DiemerNieuws

8 september 2016

DiemerNieuws 8 september 2016


Plantage De Sniep: veel bouwactiviteiten en plannen

DIEMEN - De ontwikkeling van nieuwbouwwijk Plantage De Sniep gaat snel. Er wordt op diverse plekken gebouwd en ook zijn er plannen ontwikkeld voor nieuwe projecten. Projectwethouder Lex Scholten geeft toelichting.

Aan de zuidkant van Plantage de Sniep wordt momenteel gewerkt aan de afronding van de laatste woningen. De meeste van die woningen zijn inmiddels verkocht. Aan het einde van het Jaagpad aan de noordkant van de wijk worden appartementen gebouwd. Daar komen ook 17 woningen op vrije kavels. Een van die woningen staat er al enige tijd. In dat deel van de wijk komt tevens appartementencomplex De Woonhoeve.

Keerlus
Aan de andere kant van dat deel van wijk, vlak bij de keerlus van lijn 9, komen ook diverse woningen. Scholten: "Bij het gebouw van Pantar komen laagbouwwoningen. Iets verderop langs de spoordijk en op de plek van de huidige keerlus van lijn 9 komen appartementen. De keerlus van lijn 9 wordt groter en daarbinnen komt een woonblok. Een deel van die woningen binnen de keerlus en langs de spoordijk zal bestaan uit sociale huurwoningen. Wij zijn heel blij dat wij die woningen kunnen realiseren. Langs het Jaagpad komt nog een rij koopwoningen." Aan de noordkant van Plantage De Sniep komt ook het nieuwe gebouw van brede school De Kersenboom. Dit gebouw komt naast Sportpark De Diemen te liggen.

Muiderstraatweg
De wethouder vertelt dat het deel van de Muiderstraatweg dat in Plantage De Sniep ligt opnieuw wordt ingericht. Dit maakt deel uit van de werkzaamheden voor de Oost-West-as.

Lees verder op pagina 5.

Partijtop SP verzoekt Wim van Vugt toon op Twitter te matigen

DIEMEN - Er is kritiek op de manier waarop SP-fractievoorzitter Wim van Vugt zich onlangs via Twitter heeft uitgelaten. Hans van Heijningen, algemeen secretaris van de landelijk SP, heeft Van Vugt verzocht om zijn toon en frequentie op Twitter te matigen.

Wim van Vugt stuurde eind vorige maand diverse tweets die tot commotie leidden. Zo stuurde hij een tweet waarin hij beweerde dat de ouders van Geert Wilders lid van de NSB waren. Van Heijningen: "De uitlatingen van Wim van Vugt op Twitter zijn voor zijn rekening. Maar hij is ook een volksvertegenwoordiger namens de SP, dus worden zijn uitlatingen ook met de partij geassocieerd. Ik heb Wim van Vugt verzocht om zijn opvattingen en emoties op een fatsoenlijke manier uit te dragen." Het twitteraccount van Van Vught is inmiddels verdwenen. Hij reageert in een e-mail op de aantijgingen en noemt het: "selectief winkelen tussen tweets die ik al dan niet (meer niet dan wel!) verstuurd zou hebben, en de aanleiding die ik daartoe had. Er staan tweets bij die ik nooit verstuurd heb. Verder staat de SP Diemen hier totaal buiten."

Veiligheids-dag: demonstraties 'auto te water'

DIEMEN - De politie geeft tijdens de Veiligheidsdag op zaterdag 10 september spectaculaire demonstraties. Die vinden plaats voor de brandweerkazerne en duren van 11.00 tot 16.00 uur. Er zullen bekende Nederlanders aanwezig zijn.

Gedurende de dag worden in een bassin demonstraties 'auto te water' gegeven. Winnaars van de onlinequiz op de website van de VVN krijgen de kans om daadwerkelijk in de auto plaats te nemen en de situatie na te bootsen. Dit gebeurt uiteraard onder begeleiding van een deskundige en duikers in het bassin. De quiz kan worden gevonden via de website nl.surveymonkey.com/r/verkeersquizdiemen2016. Er is ook een speciale quiz voor kinderen uit Diemen: nl.surveymonkey.com/r/kidsquizdiemen2016.

Meer over de Veiligheidsdag op pagina 2.

Burgemeester Erik Boog opent Diemer Festijn

Veel confetti bij de opening. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - De 34e editie van het Diemer Festijn is woensdagmiddag officieel geopend.

De opening werd verricht door burgemeester Erik Boog. Tijdens de opening ging er veel confetti de lucht in.

Meteen daarna ging de kindermiddag van start. Karakters uit de film Frozen van Disney gaven een optreden voor de jonge inwoners van Diemen. Daarna was er een meet & greet. Kinderen konden met de karakters uit Frozen op de foto en kregen een handtekening. De kindermiddag werd ook dit jaar aangeboden door de Rabobank.

14

klachten kwamen binnen over festival ZeeZout

Open Monumenten

DIEMEN - Op zaterdag 10 en zondag 11 september openen diverse monumenten in Diemen de deuren in het kader van het Open Monumentenweekeinde.

Fort Diemerdam is beide dagen open. John Cuijpers van de HKD geeft rondleidingen. Zondag treedt de Diemer Harmonie op en is er een kindervoorstelling. De nabijgelegen boerderij De Zeehoeve is alleen zondag open. Begraafplaats gedenk te Sterven is beide dagen te bezichtigen en er zijn rondleidingen.

De Sint Petrus' Bandenkerk opent zaterdag de deuren, net als de Oude Smidse aan de Ouddiemerlaan. Zondag is het Saan Museum open.

Kunstzin Diemen
In voormalige Schuilkerk De Hoop exposeren vijftien leden van Kunstzin Diemen nieuw werk, bestaande uit schilderijen, beelden, textiel en fotografie. De tentoonstelling is beide dagen te bezichtigen van 12.00 tot 16.00 uur. Zondagmiddag (14.00-15.00 uur) treden leerlingen van de Muziekschool Diemen op. Het hele programma met alle openingstijden is te vinden in de advertentie van de gemeente op pagina 16.

Stammermolen: monument aan de Gaasp

Fietsende dagjesmensen stapten er in vroeger dagen graag af om op het terras van de Stammermolen in alle rust in het groen bij de traagstromende Gaasp een verfrissing tot zich te nemen. Dat is allang verleden tijd: de romp van de molen met een stenen onderbouw en een rietgedekte bovenbouw is geen café meer, maar een woonhuis. In april 2004 kreeg de romp van de Diemense Stammermolen aan de Stammerdijk 27 de status van rijksmonument. Als waardering staat in de monumentbeschrijving vermeld: "(...) dat de molenromp van algemeen belang is vanwege de bouwtechnisch-historische waarden als herkenbaar en representatief relict van een houten achtkantige poldermolen uit de tweede helft van de 19e eeuw, vanwege cultuurhistorische waarden als essentieel onderdeel van de ontginnings- en waterstaatkundige geschiedenis van Noord-Holland en de plaatselijke geschiedenis, en vanwege situationele waarden betreffende de belendende waterlopen." Dat dus. De Stammermolen werd in 1872 gebouwd op de plaats waar in 1638 al een wipmolen stond. De functie was het bemalen van de Gemeenschapspolder. De molen werd in 1927 onttakeld, waarbij het wiekenkruis, de kap, de romp tot de kapzolder en het gaande werk werden verwijderd. Officieel heet de Stammermolen overigens Gemeenschapsmolen nr.1.

Weerbericht

Vrij warm, in het weekeinde kans op een bui
Een zone van hoge luchtdruk boven West-Europa schuift op in oostelijke richting. Met een zuidelijke tot zuidoostelijke stroming stroomt warme droge lucht onze richting uit. Het kwik bereikt nazomerse waarden van rond 25 graden. De hogedrukinvloed neemt geleidelijk af. In het weekeinde naderen oceaanstoringen vanuit het zuidwesten. De kans op een bui neemt toe.

Vrijdag en het weekeinde
Vrijdag wisselen zonneschijn en enkele wolkenvelden zich af. Het blijft droog bij een matige zuidwestenwind. Het wordt 22 à 23 graden. In het weekeinde wordt het nazomerweer wat minder uitbundig. Zaterdag schijnt eerst de zon. In de namiddag of avond is er kans op een bui. Het wordt 24 graden. Zondag valt de maximumtemperatuur terug naar 20 graden. Er wordt een mix van zonneschijn en wolkenvelden verwacht. Er waait een matige westenwind.

Trend na het weekeinde
Maandag trekt een volgend hogedrukgebied over onze omgeving noordoostwaarts. Tegelijk snoert een lagedrukgebied zich af boven Spanje. De stroming wordt opnieuw zuidoostelijk. Het vrij zonnige warme nazomerweer keert terug. De maxima lopen op naar rond 25 graden.

Weetje
Het was de zonnigste augustus sinds 1995. Dat kwam geheel voor rekening van de 2e helft van de maand. De 1e helft was somber en tevens koel. De gemiddelde temperatuur over de hele maand bedroeg 17.9 graden, tegen 17.5 normaal. De 2e augustushelft heeft het beeld van de wisselvallige zomer iets opgepoetst. Die verbetering krijgt een vervolg in deze september.

Veiligheidsdag

DIEMEN - Tijdens de Veiligheidsdag op zaterdag 10 september geven politie en brandweer diverse demonstraties.

Zo kan iedereen deelnemen aan een korte workshop waarbij wordt uitgelegd welke ontsnappingsmogelijkheden er zijn om uit een auto te komen die te water is geraakt, welke hulpmiddelen om te ontsnappen op de juiste plaats in de auto beschikbaar moeten zijn en hoe deze dienen te worden gebruikt. Tijdens de workshop wordt onder meer geoefend met het doorsnijden van een autogordel.

Inwoners van Diemen kunnen zaterdag de kentekenplaten van hun auto gratis op de auto laten popnagelen. Ook is het mogelijk om de postcode in een bromfiets of fiets te laten graveren. De brandweer houdt zaterdag ook diverse demonstraties, zoals wat te doen als de vlam in de pan slaat. De brandweer zal ook gratis brandblussers controleren.

Er zijn tijdens de Veiligheidsdag diverse bekende Nederlanders aanwezig. Piet Paulusma zal hoogstwaarschijnlijk voor Hart van Nederland het weer presenteren vanuit de brandweerkazerne en Johan Vlemmings gaat speciaal voor deze actie met de auto te water. Verder is de organisatie nog bezig om andere bekende Nederlanders te strikken voor dit evenement.

Nikki van Diemen zaterdag op RTL4

DIEMEN - Nikki van Diemen is zaterdagmiddag 10 september te zien in het televisieprogramma 'LifestyleXperience' van RTL 4. De uitzending begint om 13.25 uur.

Nikki is samen met haar moeder Anja van Diemen eigenaresse van Salon van Diemen in winkelcentrum Diemerplein. Nikki vertelt in het programma LifestyleXperience over haar werk als kapster. In de serie komen zaken uit alle provincies van Nederland aan bod. Nikki van Diemen is door de redactie uitgekozen als vertegenwoordigster van de provincie Noord-Holland.

Dag vol activiteiten in Ouddiemerlaan

Jarige Historische Kring Diemen viert jubileum op 17 september

Optocht ter gelegenheid van de geboorte van prinses Juliana op 30 april 1909. De stoet gaat richting de Diemer ophaalbrug, naar de Ouderkerkerlaan. Aan de linkerzijde in het verlengde van de brug - is de Ouddiemerlaan. In het open rijtuig het college van burgemeester jhr. E.W.E. Bicker en zijn wethouders. Foto: HKD

DIEMEN - Zaterdag 17 september neemt de Historische Kring Diemen (HKD) voor een dag de Ouddiemerlaan over. De eeuwenoude laan, Rembrandt van Rijn wandelde hier al, vormt het middelpunt van het verjaardagsfeestje van de HKD ter ere van het 25-jarig jubileum met allerlei gratis activiteiten voor alle Diemenaren.

De HKD heeft sinds anderhalf jaar een eigen ruimte in De Schakel. Aan de achterzijde van dat gebouw, Ouddiemerlaan 51, wordt de dag om 10.30 uur geopend door burgemeester Erik Boog en feestelijk ingeluid door streetband De Neuteblazers. De publieksdag wordt ook weer muzikaal afgesloten: om 15.45 uur zingt zeemanskoor De Baksmaten op het plein voor het gemeentehuis aan de Ouddiemerlaan.

Op de foto

In het kader van de Publieksdag van de Historische Kring Diemen zal het DiemerNieuws een unieke groepsfoto maken. Bewoners én oud-bewoners van de Ouddiemerlaan worden uitgenodigd zich 17 september om 13.00 uur te verzamelen voor het gemeentehuis aan de Ouddiemerlaan. Vanaf een hoogwerker zal onze fotograaf Trudy Kroese dan een groepsfoto maken, te zien in het DiemerNieuws van 22 september.

John Cuijpers, voormalig voorzitter van de HKD en begenadigd gids, geeft zowel 's ochtends (tussen 11.30 en 12.30 uur) als 's middags (tussen 14.30 en 15.30 uur) rondleidingen langs de Ouddiemerlaan tussen begraafplaats Gedenk te Sterven en het ponthuis. Startpunt voor de wandeling is de begraafplaats in Oud-Diemen.

Een bezoekje aan karakteristieke locaties aan de Ouddiemerlaan

's Ochtends en 's middags zullen enkele karakteristieke locaties verspreid over de hele Ouddiemerlaan – van Weespertrekvaart tot aan Amsterdam-Rijnkanaal – de deuren of hekken openen. Belangstellenden kunnen bij diverse panden en de twee begraafplaatsen aan de Ouddiemerlaan een kijkje nemen en mensen die veel van de locatie afweten, zullen er van alles over vertellen.

Van 11.00 tot 12.30 uur: open huis in de Oude Smidse op nummer 19, Huize Oostenrijk op nummer 27 en het huis van het Hoofd van de School met den Bijbel op nummer 49. Op straat, voor de voormalige Rabobank (nu kinderdagverblijf Jelletje, op nummer 25) zijn in de ochtenduren oude foto's van de Rabobank te bekijken. Bij tweedehandswinkel Next, op nummer 20, kunnen kinderen spelletjes doen, voor hun ouders is er koffie of thee.
Van 14.00 tot 15.30 uur zijn diverse locaties te bezoeken aan het andere einde van de Ouddiemerlaan. Zo is de Joodse begraafplaats (naast het spoor) (deels) open voor bezoekers, net als voormalige boerderij Vredehof op nummer 529, begraafplaats Gedenk te sterven in Oud-Diemen en het ponthuis aan de Westelijke Merwedekanaaldijk. Ook hier zullen sprekers met veel kennis over de locatie uitleg geven over de bezienswaardigheden ter plekke.

Fototentoonstelling
In winkelcentrum Diemerplein is de hele dag een fototentoonstelling te zien over de historie van de Ouddiemerlaan.

Zelf schilderen 'in de voetsporen van Rembrandt'

Wie zelf creatief aan de slag wil, kan tussen 13.30 en 15.30 uur zijn hart ophalen in Oud-Diemen. Onder leiding van Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen, zijn er dan teken- en schilderactiviteiten voor jong en oud met het thema 'In de voetsporen van Rembrandt'.

Op de foto
Speciaal voor oud-bewoners en huidige bewoners van de Ouddiemerlaan zal om 13.00 uur op het plein voor het gemeentehuis aan de Ouddiemerlaan een unieke groepsfoto worden gemaakt door het DiemerNieuws.
Inschrijving vooraf is niet nodig. Op 17 september zelf is nadere informatie te verkrijgen in De Schakel, het winkelcentrum en in Oud-Diemen/Diemen-Noord. De deelnemende locaties zijn herkenbaar aan de Diemense vlag met de drie eendjes. In De Schakel kunnen bezoekers de hele dag terecht om even uit te rusten en – tegen een kleine vergoeding – een kopje thee of koffie te drinken. Wie dat wil, kan daar ook zelf oude foto's of albums neerleggen om te laten bekijken. In de eigen ruimte van de HKD worden filmpjes vertoond en zijn herinneringsgeschenken en naslagmateriaal te koop ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum. Wie vooraf meer informatie wil, kan mailen naar info@historischekringdiemen.nl of bellen met 06-25094760. Langskomen kan ook: maandag 12 september tussen 10.00 en 12.00 uur in De Schakel.

Straatroof

DIEMEN - Een 57-jarige vrouw is zondagavond het slachtoffer geworden van een straatroof. Het is de derde straatroof in korte tijd in de omgeving Bergwijkpark.

De vrouw stapte rond 21.00 uur op station Diemen-Zuid uit de metro. Buiten vroeg zij een man de weg. De man wees in de richting van het Roerdomppad. Toen de vrouw in die richting liep werd zij door de man achtervolgd. Hij legde vervolgens zijn hand op haar hals en rukte haar halsketting af. De vrouw raakte lichtgewond. De dader sloeg op de vlucht.

De politie beschikt over een signalement van de dader. Het gaat om een negroïde man van tussen de 20 en 30 jaar. Hij is tussen de 1.70 en 1.75 meter lang. Hij heeft kort zwart haar, zag er netjes uit en droeg een donker jack. Getuigen of mensen die over meer informatie beschikken, kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw bekrast auto's

DIEMEN - De politie heeft vrijdagochtend een vrouw aangehouden die ervan wordt verdacht dat zij op de Overdiemerweg auto's heeft bekrast.

Een getuige nam contact op met de politie en hield de vrouw in de gaten. Politieagenten hebben de vrouw korte tijd later aangehouden. Het gaat om een 59-jarige inwoonster van Diemen.

De recherche onderzoekt of er een relatie bestaat met eerdere gevallen van het bekrassen van auto's. Op de Overdiemerweg zijn de afgelopen tijd nog twee auto's bekrast. Ook zijn er in de wijk Buitenlust de laatste jaren diverse auto's bekrast.

Verwarring over collectes

DIEMEN - De collecte voor KWF Kankerbestrijding deze week levert in Diemen verwarring op. Dat merken collectanten aan de deur.

Het is de nationale collecteweek voor KWF, maar toch blijkt er bij bewoners verwarring te ontstaan omdat er vorige week ook al een collectant aan de deur was ten bate van de bestrijding van kanker. Die collecte was echter een actie voor KiKa.

Voor de collecte van KiKa was door de gemeente Diemen een vergunning verstrekt, omdat deze week een zogenaamde 'collectevrije' week was. Maar de sterk op elkaar gelijkende doelen wekken blijkbaar verwarring bij veel inwoners. De collectanten van KWF Kankerbestrijding gaan nog deze hele week op pad.

Paula List speelt vrijdag eerste wedstrijd in Rio

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Zondag is ze vertrokken. Paravolleybalster Paula List is met haar team bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, Brazilië. Pas 23 augustus hoorden de paravolleybalsters dat zij - toch - naar Rio gaan, omdat het Russische team vanwege het dopingschandaal in Rusland niet mocht deelnemen. De eerste wedstrijd van de Paravolleydames Nederland is op vrijdag 9 september. Voor ons is het dan al 10 september: de wedstrijd tegen Oekraïne begint onze tijd 01.30 uur 's nachts. Via de livestream op NOS.nl zijn de wedstrijden te volgen.

In november 100ste concert Kamermuziek in De Hoop

Eind september start het nieuwe concertseizoen

De hele winter iedere laatste zondag van de maand kamermuziek in De Hoop. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Een bijzonder kamermuziekconcertseizoen in schuilkerk De Hoop: in november wordt het 100ste concert gegeven. Reden voor een extra feestelijk concert. Maar ook de nummers 98, 99 en 101, 102 en 103 beloven weer winterse zondagmiddagen met prachtige muziek.

Het concertseizoen 'Kamermuziek in De Hoop' 2016-2017 biedt weer een gevarieerd programma, belooft Els Verhaak, die de programmering voor haar rekening neemt. "Op 25 september is er een pianorecital door de veelzijdige pianist Marcel Worms, die de tijdloze en verstilde muziek van Mompou, Satie, Pärt en Peteris Vasks vertolkt. In oktober speelt Duo Silencio het programma 'Songs without Words'. Saxofonist Christiaan van der Weij en pianiste Natalja Korobanjko spelen lyrische duetten van Mendelssohn, Grieg, César Franck en Rachmaninov."

Het concert op 27 november wordt een feest. "Het is het 100ste concert in de serie en dat wordt gevierd met een concert met een culinair tintje. Ensemble Corona komt met het programma 'Gentils amoureux': chansons en instrumentale muziek uit de 15de eeuw. In de pauze zullen de gasten worden getrakteerd op een heuse proeverij met hapjes en een drankje uit de middeleeuwse keuken."

Het jaar 2017 begint met het Antonin Kwartet dat Bartok en Schubert zal laten horen. In dit 'Telemannjaar' laat het internationaal Barokensemble Giardino Musicale in februari heel toepasselijk 'Toppers van Telemann' klinken. Het concertseizoen wordt in maart afgesloten met een uitvoering van het Keros Ensemble in de onalledaagse bezetting viool, hoorn, harp. Violiste is de Diemense Angela Skala.

Uitgebreide informatie over alle concerten is te vinden op www.schuilkerkdehoop.nl.

Woningbouw Plantage De Sniep

Vervolg van voorpagina.

Lex Scholten: "Naast de woningen die langs het Jaagpad zullen worden gebouwd komen parkeerplaatsen, daarnaast een voetpad en fietspad, een rijbaan voor auto's met bestemming Diemen, het werkspoor van de tram en een rijbaan met bestemming voor verkeer naar het Gooi. Het werkspoor wordt dus verplaatst naar een plek in het midden van de weg. Er komt daar ruimte voor twee tramrails. Dit in verband met het eventueel doortrekken van lijn 9. Dit is nu nog niet aan de orde, maar de kans is aanwezig dat lijn 9 in de toekomst wordt doorgetrokken naar station Diemen-Zuid of station Amsterdam Bijlmer Arena."

Holland Park
Scholten geeft aan dat het project Holland Park ook goed loopt. Op de plek waar vroeger kantoorgebouwen stonden worden nu woningen gebouwd. Er komen in totaal zo'n 3000 woningen. "Door de woningen op Plantage De Sniep en in Holland Park zal het inwoneraantal van Diemen stijgen. Diemen heeft op dit moment zo'n 27.000 inwoners. In de toekomst zullen dat er zo'n 35.000 tot 36.000 worden."

PvdA stelt vragen over situatie bij winkel-centrum

DIEMEN - De fractie van de PvdA heeft vragen gesteld aan het college van B en W over de slechte bereikbaarheid van winkelcentrum Diemerplein voor blinden en slechtzienden.

De fractie van de PvdA heeft de vragen gesteld naar aanleiding van een artikel dat in het DiemerNieuws van donderdag 25 augustus stond.

Daarin vroeg een blinde inwoner van Diemen, Wolter Kramer, aandacht voor de bereikbaarheid van het winkelcentrum voor blinden en slechtzienden. Doordat fietsen en scooters op plekken worden gestald die daarvoor niet zijn bedoeld en karren die voor de bevoorrading van winkels worden gebruikt op het trottoir worden neergezet, is die bereikbaarheid dikwijls niet goed. Kramer sprak zelfs van 'hindernisbanen'.

Regels en handhaving
De fractie van de PvdA vraagt aan het college of zij op de hoogte is van deze situatie en of het mogelijk is die op korte termijn te veranderen via toegepaste regelgeving en/of handhaving.

Marcel Duijm

Secretaris schaakvereniging Oosten-Toren
55 jaar
Diemenaar sinds 2001

Zit je vaak achter een schaakbord?
"Op de wekelijkse clubavond laat ik zelden verstek gaan en dat al 30 jaar! Een maal per jaar een toernooi in Luxemburg en ons eigen schaaktoernooi. Het Oosten-Toren OPEN aan de Amstel is inmiddels een begrip."

Tegen wie speel je dan?
"Op een gewone clubavond tegen één van de ongeveer 30 leden, waarvan zeker 10 uit Diemen (maar dat mogen er gerust meer worden). En in een team tegen andere schaakclubs uit Amsterdam en omstreken."

Verder in het dagelijks leven?
"Ik werk al 20 jaar vanuit huis als zzp'er in de ICT. Ik fiets en wandel veel en als de tijd het toelaat, sla ik op de golfbanen rondom Diemen een balletje."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"Een e-book! Een spannende thriller, 'Icarus', van Deon Meyer. Ik verslind alle boeken van deze auteur."

Favoriete tv-programma?
"Ik kijk zo'n beetje alles wat met sport te maken heeft. Dus de afgelopen weken (Olympische Spelen) waren heftig en de nachten kort."

Favoriete stekje in Diemen?
"De Ouddiemerlaan, en dan langs het Amsterdam-Rijnkanaal de Diemerpolder in."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen hebben?
"Als het zou kunnen met mijn vader. Veel te vroeg overleden. Ikzelf was toen net zo oud als mijn twee zoons nu. Vreselijk nieuwsgierig hoe hij toen over die 'lastige puber' dacht."

Waar kun je erg om lachen?
"Verkeerd uitgesproken gezegdes. Zoals deze: 'Ik ken mijn aardappels', waar 'ik ken mijn pappenheimers' werd bedoeld."

Diemen mist nog…
"Een eigen middelbare school."

Als je burgemeester was...
"Regelde ik betaalbare huisvesting voor jongeren die niet studeren. Leuk hoor die Campus in Diemen-Zuid, maar er zijn inmiddels veel jongeren in Diemen die op zichzelf willen wonen/werken."

Festival ZeeZout: 14 klachten

DIEMEN - Er zijn 14 klachten binnengekomen over het festival ZeeZout dat zaterdag in het Diemerbos werd gehouden.

"Het leek aanvankelijk om 31 klachten te gaan, maar omdat er ook een evenement in Duivendrecht was hebben wij de klachten uitgesplitst", aldus een woordvoerder van de gemeente Diemen. "Vier klachten zijn via een speciaal telefoonnummer binnengekomen, de overige klachten via e-mail. Het gaat vooral om klachten over geluidsoverlast."

Onder de 14 klachten waren er ook een paar die over het verkeer gingen. Veel bezoekers van ZeeZout kwamen met de fiets, het openbaar vervoer of een pendelbus. Andere bezoekers kwamen met de auto of gebruikten na afloop een taxi. Dit leidde tot enige knelpunten bij de afwikkeling van verkeersstromen. De klachten worden meegenomen tijdens de evaluatie van de festivals die de gemeente dit najaar gaat houden.

'Ik ga een deel van de markt in Diemen veroveren'

Marvin van Rijn van IB Makelaars opent eigen kantoor in Diemen

DIEMEN - Marvin van Rijn (39) uit Diemen is op 1 januari 2016 begonnen met IB Makelaars. Het bedrijf is in Diemen gevestigd en opent in oktober een kantoor aan het Diemerplein 10 (bij de ingang van het winkelcentrum naast de Rabobank). IB Makelaars is een jong en gedreven makelaarskantoor dat zich heeft gespecialiseerd in koop, verkoop en verhuur van woonhuizen.

IB verwijst naar de voorletters van de dochter van Marvin en Kim.

Vertel eens iets over je achtergrond?
"Ik ben in 1977 geboren in Amsterdam en ben opgegroeid in Amstelveen. Na het Casimir Lyceum heb ik de hbo-opleiding Makelaardij gedaan, die ik in 2001 succesvol heb afgerond. Op 23-jarige leeftijd heb ik met mijn vriendin Kim Bohnenn (een dochter van Wim Bohnenn, de adviseur en presentator van het Diemer Festijn - red.) mijn eerste woning gekocht en ben ik in Diemen komen wonen. Kim is opgegroeid in Diemen. Wij zijn inmiddels getrouwd en hebben samen een geweldige dochter die luistert naar de naam Ivy. Wij hebben eerst aan Fregat in Diemen-Noord gewoond en wonen tegenwoordig in nieuwbouwwijk Plantage De Sniep."

En na je studie de makelaardij in?
"Ja. Ik ben omstreeks 1998 begonnen als stagiair in de woningmakelaardij bij Jacobus Recourt Makelaars. Na die stageperiode ben ik bij dat kantoor in dienst getreden als woningmakelaar. Vervolgens ben ik daar door een particuliere belegger in winkelpanden weggehaald om gezamenlijk de winkelportefeuille uit te breiden. Twaalf maanden later ben ik gevraagd of ik op de woningmakelaardij wilde komen werken bij Boer Hartog Hooft Makelaars in Amsterdam. Na drie jaar ben ik gevraagd om als projectontwikkelaar op te treden voor een bedrijf van drie privé-investeerders, waarbij we grond aankochten voor de ontwikkeling van nieuwbouwwoningen. Na een hele mooie en vooral leerzame tijd ben ik drie jaar geleden met twee andere makelaars een eigen makelaarskantoor begonnen. Gedurende die drie jaar ben ik er gaandeweg achtergekomen dat deze twee collega's een andere manier en visie op het makelaarsvak hebben. Dat heeft mij doen besluiten mijn droom na te jagen en per 1 januari van dit jaar mijn eigen makelaarskantoor te beginnen onder de naam IB Makelaars."

Waar staat de naam IB voor?
"Ik heb puur gekozen op basis van mijn persoonlijk geluk. En mijn geluk ligt thuis bij mijn gezin. Onze dochter heet Ivy Bo van Rijn. Ik vind het mooi om mijn bedrijf naar haar te vernoemen door het gebruik van haar initialen, want zij betekent alles voor mij. En stel dat Ivy Bo over een jaar of achttien makelaar wil worden en in de zaak wil gaan werken, dan is het toch mooi dat haar initialen voorkomen in de naam van het bedrijf?"

Marvin van Rijn opent volgende maand zijn makelaarskantoor in het Diemerplein. Kelly Heruer maakt de foto's van de te verkopen woningen. Foto's: Trudy Kroese

'Met hard werken kan ik nu
mijn droom waarmaken'

Wat doet IB Makelaars?
"IB makelaars is een jong, actief en vooral gedreven makelaarskantoor waarbij de opdrachtgever voorop staat. Wij nemen onze opdrachtgevers bij de hand, ontzorgen hen volledig en stellen alles in het werk voor het optimale resultaat. Met minder nemen wij geen genoegen. Daar komt dus veel meer bij kijken dan een woning op Funda plaatsen. Wij denken out of the box, benadrukken de sterke punten van een woning en zetten de minder sterke punten om naar sterke punten. En met meer dan 15 jaar ervaring weten wij het juiste pad uit te stippelen naar het einddoel van onze opdrachtgever. Ons specialisme ligt bij het aankopen, verkopen en verhuren van woonhuizen in elke prijscategorie."

Hoe ga je te werk?
"Ik vind het als makelaar belangrijk om een vertrouwensband op te bouwen met mijn opdrachtgevers en ze een optimale service te bieden. Je krijgt tenslotte de sleutel van hun duurste bezit. De aankoop of verkoop van een huis is voor mensen een ingrijpende en spannende gebeurtenis die niet dagelijks plaatsvindt. Wij bepalen in onderling overleg een traject, marketingplan en verkoopstrategie die voor onze opdrachtgevers de beste manier vormen om het ideale resultaat te behalen. Zo werken wij bijvoorbeeld uitsluitend met professionele fotopresentaties die gemaakt worden door onze huisfotografe Kelly Heruer. Professionele foto's geven de juiste uitstraling voor een presentatie op diverse websites (Funda, Jaap, Pararius en nog ruim 30 andere landelijke sites) en een goed beeld van een woning. Ik begeleid, ontzorg en neem mijn opdrachtgevers van het begin tot aan het einde bij de hand tot het gewenste resultaat. Dat doe ik uiteraard ook als ik door een klant word gevraagd voor de aankoop van een woning. Ik verzorg een intakegesprek waarin alle woonwensen worden besproken en op basis daarvan selecteer ik de juiste woningen. Ik ga mee om de woningen te bezichtigen, doe de onderhandelingen en zorg ervoor dat juridische aspecten goed worden geregeld. Een nee bestaat bij ons niet! Ook voor het verhuren van woonhuizen verzorg ik de gehele begeleiding. Het mooie van mijn kantoor is dat ik als een van de weinige makelaarskantoren de woningen op zowel Funda als Pararius kan plaatsen."

'We gaan voor het optimale resultaat. Voor minder doen we het niet'

In welke regio's werk je?
"Ik ben als makelaar voor zowel de verkoop, aankoop en verhuur van woningen vooral actief in Amsterdam en Diemen. Daarnaast heb ik exclusief een portefeuille met zo'n 300 huurwoningen in Leiden en omgeving. Met de opening van mijn nieuwe kantoor in Diemen ligt daar een enorme uitdaging om een deel van de markt in Diemen te veroveren van mijn gewaardeerde collega-makelaars. Medio oktober open ik mijn kantoor aan het Diemerplein 10. Dat is de ruimte naast de ingang van het winkelcentrum bij de Rabobank, schuin tegenover Salon van Diemen. Ik ben er echt heel erg blij mee en ben er supertrots op. Het is een uitstekende locatie waar veel mensen langslopen en natuurlijk met de markt op woensdag voor de deur. Hierdoor krijgen de woningen die ik verkoop/verhuur extra exposure. Het pand moet nog verbouwd worden, maar ik streef ernaar om medio oktober open te gaan. Behalve mijn collega en ik zal ook Kelly in die ruimte werken en haar foto's tentoonstellen. In het kantoor komen prachtige raampresentaties en flatscreens te hangen waarop de woningen te zien zijn die wij in de verkoop en verhuur hebben."

Hoe gaan de zaken tot dusver?
"Goed. Sinds 1 januari kan ik makelen op mijn manier en dat werpt zijn vruchten af. Ik ben als makelaar nog afhankelijk van mond-tot-mondreclame en zie dat steeds meer klanten mij op die manier weten te vinden. Een leuk voorbeeld: onlangs heb ik via via een woning voor de markt uit verkocht in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Deze klant had ook een woning net buiten Amsterdam die hij wilde verkopen. Deze woning heb ik binnen drie dagen voor een geweldige prijs verkocht. Ik heb in de tuin van die woning een bord geplaatst met het opschrift 'Verkocht! Ook verkopen? Bel mij'. Een dame die daar achter woont heeft haar huis al enige tijd in de verkoop staan. Zij zag dat bord staan, heeft contact gezocht met de verkoper en heeft mij vervolgens verzocht om haar woning op mijn manier in de verkoop te zetten. Dat geeft toch aan dat ik op een goede manier mijn 'hobby' uitvoer."

Frank Roël vertrekt bij De Venser

Directeur gaat naar school in Amstelveen

Frank Roël neemt morgen afscheid als directeur van De Venser. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Directeur Frank Roël (62) neemt morgen afscheid van de openbare basisschool De Venser in Diemen-Zuid. Hij wordt directeur van brede school Omnibus in Amstelveen.

De loopbaan van Frank Roël is opvallend te noemen. Nadat hij de pedagogische academie had afgerond werkte hij in de jaren 70 als leraar op de toenmalige basisschool 't Kruispunt in Amsterdam-Zuidoost. Er zaten veel allochtone kinderen op die school, vooral kinderen die kort daarvoor uit Suriname naar Nederland waren verhuisd. Na zeven jaar in het onderwijs besloot hij een overstap te maken naar het bedrijfsleven en ging hij bij computerbedrijf NCR Nederland werken. Hij gaf daar aanvankelijk trainingen aan klanten van dat bedrijf: systeembeheer, programmeren en informatica. Daarna werkte hij bij datzelfde bedrijf als accountmanager. Na 16 jaar werken bij NCR Nederland en enkele jaren bij andere bedrijven besloot hij terug te keren naar het onderwijs.

"Ik ben op 1 januari 2003 begonnen als directeur van De Venser. Er werken hier nu in totaal vijftien personeelsleden. Wij hebben 130 leerlingen, onder wie een flink aantal uit Amsterdam-Zuidoost. Het leerlingaantal van De Venser is de laatste jaren teruggelopen. Dat heeft te maken met de demografische ontwikkeling van Diemen-Zuid. Er is sprake van vergrijzing en een aantal mensen met kinderen is verhuisd. De verwachting is dat het aantal leerlingen door de bouw van nieuwbouwwijk Holland Park weer gaat stijgen."

'Ik heb altijd gestreefd naar orde, rust en regelmaat'

Frank Roël en zijn team hebben er veel aan gedaan om de kwaliteit van het onderwijs op De Venser te verbeteren. "Ik ben hier ruim 13,5 jaar directeur geweest. Mijn team en ik hebben steeds hard gewerkt om de kwaliteit te verbeteren. Het ministerie van Onderwijs geeft ons tegenwoordig goede beoordelingen. In 2010 was dat bijvoorbeeld niet het geval, we hebben ons ontwikkeld."

Hij heeft een duidelijke visie op het onderwijs. "Ik heb altijd gestreefd naar orde, rust en regelmaat. Structuur is belangrijk voor kinderen en een basis om te leren. Mijn stelregel is dat goed onderwijs boeiend onderwijs is."

Frank Roël start binnenkort aan een nieuwe fase van zijn loopbaan. "Ik vertrek om twee redenen. Zoals het er nu uitziet ga ik met kerst 2020 met pensioen. Ik krijg nu de kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan. De Omnibus is een school die enigszins is te vergelijken met De Venser. Het is een multiculturele school. De Omnibus zit in dezelfde fase van ontwikkeling als De Venser een aantal jaren geleden. Ik ga mij daar voor inzetten. De tweede reden dat ik vertrek is dat ik het voor De Venser goed vind dat er na al die jaren iemand anders leiding gaat geven. Ieder goed team kan nog beter worden met een nieuwe coach."

De Venser maakt deel uit van de Stichting Openbaar Onderwijs Primair. De taken van Frank Roël worden voorlopig op parttime basis waargenomen door Alan Bains, directeur van de Stichting Openbaar Onderwijs Primair. De stichting is op zoek naar een nieuwe directeur voor De Venser.

Frank Roël neemt vrijdag tijdens een speciale bijeenkomst afscheid van zijn collega's, ex-collega's, de leerlingen en hun ouders.

Zondag 11 september feest op Fort Diemerdam, met een concert van de Diemer Harmonie.

donderdag 8 september

Afslank Challenge

Wellness Projects 20.00 uur

Afvallen door normaal te doen; hoe dat kan, wordt uitgelegd tijdens deze gratis bijeenkomst. Aanmelden: 06-53809261 of mira@welnessprojects.nl.

zaterdag 10 september

Workshop auralezen

Centrum Elsina 13.45 uur

Nieuwsgierig naar hoe dat nou werkt, zo’n aurareading? In deze ervaringsgerichte workshop oefen je via allerlei technieken, aanwijzingen en opdrachten met de beginselen van het auralezen. Deelname: € 35,-. Aanmelden: www.intuitie-in-praktijk.nl of 06-16552044.

Repair Café Diemen

Zorgcentrum De Diem 14.00 uur

Iets gaat stuk en repareren is te duur. Terwijl er soms misschien maar iets heel kleins kapot is. Vrijwilligers kijken of het alsnog gerepareerd kan worden. Repareren is gratis, maar een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

10 en 11 september

Historische rondleidingen

Fort Diemerdam

Zaterdag rondleidingen vanaf 15.00 uur. Op zondag zijn er rondleidingen van 12.30 tot 13.30 uur. De Diemer Harmonie treedt op van 13.30 tot 14.30 uur. Om 15.00 uur is de familievoorstelling en om 16.00 uur nog een rondleiding. Informatie: stellingvanamsterdam.nl. Toegang gratis.

zondag 11 september

Viering

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Eucharistie gezinsviering met het PeeBee kinderkoor, voorganger is pastor A. Tönis.


Open dag De Eenhoorn

Manege De Eenhoorn 11.00 uur

Demonstraties van manegeruiters en van professionals van buitenaf. Ook zijn er ponyritjes en kun je je creativiteit kwijt tijdens het hoefijzerknutselen.

Diemer Harmonie

Fort Diemerdam 13.30 uur

De Diemer Harmonie geeft een buitenconcert op Fort Diemerdam. De toegang is gratis. Het betreft het eerste concert voor de Diemer Harmonie in het nieuwe seizoen.

Saan Museum

Saan Museum 13.00 uur

Tussen 13.00 en 16.00 uur open. De toegang is zoals altijd gratis. In het Saan Museum komt de bijna 120-jarige geschiedenis van Koninklijke Saan tot leven. Te zien zijn onder meer historische auto's en kranen, talloze foto's, oude onderhoudsboeken en gereedschappen van vroeger.

maandag 12 september

Mediteren in Diemen

't Kruidvat 19.45 uur

Iedere maandagavond wordt er gemediteerd in de traditie van Thich Nhat Hanh. Vrijwillige bijdrage met een minimum van € 1,-. Inlichtingen: mediterenindiemen@gmail.com of 06-41665900.

Groepsles oefentherapie

Praktijk oefentherapie 13.30 uur

Start van nieuwe groepsles Mensendieck voor 50-plussers. Aanmelden via www.oefentherapiediemen.nl of 020-6001316.

woensdag 14 september

Cursus Peuter in Zicht

De Brede HOED 19.30 uur

In september gaat de cursus Peuter in Zicht weer van start voor ouders/verzorgers van 1- tot 4-jarigen. De methode Positief Opvoeden is verwerkt in deze cursus. De cursus wordt gegeven in samenwerking met de gemeente Diemen door Henny van Emmerik, pedagogisch adviseur van De Brede HOED. Aanmelden: 020-5555848 of hvemmerik@ggd.amsterdam.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus.

Eten met de Buurt

Huis van de Buurt 't Kruidvat 17.00 uur

Kosten € 3,50. Graag reserveren voor woensdag 12.00 uur bij 't Kruidvat, 06-50716404.

donderdag 15 september

Café Society

Theater De Omval 20.00 uur

Woody Allens nieuwe film, 'Café Society', speelt zich af in de jaren 30 van New York en Hollywood. Bobby Dorfman is zijn leven in New York zat en verlangt naar verandering. Om weg te zijn van zijn kibbelende ouders, zijn gangster-broer en de juwelenwinkel van de familie vertrekt hij om zijn geluk in Hollywood te beproeven.

vrijdag 16 september

Buurt-potje

De Schakel 12.30 uur

We starten op z'n Frans. Op het menu staan een amuse, coq au vin, een nagerecht en koffie toe. De kosten zijn € 5,-. Opgeven bij Anneke Dekker, 020-6953224 of potjevandebuurt@hotmail.com, liefst voor woensdag 14 september.

English for Kids

Anne-Mieke Veldman 15.00 uur

Op donderdag 15 september start er weer een nieuwe cursus voor kinderen van 7 t/m 9 jaar. Bij voldoende aanmeldingen is het ook mogelijk om te starten met een groep kinderen van 4 t/m 6 jaar en/of 10 t/m 12 jaar. Kleine groepen, dus veel individuele aandacht. Kosten: € 10,- per uur. Informatie: annemiekeveldman@yahoo.com of 06-40661709.

SV Diemen verliest van VVA/Spartaan: 1-2

Team had minimaal een punt verdiend

SV Diemen deed zichzelf tekort. Foto: Jan Ronday

DIEMEN - SV Diemen heeft de eerste competitiewedstrijd verloren. De ploeg van trainer Gerrie Breugem verloor voor eigen publiek met 1-2 van VVA/Spartaan. Bij rust leidden de Amsterdammers met 0-1.

SV Diemen speelde een goede wedstrijd. Er stond een hechte ploeg op het veld. Veel aanvallen begonnen bij de centrale verdedigers Rémon van Asselt en Jelle de Wild. Verder manifesteerde middenvelder Kay Minnema zich als vormgever van het spel. SV Diemen, dat in de eerste helft de harde wind tegen had, was voor rust de beste ploeg. De thuisclub creëerde diverse kansen die echter niet werden benut.

VVA/Spartaan heeft een jonge ploeg met een aantal technisch vaardige spelers. Na 26 minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een mooie combinatie werd van afstand raak geschoten. SV Diemen ging op zoek naar de gelijkmaker. Jelle de Wild had de pech dat zijn prachtig genomen vrije trap op de kruising eindigde.

Na de hervatting had SV Diemen de (nu minder krachtige) wind in de rug. In de 67e minuut kwam de thuisploeg langszij. Gianno dos Passos schoot de bal van afstand langs de goed spelende doelman van VVA/Spartaan. Na de gelijkmaker hielden de ploegen elkaar min of meer in evenwicht. SV Diemen kreeg een aantal kansen, maar stuitte op de keeper van de Amsterdammers. Aan de andere kant trad SV Diemen-keeper Dave Moen diverse keren goed op. In de 85e minuut kwam VVA/Spartaan opnieuw op voorsprong via een fraaie treffer. SV Diemen trainer Gerrie Breugem besloot alles of niets te spelen. De kopsterke verdediger Jelle de Wild werd naar voren gestuurd om de aanval te ondersteunen. Vlak voor tijd zag Rémon van Asselt zijn vrije trap net langs het doel van VVA/Spartaan gaan. SV Diemen heeft zichzelf tekortgedaan. De ploeg had minimaal een punt verdiend. SV Diemen gaat zondag op bezoek bij VVH Velserbroek. De wedstrijd in Velserbroek begint om 14.00 uur. VVH Velserbroek verloor de competitie-ouverture. De ploeg ging in de uitwedstrijd tegen SV Ouderkerk met 2-0 onderuit.

Fergil Hesterman zwemt 40 kilometer

Fergil Hesterman.

DIEMEN - Langeafstandzwemmer en ijszwemmer Fergil Hesterman heeft zaterdag 40 kilometer gezwommen in de rivier de Weser in Duitsland. Hij zwom van Rinteln naar Minden. Zijn eindtijd was 5 uur 22 minuten en 44 seconden.

Er stond een lichte stroming, maar die was lang niet zo sterk als waarop de zwemmers hadden gehoopt. Fergil finishte als eerste zwemmer zonder wetsuit en was sterk genoeg voor een tweede plek all-in. De wedstrijd was een mooie voorbereiding op zijn volgende wedstrijd. Op 8 september vertrekt Fergil naar Moermansk in Rusland voor een ijszwemevenement waarvoor hij een van de veertig uitnodigingen heeft ontvangen. De stad Moermansk bestaat 100 jaar en dat wordt gevierd met allerlei sportevenementen in en langs de golfstroom, waaronder het ijszwemmen.

Fergil is momenteel in voorbereiding voor het WK ijszwemmen dat zal plaatsvinden van 5 tot en met 8 januari 2017 in Burghausen in Duitsland. Hiervoor zit hij momenteel een of twee keer per week in een ijsbad dat tot vijf graden gekoeld kan worden. In de winter traint hij in het water van De Diem en in het buitenzwembad De Waterdam in Volendam dat gedurende de hele winter open blijft.

Oosten-Toren begint aan schaakseizoen

Schaakvereniging heeft sinds een jaar een eigen clublokaal in De Schakel

Concentratie tijdens het schaken. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - Het seizoen van schaakvereniging Oosten-Toren gaat vanavond van start. De vereniging heeft een clublokaal (zaal 3) in De Schakel in de Burgemeester Bickerstraat 46A. Oosten-Toren verhuisde ruim een jaar geleden van Amsterdam naar Diemen.

De jeugd schaakt elke donderdagavond van 18.45 tot 19.45 uur. De jonge schakers spelen wekelijks een partij in de interne competitie en krijgen ook les. De vereniging leidt kinderen op voor een schaakdiploma. Als de kinderen eraan toe zijn wordt aan het einde van het seizoen een schaakexamen afgenomen door een diploma-consul van de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond.

Oosten-Toren heeft plaats voor jongens en meisjes van 5 tot ongeveer 14 jaar. Zij kunnen een maand gratis meespelen en hoeven dan pas te beslissen of zij lid willen worden. De contributie bedraagt 45 euro per jaar. Geïnteresseerden kunnen op donderdagavonden binnenlopen. Bij de senioren gaat de interne competitie vanavond om 20.00 uur van start. Daarnaast heeft Oosten-Toren drie teams ingeschreven voor de externe competitie tegen schaakverenigingen uit Amsterdam en de regio. Het eerste team komt uit in de promotieklasse van de Schaakbond Groot Amsterdam, het tweede team speelt in de tweede klasse en het derde team komt uit in de derde klasse. Ook bij de senioren heeft Oosten-Toren plaats voor nieuwe leden.

Schaakles voor volwassenen
Oosten-Toren heeft dit seizoen een nieuwe activiteit: schaaklessen voor volwassenen. De cursus bestaat uit tien lessen die vanaf donderdag 6 oktober in De Schakel worden gegeven. De lessen beginnen steeds om 20.30 uur en zijn bedoeld voor beginnende schakers. De kosten bedragen in totaal 30 euro. Dit is inclusief een schaakleerboek en een oefenboek. De schaaklessen gaan door als er zich minimaal vijf mensen hebben ingeschreven. Belangstellenden kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen aan gfm.driessen@gmail.com.

Voor meer informatie kan de website van de schaakvereniging worden bezocht: www.oostentoren.nl.

Open dag Manege De Eenhoorn

DIEMEN - Manege De Eenhoorn aan Landlust 3 houdt op zondag 11 september een open dag. Het evenement duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom.

Er zijn die dag allerlei activiteiten. Er kan een gratis ritje op een pony worden gemaakt, er kunnen hoefijzers worden versierd en er zijn diverse demonstraties. Het terrein van Manege De Eenhoorn is het afgelopen jaar opgeknapt. Het ruiterpad en de buitenrijbanen zijn vernieuwd, het dak van de binnenbak is vervangen en er zijn 128 zonnepanelen geplaatst, waardoor er evenveel stroom wordt opgewekt als verbruikt.

15 / 16

Synergie zoekt CHAUFFEURS BESTELWAGEN (rijbewijs B). Vervoer automaterialen in rolboxen. Leuke bijbaan voor 65+ers. Meer informatie? Bel Synergie Amsterdam, tel. 020-7870170. www.synergiejobs.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595