DiemerNieuws

23 augustus 2018

DiemerNieuws 23 augustus 2018


Programma Diemer Festijn

Glennis Grace tijdens haar optreden op het Diemer Festijn van 2016. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN Glennis Grace, Dries Roelvink, Peter Beense, Quincy, André Hazes, Danny Froger en Sven Versteeg behoren tot de artiesten die optreden tijdens het Diemer Festijn. Het Diemer Festijn duurt van dinsdag 4 tot en met zaterdag 8 september.

Stichting Diemer Festijn heeft vandaag het programma bekendgemaakt. Inwoners van Diemen ontvangen vanaf vandaag het programma in de brievenbus. Het Diemer Festijn begint op dinsdag 4 september met de kermis, die elke dag en avond wordt gehouden. Burgemeester Erik Boog opent het Diemer Festijn op woensdagmiddag 5 september. Dan is er ook een kindermiddag: de Rabobank Kindermiddag met De Sesamstraat Show. 's Avonds zijn er in de feesttent optredens van Danny Nicolay, Danny Froger, Bryan B en Glennis Grace.

Donderdag 6 september wordt de seniorenmiddag gehouden. Er zijn dan optredens van het Amsterdams Volkskoor en Ronnie Tober. De seniorenmiddag wordt gesponsord door de Diemer Apotheek. 's Avonds zijn er optredens van Jeff en Barry van Vliet, Wesly Bronkhorst, Yves Berendse en Tino Martin. Vrijdagavond treden Dries Roelvink, Pascal Redeker, Mike Peterson en André Hazes op in de feesttent. Zaterdag 8 september is er van 09.00 tot 16.00 uur een kramenmarkt op het Diemerplein.

3.

16 van 32 brievenbussen verdwijnen

DIEMEN PostNL past vanaf 10 september het netwerk van brievenbussen in Diemen aan. In Diemen blijven 16 brievenbussen en verdwijnen 16 brievenbussen. De aanpassingen zijn op 5 oktober 2018 gerealiseerd.

De reden voor de aanpassing is dat er in Nederland steeds minder post wordt verstuurd. Brievenbussen die weinig worden gebruikt worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk. Er worden in Diemen geen brievenbussen verplaatst.

De volgende brievenbussen in Diemen verdwijnen: Hartveldseweg 42, Prinses Beatrixlaan 147, Burgemeester de Kievietstraat 6, Martin Luther Kinglaan 56, Tobias Asserlaan 103, Vergulden Wagen 2, Zeezigt 47, Rietzangerweg 68, Henry Dunantlaan 112, Verrijn Stuartweg 7, Venserkade 2, Hartschelp 1, Roggekamp 1, Polderland 31, Stammerkamp 2 en Heivlinderweg 38.

De brievenbussen op de volgende plekken blijven staan: Johan Coussetstraat 13, Alfred Nobelstraat 1, Dr A.J.J. van Gemertplein 1, Rode Kruislaan 74, Overdiemerweg 14, Muiderstraatweg 39, Stammerdijk 1, Visseringweg 50, Beukenhorst 8, Diemerdreef 1, Meelbeskamp 1, Biesbosch 3, Knoopkruid 134, Nienoord 2 Tureluurweg 42 en Hermelijnvlinder 2.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Post NL geeft aan dat bij het bepalen van de plekken waar brievenbussen vedwijnen en blijven staan rekening is gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft.

Dames genieten

Foto: Trudy Kroese

Veertien dames deden donderdag mee aan Samen Zomeren in wijkcentrum Het Noorderlicht in Diemen-Noord. Ze hadden het goed naar hun zin.

5.

Tennisvereniging ATVD houdt 50+ toernooi

DIEMEN Tennisvereniging ATVD houdt volgende week het 50+ toernooi voor haar leden. Het toernooi duurt van maandag 27 augustus tot en met zaterdag 1 september. Op de laatste dag worden de finales gespeeld.

Het toernooi wordt georganiseerd door Marcella Droog, lid van ATVD. "Het is de derde keer dat ATVD een 50+ toernooi houdt. Vorig jaar deden er zo'n honderd leden mee, maandag hadden zich al meer dan honderd leden ingeschreven. De leden van zeventig jaar en ouder spelen overdag een apart toernooi, de leden tussen de vijftig en zeventig spelen 's avonds."

Zij vertelt dat de deelnemers in poules worden ingedeeld en minimaal twee wedstrijden spelen. Er zijn wedstrijden voor alle categorieën: single en dubbel voor dames en heren en mixed dubbel. "Het is vooral een gezelligheidstoernooi. de deelnemers kunnen geen punten voor hun ranking verdienen. De afgelopen twee edities waren heel gezellig en wij verwachten ook volgende week weer een heel leuk toernooi mee te maken."

Tennisvereniging ATVD houdt 50+-toernooi

50+-toernooi wordt voor derde keer gehouden. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN Tennisvereniging ATVD houdt volgende week het 50+-toernooi voor haar leden. Het toernooi duurt van maandag 27 augustus tot en met zaterdag 1 september. Op de laatste dag worden de finales gespeeld.

Het toernooi wordt georganiseerd door Marcella Droog, lid van ATVD. "Het is de derde keer dat ATVD een 50+-toernooi houdt. Vorig jaar deden er zo'n honderd leden mee, maandag hadden zich al meer dan honderd leden ingeschreven. De leden van zeventig jaar en ouder spelen overdag een apart toernooi, de leden tussen de vijftig en zeventig spelen 's avonds."

Zij vertelt dat de deelnemers in poules worden ingedeeld en minimaal twee wedstrijden spelen. Er zijn wedstrijden voor alle categorieën: single en dubbel voor dames en heren en mixed dubbel. "

Het noodlot van Prof. Melloc

In 1938 kon je in de Arent Krijtsstraat volgens een advertentie in De Telegraaf, voor ƒ 9,- p.w., ruim 4 euro dus, een winkelhuis voor vele zaken geschikt, met ruime woning huren. "Op goede stand," ook dat nog. Op nummer 35 van de Arent Krijtsstraat woonde Prof. Melloc, goochelaar, buikspreker en conferencier. Met een programma voor jong en oud. Melloc, draai de letters om en je krijgt Collem. Levie van Collem was, na het overlijden van zijn eerste vrouw in 1933 kort daarop hertrouwd. Hij was 53 en joods; zij was 26 en katholiek. In de Arent Krijtsstraat werden hun twee kinderen geboren. In 1941 hoefden zij vanwege hun niet-joodse moeder niet geregistreerd te worden. Levie zelf kreeg dankzij zijn vrouw vrijstelling voor het dragen van de jodenster.

Begin 1944 verdween de Arent Krijtsstraat in een paar weken van de aardbodem toen op bevel van de nazi's de hele wijk tegen Amsterdam aan afgebroken werd. Het gezin Van Collem verhuisde naar de Eerste Oosterparkstraat in Amsterdam-Oost. Daar werd Levi opgepakt, ondanks dat hij in Diemen officieel "gesperrt" was door zijn gemengde huwelijk. Levi van Collem werd op 26 maart 1944 in Auschwitz vergast.

Weerbericht

Tijdelijke overgang naar koel en wisselvallig zomerweer
Een gebied met hoge luchtdruk trekt naar het oosten weg. In de loop van donderdag passeert het polaire koufront van een depressie ten noorden van Schotland. Er kunnen enkele buien vallen. Vrijdag en zaterdag zakt een met koude lucht gevuld lagedrukgebied (hoogtetrog) het Noordzeegebied binnen. Dat betekent een overgang naar koel zomerweer met enkele buien.

Vrijdag + het weekeinde
Vrijdag is het half tot zwaar bewolkt met kans op enkele buien. Met een maximum van 17 à 18 graden is het koel. Zaterdag is het zeer onbestendig met een grotere kans op buien, lokaal met onweer. Het kan ook even opklaren. Er waait een matige tot bij vlagen vrij krachtige zuidwestenwind. Het is uitgesproken koel bij een maximum van 15 à 16 graden. Zondag is er nog kans op enkele buien. Er staat een stevige noordwestenwind. Het wordt 17 à 18 graden.

Trend na het weekeinde
Na het weekeinde schuift een nieuwe uitloper van het Azorenhogedrukgebied naderbij. De neerslagkans neemt af. De zon laat zich wat vaker zien en de temperatuur gaat omhoog. Eerst naar 19 of 20 graden. Later in de week wordt het waarschijnlijk weer zomers warm.

Weetje
Doorgaans wordt in de zomer geklaagd over het wisselvallige weer, maar dit jaar zorgde een extreem standvastig hogedrukgebied lange tijd voor uiterst stabiel zomerweer. De klachten gingen over droogte en hitte en er was toenemend sprake van 'mooiweermoeheid'. Waar de gemiddelde Nederlander anders over klaagde, daar werd nu steeds sterker naar verlangd.

Verbouwing publiekshal en raadszaal in gemeentehuis

Raadszaal krijgt een multifuctioneel karakter

De publiekshal en de raadszaal in het gemeentehuis worden momenteel opnieuw ingericht. De werkzaamheden zijn in september klaar.

Werkzaamheden in de raadszaal.

DIEMEN Bezoekers die het gemeentehuis binnenstappen zien onmiddellijk dat er werkzaamheden worden verricht.

De plek waar tot voor kort de grote balie van het Klant Contact Centrum was is afgezet met een witte wand. De balie keert niet terug op die plek. Er komt een plek voor een gastvrouw/gastheer die bezoekers ontvangt en doorverwijst. Tevens komt er op die plek 'De straat van Diemen'. Er worden tafels en stoelen geplaatst waar bezoekers van het gemeentehuis rustig kunnen overleggen met een ambtenaar.

De medewerkers van het Klant Contact Centrum hebben al een plek gekregen naast hun collega's van de afdeling Burgerzaken, links naast de ingang van het gemeentehuis. Bezoekers kunnen daar terecht voor bijvoorbeeld het ophalen van een paspoort of identiteitsbewijs. De gemeente wil met de nieuwe inrichting meer de nadruk leggen op een duidelijke, vlotte en persoonlijke dienstverlening.

De plek waar tot voor kort de balie was.

In publiekshal van gemeentehuis komt 'De straat van Diemen'

De raadszaal wordt aangepast op de groei van de gemeente en krijgt een multifunctioneel karakter. Tijdens vergaderingen van de gemeenteraad zijn er achter de tafels 26 plekken: voor de burgemeester, de drie wethouders, de griffier en 21 raadsleden. Het aantal inwoners van Diemen neemt de komende jaren sterk toe. Nu wonen er bijna 29.000 mensen in Diemen. De komende jaren neemt het inwoneraantal toe tot 35.000. Dit komt vooral door de oplevering van woningen in Plantage de Sniep en Holland Park. Hierdoor zal het aantal raadsleden in de toekomst toenemen. De raadszaal wordt tevens multifunctioneel gemaakt. Dit maakt het mogelijk om de raadszaal aan te passen voor bijvoorbeeld informatie- en inloopbijeenkomsten.

Diemen doet mee in regionale Startup in Residence programma

DIEMEN - Negen gemeenten uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) slaan de handen ineen bij het zoeken naar startups, scale-ups, innovatief MKB en sociaal ondernemers met creatieve en innovatieve oplossingen voor regionale maatschappelijke vraagstukken.

De deelnemende gemeenten zijn: Diemen, Haarlem, Haarlemmermeer, Velsen, Lelystad, Almere, Purmerend, Zaanstad en Amsterdam. Met het Startup in Residence programma bieden de deelnemende gemeenten een uitgebreid trainingsprogramma van zes maanden voor startups, scale-ups, innovatief MKB en sociaal ondernemers die maximaal vijf jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De deelnemers krijgen toegang tot veel kennis en worden begeleid door ervaren mentoren. De gemeenten stellen werkruimtes voor de startups beschikbaar, bieden de mogelijkheid om pilots te doen en de oplossingen te testen in de regio.

Er zijn zeven vraagstukken gedefinieerd waar een oplossing voor wordt gezocht. Bijvoorbeeld oplossingen om op een slimme manier het verzakken van huizen tegen te gaan of een slimme oplossing om eenzaamheid tegen te gaan. Aanmelden kan tot en met 14 oktober. Voor meer informatie: www.startupinresidence.com/ama.

Programma Diemer Festijn

Daarnaast is er zaterdag er ook weer een vrijmarkt voor jong en oud in een deel van het Nelson Mandelapark. Om 12.00 uur start de superbingo in de feesttent en om 20.30 uur gaat de lampionnenoptocht van start. Die activiteit is aangeboden door winkeliersvereniging Diemerpein.

's Avonds zijn er optredens van Sven Versteeg, Danilo, Samantha Steenwijk, Quincy en Peter Beense. Het Diemer Festijn wordt rond 23.45 uur afgesloten met vuurwerk op de Venserkade.

Op de slotdag van het Diemer Festijn vindt dit jaar geen Gemeentedag plaats. Dit in verband met de verbouwing van de hal en de raadszaal van het gemeentehuis.

Dames hebben het naar hun zin tijdens Samen Zomeren

Bezoeksters Samen Zomeren sjoelen. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN Veertien dames deden donderdag mee aan Samen Zomeren in wijkcentrum Het Noorderlicht in Diemen-Noord. Ze hadden het goed naar hun zin.

Samen Zomeren is een initiatief van Stichting Welzijn Diemen (SWD). Tijdens de zomervakantie zijn er op maandag en donderdagactiviteiten voor senioren in Het Noorderlicht en op dinsdag in De Verbinding op het Van Markenplantsoen.

Cora Verhoef is namens SWD coördinator van Het Noorderlicht. Zij begeleidt Samen Zomeren in Het Noorderlicht en De Verbinding. "We organiseren al een aantal jaren Samen Zomeren. Veel vaste clubjes houden een zomerstop en door Samen Zomeren zijn er toch activiteiten voor senioren in Diemen."

Er zijn die donderdag alleen maar dames op Samen Zomeren afgekomen. "De mannen durven niet te komen, haha", zegt een dame. Ze hebben net koffie gedronken en leven zich nu uit met spellen als sjoelen en rummikub. We vragen of er ook wel eens vals wordt gespeeld. "Zeker", luidt het antwoord van de dames die aan het sjoelen zijn. "Wij mogen maar drie keer stenen sjoelen en zij vier keer", wijst een dame naar een andere speelster. De lach op de gezichten van de dames maakt duidelijk dat ze een grap maken. Alles verloopt volgens de regels.

Drie dames vermaken zich met het spelen van rummikub. Ook aan hen vragen wij waarom de heren vandaag ontbreken. "Die komen niet omdat ze bang zij dat ze van ons verliezen", lachen de dames.

Het is duidelijk: de aanwezige dames hebben het goed naar hun zin en lachen veel. Na afloop van de spellen gaan zij lunchen. De tafel is inmiddels gedekt.

Indeling zondag 1 SV Diemen

DIEMEN De KNVB heeft de indeling voor de competitie 2018-2019 bekend gemaakt. SV Diemen komt opnieuw uit in de derde klasse C.

SV Diemen stuit op de volgende tegenstanders: Alliance '22, Bloemendaal, DCG, De Meer, HBC, IVV, SV Ouderkerk, Real Sranang, Sporting Martinus, VSV, VVH/ Velserbroek, ZSGOWMS en Zwanenburg.

De ploeg van de nieuwe trainer Mark Steur stuit op een aantal bekende clubs. Alliance '22, Bloemendaal, SV Ouderkerk, Sporting Martinus, VVH/Velserbroek en ZSGOWMS kwamen vorig seizoen in dezelfde poule uit als SV Diemen. SV Diemen speelde de afgelopen seizoenen steeds tegen SV Ouderkerk. Er staan dus opnieuw twee streekderby's op het programma.

SV Diemen ontmoet komend seizoen een aantal interessante opponenten. IVV wordt getraind door Gerrie Breugem, die de afgelopen twee seizoenen trainer van SV Diemen was. DCG en De Meer komen uit Amsterdam. Met name de duels met De Meer worden interessant. Bij de ploeg die de thuiswedstrijden op Sportpark Drieburg speelt kwamen in het verleden veel voetballers uit Diemen uit.

Steur is tevreden over de indeling van SV Diemen: "Er zitten diverse verenigingen uit Amsterdam in onze poule. Die tegenstanders spreken meer aan dan clubs uit bijvoorbeeld de kop van Noord-Holland. Wij spelen ook een aantal derby's, bijvoorbeeld tegen De Meer en SV Ouderkerk."

Het eerste zondagteam van SV Diemen is voor het bekertoernooi ingedeeld in een poule met AFC IJburg, Roda '46 en Zeist. Het betreft alle zondagteams.

SV Diemen is vorige week met de training begonnen. Dinsdagavond speelde de ploeg de eerste oefenwedstrijd. Op Sportpark De Diemen werd met 3-1 gewonnen van Waterwijk. SV Diemen gaat morgen (vrijdag 24 augustus) op trainingskamp. De ploeg verblijft dan drie dagen in Apeldoorn. De competitie begint op zondag 23 september. Dat is later dan tijdens voorgaande seizoenen. Steur is blij met het tijdstip waarop de competitie start. "Wij missen nu nog een aantal spelers in verband met vakantie. Maar op het moment dat de competitie start is iedereen al weer enige tijd terug." SV Diemen start met een thuisduel tegen Sporting Martinus.

Merel Labadie

Field manager ict

Woont 2,5 jaar in Diemen

Wat voor werk doe je?
"Ik heb de laatste jaren als field manager in de ict gewerkt. Ik heb momenteel zwangerschapsverlof. Wij hebben onlangs ons derde kind gekregen. Ik hoop op termijn weer in de ict te gaan werken."

Waarom Diemen?
"Wij woonden in de Watergraafsmeer in Amsterdam en waren op zoek naar een nieuw huis. Wij hebben nu een fijn huis met een tuin in het centrum van Diemen."

Welk boek ligt er op jouw nachtkastje?
"Ik ben bezig met het boek Fatale fout van Sophie Hannah. Het is een thriller met veel plotwendingen."

Welke muziek luister je?
"Momenteel veel naar reggae, Zuid-Amerikaanse muziek, afrojazz en elektro. Ik stream de muziek vanaf de telefoon of computer."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Wij houden ervan om nieuwe gebieden te ontdekken. Wij zijn de laatste jaren in Portugal en Kroatië geweest. Ik wil graag naar Ierland en Baskenland."

Hoe bevalt Diemen?
"Heel goed. Er wonen hier veel culturen. Ik bedoel dan onder meer mensen die al lang in Diemen wonen en mensen die recent vanuit Amsterdam zijn 'geëmigreerd'. In Diemen heerst een dorpse sfeer en het is hier rustig. Verder valt het mij op dat hier niet veel hipsters wonen."

Wat mis je?
"Een koffietentje met de sfeer van een huiskamer, waar je lekker op een bank kunt ploffen en de kinderen kunnen spelen. Daarvoor ga ik nog steeds naar de Watergraafsmeer."

Dwangsom voor bezit inbrekerswerktuigen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog heeft vorige week de eerste last onder dwangsom opgelegd aan iemand die in het bezit was van inbrekerswerktuigen.

Deze man werd op 13 juli dit jaar in Diemen aangehouden door de politie en was in het bezit van inbrekerswerktuigen. In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Diemen is dit verboden. Als hij weer wordt aangetroffen met werktuig om in te kunnen breken, wordt de last verbeurd. De man moet dan een bedrag van tussen de € 2.500 tot € 10.000 betalen. Burgemeester Boog: "Een woninginbraak heeft grote impact op mensen. We moeten er dus alles aan doen om het aantal woninginbraken terug te dringen. Ik denk dat een last onder dwangsom, waarmee forse bedragen gemoeid zijn, kan bijdragen aan het afschrikken van inbrekers en minder inbraken in Diemen."

Bingo in Huis van de Buurt 't Kruidvat

Foto: Trudy Kroese

DIEMEN In Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid is zondagmiddag weer een bingo gehouden. De deelnemers moesten ook deze keer goed opletten om geen enkel nummer te missen. Zij genoten van de sfeer en de spanning.

'Wij wonen in Hongkong, een echte metropool, we love it!'

Angelique Klardie woonde eerder in Japan en nu in Hongkong

Drie vriendinnen, samen beleefden ze hun jeugd in Diemen. Alle drie vlogen ze uit naar het buitenland. Gerda emigreerde als eerste, met haar ouders naar Canada. Els woont nu in Frankrijk en Angelique trok oostwaarts en woont nu in Hongkong. Hoe vergaat het deze Diemenaren in den vreemde? Deze week: Angelique Klardie-Burer.

Angelique Klardie-Burer is geboren in het OLVG. 'Emigreerde' in 2003 eerst naar Houten en in 2006 naar Japan. Woont sinds 2009 in Hongkong. Reistijd Amsterdam-Hongkong is 11 uur, andersom is dat 12 uur.

Hongkong is erg druk, met ruim 7 miljoen mensen.

Mooie jeugdherinneringen aan Diemen?
"Ik zat op sportclub De Meer, de handbalafdeling. Heb op de lagere school op de Margrietschool gezeten en de middelbare school op de Nobelweg in Amsterdam gedaan. Ik speelde vroeger vaak in de weilanden bij boer Klaas, de melkboer. Slootje springen en zijn beesten verzorgen. Later hadden wij daar een huis in het huidige Diemen-Noord. Ook de kermis was een jaarlijks terugkerend event."

Waarom ben je geëmigreerd?
"We wonen in Hongkong omdat mijn man uitgezonden is voor Rabobank."

Hoe ziet een werkdag in Hongkong eruit? En een vrije dag?
"Ik werk niet in Hongkong, voor veel banen is Mandarijn of Kantonees vereist. Ik sport bijna elke dag in Hongkong en daarbij of daarna ontmoet ik vrienden. Daarnaast is er altijd wel wat administratie of regelwerk te doen. Onze kinderen studeren in Nederland en ook daar moet regelmatig wat voor geregeld worden. Ik reis ook ontzettend veel, dus never a dull moment."

Hongkong heeft ook mooie natuur. 'Bij het hiken in de bergen zijn slangen niet uitgesloten'

'Hongkong heeft ook mooie natuur; bergen en prachtige strandjes'

"Een werkdag begint hier doorgaans om 7.30 uur en mijn man is meestal rond 20.00 uur thuis. Het zijn hele lange dagen. Geen van 9-5 baan, c.q. werkomgeving. Op een vrije dag vermijden we de stad en gaan lekker hiken in de bergen of relaxen op de club."

Kom je nog wel eens in Diemen?
"Ik kom meestal met de zomervakantie en kerst naar Nederland.
Ik was deze zomer aan het lunchen in Diemen met vriendinnen en als je dan zo buiten op het terras zit, zie je al die bekende Diemenesen zo voorbij lopen. Ik kom uit een groot gezin dus voor mij zijn er veel bekenden in Diemen. Bovendien woont mijn schoonmoeder nog in Diemen, die ik regelmatig bezoek als ik in Nederland ben."
Wat mis je aan Diemen?
"Ik ben me bewust van mijn 'verwende' leven maar mis mijn familie en vrienden in Nederland enorm. Verder eigenlijk niks. In Diemen vind ik het nieuwe winkelcentrum mooi geworden, maar waarom heeft dat zo lang moeten duren? Ik vind dat vernieuwingen in Diemen lang duren of helemaal niet worden uitgevoerd. Geen idee of dat een financiële kwestie is of ook een politieke kwestie of beide. Ik zie wel dat de vergrijzing ook in Diemen heeft toegeslagen. En al die verzakkingen, om de twee, drie jaar je tuin ophogen. En straten die onderhoud behoeven. Dat mis ik zeker niet."

Wat is er in Hongkong te doen in de zomer?
"Ik denk dat buitenlanders in Hongkong graag de zomer vermijden omdat het dan regentijd is, veel regen dus en het is heel erg vochtig. Zo eind september verandert het weer, het wordt droger en minder vochtig. De temperatuur is tot en met december zeer aangenaam."

Wat is een typisch streekgerecht in Hongkong?
"Mensen in Hongkong eten heel mager. Veel soepachtige gerechten, veel vis en de 5 chinese kruiden."

Waarom zouden we eens in Hongkong moeten komen kijken?
"De meeste mensen kennen Hongkong als financieel centrum van Azië, maar het heeft ook mooie natuur. We hiken bijna elk weekend. Met het hiken in de bergen zijn slangen niet uitgesloten… brrrr, best eng vind ik dat. Hongkong heeft ook prachtige strandjes met leuke baaien. Maar die zijn dan weer niet zoals de stranden hier met strandtenten en gezelligheid. Het is erg druk in Hongkong, met ruim 7 miljoen mensen. In 1997 heeft het Verenigd Koninkrijk het overgedragen aan China. Er wordt flink gebouwd aan zowel woningen als infrastructuur. Het openbaar vervoer is top, en heel goedkoop vergeleken met Nederland. Het leven in Hongkong is heel duur maar heel veilig. Woningen zijn kostbaar om te kopen, meestal wordt er gehuurd waarbij de huurprijzen vele malen hoger liggen dan in Nederland. Kortom Hongkong is een echte metropool. You love it or you hate it. Apparently we love it!"

Theatergroep Diemen geeft workshops

Theatergroep Diemen is al 17 jaar actief

Een optreden van Theatergroep Diemen. Foto: Theatergroep Diemen

DIEMEN Theatergroep Diemen is op zoek naar nieuwe leden. De leden van Theatergroep Diemen repeteren tijdens het seizoen elke dinsdagavond in De Schakel in de Burgemeester Bickerstraat 46.

Theatergroep Diemen verzorgt al zeventien jaar voorstellingen. Elk jaar worden er in mei twee voorstellingen in Theater de Omval gehouden. Ook organiseert de Theatergroep Diemen elk jaar een Eenakteravond.

Theatergroep Diemen start het nieuwe seizoen met drie workshops. Die worden op drie dinsdagavonden (11, 18 en 25 september) gehouden in De Schakel. De aanvang is steeds om 20.00 uur. De workshop staan in het teken van: tekst, spel en emotie.

De workshops worden gegeven door twee acteurs van Theatergroep Diemen, Edgar Buijsman en Bruno La Rooij, met Martin Pardavi, die komend seizoen de vaste regisseur van de theatergroep is. Bij elkaar hebben deze drie heren 35 jaar ervaring als speler en regisseur. Theatergroep Diemen geeft aan dat alle leden verschillende rollen spelen waarin zij zich kunnen ontwikkelen en uitleven. Zij leren onder andere om zich anders te bewegen dan in het dagelijks leven en hun stem te 'kleuren'.

Theatergroep Diemen hoopt dat belangstellenden willen deelnemen aan de workshops. De totale kosten van de workshops zijn 35 euro per persoon. Deelnemers aan de workshops die lid worden van Theatergroep Diemen krijgen een korting van 35 euro op hun contributie. De contributie bedraagt overigens 17 euro per maand. Het programma van Theatergroep Diemen voor het seizoen 2018-2019: op 23 november vindt de Eenakteravond plaats in Theater de Omval. Op 25 en 26 mei voert Theatergroep Diemen een blijspel op.
Informatie: info@theatergroepdiemen.nl.

Cadeauwinkel. Foto: Trudy Kroese

Donderdag 23 augustus

Zomer & Zo Noorderlicht

10.00 uur | Wijkcentrum het Noorderlicht

In de zomerperiode vinden er in het Noorderlicht op de donderdagochtend allerlei activiteiten voor senioren plaats in het kader van Samen Zomeren. Koffie-inloop, praatje, sjoelen, spelletjes en samen lunchen voor € 2,50. Informatie: 06-24528317.

Diemer Hulp

16.00 uur | Huis van de Buurt 't Kruidvat

Diemer Hulp organiseert (gratis) spreekuren voor mensen die problemen hebben met hun werkgever, verhuurder of met overheidsinstanties. Er wordt naar een oplossing gezocht en zo nodig doorverwezen. Informatie, Carrilho: 06-31063039.

Zondag 26 augustus

Kerkdienst

10.00 uur | De Ontmoeting

Voorganger is mw. H. Smeulers uit Zwijndrecht.

Viering

10.30 uur | Sint Petrus' Banden Kerk

Woord en Communieviering met samenzang. Voorganger is Dhr. H. Peters.

Maandag 27 augustus

Dinsdag 28 augustus

Zomervaria senioren De Verbinding

10.00 uur | De Verbinding

In de zomerperiode vinden er allerlei activiteiten plaats voor senioren in het kader van Samen Zomeren. Elke dinsdag in gebouw De Verbinding op het van Markenplantsoen is er Zomervaria: koffie, praatje, spelletjes en creatief aan de slag. Bijdrage € 1,00. Informatie: 06-24528317.

InloopKoorPlus+ - Met muziek je grenzen verleggen

20.00 uur | Sint Petrus' Banden Kerk

Heerlijk een avond liederen zingen uit de hele wereld. Zingend je grenzen verleggen en daarnaast lekker ontspannen met aanvullende ritme- en harmonieoefeningen. Kosten: € 15,- p.p. per keer, € 67,- voor 5 keer, € 125,- voor 10 keer. Info via marjonbar@gmail.com.

Woensdag 29 augustus

Bang Mannetje - Muzikaal theater

11.00 uur | OBA Diemen

Bang Mannetje is voor alles bang. Gelukkig is er een toverboom die hem van zijn angst kan bevrijden, máár de weg naar die boom is vol gevaar. Een muzikale, interactieve voorstelling voor jong en oud. Gratis toegang vanaf vier jaar.

Boodschappenbus voor ouderen

12.00 uur | Diemerplein

Boodschappenbus voor senioren nu elke woensdag (marktdag!) van 12.00 tot 15.00 uur. De mensen die hier gebruik van willen maken kunnen zich op dinsdag opgeven bij De Diem, tel. 020-6603300. De kosten zijn € 1,50 per retour, contant af te rekenen met de chauffeur.

Bingomiddag

14.30 uur | Zorgcentrum De Diem

Op woensdag 29 augustus 2018 is er weer een gezellige bingomiddag in zorgcentrum De Diem, Arent Krijtsstraat 48 in Diemen. Het begint om 14.30 uur, de zaal is open v.a. 14.15 uur. Deelnemen kost 2,50 p.p., voor bewoners is dat 1,50 p.p..

Vrijdag 31 augustus

Cadeauwinkel van de Wereld

10.00 uur | Diemerplein

Vanaf vandaag staat de Cadeauwinkel van de Wereld weer iedere vrijdag en zaterdag op het Diemerplein met artikelen uit onder andere Indonesië, Mexico, Burkina Faso, Bolivia en Swaziland.

Sigfa Solutions Nederland

19.00 uur | Huis van de Buurt 't Kruidvat

Psycho Neurobics. Mensen die willen weten hoe Psycho Neurobics de mind en body kunnen voorzien van positieve energie kunnen vrijblijvend een seminar volgen. Het seminar is gratis en niet aan religie of leeftijd gebonden.