DiemerNieuws

22 mei 2014

DiemerNieuws 22 mei 2014


Auto rijdt water in

Foto: Bob Awick

Hulpdiensten zijn vorige week in de nacht van woensdag op donderdag massaal uitgerukt voor een auto die vanaf de brug van de snelweg A1 het water van het Amsterdam-Rijnkanaal was ingereden. Een schipper zag rond 01.15 uur een voertuig het water inrijden. De auto is na een zoektocht uiteindelijk gevonden aan de kant van Diemen. Daar is hij met een takel van de brandweer uit het water gehaald. Op dat moment zaten er geen mensen meer in de auto. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht.

Plekken tramhaltes mogelijk gewijzigd

DIEMEN - De gemeente is met Stadsregio Amsterdam en het GVB in overleg over het aanpassen van de tramhaltes tussen de Arent Krijtsstraat en De Sniep. De kans is groot dat er twee tramhaltes verdwijnen en er een nieuwe, centraal gelegen tramhalte voor in de plaats komt.

De maatregelen maken deel uit van de reconstructie Hartveldseweg-Muiderstraatweg (Oost-West-as) waar de gemeenteraad een besluit over moet nemen. De Stadsregio Amsterdam moet kosten besparen en streeft naar snellere en betrouwbare tramverbindingen. In het geval van lijn 9 betekent dit onder andere dat er minder tramhaltes komen. Een serieuze optie is om de tramhaltes bij de Nicolaas Lüblinkstraat en de Schoolstraat (bij de kerk Sint Petrus' Banden) in beide richtingen op te heffen. Hiervoor in de plaats moeten tramhaltes komen ter hoogte van de Diemerbrug. Hiervoor worden verschillende varianten uitgewerkt. Een variant is om de halte waar trams richting Amsterdam stoppen te plaatsen tussen de Burgemeester Bickerstraat en de Ouddiemerlaan. De halte waar trams uit de richting van Amsterdam stoppen kan dan ter hoogte van horecazaak Roediez worden aangelegd. De diverse varianten worden nog bestudeerd. Hoewel er minder tramhaltes komen, kunnen veel inwoners van Diemen ook in de toekomst gebruik blijven maken van een tramhalte die relatief dicht bij hun woning ligt. Er wordt ook gestudeerd op diverse varianten van een vrije baan voor de tram. Er zijn drie opties: de tram, bus en auto's maken gedeeltelijk (stad uit) gebruik van dezelfde baan, de tram en de bus rijden over een vrije baan of alleen de tram heeft de mogelijkheid om over de vrije baan te rijden. Alle varianten hebben gevolgen voor de breedte van de wandelpromenade langs de Weespertrekvaart. Ook wordt er gekeken of de huidige keerlus op dezelfde plek blijft liggen of een andere vorm kan krijgen. De Partij van de Ouderen kwam met de suggestie om langs het spoorviaduct dat over de Muiderstraatweg en de Weespertrekvaart ligt een verbinding voor voetgangers en fietsers aan te leggen naar Diemen-Zuid.

Lees verder op pagina 5

Wietplantages opgerold

Diemen - Vorige week heeft de politie in Diemen vier hennepplantages opgerold. In panden aan de Venserweg, de Henry Dunantlaan, de Verrijn Stuartweg en de Rietgors werden in totaal meer dan 1800 planten aangetroffen. Acht verdachten zijn aangehouden.

In een bedrijfspand aan de Venserweg werd vorige week maandag een wietplantage aangetroffen met 519 hennepplanten en apparatuur. Deze zijn inmiddels vernietigd. Het onderzoek is nog niet afgerond.
In de woning aan de Henry Dunantlaan vonden agenten op 15 mei niet alleen hennep en een grote hoeveelheid harddrugs, ze namen onder andere ook een nepvuurwapen in beslag. Ze hielden een 29-jarige man uit Diemen aan.

Lees verder op pagina 2

60

teams doen op Hemelvaartsdag mee aan het jeugdtoernooi van SV Diemen

Ernstig ongeluk te Diemerbrug

Op 7 februari 1909 kwamen Yurry Koehoorn (20), David Smit (20), Beene Stuit (18), Hendrik Clements (19), Philip van Veller (15), Jan Wiggemansen (15), Gijs van Norden (13) en Jan van Huizen (10), om het leven bij een noodlottig ongeluk.

De jongemannen, die op één na allen in Diemerbrug woonden, werkten bij glasblazerij 'Anna' op De Sniep. Zoals gewoonlijk moesten de arbeiders na het werk met het fabriekspontje de Keulsche Vaart overvaren om naar huis te gaan. Plotseling ontstond er een onweer dat zijn weerga niet kende. Het Nieuws van den Dag schreef: 'Met schier ontembare woede staken de rukwinden op, die aan hoozen deden denken. De loeiende, brullende vlagen rukten boomen uit den grond en deden ruiten bezwijken, die door het met gerinkel en geraas vallend glas zelfs ongelukken veroorzaakten.'

Inmiddels stond er ongeveer 25 man op de pont. Een van de directeuren van de glasfabriek riep nog: "Past toch op, niet zooveel er op. 't Is gevaarlijk!" Toen de pont onder het zware gewicht midden op de vaart naar de diepte verdween, stegen er erbarmelijke angstkreten op. De begrafenis van de slachtoffers bracht heel Diemerbrug op de been en trok ook veel belangstelling van buiten Diemen.

Weerbericht

Tamelijk wisselvallig, minder warm
Mei ging enkele dagen zomeren deze week met maxima van boven 25 graden. Fronten van een lagedrukgebied boven de Golf van Biskaje maakte daar met buien een eind aan. Het lagedrukgebied ligt de komende dagen boven het Noordzeegebied. De lucht blijft als gevolg daarvan onstabiel van opbouw met naast periodiek zonneschijn ook kans op enkele buien.

Vrijdag en het weekeinde
Voor vrijdag wordt een wisselende hoeveelheid bewolking verwacht. Naast van tijd tot tijd ruimte voor zonneschijn ontstaan er stapelwolken. Daaruit kunnen enkele buien ontstaan. Het wordt 20 graden. In het weekeinde schijnt de zon geregeld, maar er kunnen zich wederom enkele buien ontwikkelen. In de middag wordt het 19 à 20 graden. De nachtelijke minima schommelen rond 11 graden. Er waait steeds een matige zuidwestenwind (windkracht 3-4).

Trend na het weekeinde
Boven Noord-Europa stijgt de luchtdruk. De wind wordt weer aflandig, noordoost tot oost. Het wordt eerst circa 21 à 22 graden als maximum. De zon kan goede zaken doen, maar omdat vlak ten zuiden van Nederland de luchtdruk laag is blijft de kans op enkele buien aanwezig.
Weetje
Zomerse dagen zijn dagen met een maximumtemperatuur van 25 graden en hoger. In mei komen gemiddeld 3 zomerse dagen voor. In de recordzonnige mei van 1989 waren dat er 7. In de uitzonderlijk warme mei van 2008 waren dat er 9. In de zeer warme meimaanden van 1992 en 2000 kwam zelfs een recordaantal van 12 zomerse dagen voor.

Hennepplantages

vervolg van de voorpagina

In het pand aan de Verrijn Stuartweg werden op 16 mei ongeveer 1200 planten aangetroffen, samen met bijna twee kilo gedroogde hennep. Daar zijn twee mannen van 33 en 34 jaar uit Haarlem aangehouden die zich buiten de woning opvallend gedroegen. Ze toonden wel erg veel interesse in de woning, waarna agenten hen staande hielden. De sleutels die een van hen bij zich had, pasten op het slot van de woning.

Niet geur, maar warmte verklapte dat iets niet in de haak was aan de Rietgors. Een politiehelikopter met warmtecamera zag dat deze woning een stuk heter was dan gebruikelijk, wat vaak duidt op een hennepplantage. Agenten die op 16 mei poolshoogte gingen nemen, signaleerden met hun warmtecamera hetzelfde. Ze belden aan en troffen in de woning 100 planten en een paar kilo hennep aan. De vier personen die in het pand aanwezig waren, werden aangehouden. Het gaat om twee mannen van 21 en 35 en twee vrouwen van 52 en 53 jaar oud, allen uit Amsterdam. Een 44-jarige man uit Wormerveer kwam binnenlopen toen de agenten nog aan het werk waren. Ook hij is aangehouden. Na onderzoek aan de Rietgors bleek dat er stroom werd afgetapt. Liander heeft aangifte gedaan van diefstal.

Weer kranten erbij

DIEMEN - Het DiemerNieuws heeft er een broertje en zusje bij. Vandaag verschijnen voor het eerst HuizerNieuws en BELNieuws, twee lokale huis-aan-huisbladen van de Weesper uitgever Enter Media.

HuizerNieuws verschijnt in Huizen in een oplage van 19.000 exemplaren. BELNieuws verschijnt in Blaricum, Laren en Eemnes (de 'BEL-gemeenten') in een oplage van 14.500. De redactie van de krant gaat samenwerken met Radio 6FM, de omroep in Huizen en de BEL-gemeenten.
Enter Media breidt hiermee het verspreidingsgebied verder uit. Er zijn al kranten in IJburg, Diemen, Muiden, Weesp, Naarden en Bussum. Door de uitbreiding van het gebied verwacht Enter meer lokale adverteerders, maar ook grotere regionale en landelijke adverteerders te trekken.

Vier avonden wandelen tijdens avondvierdaagse

Deelnemers lopen door Diemen-Zuid.

DIEMEN - De avondvierdaagse van Diemen is dinsdagavond van start gegaan. Jonge en oudere wandelliefhebbers gingen van start bij het Wapen van Diemen.

Deelnemers kunnen vier avonden een parcours van vijf of tien kilometer afleggen. Uitlopen van de avondvierdaagse levert een medaille op. De avondvierdaagse duurt tot en met vrijdagavond. Dan worden de wandelaars feestelijke onthaald. Bij het Wapen van Diemen zorgen De Neuteblazers dan voor muziek en treedt zanger Martin Williams op.

'Op mijn 11e wist ik al dat ik priester wilde worden'

Pastor Tönis viert zondag dat hij 50 jaar geleden tot priester werd gewijd

2014: de pastor geniet van zijn tuin in Diemen. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Pastor André Tönis is al 14 jaar met pensioen, maar gaat nog regelmatig voor in eucharistievieringen in de Sint Petrus' Bandenkerk. Vijftig jaar geleden werd hij tot priester gewijd en dat viert hij zondag tijdens een feestelijke mis in de kerk.

De pastor is vijf jaar geleden in Diemen-Noord komen wonen. "Dag buurman, al helemaal klaar voor zondag?", vraagt een buurvrouw als pastor Tönis zijn achtertuin laat zien. Tuinieren is een grote hobby, naast lezen en zwemmen. Hij voelt zich duidelijk thuis in Diemen-Noord. Hij is graag tussen de mensen en ziet er eerlijk gezegd niet uit als een priester. "Ik draag dat halsbandje en donkere pak al jaren niet meer, dat past niet meer bij me", zegt hij. Dat was in zijn jeugd wel anders. "Ik voelde me geweldig als misdienaar in mijn rode toogje en witte superplie." Op zijn elfde wist pastor Tönis dan ook al dat hij priester wilde worden.

Eind mei 1964 werd pastor Tönis in Haarlem gewijd tot priester. Na verschillende aanstellingen was hij tot zijn pensioen in 2000 tien jaar lang ziekenhuispastor in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Pas na zijn pensioen kwam hij naar Diemen. "Ik ontmoette iemand uit Diemen en hoorde dat ze zonder pastor zaten. Toen heb ik gezegd bereid te zijn in te vallen voor weekenddiensten, begrafenissen en trouwerijen." Dat doet pastor Tönis nog steeds, net als de maandelijkse kerkhofmis op woensdag voor weduwen en weduwnaren en jaarlijks de mis voor de Eerste Communie. "Als het aan mij ligt blijf ik het nog lang doen, maar als ik wat gebrekkig wordt, moeten ze het wel zeggen, heb ik afgesproken."

Mei 1964: Pastor Tönis tussen zijn ouders. Na de wijding in Haarlem werd hij in zijn woonplaats Bussum groots ingehaald.

'De kerk blijft open, dat vind ik een goede zaak'

Het bevalt goed in Diemen. "Ik vind de sfeer heel prettig, Diemen is echt een gemeenschap en ik voel me daarbij betrokken. Het kerkbezoek in onze kerk is in verhouding vrij goed, beter dan elders. En de kerk blijft open, dat vind ik een goede zaak. Al vraag ik me wel af hoe we dat vol moeten houden in de toekomst. Minder betrokkenheid bij de kerk is nu eenmaal de realiteit. Maar een kerkgemeenschap, dat zit niet per se in het kerkgebouw, al vind ik het wel belangrijk dat er een plek is om samen te komen, anders valt de verbinding weg."

Medio 2015 woningen in plaats van scholen

DIEMEN - Nadat basisscholen De Duif en het Palet deze zomer zijn verhuisd naar de nieuwe brede school Noorderbreedte, wordt vaart gemaakt met de herbestemming van beide locaties. Nog voor het eind van dit jaar moeten de schoolgebouwen gesloopt zijn en medio volgend jaar telt Diemen-Noord 60 nieuwe eengezinswoningen, is het plan.

Tijdens een informatiebijeenkomst op de Gemeentewerf konden buurtbewoners en gegadigden voor een van de woningen vorige week woensdag voor het eerst de plannen zien. Er moeten 32 woningen komen aan Schouw (locatie De Duif) en 28 woningen aan Rietgors (locatie het Palet). Op de plannen zijn huizen te zien met een vrij donkere steen, drie verdiepingen hoog, de meeste met schuine daken. Op de hoeken woningen met een plat dak op de derde verdieping; vooral deze huizen zijn directomwonenden vaak een doorn in het oog. Sommige buurtbewoners dachten serieus over verhuizen omdat zij net een van de hogere huizen tegenover hun woning krijgen. Anderen vonden het plan qua omvang en hoogte juist enorm meevallen.

Heembouw Wonen, dat in opdracht van pensioenfonds en vermogensbeheerder MN de huizen zal bouwen, verwacht het project over iets meer dan een jaar op te leveren. "Die planning is ambitieus, maar haalbaar", aldus Michiel Polman, ontwikkelmanager wonen van Heembouw. De eerste gegadigden voor de vrijesectorhuurwoningen meldden zich al tijdens de bijeenkomst.

Gewonde bij ongeluk

DIEMEN - Bij een ongeluk in Diemen-Zuid is vorige week woensdagavond een man gewond geraakt.

De man reed samen met een andere man op een scooter. Op de hoek van Wildenborch en Eekholt kwam de scooter in botsing met een auto. Een van de mannen die op de scooter zat liep lichte verwondingen op. Hij is ter plaatse behandeld. De politie onderzoekt de zaak.

Belangenvereniging Rustoord bestaat 25 jaar

Ko Oostenrijk houdt toespraak. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Belangenvereniging Rustoord heeft zaterdag het 25-jarig bestaan gevierd. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de aula van de begraafplaats in Diemen.

De belangenvereniging werd 25 jaar geleden opgericht omdat er onvrede bestond over de exploitatie en het onderhoud van de begraafplaats. De gemeente is al enige jaren eigenaar van de begraafplaats. De Nieuwe Ooster in Amsterdam is verantwoordelijk voor de begrafenissen. Ko Oostenrijk, voorzitter van de belangenvereniging, toonde zich tevreden over de renovatie en het onderhoud van de begraafplaats.

Fruitig concert van de Diemer Harmonie voor kinderen

Foto: Trudy Kroese

De muzikanten van de Diemer Harmonie lieten kinderen afgelopen zondag in De Omval kennismaken met hun blaas- en slagwerkinstrumenten. Tijdens dit speciale kinderconcert met de titel 'De Muzikale Fruitmand' konden kinderen meedoen aan de quiz van dirigent Vincent van den Bijlaard. Uiteindelijk ging iedereen met een prijsje naar huis. Ensembles van de harmonie en de Muziekschool Diemen hebben de afgelopen tijd ook al concerten gegeven op diverse basisscholen. Zij hopen kinderen zo enthousiast te maken zelf een instrument te gaan bespelen.

Raadslid Maarten Israël neemt na twaalf jaar afscheid

Koninklijke onderscheiding voor vertrekkend raadslid

Maarten Israël ontvangt koninklijke onderscheiding. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Maarten Israël heeft donderdagavond afscheid genomen van de gemeenteraad. Hij was twaalf jaar raadslid voor Democraten Diemen.

Israël ontving een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Amy Koopmanschap speldde bij hem de versierselen op die horen bij de Orde van Oranje-Nassau.

In de eerste jaren als raadslid voor Democraten Diemen vormde Israël een fractie samen met Piet van Diemen, later zat hij als enige raadslid voor de partij in de gemeenteraad. Tijdens de afgelopen raadsperiode sloot de eenmansfractie Democraten Diemen zich aan bij de VVD. Israël was nadien aanwezig bij vergaderingen van de fractie van de VVD.

Israël stond voor de gemeenteraadsverkiezingen op de vierde plaats van de kandidatenlijst van de VVD, maar werd niet als raadslid gekozen. De VVD behaalde drie zetels. Hij is geen fractie-opvolger geworden. Die taak wordt vervuld door Cecil Grazette. Israël heeft wel laten weten dat als er de komende vier jaar een lid van de VVD uit de gemeenteraad vertrekt hij de vrijgekomen raadszetel zal innemen.

Tijdens het afscheid waren er mooie woorden van burgemeester Amy Koopmanschap, VVD-fractievoorzitter Brigitte Wielage en ex-wethouder Willem Opmeer (VVD). Zij benadrukten de opvallende persoonlijkheid van het vertrokken raadslid en stonden stil bij de wijze waarop hij zijn raadswerk heeft ingevuld. Koopmanschap concludeerde dat Israël ervan genoot als er tijdens vergaderingen onrust ontstond. Zaken als financiën en privacy van de burger hadden zijn aandacht. Niet zelden reageerde hij met een fel betoog of snedige interrupties.

Michelle Buijsman

31 jaar
Speelt bij Theater Groep Diemen
Werkzaam in laboratorium AMC
Diemenaar sinds 2009

Het leukst aan theater is...
"Om in de huid van een ander persoon te kruipen en je helemaal te laten gaan. Op het podium ben ik iemand anders en dat is heerlijk."

Wat is de leukste voorstelling die je ooit gespeeld hebt?
"D
e rol die ik komend weekend ga spelen in het stuk 'Bont in de zomer' vind ik heel erg leuk."

Wat weten mensen niet van je?
"Dat ik op vrijdag 13 juni trouw met mijn vriend. We zijn al 10 jaar samen. Trouwen op vrijdag de 13e, echt iets voor ons."

Een dagje vrij, wat doe je?
"Ik ga met mijn vriend en dochtertje naar het Diemerbos. Gezellig met z'n drietjes op pad en genieten van elkaar."

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
"Vorige week nog. Een dierbare lag in het ziekenhuis en was er slecht aan toe. Gelukkig gaat het nu goed en kunnen we weer lachen."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen hebben?
"Met mijn oma die 11 jaar geleden overleden is. Ik zou haar graag mijn dochtertje willen laten zien en haar bij mijn bruiloft hebben."

Boek of film?
"Beide. Eerst het boek lezen en daarna de film kijken."

Favoriete film?
"Ik heb thuis alle Disneyfilms en mijn favoriete Disneyfilm is 'Belle en het Beest', die kan ik dromen."

Camping of hotel?
"Hotel. Ik ben totaal geen campingmens."

Denk je ooit ergens anders dan in Diemen te gaan wonen?
"Zoals het er nu uitziet, blijf ik voorlopig nog hier wonen. Het bevalt me prima."

Als ik een dag burgemeester was...
"Dan zou ik alle vrijwilligers in Diemen een blijk van waardering willen tonen. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden."

Het leukste aan Diemen…
"Is de Theatergroep Diemen."

Voetbal-toernooi voor bedrijven

DIEMEN - Ondernemend Diemen organiseert op woensdag 2 juli een voetbaltoernooi voor bedrijven en zzp'ers uit Diemen. Het toernooi wordt gehouden op de velden van SV Diemen en duurt van 18.00 tot 22.00 uur.

Elk team bestaat uit zeven spelers. Een team mag bestaan uit heren, dames, of uit beiden. De wedstrijden duren 2 x 10 minuten en worden op een half veld gespeeld. Personen die zelf geen team kunnen samenstellen maar wel mee willen doen, kunnen zich ook aanmelden. De organisatie probeert deze spelers in een team onder te brengen.

Geïnteresseerden kunnen zich voor 11 juni aanmelden via info@od-diemen.nl. In de e-mail dienen de bedrijfsgegevens en de contactgegevens van de spelers te worden vermeld. Er worden die avond trouwens geen WK-wedstrijden gespeeld.

Geen treinen bij station in centrum

DIEMEN - Er rijden op zaterdag 24 en zondag 25 mei geen treinen tussen de stations Amsterdam Muiderpoort en Weesp. Er stoppen dus ook geen treinen bij het station in het centrum van Diemen.

De NS zet bussen in op het traject. Inwoners van Diemen met bestemming Amsterdam Muiderpoort en Weesp kunnen bij het station in de bus stappen. Zij dienen rekening te houden met extra reistijd.

Inrichting tracé tram

Vervolg van voorpagina

Een aantal andere partijen in de gemeenteraad spraken hier hun steun voor uit.

Er zijn ook plannen om op de Muiderstraatweg midden in de nieuwe woonwijk Plantage De Sniep een groene strook aan te leggen, die in de toekomst kan worden ingericht als trambaan (twee sporen). Hiermee wordt rekening gehouden met het eventueel doortrekken van lijn 9 naar station Bijlmer Arena. Als dit gebeurt, dan is dat volgens de Stadsregio Amsterdam niet voor 2025. Het aparte werkspoor tussen de keerlus en de werkplaats van het GVB zou dan kunnen verdwijnen.

Het werkspoor wordt gebruikt om trams van en naar de werkplaats van het GVB te laten rijden. In de werkplaats worden trams en metro's gerepareerd en wordt onderhoud verricht.

Saskia Kaptijn is voorzitter van Vivos

DIEMEN - Peter Prins is afgetreden als voorzitter van de vereniging voor ontwikkelingssamenwerking Vivos. Prins is sinds maart fractievoorzitter van de Partij van de Ouderen in de gemeenteraad van Diemen.

De ledenvergadering heeft Saskia Kaptijn als nieuwe voorzitter gekozen. Anna Meijer is gekozen als penningmeester. Ricardo Garcia Trivino blijft secretaris, terwijl Elsje Kaptijn is benoemd tot bestuurslid en plaatsvervangend voorzitter van Vivos. Tijdens de ledenvergadering, waar dertien mensen aanwezig waren, waren zes nieuwe leden aanwezig, allen jonge en enthousiaste mensen. Vivos onderhoudt een vriendschapsband met Nandaime, een plaatsje in Nicaragua. De nieuwe ploeg van Vivos zal zich tijdens het Loswalfestival presenteren.

Vivos heeft een nieuw project in Nandaime afgerond. Het betreft hier nieuwbouw van peuterspeelzalen.

Programma Loswafestival is opnieuw uitgebreid

Zevende editie van evenement gaat volgende week donderdag van start

DIEMEN - Het Loswalfestival wordt volgende week voor de zevende maal gehouden. Het evenement is opnieuw uitgebreid en begint dit keer al op donderdagavond met een feest voor studenten. Danny Mica, voorzitter van de Stichting Loswalfestival, blikt vooruit op een evenement dat door velen enorm wordt gewaardeerd.

De klimmuur van Scouting Diemen is altijd populair op het Loswalfestival. Foto: Trudy Kroese

Danny Mica kwam in 2008 op het idee om een evenement langs de Weespertrekvaart te organiseren. Hij woonde samen met zijn vriendin (inmiddels zijn vrouw) Danielle aan de Hartveldseweg en keek vanaf zijn balkon uit op de loswal. Hij vond het jammer dat er behoudens de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in november nauwelijks activiteiten op die plek in Diemen werden georganiseerd. Hij werkte het concept uit voor het Loswalfestival en richtte een stichting op. Mica is voorzitter van de Stichting Loswalfestival, zijn vrouw Danielle Mica en Elwin Lindeman zijn lid van het bestuur.

De eerste editie van het Loswalfestival was meteen een daverend succes. Het evenement duurde toen nog één dag en avond: de zaterdag. Jong en oud kwam op de eerste editie van het festival af en opvallend was dat het overgrote deel van de bezoekers uit Diemen afkomstig was. Dit is nog steeds het geval.

Na enkele jaren werd de vrijdagavond bij het Loswalfestival betrokken. Sindsdien wordt er op de vrijdagavond in de tent een feest gehouden voor bezoekers vanaf 23 jaar. Deze feestavond vindt dit jaar weer op de vrijdag plaats. Vorig jaar werd het festival opnieuw uitgebreid. Op de zondag vond er een veiligheidsdag plaats. Op zondag 1 juni is er opnieuw een veiligheidsdag. De politie, brandweer en GG & GD hebben hun medewerking toegezegd.

Donderdagavond feest voor studenten

Nieuw is dat er dit jaar ook een feest op donderdagavond wordt gehouden. Het betreft hier een studentenavond. De avond is bedoeld voor studenten en mensen vanaf achttien jaar die zich student voelen. De Stichting Loswalfestival speelt hiermee in op het toenemende aantal studenten dat in Diemen woont. Dit is mede het gevolg van de oplevering van de appartementen voor studenten op Campus Diemen Zuid. Danny Mica: "Wij zijn vorig jaar benaderd met het verzoek om ook iets voor de studenten te organiseren. De studentenavond duurt van 19.00 tot 23.30 uur. Een aantal studentenverenigingen zal aanwezig zijn, waaronder RXL, dat is de studentenvereniging van de studenten aan de Rode Kruislaan, de Aegee, de ASVL van de Hogeschool Amsterdam en de SSRA. Wij hopen dat er veel studenten van Campus Diemen Zuid en de Rode Kruislaan naar de feestavond komen. Zij krijgen dan een nauwere band met Diemen. Het ligt in de bedoeling om de activiteiten voor studenten in de toekomst uit te breiden. Wij streven ernaar om dan op de donderdag een studentendag te houden. Er zullen dan ook overdag activiteiten plaatsvinden. Dan kun je denken aan een roeiwedstrijd tussen studenten in de Weespertrekvaart. 's Avonds zal er net als dit jaar een feest voor studenten zijn."

Voor jong en oud
Het Loswalfestival richt zich op alle inwoners van Diemen, zowel jong als oud. Na de studentenavond en het feest voor mensen van 23 jaar en ouder is er voor de zaterdag een programma samengesteld waar iedereen van kan genieten. Er komt een braderie met ongeveer 125 kramen. Danny Mica geeft aan dat het hier gaat om een van de grootste braderieën die in deze regio worden gehouden. Bezoekers kunnen uiteraard genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

Loswalfestival wordt door veel inwoners van Diemen gewaardeerd

Op de braderie zullen ook Diemense verenigingen en instanties zich aan de bezoekers presenteren. Zaterdag overdag zijn er ook allerlei activiteiten voor kinderen, zoals sport en spel. Scouting Diemen is ook dit keer aanwezig met de klimmuur. Scouting Diemen stelt de kinderen ook in de gelegenheid om met een bootje het water in te glijden. Vanaf 15.45 uur kunnen kinderen vanaf de oever in de Weespertrekvaart springen en een zogenaamd 'bommetje' in het water maken.

De activiteiten op en in het water van de Weespertrekvaart zijn een belangrijk onderdeel van het Loswalfestival. Leden van de zwem- en waterpolovereniging De Meeuwen verzorgen een demonstratie synchroonzwemmen en spelen een waterpolowedstrijd tegen een gerenommeerde tegenstander. Vorig jaar gingen diverse activiteiten in het water niet door omdat het water te koud was. De temperatuur van het water moet minimaal zestien graden zijn. De Stichting Loswalfestival gaat ervan uit dat het water op zaterdag 31 mei minimaal die temperatuur heeft.

Danny Mica vertelt dat de Weespertrekvaart recent is gebaggerd. Dit komt de veiligheid ten goede. Als iemand in het water springt om bijvoorbeeld een bommetje te maken, loopt hij of zij niet de kans om op het wrak van een fiets terecht te komen.

Vrijwilligers
Danny en Danielle Mica en Elwin Lindeman kunnen rekenen op de steun van een kleine dertig vrijwilligers. Het betreft hier vooral jonge mensen van wie de meesten in Diemen wonen. Veel van de vrijwilligers zijn al jarenlang vrijwilliger tijdens de Kinderzomerspelen die elk jaar in en rond sportcentrum Wethouder F.B. Duran worden gehouden. In het verleden moesten bestuursleden en vrijwilligers de nachten in de tent doorbrengen om de apparatuur te bewaken. Sinds vorig jaar worden er professionele beveiligers ingehuurd.

Mica en de andere betrokkenen krijgen al jaren positieve reacties op het Loswalfestival. "Veel mensen waarderen het Loswalfestival. Zij vinden de activiteiten en de sfeer leuk. Het Loswalfestival is kleinschalig. Er komen vooral inwoners van Diemen en mensen die hier in het verleden hebben gewoond op af. Wat wij ook waarderen is dat verenigingen en particulieren zelf bij ons aankloppen met ideeën. Een voorbeeld hiervan is honk- en softbalvereniging TIW-Survivors. Zij plaatsen dit jaar een kooi waarin honkballen worden afgeschoten. Bezoekers kunnen vervolgens proberen om die ballen met een honkbalknuppel weg te slaan." 's Avonds is er een programma voor volwassenen: Radio 538 zorgt in de tent voor muzikaal entertainment.

Studenten helpen

Vijf studenten Vrijetijdsmanagement aan de Hogeschool Inholland in Diemen helpen mee aan de organisatie van het Loswalfestival. Ook tijdens het festival zijn zij in Diemen aanwezig. Zij werken nauw samen met de Stichting Loswalfestival.

Het gaat om Elise Rooijakkers, Irene Smits, Elles van Wieren, Rachel Cornelisz en Tessa van der Wurff. De vijf studenten wonen geen van allen in Diemen, maar Irene kent de gemeente goed, omdat haar vriend hier woont. Zij heeft in het verleden het Diemer Festijn bezocht. De studenten hebben onder meer een enquête gehouden over de betekenis van het Loswalfestival.

De leden van de Stichting Loswalfestival steken veel tijd in de voorbereiding van het evenement. Tijdens het evenement zijn zij aanwezig om activiteiten te begeleiden, vragen van bezoekers te beantwoorden en bardiensten te draaien. De stichting is wat betreft de financiën afhankelijk van de gemeente en sponsors. "De gemeente geeft ons elk jaar een bedrag om het festival te organiseren. Het is in deze tijd niet makkelijk om bedrijven te vinden die ons willen sponsoren. Maar gelukkig lukt het nog steeds. Elk jaar vallen er sponsors af, maar aan de andere kant komen er ook weer nieuwe sponsors bij", aldus Danny Mica.

Het volledige programma van het Loswalfestival is elders in deze krant te vinden en op de website www.loswalfestival.nl.

Niefra Beveiliging nu in Diemen

Op 7 juni houdt het beveiligingsbedrijf een open dag

Edith en Fred van Poelgeest. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Niefra Beveiliging is sinds enkele maanden gevestigd aan de Stammerdijk 1B in Diemen. Het echtpaar Fred en Edith van Poelgeest is eigenaar van het bedrijf dat al dertig jaar bestaat.

Niefra Beveiliging was tot enkele maanden geleden gevestigd in Amsterdam-Noord. Fred en Edith van Poelgeest waren op zoek naar een pand dat beter aansluit bij de diensten die zij verlenen. In februari van dit jaar ontstond er brand in het pand van de buren van Niefra Beveiliging in Amsterdam-Noord. Niefra Beveiliging verhuisde korte tijd later naar Diemen. Edith van Poelgeest: "Wij zijn zeer tevreden over ons nieuwe pand. Wij beschikken over veel ruimte en hebben daardoor ook een virtuele showroom in kunnen richten waar wij klanten onze producten en diensten kunnen laten zien. De locatie is ook prima. Wij wonen in Almere en zijn hier snel. Verder kunnen ook onze klanten ons pand makkelijk bereiken en andersom; wij hebben bijvoorbeeld veel klanten op de Zuidas in Amsterdam. Het is prettig dat hier veel parkeerruimte is voor de klanten en het personeel."

Niefra Beveiliging levert producten en diensten aan zowel bedrijven als particulieren. Het bedrijf verkoopt en installeert elektronische beveiliging en camera's, sloten en systemen die inbraken en overvallen moeten voorkomen. Niefra Beveiliging biedt specifieke groepen (particulieren, midden- en kleinbedrijf en winkeliers) systemen en dienstverlening op maat aan.

'Met cursussen doen wij ook veel aan preventie'

Moderne technieken
De producten variëren van simpele beveiligingsapparatuur tot uitgebreide systemen. Fred van Poelgeest heeft vroeger een opleiding elektrotechniek gedaan en streeft ernaar om het aanbod van de producten en diensten steeds weer te vernieuwen. Hierbij wordt uiteraard gebruikgemaakt van moderne technieken. Hij geeft een aantal voorbeelden: voor een bedrag van rond de 150 euro kan een camera worden aangeschaft die in huis kan worden opgehangen. Via de smartphone kan de bewoner overal vandaan zijn of haar woning in de gaten houden. Ook is het mogelijk om een alarmsysteem in de woning te hangen. Bij onraad wordt de bewoner (of een andere aangewezen persoon) via de smartphone gealarmeerd.

In diverse delen van Amsterdam heeft Niefra Beveiliging gezorgd voor beveiliging van winkels. "Een winkelier kan ongezien het alarm activeren. Het signaal gaat dan af in een meldkamer of bij een nabijgelegen ondernemer. Het vernieuwen van onze producten en service is van groot belang. Als ik vragen vanuit de markt krijg ga ik daarmee aan de slag en probeer ik mijn klanten met nieuwe producten en diensten te bedienen", aldus Fred van Poelgeest.

Niefra Beveiliging doet ook veel aan preventie. "Wij organiseren cursussen voor winkeliers en ondernemers waar zij leren met een overval of vormen van agressie om te gaan. Cursisten leren ook risico's in te schatten. Bijvoorbeeld wanneer het wel verstandig is om het alarm te activeren of juist niet. Tijdens cursussen worden vaak rollenspellen gedaan; hierbij maken wij gebruik van acteurs", legt Fred van Poelgeest uit.

Niefra Beveiliging houdt op zaterdag 7 juni van 11.00 tot 16.00 uur een open dag voor particulieren en bedrijven. Het bedrijf toont haar producten en diensten in de virtuele showroom. Ook krijgen bezoekers informatie over drie pakketten: een overvalalarm voor winkels, een beveiligingssysteem met camera's en een inbraakalarm.

donderdag 22 mei

Film in De Omval

De dramatische komedie Spies & Glistrup speelt zich af in het Denemarken van de jaren 60. In de film staat het ontstaan van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een briljante libertijnse accountant en een hedonistische hippie-playboy centraal. De film garandeert aanstekelijke levensvreugde van bijzondere vrije geesten en veel seks, drugs en boekhouden. Aanvang om 20.00 uur. Een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 23 mei

Aqua Disco

Zwemmen en swingen in het Duranbad. Kinderen tot 14 jaar kunnen van 19.30 tot 21.30 uur discozwemmen. Een kaartje kost € 5,-.

24 mei en 25 mei

Toneel in De Omval

'Bont in de zomer' is een komedie vol hilarische momenten die zich afspeelt in de zitkamer van Bee. Bee collecteert voor het goede doel, samen met nog drie andere dames. Als een van hen een pakje met een bontjas in handen krijgt van een onbekend persoon, denken de dames hier wel iets mee te kunnen. Aanvang op 24 mei: 19.45 uur. Op 25 mei: 13.45 uur. Kaarten kosten € 10,-, te bestellen via www.theatergroepdiemen.nl.

zondag 25 mei

Klassiek concert

'L'Amour est un Oiseau' is een succesvolle muziekvoorstelling van Merel Huizinga. De voorstelling bevat beroemde aria's uit Italiaanse opera's, Franse liederen en prachtige pianoklassiekers. Het concert vindt plaats in woonzorgcentrum Berkenstede, maar publiek van buitenaf is ook welkom. Tijd: 13.45 tot 15.45 uur. Kosten: € 2,50, inclusief hapje en drankje.

Open Dag Saan Museum

Voor de tweede keer dit jaar heeft Saan Museum een open dag. In het museum komt de ruim 115-jarige geschiedenis van Koninklijke Saan tot leven en er zijn onder andere historische auto's, foto's en oud gereedschap te zien. Weesperstraat 78-82, van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

maandag 26 mei

High tea

Gezellig thee drinken onder het genot van zoete en hartige hapjes kan van 14.00 tot 16.00 uur in het Noorderlicht. Kosten: € 4,-. Opgeven: 06-12620423.

dinsdag 27 mei

Soep van 't huis

Vrijwilligers van wijkcentrum 't Kruidvat gaan soep maken. Iedereen is van harte welkom om (gratis) mee te eten en andere buurtbewoners te ontmoeten. Tijd: 15.30 tot 17.30 uur. Opgeven hoeft niet.

woensdag 28 mei

Bingo

In zorgcentrum de Diem wordt een bingo georganiseerd. De bingo begint om 14.30 uur. Kosten inclusief koffie/thee: € 2,-.

donderdag 29 mei

Oecumenische wandeling

Op Hemelvaartsdag organiseren het Oecumenisch Beraad van De Ontmoeting en de St. Petrus' Banden een wandeling met aansluitend een korte viering. Om 8.45 uur verzamelen op het kerkplein van de St. Petrus' Banden. Om 10.30 uur start de korte viering in de tuin van De Hoop. Alle belangstellenden zijn welkom. De wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelen.

vrijdag 30 mei

Bijeenkomst Mea Vota

Uitvaartonderneming Mea Vota houdt een informatiebijeenkomst in De Brede HOED. De bijeenkomst is van 11.00 tot 12.00 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden via 020-6955530.

Film in De Omval

'The Grand Budapest Hotel', met acteurs als Edward Norton en Jude Law, speelt zich af in een gerenommeerd Europees hotel tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het verhaal gaat over de diefstal en opsporing van een renaissanceschilderij van onschatbare waarde, de strijd om een aanzienlijk familiefortuin en het veranderende Europa. De film is een rijk gevulde komedie waar het publiek ogen en oren tekort komt. Aanvang 20.00 uur, kosten € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

zondag 1 juni

Jazzfestival

Het eerste jazzfestival Duke wordt georganiseerd op het Diemerplein. Tijdens dit openlucht festival spelen allerlei groepen de muziek van Duke Ellington. Diverse jazzbands treden op, maar ook een straatorkest, een saxofoonkwartet en een pianist. De hoofdact is het spetterende straatorkest Brasta! dat bestaat uit acht blazers en één drummer. Het Diemense jazzorkest MDM speelt speciaal met zangeres Celia Berkers acht nummers van Ellington.

donderdag 5 juni

Film in De Omval

'IDA' is een ontroerend en intiem drama van de veel bekroonde regisseur Pawel Pawlikowski en speelt zich af in Polen, in 1962. Anna staat op het punt om haar geloften af te leggen bij de kloosterschool waar ze ooit werd opgenomen als wees. Alles verandert als blijkt dat ze nog familie heeft. Anna komt voor een moeilijke beslissing te staan als zij er achterkomt dat haar echte naam Ida is en dat zij eigenlijk joods is. Aanvang is 20.00 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

tot 2 juli

Zomerbridge

Bridgeclub Sans Atout organiseert Zomerbridge in De Schakel. Ook bridgers die geen lid zijn van de club zijn welkom. Voor een partner kan gezorgd worden. Aanvang 19.30 uur, € 2,50 per persoon. Aanmelden via bridge@boekservices.nl.

2 juni tot 10 juni

Expositie

Frans van Vuuren exposeert zijn schilderijen uit zijn expositie 'Vorm & Kleur'. De expositie is te zien in het gemeentehuis.

DKV Victoria wint: 14-10

Team neemt afscheid van coach en aanvoerder

DKV Victoria was sterker dan Celeritas. Foto: Yannick uit den Boogaard

DIEMEN - DKV Victoria heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een 14-10 overwinning geboekt op Celeritas. De korfballers uit Diemen leidden bij rust met 7-3.

Het was een bijzondere wedstrijd, want na afloop werd afscheid genomen van coach Pieter Schaap en aanvoerder Patrick van der Werf. Van der Werf stopt met het spelen in de selectie van DKV Victoria. Hij blijft lid van de jeugdcommissie en fungeert volgend seizoen als algemene reserve. Hij maakt dan geen deel meer uit van een team. Van der Werf scoorde drie maal in zijn laatste duel.

DKV Victoria was voor het duel hoopvol gestemd: er werd dit seizoen nog niet verloren van de ploeg uit Alkmaar en in combinatie met het weer zou het een mooie middag worden. De thuisclub wist dat het snel duidelijk moest worden dat de punten in Diemen zouden blijven. Door snel te scoren en vervolgens de bal lang in de aanval te houden, wist Victoria het initiatief te behouden. Het werd snel 3-1. En het gaatje was bij rust zelfs vier punten: 7-3.

Na rust leek Celeritas nog iets terug te willen doen. De bezoekers zetten aan, maar konden de druk niet echt opvoeren. Victoria ging op zoek naar de zes punten verschil om de wedstrijd uit te kunnen spelen. Na een actie van Patrick van der Werf wist invaller Dani Kraamwinkel fraai te scoren. Vlak daarna wist aanvoerder Van der Werf zelf te scoren, waarna hij werd gewisseld en bloemen in ontvangst mocht nemen van het team.

De wedstrijd kende daarna nog een aantal fraaie acties van beide ploegen en er werden ook nog diverse doelpunten gemaakt. Het gaatje van zes treffers werd teruggebracht naar vier en zo stond er bij het laatste fluitsignaal 14-10 op het scorebord. Na afloop van het duel mocht ook coach Pieter Schaap bloemen in ontvangst nemen. Hij zal volgend seizoen actief zijn bij Velocitas. DKV Victoria bedankte hem voor zijn inzet en het mooie resultaat tijdens dit seizoen.

Modern voetbal

De lezer van 'Het gras van Londen', waarin journalist Sjoerd Mossou langs alle voetbalclubs in Londen trekt en de sfeer en achtergronden beschrijft, komt tot de conclusie dat er onder voetbalsupporters een grote afkeer bestaat van modern voetbal, of modern football, zoals de Britten zeggen.

Wat is modern voetbal? Stadions in buitenwijken of op industrieterreinen, dure kaarten, rookverbod, consumpties kopen met munten, bobo's in pakken zonder affiniteit met voetbal op de duurste stoelen, een clublogo dat uit een paar strepen bestaat, lelijke (uit)shirts, overbetaalde spelers die na het maken van een doelpunt overdreven het logo op hun shirt kussen maar even later voor het grote geld naar het buitenland vertrekken, livewedstrijden achter de decoder. We kunnen nog wel even doorgaan.

Opvallend is dat ook twintigers en dertigers een afkeer hebben van modern voetbal. Het gaat dan niet om mensen die tegen de vooruitgang zijn, want ze zitten in ieder geval om de vijf minuten te turen naar het scherm van hun iPhone. Van modern voetbal was in De Meer nog geen sprake, hoewel de spelers ook in de jaren negentig belachelijk veel verdienden. In het stadion aan de Middenweg hing sfeer, kon je een glas bier, rookworst of een Koetjesreep met guldens betalen en waren de bobo's nog in de minderheid. Er waren echter wel skyboxen. Ajax is 18 jaar geleden verhuisd naar de Amsterdam ArenA, een stadion dat steeds sfeervoller is geworden, maar waaraan sommige supporters nog steeds niet helemaal gewend zijn. De Meer had echter ook een aantal minpunten: ruim anderhalf uur staan, steeds slechter zicht door de hekken die geplaatst werden om hooligans in toom te houden, het ontbreken van voldoende parkeerplekken en belabberde sanitaire voorzieningen (vooral voor de dames). Het heeft natuurlijk geen nut om naar het (voetbal)verleden te hunkeren. De Meer is alweer 18 jaar voltooid verleden tijd en komt nooit meer terug. Er zit weinig anders op dan te capituleren voor het moderne voetbal.

SV Diemen start nacompetitie met zege

DIEMEN - SV Diemen is de nacompetitie goed gestart. In Wormerveer klopte de ploeg Saenden: 0-2.

Na een sterke derde periode is SV Diemen vol goede moed om via de nacompetitie derdeklasser te blijven. In de eerste helft was duidelijk te zien dat Diemen niet van plan was de tweestrijd spannend te maken. Saenden was niet bij machte de opbouw van SV Diemen te ontregelen waardoor de bezoekers constant de bal rustig konden rondspelen. Zorgvuldig werden de momenten gekozen om middels lopende mensen gevaarlijk te worden en dit resulteerde na drie minuten al bijna in de openingstreffer, ware het niet dat Stobbelaar in kansrijke positie net naast schoot.

Saenden had duidelijk moeite met de vele positiewisselingen aan Diemense zijde waardoor SV Diemen een aantal keer gevaarlijk kon doorkomen. Het leek een kwestie van tijd tot Diemen de overhand zou uitdrukken in treffers. Het was Kay Minnema die SV Diemen na een half uur op een verdiende voorsprong zette, zijn schot van een meter of twintig was keeper Bonnema te machtig. Hierna nam SV Diemen gas terug en werd de rust bereikt met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft een ander spelbeeld met een opportunistischer spelend Saenden en een veel slordiger SV Diemen. De opbouw werd steeds minder goed verzorgd en Saenden wist zich steeds meer in de wedstrijd te vechten. De eerste 25 minuten van de tweede helft waren dan ook voor de thuisploeg, die vooral veel corners en vrije trappen kreeg maar daar zelden echt gevaarlijk uit werd. Net op het moment dat de druk van Saenden wat begon af te nemen besliste SV Diemen de wedstrijd toen Pierre Tosch de 2-0 binnenkopte. Hierna liet SV Diemen na om de tweestrijd al in de eerste wedstrijd te beslissen. Tot twee maal toe werd de lat geraakt, Boaz Saam schoot voor een leeg doel hard over en spits Stobbelaar kreeg een bal net niet lekker voor zijn voeten om binnen te werken. SV Diemen heeft een goede stap gezet in de richting van de volgende ronde van de nacompetitie, maar de ploeg had Saenden al vroegtijdig kunnen uitschakelen.

Survivors pakt vierde zege

DIEMEN - De heren van TIW-Survivors hebben vrijdag hun vierde zege op rij geboekt. In tegenstelling tot de drie eerder gewonnen wedstrijden was het tegen Rooswijk een moeizame zege die pas in de tweede helft van de wedstrijd veilig werd gesteld.

De mannen van TIW kwamen deze wedstrijd stroef uit de startblokken. In de eerste twee inningen wist geen enkele slagman het honk te bereiken en ook in het veld liet de Diemense formatie pitcher Yoeri de Jong een aantal keer behoorlijk in de steek. Hierdoor keken de mannen na twee inningen tegen een 7-0 achterstand aan. Dit was het teken voor de staart van de slaglijst om er iets aan te doen. Door een aantal honkslagen op rij liepen de honken vol. Hits van midvelder Koster en pitcher De jong verkleinden de achterstand tot 7-2. Een homerun van derde honkman Calis met twee man op de honken zorgde ervoor dat er na drie inningen nog slechts een 7-5 achterstand op het scorebord stond.

Nadat het pitchen was overgenomen door het Nederlands team-speler Christiani wist de tegenstander nog maar een enkele honkslag te produceren en nog slechts 1 punt te scoren. Onder aanvoering van midvelder Koster, die zijn eerste homerun sloeg, wist de ploeg uit Diemen nog 4 punten te scoren en was de 11-8 eindstand een feit.

Vrijdag staat de beladen en lastige uitwedstrijd tegen Badhoevedorp op het programma. De dames komen vrijdag eindelijk weer in actie. Zij ontvangen de dames van DSS 4 op het complex in Diemen, de wedstrijd start om 19.30 uur.

Titel voor A2 SV Zeeburg

De A2 van SV Zeeburg viert de titel.

DIEMEN - De A2 van SV Zeeburg is zondag ongeslagen kampioen geworden. De ploeg won met 29-21 van DSVO.

Het eerste damesteam rekende af met Lotus 1: 23-9. Bij rust leidden de handbalsters uit Diemen met 11-5. Zondag speelt het team van dames 1 thuis tegen Havas 1. De wedstrijd begint om 12.40 uur. Daarna speelt het team van dames 4. Nel van der Heijden speelt dan haar laatste thuiswedstrijd. Zij is sinds 1950 lid van de vereniging.

THUISKAPSALON MARJON Uw eigen privékapster komt bij u thuis (in Diemen), gespecialiseerd in de haarverzorging van ouderen. Bel vrijblijvend en vraag naar de aantrekkelijke 55+ prijzen.
Tel.: 06-417 30 589.

Spraytanning bij u thuis of op locatie. Een mooie stralende bruine teint in slechts 10 minuten tijd. Voor info. of afspraak bel 06-45399739

TE HUUR: verwarmde GARAGEBOX in Weesp 26 m2 met elektrische inbraakwerende roldeur + elektra. € 225,- per maand. Tel.: 06-537 23 637

Taxi Centrale Diemen
020-6905858

SCOOTERS Nieuw & gebr. scooterdumper.nl. Vespa en Piaggio met hoge korting uit voorraad ! Reparatie / onderhoud / verzekeringen / scooterlease / accessoires. Bloemendalerweg 41a Weesp 0294-414108 / 06-12868539 info@scooterdumper.nl

Definitief ontharen?
Nu betaalbaar voor iedereen!
FlitZenzo Weesp
Tel: 06-22504620
www.flitzenzo.nl

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595