DiemerNieuws

21 januari 2016

DiemerNieuws 21 januari 2016


Ingrijpende spoorklus Diemen duurt drie jaar

Er is aan de zijde van het loop- en fietspad nauwelijks een tunnelgevoel. Foto: Arcadis

DIEMEN - De aanleg van de spooronderdoorgang op de Ouddiemerlaan kan mogelijk al over anderhalf jaar beginnen. De financiering is rond en ook het ministerie heeft het sein op groen gezet. Als de gemeenteraad akkoord gaat, kunnen de procedures in gang gezet worden en dan zal er drie jaar ingrijpend gebouwd moeten worden. Naar verwachting hoeft er hier vanaf 2019 nooit meer gewacht te worden voor de spoorbomen.

In de toekomst loopt de Ouddiemerlaan door een korte pilaarloze tunnel onder het spoor. De fiets- en voetpaden komen apart van de autoweg te liggen. Omdat fietsers minder hoog zijn dan vrachtauto's wordt de langzaamverkeerroute minder diep aangelegd en hoeven fietsers en voetgangers minder steile hellingen op en af. Het ontwerp van de onderdoorgang is zodanig dat er voor alle gebruikers een gevoel van veiligheid ontstaat en nauwelijks een tunnelgevoel.

Voor het zover is, zal er drie jaar intensief verbouwd moeten worden op en rond de huidige overgang. Dat betekent omleidingsroutes, een tijdelijke alternatieve spoorwegovergang, tijdelijke werkterreinen, het verplaatsen van parkeerplekken, het kappen van bomen en zelfs het laten wijken van vier woningen. Het treinverkeer wordt op slechts drie momenten stilgelegd. Bijvoorbeeld wanneer het nieuwe spoordek (de bovenkant van de tunnel) onder het spoor geschoven moet worden. Volgens de gemeente Diemen wordt dat een technisch huzarenstukje dat in één weekeinde moet worden uitgevoerd.

Het ministerie, de stadsregio en de provincie hebben toegezegd 95% van de kosten te betalen. De herinrichting van de openbare ruimte is voor rekening van de gemeente. De spoorkruising op de Ouddiemerlaan is door het ministerie van Infrastructuur aangewezen als een van de knelpunten die als eerste moeten worden aangepakt, vandaar dat er nu kan worden doorgepakt met dit plan dat al sinds 2008 in voorbereiding is. Het streven is dat de gemeenteraad in februari over het voorstel spreekt. Volgens de gemeente kan de aanbesteding nog dit jaar worden gestart, zodat medio 2017 de eerste voorbereidende werkzaamheden kunnen beginnen. Daar gaan nog allerlei momenten aan vooraf waarbij de omwonenden worden betrokken. Op 25 januari is er van 19.00 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis waar de plannen worden getoond en besproken.
Elders in deze krant geeft de gemeente Diemen al een uitgebreide uitleg.

College zet in op makkelijker scheiden afval en kostenbesparing bij grofvuil

DIEMEN - Een aparte rolcontainer voor tuinafval en meer bovengrondse containers ondergronds brengen: dat zijn voornemens die het college van B en W binnenkort voorlegt aan de gemeenteraad.

De raad had begin 2015 zelf gevraagd om voorstellen over zaken als scheidingsgemak voor de inwoners en verlaging van de afvalstoffenheffing in Diemen en wilde tot 5% meer afvalscheiding komen. Wethouder Grondel van Afvalinzameling: "We hebben het systeem van afvalinzameling onder de loep gehouden. Een klankbordgroep van bewoners heeft eerder al gekeken naar mogelijke verbeteringen en aanpassingen binnen het huidige systeem van afvalinzameling. Daaruit kwam onder meer de suggestie om het inzamelen van tuinafval makkelijker te maken door het op verzoek beschikbaar stellen van een aparte rolcontainer. Dat leggen we graag voor aan de raad."

Bovengrondse containers zo veel mogelijk ondergronds brengen levert extra capaciteit op en ziet er beter uit op straat, meent het college. "Een nieuwe ontwikkeling waar we graag bij aansluiten is het inzamelen van drankenkartons via de containers die nu nog alleen voor het plastic zijn. Veel inwoners van Diemen doen hun best om het afval te scheiden en met de voorgestelde maatregelen maken we het alleen maar makkelijker", aldus Grondel. Het college heeft ook nagedacht over manieren om de afvalstoffenheffing, in Diemen relatief hoog, te verlagen. "Door op bijvoorbeeld grofvuil meer in te gaan zetten op het laten brengen in plaats van aan huis ophalen, kunnen we mogelijk een kostenbesparing realiseren die zou kunnen leiden tot een beperkte verlaging van de afvalstoffenheffing."

In februari worden de plannen voorgelegd aan de raad. Indien de gemeenteraad akkoord gaat, worden de plannen in de loop van het jaar verder uitgewerkt en worden inwoners hierover uitgebreid geïnformeerd.

Portegijs: nog geen besluit partijen

DIEMEN - De drie coalitiepartijen PvdA, D66 en GroenLinks hebben nog geen knoop doorgehakt over hoe het verder moet met de politieke situatie in Diemen.

Nadat Miek Wijnbergen en Leo Smits de fractie van de SP hebben verlaten en zijn doorgegaan als Diemen Linksaf is de coalitie de meerderheid kwijtgeraakt. De SP heeft Maïta van der Mark als wethouder teruggetrokken.

Vorige week spraken vertegenwoordigers van de drie coalitiepartijen met vertegenwoordigers van de partijen die geen lid zijn van de coalitie. Maandagavond spraken de drie coalitiepartijen weer met elkaar. "Wij hebben nog geen knoop doorgehakt", aldus Nico Portegijs, fractievoorzitter van de PvdA. "Er zijn twee opties: of doorgaan als minderheidscoalitie zoals de SP en DiemenLinksaf bepleiten, of de coalitie uitbreiden met een andere partij. Volgende week praten wij verder."

4493

mensen van 65 jaar en ouder woonden op 1 januari
in Diemen

Stoute jongens in Strandbad Diemerplas

De officiële opening van het nieuwe openluchtzwem- en zonnebad Diemerplas met restaurant werd op zaterdagmiddag 30 juni 1934 verricht door de Diemense burgemeester mr. A.J. de Wolff. Volgens het Algemeen Handelsblad van 1 juli 1934 gaven leden van de Amsterdamsche Zwemclub 1870, zwemvereeniging Het IJ en zwemvereeniging Dolfijn ter opluistering van de opening zwem- en duikdemonstraties.

Het initiatief voor de bouw van het strandbad werd indertijd genomen door H.J.A. (Henk) Kaskens en zijn zuster Catharina Maria Marga (To). Het zwembad, naar eigen ontwerp met dakterras en fraai uitzicht op de Diemerpolders en de Eerste en Tweede Diem, was door zijn aparte architectuur heel uniek en voorzag in een grote behoefte aan sportieve en recreatieve voorzieningen binnen de gemeente Diemen en omstreken. Juist in de jaren dertig, toen het recreatieve gebeuren nog in de kinderschoenen stond, was dit zwembad tijdens mooie dagen een ware trekpleister. Vanwege de rooms-katholieke signatuur mocht er alleen gescheiden worden gezwommen: de heren rechts en de dames links. Voor vele jongens was het natuurlijk een uitdaging om stiekem toch bij de meisjes in het damesbad te gaan zwemmen.

Weerbericht

Vanaf het weekeinde stijging van temperatuur
Het vriezende winterweer in deze midjanuariweek houdt tot eind deze week stand. Een vlakke hogedrukzone boven de Britse eilanden trekt naar het vasteland. Na tempering van de vorst op woensdag wordt de wind donderdag en vrijdag zuidelijk en continentaal. Dan wordt het ook weer iets kouder. Vanaf het weekeinde draait de wind naar zuidwest en verdwijnt de vorst.

Vrijdag + het weekeinde
In de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur naar min 4 graden. Overdag schijnt eerst de zon, later komt er geleidelijk meer bewolking. In de avond volgt regen. Het wordt 3 à 4 graden. Er waait een matige zuidenwind die vanaf zaterdag draait naar zuidwest. In het weekeinde loopt de temperatuur op naar 7 à 9 graden. In de nacht nog dicht bij het vriespunt. Er is vrij veel bewolking, maar het blijft meestal droog. Er waait een overwegend matige zuidwestenwind.

Trend na het weekeinde
Met een gebied van hoge luchtdruk net ten zuiden van Nederland blijft een (zuid)westelijke stroming vrij zachte lucht aanvoeren. In het begin van de week kan het 10 graden worden, later in de week iets lager. Het is licht wisselvallig met af en toe zon en soms wat regen.

Weetje
Maandag beleefden we de eerste ijsdag van deze winter. Een ijsdag is een dag waarop het de hele dag blijft vriezen. In januari komen gemiddeld (= normaal) drie ijsdagen voor. Vorig jaar bleef het tot één ijsdag beperkt. In de tot dusver koudste januari van deze eeuw, januari 2010, waren het tien ijsdagen. De koude januari van 2013 spant nog steeds de kroon met twaalf ijsdagen op rij.

Muzikale poëziemiddag

DIEMEN - Schrijfster, dichteres en performer Joke van Leeuwen komt zondag 24 januari naar Theater De Omval voor een muzikale poëziemiddag.

De OBA organiseert deze middag in het kader van de Poëzieweek. Joke van Leeuwen draagt voor uit eigen werk. Zij won onder andere de AKO Literatuurprijs voor haar roman 'Feest van het begin'. Er is ook muziek van Andre Heuvelman, trompet en Noa Eyl, viool.
Na afloop van de voorstelling is theatercafé Blauw nog open om na te praten.

Een kaartje kost € 7,50 met bibliotheekpas, anders € 12,50. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Bekerwinst Smashing '72

Het team van heren 2.

DIEMEN - Twee teams van volleybalvereniging Smashing '72 uit Diemen hebben de beker van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) gewonnen.

Het tweede herenteam dat in de tweede klasse uitkomt en het zevende miniteam van Smashing '72 wonnen een beker.

Voor de volleybalteams die deelnemen aan de halfjaarcompetities van de volleybalbond worden tussen beide competitiehelften bekerwedstrijden georganiseerd. De twee teams van Smashing '72 hebben een goede prestatie geleverd.

De D van Delicatessen, Diemerplein en Delano

Nieuwe delicatessenzaak opent binennkort in winkelcentrum

Delano en Laurens voor hun zaak aan het Diemerplein. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Als alles meezit gaan half maart de deuren open van Delano Delicatessen aan het Diemerplein. Samen met zijn partner Laurens Berkvens is Delano Becker al een jaar bezig om zijn droom te verwezenlijken: een delicatessenzaak waar hij maaltijden bereidt om mee naar huis te nemen of in de winkel aan de gezellige grote tafel van te genieten.

De grote 'D' in het logo van de nieuwe zaak staat natuurlijk voor Delano, de drijvende kracht achter Delano Delicatessen. "Maar die D staat ook voor Delicatessen, Diemen, Diemerplein en Duurzaam", vertelt Delano. "We koken met seizoensgebonden groenten en waar mogelijk producten uit de streek zelf. Maar het is niet de D van duur. Wij maken maaltijden voor een brede groep: van student tot senior die misschien iets meer te besteden heeft. Ons credo wordt 'componeer je eigen maaltijd' met keuze uit veel verschillende ingrediënten. Het kan daarmee zo duur worden als je zelf wilt, ook qua grootte van de porties."

Om het plan te verwezenlijken was eerst geld nodig. Delano en Laurens waren bereid hun eigen geld in de zaak te steken, maar dat was voor de bank niet voldoende. Via crowdfunding werd ruim 52.000 euro opgehaald. "We hadden het geluk dat het pand dat we op het oog hadden op ons gewacht heeft en nog beschikbaar was", vertelt Laurens. "Het plan voor Delano Delicatessen is al ruim een jaar oud. Maar het wachten gaf ons ook tijd om het goed voor te bereiden. De crowdfunding was heel leuk om te doen. Er was veel belangstelling uit Diemen; blijkbaar is dit iets dat Diemenaren willen, de betrokkenheid is al groot."

Door de crowdfunding zijn veel Diemenaren betrokken bij de zaak

Hoewel Delano een opleiding afgerond had als kok, werkte hij 20 jaar in de ICT. "Op een bepaald moment trok me dat niet meer en heb ik mijn baan opgezegd. Ik bedacht dat koken iets is dat ik echt wil doen. Gelukkig had Laurens er vertrouwen in dat een eigen zaak zou lukken." Laurens: "Het was van begin tot eind spannend, maar ik was ervan overtuigd dat het mogelijk moest zijn. Dan kun je ook makkelijker teleurstellingen incasseren en geduld hebben, vooral dat laatste. Als startende ondernemer moet je echt een lange adem hebben. En lef. Maar nu kunnen we zeggen: het gaat door! Het wordt echt Delano's zaak, ik help vooral in de voorbereidingstijd en heb ook mijn eigen bezigheden."

Delano kookt nu al voor kleine groepen en probeert zo zijn recepten vast uit. "Lasagne is echt mijn 'signature dish'. Een andere specialiteit zijn mijn gehaktballetjes in drie smaken: standaard, met tomatensaus en pittig."

Er wordt hard gewerkt om de zaak in te richten. Bezoekers van Delano Delicatessen moeten straks echt een huiskamergevoel hebben. Op Delano.nl is al te zien hoe het eruit gaat zien. "Er komt een open keuken en een grote keukentafel waar mensen ook kunnen aanschuiven, zodat niemand alleen zit", vertelt Delano enthousiast. "We hebben ook een terras. We hopen stapje voor stapje uit te breiden. Naast afhalen willen we ook maaltijden thuis gaan bezorgen en bijvoorbeeld lunches serveren. De focus ligt daarnaast op delicatessen: wijn, lekkere kruiden, pasta en kaasjes."

Delano Delicatessen zal zes dagen per week open zijn vanaf een uur of vier tot acht, alleen op dinsdag is de zaak dicht.

Lagere eigen bijdrage begeleiding en dagbesteding

DIEMEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de eigen bijdrage die gevraagd wordt voor gebruikers van begeleiding en dagbesteding op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) met ingang van 1 januari 2016 te verlagen.

Begeleiding en dagbesteding zijn sinds 1 januari 2015 opgenomen in de Wmo en niet langer in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Doordat nu rekening gehouden wordt met de kostprijs valt de eigen bijdrage hoger uit. Bestaande gebruikers hebben vorig jaar nog gebruik gemaakt van het overgangsrecht waardoor zij een lagere eigen bijdrage betaalden. Wethouder Grondel van Welzijn en Zorg: "Toepassing van de Wmo-systematiek voor het berekenen van de eigen bijdrage voor 2016 zou voor een deel van deze gebruikers een fors hogere eigen bijdrage opleveren. Het college vindt het belangrijk dat iedereen op zijn eigen manier mee kan doen aan onze samenleving, ook in de vorm van voorzieningen als dagbesteding of individuele begeleiding. Door het verlagen van de eigen bijdrage houden we deze voorzieningen laagdrempelig en toegankelijk voor zo veel mogelijk mensen."

Poging tot inbraak in 't Kruidvat

DIEMEN - Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag geprobeerd om in te breken bij wijkcentrum 't Kruidvat in Diemen-Zuid.

De politie laat weten dat achter het raam van het gebouw een laptop zichtbaar was. Dit was de reden dat de inbrekers probeerden een raam van het gebouw te forceren. De politie adviseert mensen om waardevolle spullen altijd goed op te bergen.

Doorgereden na aanrijding

DIEMEN - Een automobilist die zondagmiddag aan Hermelijnvlinder een geparkeerde auto aanreed en daarna doorreed, bleek veel te veel alcohol op te hebben.

Een getuige meldde de aanrijding bij de politie. Bij het tankstation aan de Diemerpolderweg werd de 53-jarige man uit Diemen aangetroffen en aangehouden. Uit een blaastest bleek dat hij inderdaad veel te veel alcohol genuttigd had.

Brandweermannen krijgen koninklijke onderscheiding

Verrast tijdens de oefenavond. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog van Diemen heeft maandag twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

De burgemeester speldde de versierselen die horen bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau op bij de heer S.T. te Beek en bij de heer S. Bakker.
Beiden zijn ruim twintig jaar werkzaam als vrijwilliger bij het lokale brandweerkorps van Diemen.
De uitreiking vond plaats op de oefenavond van de brandweer op de kazerne in Diemen. De burgemeester gaf aan met bewondering naar het werk van de brandweer te kijken.

Mooie prijzen voor ingeleverde kerstbomen en vuurwerk

De prijswinnaars met wethouder Maïta van der Mark. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - 50 eurocent voor iedere ingeleverde kerstboom of zak vuurwerk en een lot met kans op mooie prijzen. Veel kinderen in Diemen deden mee aan de opruimactie na oud en nieuw: er werden meer dan 1750 loten uitgegeven. Rachel, Nina, Wolf, Linne, Tim, Anne, Christiaan, Lounes en Stan vielen in de prijzen. Zij gaan landzeilen, indoor klimmen, karten of glowgolfen of naar de bioscoop. Zij kregen hun prijs woensdagmiddag van wethouder Maïta van der Mark, haar laatste publieke optreden als wethouder. Vanavond neemt zij afscheid in de gemeenteraad.

Inbrekers overlopen

DIEMEN - Drie jongens van 13, 14 en 15 jaar uit Doetinchem en Amsterdam zijn maandagavond aangehouden omdat zij ervan verdacht werden dat zij even ervoor hadden ingebroken in een kantoorpand aan de Wisselwerking. Zij bleken onschuldig, meldt de politie.

Drie mannen werden door een beveiliger betrapt in het pand met een kluis en een laptop. Zij bedreigden hem met een schroevendraaier en sloten hem op in een kamer. Daarna sloegen ze op de vlucht met een kluis en een laptop. Agenten die al jongens hadden zien rennen met een laptop aan de Daniël Defoelaan, startten direct een buurtonderzoek. Bij metrostation Venserpolder zagen zij drie jongens rennen die voldeden aan het signalement en schroevendraaiers bij zich bleken te hebben. De jongens zijn daarop aangehouden.

Na verhoor bleek echter dat de jongens niets met de zaak te maken hadden. De politie zet het onderzoek voort. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Hollandse kusten en het Italiaanse leven op het doek

Yvonne Melchers exposeert tot 26 februari

Yvonne Melchers is zelf iedere woensdag aanwezig. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - In het gemeentehuis is maandag de expositie geopend van de Diemense kunstschilder Yvonne Melchers. Zij maakte de afgelopen jaren series schilderijen rond verschillende thema's en op de tentoonstelling zijn werken te zien uit alle series.

Tussen 2002 en 2012 woonde en werkte Yvonne afwisselend in Diemen en Siena, Italië. Dat is terug te zien in de belangrijkste thema's van haar schilderijen: de Hollandse kusten in hun koele licht en het warme Italiaanse leven in al zijn facetten. Sinds 2013 werkt zij aan 'Siena Palio Portretten', een portretserie van moderne Italiaanse mannen en jongens die met pruiken op en in historische kostuums meelopen in de historische rondgang die voorafgaat aan de beroemde paardenrace, de Palio van Siena. Recent heeft Yvonne een serie stillevens geschilderd. Haar werk is realistisch/figuratief, de laatste jaren vooral in olieverf in een subtiele impastotechniek.

Yvonne toont op deze expositie werken uit alle series. Opvallend is het recente 'De Kleine Prinses/Royal Blues', waarvoor zij geïnspireerd werd door prinses Amalia. "Toen ik bijna 10 jaar geleden voor het eerst de videobeelden zag van de kleine prinses Amalia die zich in Buenos Aires op haar tweede verjaardag presenteerde aan een groot aantal fotografen, wist ik dat ik haar ooit zo zou willen schilderen. Ik wist ook meteen dat ik haar dan op ons Noordzeestrand zou zetten", vertelt zij. Het hele verhaal achter het schilderij is te lezen op haar Facebookpagina Yvonne Melchers paintings. Op giclée-reproducties in gelimiteerde oplage van dit werk kan tijdens de tentoonstelling ingeschreven worden.
De expositie is op werkdagen te bezichtigen van 8.30 tot 16.30 uur. Yvonne zelf ontmoeten? Dat kan iedere woensdag tussen 12.00 en 13.00 uur, dan is zij op de expositie aanwezig.

Lilian van Adrichem

49 jaar
Diemenaar sinds 1966
Gecertificeerd KIES-coach

KIES?
"KIES staat voor Kinderen in Echtscheiding Situatie, een preventief praat- en spelprogramma voor kinderen in de basisschoolleeftijd van wie de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn."

Doen ouders het altijd fout?
"Geen enkele ouder doet het bewust fout, gescheiden of niet gescheiden. Soms zit je als ouder in een moeilijke situatie en ben je daardoor misschien minder beschikbaar voor je kinderen."

Verder in het dagelijks leven?
"Ik werk op een advocatenkantoor, woon samen met Hans en ben moeder van twee zonen en een dochter. Ik hou van sport en creatief bezig zijn en ik ben er altijd voor in om gezellig bij te kletsen met vriendinnen."

Welke poster hing er boven je bed?
"Eem filmposter van Warren Beatty. Wat was die man knap!"

Voor welke tv-serie blijf je thuis?
"Ik vind 'Penoza' erg leuk."

Waar kun je hard om lachen?
"Om rare opmerkingen van mijn kinderen en om de gekke berichtjes die zij mij via WhatsApp sturen."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen hebben?
"Mijn vader is bijna vijf jaar geleden overleden. Het zou fijn zijn om hem te kunnen vertellen hoe ik er nu voor sta en dat het goed met mij gaat."

Trots op?
"Mijn moeder."

Wat weten veel mensen niet van je?
"Ik ben enorm koningsgezind."

Waar kun je je druk over maken?
"Wasgoed op de trap en tassen achter de voordeur waar ik overheen val."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Een Mini Cooper kopen."

Wat is je levensmotto?
"Ik ben erg ziek geweest en mij daardoor heel bewust geworden dat geluk in kleine dingen zit. Geniet van elke dag, besef wat je hebt: in een 'split second' kan je leven 180 graden omdraaien.

Beeld- kwaliteit- fonds

DIEMEN - Via het Beeldkwaliteitfonds van de stadsregio kunnen ondernemers in Diemen een stimuleringsbijdrage aanvragen voor renovatie van de gevel en het voorterrein van hun bedrijfspand.

De Stadsregio Amsterdam heeft met financiële steun van de provincie Noord-Holland het Beeldkwaliteitfonds opgericht om bedrijven te stimuleren hun gevels en voorterrein op de bedrijventerreinen te renoveren en te verbeteren. De bijdrage kan oplopen tot 15.000 euro en is maximaal 25% van de totale investering. Bedrijfspanden op bedrijventerrein Verrijn Stuart, Stammerdijk of De Sniep komen hiervoor in aanmerking. Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen begeleidt kosteloos het aanvraagproces. Op projectbureauherstructurering.nl/projecten/beeldkwaliteitfondsen is meer informatie te vinden.

Brand

DIEMEN - Bij een brand in de keuken van een woning aan de Prinses Beatrixlaan heeft de bewoner dinsdagavond brandwonden opgelopen.

De man was in de keuken bij de oven aan het werk met isolatiemateriaal toen daar brand ontstond. Hij heeft de brand zelf geblust. De bewoner is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan brandwonden.

Diefstallen

DIEMEN - Bij de politie zijn vijf aangiftes binnengekomen van diefstal in sportcentrum Wethouder F.B. Duran op vrijdag 15 januari.

Tijdens een zaalhockeywedstrijd zijn telefoons en portemonnees gestolen uit de kleedkamers.

'De voorzieningen voor ouderen zijn goed in Diemen'

Loek Stomps, bestuurslid van ouderenbond PCOB

DIEMEN - In Diemen woont een aanzienlijk aantal ouderen. Zij zijn nadrukkelijk aanwezig op straat, bij verenigingen en activiteiten. Ook verrichten veel ouderen vrijwilligerswerk of doen mantelzorg. Hoe is de positie van de ouderen in Diemen? We praten er over met Loek Stomps (70), waarnemend voorzitter en secretaris van de afdeling Diemen van de PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond).

Loek Stomps: 'Kost gaat voor de baat uit.' Foto's: Trudy Kroese

Senioren vanaf vijftig jaar kunnen lid worden van de PCOB. Maar de bond heeft vooral veel leden vanaf 65 jaar en ouder. Diemen telt bijna 4500 inwoners van 65 jaar en ouder. Het aantal ouderen zal in de toekomst alleen maar toenemen door de vergrijzing.

Toch zijn er de laatste jaren veel jongeren in Diemen komen wonen: op Campus Diemen Zuid wonen ruim duizend studenten en nieuwbouwwijk Plantage De Sniep trekt jonge gezinnen en jonge mensen die van plan zijn een gezin te stichten. In nieuwbouwwijk Holland Park zal ook een aanzienlijk aantal jonge mensen komen wonen.

Helder beeld
Loek Stomps heeft als bestuurslid van de PCOB een helder beeld van de situatie van ouderen in Diemen. Hij beoordeelt die over het algemeen als positief. "Het is prettig wonen in Diemen, ook voor ouderen. Winkelcentrum Diemerplein is het middelpunt van Diemen, mensen kunnen lekker in zaken als Drusius en Limburgia gaan zitten. De voorzieningen voor ouderen zijn goed en het is een voordeel dat Amsterdam dichtbij ligt. Amsterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Als ik een keer 's avonds in lijn 9 zit, zie ik vaak senioren uit Diemen die naar Amsterdam gaan. Diemen is vooral voor ouderen die nog mobiel zijn een aantrekkelijke plaats om te wonen. Voor mensen die minder mobiel of helemaal niet mobiel zijn, ligt dat toch anders. Om een voorbeeld te geven: een lid van ons woont aan de Prins Bernhardlaan. Zij zou graag meedoen aan een cursus bewegen voor ouderen, maar kan niet naar De Diem waar die cursus plaatsvindt. Zij had liever gehad dat die activiteit ook in Sporthal Diemen zou worden gehouden. Die plek is dicht bij haar woning."

PCOB hield vorig jaar een symposium in verband met het 25-jarig bestaan.
De nieuwjaarsreceptie in De Schakel.

Stomps maakt zich zorgen over de financiële positie van ouderen

Levensbestendige woningen
De woonsituatie van veel senioren is niet optimaal. "Het streven is dat mensen steeds langer zelfstandig moeten blijven wonen. Het is daarom belangrijk dat er in heel Diemen woningen levensbestendig worden gemaakt. Aanpassingen in de woning maken het mogelijk dat mensen langer zelfstandig in hun huis kunnen blijven wonen", is de mening van Stomps. Hij wijst erop dat mensen beter in een vroeg stadium hun woning kunnen aanpassen: op het moment dat zij nog gezond zijn. Dus op tijd inspelen op een situatie die komen gaat. "Kost gaat voor de baat uit", is het motto van Stomps.

Hij vindt het van groot belang dat woningen die worden gebouwd 'seniorproof' worden opgeleverd. "Ik denk dan aan woningen met een ruime toegang, geen drempels en ruime plekken voor het sanitair. Dit betekent dat mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel er kunnen wonen, maar ook gezinnen met kinderen. Het is inderdaad duurder om deze woningen te bouwen, maar het voorkomt kosten om woningen in de toekomst levensbestendig te maken. Bij de bouw van De Sfinx in het centrum van Diemen wordt hier rekening mee gehouden."

Woningen moeten 'seniorproof' worden opgeleverd

Stomps is geen voorstander van seniorencomplexen of wijken waar vrijwel alleen maar senioren wonen. Ideaal is volgens hem als senioren in gemengde wijken wonen.

Transitie
Op 1 januari 2015 zijn diverse taken op het gebied van de zorg door het Rijk overgedragen aan de gemeenten, de zogenaamde transitie. Ook senioren in Diemen zijn met de gevolgen van de transitie geconfronteerd. "De Brede Hoed is al een jaar eerder, op 1 januari 2014, opengegaan. De gemeente heeft zich goed op de transitie kunnen voorbereiden. Het Team Brede Hoed dat zich mede voor ouderen inzet doet goed werk. Ik hoor geen klachten", aldus Stomps.
Vrijwilligers
Net als andere verenigingen en instellingen kampt de afdeling Diemen met een tekort aan vrijwilligers. Een aantal bestuursfuncties is nog niet ingevuld. "Jongeren hebben weinig tijd voor vrijwilligerswerk; zij werken en hebben een druk sociaal leven. Veel ouderen doen vrijwilligerswerk, maar vinden een bestuursfunctie toch een stap te ver. Zo'n functie kost heel veel tijd en sommigen zien er tegenop. Zij vragen zich af of zij zo'n functie wel kunnen uitoefenen. Over het algemeen genomen is het voor mensen moeilijk om hun levenspatroon te wijzigen."

Financiële positie
Stomps maakt zich zorgen over de financiële positie van ouderen. "Ongeveer een derde van de senioren moet rondkomen van een bedrag dat maximaal 130 procent van het minimuminkomen bedraagt. Die mensen hebben AOW en hooguit een klein aanvullend pensioen. Deze ouderen hebben het financieel moeilijk."

1000 euro voor Repair Café Diemen

Prijs bij elkaar gespaard door Diemenaren die 'dingen met een stekker' inleverden

Ruud Grondel overhandigde de cheque op het recycleplein. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Dinsdag kreeg het Repair Café een cheque van € 1000,- van wethouder Ruud Grondel. Een prijs van Wecycle omdat er in Diemen zo goed gerecycled wordt.

Diemenaren hebben de prijs voor het Repair Café gewonnen door tussen oktober en 31 december 2015 zo veel mogelijk 'dingen met een stekker' in te leveren op het recycleplein en daar punten mee te verdienen. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner kregen een sponsorcheque voor een lokaal goed doel. Diemen eindigde op de twaalfde plek en koos voor het Repair Café.

Het Repair Café Diemen is een initiatief van Duurzaam Dorp Diemen en bestaat sinds december 2013. De eerste bijeenkomst met reparaties was 12 april 2014. Het Repair Café is inmiddels 17 keer gehouden en er zijn ruim 200 reparaties verricht. "Gemiddeld wordt 50% van de spullen gered en kunnen weer gebruikt worden door de vaak erg blije eigenaren", vertelt Evert Kuiken van het Repair Café. "Veelal betreft het koffiezetapparaten, strijkijzers, lampen, stofzuigers en muziekapparatuur. Maar er worden ook fotocamera's, flatscreen-TV's en zelfs tuinmeubelen gerepareerd. De reparatie van een Flutterbye (een soort vliegende Barbie) is helaas mislukt: dit bleek een te grote uitdaging te zijn door de erg kleine en kwetsbare onderdelen."

Reparateurs
13 reparateurs helpen als vrijwilliger tijdens de Repair Cafés die iedere tweede zaterdag van de maand gehouden worden in zorgcentrum De Diem. Drie hiervan werken ook bij het Repair Café in Betondorp (Karnstraat) en Amsterdam-Oost (Javastraat). "De door de gemeente verleende startsubsidie van 675 euro is slechts gedeeltelijk gebruikt en inmiddels zijn de inkomsten ongeveer gelijk aan de uitgaven, mede doordat De Diem geen huur meer in rekening brengt. Het Repair Café Diemen overweegt om vaker open te gaan", meldt Kuiken. Om dat mogelijk te maken zoekt de organisatie reparateurs in Diemen-Zuid en Diemen-Noord en een, liefst kosteloos beschikbaar gestelde, ruimte waar goed gerepareerd kan worden en waar een gezellige sfeer gecreëerd kan worden. "Want naast repareren is ook het sociale karakter van het café belangrijk. Het is ook een plek om met elkaar te praten onder het genot van een kopje koffie, thee of fris. En tijdens het repareren is er voldoende tijd om elkaar beter te leren kennen en te leren hoe apparaten werken of zelf gerepareerd kunnen worden."

Gereedschap
Het Repair Café Diemen gaat de prijs gebruiken om de reparateurs te voorzien van betere materialen voor het repareren. Tot op heden maakten de reparateurs gebruik van hun eigen gereedschap en moesten ze dit elke tweede zaterdag van de maand zelf meenemen naar De Diem, waar het Repair Café van 14.00 tot 17.00 uur gehouden wordt. Met de prijs zullen gereedschappen en vooral ook afsluitbare opbergmiddelen aangeschaft worden.

Het eerstvolgende Repair Café is zaterdag 13 februari van 12.00 tot 15.00 uur, voor een keer in de kantine van de gemeentewerf aan Landlust 2. Aanmelden als reparateur kan door een mail te sturen naar repaircafe@duurzaamdorpdiemen.nl. "Het verplicht je tot niets en er is voldoende kennis aanwezig om te helpen bij het repareren. Een beetje handigheid is wel prettig", aldus Kuiken.

Wie wil er voor ons naar het theater?

Twee vrijkaartjes voor een voorstelling in Theater De Omval winnen en uw recensie in het DiemerNieuws? Dat kan bij de voorstelling 'Aangeschoten Wild' van Dian Liesker op vrijdag 29 januari.

Hoe?
Als u wordt uitgenodigd om deze keer onze recensent te zijn voor 'Mijn Avondje Omval' kunt u eerst samen van de voorstelling genieten en schrijft u daarna in een kort verslag (van ongeveer 200 woorden) wat u van de avond vond, met een leuke foto. Uw recensie wordt gepubliceerd in het DiemerNieuws.

Stuur voor dinsdag 26 januari een e-mail met uw naam naar mijnavondjeomval@theaterdeomval.nl. Zet in het onderwerp 'vrijkaarten Dian Liesker'. U hoort dan zo snel mogelijk of u de vrijkaarten hebt gewonnen.

donderdag 21 januari

DiemerCross

De inschrijving voor de DiemerCross is van start gegaan op inschrijven.nl. De DiemerCross wordt op zondag 21 februari gehouden in het Diemerbos. Er is een jeugdcross voor jongeren t/m 12 jaar, de Gaaspcross (DiemerCross light) van 4500 meter en de DiemerCross (Veeneikcross), 8500 meter over een zwaar parcours.

21 en 26 januari

Film in De Omval

'Suffragrette', met o.a. Meryl Streep en Ben Wishaw. Dat vrouwen net als mannen stemmen als er op het politieke vlak iets te kiezen valt, vinden wij heel gewoon. Maar aan het begin van de vorige eeuw hebben vrouwen voor gelijke rechten een hevige strijd moeten voeren. In het inspirerende en soms hartverscheurende drama 'Suffragette' zijn we daar getuige van. Aanvang donderdag 20.00 uur, dinsdag 14.00 en 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 22 januari

Dolf Jansen

Dolf Jansen speelt in Theater De Omval 'Hardverwarmend'. Een voorstelling over de club, de partij, de religie, de subcultuur, de bende, de relatie, het zooitje en wellicht zelfs de uitspraak van Groucho Marx: "I don want to belong to any club that will accept me as a member." 20.30 uur. € 17,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 23 januari

Workshop Auralezen

In deze ervaringsgerichte workshop maak je kennis met de beginselen van het auralezen, ontdek je wat jouw sterkste intuïtieve 'kanaal' is en je leert te ‘zappen’ tussen je innerlijke zintuigen. De workshop begint om 13.30 uur in El'sina. Kosten € 35,-. Aanmelden: www.intuitie-in-praktijk.nl.

zondag 24 januari

Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen komt naar Theater De Omval in het kader van de OBA Poëziemiddag. Joke van Leeuwen, schrijfster, dichteres en performer, zal uit haar werk voordragen. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Andre Heuvelman, trompet en Noa Eyl, viool. 14.00 uur. € 12,50. Reserveren via theaterdeomval.nl.

maandag 25 januari

NL Doet

Het Oranje Fonds organiseert weer NL Doet, dit jaar op 11 en 12 maart. Ook in Diemen kunnen vrijwilligers meewerken aan klussen. TVDZ zoekt hulp bij het opknappen van de oefenmuur en schilderen van het clubhuis. Bij TIW Survivors zoeken ze hulp bij het onkruidvrij maken van de sportvelden en een grote schoonmaak van kantine, terras en tribunes. Cordaan vraagt mensen om cliënten een leuke dag te bezorgen. Aanmelden kan via nldoet.nl. Ook organisaties die nog extra handen kunnen gebruiken, kunnen zich daar aanmelden. Als zij dat voor 25 januari doen, kunnen zij ook een bijdrage van maximaal € 400,- aanvragen.

Diemenvoorelkaar.nl

Vanaf 14.00 uur geeft Amarens ten Nijenhuis een presentatie over Diemenvoorelkaar in wijkcentrum Noorderlicht. Diemenvoorelkaar biedt diverse diensten en persoonlijke hulp op maat. U kunt voor uw hulpvraag bellen naar De Brede HOED, langskomen of uw vraag plaatsen op de website www.diemenvoorelkaar.nl. Ook als u op zoek bent naar een vrijwilliger voor uw organisatie of u wilt aan de slag gaan als vrijwilliger kunt u zich aanmelden op de site of een afspraak maken.

Zumba

Groepslessen Zumba en PowerBalance in wijkcentrum het Noorderlicht en gymlokaal in Diemen-Noord. Elke maandag- en woensdagavond. Laatste week 50% korting. Informatie: www.majafit.nl en 06-17411800.

woensdag 27 januari

Mixed Media Workshop

Mixed Media Workshop in het atelier van Mira Groenveld in Diemen-Noord. 13.00 - 17.00 uur. Kosten € 25,-. Opgeven via mira@groenvelddesign.nl.

Bingo

Bingo in zorgcentrum de Diem. Deelname € 2,50 inclusief koffie/thee, voor bewoners € 1,50. Aanvang 14.30 uur, vanaf 14.00 uur is de zaal open.

PowerBalance

Groepslessen Zumba en PowerBalance in wijkcentrum het Noorderlicht en gymlokaal in Diemen-Noord. Elke maandag- en woensdagavond. Informatie: www.majafit.nl en 06-17411800.

Sjaak Bral

Sjaak Bral speelt in Theater De Omval 'De moord op blonde Dolly'. Een onopgeloste moord blijft altijd leven. Zo ook de moord op de Haagse prostituee Blonde Dolly, ruim 50 jaar geleden. 20.30 uur. € 16,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

donderdag 28 januari

Lezing

Pcob Diemen organiseert een lezing in De Schakel. Spreker Wim Zondag vertelt over de geologie/het ontstaan van Nederland en vindplaatsen van fossielen en mineralen in Nederland en de ons omringende landen. Alle bezoekers krijgen een overzicht mee met enkele vindplaatsen in Nederland en een zakje met enkele fossielen. Zaal open 13.30 uur, aanvang 14.00 uur.

Film in De Omval

'Publieke Werken' met Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig, Rifka Lodeizen e.a. Amsterdam, 1888: De getergde vioolbouwer Vedder moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 29 januari

Cabaret in De Omval

Dian Liesker speelde 2 jaar bij Comedy Train. In 'Aangeschoten Wild' zet Dian het belang van de waarheid af tegen de kracht van de verbeelding. De journalist versus de cabaretier. Twee rollen die dagelijks vechten om Dian. Maar Dian vecht vrolijk terug. 20.30 uur. € 14,50. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 30 januari

Workshop Kalligrafie/Handlettering

Maak je eigen kaarten, posters of muurschildering in 2,5 uur tijdens de workshop in Galerie Diemen. Aanvang 14.00 uur. Inschrijven: restyleyourhouse@ziggo.nl.

Toneel in De Omval

Jamie Grant speelt 'LEEF!' Laura Maaskant is twintig als bij haar een ongeneeslijke vorm van kanker wordt geconstateerd. 'LEEF!' is een solovoorstelling die onverbloemd gaat over het leven met kanker, maar vooral over het leven zelf. 20.30 uur. € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

SV Diemen presenteert trainer

Gerrie Breugem wordt trainer van SV Diemen

Voorzitter René Letteboer en Gerrie Breugem schudden elkaar de hand. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Gerrie Breugem (47) wordt met ingang van het seizoen 2016-2017 trainer van het eerste zondagteam van SV Diemen. De voorzitter van SV Diemen René Letteboer en Gerrie Breugem hebben maandagavond een contract voor een seizoen ondertekend.

Gerrie Breugem is momenteel trainer van De Meteoor, dat net als SV Diemen uitkomt in de derde klasse C.

Breugem wordt de opvolger van Martin van Egmond die aan het einde van dit seizoen vertrekt. Het bestuur van SV Diemen en Van Egmond zijn in december na gezamenlijk overleg tot het besluit gekomen om het eenjarige contract van de trainer niet te verlengen. Er is geen klik tussen de spelersgroep en de trainer.

Gerrie Breugem is in Amsterdam geboren en voetbalde voor Oriënt, ZPC, Stormvogels, opnieuw ZPC, NFC, DWV en opnieuw Oriënt. Hij stopte op 35-jarige leeftijd met voetballen. Nadat hij bij enkele clubs actief was geweest als jeugdtrainer werd Breugem trainer van achtereenvolgens De Meteoor, SC Voorland, HBOK en opnieuw De Meteoor. Hij is bezig aan zijn vierde seizoen als trainer van De Meteoor. Breugem is de zwager van Robin Ternede, bestuurslid technische zaken van de zondagselectie van SV Diemen. Zij hebben samen gevoetbald en later was Breugem trainer van Ternede bij SC Voorland en HBOK. Ternede heeft een goed beeld van de capaciteiten van de trainer.

René Letteboer: "Wij hopen dat Gerrie een aantal jaren trainer van SV Diemen zal zijn en ons zal helpen met het bereiken van een van onze ambities: dat SV Diemen een solide tweedeklasser wordt."

Deelnemers van driebandentoernooi zijn goed voorbereid op biljartevenement

De vier beste spelers van vorig jaar. Tweede van rechts winnaar Ger Spannenburg.

DIEMEN - Driebandenvereniging Oud Diemen organiseert voor de 12e keer het grootste en belangrijkste driebandentoernooi van Amsterdam en omstreken. Het evenement wordt gehouden in café 't Pandje aan de Ouddiemerlaan en begint op zaterdag 23 januari. De finale wordt op zaterdag 6 februari gespeeld.

Er doen 48 deelnemers mee van wie er een aanzienlijk aantal uit Diemen komt. De spelers zijn na loting verdeeld over twaalf poules. Alle spelers spelen drie wedstrijden in hun poule. De twee beste spelers per poule plaatsen zich voor de volgende ronde. De poulewedstrijden vinden plaats in de weekeinden van 23 en 24 en 30 en 31 januari. De wedstrijden beginnen steeds om 11.00 uur. De ontknoping van het driebandentoernooi vindt plaats op vrijdag 5 februari (aanvang 19.00 uur) en zaterdag 6 februari. Op die laatste dag vinden vanaf 13.00 uur de finales plaats. De organisatie en wedstrijdleiding is in handen van Jan Nooij en Tom van der Sluis. Ger Spannenburg is titelverdediger. Hij won vorig jaar de finale van zijn zoon Brian.

Het biljartevenement trekt elk jaar supporters die altijd genieten van het spel van de deelnemers en de speciale sfeer die het toernooi kenmerkt.

SV Zeeburg wint topper tegen Houten: 19-16

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de topper tegen Houten met 19-16 gewonnen. De handbalsters uit Diemen leidden bij rust met 12-6. SV Zeeburg blijft na deze overwinning lijstaanvoerder.

Koploper SV Zeeburg ontving de nummer twee op de ranglijst VV Houten zondagmiddag in Sporthal Diemen. Het beloofde een spannende en taaie wedstrijd te worden. Houten is een ploeg die altijd fysiek hard speelt. De dames van SV Zeeburg verdedigden in de eerste helft sterk en wisten een aantal goede aanvallen op te zetten. SV Zeeburg bouwde een 5-0 voorsprong op. De thuisclub bleef de beste ploeg en leidde halverwege de wedstrijd met 12-6. In het eerste kwartier van de tweede helft speelde Houten sterk. De bezoekers slaagden erin de verdediging gesloten te houden en dit maakte het voor SV Zeeburg zwaar. SV Zeeburg wist zich te herpakken en de voorsprong vast te houden. De dames uit Diemen knokten voor elke bal en stelden de overwinning veilig: 19-16.

SV Zeeburg is koploper met 17 punten uit 9 wedstrijden. HVBS/Fidelitas staat nu op de tweede plaats en heeft na 10 wedstrijden 15 punten. SV Zeeburg gaat zaterdag op bezoek bij HVBS/Fidelitas. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

Dames Smashing '72 zijn te sterk voor Keistad: 4-0

DIEMEN - Het eerste damesteam van Smashing '72 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Keistad met 4-0 gewonnen. De volleybalsters uit Diemen staan nu op de derde plaats van de promotieklasse B.

In de eerste set gingen beide ploegen tot 20-20 gelijk op. Smashing '72 wist de set knap te winnen (25-22). In de tweede set stuurde trainer Jeroen van der Hulst hetzelfde zestal het veld in. De Diemense ploeg nam het initiatief en overklaste Keistad (25-16). Gedurende de derde set herpakte Keistad zich nog, maar nadat passer-loper Anne Crouwel ingebracht was, won Smashing' 72 knap (25-22). In de vierde set draaide de puntenmachine van Smashing '72 opnieuw op volle toeren. Middenblokkeerster Annabel Dekker kwam halverwege in het veld om het Diemense feestje mee te vieren (25-19). Na deze prachtige overwinning op de directe concurrent is Smashing '72 een plaats op de ranglijst gestegen. De ploeg uit Diemen staat nu derde. Smashing '72 wacht zaterdagavond een loodzwaar duel. De ploeg uit Diemen gaat op bezoek bij koploper VV Amsterdam. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

DKV Victoria verslaat concurrent Aurora: 15-16

DIEMEN - DKV Victoria heeft de uitwedstrijd tegen Aurora gewonnen. De korfballers uit Diemen wonnen in Haarlem met 15-16.

Aurora en DKV Victoria maakten er een spannende wedstrijd van. Er werd in de wedstrijd niet veel gescoord, het verschil tussen beide ploegen was nooit groter van drie punten.

Aurora leek aanvankelijk de overwinning binnen te slepen, maar de bezoekers uit Diemen toonden aan diep te kunnen gaan. Zij maakten de achterstand ongedaan, kwamen langszij en wisten het duel uiteindelijk met een treffer verschil te winnen: 15-16. DKV Victoria staat nu op de zesde plaats.

DKV Victoria speelt zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen het sterke OKV. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 16.40 uur. OKV is in de race voor de titel. De ploeg staat op de tweede plaats en heeft twee punten minder dan kopkoper Dubbel Zes.

SV Diemen tegen Buiksloot

DIEMEN - SV Diemen hervat de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen Buiksloot. De wedstrijd in Amsterdam-Noord begint om 14.00 uur.

Het team van trainer Martin van Egmond kan terugkijken op een goede eerste helft van de competitie in de derde klasse C. SV Diemen staat met 22 punten uit 13 duels op de vierde plaats. ASV Arsenal staat op de derde positie. Die ploeg heeft na 13 wedstrijden 26 punten. OSV en AGB delen de eerste plaats met 27 punten. AGB kwam wel een keer minder in actie dan OSV. AGB speelde 12 wedstrijden, het team van OSV betrad 13 keer het veld.

SV Diemen heeft de afgelopen weken drie vriendschappelijke duels gespeeld. De ploeg speelde eerst gelijk tegen SEW (1-1) en was daarna te sterk voor het eerste zaterdagteam van SV Ouderkerk (7-3) en Waterwijk (4-2).

14 / 16

15 / 16

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595