DiemerNieuws

19 maart 2015

DiemerNieuws 19 maart 2015


Tweede supermarkt geeft winkelcentrum impuls

Het was woensdag druk bij Deen. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - De supermarkt van Deen in winkelcentrum Diemerplein is woensdagochtend geopend. Het was de eerste dag meteen erg druk in de nieuwe supermarkt.

Met de vestiging van een tweede supermarkt is een wens van veel klanten van het winkelcentrum in vervulling gegaan. Klanten waren tot woensdag aangewezen op één supermarkt, de Albert Heijn XL. Deen zorgt voor meer keuze voor de klanten.

De komst van Deen betekent ook dat er weer veel winkelruimte die tot voor kort leeg stond in gebruik is genomen. De verwachting is ook dat de looplijnen in het winkelcentrum veranderen. Door de komt van Deen zullen veel klanten gebruikmaken van de ingang van het winkelcentrum naast de Rabobank. De wens van alle ondernemers is dat de komst van Deen voor meer klanten in het winkelcentrum zorgt.

Vroeg
Een aantal klanten stond woensdagochtend al voor 08.00 uur voor de deur van Deen. Vijf leden van studentenvereniging Liber, van wie er twee in Diemen wonen, stonden ook voor de deur. "Wij vinden de opening van Deen een feestje waard. Deen is goedkoop, verkoopt goede artikelen en de magnetronmaaltijden zijn heerlijk", aldus studente Roos. De studenten bliezen ballonnen op om de opening te vieren. Om 08.00 uur gingen de klanten naar binnen. Zij werden welkom geheten door de directeuren Boudewijn Deen en Leendert van Eck en de personeelsleden van de supermarkt. Deen levert goede producten tegen een scherpe prijs, vertelde Boudewijn Deen. De klanten die door de winkel liepen en hun boodschappenkar vol laadden waren aangenaam verrast door de scherpe prijzen van de producten. Om de opening van de supermarkt in Diemen te vieren heeft Deen tot en met zaterdag veel extra aanbiedingen.

Het is elke dinsdag Deendag in de supermarkt. Dit houdt in dat klanten die dag twaalf producten tegen een extra aantrekkelijke prijs kunnen kopen. "Dat zijn echt belachelijke kortingen", aldus Leendert van Eck.

Deen is zeven dagen per week geopend: van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 21.00 uur en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Jongerenraad wil weer activiteiten in Diemer Factory

DIEMEN - De jongerenraad wil dat er in het voormalige jongerencentrum Diemer Factory weer activiteiten voor jongeren worden georganiseerd. De jongerenraad heeft hierover ingesproken tijdens de informatieve vergadering van de gemeenteraad.

De jongerenraad wil dat de bewonersvereniging van de studentenflats aan de Rode Kruislaan de Diemer Factory overneemt en er activiteiten gaat organiseren. De activiteiten in de Diemer Factory werden een aantal jaren geleden gestopt vanwege gebrek aan belangstelling. Die activiteiten werden georganiseerd door de Stichting Welzijn Diemen. Wethouder Lex Scholten vindt het initiatief van de jongerenraad sympathiek, maar wees erop dat de gemeente andere plannen heeft met de Diemer Factory. Het is de bedoeling dat de Stichting Voedselbank Diemen het gebouw betrekt. Die stichting huurt momenteel een pand van de gemeente in Diemen-Zuid. Dit pand voldoet niet meer aan de eisen en zal binnen afzienbare tijd worden gesloopt. De onderhandelingen tussen de gemeente en de Stichting Voedselbank Diemen zijn in een vergevorderd stadium.
Lees verder op pagina 5.

Bestuurster heeft te veel alcohol op

DIEMEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.45 uur een 30-jarige automobiliste aangehouden omdat zij te veel had gedronken.

Politie-agenten zagen haar op de Dalstijndreef rijden en vermoedden dat zij te veel had gedronken. Op het politiebureau bleek dat zij bijna twee keer de hoeveelheid alcohol had gedronken die is toegestaan bij het besturen van een auto.

De automobiliste kreeg een boete van 425 euro en een rijverbod tot 08.30 uur.

Twee auto's gestolen

DIEMEN - In Diemen zijn vorige week twee auto's gestolen.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een grijze Volkswagen Golf gestolen die geparkeerd stond aan de Hermelijnvlinder. Dezelfde nacht werd een personenauto gestolen die geparkeerd was aan de Tjalk. Het betrof hier een grijze Volkswagen Polo.

2

jeugdteams van SV Zeeburg winnen titel in zaal

Wandelroute brengt Diemer oorlogsgeschiedenis tot leven

DIEMEN - De joodse begraafplaats, een bunker, de eerste vliegtuigbom op Stammerdijk: de Tweede Wereldoorlog heeft zichtbare en onzichtbare sporen in Diemen achtergelaten. Ter gelegenheid van zeventig jaar bevrijding heeft de gemeente Diemen in samenwerking met de Stichting Oneindig Noord-Holland en de Historische Kring Diemen deze geschiedenis ontsloten in een wandel- en fietsroute. Op 8 april is de officiële lancering.

Langs de route zijn op twintig plekken QR-bordjes geplaatst die gemakkelijk met een smartphone gescand kunnen worden. Op deze manier komen wandelaars bij bijzondere verhalen, die bijvoorbeeld vertellen hoe tijdens de oorlog in het grootste geheim het verzetsblad Vrij Nederland werd uitgegeven aan de Ouderkerkerlaan. Of hoe op 8 mei 1945 de bevrijders in een machtige colonne van trucks, motorfietsen, pantserwagens en jeeps door de Muiderstraatweg trokken richting Amsterdam.

De historische gebeurtenissen zijn aangevuld met persoonlijke verhalen van inwoners van Diemen die de oorlog hebben meegemaakt. De route is ook in printversie te downloaden via www.onh.nl.

Lancering
Op woensdag 8 april wordt de route officieel geopend door burgemeester Amy Koopmanschap van Diemen en Elvira Sweet, gedeputeerde Cultuur, Bestuur en Onderwijs in Theater De Omval op de Ouddiemerlaan 104 te Diemen.

VoorleesExpress start in Diemen

DIEMEN - Na het grote landelijke succes start de VoorleesExpress nu ook in Diemen. De VoorleesExpress zet zich sinds 2006 in voor een toekomst zonder taalachterstand en is al bijna op 100 locaties actief. Het leesstimuleringsproject is officieel erkend door het Nederlands Jeugdinstituut en wordt zelfs door de Europese Commissie genoemd als een van de leukste en meest inspirerende taalprojecten van de afgelopen jaren.

De VoorleesExpress komt thuis bij gezinnen met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. Een vrijwillige voorlezer leest voor en introduceert zo het voorleesritueel bij het gezin. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven.

Gemeente
De gemeente Diemen kent een actief beleid op het gebied van taalontwikkeling en de ondersteuning van ouders. Diversion, het uitvoerende bureau van de VoorleesExpress, is door de gemeente Diemen benaderd om de VoorleesExpress in Diemen in te zetten. Diversion voert sinds 2008 met groot succes VoorleesExpress Amsterdam uit. In Diemen kunnen in 2015 10 gezinnen deelnemen aan de VoorleesExpress. Voor deze gezinnen zoekt de VoorLeesExpress Diemen enthousiaste vrijwilligers die willen voorlezen bij gezinnen thuis. Voor meer informatie: www.voorleesexpress.nl/locatie/diemen en diemen@voorleesexpress.nl.

VoorleesExpress Diemen biedt de vrijwilliger concrete mogelijkheden om bij te dragen aan de taalontwikkeling van jonge kinderen en biedt een bijzondere ervaring om in nauw contact te komen met een diverse doelgroep. Als vrijwilliger bij VE Diemen volg je een training 'Interactief Voorlezen'. Deze training wordt aangeboden door de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Daarnaast worden vrijwilligers uitgenodigd voor diverse bijeenkomsten, zoals de expertmeeting en de inloopspreekuren.

Gezinnen
VoorleesExpress Diemen start met 10 deelnemende gezinnen. Gezinnen worden aangemeld via de oudercontactfunctionaris van Stichting Welzijn Diemen, Anne Marie de Jong. In overleg met de verschillende voor- en basisscholen in Diemen selecteert zij gezinnen die in 2015 kunnen deelnemen aan de VoorleesExpress.

Auto vat vlam na botsing

In 1933 werd de oude draaibrug over het Merwedekanaal vervangen door een nieuwe vaste brug. Deze 'Kilometerbrug' was een grote verbetering voor de verbinding tussen Amsterdam via Diemen naar 't Gooi. Helaas bleven er op Rijksweg 1 regelmatig afschuwelijke verkeersongelukken voorkomen. Daarbij moest de Vrijwillige Brandweer Diemen vaak optreden. In 1965 stonden de mannen van waarnemend commandant G. van den Roest machteloos bij een eenzijdig ongeval bij de oprit van de brug.

Een verslaggever van Het Vrije Volk schreef in de krant van 7 juli 1965: "De 49-jarige gehuwde cafetariahouder G. uit Bussum is dinsdagnacht na een botsing met een lichtmast in zijn auto verbrand. Het ongeluk gebeurde bij de westelijke oprit van de Merwedebrug op de Rijksweg 1 bij Diemen. Sporen wezen uit dat de wagen in een slip is geraakt en daarna tegen de lichtmast is gebotst. De wagen vloog in brand en kantelde onder in de berm. De bestuurder zag geen kans uit de wagen te komen en verbrandde jammerlijk. De brandweer van Diemen, door de rijkspolitie gealarmeerd, kon niets meer doen. De wagen brandde uit."

In 1972 werd de Kilometerbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal gesloopt (zie reclameprentbriefkaart) en vervangen door de Muiderbrug.

Weerbericht

Tijdelijk meer bewolking, enkele maartse buien, erg koel
'Maart roert zijn staart' en zo verspringt het weer van grijze dagen met een ijzige wind naar zonnige dagen met een zachte lentebries. Door een nieuw gebied van hoge luchtdruk boven de Britse eilanden gaat de wind uit het noorden waaien. Een Scandinavische hoogtestoring stuwt vrijdag koude onstabiele lucht naar het Noordzeegebied. De temperatuur gaat dan weer dalen.

Vrijdag + het weekeinde
Vrijdag vindt in de ochtend een gedeeltelijke zonsverduistering plaats. Mogelijk is het dan nog deels helder, maar de bewolking neemt toe. Later op de dag is er kans op regen. Het wordt 11 graden bij een matige noordwester. Zaterdag wakkert de noordenwind aan tot vrij krachtig. Er vallen enkele maartse buien. In de nacht naar zondag is er kans op nachtvorst. Zondag volgen zonnige perioden bij een matige oostenwind. Het wordt in het weekeinde 7 à 8 graden.

Trend na het weekeinde
Op vrijdag 20 maart gaat de astronomische lente van start. De temperatuur heeft echter serieus in moeten leveren. Na het weekeinde loopt de temperatuur weer iets op naar circa 11 à 12 graden. Eerst is het droog met geregeld zon, later in de week neemt de kans op een bui toe.

Weetje
Met 'maart roert zijn staart' wordt vooral bedoeld dat het in maart nog erg koud kan zijn met winterse buien in de vorm van hagel of (natte) sneeuw. Wanneer boven het Noordzeegebied of Scandinavië de luchtdruk laag is en tegelijk hoog is boven de Atlantische Oceaan, stroomt met een noordelijke luchtstroming koude arctische lucht uit de poolstreken naar het zuiden.

Kroonenberg opent in Diemen derde fietsenzaak

'Goed bereikbaar, het wordt hier steeds drukker'

Jeroen en Ton Kroonenberg zijn erg te spreken over de eerste kennismaking met de Diemenaren. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Fietsenzaak Kroonenberg2wielers aan de Ouddiemerlaan 219 is een kleine twee weken geleden open gegaan. De winkel is aan de buitenkant van het winkelcentrum gevestigd. De zaak is eigendom van Ton (59) Kroonenberg en zijn zoon Jeroen (32).

De familie Kroonenberg is al 125 jaar een begrip in de fietsenwereld. De grootvader van Ton startte de firma. De familie had jarenlang fietsenzaken in de Van Woustraat en de Van Swindenstraat in Amsterdam. Momenteel hebben zij zaken op de Beukenweg in Amsterdam-Oost, op IJburg en sinds kort in Diemen.

Steeds drukker
Ton Kroonenberg: "Wij zochten een plek voor een nieuwe zaak en zijn hier uitgekomen. Dit is een mooi en goed bereikbaar winkelcentrum waar steeds meer zaken komen. Het wordt hier steeds drukker. Wij hebben bewust voor een zaak aan de buitenkant van het winkelcentrum gekozen. Fietsers rijden hier langs en kunnen makkelijk even stoppen en binnenkomen."

'Fietsers kunnen makkelijk even stoppen en hier binnenkomen.'

Kroonenberg2wielers heeft een groot en divers assortiment: herenfietsen, damesfietsen, kinderfietsen, elektrische fietsen en accessoires zoals fietstassen, zadels, kinderstoeltjes, helmen, fietsverlichting en fietspompen.

Ton: "Wij verkopen fietsen van erkende merken zoals Gazelle, Batavus en Sparta. De goedkoopste merkfiets kost 399 euro. Wij verkopen ook veel elektrische fietsen. Die beginnen bij een prijs van 1000 euro. De elektrische fiets wint terrein. Van de tien fietsen die in Nederland worden verkocht zijn er vier elektrisch. Wij verkopen ook highspeed fietsen. Dat zijn elektrische fietsen met een kentekenplaat die maximaal 45 kilometer per uur gaan. Die fietsen worden vooral in de Randstad verkocht. Mensen gebruiken die fiets vaak voor het woon-werkverkeer. Het is goedkoper dan de auto en je bent ook van parkeervergunningen af."

Kroonenberg2wielers vindt het verlenen van service van groot belang. In de zaak worden reparaties verricht door twee monteurs. Jeroen Kroonenberg: "Klanten kunnen bij ons voor nagenoeg alle reparaties terecht, ook voor reparaties aan bakfietsen. Wij streven ernaar om de reparaties dezelfde dag uit te voeren. Dus als de klant de fiets 's morgens brengt is die in de middag klaar. Ja, wij repareren ook fietsen die niet bij ons zijn gekocht."

Open mentaliteit
Ton en Jeroen zijn tevreden over klandizie. Ton: "Ik kreeg in de zaak op IJburg al veel klanten uit Diemen-Noord. Nu komen die klanten hierheen. Wij hebben tot dusver al veel klanten mogen ontvangen en een aantal fietsen verkocht. Ik merk dat in onze branche de verkoop via internet toch iets is teruggelopen. Met name de iets oudere mensen vinden het fijn om een fiets in een winkel te kopen. Zij kunnen de fiets bekijken, advies vragen en als er iets met de fiets aan de hand is, kunnen zij even terugkomen." De mentaliteit in Diemen bevalt hen ook. "Het valt mij op dat hier veel mensen wonen die uit Amsterdam afkomstig zijn. Er heerst hier een open mentaliteit. Toen wij aan het verbouwen waren lieten wij de deur gewoon open. Er kwamen toen regelmatig mensen binnen om even een kijkje te nemen en een vraag te stellen", aldus Ton.

Diemen ook dit jaar actief met NLdoet

DIEMEN - Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Ook in Diemen is van alles te doen: er worden maar liefst zeven klussen uitgevoerd en inwoners van Diemen kunnen zich daarvoor nog steeds aanmelden.

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. Vorig jaar waren al 325.000 Nederlanders actief tijdens NLdoet, een recordaantal.

Er zijn ook dit jaar in Diemen weer diverse vrijwilligersactiviteiten te doen en het aantal aanmeldingen groeit. Vrijwilligers kunnen zich opgeven voor een van de zeven NLdoet-klussen, waaronder het opknappen van een sportkantine, het onderhouden van een buurtmoestuin en een feestelijke activiteitenmiddag voor mensen met een beperking. In winkelcentrum Diemen-Noord bij het Gruttoplein kunnen geïnteresseerden op zaterdag 21 maart terecht voor een high tea met buurtgenoten, onder het genot van verhalen over Diemen-Noord in de afgelopen 25 jaar. Het worden twee feestelijke dagen met NLdoet. Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips over NLdoet kan de website www.nldoet.nl. worden bezocht. Stichting Welzijn Diemen ondersteunt het vrijwilligerswerk in Diemen, meer informatie daarover is te vinden op de website www.stichtingwelzijndiemen.nl.

TVDZ
De keuken van het clubhuis van TVDZ is hard toe aan een grondige opknapbeurt. Vrijwilligers gaan vrijdag boenen en schrobben en ook onkruid wieden, banen harken etc. Verder wil de club graag een nieuw keukenblok plaatsen en kastjes ophangen. Bij honkbal- en softbalvereniging TIW-Survivors gaan vrijwilligers zaterdag het groen rondom de velden snoeien en onkruid wieden, en de tribunes en dug-outs verven. Ook krijgt de kantine een grote schoonmaakbeurt. En aan het eind van de dag wordt er een balletje geslagen.

Verkeersregelaars bij werkzaamheden kruising

In de spits helpen verkeersregelaars bij het passeren van de werkzaamheden.

DIEMEN - Maandag is begonnen met het vervangen van de verkeersregelinstallatie bij de kruising Arent Krijtsstraat/Hartveldseweg. Volgens planning zijn de werkzaamheden vrijdag 27 maart afgerond.

De verkeerslichten zijn buiten gebruik en er wordt gewerkt aan het vervangen van de installatie. Dat betekent onder andere werkzaamheden aan en in het wegdek en het plaatsen van nieuwe masten. Omdat het hier om een druk kruispunt gaat, is ervoor gekozen om in de spitstijden verkeersregelaars in te zetten. De spitstijden zijn van 7.00 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur.

Brand in schoorsteen

DIEMEN - In een woning op de Stammerdijk heeft vorige week dinsdagochtend brand gewoed in een schoorsteen.

Bewoners hebben de brand weten te bedwingen door zand te werpen in de haard. De brandweer is ter plaatse geweest.

Talenten en docenten Muziekschool in De Hoop

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Geen kamermuziekensemble in De Hoop afgelopen zondag, maar leerlingen en docenten van Muziekschool Diemen. De 9-jarige Damian bijvoorbeeld, die samen met zijn blokfluitlerares Tamara Weessies op het podium stond. Vanwege het 15-jarig jubileum bood de organisatie van de concertserie Kamermuziek in De Hoop voor een keer het podium aan de Muziekschool. De musici van de toekomst en docenten van De Muziekschool boden hun publiek een boeiend en zeer afwisselend programma met piano, viool, cello, saxofoon, blokfluit, gitaar, slagwerk en zang.

Boom die jonge voetballers ergerde na veertig jaar weg

Tieners klaagden in jaren 70 over boom

Het voormalige 'voetbalveld'. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - In Diemen liggen op diverse plekken prachtige voetbalvelden waar de jeugd zich kan uitleven. In de jaren 70 waren kinderen en tieners aangewezen op grasvelden in de woonbuurten.

Tieners die in de flat aan de Martin Luther Kinglaan en woningen in de omgeving woonden, voetbalden vrijwel elke dag en avond op het grasveld achter de eerste flat van de Martin Luther Kinglaan (de flat die het dichtst bij het station ligt). Wij praten over de periode 1974-1980. Ajax-trainer Tomislav Ivic keek vaak vanaf zijn balkon naar de verrichtingen van de jongens. Zij maakten geen indruk.

Op een dag in 1977 werden de jongens onaangenaam verrast. De gemeente had op het veld een boom geplant. Dit beperkte de bewegingsvrijheid van de voetballers. Een kleine delegatie besloot verhaal te halen bij de burgemeester en ging naar zijn spreekuur. In het gemeentehuis werden zij ontvangen door de heer Beekman. Korte tijd later zaten zij tegenover burgemeester Strumphler Tideman. Hij hoorde het verhaal aan en leek begrip te hebben voor de kritiek van de jongens. Hij zegde min of meer toe dat de boom zou worden weggehaald. Dat gebeurde niet. De jeugdige voetballers weken toen maar uit naar het grasveld bij de Tobias Asserlaan. Bijkomend voordeel was dat Frank Arnesen en Sören Lerby wel eens langsliepen en (kort) een balletje meetrapten. Ook de Deense voetballers van Ajax waren niet onder de indruk van de voetbalkwaliteiten van de jeugd.

De gemeente is momenteel bezig met de herinrichting van de openbare ruimte aan de Martin Luther Kinglaan. Enige tijd geleden is de boom die in de jaren 70 een negatieve invloed had op het voetbalplezier van een groep tieners alsnog gekapt. Het heeft even geduurd, maar de gemeente heeft woord gehouden.

Inschrijven voor kunstmarkt Loswalfestival

DIEMEN - Het Loswalfestival wordt dit jaar van donderdag 14 mei tot en met zondag 17 mei gehouden. Op zaterdag 16 mei vindt er weer een kunstmarkt plaats.

Tijdens de kunstmarkt staan er ongeveer dertig kramen op de loswal en de directe omgeving. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar loswalbraderie@gmail.com.

De Stichting Loswalfestival en een aantal kunstenaars hebben de kunstmarkt geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat deze een stimulans moet krijgen. Extra promotie en herkenbaar zijn op het Loswalfestival staan centraal. Er wordt gedacht aan een 'poort' die de kunstmarkt moet laten opvallen. Een leuk en gezellig terras met livejazzmuziek zal bij de kunstmarkt gevestigd worden. Bezoekers kunnen onder het genot van een drankje rondkijken en genieten van verschillende tentoonstellingen.

Uitgangspunt is dat de kunstmarkt laagdrempelig moet zijn zodat iedereen kan kennismaken met de verschillende kunststromingen, juist ook de mensen die niet vaak naar een galerie of expositie gaan. "Wij denken dat het Loswalfestival een visitekaartje is voor de kunstenaars. Wij geven de kunstenaars een podium om hun eigen werk te promoten en zich herkenbaar te maken. De kunstmarkt biedt bezoekers een ruime variatie in stijl en techniek. Schilders, tekenaars, grafici, sieradenmakers en keramisten: ze zijn allemaal te bewonderen aan de kraam. Er zullen ook verschillende demonstraties gegeven worden zodat niet alles statig is. We hebben met de kunstenaars afgesproken dat we meer aandacht via de (sociale) media aan de kunstmarkt zullen geven. Via www.loswalfestival.nl of via facebook.com/loswalfestival of via andere mediaplatformen", aldus Danny Mica, voorzitter van Stichting Loswalfestival.

OnderOns

Liesbeth Hieselaar (43)
Eigenaar Youfit Life & Food Coaching
Diemenaar sinds 1998

Wat doet een life- en voedingscoach?
"Life en voedingscoaching zijn in mijn optiek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom spreken beide manieren van coaching mij enorm aan. De manier waarop je in het leven staat zegt vaak iets over je eet- en beweegpatroon. Als voedingscoach streef ik ernaar cliënten een volwaardig voedings- en leefpatroon aan te leren dat op hun lijf is geschreven. Een patroon dat niet van buitenaf is opgelegd en dat ze dus direct in de praktijk kunnen brengen. Als lifecoach ben ik bezig met bewustwording en authenticiteit. Ik ondersteun cliënten in hun persoonlijke proces bij onder andere verandering, groei, het opnieuw vinden van hun passie en drijfveren om mogelijk een nieuwe weg in te slaan. Ik geef consult aan huis en heb een praktijkruimte bij Mondhygiënistplus aan de Ouddiemerlaan 12."

Wat zijn je hobby's?
"Ik tennis bij ATVD, doe aan hardlopen en fietsen, fitness bij Trainmore in Diemen, lees graag en ga graag naar het theater."

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
"'Je bent wat je doet' van Roos Vonk."

Wat vind je een prettige plek?
"Het terras van ATVD. Daar is het lekker rustig. Als ik 's morgens heb getennist ga ik daarna een half uur op het terras zitten en drink lekker koffie."

Wat kan er beter in Diemen?
"Er wordt heel hard gereden over zebrapaden waardoor er zeer gevaarlijke situaties ontstaan, vooral voor kwetsbare ouderen en kinderen. Er moet meer controle komen bij vuilcontainers. Er wordt vuil naast containers gedumpt. Dit veroorzaakt overlast voor omwonenden en ongedierte in de zomer. Ook wil ik dat er meer rekken bij het winkelcentrum komen om fietsen netjes en veilig te stallen. Ook zou een overzichtelijker parkeerbeleid fijn zijn. Bij ons in de straat is er een klein gedeelte blauwe zone, verderop zijn plekken voor vergunninghouders en aan het einde van de straat begint het betaald parkeren."

Inbraak in woning Polderland

DIEMEN - Onbekenden hebben in de nacht van vorige week woensdag op donderdag ingebroken in een woning aan Polderland.

De inbrekers drongen de woning via de achterzijde binnen en ontvreemdden onder meer een portemonnee en een telefoon. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.

Toekomst van Diemer Factory

Vervolg van voorpagina.

Met een architect is inmiddels gesproken over de verbouwing van het pand om dit geschikt te maken voor de Voedselbank Diemen. Scholten wees erop dat de vestiging van een horecazaak in de Diemer Factory aan een aantal eisen zal moeten voldoen. Er zullen altijd mensen aanwezig moeten zijn die over de noodzakelijke vergunningen beschikken. Daarnaast twijfelt hij aan de kans van slagen van het initiatief van de jongerenraad. De ervaringen met de Diemer Factory hebben geleerd dat jongeren graag af en toe naar activiteiten in Diemen gaan, maar dat de aantrekkingskracht van Amsterdam groot is en voor veel concurrentie zorgt. De wethouder plaatste de kanttekening dat het geen optie is om de activiteiten in de Diemer Factory te laten organiseren en begeleiden door de Stichting Welzijn Diemen. Daarvoor is geen geld in de begroting gereserveerd. De stichting heeft inmiddels andere taken.

ATVD opent vernieuwde tennispark

ATVD is na renovatie klaar voor de toekomst

DIEMEN - ATVD (Algemene Tennisvereniging Diemen) heeft zondag het vernieuwde tennispark aan de Willem de Zwijgerlaan officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door Jeroen Klaasse, wethouder van Sport. Met dit prachtige tennispark is ATVD klaar voor de toekomst.

Wethouder Jeroen Klaasse hijst de vlag van ATVD.

Na de afsluiting van het vorige seizoen, op 31 oktober, is meteen gestart met de renovatie van het tennispark. Er zijn negen nieuwe gravelbanen aangelegd met een verbeterde drainage. Onder de oude banen lag om de vier meter drainage, onder de nieuwe banen om de twee meter.

Dit maakt het mogelijk om de banen intensiever te bespelen. In het verleden duurde het seizoen van de tennisvereniging van 1 april tot 1 november, nu duurt het seizoen van 1 maart tot 1 december. In verband met de renovatie is het seizoen dit jaar pas op 14 maart gestart, volgend jaar is dat dus twee weken eerder.

ATVD beschikt nu ook over een centre court. De twee tennisbanen die voor het paviljoen liggen zijn in vergelijking met de oude situatie een kwartslag gedraaid. Mensen die op het terras zitten of in het paviljoen verblijven, kijken nu uit op twee banen die horizontaal liggen en kunnen de wedstrijden beter volgen. Het zicht op alle banen is verbeterd. Door de aanleg van nieuwe paden zijn alle banen op het complex beter bereikbaar. Ook staan er meer bankjes langs de diverse tennisbanen. De beplanting op het tennispark is aangebracht door Derriks & Van Boxtel Hoveniers uit Diemen.

Mooi uitzicht vanaf het terras op het centre court. Foto: Trudy Kroese
De speelplaats is bijna af.

Tennisvereniging hoopt op groei
van aantal leden

Bij de renovatie is ook veel aandacht besteed aan de jonge leden. Er ligt nu een minicourt en er worden binnenkort meer speelvoorzieningen aangelegd. Dit past bij de visie van ATVD dat tennis een familiesport is. Op het moment dat de ouders op de tennisbaan staan of op het terras de wedstrijden volgen, kunnen kinderen op een prettige en veilige manier spelen.

Het minicourt is nog niet gereed. De ondergrond van dit veld voor jonge tennissers is allweather. Er wordt binnenkort een nieuwe coating op het veld aangebracht en daarna is het speelklaar. Ook het veldje bij de muur waar spelers kunnen inslaan is nog niet gereed. De muur wordt opgeknapt en de baan moet nog van een coating worden voorzien.

Vrijdag wordt toernooi
Leer ATVD Kennen gehouden

Joke Bouma, sinds anderhalf jaar voorzitter van ATVD, vertelde in haar speech dat de renovatie het resultaat is van jaren hard werk. Nadat de plannen waren gemaakt, moesten de financiën rond komen. ATVD heeft het benodigde bedrag voor de renovatie van het tennispark, drie ton inclusief BTW, zelf betaald. De tennisvereniging heeft dit geld kunnen sparen door het voeren van een strikt financieel beleid. De vereniging heeft de bar in het clubhuis in eigen beheer en kan rekenen op de inzet van veel vrijwilligers. Zo draaien de leden van ATVD elk jaar een aantal bardiensten. Ook tijdens de renovatie hebben veel leden vrijwillig meegeholpen.

Veel leden van ATVD maakten afgelopen weekeinde gebruik van de mogelijkheid om voor het eerst op de nieuwe gravelbanen te spelen. De reacties van de tennissers waren positief. Zij zijn te spreken over de kwaliteit van de banen. De conclusie die zondagmiddag kon worden getrokken was dat de tennisbanen de eerste twee dagen uitstekend hebben doorstaan.

Een aantal tennissers speelde op het centre court. Die partijen waren inderdaad uitstekend te volgen vanuit het clubhuis en vanaf het terras. Doordat de twee banen die het centre court vormen een kwartslag zijn gedraaid, zijn de hoge hekken tussen die banen en het terras vervangen door lage hekken.
Opening
Wethouder Jeroen Klaasse verrichtte de officiële opening van het vernieuwde tennispark. Tijdens zijn speech benadrukte hij dat er in Diemen veel moderne en mooie sportaccommodaties zijn. Hij was zeer te spreken over hetgeen ATVD tot stand heeft gebracht. "Het nieuwe tennispark van ATVD is de kers op de taart van de sportaccommodaties in Diemen." Daarna hees de wethouder de vlag van ATVD.

ATVD heeft momenteel zo'n 640 leden. De vereniging hoopt dat dit aantal flink groeit. ATVD heeft veertig teams die in de competitie van de KNLTB uitkomen. De teams zijn actief op verschillende niveaus. Ook heeft de vereniging vier tennisleraren bij wie leden les kunnen krijgen. Elk seizoen zijn er diverse evenementen, zoals de clubkampioenschappen (van 1 tot en met 14 juni) en het open toernooi (van 20 tot en met 28 juni). Robeu Sport uit Diemen is de nieuwe hoofdsponsor. De sportzaak sponsort het open toernooi van de club.

Toernooi
Vrijdagavond 20 maart is er het toernooi Leer ATVD Kennen. Het evenement is bedoeld voor mensen die geen lid zijn van ATVD, maar kennis willen maken met de vereniging. Zij kunnen vanaf 19.30 uur vrijblijvend een balletje slaan.

Mireille van Coeverden won twee vrijkaarten voor de voorstelling 'Herman in een bakje geitenkwark' in Theater De Omval. Hieronder haar recensie.

Mireille van Coeverden met Herman in een bakje Geitenkwark.

Vrijdagavond 13 maart heb ik in De Omval de try-outvoorstelling van de groep Herman in een bakje geitenkwark bijgewoond. Een pure voorstelling zonder muzikale begeleiding, zonder decor en zonder attributen. Een intrigerend spel van vier aangename jongemannen waar niets leek wat het was en waar woorden de werkelijkheid niet kunnen vangen.

De sfeer in de zeer drukke foyer was ontspannen verwachtingsvol, met mensen van alle leeftijden en bovendien een minister met zijn gezin. Er waren bekenden en enthousiaste fans van de groep, maar vooral veel nieuwsgierigen, zoals ikzelf.

Benny, Polle, Rein en Rob van Geitenkwark hebben hun publiek anderhalf uur flink door elkaar geschud met absurde sketches, taalspelingen en bizarre dialoogjes en bij vlagen prachtige samenzang van hoog niveau. Gedurende de hele voorstelling werden we steeds opnieuw op een ander spoor gezet. Zonder tijd voor reflectie werden we in rap tempo dan weer hevig verbaasd, dan weer ontroerd of ineens een beetje geïrriteerd. Het ene moment bekroop me een sterk gevoel van vervreemding, maar dan zat ik al snel met een dikke glimlach te gniffelen zonder te snappen waarom. Verstand en oordeel waren uitgeschakeld.

Na afloop gaven meerdere mensen blijk van hun waardering en het publiek en ik hadden genoten van een avond zeer eigenzinnige, cabareteske Geitenkwark!

donderdag 19 maart

Film in De Omval

'The Theory of Everything' vertelt het buitengewone en inspirerende levensverhaal van de briljante en gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking, zijn liefdesrelatie met Jane Hawking en zijn gevecht tegen de ziekte ALS. 20.00 uur, € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Expositie Kunstzin

Vanaf vrijdag 20 maart is in het gemeentehuis de expositie te zien van 40 Diemense kunstenaars van Kunstzin Diemen. Donderdag 19 maart opent wethouder Jeroen Klaasse om 19.00 uur de nieuwe expositie. De Diemense kunstenaars stellen hun recente werken tentoon in het kader van de naderende Kunstroute Diemen. Deze kunstroute wordt gehouden in het weekeinde van 11 en 12 april. In dat weekeinde exposeren veel van hen thuis of in hun atelier en enkelen in het Saan Museum. De tentoonstelling in het gemeentehuis is bedoeld om bezoekers van de kunstroute een indruk van de werken van de deelnemers te geven.

vrijdag 20 maart

Cabaret in De Omval

Twintig jaar geleden ontmoetten drie jongens elkaar. Ze vinden elkaar in humor en muziek en een bijzondere relatie is geboren. Na twee decennia 'op de planken' geeft Enge Buren zich nu totaal bloot in 'De ware naaktheid'. 20.30 uur, € 18,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Potje van de Buurt

Vrijwilligers koken een Spaanse stoofpot in het Huis van de Buurt 't Kruidvat, met toetje en koffie na. 12.30 uur aan tafel, € 5,-. Opgeven kan tot donderdagmiddag bij Anneke Dekker, tel: 020-6953224 of in het buurthuis op donderdag.

Bingo

Om 19.30 uur gaan de balletjes weer rollen in Huis van de Buurt 't Kruidvat. Men kan genieten van een gezellig potje bingo waar leuke prijzen te winnen zijn. Informatie bij Henny: tel: 06-19776374.

zaterdag 21 maart

Cabaret in De Omval

Jetty Mathurin omarmt in haar nieuwe show '#LOL' met lol haar publiek. In deze interactieve show reageert ze direct op de mensen in haar theaterhuiskamer. 20.30 uur, € 16,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Open dag Berkenstede

Woonzorgcentrum Cordaan Berkenstede opent de deuren van 10.00 tot 16.00 uur voor alle geïnteresseerden om een kijkje te komen nemen. Er wordt een rondleiding gehouden op de revalidatieafdeling, er kunnen appartementen bezichtigd worden, er wordt advies gegeven over het gebruik van de rollator, er is een informatiestand en diverse andere activiteiten. Bezoekers ontvangen een gratis handmassage en kunnen hun bloeddruk laten meten. Er zijn ook kinderactiviteiten. Ook is er aandacht voor Diemen kookt, het kookproject van de gemeente en bewoners van Berkenstede. Onder het genot van een hapje, een drankje en een muzikaal optreden wordt de dag afgesloten.

zondag 22 maart

Jeugdtheater

Wijnand Stomp speelt in De Omval de voorstelling 'Floddertje', een theatrale vertelling voor kinderen vanaf 3 jaar, boordevol ondeugende kleuter- en peuterhumor, met ritmische rijmpjes en luisterrijke liedjes, gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Annie M.G. Schmidt. 11.00 uur, € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Filateliebeurs

De Diemense filatelieclub De Zegelaars houdt haar maandelijkse filateliebeurs in De Schakel van 10.00 tot 16.00 uur. Handelaren en 5- en 10-centsboeken zijn volop aanwezig. Ook kunt u advies krijgen over uw 'vergeten' verzameling albums op zolder. Entree voor niet-leden is € 1,-. Meer informatie bij Loek en Gonny Verschut: 020-6942002.

De natuur in

In het voorjaar ontwaken kikkers en salamanders uit hun winterslaap en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Hoe ver het daarmee staat gaat de IVN-werkgroep Diemen bekijken bij de poelen op het Diemerpark in IJburg. 12.00 uur, IJburgzijde van de Nesciobrug. Het handigste is op de fiets te komen. Informatie: www.ivndiemen.blogspot.nl.

maandag 23 maart

Koffie-ochtend

In 't Kruidvat wordt een gezellige ochtend georganiseerd door kinderen van basisschool de Ark in samenwerking met Serve the City Diemen. Voor iedereen die tijd heeft om samen een spelletje doen onder het genot van een kopje koffie of thee, de kinderen nemen wat lekkers mee. 11.00-12.30 uur. Vragen? info@stcdiemen.nl.

Yoga

Studio B biedt drie soorten yoga aan. Elke maandag Hathayoga om 9.30 uur. Op dinsdag Iyengaryoga om 20.00 uur en op donderdag Kundaliniyoga om 19.30 uur. De lessen duren 75 minuten. Een proefkaart van 4 lessen voor nieuwe klanten kost € 30,-. Informatie: 06-41214007.

donderdag 26 maart

Film in De Omval

In '10.000 Km' zijn Alex en Sergi dolgelukkig samen in hun kleine flatje in Barcelona en ze hopen dat Alex snel zwanger zal worden. Toch accepteert Alex de uitnodiging om een jaar alleen naar LA te gaan om te werken aan haar carrière als fotografe. 20.00 uur, € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

De laatste levensfase

PCOB Diemen houdt een bijeenkomst in De Schakel over de laatste levensfase. Chris Beekman van Mea Vota zal onder meer ingaan op zaken rond de uitvaart, de nalatenschap en welke ondersteuning er is voor rouwverwerking. Alle senioren in Diemen zijn welkom. Aanvang 14.00 uur.

20 en 21 maart

Ja Zuster, Nee Zuster

EDOG Muzikaal Theater brengt de immens populaire musical Ja Zuster, Nee Zuster op de planken van het beroemde EDOG-theater in de sporthal aan de Prins Bernhardlaan. Aanvang 20.00 uur. Kaarten kunnen besteld worden bij Jannie Hofman: 06-46170561 of info@edog.nl.

dinsdag 24 maart

Film in De Omval

'The Theory of Everything' vertelt het buitengewone en inspirerende levensverhaal van de briljante en gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking, zijn liefdesrelatie met Jane Hawking en zijn gevecht tegen de ziekte ALS. 20.00 uur, € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

woensdag 25 maart

Cabaret in De Omval

Johan Goossens speelt 'Daglicht'. Johan toont je de wereld en sleurt je mee in zijn gedachten – soms hard, dan weer poëtisch. Met hilarische en mooie liedjes. 20.30 uur, € 13,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Bingo

Gezellige bingo in paassfeer in zorgcentrum De Diem. Aanvang: 14.30 uur. De zaal gaat een half uurtje eerder open, daarvoor is het diner nog aan de gang. Meedoen kost € 2,- p.p. incl. koffie/thee. Voor bewoners van De Diem is dat € 1,-.

vrijdag 27 maart

Aqua Disco

Zwemmen en swingen in het Duranbad: discozwemmen van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kosten € 5,-.

zaterdag 28 maart

Toneel in De Omval

Helmert Woudenberg speelt 'Kuyper en Wilhelmina'. In een afwisseling van tragische en komische momenten komt de verborgen strijd tussen twee sterke, tomeloos ambitieuze tegenstanders aan de orde. 20.30 uur, € 18,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zondag 29 maart

Kamermuziek

Voor de laatste voorstelling van het seizoen in de serie Kamermuziek in De Hoop komt duo MARES naar Diemen. Esra Pehlivanli, altviool en Marko Kassl, accordeon spelen werk van o.a. Manuel de Falla, Arvo Pärt en Igor Stravinsky. Aanvang 15.00 uur. De zaal is open om 14.30 uur. Kaartverkoop aan de zaal voorafgaand aan het concert. Informatie: www.schuilkerkdehoop.nl.

tot donderdag 30 april

Expositie

In De Diem zijn schilderijen te zien van Carolien Oedekerk. Abstracte en figuratieve kunst, een feest in kleur. De expositie is dagelijks te bezoeken van 9.00 tot 20.00 uur.

Dames Smashing '72 winnen

Thuisclub pakt eerste drie sets

Dames Smashing zetten Lovac opzij. Foto: Yannick uit den Boogaard

DIEMEN - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smashing '72 speelde afgelopen maandag een inhaalwedstrijd tegen Lovoc uit Loosdrecht. Terwijl in een eerder treffen dit seizoen nog met 3-2 werd verloren, won Smashing '72 de return met 3-1.

In de beginopstelling van de eerste set startten de jeugdspeelsters Serena van Overbeeke en Justine Donia Nota op de middenposities. Aanvoerdster en alleskunner Anne Crouwel startte als diagonaalspeelster. Libero Els van Westrienen kreeg samen met passer-lopers Genita Rozenblad en Lidwien Gall vanaf het begin van de wedstrijd grip op de service van Lovoc. Hierdoor kon spelverdeelster Tara van Honschoten haar aanvalsters keer op keer in stelling brengen.

Gelegenheidscoach Nicole de Lange zag haar team de eerste drie sets met overmacht winnen (25-19, 25-16 en 25-15). Aan het begin van de vierde set kwam Lovoc op voorsprong (4-11). Smashing '72 zette de achtervolging in (14-16), maar Lovoc besliste met een eindspurt (17-25).

Met deze belangrijke overwinning staat Smashing '72 na 19 competitierondes op de zesde plaats in de competitie op slechts zes punten afstand van de derde plaats.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 11 april, wanneer de volleybalclub op 'Smashing Saturday' met zo veel mogelijk teams van de vereniging op dezelfde dag in Sporthal Diemen thuiswedstrijden speelt.

Lang haar

Ajax speelde donderdag in Kiev tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. De voetbalclubs in Oekraïne zijn inmiddels veel rijker dan de clubs in Nederland. Dat hadden weinigen zich een jaar of dertig geleden kunnen voorstellen.

De prominente clubs uit Oekraïne kwamen tot het begin van de jaren 90 uit in de competitie van de Sovjet-Unie. Ajax speelde nooit een officieel duel tegen een club uit de Sovjet-Unie. De eerste Russische tegenstander was Spartak Moskou. Dat was in het seizoen 1997-1998. Het ijzeren gordijn was inmiddels verdwenen en de spelers van de club uit Moskou verdienden riant.

Ajax speelde tot aan het vallen van de muur diverse wedstrijden tegen tegenstanders uit Oost-Europa: Dukla Praag, Carl Zeiss Jena, CSKA Sofia. De lijst is lang. In Oost-Europa bestond vroeger officieel geen profvoetbal. De spelers waren staatsamateur: hadden er een baan bij of waren officier in het leger. Dat was schijn.

Ook spelers van topclubs in Oost-Europa konden zich volledig richten op het voetbal en verdienden daar hun geld mee. Wel veel minder dan hun collega's van topclubs in het westen. De staatsamateurs mochten in die tijd ook deelnemen aan de Olympische Spelen. Spelers die een WK of EK hadden gespeeld konden zomaar verschijnen op een toernooi dat voor amateurs was bedoeld. De spelers van Ajax spraken in de jaren 60 en 70 meer dan eens met verbazing en zelfs afschuw over hun ervaringen in Oost-Europa. Zij waren getroffen door de grauwheid, armoede en zichtbare aanwezigheid van militairen. In het seizoen 1970-1971 speelde Ajax twee maal tegen Nendori Tirana. In de hoofdstad van Albanië botsten twee werelden keihard. De autoriteiten van het Stalinistische land wilden de spelers van Ajax aanvankelijk niet binnen laten. De reden was het lange haar van veel Ajacieden. De Ajacieden passeerden toch de grens en speelden 2-2 in de hoofdstad van Albanië. In het Olympisch Stadion maakte Ajax het karwei professioneel af: 2-0.

Dames SV Zeeburg winnen van VOC: 26-19

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft gewonnen van VOC: 26-19.

Na de nederlaag van vorig weekend begon het eerste damesteam van SV Zeeburg zondag met veel pit aan de wedstrijd tegen VOC. De thuiswedstrijd werd gespeeld in de IJburghal. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er hard geknokt voor elke bal en kwam SV Zeeburg al snel op een voorsprong. Door het snelle spel dat voor doelpunten zorgde en het goed dichthouden van de verdediging, waarbij de keepster veel ballen uit het doel heeft gehouden, kon SV Zeeburg de rust ingaan met een voorsprong van 11-7.
De coach gaf als opdracht om het snelle spel uit de eerste helft voort te zetten en zo uit te lopen naar een grotere voorsprong. SV Zeeburg begon sterk aan de tweede helft en liep uit tot 16-8. Er waren wel wat momenten van zwakte in het spel van SV Zeeburg, waarbij slordige foutjes werden gemaakt. SV Zeeburg herpakte zich snel en bepaalde de eindstand op 26-19. Zondag staat de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. De dames van SV Zeeburg spelen om 14.00 uur uit bij DSOV 1.

Heren De Meeuwen spelen gelijk: 4-4

DIEMEN - De heren van De Meeuwen hebben zaterdag thuis met 4-4 gelijkgespeeld tegen VZC uit Veenendaal.

De Meeuwen hanteerde een andere tactiek dan in de gewonnen uitwedstrijd. Uit een snel uitgespeelde overtalsituatie kwam De Meeuwen snel op een 1-0 voorsprong.

In de eerste periode kreeg De Meeuwen een aantal kansen, maar die werden niet benut. In de tweede periode werd het 2-0 door een goed afstandsschot. Via een strafworp deden de gasten uit Veenendaal iets terug: 2-1. De Meeuwen vergrootte de marge weer tot twee doelpunten door een schot vanaf de zijkant.

De Meeuwen begon de derde periode goed en nam ruime voorsprong: 4-1. Vanaf dit moment begonnen de problemen voor de thuisploeg. De gasten uit Veenendaal maakten gebruik van de ondiepe kant en kwamen terug tot 4-2. Hierna kwamen er twee overtalsituaties voor VZC Veenendaal en door niet goed opletten in de verdediging stond het plots 4-4.

In de vierde periode ging het er redelijk hard aan toe, maar dit leidde niet tot doelpunten.

Jeugdteams SV Zeeburg kampioen in zaal

D2 van SV Zeeburg. Foto: Eric van Onna

DIEMEN - Twee jeugdteams van handbalvereniging SV Zeeburg zijn afgelopen weekeinde zaalkampioen geworden.

Zaterdagmorgen werd de D2 van SV Zeeburg zaalkampioen. Van de zestien wedstrijden heeft de D2 er vijftien gewonnen en slechts één verloren: een bijzondere prestatie van de 8 meiden en 1 jongen die nog maar een paar maanden met elkaar spelen. Het team bestaat uit de volgende spelers: Dave, Sam,Tess, Zarah, Lisanne, Devi, Gabrielle, Bonnie en Mariana.

A2 van SV

Zondag pakte ook de A2 de zaaltitel. De ploeg uit Diemen klopte de directe concurrent DSOV met 17-9 en kon na afloop van het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter de titel vieren.

YOGATODAY NIEUWE CUSUSSEN & WORKSHOPS. Je bent welkom bij: Yoga & Run start 28 maart - Beginners Workshop Yoga 29 maart - Cursus Zwangerschapsyoga start 2 april - Cursus Mindfulness start 11 april. Informatie www.yogatoday.nl of
06-21572555

Gratis proefles Aikido, Aikido is een combinatie van verschillende vechttechnieken die werden beoefend door de samoerai van Japan. Proefles is gratis. Iedereen van
5 tot 60 is welkom.
www.aikidojodiemen.nl

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

Heeft u een verstandelijk gehandicapte zoon of dochter van 18-30 jaar (zzp3 of zzp4)? En bent u op zoek naar woongelegenheid? Vraag informatie aan bij woongroep
bussum@hotmail.com.

Te huur: Garage in Diemen. Overdag bereikbaar:
020-6941207 en 's avonds:
020-6981538

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595