DiemerNieuws

3 maart 2016

DiemerNieuws 3 maart 2016


Diemen krijgt een jaarlijkse sportprijs

DIEMEN - Tijdens het Loswalfestival wordt de eerste winnaar van 'de Sportvereniging van het jaar' bekendgemaakt. Het gaat hier om een nieuwe prijs. De winnaar wordt elk jaar tijdens het Loswalfestival bekendgemaakt.

De prijs wordt op vrijdagavond 27 mei uitgereikt, de eerste dag van het Loswalfestival. Het Loswalfestival duurt dit jaar drie dagen: vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 mei. Die laatste dag vindt de Veiligheidsdag plaats. De afgelopen jaren duurde het festival vier dagen, er werd toen al op donderdag begonnen. De Stichting Loswalfestival heeft besloten om het evenement drie dagen te laten duren. Er kwamen de laatste jaren te weinig bezoekers op donderdag. Danny Mica, voorzitter van de Stichting Loswalfestival: "Alle sportverenigingen in Diemen kunnen een schriftelijke motivatie indienen waarin zij duidelijk maken waarom zij in aanmerking komen voor de onderscheiding Sportvereniging van het Jaar. Dat kunnen allerlei redenen zijn: goede prestaties, een nieuwe of verbeterde accommodatie of een bijzondere gebeurtenis. Dit is tijdens de bijeenkomst van de sportraad aan de verenigingen duidelijk gemaakt. Een jury zal de winnaar aanwijzen en op vrijdagavond 27 mei bekendmaken. De winnaar krijgt een wisselbeker en een beker die de vereniging mag houden." De eerste dag en avond van het Loswalfestival staat voor een groot deel in het teken van sport. Vanaf 18.00 tot 20.30 uur is er een sportmarkt.
Vervolg op pagina 5.

PvdO: 'Dit is rookhokakkoord'

DIEMEN - Oppositiepartijen hebben fel uitgehaald naar het besluit van de coalitiepartijen PvdA, D66 en GroenLinks om door te gaan als minderheidscoalitie met gedoogsteun van de SP en Diemen Linksaf. De Partij van de Ouderen (PvdO) spreekt van een 'rookhokakkoord'.

De coalitie verloor in december 2015 de meerderheid in de gemeenteraad nadat Anne-Miek Wijnbergen en Leo Smits de fractie van de SP verlieten en doorgingen als Diemen Linksaf. De SP trok in januari wethouder Maïta van der Mark terug.

De coalitiepartijen hielden gesprekken met de oppositiepartijen. De uitkomst was dat er nu verder wordt gegaan met een minderheidscoalitie die gedoogsteun krijgt van de SP en Diemen Linksaf. De coalitie wordt voortgezet met drie in plaats van vier fulltime wethouders. De oppositiepartijen hebben het gevoel dat de coalitiepartijen nooit serieus hebben overwogen om met een van de oppositiepartijen in zee te gaan. Zij vinden doorgaan met een minderheidscoalitie niet verstandig en vinden het opmerkelijk dat er nu nog maar drie fulltime wethouders zijn, terwijl in het verleden benadrukt werd dat er vier nodig waren. Peter Prins (PvdO) is van mening dat de SP de zwakste schakel in de coalitie was. Hij ziet weinig in de doorstart. "Het lijkt alsof er niets is veranderd. Alleen de SP-wethouder is verdwenen. De collegepartijen hebben in dit rookhokakkoord besloten door te gaan als minderheidscollege, met gedoogsteun van de overgebleven uitgetreden SP-leden. De veroorzakers van de crisis zijn gepromoveerd tot betrouwbare vazallen. Zijn ze nu vakkundig monddood gemaakt en 'in het pak genaaid'?" Prins denkt dat de afspraken die tussen de coalitiepartijen en de gedoogpartijen zijn gemaakt niet zullen werken. Hij is van mening dat de conflicten binnen de SP slecht zijn voor de beeldvorming van het openbaar bestuur. "Ik moet helaas vaststellen dat de coalitiepartijen de plank hebben misgeslagen met deze niet-toekomstbestendige constructie."

De VVD heeft eveneens kritiek op het besluit. De liberalen wijzen erop dat het college nu opeens wel met drie in plaats van vier fulltime wethouders kan werken.

Vervolg op pagina 3.

Vijf aan-houdingen bij hennep-plantage aan Polderland

DIEMEN - De politie heeft vorige week woensdagmiddag in een woning aan Polderland vijf mensen aangehouden. Zij waren aanwezig bij een hennepplantage in het pand.

Na een melding via Meld Misdaad Anoniem gingen politieagenten de woning binnen. De agenten zagen in de woning een hennepplantage die klaar was voor de oogst. De vijf verdachten waren daarmee bezig.

Vernietigd
De verdachten zijn overgebracht naar een cellencomplex waar zij verhoord zijn door de recherche. Na toestemming van de officier van justitie is de plantage ontruimd en de oogst ter plaatse vernietigd.

De politie verzoekt mensen die informatie of een vermoeden hebben over een hennepplantage contact op te nemen. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Inloopavond over Oost-West-as

DIEMEN - In Schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg 23 wordt dinsdagavond 8 maart een inloop gehouden die in het teken staat van het voorlopig ontwerp van deelgebied Plantage De Sniep van de Oost-West-as.

De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Iedereen is van harte welkom om het ontwerp te komen bekijken. Medewerkers van de gemeente zullen informatie verstrekken en vragen beantwoorden.

Werk aan complex De Diemer

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Er wordt hard gewerkt aan de bouw van appartementencomplex De Diemer (voorheen bekend als De Sfinx). In het gebouw aan de Ouddiemerlaan, dat op de plek komt waar vroeger bejaardenhuis De Diem stond, komen appartementen die verhuurd worden. Bij de werkzaamheden wordt gebruikgemaakt van grote hijskranen.

De bouwwerkzaamheden worden met belangstelling gevolgd door jong en oud. Het geluid van de werkzaamheden is dikwijls van ruime afstand te horen. De appartementen worden volgens de planning eind 2016, begin 2017 opgeleverd.

80.492

kilo textiel werd vorig jaar in Diemen gedoneerd via de textielcontainers van Sympany

Politie zoekt overvallers woning

De drie verdachten van de overval. Foto: Politie Diemen-Ouderamstel

DIEMEN - De politie is op zoek naar drie mannen die op vrijdagochtend 29 januari rond 10.45 uur geprobeerd hebben de bewoners van een woning aan de Trekschuit in Diemen te overvallen. De politie beschikt over camerabeelden van de drie mannen.

Een van de daders was gekleed in een jasje van een postbezorger en hij had ook een pakketje in zijn handen. De man belde aan bij de woning en op het moment dat de bewoonster de deur opende werd zij direct belaagd, geschopt en geslagen. Vervolgens kwamen er nog twee daders aan. De echtgenoot van het slachtoffer kwam ook naar de deur omdat hij gegil hoorde en er volgde een worsteling in de gang. De overvallers hielden het voor gezien en sloegen op de vlucht. Het echtpaar bleef met verwondingen aan het gezicht achter. Mensen die de mannen herkennen of over meer informatie beschikken kunnen contact opnemen met de politie via de Opsporingslijn: 0800-6070. Zij kunnen ook contact opnemen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Weerbericht

Wisselvallig met kans op maartse buien
De meteorologische lente is deze week van start gegaan. Vooralsnog zit er nog geen warmer lenteweer aan te komen. Tot in het weekeinde wordt het weer bepaald door een grootschalig lagedrukgebied boven Centraal- en West-Europa. Dit systeem veroorzaakt wisselvallig weer met kans op regen, in het weekeinde ook maartse buien afgewisseld door wat zonneschijn.

Vrijdag + het weekeinde
Vrijdag overheerst de bewolking. Er zijn perioden met regen, mogelijk ook natte sneeuw. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind. Het wordt zo'n 4 graden. Zowel zaterdag als zondag is het wisselend bewolkt. Er kunnen enkele maartse buien vallen, al nemen die in aantal af. Af en toe schijnt de zon. De wind neemt in kracht af tot matig (windkracht 3) en draait naar noordwest. Er is kans op nachtvorst, in de middag oplopend naar 5 à 6 graden.

Trend na het weekeinde
We komen geleidelijk onder de vleugels van een uitloper van het Azorenhogedrukgebied. De wind draait naar noord tot noordoost. De kans op neerslag neemt af. Er komt wat meer ruimte voor de zon. Er is eerst grote kans op nachtvorst. De maxima lopen op naar rond 7 à 8 graden.

Weetje
De meteowinter van 2015-2016 is met een gemiddelde van 6.3 graden (normaal 3.4 graden) de op een na zachtste winter sinds het begin van de temperatuurmetingen in 1706. December had daarin het grootste aandeel. Januari en februari waren eveneens zacht, maar met ook enkele winterprikken. Recordzacht blijft de winter van 2006-2007 met gemiddeld 6.5 graden.

Friese meisjes in de Arent Krijtsstraat

In 1970 was de nood blijkbaar zo hoog dat de directrice van de protestants-christelijke bejaardenzorg Probezo in de Arent Krijtsstraat haar toevlucht nam tot het werven van meisjes uit Friesland. Zij trachtte ze te lokken met "een eigen vrije kamer in een prettige vertrouwde sfeer" en "goede verbindingen met de stad". Die verbinding met de stad was het lokkertje. De Arent Krijtsstraat in Diemen was natuurlijk op zich niet the place to be in 1970. Amsterdam wel. Al kwam er op 24 augustus van dat jaar wel een einde aan het jarenlange Damslapen met flinke rellen en een met scherp schietende politie. De dag erop leefden 80 mariniers zich uit op de Dam. Met koppelriemen en knuppels sloegen de provinciale kortgeknipte Jantjes de verbaasde langharige en peace roepende buitenlandse hippies van de Dam. Al dat rumoer vlak bij Diemen was misschien de reden voor de protestants-christelijke directrice van Probezo om de naam Amsterdam te mijden en het in de advertentie in de Leeuwarder Courant te houden op: "Welke jonge vrouw en meisje wil eens iets anders? Of werken in een andere omgeving?"

Stemgedrag

DIEMEN - In het DiemerNieuws van vorige week werd melding gemaakt van het feit dat de gemeenteraad unaniem heeft ingestemd met de wijziging van de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening) die tot gevolg heeft dat er komende zomer acht dancefestivals in het Diemerbos morgen worden gehouden.

De fracties van de Partij van de Ouderen en de SP hebben echter tegen het voorstel gestemd. Het voorstel is wel aangenomen, want de overige fracties in de gemeenteraad stemden voor. Het voorstel is dus niet unaniem aangenomen.

DIEMEN - De politie heeft vrijdagmiddag in Diemen een 19-jarige automobilist op de bon geslingerd omdat hij zonder geldig rijbewijs reed.

Het was de tweede keer dat de politie de Amsterdammer betrapte tijdens het rijden zonder geldig rijbewijs. Bij een volgende gelegenheid wordt zijn auto in beslag genomen, zo is hem te verstaan gegeven.

De Woonhoeve wordt duurzaam en comfortabel

Zaterdag open dag in Theater De Omval

De Woonhoeve. Artist impression: Marcel Lok_Architecten

DIEMEN - In Theater De Omval vindt op zaterdag 5 maart van 11.00 tot 14.00 uur een open dag plaats die in het teken staat van het nieuwbouwproject De Woonhoeve in de wijk Plantage De Sniep. Building4you Development is de projectontwikkelaar van De Woonhoeve. Architect is Marcel Lok_Architecten. De woningen worden verkocht door Ramón Mossel Makelaardij o.g. BV.

De Woonhoeve is een project bestaande uit appartementen met een grote tuin of ruim terras inclusief parkeerplaats en een gezamenlijke tuin met moestuin en tuinkamer. De Woonhoeve is een kleinschalig nieuwbouwproject dat in nauw overleg met de kopers zal worden gebouwd.

Op een kavel van bijna 1.800 vierkante meter aan de Joop Niemanslaan (nabij de Sportlaan) worden appartementen gerealiseerd variërend van 70 tot 185 vierkante meter. Deze kavel grenst aan twee zijden aan het water. Aan de overzijde ligt Tennisvereniging Diemen Zuid. Het is een aantrekkelijke locatie: dicht bij Sportpark De Diemen, het Diemerbos en de nieuwe locatie van de brede school De Kersenboom. De locatie is goed bereikbaar per auto en het openbaar vervoer (lijn 9).

Beeld van een appartement. Marcel Lok_Architecten

De Woonhoeve is goed bereikbaar per
auto en openbaar vervoer

Parkeerplaats
De hoeve wordt centraal op de kavel gebouwd. Hieromheen wordt een tuin aangelegd, omringd door een haag. Tevens wordt er een plaats voor een moestuin gereserveerd. Het gebouw zal, met Franse leien bekleed, de uitstraling van een hoeve krijgen, waardoor het een uniek gebouw wordt. Het gebouw zal slechts drie verdiepingen tellen met woningen met een tuin op de begane grond, appartementen op de eerste etage en penthouses met hoge plafonds onder het schuine dak op de tweede etage.

Er zal voor alle woningen een eigen parkeerplaats zijn en een privéberging in de bijgebouwen. Voor gemeenschappelijk gebruik wordt een tuinkamer aangelegd. De exacte bestemming hiervan wordt bepaald door de toekomstige bewoners. Een mogelijkheid is een plek waar men gezamenlijk kan eten.

Appartementencomplex komt op een aantrekkelijke locatie

Woonwensen
De woningen zijn, zo legt de projectontwikkelaar uit, een product van de huidige tijd waarin een koper vraagt om een duurzame en comfortabele woning die voor nu en de toekomst voldoet aan de woonwensen van de bewoner.

Alle woningen op de begane grond hebben een eigen grote tuin aan het water van 70 tot 180 vierkante meter of privéterras van circa 17 tot 34 vierkante meter op de etages. De woningen kunnen door de koper naar wens worden afgebouwd en ingedeeld. Hiervoor gaat iedereen met de projectarchitect om tafel. Uiteraard wordt het gebouw voorzien van een lift. De plafondhoogte van 2,60 meter loopt zelfs op tot 4,80 meter in de penthouses.

De toiletten en badkamers worden standaard voorzien van luxe sanitair en kranen. Alle badkamers hebben een ligbad en aparte douche. De badkamers en toiletruimte worden met grote witte wandtegels en antracietkleurige vloertegels betegeld.


Naast een hoogwaardige isolatie worden de woningen voorzien van de volgende energiebesparende en comfortverhogende installaties: vloerverwarming, circa 90 zonnepanelen op het dak en zelfregulerende ventilatieroosters. Hierdoor worden appartementen gecreëerd die weinig energie verbruiken en wordt met behulp van zonnepanelen een aanzienlijk vermogen aan energie opgewekt.

Aantrekkelijker
Woonwijk Plantage De Sniep is volop in ontwikkeling. Aan de zuidzijde van de wijk zijn recent weer woningen opgeleverd. Ook worden daar op dit moment woningen gebouwd. De Woonhoeve moet de buurt nog aantrekkelijker maken.

De verwachting is dat vooral kopers uit Diemen en de regio interesse tonen in De Woonhoeve.

De bouw van De Woonhoeve start naar verwachting in augustus 2016. De oplevering van het appartementencomplex is in juni 2017.

Doorstart coalitie

Vervolg van voorpagina.

"Vanaf het begin van de besprekingen was duidelijk dat een minderheidscoalitie een serieuze optie was. Toch werd gekozen voor het voeren van gesprekken met de oppositiepartijen (VVD, LBD, PvdO en CDA) waarbij de vorming van een meerderheidscoalitie de intentie leek. De wethouder van de SP is immers vertrokken om dat mogelijk te maken. Blijkbaar was een enkele wijziging in beleid, zoals op termijn lagere lasten voor de inwoners van Diemen, onbespreekbaar. En als er geen enkele ruimte is voor inbreng, waarom dan de gesprekken gevoerd met de oppositiepartijen? Een rituele dans?", aldus VVD-fractievoorzitter Brigitte Wielage. "De keuze voor een minderheidscoalitie met gedoogsteun betekent een groter risico op het wegstemmen van collegevoorstellen. Dit wil de coalitie te allen tijde voorkomen. Daarom is er een receptenboek geschreven over hoe de coalitiepartijen en de gedoogpartijen gaan stemmen bij collegevoorstellen, moties en amendementen. Zo zijn er regels ten aanzien van voorstellen voortvloeiend uit het coalitieakkoord en weer andere regels ten aanzien van voorstellen die niet direct voortvloeien uit het coalitieakkoord. Ook zijn er oplossingen bedacht om te vermijden dat tijdens het periodieke coalitieoverleg weer botsingen ontstaan tussen gewezen SP-fractiegenoten. Met andere woorden: de achterkamertjes zijn ingericht. Alle risico's zijn uitgesloten. De oppositie kan wel thuisblijven. Hoezo ziet het college kans de gehele gemeenteraad intensiever te betrekken en daadwerkelijke invloed te geven?"

De fractie van Leefbaar Diemen vindt het treurig dat twee SP-dissidenten ervoor gezorgd hebben dat de wethouder van de SP moest opstappen. De partij is van mening dat de coalitie al eerder met drie wethouders had kunnen werken. Leefbaar Diemen noemt de constructie van een minderheidscoalitie met gedoogsteun een zwaktebod. Het CDA vindt het eveneens vreemd dat het nu met drie wethouders kan en blijft constructieve oppositie voeren.

Nico Portegijs, de fractievoorzitter van de PvdA, denkt dat het college nu met drie wethouders verder kan. "Er is voortgang geboekt met een aantal belangrijke dossiers zoals de decentralisatie van het sociaal domein, Holland Park en Plantage De Sniep. Daarnaast is de nieuwe burgemeester inmiddels ingewerkt. De coalitiepartijen voeren het coalitieakkoord uit en de SP en Diemen Linksaf steunen dat akkoord. Maar bij nieuwe voorstellen die geen deel uitmaken van het coalitieakkoord is elke partij vrij om een meerderheid te zoeken en naar eigen voorkeur te stemmen."

Postzegelliefhebbers ontmoeten elkaar in De Schakel

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Filatelieclub De Zegelaars uit Diemen heeft zondag haar maandelijkse filateliebeurs gehouden. De bijeenkomst vond plaats in De Schakel en duurde van 10.00 tot 16.00 uur. De beurs trekt elke maand veel postzegelliefhebbers en handelaren aan. De beurs is ook in trek bij bezoekers van buiten Diemen. Tijdens de maandelijkse beurs kijken verzamelaars of zij bijzondere postzegels kunnen vinden of postzegels om hun verzameling compleet te maken.

Deelnemers naschoolse workshops tonen hun talenten

Talentontwikkeling is initiatief van SWD

De kinderen presenteren zich aan het publiek. Foto: Jeanell Schenkers

DIEMEN - Leerlingen van vier basisscholen in Diemen hebben onlangs in Theater De Omval een eindpresentatie gegeven van het programma van de naschoolse workshops. De naschoolse workshops worden georganiseerd door de Stichting Welzijn Diemen (SWD).

De leerlingen van de basisscholen werden tijdens de naschoolse workshops begeleid door stagiaires van de SWD. Zij werden weer begeleid door de coördinatoren van de projecten Talentontwikkeling. Familieleden en andere belangstellenden mochten de eindshow bekijken.

Leerlingen van de basisscholen De Octopus, De Venser, De Ark en de Sint-Petrusschool deden de afgelopen tijd na afloop van de lessen op school mee aan de reeks workshops. De leerlingen van de eerste drie basisscholen doen al langere tijd mee aan die activiteiten, die van de Sint-Petrusschool namen het afgelopen semester voor de eerste keer deel aan de naschoolse workshops van de SWD. Het stuk dat werd gespeeld had de titel 'Jack's talentenreis'. Jack speelde een centrale rol tijdens de uitvoering in Theater De Omval. Jack is de mascotte die altijd wordt ingezet tijdens de eindshow. Jack heeft zijn rekentoets niet gehaald en is erg verdrietig. De vrienden van Jack komen hem troosten en leggen uit dat iedereen zijn eigen talenten heeft, dus ook Jack. De vrienden van Jack leggen de vijftalentlijnen uit, maar Jack snapt het nog niet helemaal. Een van zijn vrienden zegt dat hij het zal demonstreren door hem mee te nemen in de wereld van de talenten. Hij heeft thuis een intelligentiemachine staan van zijn overgrootopa. Samen met zijn vrienden gaat Jack op avontuur in de wereld van de talenten. Ze reizen door de vijf talentlijnen en de vrienden van Jack laten de talentlijnen een voor een zien. Door dit avontuur hoopt Jack ook zijn eigen talent te ontdekken.

Duo berooft jongen (14)

DIEMEN - Een 14-jarige jongen is zaterdagmiddag rond 15.45 uur beroofd op de Hooiweg in Diemen.

De jongen werd plotseling benaderd door twee jongens die hem met een vuurwapen bedreigden en hem dwongen om zijn waardevolle bezittingen af te staan. Het slachtoffer gaf hen zijn telefoon. De daders zijn daarna weggerend, mogelijk zijn zij langs de bushalte van lijn 66 gekomen.

De politie beschikt over het volgende signalement van de twee daders: het gaat om twee negroïde mannen van 15 of 16 jaar oud. Zij zijn beiden rond de 1.75-1.80 meter lang en breed en sportief gebouwd. Een van hen droeg een zwarte pet van het merk Nike, een grijs vest van hetzelfde merk en een blauwe spijkerbroek. De tweede man had dreadlocks die als een haarband waren samengebonden en droeg een bontjas en een grijze broek.

De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Sportverenigingen dingen mee naar prijs

Vervolg van voorpagina

Sportverenigingen uit Diemen kunnen zich op de loswal en in de directe omgeving aan de bezoekers presenteren en activiteiten houden. Om 16.00 uur gaat de braderie van start. Van 18.00 uur tot 20.30 uur is er een vrijmarkt voor kinderen. 's Avond zijn er optredens: Dave Miller, Mark Fledderman en Peter Beense treden op. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Café 't Pandje. Zaterdag 28 mei zijn er tal van activiteiten: een braderie, een kunstmarkt, veel activiteiten voor kinderen zoals een poppenkast, een bezoek van Elmo uit Sesamstraat en activiteiten in en boven het water van de Weespertrekvaart. Hieraan wordt meegewerkt door onder anderen de leden van Scouting Diemen en De Meeuwen. 's Avonds treden er artiesten op het podium op. Het Loswalfestival wordt op zondag 29 mei afgesloten met de Veiligheidsdag. Hieraan verlenen politie, brandweer, GGD en Dierenambulance hun medewerking.

Mart Roumen

Sportjournalist, schrijver en presentator. Daarnaast onder meer partijvoorzitter van D66.
Diemenaar sinds kerst 2010

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"Dat is een kinderboek, 'De zee zien', van Koos Meinderts. Een tranentrekker, intelligent in elkaar gezet."

Beste nummer ooit?
"'Going to the run' van Golden Earring. Muziek van oude mannen staat heel vaak in mijn playlists. The Scene, Fleetwood Mac, Golden Earring, De Dijk, heerlijk. Simpele mannen die na hun zestigste nog gewoon alles geven tijdens een optreden. Wat dat betreft ben ik een soort babyboomer, maar dan eentje die in 1990 is geboren."

Favoriete stekje in Diemen?
"Het meertje tussen de Sportlaan en de Overdiemerweg – geen idee hoe dat heet. Altijd prachtig om langs te hardlopen, vooral als het windstil is. Een gladde spiegel, midden tussen de bedrijvigheid."

Stad of dorp?
"Stad, want hey! ik moet wel ook op dinsdagavond naar het theater of de gaykroeg kunnen als ik dat wil."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen hebben?
"Ramses Shaffy. Prachtig hoe onbevangen hij in het leven stond. Altijd kind gebleven, daarnaast een fenomenale zanger met zijn doorleefde stemgeluid."

Dagje vrij, wat doe je?
"Hapje eten met wat vrienden en op podiuminfo.nl bekijken waar er toffe cabaretiers of bandjes staan te spelen. Zo beland ik iedere maand wel weer een keer in plaatsen als Baarn, Zaandam, Almere, Amstelveen of natuurlijk in ons eigen theater: De Omval."

Wat weten veel mensen niet van je?
"Dat ik gek ben op modelspoortreintjes. Echt schitterend! Vroeger had ik een hele baan thuis, misschien dat ik dat ooit weer ga uitbouwen."

Daarom Diemen.
"Alle faciliteiten in de omgeving. Een zwembad om baantjes te zwemmen als je brak bent, een theater met stiekem prachtige voorstellingen en de tofste stad van Nederland op nog geen vijf minuten fietsen."

Automobilist heeft te veel alcohol op

DIEMEN - De politie heeft zaterdagavond om 21.00 uur op de Prinses Beatrixlaan een 43-jarige automobilist aangehouden die te veel alcohol had gedronken.

De agenten zagen dat de verlichting van de auto niet brandde en lieten de bestuurder stoppen. De agenten roken alcohol en lieten de man blazen. Hij bleek te veel alcohol te hebben gedronken. De man bleek tevens in het bezit van een rijbewijs dat was ingevorderd. Hij is aangehouden en zal zich bij justitie moeten verantwoorden.

Scooterrijder met drugs aangehouden

DIEMEN - De politie heeft heeft zaterdagavond rond 23.15 uur een 18-jarige scooterrijder uit Amsterdam aangehouden.

Politieagenten zagen de man in Diemen-Noord rijden en stelden vast dat hij zich niet aan de verkeersregels hield. Bij nader onderzoek bleek de bestuurder van het voertuig 42 pillen bij zich te hebben.

De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex van de politie, waar hij is verhoord door de recherche.

Een eigen raad voor jongeren in Diemen

Jongerenraad een jaar aan het werk

DIEMEN - De Jongerenraad was de afgelopen tijd goed zichtbaar met adviezen aan de gemeenteraad over onderwerpen die de gemoederen in Diemen sterk bezighouden: de ondertunneling van het spoor en de festivals in het Diemerbos. Er zijn nu zeven leden: het minimale aantal waarmee de raad kan functioneren. De jongeren in de raad kunnen dus goed versterking gebruiken en hopen dat meer jongeren uit Diemen zich aanmelden, zodat zij meer projecten kunnen oppakken en ook activiteiten kunnen gaan organiseren voor jongeren. Saai? Helemaal niet! "Het is niet alleen maar serieus, het is ook erg leuk."

De jongerenraad werkte ook mee tijdens projectdagen van Serve the City Diemen.

Voorzitter Alysa Sinke (21) en Lisanne van Bree (24) zijn er al vanaf het begin bij. Nidal Ouaali (18) woont de vergaderingen van de jongerenraad sinds oktober bij en is twee weken geleden benoemd als lid van de jongerenraad door de 'gewone' gemeenteraad.

Alysa en Lisanne, hoe is dat eerste jaar gegaan?
Alysa: "Ik heb me aangemeld na een berichtje in het DiemerNieuws omdat ik me wilde inzetten voor jongeren. Vorig jaar hebben we gekeken hoe we het beste konden werken; dat heeft wel even tijd gekost. Nu zijn we veel contacten aan het leggen. We zijn mooi op gang gekomen en hebben veel adviezen kunnen schrijven."
Lisanne: "Nu kunnen we ons ook richten op andere zaken en ook activiteiten voor jongeren organiseren bijvoorbeeld."

Van de dertien leden waarmee de jongerenraad begon zijn er nu, met de onlangs benoemde twee nieuwe leden erbij, zeven leden over. Waarom is er zo veel verloop?
Lisanne: "We begonnen met veel studenten: een aantal kreeg het te druk met de studie, andere zijn verhuisd naar Amsterdam."
Nidal: "Of ze zijn gewoon te oud worden. De jongerenraad is voor jongeren van 12 tot 25 jaar, lid worden van de jongerenraad kan vanaf 15 jaar."

Lisanne van Bree, Alysa Sinke en Nidal Ouaali: 'We willen ook meer activiteiten voor jongeren gaan organiseren.' Foto's: Trudy Kroese

'Met meer leden kunnen we
meer projecten oppakken'

Waarom heb jij je aangemeld, Nidal?
"Vorig jaar las ik er al over in het DiemerNieuws, ik ben bestuurskunde gaan studeren en dat was ook de aanleiding om me aan te melden. Ik volgde al wat er gebeurde binnen Diemen. Ik voetbal ook op hoog niveau en moet veel trainen, ik moest kijken of dat paste. Toevallig komt de vergaderdag, woensdag, perfect uit."

Kost het veel tijd eigenlijk?
Alysa: "Ik denk zo'n twee uur per week. We vergaderen een keer per maand."
Nidal: "Je moet natuurlijk wel betrokken zijn en op de hoogte zijn van wat er in Diemen gebeurt. Dus goed de krant lezen."

Ook lid worden?

De jongerenraad behartigt de belangen van jongeren van 12 tot 25 jaar en lid worden kan vanaf 15 jaar. Jongeren die lid willen worden of de jongerenraad om een andere reden willen benaderen, kunnen een mailtje sturen naar jongerenraad@diemen.nl. Volgen kan via de Facebookpagina (Jongeren van Diemen), Twitter (@JongerenDiemen) of Instagram (JongerenVanDiemen).
De eerstvolgende vergadering van de jongerenraad is op woensdag 9 maart om 18.30 uur in het gemeentehuis. Jongeren die zich willen aanmelden voor de jongerenraad kunnen, als ze van tevoren een mailtje hebben gestuurd, die avond bij de vergadering aanschuiven.

'Het is niet alleen maar serieus,
het is ook erg leuk'

De laatste tijd waren jullie een paar keer in de gemeenteraad om advies uit te brengen, wordt dat gevraagd?
Alysa: "Wij mogen gevraagd en ongevraagd advies geven. Over de festivals in het Diemerbos hadden we al besloten advies te geven voordat ons dat werd gevraagd. Over de spoorwegonderdoorgang hebben we ongevraagd advies gegeven. Dan voelen we ons wel serieus genomen, ja. We kregen een schriftelijke reactie van wethouder Scholten."
Nidal: "En we zijn wel vijf keer genoemd in de gemeenteraadsvergadering."
Lisanne: "We hebben ook over RTV Diemen advies uitgebracht. Het viel ons allemaal op dat RTV Diemen opvallend weinig op jongeren gericht is. Het mooist zou zijn als er jongeren actief worden bij RTV Diemen en onze contactpersonen kunnen zijn."

Waar gaan jullie je de komende tijd op richten?
Alysa: "Speerpunt is nu: het werven van nieuwe leden. Er is nog plek voor tien leden."
Lisanne: "Meer handen maken licht werk. We hopen meer projecten te kunnen oppakken als we meer leden hebben. Dan kunnen we naast adviseren ook activiteiten organiseren gericht op jongeren, een frisfeest in Diemen voor jongeren van 12-18 jaar bijvoorbeeld, zodat ze niet naar Amsterdam hoeven."

Er wordt voorzichtig gedacht over een middelbare school in Diemen? Praten jullie daar ook over?
Alysa: "Ik zal het op de agenda zetten, dat is zeker een onderwerp voor de jongerenraad."

Welke jongeren kunnen zich aanmelden?
Alysa: "We willen jongeren vertegenwoordigen en een stem geven in de gemeenteraad. Iedereen is welkom. We hoeven niet per se een afspiegeling te zijn van alle jongeren, we peilen ook vaak de mening van jongeren via sociale media. Hoewel, iemand uit Diemen-Noord zou wel goed zijn, daar hebben we niemand."
Lisanne: "Het zou ook mooi zijn als er wat jongere jongeren bij komen en werkende jongeren."
Alysa: "Als je je maar echt wilt inzetten voor jongeren en betrokken bent."
Lisanne: "En ook een eigen mening hebt en daarvoor uit durft te komen. Het is ook erg belangrijk om open te staan voor de mening van anderen. Wat je hier leert is ook nog eens mooi meegenomen als ervaring voor later. Je leert er veel van."
Nidal: "Naast vergaderen en meedenken bouw je een netwerk op waar je zeker wat aan kunt hebben, nu en in de toekomst."
Is het niet saai?
Lisanne: "Er zijn wel vrienden die denken dat het saai is en alleen maar gericht op politiek, maar dat is het niet."
Alysa: "Ik vind de jongerenraad leuk en ik heb ook ontzettend veel lol. We verdelen de taken, iedereen doet iets wat hem of haar aanspreekt. We hebben ook al twee keer samen meegedaan aan de projectdagen van Serve the City Diemen."
Nidal: "We gaan naar school, sporten en doen dit, we zijn echte jongeren dus. Het is niet alleen maar serieus, het is ook erg leuk."

Toer van Zon won twee vrijkaarten voor de voorstelling 'Spiritus' van Eva Crutzen in Theater De Omval op vrijdag 26 februari. Hieronder zijn recensie.

Het bruist in Theater De Omval op deze koude vrijdagavond. Een strak uitverkochte zaal zit in volle anticipatie van wat komen gaat. Eva Crutzen, een naam die een gemêleerd publiek van jong en oud nu al doet overlopen van enthousiasme. Hier moet je deze vrijdagavond zijn voor hoogstaand theatervermaak, zo veel is met de gordijnen nog naar beneden al duidelijk.
Direct bij de start van 'Spiritus' etaleert Crutzen haar talent: ze gaat als een danseres over het podium en vertelt tegelijk over de dertigers van nu en hun keuze 'stress'. Bij de hilarische act over een Haagse tokkie op de tennisbaan (of achter de wii?) gaat het niveau van de voorstelling flink omhoog, en daar zal het blijven ook. Crutzen krijgt het met haar verbluffende mimiek voor elkaar dat je als publiek gelooft dat zij net als haar nagespeelde Maastrichtse tante ook voor vele duizenden euro's aan haar gezicht heeft laten verbouwen. Ze neemt je moeiteloos mee in haar wereld als klein mensje, op een eigenlijk ongewild avontuurlijke reis of in haar verontrustende toekomstbeeld van de onpersoonlijke medische zorg.
Crutzen is innemend en energiek tegelijk en het publiek in Diemen beloont haar terecht met een staande ovatie

vrijdag 4 maart

Wijzer in Diemen

In de lezing 'Weg van de Wereld' vertelt Marica van der Meer over de meest indrukwekkende gebeurtenissen tijdens haar fascinerende reis op de fiets van Nederland naar Australië, 28.000 km in 15 maanden. Van theedrinken in Turkije naar het gastvrije Iran, door China, in Myanmar achtervolgd door de geheime dienst op brommertjes. Maar in de rest van Azië op handen gedragen. In Australië zijn ze niet erg blij, als fietser sta je hier meer op het niveau van een dakloze. Marica laat tijdens de lezing prachtig beeldmateriaal zien. 10.00-12.00 uur, € 3,-. Informatie: Cor de Best, 06-54678741.

Cabaret in De Omval

Veronique Sodano speelt '#no filter'. Vrouwen worden gephotoshopt - mannen trouwens ook - tot mensen die in het echte leven niet bestaan, we schrijven op Facebook hoe gelukkig we zijn en wat een waanzinnig leven we toch hebben, OMG #dankbaar. We maken selfies om te laten zien hoe mooi, bijzonder maar ook - o zo - gewoon we zijn gebleven. 20.30 uur. € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 5 maart

Oud papier

Vrijwilligers van de Protestantse Kerk de Ontmoeting halen vanaf 9.30 uur in heel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot 9.30 uur aan de weg zetten.

Andermans Veren

Muziektheater in Theater de Omval: Andermans Veren met 'Er is altijd een derde', waarin de juweeltjes van het Nederlandse theaterlied worden opgepoetst. Er waait een frisse wind door de prachtigste melodieën en u wordt verrast met een nieuwe kijk op oude hits. Met liedjes van Boudewijn de Groot, Herman van Veen, Ivo de Wijs, Shaffy en List, het Goede Doel en anderen. 20.30 uur. € 17,50. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zondag 6 maart

Eucharistieviering

Het Hagunnankoor zingt op Laetarezondag tijdens de Eucharistieviering om 10.30 uur in de Sint Petrus' Bandenkerk. De viering wordt voorgegaan door pastor A. Tönis. Laetare is een andere naam voor de Vierde Zondag van de veertigdagentijd van de Katholieke Kerk. Deze zondag markeert het midden van de veertigdaagse periode voor Pasen. Vandaar dat de dag ook Halfvasten wordt genoemd.

Bridge+

Bridgeclubs Sans Atout en Diemen Noord organiseren in De Schakel Bridge+, een bridgeclinic met als onderwerp Eenvoudige safetyplays. Docent is Nico Portegijs. Aanvang 12.00 uur. Aansluitend een bridgedrive, aanvang 13.15 uur. Voor inschrijven of informatie: Jessica van der Wiel/Bartolo Westerveld, telefoon 020-4638952, e-mail bridge@boekservices.nl.

Jeugdtheater

Voor kinderen vanaf 3 jaar in Theater De Omval: Koekla met Kabouter Thijm. Zie je daar die kabouter lopen, in het bos? Dat is kabouter Thijm. Hij woont in een gezellige, oranje pompoen. Op een dag staat er een klein, dik, varkentje bij hem op de stoep. 14.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 11 maart

Workshop Mindfulness

Voor volwassenen. Meer energie, beter slapen, meer concentratie. In de workshop Mindfulness van Madelon Klijn een ervaringsgerichte kennismaking met oefeningen en informatie. Praktijk voor oefentherapie, Burg. Bickerstraat 17, 10.00-12.00 uur. Kosten € 15,-. Informatie en aanmelden: www.oefentherapiediemen.nl of 020-6001316.

Workshop Mindfulness

Voor kids (6-12 jaar) wordt in de workshop Mindfulness gewerkt aan betere concentratie, meer zelfvertrouwen.15.45 tot 17.00 uur. Een bijeenkomst met korte speelse aandachts- en bewegingsoefeningen, gegeven door Janny Jongen in de Praktijk voor oefentherapie, Burg. Bickerstraat 17. Kosten € 10,-. Informatie en aanmelden: oefentherapiediemen.nl of 020-6001316.

Camaretten 2015

Cameretten Finalisten tournee 2015. Duizenden mensen zagen bij Cameretten de eerste stappen van onder anderen Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen en Daniël Arends op het grote podium. De eisen en het kwaliteit van het festival zijn dan ook erg hoog. Bij Cameretten zie je vandaag de topcabaretiers van morgen. Plus het is feest, want Cameretten bestaat 50 jaar! En wie jarig is trakteert… 20.30 uur. € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

11 en 12 maart

NLdoet

Ook in Diemen kunnen vrijwilligers meewerken aan klussen van NLdoet op 11 en 12 maart. Tennisvereniging TVDZ zoekt hulp bij het opknappen van de oefenmuur en schilderen van het clubhuis. Bij TIW Survivors zoeken ze hulp bij het onkruidvrij maken van de sportvelden en een grote schoonmaak van kantine, terras en tribunes. Cordaan vraagt mensen om cliënten een leuke dag te bezorgen. Buurtmoestuin Sweet Grass in de Polder wil een kruidenspiraal maken, korfbalvereniging Victoria zoekt hulp voor het schilderen van de kozijnen van het clubhuis en Buurtmoestuin de Prinses op de Erwt wil velden en paden verbeteren en mooi maken, aarde met biologische compost verbeteren, drie bomen (die al jarenlang geen vruchten meer dragen) gaan eruit, nieuwe bomen worden geplant. Aanmelden kan via nldoet.nl, 'klus zoeken'.

donderdag 3 maart

Film: Star Wars

'Star Wars: Episode VII - The Force Awakens', met Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, e.a. Zevende film uit de Star Wars-saga, waarin metaaljutter Rey samen met de voormalige stormtrooper Finn op zoek gaat naar de vermiste Luke Skywalker. 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

maandag 7 maart

Peuter- en kleutergym

Vanaf maandag 7 maart start Rubia Ischers met een nieuwe groep gym voor peuters en kleuters. 15.30- 16.30 op de Noorderbreedte. Informatie: roebiaischers@hotmail.com of 06-25302302.

dinsdag 8 maart

Oost-West-as

In Schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg 23 wordt een inloopavond gehouden over het voorlopig ontwerp van deelgebied Plantage De Sniep van de Oost-West-as. 19.00 tot 22.00 uur.

Film: Star Wars

'Star Wars: Episode VII - The Force Awakens'. 14.00 en 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

donderdag 10 maart

Diemen Leefstijl &
Afslank Challenge

Geen hype, geen wonder. Tijdens deze gratis informatie bijeenkomst legt coach Mira de Bruin uit wat de nationale Leefstijl & Afslank Challenge inhoudt en hoe u met deze interventie op een normale en leuke manier een blijvend slanke lijn kan ontwikkelen. Aanmelden via: mira@wellnessprojects.nl of 06-53809261. Theater De Omval, aanvang 20.00 uur.

10 en 15 maart

Film in De Omval

'Joy', met Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper, Édgar Ramírez, Isabella Rossellini e.a., vertelt het onstuimige en waargebeurde verhaal van Joy Mangano, een vrouw die begin jaren negentig met haar zelfbedachte dweil eigenhandig een zakenimperium in huishoudartikelen oprichtte en leidde. Jennifer Lawrence werd voor haar rol als Joy bekroond met de Golden Globe voor Beste Actrice in een Komedie. 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 12 maart

Repair Café

Duurzaam Dorp Diemen organiseert iedere tweede zaterdag van de maand een Repair Café in De Diem, tussen 14.00 en 17.00 uur. Vrijwilligers helpen om samen kapotte spullen te repareren. Tegelijkertijd is een Repair Café een leuke plek om bij te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Meer informatie: www.duurzaamdorpdiemen.nl.

zondag 13 maart

Lezing boekenweek

Laura Starink geeft een lezing. In samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam organiseert Theater De Omval een lezing. 14.00 uur. € 10,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

woensdag 16 maart

Murth Mossel

Murth Mossel komt naar De Omval met 'Voors en tegens', alweer de vijfde avondvullende voorstelling van comedian Murth Mossel (bekend van o.a. Caribbean Combo en Comedy Train). Persoonlijk, vlijmscherp en bovenal grappig!... dat is wat je zoals gewoonlijk van Murth kunt verwachten. Dus als je een avond echt goed wil lachen is de keuze snel gemaakt! 'May The Voors Be With You'. 20.30 uur. € 16,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

donderdag 17 maart

Film in De Omval

'The Lady in the Van'. Miss Shepherd (een fantastische rol van Maggie Smith, genomineerd voor de Golden Globe Beste Actrice) is een excentrieke, dakloze, oude dame. Ze woont in een aftands bestelbusje en op zoek naar een goede plek om te staan parkeert ze doodleuk in een van de chicste straten van Londen. 20.00 uur.€ 8,-.

10 / 12

Stenzo Textiles zoekt, parttimers/scholieren/stagiaires voor magazijnwerkzaamheden, zwaar werk! Ben je de persoon die graag een paar uur per week hard kan werken dan zoeken wij jou, minimaal 10-15 uur per week. Interesse? Mail jeremy@stenzokids.nl

Last van allergie?
www.allergietherapeut.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Schaatsliefhebbers missen natuurijs

Diemer IJsclub beleeft goed seizoen

Het terrein van de Diemer IJsclub. Foto: Oscar Borghardt

DIEMEN - Schaatsliefhebbers in Diemen hebben deze winter opnieuw niet op natuurijs kunnen schaatsen. Op de plek van de natuurijsbaan van de Diemer IJsclub op De Sniep ligt al sinds half november water. Schaatsliefhebbers betreuren het dat het water deze winter niet is bevroren.

De beheerder van het sportpark zet het terrein elk jaar half november onder water. De duiker wordt opengezet en het water loopt daarna vanuit De Diem het terrein van de Diemer IJsclub op. Voor de leden van de oudste sportvereniging van Diemen en de overige schaatsliefhebbers rest vervolgens niets anders dan de weersvoorspellingen scherp in de gaten te houden en te hopen dat de vorst verschijnt en ook aanhoudt. Maar deze winter die binnenkort alweer afloopt had vaak veel weg van de herfst.

Niet chagrijnig
Het bestuur en de leden van de Diemer IJsclub zijn echter niet chagrijnig. Ook deze winter zijn er veel activiteiten op de Jaap Edenbaan gehouden. Elke vrijdagmiddag en zaterdagochtend zijn er schaatslessen voor de jeugd. Een aantal enthousiaste schaatsleraren leert de jonge schaatsers de juiste techniek en geeft bruikbare tips. De Diemer IJsclub houdt tijdens het seizoen ook altijd een aantal activiteiten waarbij sport en spel voorop staan. Een goed voorbeeld was de 'Elfstedentocht' die deze winter op de Jaap Edenbaan werd gehouden.

Jan Poster is bestuurslid van de Diemer IJsclub en houdt zich onder meer bezig met het jeugdschaatsen. Ondanks het gemis van natuurijs is hij tevreden over het seizoen: "Het jeugdschaatsen is erg goed gegaan. Wij zijn aan het begin van het seizoen met 80 kinderen begonnen en dat aantal is gedurende het seizoen opgelopen naar 125. Ook André Witkamp, jeugdleider op de vrijdagmiddag, is zeer tevreden. André heeft afgelopen zondag op de Jaap Edenbaan met de schaatsers de tweede plaats behaald. Zij staan met nog een wedstrijd te gaan op kop en zijn favoriet voor de titel. Kan een mooi succes voor de Diemer IJsclub worden", aldus Poster. Binnenkort zorgt de beheerder van het sportpark ervoor dat het water weer van het terrein van de Diemer IJsclub terugstroomt in De Diem.

SV Diemen gaat op bezoek bij IVV

SV Diemen boekt goede prestaties in derde klasse

Duels om de bal tijdens SV Diemen-OSV. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - SV Diemen hervat de competitie op zondag 6 maart met een uitwedstrijd tegen IVV. De wedstrijd in Landsmeer begint om 14.00 uur. Afgelopen weekeinde was er vanwege de voorjaarsvakantie geen programma in de derde klasse C. SV Diemen zal zich willen revancheren voor de nederlaag in de laatste competitiewedstrijd. SV Diemen verloor toen thuis van DSOV: 1-5.

SV Diemen ging na de winterstop flitsend uit de startblokken. De formatie van trainer Martin van Egmond won de eerste drie wedstrijden na de winterpauze: uit van Buiksloot (1-3), thuis van Zwanenburg (2-1) en uit van De Meteoor (0-6). Dat laatste duel was pikant, want De Meteoor wordt getraind door Gerrie Breugem, die in januari is gepresenteerd als opvolger van Van Egmond. Van Egmond vertrekt na dit seizoen na een contractjaar bij SV Diemen. Anderhalve week geleden verloor SV Diemen de thuiswedstrijd tegen DSOV met grote cijfers: 1-5. SV Diemen staat na die nederlaag nog steeds op de vierde plaats en moet ASV Arsenal, OSV en AGB voor zich dulden. Alle clubs in de derde klasse C komen vanaf zondag nog negen keer in actie. Er zijn dus maximaal 27 punten te behalen. SV Diemen heeft alles nog in eigen hand, want de ploeg stuit in het restant van de competitie nog op de drie ploegen die nu de eerste drie posities van de ranglijst bezetten.

De kampioen promoveert naar de tweede klasse. De periodekampioenen en waarschijnlijk een van de clubs die hoog op de ranglijst eindigen nemen deel aan de nacompetitie. Die extra duels bieden de deelnemers kans om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. AGB won de eerste periode, OSV werd kampioen van de tweede periode. SV Diemen zal de uitwedstrijd tegen IVV moeten winnen. De ploeg uit Landsmeer staat voorlaatste op de ranglijst en verkeert in degradatiegevaar. Trainer Van Egmond kan zondag geen beroep doen op Dennis van Bree. De aanvaller werd in het duel met DSOV door de scheidsrechter uit het veld gestuurd. Hij kreeg voor rust twee keer een gele kaart. Hij is voor twee competitieduels geschorst.

Dames van De Meeuwen winnen uitduel

DIEMEN - Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft de uitwedstrijd tegen HBW (SG) met 3-10 gewonnen. Het waterpoloteam uit Diemen blijft na deze overwinning koploper in de tweede klasse A.

De dames van De Meeuwen waren voor het duel tegen HBW (SG) gespannen. Zij vreesden een sterke ploeg te treffen.

De thuisclub begon ook sterk. Via een doelpunt vanaf de midvoorpositie en een penalty kwam HBW (SG) op een 2-0 voorsprong. Daarna gaf de ploeg van De Meeuwen genadeloos gas. Diverse spelers van HBW (SG) werden met een tijdstraf uit het water gestuurd en De Meeuwen bleef maar doelpunten maken. Het werd al snel duidelijk dat de thuisclub niets in te brengen had. De Meeuwen won met 10-2 van de op papier sterke thuisploeg.

De dames van De Meeuwen zijn nog steeds ongeslagen. Zij komen deze competitie nog zes keer in actie. De Meeuwen heeft na 16 wedstrijden 46 punten. Het Amsterdamse Jaws staat op de tweede plaats. Die ploeg kwam 17 keer in actie en heeft 37 punten. HBW (SG) staat op de derde plaats en heeft 35 punten uit 16 duels.

Het eerste damesteam van De Meeuwen speelt zaterdag opnieuw een uitduel. De ploeg gaat dan op bezoek bij De Dolfijn. De wedstrijd in het Sloterparkbad in Amsterdam begint om 17.45 uur.

Heren
Het eerste herenteam van De Meeuwen verloor in Veenendaal de uitwedstrijd tegen VZC-E&P met 7-5. De Meeuwen kwam al snel op een 1-0 achterstand na een afstandsschot. Uit een overtalsituatie kwam de ploeg uit Diemen langszij: 1-1. Via opnieuw twee afstandsschoten scoorde de thuisploeg tweemaal en De Meeuwen maakte via een goede aanval nog in de eerste periode de 3-2.

In de tweede periode was het De Meeuwen dat een voorsprong pakte. Maar in de derde periode nam de thuisploeg weer de leiding: 6-5. In de laatste periode leek alles nog mogelijk, maar ondanks alle pogingen lukte het De Meeuwen niet om de overwinning mee naar Diemen te nemen: 7-5.

De ploeg uit Diemen staat op de achtste plaats in de derde klasse B. De heren van De Meeuwen spelen zaterdagavond een thuiswedstrijd tegen De Otters. De wedstrijd in het zwembad van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran begint om 21.10 uur.