DiemerNieuws

20 november 2014

DiemerNieuws 20 november 2014


Steeds meer evenementen

DIEMEN - Het college van B en W heeft op verzoek van de gemeenteraad het Draaiboek Evenementen gepresenteerd. Als het stuk iets duidelijk maakt is het wel dat het aantal evenementen de laatste jaren aanzienlijk is toegenomen.

In Diemen worden veel evenementen georganiseerd. Het betreft hier kleine evenementen zoals een straatfeest, waarvoor alleen een meldingsplicht geldt, eendaagse evenementen zoals de Diemer Cross en braderieën en grote meerdaagse evenementen zoals het Diemer Festijn, het Loswalfestival en de dancefeesten in het Diemerbos. De gemeente heeft drie categorieën vastgesteld: klein, middelgroot en groot. Een klein evenement trekt maximaal 50 bezoekers en is gericht op de straat en de buurt. Een middelgroot evenement trekt tussen de 51 en 499 bezoekers die vooral in Diemen wonen. Een groot evenement trekt meer dan 500 bezoekers van wie er veel uit plaatsen uit de regio van Diemen komen.

De gemeenten heeft plekken aangewezen waar evenementen kunnen plaatsvinden. Overigens vallen straat- en buurtfeesten hier niet onder. Het gaat om de omgeving van winkelcentrum Diemen-Noord aan het Gruttoplein, het Diemerplein en omgeving, parkeerterrein Sporthal Diemen, de loswal en omgeving, de omgeving van sportcentrum Wethouder F.B. Duran, winkelcentrum Kruidenhof en omgeving, het parkeerterrein aan de Muiderstaatweg bij het Diemerbos en het Diemerbos.

Op al die plekken mogen onbeperkt kleine en middelgrote eendaagse evenementen worden gehouden. Er mogen twee tot drie keer middelgrote meerdaagse evenementen plaatsvinden. Het gaat dan om kermis en circus. Grote een- of meerdaagse evenementen mogen op vier plaatsen in de gemeente worden gehouden: Diemerplein en omgeving (Diemer Festijn, kermis en Gemeentedag), de loswal en omgeving (Loswalfestival) en de parkeerplaats bij het Diemerbos en in het Diemerbos zelf. Afgelopen zomer werden in het Diemerbos drie dance-evenementen gehouden.

Lees verder op pagina 3.

Mitsen en maren aan hockeyvereniging in Diemen

DIEMEN - De eventuele komst van een hockeyvereniging is afhankelijk van een initiatief van inwoners van Diemen. Daarnaast heeft de vestiging van een hockeyvereniging consequenties voor de uitgaven van de gemeente.

Dit stelt het college van B en W in antwoorden op vragen van de VVD om te onderzoeken of het mogelijk is om een hockeyvereniging in Diemen te vestigen.

De liberalen denken dat er behoefte aan een hockeyvereniging is. Hockey is een snel groeiende sport en kinderen uit Diemen die op hockey willen, worden geconfronteerd met wachtlijsten bij verenigingen in de regio zoals Athena in de Watergraafsmeer.

De VVD heeft drie locaties genoemd waar het eventueel mogelijk is om hockeyvelden aan te leggen: sportpark De Diemen, Park Spoorzicht en Bergwijkpark. Het college stelt dat het in principe mogelijk is om op die plekken hockeyvelden aan te leggen, maar plaatst kanttekeningen.

Lees verder op pagina 5.

Drie straatroven in één week

DIEMEN - In Diemen hebben de afgelopen week drie straatroven en een poging tot straatroof plaatsgevonden.

Een 18-jarige vrouw is dinsdagavond 11 november slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw liep rond 22.30 uur over het Ooievaarspad in Diemen-Zuid. Zij liep vanaf Venserpolder in de richting van Weerribben. Zij werd plotseling van achteren beetgepakt en naar de grond getrokken. De overvallers ontvreemdden haar handtas waarin zich onder meer een telefoon en ID-kaart bevonden. De vier daders vluchtten in de richting van Venserpolder. Twee daders vluchtten op een fiets, de andere twee te voet. Woensdagavond 12 november werd een 20-jarige man om 19.15 uur bij het station in het centrum beroofd. Toen hij een sigaret stond te roken werd hij benaderd door twee vrouwen. Zij stompten hem in het gezicht en spoten vloeistof in zijn ogen. Daarna moest de man zijn jas, waarin zich zijn telefoon bevond, en schoenen uittrekken. De vrouwen sloegen met de buit op de vlucht.

Lees verder op pagina 3.

Sinterklaas in Diemen aangekomen

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Sinterklaas is zaterdagmorgen in Diemen gearriveerd. Even na 10.30 uur kwam de stoomboot bij de loswal aan. Nadat de Sint aan wal was gestapt, nam de bejaarde kindervriend plaats in een koets die hem naar het Diemerplein bracht. Daar werd hij ontvangen door burgemeester Koopmanschap. Op het Diemerplein waren allerlei activiteiten voor jong en oud. Kinderen mochten met Sinterklaas op de foto. De Sint schat zelf dat hij met zo'n 200 kinderen op de foto is geweest. De goedheiligman bracht ook een bezoek aan het winkelcentrum.

5

wedstrijden reed marathonschaatser Mark van der Harst tot dusver dit seizoen

Weerbericht

Vrij veel bewolking, af en toe lichte regen
Een golvend frontaal systeem trok afgelopen zondag tegendraads over Nederland richting Engeland. Deze ontwikkeling veroorzaakte meer regen dan aanvankelijk leek. Blikvanger op de weerkaart is een sterk Scandinavisch-Russisch hogedrukgebied. Het zorgde deze week voor rustig en droog weer. Oceaanfronten komen nu wat dichterbij met kans op lichte regen.

Vrijdag en het weekeinde
Voor vrijdag wordt vrij veel bewolking verwacht. Lokaal kan er wat regen of motregen vallen. Ook in het weekeinde is veel bewolking aanwezig met soms wat regen, maar de kans dat de zon af en toe door de bewolking breekt is met name zaterdag iets groter. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. In de nacht koelt het af tot circa 5 graden. In de middag wordt het vrijdag 8 à 9 graden, in het weekeinde wordt het met 11 à 12 graden zachter.

Trend na het weekeinde
Met de verwachte luchtdrukverdeling is de kans klein dat er komende week een overgang plaatsvindt naar vroeg winterweer. Mogelijk bereikt dinsdag een actiever front van een depressie onze regio. De kans op regen neemt dan toe. De maxima liggen rond 8 à 9 graden.

Weetje
Het Amerikaanse weerinstituut 'AccuWeather' laat jaarlijks een winterverwachting uitgaan. Vorig jaar werd een zeer milde winter verwacht voor heel West-Europa. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Er wordt voor onze wijde regio nu een betrekkelijk koude en vrij droge winter verwacht. De huidige ontwikkelingen lijken daar al een aanwijzing voor te geven.

Nog een keer Rustoord

Rustoord waar we vorige week over schreven, is een bijzondere rustplaats aan de Weespertrekvaart. Er zijn graven van mensen uit verschillende tijden met een heel verschillend leven achter de rug.

Hélène Mercier, die in de 19e eeuw een voorvechtster was van de vrouwenbeweging en in 1892 een van de oprichters was van Ons Huis. Lizzy Ansingh, een beroemd schilderes die koningin Wilhelmina en prinses Juliana portretteerde. De schilderes behoorde tot de Amsterdamsche Joffers, een groep vrouwelijke kunstenaars. Er zijn veel graven van Friese schippers die in Amsterdam op hun schip woonden. Zij gingen ter kerke in de Noorderkerk bij dominee Ynte Makkema die voordien gepreekt had in de 'Schipperskerk' op het Bickerseiland. Rienk Mud was één van hen. Zijn graf draagt een echt anker en de tekst: 'Altijd gevaren/hier verankerd'. De Amsterdamse Hells Angels hebben er verschillende leden begraven. Een van hen is Frans van den Bosch. 'Loser' was zijn clubnaam. Frans was een 18-jarige goedlachse jongen uit de Indische Buurt toen hij de brommer verruilde voor een motor. Tijdens zijn werk kreeg hij een afschuwelijk ongeluk. Hij bleef Angel, maar een tweede ongeluk, nu met de motor, werd hem fataal.

Een muzikale herfstmiddag met de Diemer Harmonie

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Zondag speelde de Diemer Harmonie in De Omval. In het publiek burgemeester Koopmanschap, de officiële beschermvrouwe van het muziekgezelschap.

Het werd een memorabele herfstmiddag met veel verrassingen. Een greep uit het programma: muziek uit de film 'Brave' en Gershwins 'Rhapsody in Blue' met op piano de talentvolle Mark Beursgens. Solerend klarinettist Mark Vijftigschild liet het publiek lachen door de titel van het stuk dat hij speelde, 'Immer Kleiner', wel heel letterlijk te nemen. Tijdens het spelen demonteerde hij vast zijn instrument en stopte het in de koffer. De slotnoot speelde hij enkel met het mondstuk.

Foto: Trudy Kroese

Meisje raakt gewond bij ongeval

DIEMEN - Een 8-jarig meisje is vorige week donderdag gewond geraakt bij een ongeval.

Het meisje zat op de stang van de fiets die haar vader bestuurde. Ter hoogte van het kruispunt Ouddiemerlaan-Rode Kruislaan kwam het meisje met haar linkervoet tussen de spaken van het voorwiel van de fiets. Vader en dochter kwamen ten val. Personeel van een ambulance heeft het meisje naar de eerste hulp van een ziekenhuis gebracht om haar verder te laten onderzoeken.

Geen zwaar verkeer meer in Centrum West

De onderheide straten kunnen grote vrachtwagens niet dragen

De grond onder de betonnen plaat is zo veel verzakt dat er een behoorlijke kruipruimte is ontstaan onder de straat. Foto: Ronald van Gelder

door Ingrid van Vlijmen

DIEMEN - Veel bewoners van Centrum West lieten zich vorige week informeren tijdens een informatieavond over de op handen zijnde veranderingen in de wijk. Centrum West is aan de beurt voor groot onderhoud de komende jaren, maar de eerste verandering zullen de bewoners al snel merken: omdat er niet langer zwaar vrachtverkeer mag rijden, wordt de manier van afval inzamelen op korte termijn veranderd.

"Een bijzondere wijk in Diemen waar, in tegenstelling tot andere delen van Diemen, nog wel oudere gebouwen bewaard zijn gebleven", zei wijkwethouder Maïta van der Mark aan het begin van de informatiebijeenkomst over het op handen zijnde groot onderhoud in de wijk. Een deel van de historie is verstopt onder het wegdek: de meeste straten in Centrum West zijn in de jaren dertig van de vorige eeuw onderheid. Een unieke situatie in Diemen en zelfs in Nederland.

Foto: Ingrid van Vlijmen

Veel bewoners lieten zich informeren over plannen

Maar uniek of niet, de fundering van de straten is in slechte staat en de wijk is toe aan groot onderhoud en herinrichting. Dat de fundering niet meer helemaal goed was, was wel bekend: met eenrichtingsverkeer was bijvoorbeeld de verkeersdruk in de straten al beperkt. Maar dat is niet meer genoeg: bij inspectie bleek dat er grote scheuren in het beton zitten en dat de grond onder de betonnen plaat zo veel verzakt is dat er een behoorlijke kruipruimte is ontstaan onder de straat.

Geconstateerd is dat de constructie geen zwaar verkeer meer kan dragen. Daarom zal op korte termijn al een verbod voor vrachtverkeer worden ingesteld, geldend voor vrachtwagens zwaarder dan 3500 kilogram. Dat betekent dat kleine verhuiswagens, taxibusjes en de wagens van een grote supermarkt die thuis bezorgt nog wel door de straten mogen rijden, maar zwaarder verkeer niet, en dat heeft gevolgen. Voor de brandweer zal een uitzondering gemaakt worden; er zijn wel afspraken gemaakt met het Diemense korps over het rijden in de straten in Centrum West. Ook voor bewoners die binnenkort gaan verhuizen en al een grote verhuiswagen hebben gehuurd, zal de gemeente meedenken over een uitzondering. Maar het ophalen van het huisvuil, dat tot nu toe met rolcontainers wordt ingezameld, zal veranderen. Eind november worden inzamelcontainers geplaatst aan de rand van de wijk, ondergronds waar het kan. De route van de vuilniswagen wordt aangepast en zal via Schoolstraat en Schoolpad langs basisschool De Octopus gaan.

Ongeveer 50 bewoners lieten zich vorige week in het gemeentehuis informeren over de reconstructie van de wijk. Van der Mark was blij met de grote opkomst. "Wij willen de bewoners vanaf het begin, dus al vanaf de schetsfase, betrekken bij het ontwerp van de herinrichting. Bewoners hebben vaak heel goede ideeën en suggesties." Op deze informatieavond kwamen de bewoners met tal van vragen en opmerkingen, vooral over de nieuwe manier van afval inzamelen en de verwijdering van de onderheide wegconstructie. Dat laatste tot verdriet van verschillende bewoners die dit unieke onderdeel van hun straat juist willen behouden. Zij willen ook uitzoeken of het weghalen van het onderheide stratenplan niet in strijd is met de regels rond het cultureel erfgoed.

Begin 2015 wordt begonnen met het maken van de eerste schetsen voor de reconstructie, eind 2016 is de start van de uitvoering voorzien, die ongeveer twee jaar zal duren.

Diemerplein feestelijk heropend

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Winkelcentrum Diemerplein is vrijdagmiddag op feestelijke wijze heropend.

Burgemeester Koopmanschap en mevrouw Mastop van Delta Lloyd, de eigenaar van het winkelcentrum, verrichtten op het podium op het Diemerplein de openingshandeling. Daarna was er een optreden van Yes-R. De in Diemen woonachtige zanger zong samen met de burgemeester een prachtig duet: het nummer 'Rosamunde', dat bekend is geworden door Danny Christian. Verder waren er optredens van percussionisten en luchtacrobaten. Leerlingen van dansschool Black & White traden ook in het winkelcentrum op.

Evenementen

Vervolg van voorpagina

Het ging in het Diemerbos om twee festivals van een dag en een tweedaags festival. De gemeente is van mening dat evenementen een rol als citymarketing kunnen vervullen. De dancefestivals trokken veel jonge bezoekers. Voor velen van hen was het de eerste kennismaking met Diemen.

Een aantal evenementen is in Diemen verboden: kooigevechten, vechtsportgala's, al dan niet besloten bijeenkomsten van motorclubs, evenementen waar dieren ter vermaak worden gebruikt en waarbij de gezondheid van het dier gevaar kan lopen, wedstrijden met (motor)voertuigen op terreinen, activiteiten met Big Wheels en evenementen met open vuur. Organisatoren van evenementen dienen zich te houden aan de voorwaarden van de gemeente die in de aangevraagde vergunning zijn opgenomen.

Een bewoonster van het buitengebied sprak de leden van de gemeenteraad toe. Zij stelde dat zij regelmatig geluidsoverlast van evenementen ondervindt. Het betreft hier niet alleen overlast die wordt veroorzaakt door evenementen die in Diemen worden gehouden, maar ook van bijvoorbeeld evenementen in de regio zoals de Amsterdam Arena. Een aantal leden van de gemeenteraad vroeg eveneens aandacht voor de geluidsoverlast. Het college van B en W neemt een aantal suggesties van fracties in de gemeenteraad op in het definitieve draaiboek.

Straatroven

Vervolg van voorpagina

Vrijdag 14 november werd een 21-jarige vrouw op Polderland door twee mannen ingesloten. Zij trokken haar naar de grond en schopten haar tegen het hoofd. De mannen probeerden de telefoon van de vrouw te stelen. Maar doordat zij hard gilde lukte dit niet. De buit van de overvallers bestond slechts uit de oordopjes van de vrouw. Zaterdagavond 15 november probeerden twee mannen op het Mantelmeeuwpad een 21-jarige vrouw te beroven. Dit lukte niet. De vrouw kon wegrennen.

De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Film

DIEMEN - In De Omval worden nu ook overdag films vertoond.

Twee keer per maand is een film niet meer alleen 's avonds te zien. Zo draait 'Clouds of Sils Maria' dinsdag 25 november om 14.00 uur en om 20.00 uur.

Ubuntubrug officieel geopend

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Wethouder Lex Scholten en Marinus van Dijk, voorzitter van winkeliersvereniging Diemerplein, hebben dinsdagmiddag de Ubuntubrug officieel geopend. De brug ligt in het Nelson Mandelapark achter het winkelcentrum. Scholten legde uit dat de brug relatief hoog is omdat dit medewerkers van Waternet de mogelijkheid biedt met hun bootje onder de brug door te varen als zij bijvoorbeeld baggerwerkzaamheden moeten verrichten.

Coffeebar Bicker aan Diemerplein trekt veel klanten

Coffeebar levert ook 'to-goservice'

Benji en Chez aan het werk in Coffeebar Bicker. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Benji Kielman (42) en zijn vrouw Chez Lagcher (39) hebben tien weken geleden Coffeebar Bicker aan het Diemerplein 190 geopend. Zij zijn blij dat zij steeds meer klanten mogen ontvangen.

Zij wonen drie jaar in Diemen en wilden al langere tijd een eigen zaak beginnen. Chez hield een aantal enquêtes in Diemen en kwam tot de conclusie dat er in het centrum van Diemen behoefte was aan een coffeebar. Zij heeft het interieur van de zaak ontworpen en Benji, die in het verleden als aannemer werkte, heeft de zaak ingericht. De zaak ziet er mooi en sfeervol uit. Er zijn 50 zitplaatsen in de zaak en het terras biedt plaats aan 16 gasten.

Klanten kunnen in Coffeebar Bicker genieten van diverse soorten koffie, thee, zoetigheid en belegde broodjes. Benji: "Onze klanten kunnen hier lunchen en ook een high tea gebruiken. Wij vinden het wel prettig als mensen die met een grotere groep willen komen van tevoren even reserveren. Coffeebar Bicker levert ook 'to-goservice'. Koffie, thee en andere artikelen kunnen ook worden meegenomen. Klanten kunnen ook een knipkaart kopen. Als de kaart vol is, krijgen zij twee of drie kopjes gratis."

Coffeebar Bicker is zes dagen per week geopend: maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur. Tijdens de maandelijkse koopzondag is de coffeebar van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Benji en Chez hebben over klandizie niet te klagen. De loop zit er goed in en een aantal bezoekers is inmiddels vaste klant geworden. Bezoekers kunnen gebruik maken van gratis wifi. "Er komen hier ook klanten die een zakelijke bespreking houden of met hun laptop aan het werk gaan", aldus Chez. De markt op woensdag zorgt ook voor klanten van buiten Diemen. Benji: "Ik vind het jammer dat de marktkramen met de 'rug' naar onze zaak staan. Het zou beter zijn als de kramen worden omgedraaid. Dan lopen de bezoekers van de markt langs onze zaak en die van de collega's."

Rowin Snijder

38 jaar
Compostier en kunstenaar
Diemenaar (op en af)
sinds zijn geboorte

Je noemt jezelf ook 'Le Compostier', wie is dat?
"Ik help mensen om zelf te composteren, laat zien hoe makkelijk het is om het thuis te doen met behulp van wormen, of in groepsverband bijvoorbeeld in een buurtmoestuin."

Dus jij vindt wormen niet vies?
"Ik moet eerlijk toegeven in het begin wel, maar als je er een tijd mee bezig bent krijg je wel waardering voor deze intrigerende dieren."

Je hebt ook buurtmoestuin Sweetgrass in de Polder opgericht.
"Samen met Iris Voogd. De groep is inmiddels wel uitgebreid maar er is nog plek voor meer deelnemers. We zijn nu de grond aan het verrijken met composteerbaar materiaal uit de omgeving. Pantar brengt ons bijvoorbeeld de bladeren die zij in Diemen van de straat vegen."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"'Uit je comfortzone', heel interessant."

Favoriete stek in Diemen?
"Het schelpenpaadje achter de wijk Akkerland."

Stad of dorp?
"Dorp, maar dan wel dicht bij de stad."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen hebben?
"John of God, een spiritueel heler uit Brazilië."

Over 10 jaar…
"Dan hoop ik aan het werk te zijn in de stadslandbouw of een eigen boerderijtje te hebben en dan hoop ik weer heerlijk aan het schilderen te zijn."

Wat weten mensen niet van je?
"Dat ik ook nog heel goed ben in masseren."

Waar mogen ze je 's nachts voor wakker maken?
"Om op reis te gaan."

Leukste jeugdherinnering
"Hutten bouwen in de bouw in Diemen-Zuid en spelen op de dijk."

Als je een dagje burgemeester was...
"Dan zou ik een echte broedplaats ontwikkelen voor culturele en sociale dingen."

Vestiging hockeyclub

Vervolg van voorpagina

Sportpark De Diemen is vol. Het is alleen mogelijk om er hockeyvelden aan te leggen als er door opheffing of inkrimping van een sportvereniging voldoende plek vrijkomt.

In Bergwijkpark is aanleg van hockeyvelden mogelijk. Dit zou kunnen door minder woningen te bouwen op nog door de gemeente uit te geven grond of door minder groen aan te leggen. Als er wordt gekozen voor minder grond uitgeven zal de opbrengst voor de gemeente afnemen met twee tot drie miljoen euro. Op Park Spoorzicht zullen de grondwerkzaamheden aanzienlijk zijn en zal er een oplossing voor het parkeren moeten worden gevonden. Ook dient er een afweging te worden gemaakt ten aanzien van de huidige natuurfunctie.

De start van een hockeyvereniging zal fikse financiële gevolgen hebben. De aanlegkosten bedragen circa 400.000 euro per veld en de kosten van de bouw van een clubgebouw en kleedkamers zijn afhankelijk van de grootte en de gewenste kwaliteit. Het gaat dan al snel om een bedrag van 500.000 euro. De gemeenteraad zal bereid moeten zijn om de extra jaarlasten (tussen de 150.000 en 200.000 euro) structureel in de begroting op te nemen. Wethouder van Financiën Lex Scholten geeft aan dat het ledenaantal van een eventuele hockeyvereniging en het bedrag dat aan contributie wordt gevraagd van invloed zijn op de genoemde jaarlasten van de gemeente.

Medewerker avondwinkel Diemen-Zuid gewond bij overval

DIEMEN - Twee mannen hebben zaterdagavond de avondwinkel in winkelcentrum Kruidenhof in Diemen-Zuid overvallen. Een medewerker van de winkel is hierbij gewond geraakt.

Zaterdagavond kort voor middernacht kwamen twee bewapende jonge mannen de winkel binnen. Zij droegen beiden een bivakmuts en een shawl voor het gezicht. Een van de twee mannen heeft de medewerker van de winkel op het hoofd geslagen. De mannen maakten een paar euro buit en sloegen op de vlucht. Personeel van een ambulance heeft de medewerker van de avondwinkel ter plaatse aan zijn verwondingen behandeld. De politie startte onmiddellijk met een zoekactie in de buurt. Hierbij werd ook een speurhond ingezet. De zoekactie heeft niet tot aanhouding van de daders geleid.

Minister Blok opent Campus Diemen Zuid

DIEMEN - Minister Stef Blok (VVD) van Wonen en Rijksdienst opent donderdagmiddag Campus Diemen Zuid. Hij verricht de openingshandeling om 16.15 uur.

In Bergwijkpark is 50.000 vierkante meter aan leegstaande kantoorruimte verbouwd tot luxe huisvesting voor studenten. De eerste studenten trokken in de zomer van 2013 in hun appartement. Inmiddels wonen er meer dan 1000 studenten op Campus Diemen Zuid.

Op de campus is tevens 5.000 vierkante meter aan bedrijfsruimte. Hierin zijn diverse bedrijven, zoals horecazaken en een fitnesscentrum, gevestigd.

Doordat er op Campus Diemen Zuid veel reuring is, zijn ook de levendigheid en de veiligheid in de directe omgeving toegenomen.

Campus Diemen Zuid is ontwikkeld door Snippe Projecten BV.

Intocht Sint Nicolaas trekt veel bezoekers

Veel kinderen gaan op de foto met Sinterklaas

DIEMEN - Sint Nicolaas is zaterdag in Diemen gearriveerd. De kindervriend uit Spanje kwam rond 10.30 uur met de stoomboot aan bij de loswal. Daarna ging de Sint in een koets naar het Diemerplein, waar hij werd verwelkomd door burgemeester Amy Koopmanschap. Kinderen konden met de goedheiligman op de foto.

Sint Nicolaas en de hoofdpiet op de loswal. Foto's: Trudy Kroese

Zaterdagochtend vroeg viel er in Diemen lichte regen. Veel ouders die met hun kinderen naar de Weespertrekvaart waren gekomen hadden een paraplu bij zich. Gelukkig was het kort na 10.00 uur droog. De kinderen die langs de Weespertrekvaart stonden waren vol verwachting. Veel kinderen droegen een pak van Zwarte Piet en waren zwart geschminkt. Onder leiding van Sandra Hoekstra, voorzitter van de Algemene Schakelvereniging Diemen (ASV), werden sinterklaasliedjes gezongen. Dit bleef niet zonder resultaat, want al spoedig arriveerden de duikpieten. De duikpieten zwommen zonder zichtbare problemen in het koude water van de Weespertrekvaart. Een aantal Zwarte Pieten werd door een legertruck naar de Diemerburg gebracht. Daar stapten zij uit en mengden zich onder de blije kinderen.

De brugwachter deed de Diemerbrug daarna omhoog om de boot met de Pepernotenband doorgang te verlenen. De muzikale Zwarte Pieten begeleidden met hun instrumenten de door kinderen en volwassenen gezongen klassieke sinterklaasliedjes. Kort daarna kwam de stoomboot in zicht. Sinterklaas stond voor op de boot, geflankeerd door de hoofdpiet en een aantal andere trouwe collega's. De stoomboot voer eerst langs de kade aan de kant van de Hartveldsweg.

De kinderen konden de goedheiligman en zijn trouwe helpers van dichtbij zien. De Zwarte Pieten gaven sommige kinderen zelfs een hand. Ook werd er met pepernoten gestrooid. Vlak voor de Venserbrug maakte de boot een draai naar links. Daarna werd er koers gezet in de richting van de loswal.

Burgemeester Koopmanschap ontvangt Sint Nicolaas.
Sint Nicolaas toont zijn talent als dirigent.

Sinterklaas is onder de indruk van het vernieuwde winkelcentrum

De Sint werd op de loswal van harte welkom geheten door Sandra Hoekstra. Terwijl hij daarna veel kinderen de hand schudde, gingen de Zwarte Pieten beide kades van de Weespertrekvaart af om kinderen strooigoed aan te bieden. De Sint nam even later plaats in een koets. De optocht ging via de Diemerburg en de Burgemeester Bickerstraat naar het Diemerplein. Daar hadden zich veel kinderen met hun ouders en andere familieleden verzameld.

Welkom
Burgemeester Amy Koopmanschap heette Sinterklaas op het podium van harte welkom. Het was een bijzonder moment, want het was de laatste keer dat zij als eerste burger van Diemen de kindervriend uit Spanje mocht ontvangen. Volgend jaar vertrekt zij als burgemeester van Diemen. De Sint en de burgemeester hebben een hechte band. Het was zaterdag alweer de twaalfde keer dat zij hem als burgemeester van Diemen officieel welkom mocht heten. De Sint, die het was opgevallen dat het tijdens de intocht bij de loswal nog drukker was dan vorig jaar, had een speciaal cadeau voor de burgemeester: een fraaie foto van beiden tijdens de ontvangst van vorig jaar op het Diemerplein.

Ook Zwarte Pieten van de Pepernotenband waren er dit jaar bij

Burgemeester Koopmanschap herinnerde zich dat Sinterklaas en zij vrijwel elk jaar over de uitbreiding en renovatie van winkelcentrum Diemerplein hebben gesproken. Het winkelcentrum werd een dag eerder officieel heropend. De goed geïnformeerde Sint wist uiteraard van de ontwikkelingen in het winkelcentrum en beloofde er een kijkje te gaan nemen. Over goed geïnformeerd gesproken: de Zwarte Pieten die over het Diemerplein liepen kenden veel kinderen en volwassenen bij naam.

Jong en oud kon in een tent een heerlijk kopje koffie of beker warme chocolademelk halen. Uiteraard was er ook speculaas. Voor kinderen was er de mogelijkheid om met Sinterklaas op de foto te gaan.

Niet alleen de kinderen in Diemen genoten, ook de volwassenen waren zeer te spreken over de intocht bij de loswal en de ontvangst op het Diemerplein. "Ik vind de intocht elk jaar goed georganiseerd", aldus Aschwin van Wel. Hij was met zijn kinderen en zijn vader aanwezig op de loswal en later op het Diemerplein. "Er zijn altijd veel Zwarte Pieten aanwezig die de tijd voor de kinderen nemen. Ook is er altijd voldoende strooigoed. Ik vind het ook goed dat er hekken rond het plein staan. De kinderen lopen daardoor niet zo snel van het terrein af."

Hij maakte als kind de intocht van Sinterklaas in Diemen dikwijls mee. "Ook toen kwam Sinterklaas met de stoomboot bij de loswal aan. Maar toen werd hij nog niet op het Diemerplein ontvangen, maar bij het gemeentehuis."

Sinterklaas liet maandag tussen zijn drukke werkzaamheden door telefonisch weten dat hij de intocht fantastisch vond. "Ik vond het leuk dat dit jaar de Pepernotenband erbij was. Ik heb bij de loswal en op het Diemerplein alleen maar lieve kinderen gezien. Ik vond het een bijzondere dag omdat het de laatste keer was dat ik in Diemen door burgemeester Koopmanschap werd ontvangen. Marinus van Dijk heeft mij rondgeleid door winkelcentrum Diemerplein. Ik vind dat het een prachtig winkelcentrum is geworden. In het winkelcentrum heb ik de Diemer Harmonie even gedirigeerd. Er werd een mooi sinterklaasliedje gespeeld."

'Ik wil bij de top 20 eindigen'

Marathonschaatser Mark van der Harst

Marathonschaatser Mark van der Harst. Foto: Trudy Kroese

door Oscar Borghardt

DIEMEN - Marathonschaatser Mark van der Harst (21) uit Diemen heeft er dit seizoen al weer vijf wedstrijden op kunstijs op zitten. Hij hoopt dit seizoen de opwaartse lijn van zijn prestaties opnieuw door te trekken om uiteindelijk deel te gaan uitmaken van de topdivisie.

De talentvolle Mark van der Harst maakt deel uit van Team Haven Amsterdam dat in de eerste divisie uitkomt. Team Haven Amsterdam heeft ook een ploeg die uitkomt in de topdivisie. Dat is het hoogste niveau van het marathonschaatsen in Nederland. Het team van Mark bestaat uit vier leden en twee reserves. Ploegleiders van het team van Mark zijn Leon Essink en Lars Haringsma.

Marathonseizoen ontsierd door diverse ernstige ongelukken

Daarnaast traint hij ook met de marathonselectie Amsterdam. Dit team bestaat uit schaatsers van verschillende ploegen uit de provincie Noord-Holland. In die selectie zitten ook schaatsers uit de topdivisie. De trainers van de marathonselectie Amsterdam zijn Hans Pieterse en Youri Lissenberg. Pieterse is een voormalige gerenommeerde marathonschaatser uit Diemen. De trainingen van die selectie vinden plaats op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. "Het deelnemersveld in de topdivisie bestaat uit tussen de 50 en 60 schaatsers. In de eerste divisie rijden er meer schaatsers mee. Tijdens de eerste marathonwedstrijd in Amsterdam ben ik als 14e geëindigd, in Utrecht ben ik 24e geworden. In Den Haag eindigde ik op de 18e plaats en in Haarlem als 33e. Ik sta momenteel op de 22e plaats van de ranking."

Tijdens het gewestelijk kampioenschap dat vorige week op de Jaap Edenbaan plaats vond werden alleen de eerste 12 schaatsers in de uitslag opgenomen. "Ik ben vlak na die groep over de finish gekomen, als 14e of 15e." Hij is ambitieus: "Ik wil dit seizoen bij de top 20 in de eerste divisie eindigen. Als ploeg willen wij regelmatig in de top 10 of in de top 5 eindigen. Het doel is om in het ploegenklassement een podiumplaats te behalen. Mijn doel is om op termijn door te stromen naar de topdivisie. De sponsor besluit welke schaatsers naar een hoger niveau doorstromen. Ik denk niet dat ik volgend seizoen al in de topdivisie zal uitkomen, maar over enkele jaren hoop ik dat dit wel het geval is. Een marathonschaatser is meestal op zijn best als hij eind twintig, begin dertig is."

Het marathonschaatsen heeft de laatste weken volop het nieuws gehaald, helaas niet positief. Er hebben diverse ernstige ongelukken plaatsgevonden. Tijdens een wedstrijd in de eerste divisie raakte schaatser Martin van der Pol ernstig gewond, er werd zelfs even voor zijn leven gevreesd. "Toen Martin dat ongeluk kreeg reed ik in de kopgroep, het ongeluk gebeurde achter mij en ik heb het dus niet zien gebeuren. Het was heel erg. Ik ben nooit bang geweest voor een wedstrijd, maar tijdens de marathon in Utrecht spookte het ongeluk van Martin wel door mijn hoofd, ik denk bij meer schaatsers. Maar na enkele ronden schaatsen was dat niet meer het geval, toen ging ik volledig op in de wedstrijd."

De discussie om marathonschaatsers snijvaste kleding te laten dragen volgt Mark op de voet. Er zijn argumenten voor, maar ook tegen. De argumenten voor zijn dat het schaatsers tijdens wedstrijden kan beschermen tegen snijwonden, maar tegen pleit dat schaatsers het te warm krijgen. Dit kan een aanslag op hun gezondheid zijn en prestaties negatief beïnvloeden. "Misschien is het een optie dat schaatsers een semisnijvast pak gaan dragen. Dat houdt in dat het schaatspak op essentiële plekken snijvast materiaal heeft, bijvoorbeeld op de plekken waar de slagaders in het lichaam lopen."

donderdag 20 november

Expositie

In het gemeentehuis is de tentoonstelling 'Connect' te zien, met werken van Paul Smulders en Willem Harbers. De expositie wordt om 19.30 uur geopend door burgemeester Koopmanschap. De expositie is te bezichtigen tot 10 januari 2015 op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur.

20, 23 en 25 november

Film in De Omval

'Clouds of Sils Maria' is een intrigerend spiegelpaleis over acteren, ouder worden, jong blijven, vriendschap en de liefde, met in de hoofdrol Juliette Binoche. Aanvang dinsdag 14.00 uur en 20.00 uur, donderdag 20.00 uur, zondag 11.30 uur, een kaartje kost € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 21 november

Cabaret in De Omval

Micha Wertheim speelt 'Micha Wertheim voor zichzelf'. Na 10 jaar nu eens een voorstelling niet gemaakt voor het publiek, maar voor hemzelf. Aanvang 20.30 uur, een kaartje kost € 16,-, reserveren via theaterdeomval.nl.

Informatiemiddag

'Vergeetachtig… En wat dan nog?' is de titel van de bijeenkomst over vergeetachtigheid en dementie. Iedereen vergeet weleens dingen en bij het ouder worden neemt de vergeetachtigheid toe. Is dit het begin van dementie? Kerina Boelema, casemanager dementie van Cordaan komt iets vertellen over het onderwerp en beantwoordt vragen. 14.00 uur, Huis van de Buurt 't Kruidvat, toegang gratis. Informatie: SWD, 06-12620432.

Bezoek Sinterklaas

De mensen van het restauratiefonds van de Sint Petrus' Bandenkerk regelen bezoeken aan huis van de goede Sint en twee van zijn Pieten. De opbrengst komt ten goede aan de restauratie en het onderhoud van de kerk. Bezoeken worden afgelegd op vrijdag 5 en zaterdag 6 december. Informatie: 06-46097323 of ellenvandenheuvel@hotmail.nl.

zondag 23 november

Filateliebeurs

De Diemense filatelieclub De Zegelaars houdt haar maandelijkse filateliebeurs in De Schakel van 9.00 tot 16.00 uur. Handelaren en 5- en 10-centsboeken zijn volop aanwezig. Entree voor niet-leden is € 1,-. Informatie: 020-6942002.

maandag 24 november

Aqua Fauna

Aquariumvereniging Aqua Fauna houdt een bijeenkomst in De Schakel vanaf 20.00 uur. Liefhebbers worden geholpen met problemen en er worden vissen geruild. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Entree gratis.

dinsdag 25 november

Darten

Elke dinsdag kan er in Huis van de Buurt 't Kruidvat van 14.00 tot 16.00 uur gedart worden. Het maakt niet uit hoe goed of slecht u gooit, het gaat vooral om de gezelligheid. Meedoen is gratis.

woensdag 26 november

Positief Opvoeden

De cursus Positief Opvoeden (Triple P) geeft ouders praktische tips om met grote en kleine problemen in het gezin om te gaan. De cursus start op 21 januari 2015 en is bestemd voor ouders met één of meer kinderen in de leeftijd van 2-12 jaar. Woensdag 9.30-12.00 uur, De Brede HOED, geen kosten. Aanmelden: Jet van Dongen, 06-333153018, j.van.dongen@altra.nl.

Bingo

Gezellige bingo in zorgcentrum de Diem. Aanvang 14.30 uur, deelname € 2,-, voor bewoners € 1,-.

Zilver

In het kader van het jubileum '25 jaar Diemen Noord' zijn er ruim 50 senioren en 70 jongeren met elkaar in contact gebracht. Deze bijzondere ontmoetingen zijn verwerkt tot een theatervoorstelling waarin de leerlingen en het publiek een tijdreis door Diemen-Noord zullen maken. 19.00 uur, brede school Noorderbreedte, aanvang 19.30 uur, toegang gratis.

Cabaret in De Omval

'Eric van Sauers ontroert' is de nieuwe voorstelling van deze meesterverteller. Aanvang 20.30 uur, € 15,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

donderdag 27 november

Lezing over medicijnen

PCOB Diemen heeft apotheker Geralt Niezing van de Diemer Apotheek uitgenodigd om te vertellen over de werkwijze in de apotheek en praktische zaken rond medicijngebruik. Alle belangstellenden zijn welkom op deze ledenbijeenkomst van PCOB Diemen in De Schakel. Aanvang 14.00 uur.

vrijdag 28 november

Aquadisco

Zwemmen en swingen in het Duranbad: discozwemmen van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kosten € 5,-.

Linedance

Vanaf 28 november elke vrijdagavond om 19.30 uur linedance in wijkcentrum Noorderlicht. Informatie: 06-13512008.

Jazz in De Omval

'A Night At The Blue Note' is een hommage aan de muziek van de jaren 40 en 50. Gespeeld door Ben van den Dungen, een van Nederlands meest toonaangevende saxofonisten. 20.30 uur, € 16,-. Reserveren: theaterdeomval.nl.

zaterdag 29 november

Bezoek van Sint

Sinterklaas brengt vanaf 13.00 uur een bezoek aan winkelcentrum Diemen-Noord. In een van de etalages in het winkelcentrum is een bijzondere sinterklaascollectie te bewonderen.

zondag 30 november

Kamermuziek

Topamateurmusici in De Hoop: Het Freling Trio bestaat uit Nicole Freling - fagot, Ella Broekstra - klarinet en Cristina Lavini - piano. Zij spelen trio's van Beethoven, Rota en Glinka, alsmede 8 stukken voor klarinet, altviool en piano van Bruch. De Hoop, aanvang 15.00 uur. Kaarten aan de zaal of reserveren via 020-3317135, vriendenvandehoop@planet.nl.

maandag 1 december

Computercursus

Bij voldoende deelname start PCOB-enter in januari 2015 weer een cursus Windows 7 voor beginners. Aanmelden: 06-43734155 (elke donderdag van 18.00 – 21.00 uur) of op woensdagochtend in de Schakel.

DKV Victoria wint van Aurora

Korfballers uit Diemen starten sterk

DKV Victoria maakte het Aurora lastig. Foto: Yannick uit den Boogaard

DIEMEN - DKV Victoria heeft de thuiswedstrijd tegen Aurora gewonnen. De korfballers uit Diemen leidden bij rust met 12-7 en liepen na de hervatting uit naar een 18-14 overwinning.

Na de verloren wedstrijden op het veld tegen Aurora was DKV Victoria erop gebrand om Aurora dit keer te verslaan. Dit lukte ook. Na een mooie wedstrijd stond er uiteindelijk een 18-14 overwinning voor de korfballers uit Diemen op het scorebord in Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan.

De uitslag geeft aan wat op het veld ook zichtbaar was. DKV Victoria was vanaf de eerste minuut sterker dan de bezoekers en liet dat merken. Na tien minuten stond DKV Victoria op een ruime 5-1 voorsprong. Het gat tussen beide teams bleef groot tot aan de rust. Halverwege de wedstrijd was de stand 12-7 in het voordeel van de thuisploeg.

Genadeklap
In het tweede bedrijf gaf DKV Victoria Diemen Aurora de kans om terug te komen tot 12-9. Daarna nam de thuisclub weer meer afstand van Aurora. De spanning bleef echter in de wedstrijd doordat DKV Victoria verzuimde om de genadeklap uit te delen.

Aurora kwam terug tot 15-14 en de wedstrijd leek te kantelen. De ploeg uit Diemen herpakte zich en maakte nog drie doelpunten waardoor het gat van 1 naar 4 doelpunten ging. Vlak daarna klonk het eindsignaal en was het een gewonnen wedstrijd voor de club uit Diemen.

Fel spel
DKV Victoria kan terugkijken op een solide wedstrijd. Na het verlies vorige week tegen Swift was dit de eerste echte test. Ondanks dat het lastig was, bleef de ploeg goed samenspelen en werd er gevochten voor elke bal. Dit felle spel is er dit seizoen ingekomen en resulteert in veel gewonnen duels.

Zaterdag gaat DKV Victoria op bezoek bij Paal Centraal. De wedstrijd in Delft begint om 18.15 uur.

Vleugelspelers

Als tegenstander van wat de Engelsen Modern Football noemen houd ik niet van businessseats, Arenakaarten en kale voetballers met tatoeages en een hoofdtelefoon. Uiteraard blijf ik liefhebber van buitenspelers en dan wel van het klassieke type: een rechtsbenige op de rechterflank en een linkspoot aan de andere zijde.

Veel supporters van Ajax zijn verheugd over de doorbraak van rechtsbuiten Anwar El-Ghazi. En terecht. De talentvolle speler kan zijn tegenstander buitenom en binnendoor passeren, heeft een goede voorzet en scoort ook nog.

Ajax heeft een mooie traditie waar het buitenspelers betreft. Sjaak Swart en Piet Keizer waren de flankspelers van het legendarische Ajax dat in het begin van de jaren 70 Europa domineerde. Later waren Tscheu La Ling en Simon Tahamata publiekslievelingen. In de jaren 80 betoverde de Deense linksbuiten Jesper Olsen het publiek.

Het Ajax van trainer Louis van Gaal dat in 1995 de Champions League won, viel ook graag over de flanken aan. Op rechts stond de Nigeriaan Finidi George, een klassieke rechtsbuiten. Marc Overmars was de snelle linksbuiten. De rechtsbenige Overmars ging niet vaak buitenom, meestal passeerde hij zijn tegenstander binnendoor en kon daarna op doel schieten. Een uiterst succesvolle speler, maar niet iemand aan wiens acties ik vaak terugdenk.

Sinds een kleine tien jaar opteren trainers graag voor linksbenige spelers op de rechterflank en een rechtsbenige voetballer aan de overkant. Zij kunnen inderdaad makkelijk binnendoor passeren en op doel schieten. Maar zij zijn ook voorspelbaar en een spits krijgt zelden een goede voorzet.

De klassieke buitenspeler komt dreigend op de back af, passeert hem bij voorkeur buitenom en geeft daarna een harde voorzet. Het liefst een bal die van het doel afdraait. De spits hoeft vervolgens alleen maar tegen die bal aan te lopen om doeltreffend te zijn.

Teams De Meeuwen winnen

DIEMEN - De heren van De Meeuwen hebben de uitwedstrijd tegen Veenendaal gewonnen: 5-4. Het eerste damesteam rekenende voor eigen publiek af met Duinkikker: 9-3.

De Meeuwen had te maken met veel afzeggingen. Gelukkig kon er een speler van het tweede team mee, zodat er toch nog een wisselspeler was. De eerste periode verliep vrij mak. Aan beide kanten werd er niet geprofiteerd van een overtalsituatie. In de tweede periode was er een grote kans voor de heren uit Diemen in de vorm van een strafworp. Deze werd op de lat geschoten. Vlak daarna opende De Meeuwen de score. De tweede periode werd derhalve afgesloten met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

In de derde periode kwam de wedstrijd los. Eerst was er een schot van afstand van de thuisploeg dat beide teams weer naast elkaar zette. De Meeuwen kwam weer op voorsprong door een slim uitgespeelde overtalsituatie. De derde periode eindigde in een 3-2 voorsprong voor Veenendaal door onder andere een snel uitgespeelde overtalsituatie.

In de laatste periode sloeg de vermoeidheid toe bij beide teams. Na twee snelle doelpunten stond het 4-3 voor het thuisteam. Iets meer dan een minuut voor het einde scoorde De Meeuwen de gelijkmaker uit opnieuw een overtalsituatie. De Meeuwen kreeg 21 seconden voor het einde opnieuw een overtalsituatie in de omschakeling. De scheidsrechter legde het spel stil vanwege verwarring bij de jury. Op deze manier kreeg De Meeuwen de kans om in de overtalsituatie-opstelling te gaan liggen. Er werd kort overlegd en besloten dat de tijd zo lang mogelijk uitgespeeld zou worden en er vlak voor het einde op doel geschoten zou worden. Jeroen Sondaar, 15 jaar en de jongste speler van het veld, maakte zes seconden voor tijd de bevrijdende en winnende treffer.

Dames 1
Na enkele nederlagen wilde het eerste damesteam weer eens drie punten pakken. De wedstrijd begon voorspoedig voor de thuisclub. Duinkikkers maakte enkele doelpunten en Amy Waardenburg scoorde vier opeenvolgende doelpunten voor De Meeuwen. De score kwam hierdoor op 4-2 in het voordeel van de thuisclub. Hierna liep de Meeuwen verder uit via mooie doelpunten van onder anderen Tessa Coumou en Suzanne Portegijs. De Meeuwen kreeg nog een strafworp tegen die door de tegenpartij werd benut. De eindscore kwam hiermee op 9-3 in het voordeel van De Meeuwen.

Zeeburg verliest van We Have

Een fel duel om de bal. Foto: Yannick uit den Boogaard

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen We Have uit Weesp verloren: 19-16.

Het was een beladen wedstrijd omdat het duel tussen de handbalsters uit Diemen en Weesp wordt gezien als een derby. Sporthal Aetsveld zat goed vol. De eerste punten gingen gelijk op. SV Zeeburg speelde een goed eerste kwartier en kon iets uitlopen. Maar de focus was het laatste kwartier weg en er werd in de verdediging niet meer goed gecommuniceerd. In de aanval wisten de dames van SV Zeeburg ook niet zo goed wat ze moesten doen. Het spel werd rommelig. We Have kon uitlopen naar een 9-7 voorsprong.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. We Have was een stuk feller en meer geconcentreerd. SV Zeeburg wisselde goede momenten af met slordige fouten. Er werden diverse tijdstraffen uitgedeeld en uiteindelijk kreeg een speelster van SV Zeeburg een directe rode kaart. Dit was een keerpunt in de wedstrijd die SV Zeeburg niet meer te boven kon komen. We Have won met 19-16.

Het eerste damesteam van SV Zeeburg is het seizoen in de zaal slecht gestart met twee punten uit vier wedstrijden. Zaterdag spelen de dames thuis tegen Westsite, de ploeg die op de derde plaats staat. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Acupunctuur in Weesp! Heeft u last van slapeloosheid, migraine of PMS klachten. Maak dan snel een afspraak. www.ackrufy.nl / tel.: 0294-785331

SCOOTERS Nieuw & gebr. scooterdumper.nl. Vespa en Piaggio met hoge korting uit voorraad ! Reparatie / onderhoud / verzekeringen / scooterlease / accessoires. Bloemendalerweg 41a Weesp 0294-414108 / 06-12868539 info@scooterdumper.nl

Taxi Centrale Diemen
020-6905858

IKONENKUNST bijeenkomst 11 en 16 dec. 20-21 uur, Theater de Omval Diemen Vrij entree 020-6990717

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl