar in dienst en dat kon natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Astrid is leerkracht in de onder- en middenbouw. Woensdag werd Astrid samen met haar man Jan en haar hele familie feestelijk onthaald en ging over de rode loper, door een haag gevormd door alle leerlingen, de school binnen. De kinderen zongen een speciaal 'Astridlied' voor hun juf. De rest van de dag werd het jubileum uitgebreid gevierd.

Sinterklaas

Heel oud
Kindervriend
Komt al sinds mensenheugenis in Diemen

Foto: Trudy Kroese

Morgen viert u uw verjaardag, het zal een drukke dag worden.
"Ja, het is de drukste dag van het jaar. Ik ga bij veel kinderen op bezoek om cadeautjes langs te brengen. Dat vind ik altijd heel leuk om te doen."

U bent op 6 december jarig. Hoe viert u die dag?
"Wij gaan op mijn verjaardag altijd met de stoomboot terug naar Spanje. De Pieten en ik maken er dan een mooie dag van. Wij rusten uit en drinken aan boord een lekker wijntje."

Vrijwel niemand weet wat uw hobby's zijn?
"Ik houd van voetbal en als ik in Spanje ben kijk ik vaak voetbal op de televisie. Nee, ik heb geen voorkeur voor Real Madrid of Barcelona. Ik vind beide clubs goed spelen."

De kinderen in Diemen willen weten of u Messi en Ronaldo kent.
"Ik ken hen beiden niet echt goed. Maar als ik Messi of Ronaldo tegenkom herkennen zij mij wel. Meestal schieten ze snel weg. Misschien zijn zij bang voor mij, maar dat is natuurlijk nergens voor nodig."

Wat vindt u de mooiste plek van Diemen?
"Ik vind de loswal een mooie plek. Daar kom ik elk jaar aan in Diemen en word ik ontvangen door de voorzitter van de ASV. Ook het Diemerplein vind ik een gezellige plek. Burgemeester Koopmanschap ontvangt mij daar altijd. Ik vind het heel jammer dat zij uit Diemen vertrekt."

U heeft het winkelcentrum zien veranderen.
"Jazeker. De afgelopen jaren heb ik gezien hoe het winkelcentrum werd verbouwd. Meneer Marinus heeft mij onlangs rondgeleid en ik vind het prachtig geworden."

Komt u volgend jaar weer naar Diemen?
"Ja, uiteraard. Ook volgend jaar komt de stoomboot aan bij de loswal. En de kinderen die niet kunnen wachten moeten maar denken: een jaar is voorbij voordat je er erg in hebt."

Leerlingen De Octopus krijgen les over vuurwerk

Voorbeelden ongelukken maken indruk

Cyril Wissing geeft les. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Cyril Wissing van Halt (Het Alternatief) heeft leerlingen van de groepen 8 van basisschool De Octopus dinsdag informatie gegeven over het afsteken van vuurwerk. Hij vertelde over veilig afsteken van vuurwerk, de gevaren en overlast van vuurwerk en de sancties die staan op overtredingen bij het afsteken van vuurwerk.

Vuurwerk mag dit jaar voor het eerst van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. Cyril Wissing gaf de kinderen een aantal voorbeelden van ongelukken die het gevolg zijn geweest van het onverantwoordelijk afsteken van vuurwerk: slachtoffers verloren een of twee ogen, een of meerdere vingers of liepen andere verwondingen op. Hij gaf belangrijke tips: steek vuurwerk af met een aansteeklont, draag een veiligheidsbril en lees de gebruiksaanwijzing (die is bij illegaal vuurwerk vaak niet aanwezig).

Hij legde de regels nog eens uit. Het is pas vanaf de leeftijd van 16 jaar toegestaan om vuurwerk te kopen. Dit dient te gebeuren bij winkels die over een vergunning beschikken. Het kopen en afsteken van illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, maar ook levensgevaarlijk. Dit vuurwerk is vaak veel zwaarder dan legaal vuurwerk, met alle risico's van dien.

Als jongeren in overtreding zijn, zijn er twee opties: of zij komen bij justitie terecht (illegaal vuurwerk, grote hoeveelheden vuurwerk) of zij moeten zich bij Halt melden. Daar krijgen zij een leerstraf. Dit betekent dat zij een huiswerkopdracht over vuurwerk moeten maken en die bij Halt dienen in te leveren.

De leerlingen van De Octopus waren duidelijk onder de indruk van het verhaal en de voorbeelden van Cyril Wissing. Zij zullen tijdens het afsteken van vuurwerk zeker opletten.

37 sollicitanten burgemeester Diemen

DIEMEN - Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Diemen hebben 37 personen gesolliciteerd, onder wie 12 vrouwen en 25 mannen.

Dit heeft Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Diemen.

Van deze kandidaten hebben of hadden 23 personen een fulltime functie in het (lokaal) openbaar bestuur, 10 personen hebben een functie daarbuiten en 4 personen hebben geen functie. Onderverdeeld naar politieke richting: Onbekend/ geen: 11, PvdA: 9, VVD: 8, CDA: 5, D66: 3 en GroenLinks: 1

De nieuwe burgemeester zal naar verwachting in mei 2015 worden benoemd.

Schrijfactie Amnesty International in Diemen

DIEMEN - Op 10 december 2014, de Dag van de Mensenrechten, houdt Amnesty International wereldwijd een schrijfmarathon. Ook in Diemen worden die dag brieven geschreven voor een aantal activisten en gewetensgevangenen.

Uit onderzoek blijkt dat deze jaarlijkse actie aantoonbaar resultaat heeft. Voor een niet onaanzienlijk aantal gevangenen was er vrijlating, strafvermindering of verbetering van detentieomstandigheden.

Tussen 11.00 en 17.00 uur kan er in het gemeentehuis bij de Amnesty-stand een brief worden geschreven aan één of meer gevangenen. Het kost weinig tijd. Papier, pen, enveloppen, voorbeeldbrieven, koffie en verdere informatie over de betrokken gevangenen en Amnesty International zijn aanwezig. Meer informatie: Frank Kok, fgkok@chello.nl of 06-53597763.

Dichtbundel

DIEMEN - 'Fonkelende Sterren' is de titel van de nieuwe dichtbundel van Alexander Peters. Het is alweer zijn vijfde boek.

Eerder schreef de Diemense schrijver 'Gedichten bij de open haard, 'Gedichten voor je Pad, 'Gedichten bij slecht weer' en 'Feest'. Dit lustrumboek wordt uitgebracht bij een nieuwe uitgever. Het boekje is verkrijgbaar via www.freemusketeers.nl.

Raad stemt in met voorstellen transities

Vervolg van de voorpagina.

Pas als mensen niet bereid zijn uit zichzelf iets te ondernemen, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, wordt een tegenprestatie opgelegd. De tegenprestatie mag niet meer dan acht uur per week in beslag nemen en geen reguliere arbeidsplaatsen verdringen. Ouders van kinderen tot vijf jaar en mantelzorgers kunnen ontheffing krijgen.

Mensen met een arbeidsbeperking moeten worden geholpen om aan het werk te gaan bij een bedrijf of bij de overheid. De gemeente kan de werkgever een loonwaardesubsidie verstrekken om dit te ondersteunen.

Voor de uitvoering van de nieuwe WMO, de nieuwe Jeugdwet en de nieuwe Participatiewet moest de gemeenteraad vorige week stemmen over tien verordeningen en vier beleidsplannen. De raad stemde unaniem met alle voorstellen van het college van B en W in.

Miriam Sijm

DIEMEN – Meer dan 100 aanmeldingen kregen ze op hun oproep: Wie verdient er een metamorfose? De acht winkeliers van winkelcentrum Diemerplein die vier Diemenaren een make-over wilden geven vroegen een onafhankelijk persoon om een keuze te maken uit de vele aanmeldingen. Deze vier Diemenaren vielen op door de bijzondere motivatie waarom juist zij de metamorfose verdienen. "Wij hebben dit als bijzonder leuk ervaren, mede door de uitgekozen winnaars", vertelt Anja van Diemen, een van de ondernemers. "De deelnemers waren zo lief, werkten zo goed mee en waren zo dankbaar dat het ze echt gegund was door ons allen. Het resultaat is dan ook fantastisch!"

Foto: Maribel Gonzalez

Miriam (35) is aangemeld door haar vriend Marco. Ze is de afgelopen jaren 70 kilo afgevallen en het vinden van kleding die bij haar past, vindt ze nog moeilijk.

"Ik grijp vaak toch nog naar de grote maten en weet niet zo goed wat wel en niet kan. Ik vind het heel leuk dat mijn vriend me heeft aangemeld zodat ik dat nu eens kan zien", vertelt Miriam onder de droogkap in Salon van Diemen op de middag van de grote metamorfose vorige week donderdag.

"Grote forse kleding maakt gauw ouwelijk, dus we lieten Miriam nu zien dat hip en jong haar heel goed staat en dat het haar jaren jonger maakt", vertelt Anja van Diemen. "Haar outfit is een combi van Basic-Line en JA leuk! De laarsjes zijn uitgezocht door Nelson schoenen. De hand- en nagelverzorging heeft Ferda van The Nail Beautique verzorgd. We hebben Miriams haar gekleurd en geknipt, haar natuurlijke krullen komen nu veel mooier uit, en we hebben laten zien hoe ze dat zelf met de juiste verzorging zo kan houden. My Time maakte deze outfit compleet met een trendy horloge. En als finishing touch de make-up door Douglas, verzorgd door visagist Ama."

Foto: Maribel Gonzalez

'Ik denk dat ik nu meer durf qua kleding als ik ga shoppen'

Miriam was blijkbaar zo veranderd dat haar vriend haar niet eens herkende toen hij tijdens de metamorfose langskwam. Hij stond vlak voor haar en vroeg waar Miriam was. Zelf is ze blij met het resultaat. "Ik werk als accountsupportmedewerker in de vliegtuigbusiness, tussen alleen maar mannen. Zelfs daar viel het op dat ik zo veranderd ben. Mijn vriend Marco vindt het resultaat fantastisch, vooral mijn haar. Er is een flink stuk vanaf gegaan. Van hem mag ik het zo houden. Ik ben blij met de totale make-over. Ze hebben dingen laten zien die ik zelf niet zo snel zou pakken en aanpassen in de winkel, je gaat toch gauw voor veilig. Ik denk dat ik nu meer durf. De metamorfose was heel leuk en gezellig, ook met de andere kandidaten was het erg gezellig en zij hadden ook bijzondere verhalen waarom ze aan de metamorfoses meededen. De ondernemers waren heel aardig en iedereen leefde erg mee als we van de ene naar de andere winkel gingen en ze konden zien wat er net weer veranderd was. Een hele leuke ervaring."

Tonnie Verdiesen

Foto: Maribel Gonzalez

Tonnie (68) heeft privé een moeilijke tijd achter de rug. Daardoor is het financieel ook wat krapper en nieuwe kleding kopen voor de feestdagen die er aankomen schiet er dan bij in. Dochter Sandra meldde haar moeder aan voor de metamorfose.

"Ik vind het heel leuk om dit eens mee te maken", vertelt Tonnie als haar make-up wordt aangebracht. "Even alle problemen vergeten."

"We hebben Tonnie helemaal klaar gemaakt voor de kerstdagen, zodat zij die heerlijk met haar kinderen kan vieren", vertelt Anja van Diemen. "Haar prachtige jurk komt van Kellebelle en het avondtasje van JA leuk!. De feestelijke schoenen zijn van Nelson en passen hier perfect bij. Kirsten van My Time zocht er een blinkende set van oorbellen en collier bij uit. Het haar is gekleurd en geknipt door Salon van Diemen. Het was zeer kort, maar toch wist de stylist een totaal andere look te creëren. Ferda van the The Nail Beautique heeft de handverzorging gedaan en lakte haar nagels met de kerstkleur 'I'm Not Really a Waitress'. Dit is een gellak die zeker 3 weken blijft zitten. En als laatste natuurlijk een feestelijke make-up van Ama van Douglas voor een prachtige uitstraling."

Foto: Maribel Gonzalez

'Ik ga deze outfit zeker dragen tijdens de feestdagen'

"Mijn dochter Sandra vindt het superleuk", aldus Tonnie. "Ik heb er heel veel succes mee, ook mijn andere dochter, kleinkinderen en vrienden om me heen vinden het heel mooi geworden. Het was een geweldige ervaring. Ik ben met alles blij, het jurkje is enorm leuk, mijn kapsel ook. Ik ga deze outfit echt aantrekken tijdens de kerstdagen. De make-up vond ik een heel bijzondere ervaring, dat had ik nog nooit zo gehad. Met de foto's ben ik ook heel blij, die zijn zo mooi geworden. Ik wil de winkeliers heel hartelijk bedanken voor de verzorging en de opvang en de manier waarop zij dit georganiseerd hebben. In één woord: geweldig!"

Robbie Heide

Foto: Maribel Gonzalez

Robbie (36) is de enige man onder de winnaars. Zijn partner Maribel meldde hem aan. Robbie is samen met zijn broer eigenaar van brasserie Drusius in het winkelcentrum.

"Robbie maakt lange dagen als kok in de keuken om de zaak op te bouwen en aan nieuwe kleding kopen komt hij niet toe. Iedere euro gaat in de zaak", vertelt Maribel. "Ik vind het heel leuk dat hij is uitgekozen en dat hij meedoet."

"Een nieuwe outfit uitzoeken, dat hebben wij nu maar eens voor hem gedaan, zodat hij ook eens geheel up-to-date uit kan als hij eens een dagje vrij heeft", zegt Anja van Diemen. "Basic-Line heeft een zeer stoere outfit voor hem uitgezocht, dit kan hij dan ook los met zijn eigen kleren combineren. Nelson heeft hier de perfecte schoenen bij uitgezocht, die goed passen bij het totaalbeeld. Kapper Oepke van Salon van Diemen heeft zijn haar op een natuurlijke manier een beetje gekleurd en trendy geknipt, ook de baard is netjes getrimd. Hans Püttmann vond meteen een horloge van Ice Watch zeer geschikt hierbij voor hem. Niet alleen omdat het zeer stoer staat, maar ook voor het werken in de keuken: het horloge is waterdicht tot 100 meter."

Foto: Maribel Gonzalez

Dit is echt een outfit die bij hem past

"Ik was best sceptisch om mee te doen, maar achteraf ben ik heel blij dat ik heb meegedaan", vertelt Robbie. "Ik heb het maar gewoon over me heen laten komen. De outfit past erg goed bij me en ik krijg veel leuke reacties uit mijn omgeving."

Svetlana van Oosbree

Foto: Maribel Gonzalez

Svetlana (44) komt uit Rusland maar woont al 12,5 jaar in Diemen. Svetlana's dochter Anoushka van 9 jaar bleek begin dit jaar ernstig ziek te zijn en Svetlana is veel in het ziekenhuis met haar. Samen met haar grote zus Anastasia is Anoushka leerling van basisschool Noorderbreedte en Karlien Okkerman van de school meldde Svetlana aan voor de metamorfose. "Geweldig dat Karlien mij op heeft gegeven voor de metamorfose", vindt Svetlana.

"Svetlana kon wel een oppepper gebruiken. Omdat zij in haar werk neutraal gekleed moet zijn, is zij toch nieuwsgierig hoe het anders kan. Dus hebben we haar een totaal nieuwe look gegeven", aldus Anja van Diemen. Nikki van Salon van Diemen heeft deze haarkleur voor haar bedacht zodat haar blauwe ogen veel meer uitkomen. Haar fijne haar is een stuk korter geknipt om het veel voller te maken. Wendy van Kellebelle had bij deze haarkleur een hele mooie blouse en de broek met coating en de bodywarmer komen van JA leuk! De outfit is afgemaakt met een tasje van Kellebelle en hele leuke laarsjes, uitgezocht door Nelson. En natuurlijk had Ferda een bijpassende kleur voor de nagels met de naam Amazon AmazOFF. Hans Püttmann maakte deze outfit helemaal af met de armbanden van echte natuurstenen met verschillende kleuren. Ama van Douglas heeft ook een bijzondere jonge make-up aangebracht, die haar heel mooi staat."

"Ik heb alleen maar positieve reacties gekregen, sommige mensen herkennen me niet eens", vertelt Svetlana. "Mijn man vond mijn nieuwe haarkleur heel mooi, mijn dochters moesten er wel aan wennen. Zelf ben ik er heel blij mee, zelf had ik dit nooit gedurfd. Het was heel spannend. Ik houd van kleur en het zeegroen op mijn nagels vind ik prachtig. We maken een zware tijd door, ook al zijn we positief gestemd dat het allemaal weer goed komt met mijn dochtertje. De metamorfose hielp daar zeker bij. "

Foto: Maribel Gonzalez

Ook dochter Anoushka werd bij deze metamorfose niet vergeten. "Toen bekend werd dat Svetlana een van de winnaars was voor de metamorfose, heeft Micha's Kidsfashion spontaan aangeboden om Anoushka ook helemaal in het nieuw te steken", vertelt Anja. "Dit is inmiddels gebeurd en het was een hele leuke verrassing voor haar. Op de dag dat we de foto's namen lag zij helaas in het ziekenhuis, maar ook zij heeft een prachtige nieuwe outfit gekregen."

Anoushka mocht aan het einde van de dag van de metamorfoses gelukkig weer naar huis. Svetlana: "Dat maakte de dag helemaal perfect."

Voorstelling over 25 jaar Noord

Leerlingen van Noorderbreedte voeren theaterstuk 'Zilver' op

Jonge acteurs en actrices vermaken het publiek. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Leerlingen van de groepen 7 van brede school Noorderbreedte in Diemen-Noord hebben woensdagavond de voorstelling 'Zilver' opgevoerd. Dit gebeurde in de aula van de nieuwe school. De voorstelling stond in het teken van het 25-jarig bestaan van de wijk Diemen-Noord.

Zo'n zeventig leerlingen van de groepen 7 van de school spraken de afgelopen periode met vijftig senioren uit Diemen-Noord over heden, verleden en toekomst. Het project was een initiatief van Galit Shabi, die als moeder bij de Noorderbreedte is betrokken en een theaterachtergrond heeft. Kiki Jaski heeft 'Zilver' geregisseerd. Een aantal leerlingen voerde het stuk met veel overtuiging op. Zij lazen teksten voor en acteerden en dansten voor de vele aanwezigen in de school. De senioren die aan 'Zilver' hebben meegewerkt werden als VIP's ontvangen en zaten op de voorste rijen van de 'tribune' in de hal van de school. Zij kregen allen een zilveren medaille als dank voor hun deelname.

1989
Een jonge acteur las vanaf zijn mobiele telefoon een deel van de pagina van Wikipedia voor die over 1989 gaat, het jaar dat de eerste woningen in Diemen-Noord werden opgeleverd. In dat jaar viel de muur in Berlijn, werd George Bush sr. president van de Verenigde Staten, mocht Angela Visser zich kronen als Miss Universe en werd ex-Ajacied Siem de Jong geboren. Hij voegde eraan toe dat hijzelf in dat jaar nog niet was geboren. Dat gold uiteraard voor alle leerlingen van de groepen 7 die bij het project zijn betrokken. Zij zijn 10 of 11 jaar. Vervolgens speelde een aantal kinderen de ervaringen van senioren op school na. Uiteraard speelde die schoolperiode zich niet af in Diemen-Noord. Duidelijk werd dat de senioren een andere tijd op school hebben beleefd dan de leerlingen van de Noorderbreedte.

Project creëert band tussen leerlingen en senioren

Ook heel aardig waren de verhalen over hoe de senioren in Diemen-Noord hun man of vrouw hadden leren kennen. Een vrouw heeft de kinderen verteld dat toen zij vroeger in een winkel werkte er steeds een man passeerde. Toen zij zich eindelijk afvroeg wat die man toch wilde, was het antwoord: 'jou'. Zij traden daarna in het huwelijk. Vervolgens werd er een flinke stap door de tijd gemaakt: in 1989 was Diemen-Noord nog volop in ontwikkeling: de wijk bestond voor een groot deel uit zand, de eerste woningen werden opgeleverd en later kwamen er steeds meer woningen bij. Het werd een echte woonwijk met een winkelcentrum, twee basisscholen, speelplaatsen en park De Omloop. Uiteraard werd ook de Noorderbreedte genoemd. De leerlingen vertelden de prutmarathon te missen. Meteen daarna gaven zij een artistieke impressie van die wedstrijd.

2039
De leerlingen blikten vooruit naar 2039, het jaar waarin Diemen-Noord 50 jaar zal bestaan. De acteurs en actrices vertelden hun dromen: actrice, danseres, profvoetballer, zanger, eigenaar van 50 bedrijven zouden de toekomstige beroepen van de leerlingen kunnen zijn. Zij gaven een kist met voorspellingen aan schooldirecteur Frans Verstraten. Wie weet maakt hij die kist in 2039 open. Galit Shabi was trots op de inzet van alle deelnemers. Zij benadrukte dat het project Zilver tot doel had om een band te creëren tussen de leerlingen van de Noorderbreedte en de senioren in Diemen-Noord. "Terugkijkend kunnen we vaststellen dat deze doelstelling op grootse wijze is bereikt. Ze hebben elkaar leren kennen en begrip voor elkaar gekregen."

vrijdag 5 december

Nordic walking

Elke vrijdag wordt er om 9.30 uur door een groep enthousiaste senioren een goed uur gelopen met nordicwalkingstokken. Vertrekpunt: Huis van de Buurt 't Kruidvat, meedoen is gratis. Informatie: Cecile, 020-6981467.

Dialezing India

SWD organiseert in De Schakel een dialezing over India. Gea en Harry Zuiderent laten de bezoekers genieten van schitterende natuur met theeplantages en rijstterrassen en van prachtige kloosters en tempels. 10.00-12.00 uur, € 3,-. Informatie: 06-54678741.

zaterdag 6 december

Oud papier

Vrijwilligers van De Ontmoeting halen vanaf 9.30 uur in heel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot die tijd aan de weg zetten.

zondag 7 december

Bingo

Om 13.30 uur gaan de balletjes weer rollen in wijkcentrum Noorderlicht. Er zijn leuke prijzen te winnen. Informatie: Martina de Vries, 06–13512008.

Bridge+

Bridgeclubs Sans Atout en Diemen Noord organiseren in De Schakel een bridgeclinic met als onderwerp 'Reverse'. Docent is Nico Portegijs. 12.00 uur. Aansluitend een bridgedrive, 13.00 uur. Inschrijven: 020-4638952 of bridge@boekservices.nl.

Film in De Omval

'Samba', Franse komedie van de makers van 'Intouchables'. Samba kwam tien jaar geleden vanuit Senegal naar Frankrijk, waar het ene na het andere rotbaantje op hem wachtte. 11.30 uur, € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl

maandag 8 december

Aqua Fauna

Wekelijkse bijeenkomst in De Schakel met vandaag alles over alle soorten aquariumfilters. Aanvang 20.00 uur. Ook niet-leden zijn welkom, entree gratis.

dinsdag 9 december

Film in De Omval

'Samba', Franse komedie van de makers van 'Intouchables'. Samba kwam tien jaar geleden vanuit Senegal naar Frankrijk, waar het ene na het andere rotbaantje op hem wachtte. Vandaag twee voorstellingen: 10.30 en 20.00 uur, € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

woensdag 10 december

Cabaret in De Omval

'De wraak van de koolmees' is het tweede programma van Thijs van Domburg. Zijn eerste programma werd meteen genomineerd voor de cabaretprijs de Neerlands Hoop. 20.30 uur, € 15,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Drukwerkfeest in bieb

Workshop onder leiding van het Grafisch Werkcentrum Amsterdam voor kinderen van 8 -12 jaar in bibliotheek Diemen. In deze workshop ga je een tekst met een afbeelding maken. Je stempelt een zelfgemaakte of bestaande tekst en maakt daarbij een eigen illustratie die je daarna kunt afdrukken. 14.30 uur. Toegang met OBA-pas gratis, normaal € 5,00. Vergeet niet een kaartje te reserveren: 020- 6902353 of die@oba.nl.

Schrijfactie Amnesty

Op de Dag van de Mensenrechten houdt Amnesty International weer de wereldwijde Schrijfmarathon. Ook in Diemen worden brieven geschreven voor een aantal activisten en gewetensgevangenen. Tussen 11.00 en 17.00 uur kan er geschreven worden in het gemeentehuis bij de Amnesty-stand. Informatie: Frank Kok, fgkok@chello.nl of 06-53597763.

donderdag 11 december

Film in De Omval

'Nena': Het is zomer 1989, de muur wankelt en Europa wacht in spanning af wat de herfst zal brengen. Als de zestienjarige Nena wordt geconfronteerd met een zelfmoordpoging van haar invalide vader is ze tot op het bot gekwetst door zijn doodswens. 20.00 uur, € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 12 december

Bingo

In Huis van de Buurt 't Kruidvat wordt een bingomiddag gehouden. 14.00–16.00 uur, de hele middag meespelen kost € 1,50. Informatie: 06-19776374.

Toneel in De Omval

Theater Zeelandia speelt 'Het land van over zee' over een relatie op afstand. Moeder Anna blijft verpauperd achter in Zeeland, terwijl haar dochters op zoek gaan naar vruchtbaar land in Amerika aan het begin van de 20e eeuw. 20.30 uur € 17,50. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Muzieklezing

Musicoloog Wout Strootman geeft een muziekhistorische lezing over de Messiah van Händel in bibliotheek Diemen. Wout vertelt graag over het functioneren van de muziek in de samenleving van toen. 10.00-12.00 uur. Toegang met OBA of Stadspas € 5,00, normaal € 10,00. Reserveren aanbevolen via die@oba.nl of 020-6902353.

zaterdag 13 december

Repair Café

DDD organiseert een Repair Café in De Diem, tussen 14.00 en 17.00 uur. Vrijwilligers repareren kleine artikelen zoals elektronica, speelgoed en huishoudelijke apparaten. Dat is in principe kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kleding kan deze keer niet gerepareerd worden. Meer informatie: www.duurzaamdorpdiemen.nl.

Wereldmuziek

Basily Gipsy Band komt naar De Omval. De band heeft in de loop der jaren een geheel eigen identiteit ontwikkeld met verschillende zigeunerinvloeden: gipsy-jazz, traditionele zigeunermuziek en Spaanse zigeunerinvloeden zijn te horen in hun spel. 20.30 uur, € 17,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Kerstmarkt

De traditionele kerstmarkt in de pastorie van de Sint Petrus' Bandenkerk. Kerststukjes, kerstverlichting, kerstboomversiering, leuke kerstcadeaus, kaarsen, kerstfiguren, kerststallen, kerststukjes, appelflappen en de beroemde oliebollen van Erik en Anja: het is allemaal te koop voor schappelijke prijzen van 10.00-15.00 uur.

Dames De Meeuwen verliezen

Heren rekenen af met De Fuut

Foto: Yannick uit den Boogaard

DIEMEN - Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft de thuiswedstrijd tegen Zwemvereniging Utrecht met 7-8 verloren.

De Meeuwen begon sterk en nam een 3-1 voorsprong door een aantal fraaie doelpunten van Sophia Lunenburg. De dames uit Utrecht lieten dit niet op zich zitten. Aan het einde van de tweede periode stond het 5-4 voor de thuisclub. Na de derde periode was de stand in evenwicht: 6-6. De beslissing viel in de vierde periode. De bezoeksters liepen uit naar 6-8, waarna Tessa Coumou 7-8 maakte. Er resteerde nog een minuut. De tijd was voor De Meeuwen te kort om langszij te komen. Dames 1 speelt zaterdag thuis tegen HBW, aanvang 19.35 uur. Dames 2 speelt om 18.45 uur tegen De Albatros. De heren speelden een lastige uitwedstrijd tegen De Fuut uit Maarssen. De waterpoloërs uit Diemen wonnen afgetekend: 3-8. De bezoekers stonden na de eerste periode met 1-2 voor. Nadat er in de tweede periode niet was gescoord, nam De Meeuwen in de derde periode ruimer afstand: 2-5. In de laatste periode stelde De Meeuwen de zege veilig: 3-8. Het eerste herenteam is dit weekend vrij.

SV Diemen verliest bij Fortius: 2-1

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Fortius verloren: 2-1. SV Diemen staat nu op de vierde plaats.

Bij rust leidde de thuisclub met 1-0. Na de hervatting bepaalden de Amsterdammers de stand op 2-0. Bright Uwusu bracht de eindstand op 2-1.

Trainer Marc Stuut van SV Diemen is van mening dat SV Diemen moeite heeft om te scoren. "Wij hebben zondag veel kansen gecreëerd, met name in de tweede helft. We hebben de lat en de buitenkant van de paal geraakt en ook de keeper van Fortius stond diverse keren in de weg. Fortius heeft drie kansen gehad en twee keer gescoord."

Sporting Martinus won met 6-1 van TOG, SV Ouderkerk ging bij Swift met 4-1 onderuit. Sporting Martinus is nu koploper met 27 punten uit 11 duels, Fortius staat op de tweede plaats met 26 punten. SV Ouderkerk is derde met 24 punten en SV Diemen staat op de vierde plaats met 23 punten.

SV Diemen speelt zondag thuis tegen CTO '70 uit Duivendrecht. De wedstrijd op sportpark De Diemen begint om 14.30 uur.

Mark Stuut: "Wij moeten in de wedstrijden van de komende weken punten gaan pakken om bij te blijven."

Doodschop

Een onbesuisde tackle van ex-Ajacied Gregory van der Wiel heeft tot gevolg gehad dat Nicolai Boilesen lange tijd uit de roulatie is. Trainer Frank de Boer kan naar verwachting een week of tien geen beroep doen op de linksback.

De actie van Van der Wiel was onverantwoordelijk, maar het gaat te ver om te spreken van een doodschop. De klassieke doodschop, die in de jaren 60, 70 en 80 regelmatig voorkwam in het voetbal, lijkt langzaam maar zeker uit te sterven.

In de jaren 60, 70 en 80 hadden spijkerharde verdedigers min of meer vrij spel. Weinig wedstrijden kwamen op de televisie en bij wedstrijden die wel op beeld werden vastgelegd, werd gebruikgemaakt van slechts enkele camera's. Tegenwoordig wordt elk spelmoment door de camera vastgelegd en wordt een speler die een zware overtreding heeft begaan op basis van die beelden aangeklaagd door de tuchtcommissie van de KNVB.

Een speler van Ajax wiens mogelijk glansrijke loopbaan in de knop werd gebroken door een doodschop was Danny Hesp. De start van de carrière van de linksback was veelbelovend. Veel voetbalkenners voorspelden hem een mooie toekomst. Op 13 maart 1988 ging het volledig mis. Hesp werd in stadion De Vliert in Den Bosch geraakt door Fred van der Hoorn. De verdediger van de thuisclub ging er keihard in. De jonge verdediger van Ajax brak zijn kuit- en scheenbeen en kermde van de pijn.

Voor de Ajacied uit Abcoude brak een lange tijd van revalidatie aan. Hij herstelde en kon de voetbalschoenen weer onderbinden. Helaas haalde hij zijn niveau van voor de zware blessure nooit meer. In plaats van een prachtige carrière bij Ajax en wellicht het Nederlands elftal en later een grote club in een aansprekende buitenlandse competitie, werd Hesp een goede eredivisiespeler. Hij kwam uit voor SC Heerenveen, TOP Oss, Roda JC, AZ, NEC en RBC Roosendaal. Tegenwoordig is hij voorzitter van de VVCS, de Vereniging van Contractspelers in Nederland.

DKV Victoria houdt punten in Diemen

DIEMEN - DKV Victoria heeft zondag de punten in Diemen gehouden. De korfballers uit Diemen waren sterker dan Conventus: 16-13. Deze overwinning houdt DKV Victoria in de race voor de tweede plek en eventueel het kampioenschap.

Het was een spannende wedstrijd, waarin de winst voor de thuisclub lange tijd niet zeker is geweest. Veel supporters zaten op het puntje van hun stoel tijdens de wedstrijd. Zeker na de eerste tien minuten. DKV Victoria stond na tien minuten met 0-5 achter en leek een zware middag tegemoet te gaan. Maar er werd veerkracht getoond en vijf minuten later stond het alweer 5-5. De spanning was volledig terug in de wedstrijd.

Er werd door beide partijen niets toegegeven en het ging gelijk op tot de stand van 13-13 op het scorebord stond. In de laatste vijf minuten besliste DKV Victoria de wedstrijd, liep uit naar 16-13 en pakte daarmee de overwinning.

De ploeg uit Diemen toont de laatste tijd veel veerkracht en gedrevenheid. De selectie is breed en iedereen wil voor elkaar vechten. Zondag speelt DKV Victoria uit tegen Badhoevedorp. De wedstrijd begint om 15.40 uur.

SV Zeeburg verliest

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen HSV Wasmeer met 22-18 verloren.

De handbalsters uit Diemen gingen met veel vertrouwen naar Hilversum toe. De score ging aanvankelijk gelijk op. SV Zeeburg miste een aantal goede kansen. SV Zeeburg kreeg in de eerste helft drie keer een tijdstraf van twee minuten. Dit had tot gevolg dat de thuisclub meer kansen creëerde. Bij rust stond het gelijk: 9-9.

De speelsters van SV Zeeburg kregen in de rust te horen dat zij meer wissels moesten gaan lopen om de verdediging van HSV Wasmeer in de war te brengen. SV Zeeburg deed dit aan het begin van de tweede helft goed, maar deze tactiek gaf echter niet de doorslag.

Na een spannende tweede helft, waarbij er aan beide kanten gevochten werd voor de winst, eindigde de wedstrijd in het voordeel van HSV Wasmeer: 22-18.

Badmintonners nog ongeslagen

DIEMEN - Het eerste team van Badmintonvereniging Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen De Vliegende Shuttle uit Hoofddorp met 6-2 gewonnen.

Het eerste team is nog ongeslagen en heeft een straatlengte voorsprong op de andere teams in de poule. Van de 32 spelers in de poule is Winston Sanijo nog steeds ongeslagen lijstaanvoerder, gevolgd door Youssef Airoude op de tweede, Safeer Alam op de derde en Joal Ponson op de vierde plek.
Het tweede team wist wederom niet te winnen. In Heiloo werden zij door de lijstaanvoerder Vennewater met 7-1 verslagen. Alleen Timo Huijpen wist zijn wedstrijd te winnen.

De Meeuwen op zoek naar nieuwe speelsters

DIEMEN - De waterpolo-afdeling van de dames van De Meeuwen heeft sinds begin dit seizoen teams. Er is plaats voor nieuwe speelsters. Zij kunnen op verschillende niveaus instromen.

Wekelijks wordt er twee maal getraind: op woensdag van 20.45 tot 21.45 uur en zondags van 18.30 tot 19.30 uur. Op zaterdagavond worden de wedstrijden gespeeld. De trainingen en thuiswedstrijden vinden plaats in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen. In de afgelopen maanden zijn er al drie nieuwe speelsters van uiteenlopende leeftijden aan de damesteams toegevoegd. De Meeuwen heeft nog plek voor speelsters: jong en oud, ervaren of onervaren. De enige voorwaarde die wordt gesteld is plezier hebben. Buiten de trainingen en wedstrijden om doen de meiden dan ook graag leuke dingen samen. Zo wordt er na thuiswedstrijden regelmatig een borrel gedronken. Voor meer informatie: www.demeeuwen.nl of suzanneportegijs@demeeuwen.nl.

De Culturele Huiskamer aan het Diemerplein is tot stand gekomen zonder subsidie of steun van enige instantie en wordt gefinancierd uit een particulier fonds. Kom kijken!

IKONENKUNST bijeenkomst 11 en 16 dec. 20-21 uur. Theater De Omval Diemen, vrij entree 020-6990717

SCOOTERS Nieuw & gebr. scooterdumper.nl. Vespa en Piaggio met hoge korting uit voorraad ! Reparatie / onderhoud / verzekeringen / scooterlease / accessoires. Bloemendalerweg 41a Weesp 0294-414108 / 06-12868539 info@scooterdumper.nl

Taxi Centrale Diemen
020-6905858

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl